Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 212 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2020 , 18:00   Citovat  

Skyline v predu jen na plastovou vlozku ktera tvori vnitrni blatnik.
A nelepit to na plech karoseri obr.2
Namas hlukomer v mobilu ze bys pak podal refefence s daty?

clanek_-_jak_odhlucnit_predni_podbehy_2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
clanek_-_jak_odhlucnit_predni_podbehy_2.jpg, 1020.82 kB

04_-_tlumeni_predniho_podbehu_comfortmat_D4(1).jpg

04_-_tlumeni_predniho_podbehu_comfortmat_D4(1).jpg, 384.64 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2020 , 18:46   Citovat  

skyline:
Přesně podle obrázku pitbuella to standardně dělají v ahifi, alespoň si myslím...

Nelepit nic zvenčí, krom předního plastového krytu podběhu (vzadu je koberec a na tom se stejně nic dlouho neudrží).
Takže pokud tlumit podběhy, tak z vnější strany pouze ten plast. Z vnitřní strany se meze nekladou. Nevím ale, když nevybereš tlumení podlahy, zda by Ti vytlumili přední podběhy zevnitř Smutný U tlumení zavazadelníku stejně musí rozebrat kobercové kryty podběhů, takže není problém vytlumit zadní podběhy zevnitř. Tak to chápu já.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2020 , 8:11   Citovat  

Jopeeeno, Pitbuell: díky moc, ahifi to lepí vpředu na plast (dle foto Pitbuella), vzadu buď na nadkolí nebo plech - jsme domluveni, že až to rozdělají, tak uvidí. Buď to půjde na nadkolí nebo se to tam nedá vůbec a bude se tlumit jen zevnitř společně s kufrem.

Ad změna hluku - nainstaloval jsem dva nějaké dB měřiče, každý ukazuje úplně něco jiného, ale zkusím to oběma změřit před-po a uvidíme, jaké z toho vylezou hodnoty (ono je vcelku fuk, jestli je to teď dle měřáku 60 nebo 40 dB, důležitá bude delta při jízdě na stejném místě).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2020 , 13:31   Citovat  

Co se týče měření hluku, stáhl jsem do mobilu apku iNVH (by Bosch), ale jak jak jsem už psal, odložil jsem MT zřejmě na nevhodné místo (dobíjecí "poličku" MT ve středové konzoli), došlo nám to až pak. Projeli jsme s Romanem identické trasy, za stejných podmínek, nejprve jedním, pak druhým autem. Rozdíl 0.4 dB (neměl jsem ještě vytlumenou podlahu, výztuhy zadních podběhů a kryt "nářaďového kastlíku").
Aby měl test vypovídající hodnotu, tedy reálně vnímaný hluk na úrovni uší a výsledky nezkreslovaly (netlumily) obklopující plasty ve středové konzoli, budeme ho, až bude víc času opakovat, ale s mobilem v úrovni hrudníku, nebo hlavy. Otázkou zůstává, jak moc přesné ty hlukoměry v MT budou Smutný
   Návrat  
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 25.9.2020 , 0:48   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Luboun:
Není zač OK
Těžko říct, co se projevuje nad tou vyšší hlučností podvozku u Civiku. Já jezdil především jen s 5D Sport, Sport plus, a ty jsou v sérii osazeny 235/45 R17, čili na docela širokých pneu. I Civic dokáže v několika exemplářích zavrzat. Já to zatím nepozoruji (vyjma madla dveří řidiče /odstraněno podlepením/), ale občas chlapi píšou, že vrzne palubovka, něco pod střechovicí... Všem ale ne.

U mňa sa tiež začalo čosi prejavovať pod infotaimentom asi po 5000km, ešte to teoreticky môže byť kábel od telefonu alebo niečo v stredovej opierke. Mám totiž pocit, že keď mobil položím na Qi nabíjačku, divný zvuk je fuč.

Na tú vyššiu hlučnosť u Sport/+ si treba zvyknúť...

Zvolávačka neteší, zajtra pozriem kód Smutný..
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 11:37   Citovat  

Pitbuell: cenim ze se poustis do investic a uprav wartase. Ja bych rad taky, ale dokud nebude vyjasneny problem s rozvody, rekl jsem si ze do auta nedam ani haler navic. Ted jsem byl v koline na servis a tahal jsem to z nich jak z chlupate deky. O problemu vi, meli skoleni, ale vypada to, ze musi mlcet, protoze na vetsine aut se rozsype az po zaruce. Jsem neklidny a wartas je dvema kolama z domu.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 11:54   Citovat  

Wartas: On má tříválec nějaký problém s rozvody?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:12   Citovat  

anunaki:
Ano, má.
Rozvody jsou řešeny obdobně jak v PSA motorech. Čili systém "mazání rozvodového řemene v olejové mlze". V mazacím okruhu jsou nějaká sítka. Po webech kolují fotky, jak při rozborkách v těch sítkách, nalezli nějaké nečistoty a zřejmě to byly "šupiny" z rozvodového řemene, který se časem "drolí, trhá". V naší skupině na FB je dokonce i jeden uživatel litru, kterému už na záruku k vůli rozvodům vyměnili celý motor.
Nevím, zda se to týká jen litrů starších modelových ročníků, tedy všech šarží rozvodových sad a zda Honda v tomto směru neprovedla nějaký up grade. Moc jsem se po tom totiž nepídil.
   Návrat  
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:18   Citovat  

1.5 je safe?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:26   Citovat  

Máme v 1.5T řetěz, takže we safe.
Občas někdo napíše, že mu "blikne" vyšší hladina oleje v souvislosti s ředěním oleje benzínem, ale netrpí na to všechny 1.5T. Je to problém u těch, jenž jezdí často velmi krátké trasy a nestačí se tak benzín z oleje vypařit. Na tohle ale trpí všechny přímovstřiky.
U mě se olej, dle měrky, drží těsně pod horní ryskou (0.5-0.1 cm od max. hladiny). Jezdím nejčastěji do práce = 11 km tam a 15 km zpět /po cestě zpět vyzvedávám synka z družiny/). Ujeto 5.900 km a jedna výměna oleje po záběhu. Spoko.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:32  Naposledy upravil wartas dne 28.9.2020 , 12:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

1.5 super, v us maji nakrouceno fakt dost a bez potizi. Staci akorat v zaruce stihnout vymenit klimu a pohoda. Redeni oleje se medialne nafouklo a hysterickym amikum honda prodlouzila zaruku.

U litru se to tyka 2017 a 2018, ale tam mozna jen do prvni poloviny, pak to napravili. Oficialne se k tomu nevyjadrili, ale dle rozhovoru z v koline o tom vi a zvidave se me vyptaval odkud tu informaci mam jestli z nejakeho fora. Tahle informace je od insidera tusim z belgie, ktery zverejnil na foru servisni buletin. Byl jsem ujistovan, ze honda by problem resila, ze litr je pro ni klicovy, ze se na to bude vztahovat kdyztak prodlouzena 8 let zaruka (mimo praci) a ze kdyby to byl problem, do 100tkm se urcite projevi. To vetsina lidi ve trech letech ale nestihne. Takze se to zameta. Nakonec mi rekl, ze novy motor v zaruce je fajn ne? Mr. Green honda power of broken dreams a preji hekzy svatek hosi
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:34   Citovat  

Hmm, tak to je dobrý. Úsměvný je, že mě dealer ten tříválec v Civicu vychvaloval až do nebes, když jsem si kdysi prohlížel právě přicházející 10G. "Pane, jako je to tříválec, ale špička. Je to Honda, to je testovaný min. na 700tkm." No, spletl se jen o řád. Bueee

Zajímalo by mě, kolik mg CO2 ušetřili tímhle komplikovaným a drahým řešením na servisování. Komplikované řešení pohonu u současného Jazze může do budoucna přinést taky problémy, prostě není to dlouhodobě odzkoušený. To prověří jen čas.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:43   Citovat  

anunaki: trivalec bohuzel neni od hondy zadali to tusim rakusakum z avl
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:46  Naposledy upravil pitbuell dne 28.9.2020 , 12:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Uvidime no tak budem menit rozvody casteji hold.
Olej stejne menim co 7 tkm vic proto udelat nelze. Jen se modlit at je nejaka radna setvisni akce ocemz pochybuji
A taky aby si litrovym civicem nepodrezale vetev v ue honda ....
Jataky myslel ze honda snad v poho. Motory jak je vidno problemy s rozvody u vsech znacek...
ach jo auto uzje doma a prodat adolozit na nove moc nemam a stejne co koupit.... Me motorismus bavi motorku ted nemam tak se bavim autem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:51   Citovat  

Rekl jsem si o kontrolu rozvodu a sitek pred koncem zaruky a rikal mi ze bude muset zjistit zda je to vubec mozne.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 12:56   Citovat  

Wartas ja cumel na motor a fakt nevim jak to zkobtrolovat...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 13:01   Citovat  

anunaki:
The lack of a hybrid model means the Civic can’t compete with rivals when it comes to rock-bottom running costs. That said, the two petrol engines offer low emissions and decent fuel economy, so neither should break the bank over three years or 36,000 miles. According to the latest WLTP test figures, an entry-level 1.0-litre turbo with a six-speed manual gearbox will do 49.6mpg and emit 110g/km of CO2, while the CVT auto is slightly less frugal – returning 47.1mpg, but lower emissions at 107g/km. Watch out, though, as the larger wheels on SR models and above adversely affect the official fuel economy and emissions figures.

Opt for the 1.5 VTEC, and the manual is more economical than the CVT auto. The automatic car will do 42.8mpg and emit 137g/km of CO2, but the manual does 46.3mpg and 128g/km. In both cases, the less frugal car represents a one per cent Benefit in Kind tax penalty for company car drivers. However, higher list prices mean business users will be better off with a Golf in comparison. Choose a 1.0 TSI Golf, and emissions of 109g/km mean lower-rate earners will save hundreds in annual salary sacrifice. 

Abych pravdu řekl a myslím to teď naprosto upřímně (snad se kluci s P10 (litrem) nebudou nademnou pohoršovat) Úsměv tak vyšší spolehlivost vidím u pohonů e:hev, než u P10. Primitivní atmosférický motor, dva elektromotory, B pack... Insight i CRZ s tím neměli fatální závady. Jasně, je tu elektromotor navíc, ale nemyslím si, že tohle bude past.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 13:02   Citovat  

to bude asi problem no, tam bude muset motor ven z auta

castejsi vymena rozvodu nepomuze

na inzercich uz je par kousku z vysokym najezdem, treba jeden v polsku se 180tkm, vytahnu z vinka presne servisni ukony?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 13:21   Citovat  

Jopeeeno šak to tak je v litru je nacpano vše nej.... Tož moh byses poptat Úsměv

Wartas tak necham zimaky na plechach na Omg 16 je davatnebudu usetrim a mužu to investovat do lehkeho odhlucneni a repro a to bude fakt vše no vlastne jeste body kit Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 13:46   Citovat  

Kdo ví, co způsobuje to "rozpadání se" řemene. Zda jeho nevhodný materiál, nebo špatně navrhnuté mazání. Každopádně, jak už tu padlo, nových modelů by se to (snad) nemělo týkat.
Pro představu, pár fotek. Jak jsem psal, problémy u P10 jsem opravdu blíž nezkoumal, takže fakt nevím, zda ten "bordel" v sítkách je vždy 100% z rozvodového řemene, nebo pochází z něčeho jiného. Já vydedukoval, že je z toho řemene (když se trhá, ošoupává).

20200928_134158.jpg

20200928_134158.jpg, 159.89 kB

20200928_134143.jpg

20200928_134143.jpg, 267.27 kB

20200928_134133.jpg

20200928_134133.jpg, 251.47 kB

20200928_134123.jpg

20200928_134123.jpg, 261.22 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 13:55   Citovat  

Problem je, ze remen se soupe o nejaky kovovy krouzek na klikove hrideli.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 15:28   Citovat  

Wartas Hold svět neni dokonaly Bueee atak máme dva roky čas našetřit na občana v hybrida Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 16:00   Citovat  

pitbuell:
Jestli mě Honda nenas.re nějakým technickým přestřelem v 11G, tak Ti v r. 2024 střelím našeho Sporta+, bude mít sotva 45.000 km Velmi šťastný

Pokud v H ví, co ten problém fakticky způsobuje, tak máte chlapci vyhráno OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 17:34   Citovat  

Jopeeeno beru Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2020 , 23:08   Citovat  

Chlapi, v kolika km je vlastně předepsána výměna rozvodového řemene a na kolik to vyjde?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 6:40   Citovat  

Je 120 tkm a asi bude mozna 80 a ted nevim kolik let 6_10 roku ..pripravsi 900 ecek pořádnej výtlem pifko kouř Tak to koukám!
A hned tu je veselo po ránu. Kolikže stojí udržba Tcr a kolik žere.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 8:10   Citovat  

Jopeeeno: to Tě Civic přestal bavit dost brzo Velmi šťastný 11G bude rozhodně dražší a dle všeho to bude mnohem méně řidičské auto. Osobně si v tuto chvíli myslím, že ho mít nebudu a i proto jsem se rozhodl nacpat peníze do odhlučnění.

Ale jeden nikdy neví, třeba se Honda vzpamatuje. Třeba Toyota má 200 hp hybrid a nově 300 hp plug-in v RAV4, to je cesta, kterou bych si dovedl představit - vlastně bych plug-in s dojezdem okolo 50-70 km docela využil, na couračky s dětmi by elektrika stačila a dojede to kamkoliv je potřeba, ne jak BEV, které jsou v tomto ohledu k ničemu. Otázkou budou stále ceny, které ale můžou za 4-5 let vypadat úplně jinak. Jsem na to docela zvědav, pokud teda bude na co být zvědav, totalita se blíží, když vidím, jak soudruzi dojí čínskou chřipku. Takže starosti můžeme mít za pár let zcela jiné a kára za 800k a víc bude to poslední, co budeme řešit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 8:33   Citovat  

skyline:
Ale to neeee, 10G mě baví, v podstatě je to jízdně nejlepší hatch, co jsem kdy měl, v tom se nic nemění. A ty mé úpravy to jen vycizelovaly. Takže jsem fakticky spokojený.
Je to jen vize, klasická obměna. Tedy za předpokladu, že 11G bude lepší, než 10G. Ale to je otázka, že. Třeba to bude těžká krabice s nezajímavým pohonem a obrovskou cenovkou.
Ano, na poli elektrifikace, ať už u Toyoty, nebo PSA (kde mám však obavu z problematického 1.6THP) se toho děje docela dost a také bych si jednou dokázal PHEV představit v garáži. Jenže to jsou přesně ta auta, která jsou za pomyslným stropem mého rozpočtu, takže pokud se nestane zázrak, 10G budu opečovávat ještě řadu let.
Se zbytkem naprostý souhlas OK

pitbuell:
Pokud jezdíš s CTR stylem "proplouvám krajinou s okolním provozem", je spotřeba paliva téměř stejná, jak u 1.5T. Alespoň taková data sdílejí kluci z FB skupiny. Nežere to všechny děti kolem cesty Úsměv Je tam i majitel CTR, který má za sebou metu 100.000 km a auto, krom známých neduhů s předními senzory a klimou, šlape jak hodinky OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 19:50   Citovat  

skyline:
Ještě k tématu z minulé stránky (tlumení vnějších podběhů). Na ahifi teď vyšel článek
tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 21:10   Citovat  

Jopeeeno Skyline Mě tam dost prekvapuje ze jim ty platy k sobe moc nenavazujou a maji tam mezirky. Kde bude casem pul kila bince. Ale asi to tak staci atd..ale u zvuku je dulezite nedelat zadné mezirky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina