Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 197, 198, 199 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 198 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2020 , 14:07   Citovat  

2bep proc HT2,0 ? ( jananej taky jezdil ale ted jsem presel na 5w30. Dle nazoru a rad a trech mesic premysleni....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.5.2020 , 15:05   Citovat  

Jeho názor znám a do olejářských debat se nehodlám zamotávat. Řídím se doporučením Danyho z TypeR.cz

Reagoval jsem spíš na dave.a, který zvažuje 0W-20 od Shellu, když ten Honda Type2 0W-20 si nechala Honda speciálně umýchat a naše motory jsou na něj od počátku stavěné.
Když už bych z nějakého důvodu zvažoval jiný olej, tak primárně s jinou viskozitou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2020 , 15:09   Citovat  

2bep jeto origo honda a lejou to i do CTR. Jo ty oleje mahi moc veci k posouzeni jde stoho hlava kolem.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 11:36   Citovat  

pitbuell:
Hlava kolem z toho nejde jen Tobě, nejsi v tom sám, "buď v klidu". Ohledně mazání, v daném případě, motorových olejů, za posledních cca pět až sedm let, nezůstal "kámen na kameni" Ble

Připravují se nové výkonnostní třídy, do "praxe" se zavádí ještě řidší oleje SAE 0W16... A bude hůř. Myslím, že ještě "budeme rádi" za "pár let" za oleje SAE 0W20...

Teď vážně. K oleji Honda genuine engine oil Type 2.0 jeden známémý z OF dohledal, že byl ÚDAJNĚ "speciálně namísen" pro nároky motoru 2.0 K20C1. Ověřoval jsem k tomu nějaká fakta ve Fomi, no a jak už to bývá (speciálně u olejů pro "asiaty"), na dóze a v popiscích není uvedeno vůbec nic. Nevím tak, jakou má HTHS viskositu, výkonnostní třídu, nic. Nicméně tenhle motor byl konstrukčně značně upraven pro danou viskositu, nemám na mysli jen povrchovou úpravu, kdy mi p. Foldyna doslova řekl, že do nového TypeR, jiný olej nesmí. Tohle jsou data z loňského roku. Takže něco na tom bude, alespoň v případě mazání TypeR.

O tom, zda jsou oleje SAE 0W20 špatné, nebo ne, už byly popsány stohy papíru. Stále platí, že byly vytvořeny pouze k vůli co nejnižším emisím, a ne aby motor vydržel co nejdéle. To je nutné si uvědomit a docela významná skupina lidí to chápe. Konstruktéři motorů to nemají v době honby za co nejnižšími emisemi, vůbec jednoduché. On ten tlak byl už v "devadesátkách" (první třícestné katalyzátory, EGR ventily, DPF), přičemž až v této dekádě asi všichni vnímáme, že tlak na snížení každičkého gramu emisí, je neúprosný.
A do toho všeho, krom různých "technických vylepšení" (rozuměj ku.v.tek), přicházejí různě modifikované oleje. Jde to vidět i na nabídce olejů. Pomalu, ale jistě mizí z nabídek "plnotučné" oleje (ACEA A3) a výrobci je nahrazují oleji "poplatnými době" (ACEA A5/C2/C3/C5), takže se klidně může stát, že za "pár" let bude pro starší Hondy v nabídce jen hrstka vhodných, dobře sloužících lubrikantů. Jen pro info, pro "přímovstřiky" je už nějakou doby vyhrazena výkonnostní třída ACEA A4, ale ještě jsem neviděl normy, které stanovují její rozpětí a také nevím o žádném výrobci, který tuto normu zavedl do mazacího plánu.

Takže s ohledem na výše uvedené, se i vývoj olejů SAE 0W20 logicky za poslední léta, posunul. Výrobci, kteří před 5 lety tyto oleje nenabízeli, se docela rychle přizpůsobili současným podmínkám a dnes je 0W20 na trhu docela velký výběr. Stále však platí, že i mezi těmito oleji se oplatí pořádně vybírat a sledovat průměrné hodnoty, které jsou uvedeny nejen v technických listech výrobců olejů, ale také reálná data, získána z dodatečných laboratorních testů. Toliko pro ty, kteří chtějí mermomocí použít olej SAE 0W20. Takže ano, dnes už jsou v nabídce i "docela slušné" motorové oleje této SAE, se kterými majitel auta bezpochyby "přežije" záruku vozidla. Výrobci olejů sice museli "namíchat" oleje s velmi nízkou HTHS viskositou, ale v čím dál větší míře používají pokrokové aditivační balíčky, estery, přidávají organický molybden a bór (účinné antiotěrové přísady), vyvažují množství vápníku (k vůli hrozící LSPI = předčasné zapálení směsi při nízkých otáčkách). Takže ano, neřekl bych ještě před čyřmi, pěti lety, že tyto oleje mohou být docela slušně namíchány, ale budu se opakovat, jak se doba se mění, přicházejí na trh v této SAE i docela použitelné oleje.

Než jsem kupoval Civika, logicky jsem uvažoval, čím ho vlastně budu mazat. Možnosti se zúžují použitím GPF. Už to není "obyčejný (nenáročný) R motor", což nebylo ani "Elko" v HR-V. Tam byl výběr jednoduchý v tom, že Honda doposud nikdy neuváděla v mazacích plánech speciální normy, které musí její lubrikanty v motorech splňovat a vždy byla alternativa (což neplatí např. pro motory koncernů, BMW, Volva, Jaguáru atp). Už jen mazání rozvodového řemenu v olejové "mlze" s sebou přináší různá úskalí, ale to jsem odbočil.

Abych se vrátil k tématu Civiku. Určitě neplatí, s odvoláním na výše uvedené, že k mazání motoru současných Civiků lze použít jakýkoli olej. Nebudu nikomu bránit, což vlastně není technicky ani možné, aby při výměně motorového oleje použil "Honda genuine Type 2.0", a to zejména s odvoláním na informace, že byl do výroby "objednán" Hondou pro potřeby "umazat" (i?) motor TypeR. Určitě bych byl ale obezřetný při výběru oleje stejné viskosity u jiných výrobců, tam je stále značný rozptyl. Nemohu vyvrátit, a nebo potvrdit, že by v souvislosti s těmito oleji, docházelo k fatálním závadám, když do těchto stavů se promíjí spousta proměnných (styl jízdy, výrobní vady, zatěžování studeného motoru, včasná výměna oleje, oil dilution...). Takže ano, s oleji SAE 0W20 lze bez obtíží dožít záruky, je to především o přístupu k technice. Na to konto se sluší ale dodat, že v r. 2016, když jsem se pídil po tom, čím "mazat" motor HR-V a oleje SAE 0W20 byli v Evropě poměrně stále "novinkou", mi bylo ve FOMI řečeno, že v Německu došlo k fatálním selháním několika motorů L15B4. Proto ve FOMI důrazně netrvali na použití olejů SAE 0W20 a při výměnách dávali oleje s vyšší HTHS viskositou. Nedozvěděl jsem se čím byly způsobené tyto závady, zda konstrukční vadou, "řídkými" oleji, nevhodným zacházením, či kombinací, ale logicky, když tehdy přešli na tuto výkonnostní třídu olejů, asi nechtěli ponechat nic náhodě. Jak jsem psal, doba se mění, oleje mají také svou genezi, takže, 2.0 by měla být "v pohodě".

Já sám jsem byl na vážkách, jaký NEJVHODNĚJŠÍ olej do současného Civiku volit. Z jedné strany se mi v hlavě "honí" tribologické poznatky, nasbírané řadou expertů v oboru (např. ty o vlivu HTHS viskosity na kvalitu olejového filmu), ze strany druhé "překotný" vývoj slušných olejů a nové receptury v dané specifikaci. Z toho všeho mi vyšlo, že se budu držet selského rozumu, opřeného o technické listy a laboratorní testy. Dokud bude Honda v mazacích plánech uvádět i alternativu, v našem případě lze k Type 2.0, použít oleje výkonnostních tříd ACEA C2/C3 SAE 0W30, 5W30 a DOKONCE i 10W30, což je tak obrovský rozstřel SAE, budu volit alternativu. Právě k vůli tomu rozstřelu si nemyslím, že naše motory vyžadují opravdu specifický motorový olej pro bezchybnou funkci. Jen bych se s jistotou vyhnul olejům ACEA C2 (snížená HTHS viskosita, oproti C3).

Takže jaký olej? Šel jsem na to selským rozumem. Stáhl jsem si technické listy a několik laboratorních testů olejů SAE 0W20, abych měl základní referenční data. Zejména se mi jednalo o údaje, týkající se hustoty při 15/20 st. C., kinematických viskosit při 40/100 st. C, HTHS, viskósního indexu, bodu tuhnutí atp. Pak jsem obdobně postupoval u olejů SAE 0W30/5W30 ACEA C3. Cílem bylo najít vhodný olej (oleje), které by se v zásadních požadavcích (zejména viskosita v "chladu" a nejen ta) přiblížily preferovaným OEM olejům. Přiznám se, že jsem nečekal, jak moc se budou oleje SAE 0W20 mezi sebou lišit. Úplně nejlíp mi z poměru "cena/výkon/použitelnost" vyšly oleje tří výrobců, a to již dříve zmiňovaný Mobil 1, Millers Oils XF, ale také i Ravenol VSW 0W30, který zmiňované oleje v některých hodnotách dokonce předčil, takže je mým buducím favoritem. Nikoho k ničemu nenabádám, kdo chce, ať si z toho příspěvku nevezme třeba vůbec nic.

Tím bych to ukončil. Docela jsem se rozepsal, vím. Ale jak jsem už psal, problematika motorových olejů snad nikdy nebyla složitější, než je tomu v současnosti Se stydím
   Návrat  
dave.a je teď offline  dave.a
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 14:52   Citovat  

děkuji Jopeeeno Úsměv
Vzhledem k tomu, že jsem k zmíněnému Helix ultra SN 0W20 nenašel moc informací, nebudu riskovat a nechám si tam dát olej Honda ...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2020 , 15:48   Citovat  

Jopeeeno: jako vždy, velmi dobré shrnutí. OK Jen doplním pro ostatní, že jsem se rozhodl to zkusit a po 3k km vyměnil origo náplň za Mobil 1 ESP 5W-30. Po cca 1000 km od výměny není co hodnotit, ale věřím, že jsem špatně neudělal.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2020 , 9:56   Citovat  

skyline:
díky OK
Problém nebude, mám ho tam taky. Popisuji, co bude v budoucnu, pořád něco vymýšlím Úsměv
Hi tech olej je v rámci záběhu kontraproduktivní věc, zbytečně by se záběh prodlužoval, a to není žádoucí (stav zvaný "podtržení záběhu").
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.5.2020 , 15:01   Citovat  

Zajímaly by mě nějaké poznatky z provozu..možná i ostatní Velmi šťastný

Djabel napsal:
Zdar, hodím to sem. Kdyby někdo chtěl trošku posunout výkon auta, tak mám 10% slevu na BLUESPARK
Kód je TAF1859. Aź ho někdo použijete, tak to sem písněte, ať to další zbytečně nezkoušejí. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2020 , 15:25   Citovat  

Ivoč:
Jeden "klubák" už to v 1.5 testuje, pocity z toho sdílí a vypadá, že je spokojený.

Něco málo tu překopíruji (jeho slovy):

Krabička má různá nastavení, já jsem zkoušel default (cca 220 koní, 280 Nm):

0-100 km/h 7.45 sekundy (série 8.44 sekundy),
80-120 km/h 4.0 sekundy (série 5.99 sekundy),
100-150 km/h 5.99 sekundy (série 7.99 sekundy)
100-200 km/h 18.99 sekundy (série 22 sekund).

Zítra to nastavím na 240 koní a 320NM (maximum) a vyzkouším znovu Úsměv Pozn: VÝSLEDEK ZATÍM NEZVEŘEJNIL.

Za mě, za ty peníze, fakt super výsledek. I když rozdíl Stock vs default nastavení krabičky,na 0-100kmh dělá pouze vteřinu, podívejte se např na 80-120, 100-150, 100-200 -> je to fakt skvělý výsledek ! Pocitově, to autě jede o dost líp!

Kdyby někdo měl vážný zájem o pořízení, mám kupón s 10% slevou.
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2020 , 18:54   Citovat  

Jopeeeno a co ty hovoris na ten bluespark? Zevraj to rj neprepisujr ..takze pred servisom staci vybrat von a malo by to byt bez vplyvu na zaruku..a to by ma tých 300nm zaujimalo za tu cenu Hihi
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2020 , 19:17   Citovat  

lukasko:
Podle toho, co o tom psal, před garanční prohlídkou stačí "odpojit a demontovat", v servise by tak z diagnostiky neměli co vyčíst. Bude tam v tu dobu původní, tovární "mapa". Cca za měsíc, pokud si dobře pamatuji, jde na prohlídku do autorizáku, takže snad poreferuje Úsměv
Já nad tím neuvažuji. Nejde o cenu, ale o obavu k šetrnosti vůči spojce. V minulosti jsem měl taky "naflashovaná" auta a výdrž spojky šla rapidně dolů. A co si budeme povídat, tady se jedná o slušnou porci Newtometrů navíc. A cena spojkové sady zajisté bude taky docela monstrózní.
Ono totiž, když máš v autě takovou porci kobylek navíc, sám sobě nevěřím, že bych neměl chuť ty kobylky často nechávat v klidu, naopak Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2020 , 19:38   Citovat  

No a pokud někdo používal načipovaný diesel k rychlým startům, tak dost trpěly i poloosy... Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2020 , 20:05   Citovat  

No, to nepochybně taky, samozřejmě, souhlas. Tohle jsem, naštěstí, nikdy řešit nemusel, ale to neznamená, že klec v homokineťácích, nebo poloosy samotné, netrpí. Obvzlášť u set upů nad 350 Nm., když v sérii bylo třeba "pouhých" 250.

Já jen doufám, že "nezblbnu" a že mě to "nepokusí" Velmi šťastný
   Návrat  
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 13.5.2020 , 18:14   Citovat  

Jopeeeno napsal:
No, to nepochybně taky, samozřejmě, souhlas. Tohle jsem, naštěstí, nikdy řešit nemusel, ale to neznamená, že klec v homokineťácích, nebo poloosy samotné, netrpí. Obvzlášť u set upů nad 350 Nm., když v sérii bylo třeba "pouhých" 250.

Já jen doufám, že "nezblbnu" a že mě to "nepokusí" Velmi šťastný

Docela by mě to lákalo. Asi bych neměl potřebu jezdit na maximální mapě (320Nm, tedy 33% navíc), max. na té default (nějakých 17% nad tovární mapou).

Nejsou někde informace i o těch více "soft" mapách? Zajímal by mě i vliv na spotřebu při běžné jízdě.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2020 , 12:17   Citovat  

D.a.l.i: tady mají taky fajn hračky tudy RaceChip, s tou nejlevnější variantou by to mělo dát necelých 290Nm
   Návrat  
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 14.5.2020 , 12:28   Citovat  

xenon04 napsal:
D.a.l.i: tady mají taky fajn hračky tudy RaceChip, s tou nejlevnější variantou by to mělo dát necelých 290Nm

To taky vypadá hezky, má s tím někdo vlastní zkušenost? Resp. s tou firmou?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2020 , 17:18   Citovat  

Aby to nezapadlo jen ve FCB skupině Úsměv
Kdo bude testovat tento nosič kola na kufr -> tudy odkaz Mrk (Mají tam i provedení na 2 kola)

IMG_0281 1_Pop.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0281 1_Pop.jpg, 78.16 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2020 , 7:51   Citovat  

2bep: něco podobného už jsem viděl i u nás - hlavně na kombících a MPV, takové zvláštní uchycení přes páté dveře. Každopádně bych do toho nešel, když vidím jak je to v podstatě zapřené přes okno a nárazník. Věřím, že to bude držet, ale měl bych obavu, co to dlouhodobě udělá s pevností. Možná zbytečně, ale radši to dám na střechu.

Což mě přivádí na otázku - co kola na zahrádce? Mělo by to vydržet, když tam dám čtyři? Užs to zkoušel nebo jen rakev?

Jo a máš tam toto, jen jsi seřízl gumy na předním příčníku tak, aby nezasahovaly do skla?
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2020 , 9:45   Citovat  

to skyline: Když jsem pak na YT sjížděl nějaký videa jak se ten nosič chová za jízdy, tak mě to nadšení přešlo. Docela to po kufru cestuje a tudíž chca nechca doškrábe styčné plochy. Navíc jsem tam nikde nezahlédl aretace předního kola, resp. řidítek, takže nevím, zda by výsledkem nebyl dobouchanej zadek auta.

ad kola na střeše) Kola jsem ještě nezkoušel, jen rakev s lyžema. Ale je nutno brát v potaz, že i s pevnou střechou je maximální nosnost jen 45kg. Jen příčníky + 4 nosiče budou mít přes 10kg a jedno běžný dospělý kolo bude vážit 12-15kg. Takže 2 dospělý + 2 dětský bych viděl na 40kg jen v kolech Úsměv Asi to budeš muset otestovat sám Mrk U mě stejně hrozí maximálně jen 2 dospělý kola.

ad nosič na panoramě) Já mám předchozí model Thule nosiče "Thule Rapid System 754 + gumové patky Kit 1852 + Wingbary (127cm)" a ano jen jsem seřízl kousek předních gumových patek co by se opíral o panoramu (viz. foto). Zadní jsou už nad pevnou částí střechy. Asi sem budu muset fakt vysmahnout nějaký ten článek Se stydím U Thule Evo bych tu úpravu pro panoramu viděl obdobně
Na Ufu jsem kdysi měl na stejných Wingbarech 3 dospělý kola a v pohodě se vešly i s rezervou na čtvrté (viz. foto z Ufona).

DSC_1390.JPG

DSC_1390.JPG, 4.64 MB

DSC_1389.JPG

DSC_1389.JPG, 4.38 MB

DSC_0069.JPG

DSC_0069.JPG, 3.95 MB
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2020 , 12:32   Citovat  

2bep napsal:
Aby to nezapadlo jen ve FCB skupině Úsměv
Kdo bude testovat tento nosič kola na kufr -> tudy odkaz Mrk (Mají tam i provedení na 2 kola)

A přitom si stačí koupit auto, na které lze bez problémů namontovat tažný a je po problémech. Tohle bych si na auto vážně nedal.
1) nevím, jak bych lezl do kufru (pokaždé sundaval kola?! )
2) chudák panty na pátých dveřích

Stejně tak mi nepřijde pohodový vožení kol na střeše. Nemůžu si pomoct, ale držák na tažném je nejlepší řešení.
Tady má asi sedan výhodu.

edit:

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2020 , 13:51   Citovat  

Jardabar .. nemusi byt len sedan..hatchback 1.5 su aj bez vyfukov v strede ..je to otazka stupna vybavy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2020 , 14:21   Citovat  

lukasko: už ne, měl to jen Prestige, ten s faceliftem z nabídky vypadl (takže zbývá jen sedan).

Holt Sport Plus je lifestylové auto pro manželku, praktičnost dostala panoramou a výfuky na frak. Ale s tím jsem to kupoval, jen místy by se hodilo, kdyby bylo možné kola odvézt i na Civiku, aby to nebylo vázané jen na moje auto (které ale tažné taky nemá, vozím na střeše, nemám s tím problém). Holt je to vždycky o kompromisu.
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 15.5.2020 , 20:39   Citovat  

Jsem tu nový.
Uvažuji o sedanu 2020, nevíte proč na něj nelze namontovat střešní nosič? Chápal bych to u verze se střešním oknem, ale proč ne u Elegance? To se pak nemůže jet ani v zimě na hory?
Nechci moc rozebírat "oil dilution", ale dost mě zarazilo tvrzení technika v servisu, který považuji za kvalitní, že motorové oleje dnes snesou až 10% koncentraci benzinu, což je samozřejmě absolutní nesmysl. Doufám, že si takhle servis nedělá aliby pro nárůst hladiny oleje...
Po kolika kkm měníte olej? Je daný interval (15kkm/1rok) nebo to je jako u US verze v % dle stylu jízdy? Jak často měníte?
Díky
   Návrat  
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 11:18   Citovat  

Pánové, nechal jsem si přečalounit loketku tak zhodnoťte výsledek

IMG_20200516_120433.jpg

IMG_20200516_120433.jpg, 1.98 MB

IMG_20200516_111622.jpg

IMG_20200516_111622.jpg, 2.53 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 11:37   Citovat  

Luboun servis 1rok / 20 tkm
Vetsinou si rekne PP driv dle nejakeho algoritmu.asi co 13 tkm...
Kdo jezdi kratke trasy mesto dobre je asi co 7 tkm olej.
Ja menim Co 5 toje taky extrem ale jezdim casto kratke trasy do 15 km.(mam 1,0)
Redeni oleje spis problem s automatem a nizkymi teplotami, studeny motor a podtoceny.....asi neznaji italskou udrzbu v USA Velmi šťastný
Strecha netusim kvuli konstrukci a moznosti okna?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 11:47   Citovat  

Romca na tech fotkach seto nejak krouti ale vime jak jsou fotky nemilosrdne takze super OK Toje kuže aligatora Velmi šťastný
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 12:47   Citovat  

Pitbuell
Nerozumím tomu, proč ve specifikaci u sedanu je střešní nosič "nelze", ale Thule nosič normálně na aktuálního 4D nabízí. Je tady na fóru někdo se sedanem?

Screenshot_2020-05-16-13-41-14-299_com.google.android.apps.docs.jpg

Screenshot_2020-05-16-13-41-14-299_com.google.android.apps.docs.jpg, 466.21 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 13:26   Citovat  

Luboun .. urcite sa da dat nosit na strechu.. na americkych forach som ich videl milion na sedanoch ... Pokiaľ viem aj HB ma, ze stresny nosic sa neda montovať a ludia normalne maju tie nosice
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 13:27   Citovat  

Laboun je určitě se někdo vyjadři.
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2020 , 13:50   Citovat  

Luboun napsal:
Pitbuell
Nerozumím tomu, proč ve specifikaci u sedanu je střešní nosič "nelze", ale Thule nosič normálně na aktuálního 4D nabízí. Je tady na fóru někdo se sedanem?

samozřejmě mám a normálně používám na bednu, kola vozím vzadu na nosiči na tažném.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 197, 198, 199 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina