Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 212, 213, 214 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 213 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 21:32   Citovat  

Proto to zde dávám. Popisují, proč to tam dávají a jsou tam další fotky. Ano, ani já bych takový způsob nikdy nevolil.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 21:54   Citovat  

pitbuell: Ta cena, za výměnu je šílená. Jestlipak je s touhle zásadní informací zákazník obeznámen? Protože ten interval je sakra krátký. Kdyby to byl řemen vyrobený z kosmických materiálů a vydržel 350tkm, tak tu cenu beru. Když si vzpomenu, jak jsme u staré Astry vyměnili řemen za pár stovek samodomo.... Ach jo...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 22:04   Citovat  

anunaki:
Na "starých autech" bylo mnohdy zapotřebí demontovat jen plastový kryt, možná dva, max. silentblok vpravo ve směru jízdy...
Jenže P10 má rozvody mazané v olejové mlze, takže se k vůli výměně musí rozebrat čtvrtka pravé části motoru, hliníkový "karter", a možná i motor ex z auta Smutný
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2020 , 22:27   Citovat  

anunaki napsal:
pitbuell: Ta cena, za výměnu je šílená. Jestlipak je s touhle zásadní informací zákazník obeznámen? Protože ten interval je sakra krátký. Kdyby to byl řemen vyrobený z kosmických materiálů a vydržel 350tkm, tak tu cenu beru. Když si vzpomenu, jak jsme u staré Astry vyměnili řemen za pár stovek samodomo.... Ach jo...

Řemeny jsou tam evidentně 2 a jejich cena není vysoká , asi bude drahá práce .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 30.9.2020 , 0:22   Citovat  

tak ty vole

Dnes mi idiot v Dejviciach oškrel zadok auta a odišiel preč... akože fakt... nemám ani SPZ Bueee Bueee
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2020 , 6:16   Citovat  

Anunaki,Hopit Ano jsou tam dva remeny(roz, a pohon oil pumpy, bo mají o 0,4% nižší treni než retez Řemen je u misten hned za ,,valci ,,a za nim je staveni vacek a klinak motor musi ven odstrojit Rozpulit a zpatky.
No jato z nich doloval ajen rozvody takze rikam dodesitky No asi tak nejak Ted uz vim proc se tak kroutili....uprimne kdybychto vedel tak na litra mozna kaslu jsouto vysoke servisni naklady navic.
Ale zase po tydnu jezdim hondickou predtim pracovni tojkou
Jeto super kara i s litrem je to dobrý tyden s atmo 1,4 vvti ajako chlapi ten litr je oprotitomu uplna raketa ai civic uz neni tak hlucny jakho kritizuji Smutný
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2020 , 7:29   Citovat  

To se Honda s použitím takového p*tomého řešení teda vyznamenala. On litr nemá žádnou zajímavou spotřebu oproti 1.5 a navíc tyhle servisní náklady. Jen pro zajímavost, nevíte někdo jak to mají řešený u 1.0 TSI?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2020 , 8:26   Citovat  

Anunaki u tsi normalne z boku rocni prohlidka kolem 3 tkc u hondy 5 tkc.
Fabka stim jezdi kolem peti scala do 6 s hondou pod sest to uz je eko jizdaaaaa onten hondi litr nema do rou spotrebu meto neva ale primarne by moh jezdit za min kdyz to mabyt ekomotor zase cvicka je kus auta.aty gumy 235 oproti 205 scala....me prijde ze proste v realu inzenyri spotrebu neresili... Honda vubec nebrzdi motorem neustale vstrikuje palivo teplota catu a filtru.zase emisni system je je. Trubka s filtrem a dve lambdy cca 50 tkc
Cojsem fed nekde cetl tak treba hjundaj ma vyfuk za cca 100 litru.
Ktem spotrebam kamaradi v okoli
Hjundaj i30 1,0 za 5,2
Megan 1,3 za 5,5
Fabka do 5 kamaradi co jezdi na sichty
citigo mpi za 4,2
Honda litr 7,4
Vse zanovni auta...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2020 , 8:42   Citovat  

anunaki:
Myslím, že rozvodový řemen u 1.0TSI má plánovanou životnost 160.000 km, nebo 10 let, pokud se nepletu.
V práci máme 2 Rapidy Spacebacky, 1.2 81kW před FL a 1.0TSI 81kW po FL. Litr je "dole", tzn. do 2.000 ot./min., úplně zdechlý a při popojížďkách v městě strasně náročný na citlivé zacházení se spojkou. Nerad s ním jezdím. 1.2TSI je uživatelsky určitě příjemnější. To Hondí litr, ve srovnání s 1.0TSI, je uživatelsky příjemná věc. Na druhou stranu, mnohé z negativ toho škodováckého tříválce dokáže vcelku úspěšně "odchytit" DSG.

Co se týče spolehlivosti (opotřebení), koukni třeba na rozborku od p. Vaculíka (Rapid 1.0TSI po 100.000 km) tudy odkaz
a pak třeba na "marketingové povídání" o litru tudy odkaz

Sorry za OT Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2020 , 8:55   Citovat  

Jopeeeno To bymě nenapadlo stim tsi vyzkousim . honda je uplne fajn na ovladani sednes ajedes jeste dnes mam v pameti jak jsem se klapal poprve za volantem civicu a ono fakt poboda s malými ovladacimi sily
to treba tojota je ostra mrcha...a starsi vw gumove.
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 3.10.2020 , 6:46   Citovat  

O kolik vám "kecá" ukazatel průměrné spotřeby? U mě je po 5 natankování optimističtější o 0,5-0,7 l/100km, tj. ukazuje 6,0 l/100km, počítáno po dotankování vychází opakovaně cca 6,6 l/100km.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2020 , 7:50   Citovat  

pitbuell:
Proto máme "ve svých garážích" Hondy Velmi šťastný Snad se ty potvory japonské v budoucnu z Evropy nestáhnou tak, jak z F1 Smutný

Luboun:
Mám za sebou "teprve" 9 tankování benzínu, která zapisuji do apk fuelio a na spritmonitor. PP Civiku, dle mých zjištění, "kecá" o 0,1-0,5 l/100 km. Tři poslední tankování = PP shodně uváděl 5.9 l/100 km, kdežto dle propočtů v apk to bylo = 6,39, 6,03, 6,33 l/100 km. Pokud bych to měl srovnat s PP v HR-V, tak tam byl PP v udávané spotřebě paliva mnohem přesnější (rozdíl do 0.2 l/100 km).
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.10.2020 , 9:19   Citovat  

Luboun napsal:
O kolik vám "kecá" ukazatel průměrné spotřeby? U mě je po 5 natankování optimističtější o 0,5-0,7 l/100km, tj. ukazuje 6,0 l/100km, počítáno po dotankování vychází opakovaně cca 6,6 l/100km.

U mě cca 0.4-0.6. Hodně záleží na délkách tras a hlavně plynulosti jízdy...
   Návrat  
tomas80 je teď offline  tomas80
PříspěvekZaslal: 4.10.2020 , 17:04   Citovat  

nevíte, v kterém roce má být ukončen výroba 10g? díky
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.10.2020 , 19:24   Citovat  

Pokud se nepletu, sedan končí letos a 5D příští rok. Alespoň tak nějak to říkali prodejci.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2020 , 20:10   Citovat  

Od2021 musi 95% prodanych aut splnit 95 gramu takze sedan do prosince a konec 1,5 turbo apak jen litr a hybridy fokus uz ma taky jen litr+e chce to defenestraci revoluci tady na severu kazdy zaliva zahradku olejem Úsměv
Mě keca pp asi o 0,2 L ale uz nevim jestli plus ci minus meril jsem to u noveho fad nato uz.....
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.10.2020 , 20:28   Citovat  

to tomas80: Fabrika v Anglii má zavřít koncem 2021, ale to je informace před koronou. Letos se objevily různé informace. Obecně by snad měl být problém objednat 1,5T v 5D do výroby. Nabídka skladovek je tragičtější jak loni, když končil předface. Dokonce se objevily zprávy, že by se snad měla výroba C10G 1,5 5D přenésti do Japonska...
No zvážil bych jak moc chceš čekat, obvzláště pokud si omezen konkrétní barvou kterou chceš.
Bohužel stále platí, že poface 1,5 Sport Plus je o cca 60k dražší než předface nesouhlas
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2020 , 21:14   Citovat  

Luboun napsal:
Pokud se nepletu, sedan končí letos a 5D příští rok. Alespoň tak nějak to říkali prodejci.

To platí o Swindonu? Kde budou zavírat komplet?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.10.2020 , 21:18   Citovat  

to piskot: Konec Swindonu byl oznámem spolu s koncem Turecka. Jediné co, že sedany vyrábí Honda i jinde. Ale 5D pro celý svět jen ve Swindonu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.10.2020 , 19:05   Citovat  

Tak už vím, proč mi auto ukazuje spotřebu až o 0,7 l/100 km nižší než je realita. Kvalita vstupních hodnot je dost pochybná... 0,5 l/100km, to nevím proč se Honda tlačí do elektromobility, na 1,5 T to je úžasná spotřeba Úsměv
Netušíte, co s tím? Jde někde něco aktualizovat?

IMG_20201005_184926_copy_2000x1500.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20201005_184926_copy_2000x1500.jpg, 401.31 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2020 , 10:45   Citovat  

Luboun Neřešit spotřebu a je vyřešeno Hihi

Tech Civic u se asi letos moc neprodalo??? jen tak jsem skouknul skladovky a skoro nic a same suv u hondy a wartas poface za moc Tak to koukám! No to asi fakt nikdo nedá za ,holobyt, když zatoje male suv ci hjundaj s 4válcem to mi hlava nebere Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2020 , 6:41   Citovat  

Luboun: zkus se zeptat po updatu systému v Hondě. Osobně tuhle obrazovku neřeším, ani nevím, jestli jsem ji v našem vůbec někdy viděl. Spotřebu mám stabilně o 0.3-0.4 vyšší než co říká palubák, moc mě to netěší, hlavně proto, že 9G ukazoval přesně (párkrát odchylka 0.1, jednou O.2, nikdy vyšší), ale na funkci rostlináře to nemá vliv. Na straně druhé, byl jsem zvyklý z A8G a Mini na horší (běžně 0.5, místy i 0.7). Nic není dokonalé.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 10:07   Citovat  

Dorazil mi doporuceny dopis od hondy, mam se objednat do servisu na vymenu palivoveho cerpadla u sedanu 2018.

Letos uz druha svolavacka, prvni byla u me na chladic klimatizace.

Docela me to zacina obtezovat, ale resil jsem i dvakrat vymenu predniho narazniku a zadnich dveri po nehodach na parkovisti.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 13:03   Citovat  

gregy4 napsal:
Dorazil mi doporuceny dopis od hondy, mam se objednat do servisu na vymenu palivoveho cerpadla u sedanu 2018.

Letos uz druha svolavacka, prvni byla u me na chladic klimatizace.

Docela me to zacina obtezovat, ale resil jsem i dvakrat vymenu predniho narazniku a zadnich dveri po nehodach na parkovisti.

Zkus prosím hodit své VIN do kontroly na svolávací servis u Hondy, zda ti tam vyběhne. Mě, 5D 2018 to nic neukazuje, na výměnu chladiče klima taky jsem nebyl... Díky

Kontrola VIN na Honda.cz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 16:30   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Zkus prosím hodit své VIN do kontroly na svolávací servis u Hondy, zda ti tam vyběhne. Mě, 5D 2018 to nic neukazuje, na výměnu chladiče klima taky jsem nebyl... Díky

Kontrola VIN na Honda.cz

Kontrola vin mi ukazala ten problem s palivovym cerpadlem. Kdyz je to zavazna chyba tak zrejme pisi na adresu kterou si uvedl pri koupi.

Co se tyce toho chladice, tak je to zavada ktera se resi jen kdyz se ozves. Me klimatizace fungovala, ale uz po roce zacala kratce sycet pri zapnuti. Pozna se to i o neco teplejsim vzduchem nalevo od volantu. Urcite bych pred koncem zaruky doporucil kazdemu at se o tom v servise zmini, jinak bude platit chladic i chladivo. V servise se i divili ze se moc lidi neozvalo, o zavade se vi tusim od roku 2018 a honda vesele vyrabela auta s defektnim chladicem i v roce 2019. Jde o nekvalitni chladic malo odolny proti korozivnimu chladivu. Vysledkem jsou dirky v chladici a uniky.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 17:51   Citovat  

gregy4 napsal:
Kontrola vin mi ukazala ten problem s palivovym cerpadlem. Kdyz je to zavazna chyba tak zrejme pisi na adresu kterou si uvedl pri koupi.

Šlo mi o to, zda už se to na webu ukazuje u těch aut, co se to týká. Takže moje VIN tam nevybíhá, takže se to zřejmě mého auta týkat nebude. Ohledně klimy jsem nechal měnit hadici klimatizace, což jsem se také musel ozvat sám. Chlazení klimy mám bez problému Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 18:34   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Šlo mi o to, zda už se to na webu ukazuje u těch aut, co se to týká. Takže moje VIN tam nevybíhá, takže se to zřejmě mého auta týkat nebude. Ohledně klimy jsem nechal měnit hadici klimatizace, což jsem se také musel ozvat sám. Chlazení klimy mám bez problému Úsměv

Ano, zatím se tě to netýká. Co jsem se ale koukal tak o problému se psalo uz pred par mesici, takže to vypada ze počet aut kterych se to týká se zvětšuje.
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 20:00   Citovat  

Zdravímn chlapci,
jen bych se chtěl zeptat jak je to s těma rozvodama u 1,0....Dcera si koupila 2020 Sport plus a když jsem tady četl
ty příspěvky tak jsem se docela lekl...

Díky info
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.10.2020 , 20:04   Citovat  

Nevíte co je to za krátery na laku? Je to v oblasti B sloupku u řidiče cca 5-10 cm nad prahem. Civic sedan 2020, měsíc ježděný. Fotku jsem posílal do servisu, po týdnu bez reakce. Zastavil jsem se v lakovně, tam nevěděli, jako rez jim to nepřišlo. Tak doufám, že to bude jen kosmetická vada.

IMG_20201003_120218.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20201003_120218.jpg, 744.07 kB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2020 , 0:06   Citovat  

Luboun napsal:
Nevíte co je to za krátery na laku? Je to v oblasti B sloupku u řidiče cca 5-10 cm nad prahem. Civic sedan 2020, měsíc ježděný. Fotku jsem posílal do servisu, po týdnu bez reakce. Zastavil jsem se v lakovně, tam nevěděli, jako rez jim to nepřišlo. Tak doufám, že to bude jen kosmetická vada.

Páteční kus...?
Nedá mi to se nezeptat, to jsi si toho nevšiml při přebírání auta? Tak to koukám!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 212, 213, 214 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina