Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 202 z 246
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 7:14   Citovat  

2bep: to právě ne, protože demižóny vylévá zásadně auto svými zásahy, to bude spíš nějaká záškodnická verze z bráníku, abych místo vína kupoval jejich výčepní osmičku v petkách Velmi šťastný

CMBS mám v manuálu od s. 616, každopádně CMBS vypnout jde a já vůl s tím krámem jezdím. Sice další otravné tlačítko jak SS, co je nutné vypnout při každém startu, ale to už je úděl jízdy v moderním voze. 9G s tímhle problém vůbec neměl, tam se mi snad za ty 4 roky CMBS neaktivoval ani jednou, nebo možná jednou, ani nevím. Tempomat je ale neřešitelný, zku..ná EU naštvanej Temp

King: jestli to nebude spíš tím, že ostatní to nepoužívají, tak jim to život moc nekomplikuje.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 8:00   Citovat  

skyline napsal:
King: jestli to nebude spíš tím, že ostatní to nepoužívají, tak jim to život moc nekomplikuje.

I to je možné. Velmi šťastný Že jde CMBS vypnout, jsem taky nevěděl, to je z principu docela milá zpráva. Ale to přejde... Velmi šťastný Ještě kdyby šel deaktivovat ten komponent tempomatu.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 9:14   Citovat  

to skyline: pořádnej výtlem
Já tu stránku doloval z předface manuálu, rok myslím 2017, co mám doma. Nechtělo se mi do auta pro 2019 Mr. Green

S tempomatem nic neuděláš, jelikož když se Ti třeba v zimě zasviní radar, tak se vypne celý tempomat, jestli se nepletu.
Já s ním jezdím na jednu čárku a lze to v ne moc husté dopravě. Ale aspoň má člověk garantovaný odstup a uchráněný čumák auta od bordelu. Už takhle mám asi 2 zářezy od šutrů na kapotě Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 10:36   Citovat  

Rešil někdo nádstavce /venkovni lišty/ prahu ? U comfortu nebo exe.. U hondy za dvě lišty 15 TKč přijde mito dost. Nejaky levnejší kvalitni tip? Ale když to asi nekdo chce Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 12:52   Citovat  

pitbuell:
Do polska to nemáš daleko... Velmi šťastný
tudy odkaz x listwa progowa&bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-aut-1-1-0605
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 18:58   Citovat  

Jopeeeno dobry tip ale aasi nic pro mne ale budu sledovat třeba se neco objeví OK jinak to vypada na slusnou sbírku prahů z CTR Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 19:31   Citovat  

pitbuell:
Dá se najít, no. Polsko je zemí neomezených možností Velmi šťastný Na druhou stranu, o ty lišty ze Sportu, Sport plus se dá za deště docela "slušně" při nastupování a vystupování zašpinit, ať víš Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 20:20   Citovat  

Jopeeeno neco vymyslim neco cernoho na spodku nutně potřebuji at jeto hezčíÚsměv a to bzde asi už vše.
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 12.6.2020 , 16:55   Citovat  

Zdravím chlapci,chtěl bych se zeptat,jak to vidíte s cenami...Dcera si chce koupit hatch sport v bílé barvě 2019 za 575tis,poslední kus mají v Příbrami,ale nevíme,jestli počkat na akci 2020ky sport plus,který dnes stojí 645tis,nebo jít do tý 19ky sport?
Zítra se chceme rozhodnout....
Díky moc za rady....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2020 , 5:15   Citovat  

Ronny: už 645k je hodně solidní "akce" a na další bych nečekal. Předface Sport Plus se prodává 629k, pofaca 645-650k, nemyslím, že to nějak zásadně klesne.

Takže pokud stačí Sport, vzal bych ho a dál to neřešil, těch 575k je krásná cena. Pokud chce radši přecejen o dost lépe vybavený Sport Plus, pak bych naopak vzal 2020, rozdíl minimální (on tedy ani mezi těmi auty nijak zásadní není, ale facelift se jednou bude líp prodávat).

Kvůli coroně se můžou ceny pohnout, ale je nutné nezapomínat na emisní pokuty a tedy pro Hondu může být lepší to radši neprodat než to ještě víc slevnit a pak zaplatit navíc flastr. Spíš než 2020 by ještě mohl o něco klesnout Sport Plus předace 2019, ale to bude i tak spíš kosmetická úprava, že to půjde pod 600k bych nepočítal.

Nejsem žádný zásadní insider, takže to ber spíš jako názor poučeného laika, který se o to zajímá než že bych to slyšel přímo z Hondy. Třeba se ozve Jopeeeno (nebo mu pošli SZ), ten by mohl vědět víc.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.6.2020 , 8:33   Citovat  

skyline napsal:
Ronny: už 645k je hodně solidní "akce" a na další bych nečekal. Předface Sport Plus se prodává 629k, pofaca 645-650k, nemyslím, že to nějak zásadně klesne.

Takže pokud stačí Sport, vzal bych ho a dál to neřešil, těch 575k je krásná cena. Pokud chce radši přecejen o dost lépe vybavený Sport Plus, pak bych naopak vzal 2020, rozdíl minimální (on tedy ani mezi těmi auty nijak zásadní není, ale facelift se jednou bude líp prodávat).

Kvůli coroně se můžou ceny pohnout, ale je nutné nezapomínat na emisní pokuty a tedy pro Hondu může být lepší to radši neprodat než to ještě víc slevnit a pak zaplatit navíc flastr. Spíš než 2020 by ještě mohl o něco klesnout Sport Plus předace 2019, ale to bude i tak spíš kosmetická úprava, že to půjde pod 600k bych nepočítal.

Nejsem žádný zásadní insider, takže to ber spíš jako názor poučeného laika, který se o to zajímá než že bych to slyšel přímo z Hondy. Třeba se ozve Jopeeeno (nebo mu pošli SZ), ten by mohl vědět víc.

Moc děkuji za reakci,taky jsme si říkali,že by mohli cuknout s cenou kvůli coroně,sklady jsou přeplněný a lidi se bojí něco kupovat.....Ještě jednou moc děkuji....
   Návrat  
Zdenda_T je teď offline  Zdenda_T
PříspěvekZaslal: 14.6.2020 , 14:01   Citovat  

Ronny napsal:
Zdravím chlapci,chtěl bych se zeptat,jak to vidíte s cenami...Dcera si chce koupit hatch sport v bílé barvě 2019 za 575tis,poslední kus mají v Příbrami,ale nevíme,jestli počkat na akci 2020ky sport plus,který dnes stojí 645tis,nebo jít do tý 19ky sport?
Zítra se chceme rozhodnout....
Díky moc za rady....

Pokud jste to ještě s dcerkou nerozsekli a nechcete vyloženě funglovku, měl bych na prodej jednoho hatche v barvě polished metal a výbavě prestige. Mám ho i tady v inzerci a cenu bych ještě dokázal udělat Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.6.2020 , 14:18   Citovat  

Zdenda_T napsal:
Pokud jste to ještě s dcerkou nerozsekli a nechcete vyloženě funglovku, měl bych na prodej jednoho hatche v barvě polished metal a výbavě prestige. Mám ho i tady v inzerci a cenu bych ještě dokázal udělat Úsměv

Díky za nabídku,na to jsme taky koukali,ale rozhodla se počkat 2-3měsíce a vezme 2020ku....
   Návrat  
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 16.6.2020 , 19:59   Citovat  

Zdravím fanúšikov HONDY, som tu úplne nový. Úsměv
Zvažujem kúpu 1.5 VTEC Sedan/Hatch, pričom mám cenu 1.5VTEC Sedan Elegance za 589k, išli by ste do toho alebo nie? je únik benzínu do olejovej vane vážny alebo skôr vzácny problém?
Motor a jazdné vlastnosti 1.5VTEC Hatchback Sport+ boli úžasné, tak mám cenu ca 675k. V oboch prípadoch MT.
Testoval som ešte CVT, ale tam neviem.. Popravde do 1.0 nechcem ísť, ale zase nemá tie problémy.
Už som prešiel všetky rozumné automobilky (VW, HONDA, AUDI, SEAT, FORD) a toto je proste TOP.

Ako funguje udržiavanie v jazdných pruhoch?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2020 , 20:16   Citovat  

Ber 1,5 benzin v oleji specifika ultra kratkych jizd v chladnu s automatem a podtocenym motorem v usa.
Když jsou čary tak to chvilku jede samo
Jinak 1,5 žere mín ,jede a má levňejší udržbu Úsměv litr ma smysl v zakladu velke auto za ,,malo,,.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2020 , 23:10   Citovat  

to CageJ: Jel si sedanem? Není jen designově střižen více elegantněji, ale i podvozkově. Sedan má pneu 215/50R17 vs. 235/45R17 u hatche, Sport Plus má navíc adaptivní tlumiče.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.6.2020 , 23:27   Citovat  

Né,
SEDAN nemám kde vyskúšať...

Príplatok za adaptívne tlmiče mi asi zato nestojí... skúšal som to a ano.. po Prahe to bolo cítiť, ako kde.. ale keď som auto testoval v Plzni, tak skoro nič...

SEDAN má komfortný podvozok ale zase vraj drží lepšie v zákrute + lepšia akcelerácia a príde mi ako limuzína pre sediacich vzadu. Neviem ako si mám predstaviť podvozok sedanu vs hatche, ale cena hovorí jasne. Sedan je i vo vnútri limo.
Bueee Bueee u Hatcha musím pre 1.5 voliť najdrahší SPORT PLUS variant a ani tá strecha ma nepresvedčila (v AUDI mám teraz lepšie riešenú), (sedačky mi tiež prišli lepšie v Sedane)....

Multi-link majú oba?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 6:27  Naposledy upravil pitbuell dne 17.6.2020 , 7:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Sedan a hatch maíi stejný podvozek s viceprvkem. Naladěni pružin, tlumicu je jine. Jak muže sedan jezdit líp s hmotnosti v zadu užšich pneu a klasických tlumiču? Na rozmlácene okresce možna ano na okruhu asi ne.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 6:32   Citovat  

Já mám adaptivní tlumiče na C9g a nemůžu si na ně stěžovat (to přijde asi až bude potřeba výměna). Používám hlavně comfort, v zatáčkách dynamic (a je to znát, těžko to poznáš po pár km testovací jízdy a mám srovnání i s obyč. na krátkém 9g - kombík s módem dynamic si může dovolit víc než krátký), mód normal použiji akorát při naloženém autě.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 7:45   Citovat  

CageJ: adaptivní tlumiče poznat jsou (drahá má Sport Plus). Sedan MY2020 je prý velmi dobrý, na mě to ale dojem neudělalo - před koupí 5D 2019 jsem se jel se sedanem Elegance 2020 svézt, pořád se to na mě moc houpe a je naladěné více "do ameriky". 5D je výrazně sportovnější.

Test sedanu (v Exe s kůží) např. tady, pod tím jsou v diskusi i moje dojmy:
tudy odkaz

V zásadě velmi záleží, co vlastně potřebuješ. Já už narazil na to, že panorama v 5D oficiálně nemůže mít střešní nosič - sice to tam dát lze, ale 4 kola bych měl strach na to dát. Současně kvůli výfukům nelze ani tažné, takže je to taková spíš stylovka než rodinné vozidlo.

Oproti tomu sedan taky nemůže mít střešní nosič, ale přecejen je to nejspíš jen problém homologace a není problém s tuhostí, takže tam bych ho klidně dal. A samozřejmě má možnost tažného.

Každopádně velmi doporučuji se se sedanem svézt a nekupovat to naslepo - rozdíl mezi těmi auty v podvozku je větší, než by člověk nezvyklý na Hondy čekal (u Hondy to tak bylo vždy, protože sedan byl vždy primárně US auto, zatímco 5D se tam nikdy neprodával, až teď). Jiné rozdíly jsou kosmetické, na to stačí pohled do ceníku (nevím, jestli má Elegance bezklíč, řekl bych, že ne - tohle třeba Sport Plus má).

Každopádně si myslím, že není až tak divné, že jsi tady, protože když pomineme design zádě, jízdně nic moc lepšího v nižší střední není, za ty peníze (neřeším BMW M135i za dvojnásobek).

Jo a ten lane assist - nepoužívám, nevěřím tomu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 8:19   Citovat  

to CageJ: Stále existuje možnost hrábnout po nějaké skladovce Hatche 1,5 Sport MY19 za podobné peníze jako ten sedan Elegance MY20. Kolín má červenou a Příbram bílou.
Bohužel sedan docela propadá na brzdách -> tudy odkaz Vyšlo to i v nějakých recenzích. Mohly by to částečně vyřešit jiné pneu (z výroby tam jsou snad nějaké Bridge Turanzy), ale to už musíš vědět Ty, jak s tím chceš jezdit, případně zda se Ti chce po koupit pneu měnit.

On ten příplatek u Sport Plus není jen za ty tlumiče Mrk A i Ty jsou znatelné, ale samozřejmě ne každý to využije Úsměv

Lane Assit má 2 varianty.
1) huláká to, když auto bez blinkru opouští pruh - mám trvale vypnuto.
2) udržování v pruhu, tzv. auto řídí samo (cca 15s, pak to začne hulákat, abys volant chytnul) - používám občas krátkodobě na dálnici, když se hrabu v loketce a hledám žvýkačky či brýle. Ale je to ciltivé na kvalitu vodorovného značení a když to čáru ztratí, dá Ti to vědět jen graficky a dost minimalisticky.
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 8:58   Citovat  

2bep napsal:
Ale je to ciltivé na kvalitu vodorovného značení a když to čáru ztratí, dá Ti to vědět jen graficky a dost minimalisticky.

Jde nastavit zvukovy signal pri ztrate pruhu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 9:13   Citovat  

2bep napsal:
to CageJ: Stále existuje možnost hrábnout po nějaké skladovce Hatche 1,5 Sport MY19 za podobné peníze jako ten sedan Elegance MY20. Kolín má červenou a Příbram bílou.
Bohužel sedan docela propadá na brzdách -> tudy odkaz Vyšlo to i v nějakých recenzích. Mohly by to částečně vyřešit jiné pneu (z výroby tam jsou snad nějaké Bridge Turanzy), ale to už musíš vědět Ty, jak s tím chceš jezdit, případně zda se Ti chce po koupit pneu měnit.

On ten příplatek u Sport Plus není jen za ty tlumiče Mrk A i Ty jsou znatelné, ale samozřejmě ne každý to využije Úsměv

Lane Assit má 2 varianty.
1) huláká to, když auto bez blinkru opouští pruh - mám trvale vypnuto.
2) udržování v pruhu, tzv. auto řídí samo (cca 15s, pak to začne hulákat, abys volant chytnul) - používám občas krátkodobě na dálnici, když se hrabu v loketce a hledám žvýkačky či brýle. Ale je to ciltivé na kvalitu vodorovného značení a když to čáru ztratí, dá Ti to vědět jen graficky a dost minimalisticky.

Ano tie brzdy som prekvapený Tak to koukám! Tak to koukám! ... pritom by mali byť rovnako veľké ale rozdiel v brzdnom dráhe 4 metre je strašne moc.. asi pneu z výroby.

Počkaj Lane Assist v sedane toto nemá?

Hľadám skôr diaľničné auto s dobrým výkonom.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 9:36   Citovat  

to CageJ: Lane Assist, balíček asistentů je stejný. Asi jsem to blbě napsal. Jsou to 2 varianty využití Úsměv Sedan, stejně jako hatch by měl být schopný obou.

Hatch 1,5T má 293mm/282mm (předek/zadek) a 1,0T případně ropák by měly mít 280/282 u sedanu nejsou v katalogu velikosti uvedené, to by musel někdo vyšťourat z katalogu náhradních dílů, ale od oka mi přišlo, že má na předku spíš 280mm než 293mm.
Pak se nesmí zapomínta, že guma o šířce 235mm toho brzdného účinku přenese víc jak 215mm.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 9:38   Citovat  

mě sedan od začátku brzdí daleko, ale výrazně líp než 9g tourer (při stejném stylu jízdy)

systémy má sedan i 5D stejné, to co myslí Martin jsou dvě věci:

Systém pro udržování v jízdním pruhu (LKAS) - musíš zapnout po každém nastartování auta na volantu
podle čar natáčí volantem

Odkaz

Systém prevence vyjetí ze silnice - zapínáš u levého kolena, je zapnutý/vypnutý trvale bez ohledu na startování

Odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 9:48   Citovat  

Odpoveď z HONDA:

Civic 5D Sport plus má průměr předních kotoučů 293mm
Civic 4D Elegance má 293mm pro EU trh (Pro Asijský trh má 286mm)

Takže u nás v EU mají obě verze stejný brzdový systém. Rozdiel sú len pneu.
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 10:25   Citovat  

pitbuell napsal:
Ber 1,5 benzin v oleji specifika ultra kratkych jizd v chladnu s automatem a podtocenym motorem v usa.
Když jsou čary tak to chvilku jede samo
Jinak 1,5 žere mín ,jede a má levňejší udržbu Úsměv litr ma smysl v zakladu velke auto za ,,malo,,.

Presne tohle ted resim, akorat s HR-V Sport. Zatim jsem studiem na anglicky psanych internetech dosel k temuz zaveru. Takze se chci ujistit, ze benzin v oleji se vyskytuje skutecne v zimnim pasmu s automatem. Nase planovane pouziti: pres tyden nejakych 8.5 km se startem do kopce, zatacky a trocha plynu, pak rovina, mozna predjeti sneka, pak zase kopec a urcite otacky a predjeti sneka v pravem pruhu. Snad to nebude problem. Pres vikend pak normalni trasy okolo 30-50km, s vyuzitim vykonu motoru plus 1-2x mesicne neco vic - delsi trasa nebo opravdove svezeni.

Dik moc.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 10:33   Citovat  

Aký je rozdiel medzi 2019 SPORT a 2020 SPORT +?

Len Qi nabíjanie, malý facelift v krídle a strecha?

Predsa len 645 000 za SPORT+ vs 580k za ten kus SPORT v Kolíne je výrazný Velmi šťastný...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 10:42   Citovat  

to CageJ: To máš 2 různé rozdíly:
Předface X Poface:
- lehká úprava designu, "hokejky" v plástvých, zadní "difuzor", křídlo/střecha jsou stejné (křídlo dostal litr Sport Line a jedna výbava TypeR)
- infotainment s kolečkem hlasitosti a mačkacími čudlíky
- sedadla maj lehce upravený vzhled středových pruhů, jsou el. stavitelná a možná mají o chlup tužší bočnice sedáku a opěradla.
- Honda tvrdí, že i lepší materiály a odhlučnění, no ještě nebylo potvrzeno
- jiný design kol.

Sport X Sport+, resp. Sport nemá:
- adaptivní tlumiče
- panoramu
- Qi nabíjení
- hlídání mrtvého úhlu a bočního assistenta při vycouvávání z řady
- bezklíčkové startování a odemykání (přední dveře a kufr)
- 8 vs. 11 repráků
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 10:54   Citovat  

To bphotO:
Člen klubu Sofad užívá auto asi podobně jako plánujete Vy. Trasy do 10-15 km jsou považovány za krátké. Doporučována výměna oleje do 10000km. U Sofada, pokud se nepletu, cca 4,5% benzínu v oleji. Pokud to pro Vás není problém, jste ochoten měnit olej častěji a nejezdite do servisu přes půl republiky, tak to bude jizdně výborné auto. Já to mám do kvalitního servisu přes hodinu cesty, takže další auto asi Honda bohužel nebude.... A měnit olej jinde a přijít o 8 letou záruku se mi nechce...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina