Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 214, 215, 216 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 215 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2020 , 11:04   Citovat  

Luboun 68db je nizka ne li nejnižší hlučnost ono taky jak ktere gumy vyluzuji vysoké tony ajeto nebpřijemné i když jsou tiché.a pri jakych rychlostech
Pokut ti nejde vyloženě o nějaké jizdní vlastnosti tak pohledej co je ticha guma a pořid ,dunlopy se dost ojiždějí
nekdo tu ma na foru cerny sedan GY Efficientgrip v 17 tak se poptej jsou taky tiché a pohodlné a lehké
A jeste když obětujes tisicovku tak si odhlucní prední podbehy Velmi šťastný zvládnes to doma sám OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 22.10.2020 , 17:47   Citovat  

skyline napsal:
cport: komplet sada osvětlení stála na předface něco přes 26k, dalo se to koupit o trochu dráž i zvlášť na 4 kusy za cca 28k:
- U nohou cca 5k
- Prahové lišty cca 10k
- Konzola cca 7k
- Obložení dveří cca 6k

Prahových lišt jsem se vzdát nechtěl, takže je mám, ten zbytek jsem ale oželel. Předpokládám, že na poface to bude stejné skladbou i cenově (skladbu lze zjistit z katalogu příslušenství, cenu u dealera).

V Honda mi vraveli, ze unor/februar mavaju na tieto doplnky zlavu 25-30%, mam sa ozvat..

Inak, ja som platil zalohu 30.6. a tym potvrdil objednavku.
1.7. totiz HONDA globalne znizila zlavy a auta zdrazeli o 1000€ / ca 26 000 CZK.

Ja mam radost z jazdy vzy ked sadnem auta, uz davno ma tak auto nebavilo ako Sport PLUS 2019. Inak co som bol teraz v autosalone, vacsinou vsade maju bud SEDAN alebo 1.5CVT alebo brutalne drahu 1.5M S+ 2020, ako rozdiel skoro 85k oproti tomu, co som kupoval ja.
Inak v aute nevrzga nic, ako som pisal.. ten zvuk motoru pri volnobehu zneje trosku ako diesel, ale zase pri 1500rpm to zacne jemne trtkat do vyfuku a nad 4000rpm zaina party H+ Je to tam. Je to tam.

cport napsal:
Ahoj,

nejde mi zprovoznit Android Auto. Po zapnuti kabelu mezi auto a telefon mi auto zahlasi, ze to nejde spustit. Mam neco zmenit v telefonu a nebo nechat prehrat neco v aute?

EDIT: Zprovozneno Úsměv

No, Android Auto v nasom regione (CZ/SK) oficialne podporovanie nie je ! Co ma mobil moj otec, tak mu to sakra mrzne... kup si iPhone alebo Samsung (funguje asi naj)

Inak v mojom rodnom meste pribudlo CIVICom za rok niekolko snad desiatok Velmi šťastný ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 22.10.2020 , 18:21   Citovat  

pitbuell napsal:
Luboun 68db je nizka ne li nejnižší hlučnost ono taky jak ktere gumy vyluzuji vysoké tony ajeto nebpřijemné i když jsou tiché.a pri jakych rychlostech
Pokut ti nejde vyloženě o nějaké jizdní vlastnosti tak pohledej co je ticha guma a pořid ,dunlopy se dost ojiždějí
nekdo tu ma na foru cerny sedan GY Efficientgrip v 17 tak se poptej jsou taky tiché a pohodlné a lehké
A jeste když obětujes tisicovku tak si odhlucní prední podbehy Velmi šťastný zvládnes to doma sám OK

Vím, že 68 db jsou tiché, ale papír (štítek) snese všechno. Na turanzy si v minulosti stěžovali na vyšší hlučnost (US Lexus, Nissan fórum). Vyšší ojíždění dunlopů by nevadilo, pokud by byly výrazně tišší a jízdně ok. Pokud srovnám sedan s manželčinou Scalou, tak na dovolenou do Itálie bych asi raději tou Škodovkou Smutný, delší jízda po dálnici moc příjemná není, ale samozřejmě tragédie to není...
Dodatečně dotlumovat nechci, nevěřím, že při demontáži interiéru se něco nepose.. a zvenku podběhy moc nepomůžou a navíc se tam bude držet víc vlhkost a špína...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2020 , 19:47   Citovat  

Luboun tož do jara projdeš všechny testy atd a pak štastny výběr Úsměv to mi hlava nebere kouř
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2020 , 11:56   Citovat  

Luboun: Dunlopy Sport Maxx mám v 18". Tiché to moc není - přitom právě kvůli tichu jsem je kupoval (měl jsem je na A8G, nejlepší co jsem měl, Bridge RE50A proti nim byly neskutečný kravál). Takže za mě trochu zklamání, jestli je to mizerným odhlučněním nebo zrovna v tomto rozměru jsou hlučnější (nebo jestli je hlučnější aktuální generace) těžko říct. Jinak používám Dunlopy zimní na všem a ty jsou super (kdysi jsem začal s Winter Sport 3D, pak 4D a dnes mám 5D).
O ojíždění Sport Maxxů jsem slyšel, za mě je to spíš urban legend, ale přesná data nemám, při mém nájezdu to neřeším (cca 20k ročně = 10k ročně letní = měním jednou za cca 4 roky, možná i 5, ani nevím). Co mizelo před očima byly Toya Proxes, to jsem tehdá nestačil zírat, jak rychle jdou do háje (měl jsem je na tarze).

Na C9G jsme měli Turanzy co tam byly z výroby, slušná guma (tuším ER300) - na sportovní jízdu samozřejmě žádný zázrak, jsou to jen HP, ale ticho lepší (dáno i autem, 9G bylo rozhodně tišší než 10G) a na vodě bez problému. Klidně bych si je koupil zas, mám je i na Lexu a jsem spokojen - na Civika jsem ale chtěl UHP.

Nemyslím, že se vytlumením něco podělá, ale chytřejší budu za dva týdny, až to budu mít hotové. Budeš-li si to dělat sám, tak stejně jako Jopeeeno budeš vědět, co přesně jsi s tím udělal a ten si nestěžuje (ale on je manuálně zručný tlumič-machr, já jsem lama a tak dávám profíkům Velmi šťastný ).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.10.2020 , 14:14   Citovat  

Díky za reakci. No uvidíme, jak se na jaře rozhodnu....
Pokud bych měl jít do tlumení, tak určitě né svépomocí. Na to nemám ani schopnosti, ani čas, ani prostory. Jsem smolař a vždy když si něco nechám udělat, tak se někomu něco dost nepodaří. A rozborka na vytlumení je zásah se slušným potenciálem, že by se mi něco po..... A pak bych slyšel zase lupat palubku a hučet ventilátor. Prostě nekonečný příběh. A když to konečně bude ok, tak se začnu ohlížet po novém autě.
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2020 , 16:01   Citovat  

Zajímavé porovnání...
tudy odkaz
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2020 , 18:09   Citovat  

skyline:
Díky za slova chvály Velmi šťastný OK
Nicméně, tady jde hlavně o to, že kompletní tlumení zabere dost času. A čas jsou, pro mnohé, peníze. To je neodiskutovatelný fakt.
Na samotném postupu není co zkazit. Na ahifi mají detailní popis, jak a čím kterou část karosérie vytlumit. Na tubku jsou zase návody, jak třeba rozebrat dveřní panel, nebo výplně zavazadelníku.
No a pak už jen mít chuť a čas, alespoň průměrnou manuální zručnostva trocha nářadí. Dveřní panely bych musel rozebrat tak, nebo tak, protože jsem měl v plánu ošetřit dutiny a koupit kvalitnější audio. To samé zavazadelník, tj. vystříkat voskem vnitřní podběhy a lemy blatníků. Takže když bylo tohle v plánu, byl bych vůl, kdybych to při jedné práci nevytlumil. Tlumení podlahy už byla pohodová práce, včetně nastříkání vosku do nosníků.

Asi tak. Zlomil jsem jen jeden klip, a to, když jsem demontoval první dveřní panel. Stejný používá i Škodovka, takže jsem týž den koupil do zásoby desek kousků. Zbytečně, jelikož zbytek proběhl bez následných devastací Velmi šťastný
Po následném sestrojení mi v autě nic nevrže. Už byly jak vysoké, tak i nízké teploty, občas jedu po horších površích, navíc na 18" kolech s nižším , 40% profilem a nic, ticho. Naopak jsem si podložil při skládání výplní všechna madla dveří, kde to řidičovo při zavírání a při kontaktu s nohou, vrzalo...
Civic je taková stavebnice, všude plno klipů, takže pokud je člověk správně docvakne, není důvod, aby něco vrzalo.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.10.2020 , 19:44   Citovat  

Máš můj obdiv.
Pokud bych já autu věnoval i zlomek péče, kterou dostalo to tvoje, tak bych se s ním bál vyjet na silnici a nedej Bože ho někde zaparkovat u supermarketu. Už takhle jsem jak na trní...
Tím, že ti to auto ve fabrice kompletují, Ti dost přidělávají práci. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2020 , 19:58   Citovat  

Dobře pořádnej výtlem
Doma je auto za plotem, v práci mám pronajatou sólo garáž, v hypermarketech parkuji na nejvzdálenějším místě od vchodu, dovolené vybírám se soukromým stáním. Takže auto normálně jezdí, jen si hlídám, kde stojím Velmi šťastný
Už když jsem Civika kupoval, veděl jsem, že proceduru, uvedenou v mém předchozím příspěvku, budu muset realizovat, takže no sress. Letní i zimní mají 70dB, takže žádní tichošlápkové, ale auto s nimi sedí, jak přibité, to je to, co dělá Civic Civikem. Excelentní jízdí vlastnosti. Zbytek se dá doladit.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2020 , 11:02   Citovat  

Ja zvazujem kupit tu celu zimnu sadu HONDA s Goodyearmi, mam dobre skusenosti z ineho auta.. len byvaju hodne hlucne ako zimne gumy...

Inak mam 17" jemne opotrebovane 2ks origo ALU disky na predaj, je tu niekde HONDA bazar ?Velmi šťastný
Pripadne ak by ste chceli..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.10.2020 , 22:44   Citovat  

Inak je tu niekto taký, kto už skúšal 1.5 čipovať?
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.10.2020 , 22:56   Citovat  

CageJ napsal:
Inak je tu niekto taký, kto už skúšal 1.5 čipovať?

Proč? 182 koní je ti do dnešního provozu málo...?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.10.2020 , 0:50   Citovat  

Chipu ci jinak poladenych 1,5T je mezi nami celkem dost, ale aktivni jsou spis ve facebookove skupine.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2020 , 7:17   Citovat  

Koukni zpět v tomto vlákně. Jeden uživatel tu popisuje osobní zkušenost se zařízením Blue spark. Pozitivní.
Chip, resp. Flash, čili klasické přeprogramování ŘJ tu nikdo nikdy neřešil, a tudíž nemá. Koupíš "krabičku", napojíš do motoru na dvě (i tři čidla) a jedeš. Je to tedy vratné a záruka, resp. záruční prohlídka, no problem.
Co vím, tak to má i jeden ze skupiny "odbržděné" a snad 220HP a 280 Nm. S výkonem se dá ale hýbat. Jak dolů, tak nahoru. Zařízení má víc "map".
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.10.2020 , 0:20   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ivoč:
Jeden "klubák" už to v 1.5 testuje, pocity z toho sdílí a vypadá, že je spokojený.

Něco málo tu překopíruji (jeho slovy):

Krabička má různá nastavení, já jsem zkoušel default (cca 220 koní, 280 Nm):

0-100 km/h 7.45 sekundy (série 8.44 sekundy),
80-120 km/h 4.0 sekundy (série 5.99 sekundy),
100-150 km/h 5.99 sekundy (série 7.99 sekundy)
100-200 km/h 18.99 sekundy (série 22 sekund).

Zítra to nastavím na 240 koní a 320NM (maximum) a vyzkouším znovu Úsměv Pozn: VÝSLEDEK ZATÍM NEZVEŘEJNIL.

Za mě, za ty peníze, fakt super výsledek. I když rozdíl Stock vs default nastavení krabičky,na 0-100kmh dělá pouze vteřinu, podívejte se např na 80-120, 100-150, 100-200 -> je to fakt skvělý výsledek ! Pocitově, to autě jede o dost líp!

Kdyby někdo měl vážný zájem o pořízení, mám kupón s 10% slevou.

Toto som viel ale neviem odkial si to cerpal Velmi šťastný ...
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2020 , 1:08   Citovat  

CageJ napsal:
Toto som viel ale neviem odkial si to cerpal Velmi šťastný ...

To je o tom bluespark..riesilo sa to vo fb skupine
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.10.2020 , 20:42   Citovat  

Dneska vymena kol za zimni, kolo zrejme sundane v lete kvuli oprave v autorizovanem servisu utazene o dost vic nez ostatni. Je to normalni ze nepouzivaji momentovy klic ?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.10.2020 , 23:11   Citovat  

Očividně ne všude a mohlo by to být i příčinou utrženého šteftu, který se nedávno na foru řešil.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 7:26   Citovat  

Ne neni bohužel jeto hajdelactvi skoro vsude a i v pneuservisech to dorvou vetsinou na 120-130n dle De znacek amaji to na salamu. Lenost neznalost neni cas. Cest všem vyjímkam.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 9:34   Citovat  

Každý trochu zručný mechanik dokáže správně utáhnout kolo bez momentového klíče .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 11:05   Citovat  

Minulý víkend, jsem kamarádce od ženy, krom běžné údržby, na autě přezouval i zimáky. Většina matic byla dotažená nejspíše rázovým utahovákem na 200Nm. Takže bez lešeňovky bych to ani nepovolil Ble Hovada v těch pneusevisech. V případě defektu by s běžným nářadím kolo nevyměnil ani Tonny Stark.
Náš Civic má utahovací monent 108Nm. Jak píše hopit, každý soudný "kutil" už by to měl mít v ruce, pokud ne, krom momentového klíče existuje i takováto "vychytávka". Uvažuji si ji domů pořídit, protože můj starý momenťák už pomalu dosluhuje. Přeci jen, nedotahuji jen šrouby/matice kol.

Screenshot_20200928-101415_Samsung Internet.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20200928-101415_Samsung Internet.jpg, 468.44 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 11:25   Citovat  

Jopeeeno ja sem k el vecem skepticky, radeji analog Velmi šťastný ale jestli to ma 100% recenzs tak jo.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 14:48   Citovat  

Jopeeno: tenhle typ měřiče používám, mám teda Extol, původně jsem měl tenhle Honiton ale přestal po pár dnech fungovat, tak jsem vzal ten Extol a ok. Ověřoval jsem i přesnost s klasickým momenťákem a ok. Super věc je ta paměť, mám tam 10 nejpoužívanějších momentů.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 16:15   Citovat  

pitbuell:
Mám snad přes 20 let starý Hazet a už blbne.

anunaki:
Fajn. Každý poznatek se hodí. Pisni pak link, díky OK
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 16:23   Citovat  

Jopeeeno:
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2020 , 17:38   Citovat  

anunaki:
Díky, chlape OK

Jinak, pomalu začínám, zatím jen v rámci teoretické roviny, přemýšlet, jakým způsobem vyřešit odečítání teploty motorového oleje v 10G.
Kolega z fóra našel jedno řešení, které spočívá v aplikaci jakéhosi mezikusu mezi blok motoru a olejový filtr, do nejž by se pak umístilo čidlo teploty oleje. Škoda, že L15B tuhle veličinu méřit standardně neumí.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2020 , 7:40   Citovat  

Panove, sorry, neni to C10g, ale dle predni masky napodobenina C10g ... a ta "elegance", se kterou projizdi tu prvni zatacku, me proste dostala Úsměv

tudy odkaz
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.11.2020 , 8:35   Citovat  

Jopeeeno napsal:
anunaki:
Díky, chlape OK

Jinak, pomalu začínám, zatím jen v rámci teoretické roviny, přemýšlet, jakým způsobem vyřešit odečítání teploty motorového oleje v 10G.
Kolega z fóra našel jedno řešení, které spočívá v aplikaci jakéhosi mezikusu mezi blok motoru a olejový filtr, do nejž by se pak umístilo čidlo teploty oleje. Škoda, že L15B tuhle veličinu méřit standardně neumí.

Ten adapter jsem nasel i v CZ shopech, treba tu tudy odkaz
Premyslim o nem do HRV, ale vubec nevim jaky cidla tam "pasuji" a kde je sehnat...

Btw resili jste nekdo OCT (oil catch tank)? Mishimoto za nej chce na 1.5T pres 8tis (je to teda vylozene plug&play vc drzaku, hadic na miru atd...). Koukam spis po necem takovem tudy odkaz cena nesrovnatelna, vnitrek vypada stejne jak mensi mishimoto, akorat k tomu ubastlit drzak a sehnat hadice.
   Návrat  
Honzam79 je teď offline  Honzam79
PříspěvekZaslal: 2.11.2020 , 11:05   Citovat  

Poslušně hlásím, že opět přestaly fungovat trysky ostřikovače čelního skla. Ostřikovače světel, zadního okna normálně fungují, ty u čelního skla vypadají jako přicpané (z levé trysky jde málo vody, z pravé žádná). Trysky byly v rámci záruky měněny pár měsíců zpět.
Nemá někdo zkušenost? Smutný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 214, 215, 216 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina