Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 200, 201, 202 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 201 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 8:16   Citovat  

Automat versus Manual Možná kdyby býl automat bez příplatku bylo by jich více. Ale těžko soudit ale podíl atomatu vzrusta / i diki nemožnosti volby manualu/
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 15:33  Naposledy upravil pitbuell dne 8.6.2020 , 15:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak dnes rozseknuto mezi Mich.PS4 ,Conti 6, GY F1 asym5 Na michelin je akce ale slabsi najezd a cena vyssi ale asi nic lepsiho neni.
Conti pry fakt dost hučí, a tak jsem vzel Good year.
V alter ozměru 225/40 r18 maji velkou ochranu rafku ,vysoky najezd a přijemnou cenu a na suchu jsou taky spicka OK zato na vodě jsou trosku horší dle testu a i tvrzení zdejších střelců. Úsměv osušim a čekam- na vosk pro kola....

IMG_20200608_133128.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20200608_133128.jpg, 2.45 MB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 15:41   Citovat  

Dotaz na majitele 1.5t: jak moc se vám do řízení cpe CMBS? Musím říct, že začínám být na asistenty u Civika alergický. Na dálnici mi o tempomat zpomalil, protože viděl auto v pravém pruhu (!!). Ten za mnou měl jistě velkou radost, že budu při předjíždění brzdit asi nečekal.

Už několikrát se mi taky stalo, že auto "chytlo" cyklistu, auto stojící u kraje nebo auto odbočující. Po tom posledním zážitku jsem měl chuť vystoupit a do civika kopnout - jel jsem ve vesnici ve vláčku, auto přede mnou začalo odbočovat vlevo. Vypnul jsem tempomat, že pomalu dokloužu za ním tak akorát, abych nemusel zastavovat a zase zrychlím. Ve chvíli, kdy jsem šlápl na plyn (odbočující auto opustilo náš pruh), Civic dupl na brzdu, takže jsem se s autem regulérně pral - zpomalená reakce na plyn daná tím, že auto brzdilo vedla k tomu, že jsem:
- Brzdil ve chvíli, kdy jsem chtěl přidat a auto už bylo pryč - ten za mnou si musel ťukat na čelo a asi i měl co dělat, aby dobrzdil, protože Civic začal brzdit až když nebylo proč
- Se rozjížděl na 4 cca ze 40, protože než auto přestalo brzdit a začalo zase zrychlovat, 10 km-h bylo pryč, takže jsem zbytečně dusil motor a ještě to nejelo

Jak to funguje vám? Měl jsem teď na víkend elektrické Mini a přestože to podobné asistenty mělo taky, vůbec jsem o nich nevěděl, jen jednou to zapípalo, když jsem docela rychle dojížděl odbočující auto, do řízení mi to ale nehrabalo.

Možná mám jen u Civika něco špatně nastavené, ale už nevím, co bych měl vypnout.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 16:19   Citovat  

to skyline: Předpokládám, že na tempomatu máš citlivost nastavenou na nejmenší vzdálenost. Takové ty bílé pruhy za sympolem auta u tempomatu.
Zatím mi za 7,5tkm auto hráblo samo do brzd jen jednou. Bylo to při rychlejším myškování mezi zaparkovanými auty a tramvajovým ostrůvkem. Jinak maximálně tu a tam bliká na palubce alert. Mám za to, že citlivost protinárazového systému regulovat nelze. Reaguje na překážku "v zorném poli" a rozdíl rychlostí mezi ní a Tebou.

p.s. Vypínání by mělo jít přes ty knoflíky nad levým kolenem.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 16:26   Citovat  

pitbuell:
Gratulka Úsměv Na výsledný verdikt si počkej, až ujedeš alespoň 500 km, ty GY se opravdu dlouho "zajíždí". Docela teď prší, pomalu ani nepamatuji, kdy jsem jel autem za úplného sucha, takže s klidným svědomím mohu říct, že Civic na GY A5 jezdí i v dešti podle mých představ OK

skyline:
Řešilo se to i ve FB skupině 10G a padla tam ze strany několika majitelů kritika. Pravdou je, že já měl "problém" jen s chodci, tzn. situace - z dálky probliknu na chodce, tj. pouštím ho, on přechází a v okamžiku, když už téměř přešel vozovku, já přidám pozvolna "plyn" a "předkolizák" vrrrrrrr a skoro stojím, i když už byl chodec "jednou nohou" na chodníku. Stalo se mi to za celou dobu 2x - ujeto 2.900 km.
To, co popisuješ Ty, neznám. Na vozidla mi to zatím "nezareagovalo".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 19:16   Citovat  

2bep, Jopeeeno: vypnuté mám vše co jde, CMBS bohužel dle všeho nejde. Ano, jezdím až na výjimky na "jednu čárku" (na dvě jsem jel asi 2x, vždy na dálnici v dešti, to se hodí větší odstup).

Hmm, by to chtělo nějak otestovat, škoda, že jste tak daleko.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 19:57   Citovat  

skyline:
Ano, tento "bezpečnostní" asistent vypnout nejde, nebo jsem tukan, což je možné. Po druhém, nečekaném zabrždění (a asi pěti sprostých slovech), jsem kompletně prolezl BC a Connect, ale "off" jsem neobjevil. Holt, přílepek Euro 6. Jinak ve "vzdálenosti varování před srážkou", mám zadáno "normální" a povypínané vše, co se dá. Řídím "sám".
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 20:34   Citovat  

skyline napsal:
Musím říct, že začínám být na asistenty u Civika alergický. Na dálnici mi o tempomat zpomalil, protože viděl auto v pravém pruhu (!!).

Reakce na auto ve vedlejším pruhu je speciální fičura Honda , nikdo jiný to tuším nemá a přestože to vypadá, že je to blbě nastavené, funguje to překvapivě dobře, soustředil jsem se na to teď při testu Sport Linu. Algoritmus vyhodnocuje různé proměnné - vybočení (i lehké), zrychlení, přesunutí k levému okraji pruhu. Falešných poplachů je překvapivě málo. Jenže ne každé naznačení znamená, že tě vymyškuje a než dojde na reakci, není reagovat na co. Lepší by asi bylo, kdyby to varovalo jen akusticky, ale pak by to zase nebylo tak sofistikované. Velmi šťastný Vypnout to při aktivovaném tempomatu nejde.

Analogicky situace s autem, co před tebou brzdí a odbočuje - jakmile se dostaneš do vzdálenosti, kdy se o tebe CMBS začne bát, přijde reakce. Systém neví, že o sekundu později už bude překážka v čudu. Nesmíš jet jako vofce a musíš přemýšlet za něj, časem se s tím sžiješ a budeš zhruba vědět, jak daleko od překážky začne elektronika plašit a předejít tomu ťuknutím do brzdy (vyřazením tempomatu), jako kdybys adpativní neměl.
Poplachy na auta u krajnice jsou naprosto ojedinělé, ale občas se to stane. Ty nemá rád hlavně Lexus, je často vyděšený i s aut jedoucích v zatáčce ve vedlejším pruhu, s tím naopak Honda nemá problémy vůbec.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 21:39   Citovat  

pár obrázků z víkendu, první XG sraz v Honda Kolín, potom cestování Č. Šternberk, Slapy a někdo ještě OC Šestka

jestli jsem správně počítal, tak byl 4x CTR a 2X sedan, v Kolíně 24 aut, na Slapech 14 a na Šestce 6 Úsměv

byl tam profi fotograf, takže jsem to vytáhnul jen když nepršelo Velmi šťastný (stejně jsme stáli pořád nahňácaný na sobě Velmi šťastný )

tudy Civic X sraz

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 13:13   Citovat  

Jopeeeno: jo, to bych taky chtěl, "řídit sám". Bohužel v 10G už to nejde Smutný

King: ježíš to jsou řeči, si to po sobě aspoň přečti. Jestli má tuhle chybu (ne fíčuru, chybu) jen Honda, tím líp pro ostatní. Nastavené to není dobře, pokud se to vůbec stane. Nepotřebuju něco, co je tak "sofistikované", že to zničehonic brzdí.

A ta jízda jako vofce - máš v tom zmatek, "vofce" je ten, co tupě poslouchá, co po něm někdo (auto) chce. Zadruhé, přečti si co píšu - vypnutý tempomat byl, v tomto případě nenadávám na něj, ale na CMBS, které není jak vypnout.

Celkově auto za těch 5500 km vytvořilo několik nebezpečných situací, nezabránilo ani jediné. Nečekal jsem od toho zázraky, ale bohužel mě to štve čím dál tím víc, protože není jízda, aby to něco nedělalo blbě. naštvanej
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 15:53   Citovat  

skyline napsal:

Už několikrát se mi taky stalo, že auto "chytlo" cyklistu, auto stojící u kraje nebo auto odbočující.
Možná mám jen u Civika něco špatně nastavené, ale už nevím, co bych měl vypnout.

Ano, někdy mě také chytne cyklistu, ale pokud dáš blinkr (ostatně jak se má vždy dávat!!) tak ho(cyklistu) myslím ignoruje. Mimochodem nemám automat a proto tempomat používám spíše na hlavních silnicích (méně cyklistů) a žádné větší výhrady nemám. Asi se opravdu jeho reakce zlepšili po ujetí několika tisíc km, nebo si zvykne člověk Velmi šťastný Smutný
Jednou mě možná předkolizní systém pomohl - odbočovalo auto v levo, proti nic nejelo a já ho "dojížděl na krev" a on místo odjezdu ještě více zpomalil, skoro do zastavení.

Když dojíždíš k někomu stačí trochu zmáčknout plyn a tempomat nebude brzdit, začne až ho pustíš. To používám na dálnici s nižším provozem, to si dávám zpravidla dvě i tři čárky na odstup (kvůli bezpečnosti: co neubrzdíš to neukecáš)!
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 16:01   Citovat  

[quote="King"
Analogicky situace s autem, co před tebou brzdí a odbočuje - jakmile se dostaneš do vzdálenosti, kdy se o tebe CMBS začne bát, přijde reakce. Systém neví, že o sekundu později už bude překážka v čudu. Nesmíš jet jako vofce a musíš přemýšlet za něj, časem se s tím sžiješ a budeš zhruba vědět, jak daleko od překážky začne elektronika plašit a předejít tomu ťuknutím do brzdy (vyřazením tempomatu), jako kdybys adpativní neměl.
Poplachy na auta u krajnice jsou naprosto ojedinělé, ale občas se to stane. Ty nemá rád hlavně Lexus, je často vyděšený i s aut jedoucích v zatáčce ve vedlejším pruhu, s tím naopak Honda nemá problémy vůbec.[/quote]

je to dobrý

Ano, přesně tak to je! Hihi
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 16:16   Citovat  

Lipák: auto je drahé polovičky, takže s ním sice jezdím často, ale hodně to střídám s dalšími dvěmi. Ani jedno z nich takové blbosti naštěstí nemá, takže se mi nechce dělat věci blbě jen proto, že je blbě dělá auto.

Blinkr a CMBS - to mi přijde jako nesmysl, to by tě auto nechalo klidně narazit jen proto, že sám odbočuješ.

Mačkat plyn když jedu na tempomat je přesně ten typ ojebávek, který se mi nechce dělat, aby auto fungovalo (aspoň zdánlivě) normálně. Na mě je i jedna čárka šíleně moc velká díra, najet do levého tak, aby auto nebrzdilo znamená zbytečně brzdit ty za sebou (v jiném autě nechám klidně ještě někoho rychlejšího předjet i mě a pak bez toho, abych cokoliv měnil předjedu - to Civic neumí).

Jinak auto člověku pomoct prakticky nemůže, protože kdyby ano, pak by to znamenalo, že v autě bez těchto hovadin by pořád do něčeho boural. Nebourám-li v jiném autě, kde mě tahle EU-vynucená kravina "nechrání", není ani nic, co by pro mě mohla udělat v Civiku. Kdyby aspoň nedělala nic, ale ona naopak kolizní situace vytváří. To je ten eurosocík v praxi.

EDIT: taky nemám AT, ale na tempomat jezdím pořád. Nejvíc kolizních situací Civic vytváří právě v obcích, kde si elektronika neumí poradit s auty u krajnice, napůl v pruhu, cyklisty atd. Navíc u nás jezdí cyklistů hromady i mezi dědinami, bohužel.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 19:48   Citovat  

skyline napsal:

Celkově auto za těch 5500 km vytvořilo několik nebezpečných situací, nezabránilo ani jediné. Nečekal jsem od toho zázraky, ale bohužel mě to štve čím dál tím víc, protože není jízda, aby to něco nedělalo blbě. naštvanej

Že to je nastavené dobře myslím z pohledu analýzy chování řidiče vedle. Nebezpečná situace z toho je málokdy, protože většinou se auto jen motá nebo si řidič manévr rozmyslí. Je jasné, že ty to nepotřebuješ, ale lidí, co neumí řídit, je čím dál víc a bude se to zhoršovat. Otravné to je, o tom žádná, z celého balíčku CMBS je to určitě nejhorší komponent, nebylo by od věci mít možnost to vypnout.

Pokud tě zaflekoval City brake a ne adaptivní tempomat, tak už jsi byl hodně blízko. V tomhle případě platí, že se musíš naučit dodržovat patřičné odstupy. Velmi šťastný V době, kdy se tyhle systémy objevily, jsem ještě jezdil jako dobytek a furt mi někde něco mrkalo a brzdilo. naštvanej Jinak souhlas, že jeden dílek na tempomatu je díra jako blázen, na víc se snad u nás ani jezdit nedá.

K detekci kolařů neb vycapených aut - jak tu zaznělo, když je budeš míjet s blinkrem, jak se má, CMBS by je měl ignorovat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 20:44   Citovat  

skyline:
Řídím sám = mám vypnuté hlídání opuštění jízdního pruhu, nepoužívám adaptivní tempomat, prostě veškeré ty fičůry. Vím, třeba je to škoda nevyužívat berliček, vyzkouším to možná na nějakém delším výletu v rámci ČR, nebo SR. Zatím jsem s tím dál, než 160 km od baráku nebyl a bavilo mě "soustředit se" Velmi šťastný
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:01   Citovat  

King napsal:
Je jasné, že ty to nepotřebuješ, ale lidí, co neumí řídit, je čím dál víc a bude se to zhoršovat.

To je ale důsledek dementních asistentů a CVT Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:07   Citovat  

hopit napsal:

je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:11   Citovat  

hopit napsal:

To si fakt nemyslím, podíl automatů je v Evropě furt nízký a v chudších zemích, jako je CZ, zanedbatelný

tudy odkaz

Asistent z tebe špatného řidiče neudělá, ale zasáhne, když si myslí, že jsi. Neznám nikoho, kdo by spoléhal na to, že ho zachrání třeba VSA a jezdil do zatáček za limitem. Na druhou stranu dementů, co svěří život do rukou autopilota od Tesly a doplatí na to, je docela dost. Ale ti se zase přirozeně redukují. Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:12   Citovat  

Taky mi občas 9g zbytečně na křižovatce brzdí... Ble

Naštěstí další blbiny varující před srážkou jen pípají (detkuje stojící auta, v zatáčce v protisměru). Už to úspěšně ignoruju.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 21:15   Citovat  

King napsal:

Asistent z tebe špatného řidiče neudělá, ale zasáhne, když si myslí, že jsi. Neznám nikoho, kdo by spoléhal na to, že ho zachrání třeba VSA a jezdil do zatáček za limitem. Na druhou stranu dementů, co svěří život do rukou autopilota od Tesly a doplatí na to, je docela dost. Ale ti se zase přirozeně redukují. Velmi šťastný

Měl bys občas mezi lidi... Debilů,co si pochvalují jaká to byla super jízda, že furt blikalo VSA, je dost...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 22:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Měl bys občas mezi lidi... Debilů,co si pochvalují jaká to byla super jízda, že furt blikalo VSA, je dost...

Je to tam.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 22:48   Citovat  

King napsal:
To si fakt nemyslím, podíl automatů je v Evropě furt nízký a v chudších zemích, jako je CZ, zanedbatelný

tudy odkaz

Se zapnutým VSA se limit auta hledá dost špatně , když nereaguje plyn a auto se chová nepřirozeně. Sterilní auta plná asistentů nikoho řídit nenaučí . Autopiloty raději nebudu komentovat Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 23:02   Citovat  

hopit napsal:
Se zapnutým VSA se limit auta hledá dost špatně , když nereaguje plyn a auto se chová nepřirozeně. Sterilní auta plná asistentů nikoho řídit nenaučí . Autopiloty raději nebudu komentovat Úsměv

Ono je to složitější. Jsou dobré ESP/VSA, jsou i špatné, jako jsou dobré a špatné podvozky. Podvozek je stále základ a když se přidá ke špatnému podvozku špatné ESP, pak je to ...špatné. to snad ne pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2020 , 23:39   Citovat  

to skyline: Manuál str. 577 a dál, popisuje se fungování CMBS včetně toho jak to vypnout Mrk
Zrovna nedávno na fcb někdo psal, jak mu to v noci zachránilo srnku. Takže to úplně ke škodě není. Mě osobně to začíná upozorňovat jen při hodně velkém myškování Úsměv 7,5tkm a stále mě to auto baví.

Jestli Ty tam u Vás na Moravě nejezdíš moc na "Pražáka" HaHaaa
   Návrat  
armi je teď offline  armi
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 8:32   Citovat  

Manželka má obyčejnou fabku ještě 4hrnek myslím 84kW, kde mi asistent vzdálenosti dvakrát pomohl. Jednou jsem se kochal a najednou mohutné zvukové znamení a podruhé to ve stejným momentě zašlápl o desetinu vteřiny dřív, než já. Na mém novém autě ne mám žádné asistenty, dokonce ani startstop, ale ten z fabky bych aji uvítal.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 8:55   Citovat  

Jopeeeno: tak to jo, jenže já jezdím na tempomat skoro pořád. Nebaví mě sledovat, jestli náhodou místo 54 nejedu 57 plus mi přijde fajn, že se pak člověk může věnovat vlastnímu řízení (imho důležitější než pár km-h, ale to pitomci s radarem nebo ještě lépe úsekovce nevysvětlím).

Ten zbytek jsem zkusil jednou, moc důvěry to ve mě nevzbudilo (lane assist) a navíc už od loňska co mě Kia e-Niro chtěla poslat do betonového zátarasu si nemyslím, že je to vhodná fíčura na české silnice.

2bep: do manuálu mrknu. Srnka - kdyby dával pozor, tohle se mu nestane. Je IMHO nesmysl tvrdit, že mu to pomohlo, protože u nás jsou srnky klasika a když jsem to před ní zadupl, Civic ani nepípl. Tedy mu to mohlo pomoct jen kvůli tomu, že se nevěnoval řízení.

King: nemám rád tyhlety řeči, kde se omlouvá nedostatek tím, že já se prý mám naučit dodržovat rozestupy. Kdyby ti bylo 20, řeknu OK, mladej blbej, řídit neumí. Ale ty by sis mohl tu představu o situaci už udělat - jasně jsem napsal, že auto začalo brzdit až když to před námi z mého pruhu zmizelo. Civic prostě najednou uviděl překážku, ale než zareagoval, překážka tam nebyla, takže nebylo od čeho si držet odstup, chápeš to vůbec? Uvědomuješ si, jak je to na houby ve chvíli, kdy před tebou začne někdo brzdit, když před ním NIC není? Taky ten za mnou do mě málem najel, protože nečekal, že když auto odbočilo a silnice je volná, já najednou dupnu na brzdy.

Stejně tak blinkry a objíždění auta - vážně je nutné dávat blinkr, když při objíždění nevyjedu ze svého pruhu? Proč bych to dělal? Já navíc auto ani neobjížděl, jel jsem rovně (silnice dost široká, auto kolama na nebo lehce za čárou co odděluje jízdní pruh od krajnice). Jenže pro Civika už to bylo něco, co (asi) viděl vyčuhovat do jízdního pruhu, přestože jsem volantem nemusel pohnout ani o milimetr. Jako ta Tesla co jsem ji měl loni, ta dokonce zaflekovala kvůli autu, která stálo zcela mimo silnici, taky výborný zážitek. Neměl jsem náhodou dát taky blinkr, protože ve vesnici parkují auta před domy a já je "objíždím"? naštvanej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 17:06   Citovat  

skyline:
Ty toho, co tak sleduji, s autem ročně najezdíš mnohem víc, než já. Takže u Tebe je logické, že budeš chtít "krýt" adaptivním tempomatem, abys rychle nepoztrácel body. U nás a v okolí, je naštěstí jen pár míst, kde je úsekové měření a na měřící dopraváky jsem nenatrefil letos a vloni ani jednou.
Jasně, pokud pojedu "dál" asi to také zapnu, když už to tam je. Taky i ze zvědavosti, jak to vůbec funguje Velmi šťastný
Ad CMBS = jednoduché. Nač to hledat někde v menu a složitě, když stačí po startu zmáčknout tlačíto u levého kolene Mr. Green
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 17:37   Citovat  

Skyline:

těžko si představit konkrétní situaci, když se v ní přímo nenacházíš. Že systém nereaguje tak rychle jako soustředěný člověk a už vůbec nepředvídá, je jasná věc, mám s předkolizními systémy taky řadu zajímavých zážitků. Ale současně vím, že se řadě z nich dá předejít vylepšením vlastního řidičského stylu, v současnosti mám počet nedorozumění s nimi naprosto minimální, nejčastěji je to varovné probliknutí při brzdění za autem přede mnou a sem-tam dostanu za uši při příliš velkém přiblížení při předjíždění. Ale CMBS v tomhle chápu, opravdu jsem zvyklý jít na brzdy docela pozdě a provádět pozdní míjení.

To je asi všechno, co k tomu může říct. Vzhledem k tomu, že tobě to furt komplikuje život a jsi tady v diskuzi asi jediný, tak buď
A/ jsi rypák Velmi šťastný (což nade vší pochybnost jsi Mr. Green )
B/ zajeď si do servisu, aby ti zkusili přehrát SW, protože tam klidně může být nějaký bug
C/ zkus změnit řidičský styl, to pomohlo při ježdění s těmito systémy mně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 20:26   Citovat  

to skyline: Tak je možné, že nákupem vozidla u Vás máš holt Brněnskou lokalizaci. Takže SW nastaven na slušnou a předpisovou jízdu, aby se nevylil demižón s vínem. Budeš se muset zeptat nebo si dojet do Prahy pro SW "Pražák" pořádnej výtlem

Faktem bude, že oproti Tobě využivám třeba tempomat minimálně. V Praze jen na silnicích 70+km/h, ale to hlavně proto, že zdejší praxe je na hony vzdálená od teorie vyhlášky.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2020 , 20:33   Citovat  

2bep napsal:
to skyline: Tak je možné, že nákupem vozidla u Vás máš holt Brněnskou lokalizaci. Takže SW nastaven na slušnou a předpisovou jízdu, aby se nevylil demižón s vínem. Budeš se muset zeptat nebo si dojet do Prahy pro SW "Pražák" pořádnej výtlem

Faktem bude, že oproti Tobě využivám třeba tempomat minimálně. V Praze jen na silnicích 70+km/h, ale to hlavně proto, že zdejší praxe je na hony vzdálená od teorie vyhlášky.

CMBSbrNO? pořádnej výtlem

Já jsem zvyklý používat tempomat skoro furt, ale furt je to ze všech těch fičur pro mě asi jediná užitečná. Jednou nebo 2x jsem ocenil citybrake, protože jsem se zrovna nějak začuměl do telefonu. Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 200, 201, 202 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina