Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 207, 208, 209 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 208 z 246
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 10.8.2020 , 21:48   Citovat  

Hellborn napsal:
No jo, jenže ta klima na auto může odebírat proud podobně jako světla, takže se baterie pěkně dobíjí, ne?

Klima přece není elektrický spotřebič, ale je poháněná řemenem od kliky Úsměv (přes nějakou spojku)
Takže tohle na (ne)dobíjení baterky přece nemůže mít zásadní vliv.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 7:37   Citovat  

D.a.l.i napsal:
Klima přece není elektrický spotřebič, ale je poháněná řemenem od kliky Úsměv (přes nějakou spojku)
Takže tohle na (ne)dobíjení baterky přece nemůže mít zásadní vliv.

Ventilátory máš také na řemeny ? Velmi šťastný
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 7:51   Citovat  

Jéžiš, lidi... Slovíčkaříte. Klima jednotka je trvale poháněna řemenem. Takže motor musí vydávat nějakou energii, i když klima nepracuje. Je znatelné, když je klima v provozu, ale neznamená to, že současně s tím se roztočí i el. ventilátor chladiče klimy. To už bychom mohli mluvit o odběru proudu el. větráku chladiče chladící kapaliny, atd.
Napadá mě, že kdysi se určoval výkon motoru, a bylo to v techničáku, tuším DIN, bez všeho příslušenství, a pak se vším okolo.

Já si budu foukat, že máme z mnohadesetitisícové série zázračný kus baterie EFB, asi od Varty, která i přes inteligentní dobíjení, nebo právě pro to, nejeví ani po pěti letech známky únavy. Na autě s nájezdem 72 tis. km.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 9:09   Citovat  

melá recenze na kola + Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 225/40 R18 ((235/ 40 je o 4 mm vyšší ao dost drahší))
Prvních 100km neskutečné divno zvuky to jsem ještě nezažil. pak už jen nějaký hukot. Řízení je ted přesnější a auto jakoby ztuhlo s více citu a jede tam kde je volant. Na druhou stranu auto vice poskakuje/ to nevnimate pokut nedáte ruku na sloupek Tlumení nerovností mi přijdě dostatečné žadné rany nebo bubnování silentbloky toho asi dost sežerou.
Hluk odvalovaní vzrostl kola hodně hučí.Možná je to jen jinou frekvenci zvuku ale je to znatelné oproti 16 a jen 69 db Pro predstavu fabije je pocitove o polovicku tižší. Kdo jezdí asi víc a po okreskách doporučil bych jen 17 ja volil 18 když už tak už a ceny gum i kol v 18 jsou přijemné.
Pod gum vanu kufru jsem dal 10mm mikropěna Měl jsem to z Railvais a trošku to utlumilo OK
zatím najeto 800Km pulka po dalnici gumy jsou zajete tak je dnes trošku proženu Velmi šťastný
Jinak predek 2,4 a zadek 2,3 baru spotřeba furt kolem 7...

K mini sraziku Ostrava Myslím že to bylo fajn dopoledne OK
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 10:01   Citovat  

Ahoj, ake mate skusenosti s klumatizaciou v tychto horucich dnoch? Vonkajsia teplota 33 stupnov, rezim AUTO na 23 stupnov ale ani po dlhsej cca hodinovej jazde sa intetier nevychladil. Ventilator stale bezal vo vysokych otackach a prudil iba vlazny vzduch.Je mozne ze po dvoch rokoch rv. 2018 treba skontrolovat a doplnit chladiace medium? Ziadna ina chyba ma nenapada. Ani v nastaveni ovladania. Alebo?
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 10:22   Citovat  

pitbuell:
U mě to chtělo těch 800 km a pak se dalo mluvit o tom, že chumy byli citelně tišší.

Despre:
Teď jsme se o tom bavili na FB. 10G má docela dost problémů s chlazením, ať už s únikem chladiva, nebo výkonem, či hlučností. Být Tebou, zastavím se do autorizovaného servisu. Mění se tam i nějaké součástky. Ale nemám to moc načtené, tak tu nechci šířit bludy. V Americe jsou na to i svolávačky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 10:31   Citovat  

Jopeeeno:

dik, mam ist na rocnu prehliadku s vymenou oleja za cca 2 tyzne. Tak potom napisem co sa poriesilo.
V podstate klima vobec nestihala a ked by som mal ist takto napr. na dovolenku k moru tak to si neviem vobec predstavit. V starom civicu to chladilo az az...
   Návrat  
Zdenda_T je teď offline  Zdenda_T
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 10:51   Citovat  

Na klimu jsem si taky nedávno v servisu stěžoval a byla na to asi nějaká svolávací akce (o které mi ale nikdo neřekl, až dokud jsem se sám nepřihlásil).
Fungovalo mi to stejně jak píše Despre, foukal jenom vlažný vzduch. Proběhla výměna nějakých dílů a teď to chladí přesně tak jak má, i v tomhle vedru.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 11:58   Citovat  

Čistě za slabým výkonem klimy bývá nejčastěji málo náplně. Ještě na Ufu mě po nějaké době trápil cca poloviční výkon klimy a bylo to cca poloviční náplní Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 12:05   Citovat  

To by bol ten najlepsi pripad. Ale aj tak, za ani nie dva roky? Dost skoro.
   Návrat  
Zdenda_T je teď offline  Zdenda_T
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 12:26   Citovat  

Despre napsal:

Pokud by ti to ale v servisu uznali na tu svolávací akci + výměnu nějakého toho dílu, mělo by to být celé zdarma a k tomu ti musí klimu i naplnit je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 12:36   Citovat  

Zdenda_T:
prave som sa objednal na servis, pytal som sa na to, ale otvorene mi neodpovedali.
Aj ja si myslim ze by to tak malo byt.
Vsak podla mna plati este dvojrocna zaruka.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 13:36   Citovat  

Despre ja klimu delam kazde jaro filtr napln dezinfekce vseho....
Po dvou letech vykon klimy klesne jeto celkem normalni.... Netesnost ausus hlinik na trubkach atd.... V naplni je i olej pro komproser... Zarusta vymenik bacilama atd....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 13:48   Citovat  

Pitbuell:
prave ma to napadlo, mal som si to pred sezonou nechat skontrolovat ako pises.
Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 13:52   Citovat  

Despre tak udelas filfr des lehke doplneni treba kolem 1200 jak to nechaš dojit do žumpa zapachu tak pak muzes skoncit na dvojnasobku i vic za rozebrani a cisteni a nehlede ba bacily co dychas. Hold vše chce servis a taky spravne pouzivaní i v zime....
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 15:42   Citovat  

Klimu desinfikuji jednou ročně a kabinový filtr tam taky nevydrží déle, než rok. Na fotce je filtr z mého auta po 5 měsících provozu a 4.000 km. Děs běs.
Klimu desinfikuji tímhle už několik let a zatím se to jeví v pohodě
tudy odkaz

20200811_164047.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20200811_164047.jpg, 1.31 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 16:08   Citovat  

pitbuell napsal:
Despre ja klimu delam kazde jaro filtr napln dezinfekce vseho....
Po dvou letech vykon klimy klesne jeto celkem normalni.... Netesnost ausus hlinik na trubkach atd.... V naplni je i olej pro komproser... Zarusta vymenik bacilama atd....

Teď jsi mě vyděsil, něco mám u dvacet let starého Accorda "rozbitý", že mi u něj funguje klimatizace naprosto normálně...
On i pětiletý Tourer se tedy vymyká tvému dvouletému intervalu. Safra, budu muset do servisu... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 16:14   Citovat  

Ještě k tomu inteligentnímu dobíjené x klimatizace.
Dnešní online sledování ukázalo, že si dobíjení pramálo děla hlavu z toho, že klimatizace běží na plný koule. U Pietasu při stání na křižovatce se mrcha napětí nechtělo z 12,4 V hnout.
Za to kopec dolů (Plzeň, od hřbitova) se zařazenou rychlostí znamená s jistotou 14,3 V.
Takže klimatizaci z role "sprostého" podezřelého z dobíjení baterky můžeme vyloučit.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 16:56   Citovat  

Despre napsal:

Uz jsem to psal, chladic neodpovida specifikaci a dusledkem je ze pres nej unika chladivo. Dalsi “zavada” je kvileni mezi 2-3 tisici otacek ktera se resi jinym tvarem trubky. Nejde tedy o klasicky unik chladiva ale o primo vadne dily z vyroby.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 17:23   Citovat  

Jopeeeno když jsem bydlel v NJ tak filtry byly i po xx jak nove prace v ostrave v ckd vedle slevarna a filtry žumpa...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2020 , 17:26   Citovat  

Piškot stara galexka se čpavkem taky jela 30 let....neska lednicka zrezne tesneni se rozpadne atd....
Co mas rozbite nevim ale klima se ma servisovat co rok nic vic spekulovat nebudu. Ale dnes se pouziva vse tenci a treba al trubky jsou to nej blato co ma mikro pory atd co jsem slysel jestli toje pravda tod otazka misto letovanych vymeniku lisovane atd.. AaDimenzovani naplni avseho bo hmotnost emise
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.8.2020 , 8:25   Citovat  

Pro ty co nejsou ve skupině na FB a hlavně pro majitele 1.0.

Jak již víme, je pár případu s poškozenými rozvody. Dle vyjádření Hondy ČR se neeviduje zvýšený počet případů, takže se není čeho bát. Ale dostal jsem informaci od důvěryhodného zdroje, že snížili interval výměny na 80 tis. a je otázka, jestli nepůjdou ještě níže.

Asi tyhle problémy jsou u všech automobilek, ale nějak jsem věřil, že Honda bude jiná. I když otázkou je, jak je to s intervalem a první výměnou jinde (v jiných zemích)? A hlavně kolik bylo před tím? Jelikož to jsem nedohledal a tak se člověk nemůže dohadovat, že mu bylo při koupi tvrzeno něco jiného.

PS: čekám, kdy bude mít 1.0 větší provozní náklady jak Type R Je to tam. Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2020 , 11:36   Citovat  

Taky jsem doufal že to Honda nepo...co už dík za info . tak to bude jak kdysi u opla co 60 nebo 4 roky ..... Akorát ta cena je u Hondy... Že já nevzal diezla Úsměv
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 14.8.2020 , 16:50   Citovat  

Zdravím,máte někdo udělané pískování skel od Cebia a jestli ano,mohli by jste poslat foto,jak to vypadá,děkuji
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 18.8.2020 , 19:44   Citovat  

Můžete se prosím podělit o zkušenosti s asistenčními systémy u Civica, jak fungují a jestli jsou ve standardních situacích (standardní dálniční provoz - ne D1) použitelné?
Jde mi hlavně o adaptivní tempomat, "front assist" a automatické dálkové. Co všechno po rozjezdu vypínáte a co naopak vypnout nejde?
Diky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2020 , 20:09   Citovat  

Luboun klikej spatky...
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 18.8.2020 , 21:07   Citovat  

Pitbuell
Dík, něco jsem našel, ale ty dálkový zatím ne, přeci jen 200 stran je dost...

Naléváte u pumpy do nádrže aditivum (VIF)? Jde to vůbec zvládnout bez toho nástavce co je v kufru? Nedovedu si to reálně u pumpy představit, to by mě ostatní asi zabili a ruce i auto špinavý....
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2020 , 21:37   Citovat  

Luboun: na VIF jsem měl takovou dlouhou tlustou stříkačku, před tankováním jsem do ní natáhnul vif z plechovky, nebo prodávají ty jednorázový balení s dlouhým hrdlem, tím to jde taky v pohodě
od doby, co jezdím vervu100 už nic nepřidávám

aut. dálky nepoužívám, trvale jsem je vypnul... na mě přepínají pozdě a mít stejně připravenou ruku na páčce a být ve střehu... raději si to přepínám sám
tempomat za mě horší než neadaptivní (ten jsem na 8 i 9g používal často)... už na velkou dálku (i při nastavení min. vzdálenosti) jde celkem znatelně na brzdy

po startu vypínám stop/start a po připoutání zapínám brake hold a udržování v pruzích na volantu

Ronny: mám vypískováno na všech oknech, klidně vyfotím, ale není tam moc co vidět Úsměv
v příloze z 9G, kde to mám stejně... ty dva první znaky jsem znečitelnil přepsáním Mrk

IMG_9079.jpg

IMG_9079.jpg, 175.9 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 6:14   Citovat  

Lboun tankuji 100 a vif pridavam trosku. Bez trychtyrku bud origo nebo jiny nenalejes origo je nej . vozim to v drzaku z 3d tisku ale stejne mam bednu s bordelem v kufru. Nebo sezen lahvicku od jinych aditiv s dlouhym hrdlem....
Dalkove sviti i ve vesnici ci vypne je mesic. Tiraky osilnuji. Pouzivam do prvniho problemu auto rezim jde spatky aktivovat podrzenim asi 3 vteriny.
Tempomat mi celkem Vyhovuje az na brzdeni k vuli zaparkovanych aut po kraji . Dalnice jezdim malo tak slapnu na plyn a tempomat preperu. Start stop vypinam. Hlidac pruhu eko rezim nepouzivam.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2020 , 7:31   Citovat  

tady ještě ta injekční stříkačka, tuším, že v lékárně stála 40,-
kvůli smradu a zbytkům jsem jí vozil ještě v plastovém krytu od nějakých sheron utěrek Úsměv

a vypískovaný zadní boční na 10g

IMG_20200819_071720.jpg

IMG_20200819_071720.jpg, 201.18 kB

IMG_20200819_071840.jpg

IMG_20200819_071840.jpg, 163.48 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech