Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31  Další 
Zaslat odpověď

Strana 29 z 31
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2021 , 20:50   Citovat  

Jen jednu nevýhodu to přinese: papá tažné...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2021 , 21:02   Citovat  

pitbuel:
Vloni Honda u nás prodala prodala 557ks CR-V, 357ks HR-V, 234ks Jazzů, 224ks Civiků a 6ks "E".
Celosvětové prodeje jsou samozřejmě jiný level, evropský trh jsem nezkoumal.
Ale troufám si říct, že HR-V je globálně oblíbený model, takže Honda bude muset zapracovat, aby jí (zase) zákazníci neutekli jinam. A jestli se jí to povede, mohla by si polepšit i v (zelené) Evropě. HR-V 2G bylo zprvu hlučné a slabé. E:hev by mohlo být o.k. Když má Jazz 250 Nm, HR-V by mohlo mít i víc.
Nemyslím si, že by si nové HR-V v materiálech pohoršilo, už dvojka na tom byla slušně. Z fotky vypadá interiér solidně navržený, tak snad nebude downgrade. Hezky vypadá ta linka uprostřed ve stylu Éčka/Civiku 11G. Proti tomu nemám výhrad. Zmizí i nářky na infotainment, který schytal v HR-V 2G bídu. V Jazzu, Accordu 10G je peckovní.
No, už jen ta cena...

Otázku tažného bych nechal otevřenou, je to už přeci jen kus auta.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2021 , 21:08   Citovat  

No pokud tam bude stejný motor jako v Jazzu, tak tažné určitě ne.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2021 , 22:29   Citovat  

Máš to v článku. Pro pohon 3G se logicky nabízí inovovaný pohon z Insightu, viz text.
Vzhledem k tomu, že model HR-V bude těžší než jeho sourozenec (Jazz), mohl by místo toho získat upgradovaný pohonný systém od Insight, který používá elektromotor o výkonu 131 PS/267 Nm a zážehový motor 1.5 s výkonem 108 PS/134 Nm, s celkovým výkonem systému 153 PS.
Očekávejte, že budou v nabídce i další zážehové motory, jako je všudypřítomný 1,5litrový VTEC Turbo, ačkoli se v Evropě bude prodávat pouze model e:HEV.
S tím už tažné zařízení dává smysl.
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 14:03   Citovat  

Jopeeeno,
dekuji za navod na strane 8 tohoto vlakna. Dnes jsem uspesne aktualizoval mapy v nasem Sportu. Mimochodem, asi jsme s jeho koupi dobre udelali, jak to tady ctu Úsměv Vsem 1.5T zdar Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2021 , 14:20   Citovat  

bphot0:
Nemáš vůbec zač, hlavní je, že se povedlo OK
To si piš, že jste udělali dobře. Jednak byste nyní zaplatili více, než vloni a především, skladové zásoby Sportu řídnou, když už byla ukončena výroba Ble
Tak ať Ti to jezdí Honda
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 19:45   Citovat  

Nové HR-V je prozrazeno díky patentovým nákresům. OK Už se těším na 18., až uvidíme fotky. Lucy

tudy odkaz

Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 19:59   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Máš to v článku. Pro pohon 3G se logicky nabízí inovovaný pohon z Insightu

Hele, ty jsi s tím Insightem jak umanutý. Mr. Green Ne, že by to nedávalo smysl - relativně nový hybrid, výkonově podle mě na HR-V tak akorát a má ho jen jeden model, což byla asi drahá sranda a dávalo by smysl to ještě zrecyklovat. Ale Honda tvrdí, že chce přejít na jeden hybridní systém - a to i-MMD (e-HEV). Insight není i-MMD. Pokud chce lidi naučit na i-MMD, je ale asi blbost do toho najednou vrazit klín s hybridem ve stylu Toyky.

Já si myslím, že bude mít HR-V hybridy dva - ten z Jazzu i ten z CR-V. Dávalo by to smysl, pokud bude auto opravdu větší. Novináři Jazz zrovna nechválí za dynamiku (i když s tím úplně nesouhlasím) a dát to jako jediný pohon do HR-V by asi nebylo moudré, se slabými hybridy se už Honda snad poučila.

A mimochodem k tažnému a hybridu - Jazz myslím ne, ale CR-V snad kouli mít může. Jen se s tím nedá tahat tunový karavan. zmatenej
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 20:15   Citovat  

King napsal:

A mimochodem k tažnému a hybridu - Jazz myslím ne, ale CR-V snad kouli mít může. Jen se s tím nedá tahat tunový karavan. zmatenej

Cr-v hybrid má 600kg nebržděný a 750kg bržděný , může to tahat maximálně prázdný plaťák pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2021 , 20:15   Citovat  

King:
Nevím jestli umanutý. Sem tam to někdo spekulativně napíše v článku, tak brouk v hlavě vrtá Mr. Green
Souhlasím totiž s Tebou i s dalšími namítajícími, že pohon z Jazzu by byl pro tak rozměrnou "krabici", jako bude HR-V 3G, docela slabý.
V Jazzu nemám s pohonem problém, tam jede dobře. A nesouhlasím s tím, že ztrácí na "rychlostách" dech. Ale jako jeden pohon v HR-V...
No a do třetice, moc tomu nedávám, že by do HR-V Honda implementovala pohon z CR-V. Jak rád bych se pletl... HR-V Sport jak vyšité Velmi šťastný
Už jen 8 dní...
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 8:41   Citovat  

Na str. 126 vlákna C9G Tourer jsem psal o dobíjení aku za jízdy. Závěr je, že kdo chce dobíjet akumulátor, rozhodně si musí ručně rozsvítít hlavní světloměty. Pak to tam posílá trvale těch 14,3-14,6 V.

U našeho HR-V Sport to funguje úplně stejně.

Nevím vlastně, jestli ruční rozsvícení za dne nějak změní režim světel z denních RL na potkávací. Nebo jestli to svítí uplně stejně??? Nezkoumali jste to někdo? Já akorát vím, že když není zatažená elektrická parkovací brzda, nejdou světla vypnout a auto svítí. To CX-3 naopak nikdy nesvítila denním svícením, pokud se nejelo.
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 13:15  Naposledy upravil porew dne 12.2.2021 , 18:56, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Vcera jsem nabastlil oil catch can od mistniho clena LJay (http://www.jfperformance.cz/mechanika-oct04.html), cerny matny elox se sedymi 10mm trny (vnitrni prumer trnu 7.3mm). OCT je festovni, krasne zpracovany zvenku i zevnitr. Drzak mam vyrobeny z hlinikoveho L "jeklu", na dvou mistech ohnuty do takoveho zetka, aby kopiroval motorovou prepazku. Ke kastli je chycen pod dva origo srouby, na kterych je namontovan uchyt na palivove hadicky apod. Na ty same srouby, kam se montuje OCT od Mishimoto pro Civic X 1.5T. Ale u Civicu je ten drzak rovny - protoze celo je take rovne. U HRV se bohuzel musi udelat ten odskok/zub, drzak musi byt o neco delsi a naohybat na miru na miste (bohuzel jsem ho zapomnel vyfotit zvlast). Hadicky jsem koupil silikonove 8mm vnitrni prumer (race-shop.cz, kod vyrobku RS-Vacuum-8BL), bohate staci 1m, jeste hafo zbylo. Original Honda hadicka mezi vikem a sanim samozrejme delkove nestaci (vnitrni prumer taky 8mm). Jo a behem montaze se musel sundat kus sani s rezonatorem, jinak tam neni prostor na praci.
Az najedu par tisic km, kouknu dovnitr a dam vedet, jestli je tam nachytany nejaky humus Úsměv

oct1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
oct1.jpg, 3.8 MB

oct2.jpg

oct2.jpg, 3.17 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2021 , 16:31   Citovat  

Jopeeeno napsal:
King:
V Jazzu nemám s pohonem problém, tam jede dobře. A nesouhlasím s tím, že ztrácí na "rychlostách" dech. Ale jako jeden pohon v HR-V...
No a do třetice, moc tomu nedávám, že by do HR-V Honda implementovala pohon z CR-V. Jak rád bych se pletl... HR-V Sport jak vyšité Velmi šťastný
Už jen 8 dní...

No, nad 120 km/h už to moc nefrčí. Mně by to nevadilo, na dálnici dám tempomat na 140 a jedu. A když je potřeba, 160-170 to jede. Na okreskách do cca 110 úplně v pohodě. VTEC
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 8:23   Citovat  

Nová Honda HR-V oficiálně představena v Japonsku. Líbí se mi je to dobrý

tudy odkaz

Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:12   Citovat  

v nějakym paketu Úsměv
snad bude i pro hr-v

Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:14   Citovat  

xenon04: v červené s černými lesklými plasty to vypadá docela koukatelně, ofiko fotogalerie co je na j-c je spíš zklamání...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:26   Citovat  

Design jde úplně mimo mě , ale stejně už to zabila ta věc pod kapotou Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:49   Citovat  

hopit: mě míjí celá tahle kategorie aut, ale pro rodiče bych to viděl jinak Úsměv i když tam se zase bojím, že se ztratí v ovládání

skyline: bude to chtít vidět naživo, jako každou novou Hondu, na fotkách se čaruje se světlem, ohniskem apod... člověk si to nedovede představit vsazený do reálnýho prostředí, kde navíc vyniknou ty záhyby a prolisy taky trochu jinak
tady pro představu velikost auto vs. japonec Velmi šťastný

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:57   Citovat  

xenon04: jo, to je pěkná ilustrace toho "hraní si s ohniskem" Velmi šťastný Zkreslení jak sviňa, auto vypadá, že má na výšku sotva jak Civic.

Jinak teda pořád mě to přijde jak facelift starýho Tucsonu... Nechápu, kdyby to vypadalo jak novej, tak řeknu OK, chtěli to udělat moderní. Ale proč to vypadá jak starej? Jsem fakt zvědav na živé setkání, ale až tam uvidím cenovku 699k za základ, tak mi to stejně bude nejspíš úplně jedno. V krizi nepočítám, že by šly platy nahoru, zatímco ceny (pů)jdou a auto pro manželku za 800k (aby to mělo rozumnou výbavu) bude mimo mísu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 9:58   Citovat  

tak ještě k těm packetům, Japonci tomu červenému říkají Urban Style a pak mají ještě Casual Style Úsměv

urban.jpg

urban.jpg, 123.24 kB

casual.jpg

casual.jpg, 123.6 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:35   Citovat  

Nakonec to dopadlo nad očekávání dobře. Trochu si rýpnu, ale mohla z toho být taková obludka, jako nový Jazz, ke kterému bych pár výhrad měl...
U HR-V 3G mě taky moc nebere ta maska v barvě, třeba paket Urban je koukatelnější. Ten červený, zde postovaný, se mi líbí, proč ne. Hodně bude opět záležet na zvolených kolech.
Podoba s Tucsonem tady je, co si budeme nalhávat, ale tohle nemám designérům za zlé. Lepší, než by navrhli čumák, jako u zmiňovaného Jazze. Zadní partie jsme tu už viděli také, v modelech, které Honda nabízí v Asii (trochu na styl Avancier, UR-V..), ale výhrady zde nemám. Lepší, než u HR-V 2G. Světelný podpis vypadá hezky.
Interiér se mi líbí moc. Učesanější, bez kudrlinek. Sedačky vypadají fajn, to bude posezeníčko.
Kámen úrazu bude pohon, ale to už je ohraná písnička.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 11:54   Citovat  

Jopeeeno: zadní partie jsou pěkné, protože je to podobné mazdě a ta se mi líbí Velmi šťastný Lepší než 2G rozhodně, v podstatě to zatím z mého pohledu dopadlo tak, že zlepšili záď, která se mi fakt nelíbila a zhoršili předek, který mi nevadil. Ale nadšení se prostě nekoná a přitom z nákresů to vypadalo velmi nadějně. Jasně, že to mohlo dopadnout daleko hůř, ale to je malá útěcha.

Jsem zvědav na interiér, který je úplně jiný, zase spíš z mazdy, takže pěkný, ale rozhodnou materiály.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 12:54   Citovat  

skyline:
UR-V a Avancier tu byli dříve, než geneze Kodo designu by Mazda Velmi šťastný
Za sebe, také se nedostavil wooow efeckt. Na druhou stranu, slušné auto, jako celek, které mě ničím neuráží. Otázkou zůstává, jaké možnosti zde Honda nabídne v rámci personalizace...
Jj. Interiér je skok dopředu. Nemám problém s tabletem a věřím, že Honda nepůjde s kvalitou materiálů níž, než tomu bylo u 2G. Tam jsem neměl výhrad (až na potahové látky sedaček).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 13:35   Citovat  

King:

As previously reported, the HR-V will also gain the e:HEV hybrid powertrain found in the Jazz and City, which uses an electric motor to do most of the driving and a petrol engine to charge the battery; the latter also provides motive power at higher speeds.

Again, Honda has declined from providing stats, but the version in the Jazz and City utilises a 109 PS/253 Nm electric motor and 98 PS/127 Nm 1.5 litre Atkinson-cycle engine to deliver a total output of 126 PS. Given that the HR-V is expected to be a little bit heavier, it could derive its setup from the larger Insight, which gets a 131 PS/267 Nm motor and a 108 PS/134 Nm engine to make a combined 151 PS. Real-time all-wheel drive will be available as an option in Japan, including on the e:HEV model.

More information regarding the new Honda HR-V will be revealed when the car goes on sale in Japan this April. For now, what do you guys think – do you like what you guys see here, or would you prefer to see what the Americans (who will receive a different version) will get? Sound off in the comments after the jump.

Úsměv Ble

Trochu jsem pátral na japonských stránkách, co se pohonu týče.

Bez zkušební jízdy nemůžete poznat rozdíl mezi novými modely.
Hybridní systém byl upgradován z předchozího systému iDCD na e: HEV. Samotný e: HEV není nový, ale ovládání hybridního motoru bylo vyladěno výhradně pro nový Vezel/HR-V a zahrnuje znalosti a vylepšení, získané z nastavení stávajících modelů. Tak říkajíc, je to nejnovější verze e: HEV.
Jak budou vozidla více elektrifikována, budou takovéto pohony a motory stále běžnější a konvenční výkonové ukazatele, jako je výkon, ztratí smysl. Místo toho se zaměřujeme na kvalitu jízdy, odezvu, komfort a uživatelskou zkušenost. U elektrických vozidel je to do značné míry závislé na softwaru. Proto si lidé dnes nevybírají automobily na základě jejich specifikací. Nová auta v budoucnu nepochopí vývojový bod bez pohledu na software.

Pohonná jednotka modelu Vezel e: HEV vypadá stejně jako model „Fit“, ale díky snadné regulaci zrychlení a zpomalení (regenerace) podle situace v používání SUV si uvědomuje snadnost jízdy, pohodlí a potěšení. K dispozici jsou tři jízdní režimy: NORMAL, SPORT a ECON. Volicí páky jsou D a B (regenerativní brzdná síla) a byl přidán také volič zpomalení - rekuperace. Volič je stejný jako u „Honda e“ a přepíná sílu rekuperační brzdy ve 4 krocích (reprodukuje účinek podřazování).

Výkon je stále velkou neznánou a spekulace.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 14:44   Citovat  

Mě se líbí a stěmi paketami fajn OK
Pohon Ono ne všichni požadují raketu a na dálnice jsou lepší auta. Ale zase když cena bude raketa tak většina chce zatoi tu raketu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 17:30   Citovat  

Hmm, hezký.
Ale jak píše skyline: záležet bude na ceně.

Krátké video: 1, 2.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 18:43   Citovat  

Tady ještě kompletní prezentace, včetně kompletky interiéru. Love cars! jsou detailní Úsměv

tudy odkaz

Cena bude vysoká, 700.000 určitě, protože HR-V 3G nám skočilo do segmentu C (např. Ateca, Karoq) a tam ta auta levná nebyla a nebudou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 19:16   Citovat  

Můj tip je, že za půl roku co se u nás začne prodávat, bude cena začínat pod 600 t.

Jinak ta krémová v kombinaci se světlými sedačkami se mi líbí. Jen opět ta "řadící" páka... V dnešní době tlačítka. To není jak u manuálu, že to potřebuji pořád ovládat, mít za co chytit. Nerozumím... Obzvláště proto, že to není mechanické nýbrž elektrické.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 20:26   Citovat  

Na cenu je ještě brzy. Kdo ví, co s jakou výbavou tu bude Comfort přijíždět.

Ad volič. Pokud se podíváš na "kulisu", tak v ní máš standardní posloupnost, čili P, R, N, D a především B, čili brake (rekuperaci). Nedokážu si dost dobře představit, jak bys za jízdy někde lovil a mačkal tlačítko, abys rekuperoval.
Jasně, Honda mohla použít E pedal, jako má třeba Leaf, nebo spíše rekuperační pádla pod volantem. Nepoužila, tudíž páka. V CR-V to nějak šlo, ale nevím, zda umí rekuperovat...
Možná se v další generaci inspirují a budou třeba pádla.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2021 , 20:36   Citovat  

No, B-čko na konci (a třeba i trochu odsazené) bych nemusel nikde "lovit". Navíc to se nepoužívá pořád, automat je prostě něco jiného.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina