Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 230, 231, 232 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 231 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2021 , 18:46   Citovat  

Dobře Ty Velmi šťastný
Tak já jsem si toho u sebe ještě nevšiml, čumím před sebe, možné je, že v tom hraje i roli systém ochrany chodců, ale kdo ví.
Co se týče asistentů, tam nemám co vytýkat, protože je využívám sporadicky Úsměv Dvakrát za 14 měsíců mi to přibrzdilo před přechodem pro chodce, ale to byla spíše moje blbost, protože jsem nezpomalil, když chodec ještě nebyl mimo vozovku.

Eye Sight docela v testech chválí, osobní zkušenost nemám. Ale díky jemu Subaru (prý) přišla auto o manuální převodovky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.4.2021 , 9:59   Citovat  

skyline napsal:
Jopeeeno: jo, třese se a trochu mě to štve, protože, to, co je u C10G "vlastnost" byla u A8G "chyba", na kterou sice nebyla svolávačka, ale oprava byla do určitého stáří auta bezplatná. Kvalitou prostě C10G kvalit C9G poface nedosahuje. Smutný Na straně druhé to má spoustu elektronických nesmyslů, které nefungují a to se vyplatí (dnes mi tempomat začal panikařit a na prázdné silnici brzdit - nevím, jestli se lekl zaparkovaných aut (žádné do silnice nezasahovalo) nebo radar chytil mimozemským signál, ale ten za mnou měl jistě radost. Jelo se pomalu, takže hnědé trenky asi neměl, ale musel si ťukat na čelo, co to před ním jede za dementa. Bohužel, soudruzi v bruseli na tom trvají, nedá se nic dělat.

Byl jsem mimochodem v Subaru a tam mi tvrdili, že prý Eye Sight je úplně jiná liga a že je to věc, ve které jsou oproti konkurenci na úplně jiné úrovni (srovnával to se Suzuki, kde je to prý tragédie i s Toyotou, kde to prý taky ani zdaleka není tak dobré). Nevím, ani jsem to nezapnul, ale možná to časem někde zkusím, aspoň ze zvědavosti.

Včera jsem byl se Suzuki v servisu a kamarád tam systémy taky kritizoval... Isuzu mu prý už párkrát zagumovalo, když dojížděl ke křižovatce, převlečená RAV4 (Across) zní na elektro jak pomalu jedoucí vlak a uprostřed vyjíždění mu zastavila, protože auto, které zajíždělo do podélného parkování (už couvalo) vyhodnotila jako jedoucí... Před autobusem to prý bylo super... Velmi šťastný
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2021 , 15:45   Citovat  

Tlumení jen na zadní podběhy v kufru OK SGM trošku jsem to asi přehnal bo to snad važí tunu 3mm butyl Prime a Barrier mix .
Jinak mokrá cesta a na zimákach /nokian 69dB/ v autě 69-71 dB origo aplikace v Ulefon jen tak pro zajimavost.
Až to vytlumím změřím před a po na suché. Snad to ukáže rozdíl Úsměv

IMG_20210415_150811_920.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20210415_150811_920.jpg, 459.26 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2021 , 14:19   Citovat  

Hellborn, Jopeeeno: bohužel, asistenti se Hondě nepovedly. Je sice jasné, že se to nepovedlo většině značek, ale přecejen od Hondy čekám víc než od Suzuki nebo Fordu (od těch nečekám po stránce elektroniky naopak nic). Ten ze Subaru říkal, že speciálně Suzuki skutečně pípá pořád a člověk ani neví pořádně proč, Honda ale o moc lepší není (zcela běžně auto pípne bez zjevného důvodu).

A ještě k tomu Acrossu - mě se líbila myšlenka 300 hp pluginu a tak trochu jsem si říkal, že by to při rozumné ceně mohlo být super. Školku máme kousek, rohlíky o kousek dál (3 km). Na tyto cesty se mi to zdálo jako ideální - ujedu to v klidu na elektro a nemusím - hlavně v zimě - trápit motor. Realita: motor se v zimě zapne prakticky při každé jízdě a nejde s tím nic dělat. Navíc to prý používá oblíbený recept C8G, tedy měkké pružiny a tvrdé tlumiče, takže se to naklání a přitom to není vůbec pohodlné. Takže mě nakonec ani nemrzí, že při ceně 1.4M základ a 1.6M výbava, kterou bych chtěl je to zcela mimo mísu finančně. To můžu na tyhle cesty koupit F150.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2021 , 18:58   Citovat  

skyline napsal:
Hellborn, Jopeeeno: bohužel, asistenti se Hondě nepovedly. Je sice jasné, že se to nepovedlo většině značek, ale přecejen od Hondy čekám víc než od Suzuki nebo Fordu (od těch nečekám po stránce elektroniky naopak nic). Ten ze Subaru říkal, že speciálně Suzuki skutečně pípá pořád a člověk ani neví pořádně proč, Honda ale o moc lepší není (zcela běžně auto pípne bez zjevného důvodu).

Mě (mám mod.2017) bez důvodu nepípá nikdy! nesouhlas Nechápu kde to berete, např. při tempomatu pípne,když dojíždíte(zaregistruje) auto.
Celkově počet upozornění nepovažuji za přehnaný, citlivost na překážku lze přeci nastavit, tak si tam dejte nejmenší citlivost.

Co mě štve je, že před rokem mě při servisu udělali aktualizaci softwaru-bohužel mám pocit, že po této aktualizaci se trochu zvětšila vzdálenost za jedoucím automobilem(do mezery mají snahu se cpát ostatní) a také citlivost na vpředu odbočující vůz
se zvýšila. Ovšem je to jen dojem, nemám jak to ověřit, tempomat nepoužívám denně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2021 , 5:39   Citovat  

Lipák: že se ti to nestává nějak mění něco na tom, že mě ano? Navíc píšeš, že tempomat nepoužíváš denně, tak o čem tady vlastně mluvíš?

Ano, pípnutí, když přede mnou nic nejede (ani v protisměru) považuji právě za bezdůvodné pípnutí. Radar prostě "něco" identifikoval, ale není zřejmé, co by to mohlo být. Především v zástavbě a úzkých silnicích to Honda nemá vůbec vychytané. Na dálnici je to jen otravné, ve městě to dělá tempomat téměř nepoužitelným (panika z odbočujících aut všeho druhu - z těch, která brzdí, protože se řadí do odbočovacího, zatímco já jedu průběžným; z těch, která odbočují přede mnou a kde auto zbytečně brzdí, jako kdyby to odbočující mělo zůstat stát; z těch, která odbočují v protisměru doleva přes můj směr a tempomat nejspíš chytl jeho záď, přestože za okamžik bude auto z pruhu pryč, dávno před tím, než tam dojedu já).

Nicméně se podívám na citlivost, třeba je to tam jen blbě nastavené. Plus pípání při detekci auta lze vypnout (toto už nevím, jestli jsem tam schválně nechal nebo ne). Skoro si začínám říkat, jestli při loňském servisu nedělali něco (update apod.), kde by se tyhle věci resetovaly.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2021 , 17:03   Citovat  

skyline: není to pípání náhodou LKAS? ten pípne, že ztratí čáru, že se přeruší pod 72km/h apod.?
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2021 , 19:52   Citovat  

Buďte rádi, že vám v autě něco pípá, bo by jinak Civic nedostal 5 hvězdiček od Euro NCAP... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2021 , 7:50   Citovat  

xenon04: vypadám, že jsem to měl někdy zapnuté dýl než 5 minut? Velmi šťastný

Ale aspoň jsem zrušil signál detekce auta přede mnou, i když tam žádné není (ale Civic si myslí, že je). Současně bohužel, nastavení detekce mám na "krátká" a "off" tam není. Ještě jsem tam vypnul něco, už ani nevím, která položka to byla. Každopádně dnes zase auto lehce přibržďovalo v levém pruhu, přestože jsem měl "dvě čárky" a nejbližší auto bylo daleko za dosahem radaru (dle manuálu 120 metrů, auto mohlo být tak 200), za to v pravém toho bylo víc. Možná jen radar švidrá, těžko říct, pokud to bude dělat dál, při další prohlídce to nechám v servisu zkontrolovat.
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2021 , 11:07   Citovat  

xenon04 napsal:
z litru můžeš mít na 100oct. benzín 150koní/230nm přes tuhle krabičku tudy odkaz
tady k tomu budou přibývat zkušenosti tudy odkaz
nevím, co si o tom myslet... stojí to pár korun, mají to i pro 1.5 - 240koní/320nm

jinak v tom vláknu je i špatná zpráva k litru (resp. nových už se to prý netýká, ale od kterého roku?)
jestli to dobře chápu, tře se rozvodový řemen o ten kovový díl a zanáší dva filtry
podle posledního odstavce té servisní informace je to při kontaminaci obou filtrů na výměnu motoru i turba

odstupom casu riesil niekto alebo teda kontroloval to droleni remena pri 1.0 ??
ticho je o tom stale ...

diky
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 20.4.2021 , 23:27   Citovat  

Ptal jsem se na to v servise v Koline a pry to neni mozne zkontrolovat. Nevim jestli to je zamer nebo spis ze kdyz se chces dostat k rozvodum tak musis rozmontovat pul auta.
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 7:43   Citovat  

Nebo nechat vymenit rozvody - pri vymene se prave dava nejaka drobna uprava, ktera to odirani zamezi.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 8:46   Citovat  

tuto info mas z Hondy ? ze maju spravit ukon aby sa remen neotiral do budocna
a otazka jestli se vycisti aj cely okruh od bordelu pri vymene.

co mam info tak mi povedali ze vymena rozvodov pri 1.0 by sa mala skracovat
uz mam najete skoro 70k na litrovom motore a zatial bez problemov ale tato zavada moze pochovat cely motor do buducna.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 10:46   Citovat  

omega napsal:
tuto info mas z Hondy ? ze maju spravit ukon aby sa remen neotiral do budocna
a otazka jestli se vycisti aj cely okruh od bordelu pri vymene.

co mam info tak mi povedali ze vymena rozvodov pri 1.0 by sa mala skracovat
uz mam najete skoro 70k na litrovom motore a zatial bez problemov ale tato zavada moze pochovat cely motor do buducna.

Ano, pred casem jsem se na to ptal technika v Honde. Pry se dava upravena sada rozvodu, ktera uz to odirani nezpusobuje.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 11:16   Citovat  

takze evidentne o probleme vedia teda ,ale radsej sa budu schovavat a potajomky upgradovat KO wc
volakedy to takto riesili aj skodovacke servisy vo velkom

a ked mam najezd 70k tak evidentne ten olej uz necirkuluje tak ako ma a motoru sa skracuje zivotnost
ale tieto maloobjempve motory su citlive na olej a vcasnu vymenu oleja.

takze uz radsej mozem uvazovat o vymene rozvodov
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 11:19   Citovat  

porew: jestli je to pravda, tak nám tu Honda poněkud škodifkovatí, resp. koncernovatí. Tj. místo, aby se to vyměnilo jako vadný díl, udělá se z toho běžná údržba a zákazník bude holt doufat, že do (zkráceného) intervalu výměny rozvodů motor vydrží. Plus to zákazník pochopitelně zacvaká. Přitom ale už jen úprava rozvodů zjevně znamená, že stávající jsou vadné a ničí motor. Nic moc, za ty prachy.

omega: ve světle výše uvedeného je nejvyšší čas to prodat a koupit ten modrej 1.5t z Rakouska co prodává Rom Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 11:38   Citovat  

ten liter co mam je tusim vybava prestige plus a teda my vyssi vybavu jak sport plus
koza , otviraci strecha , tlumice ala Sport+ atd ...nejlepsi litr na okoli Velmi šťastný
no ale ked ma motor problemy tak asi pujde pomaly na predaj

resim ted posledne kusovky sedanu z HU kde popri akcii na posledni kusy 4D 1.5T M6 maji jeste slusnou DPH OFF 27% a to uz je ted hoodne akciova cena a ja som spise stale na sedany model 20 se o neco zlepsil ...kdyz to dostane eibachy tak pak mu uz nebude nic chybet Velmi šťastný

je tam taky verze s CVT - se sedanem to funguje dobre celkem - tu je otazka kolik to CVT vubec vydrzi ? mezi 150k-200k hm ? vice bych si netipnul.
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 11:57   Citovat  

Hovorilo sa ze novsie motory 1.0 T by to uz mali mat poriesene. Neviete ci je to pravda a ak ano, od ktoreho roku vyroby?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 12:47   Citovat  

omega: Sport Plus má střechu taky, chybí jen kůže a vyhřívané sedačky vzadu. Zbytek je kosmetika (chrom kliky u Prestige, prahy a spoiler u Sportu, výfuky strana vs. střed, podsvícení budíků modrá vs. červená).

Sedany v Eleganci mají až neskutečnou cenu i tady, bohužel mě by nestačil. Exe je málo, v kombinaci, co bych chtěl nejsou vůbec a cena přes 700k pro mě nijak zajímavá není.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 13:48   Citovat  

Neví někdo jaký je(zkrácený) interval rozvodů u 1,0t ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 13:59   Citovat  

Jeste jsem se ted kratce ptal - v nekterych seriich byl dodavatelem dodan sirsi rozvodovy remen. Takze se pak o neco odiral a ten bordel zacpal sitko/filtr - viz fotky nahore. Pry se to projevilo jeste driv nez doslo k zadreni - napr nizky tlak oleje (i kdyz oleje byl dostatek) apod. Neni to zavisle na nejakem konkretnim roku vyroby - proste spatna varka remenu se dostala do urciteho poctu aut v prubehu vyroby. Cekal bych, ze by mely byt zname VINy aut, kde k tomu doslo - ale tuhle informaci nemam. V CZ to byly pry zatim jednotky kusu, kde to sitko bylo opravdu zacpane a k nejakemu priznaku doslo (ne nutne hned zadreni). A autorizaky by mely pri sebemensim podezreni ty sitka zkontrolovat.
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 14:02   Citovat  

Dnes som pisal o zaujatie odborneho stanoviska k danemu problemu oficialnemu dovozcovi Honda motor Slovensko. Tak uvidim co napisu a ako budu zatlkat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 14:27   Citovat  

[quote="pitbuell"]Neví někdo jaký je(zkrácený) interval rozvodů u 1,0t ?[/quote~]

pokial viem tak zo 120k na 100k ale opravte ma kludne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 15:52   Citovat  

omega: ještě se zeptám - v tom HU to mají za kolik? Díval jsem se na jejich stránky, HU nevládnu, ale nic zásadního jsem tam nenašel a ani na nějakém větším inzertním webu nebyly sedany za pakatel.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 17:45   Citovat  

skyline napsal:
omega: ještě se zeptám - v tom HU to mají za kolik? Díval jsem se na jejich stránky, HU nevládnu, ale nic zásadního jsem tam nenašel a ani na nějakém větším inzertním webu nebyly sedany za pakatel.

tak napr su dobre ceny skladovky M20 ale rok vyroby konec 2019 tak treba >
tudy odkaz

7.450.000 HUF - 27% DPH = ratajme 5.866.00 HUF = 420.000 CZK bez DPH kdyz si platca DPH export cena
prepravni znacky cca - 3000 CZK - plati 30 dni zahrnuta pzp
na SK je tenhle Elegance ale M6 za 23.000 EUR s DPH

ale uz je ich stale menej ale daju sa este najst ... je ted resim podobne auto jen s manualem ja neverim spolehlivost CVT
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 18:26   Citovat  

omega: wow, Exe MT bys nasel?
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 18:42   Citovat  

skyline napsal:
Každopádně dnes zase auto lehce přibržďovalo v levém pruhu, přestože jsem měl "dvě čárky" a nejbližší auto bylo daleko za dosahem radaru (dle manuálu 120 metrů, auto mohlo být tak 200), za to v pravém toho bylo víc. Možná jen radar švidrá, těžko říct, pokud to bude dělat dál, při další prohlídce to nechám v servisu zkontrolovat.

Mě se snad nestalo, aby auto(tempomat) reagovalo na někoho odbočujícího v pravém pruhu pokud já jedu v průběžném. Musím ale říct, že ho v hustém městském provozu nepoužívám, stejně se při 30km/h vypne.
Takže bych to viděl na seřízení v servisu.
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 21.4.2021 , 23:10   Citovat  

Despre napsal:
Dnes som pisal o zaujatie odborneho stanoviska k danemu problemu oficialnemu dovozcovi Honda motor Slovensko. Tak uvidim co napisu a ako budu zatlkat.

U nas taky byla snaha napsat dovozcovi. Auta jsou pry bez problemu Mr. Green

V Pribrami o zadnem problemu s rozvody nevi. (ale to bylo rok zpatky)

V Koline je taky vsechno v podsate v "poradku", kontrola udelat nejde, ale tak nejak z nich vylezlo ze o tom neco vi a ptali se me odkud to mam.

Na zkraceny interval rozvodu jsem se ptal dvakrat. Pry nic takoveho neni doporuceno. Je to tam.

Kazdopadne dobra zprava je, ze meni motor i po standartni zaruce, samozrejme s tim, ze se zaplati prace kolem 30k, coz je v konecnem dusledku pohoda a nahradi to vydaj za pripadnou vymenu rozvodu podle servisniho planu. Dokonce minuly mesic menili motor a turbo s uhradou pouze prace i u auta ktere melo oficialne ukoncenou tu osmiletou/150tkm garanci. Nekdo z fb klubu to koupil s najezdem 148k a za mesic se potkal motor.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 5:29   Citovat  

Lipák: přivaděč, 100 km-h, provoz běžný. Tempomat používám kdykoliv to má smysl, tj. auta jedou a rychlost je 50 a víc. Ve stop-n-go provozu jaksi nedává tempomat smysl, když není žádné konzistentní tempo (resp. dává, má-li člověk automat a nebojí se, že auto udělá nějakou chybu - je to o zvyku, když jsem to zkoušel s předváděčkou, moc dobře mi nebylo, ale auto se samo zastavilo i rozjelo, časem bych si nejspíš zvykl, ale s MT to dělat nejde).

wartas: fajn vidět, že vymění motor i na hranici záruky, ale pochopitelně dost šílené, že dnes existuje Honda, u které se to vůbec stane a je riziko, že to není výjimka jednou za 10 let, ale že je to prostě špatně udělaný motor, kde to může být relativně běžné. Mimochodem, docela se divím, že někdo si na takový nájezd koupí 1.0, předpokládám, že si na sebe auto vydělá a spotřeba je stejná s 1.5t, tak proč nejezdit rovnou tím, ale aspoň to pro Hondu otestoval, co to vydrží (moc litrů s takovým nájezdem v Evropě nebude, na to nejspíš Honda hřeší, když to v zásadě nijak neřeší a čeká, co bude a sem-tam prostě vymění motor než by odstranili problém všem - zdaleka ne každý, komu se to stane má osmiletou záruku).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2021 , 6:18   Citovat  

skyline napsal:
omega: wow, Exe MT bys nasel?

EXE s MT uz nejsou ...obecne vsechno s MT je uz vyprodano ....zopar poslednych 4D MT je ale iba Elegance
EXE 4D jedine s CVT ty jeste jsou ale taky malo ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 230, 231, 232 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina