Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 10
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 11:30   Citovat  

Auto cz vkus jako v JP
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 14:27   Citovat  

pitbuell: dobrý odkaz. Mě se líbí v diskuzi hned první příspěvek: "Lži ze zoufalství".
Přesně.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 15:03   Citovat  

stani-stani: jen ze zvědavosti, v čem ti zavazí páka převodovky? Nějak si nedovedu představit, že by mi páka zavazela, ani netuším, co bych s místem např. v Tesle 3 dělal, když tam páka není.

piskot: tak to tě zklamu, automat mám, po něm jsem kupoval auta dvě - civika pro drahou polovičku, zetko pro sebe. Obojí s manuálem, pochopitelně. Nevím, co bych "neměl chtít jinak". Asi ještě nejsem tak starej. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 15:59   Citovat  

skyline: prostě zbytečně trčí do prostoru. Tlačítka vypadají moderně.
Jinak: co vypadá lépe u současného nového auta - páka nebo tlačítka?

Já zase na druhou stranu neznám ženskou, která když začala jezdit s automatem, že by se vrátila zpět k manuálu. To určitě ne! Mr. Green

Já sám jezdím s automatem již 22 let, a posledních 15 jen výhradně s automatem, a manuál už NIKDY více. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 16:47   Citovat  

stani-stani: psals, že ti to zavazí, takže to byla jen taková póza a teď je to jen o "líbí"? Hmmm. To je ovšem zásadní.

Drahá automat nechtěla (klidně ho mít mohla). Ty jsi zjevný uživatel, ne řidič, takže mě nijak nepřekvapuje, že jezdíš s automatem a nic jiného bys nechtěl. Na co by ti to bylo Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 16:55   Citovat  

Ale samozřejmě, že tam překáží (a právě speciálně velké u HR-V 3G a Jazz 4G), když zbytečně trčí do prostoru a navíc je to v novém současném autě, notabene když tam nemá vůbec žádné opodstatnění (předvolba se děje elektricky), zbytečné.
Tudíž tři věci: překáží, nemoderní, a neopodstatněné.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 17:41   Citovat  

Pákový volič je intuitivní.
A když se podiváš do vágu či jinde stejně ty čudliky , kolečka zabírají místo a pokut řádně nesvítí nevíš cos tam dal zlaté voliče u Amerik pod volantem či MB.
Jinak semi aji nějak začíná líbit ony ty plochy i profil nebudou tak špatné zase Cool
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 17:59   Citovat  

pitbuell: ale svítí, a dobře. A navíc to přeci vidíš před sebou na displeji, co tam máš předvoleno. A opět připomínám, není to manuál, abych musel pořád řadit, dám tam "D" a jedu a nepotřebuji přeci vědět nebo zjišťovat co tam mám...

Ano, u amerik byla předvolba pod volantem - ale tam si se musel právě dívat před sebe na přístrojovku co tam vlastně dáváš, ale nezobrazovalo se to tam jak je to dnes - na displeji, ale v příslušném políčku byl ukazatel (takový zobáček), který se posouval mechanicky. Sám jsem takové americké auto měl. Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2021 , 18:40   Citovat  

Stani stani každému asi vyhovuje něco jiného na multitroniku byla fajn páka ale obráceně +a- mě spíš vadí nevyužití prostoru místo páky a obecně někdy jsou ti inženýři pěkně blbí když neumí udělat ani držák na kafe nebo prakticky umístit konektory... Nejhorší snad bylo kolečko v jagu či LR Ale je fakt že krom umravnění automatu na výjezdu ze zatáčky je tam fakt jen D sen tam S a člověk nato nema potřebu sahat.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.4.2021 , 9:57   Citovat  

to Skyline: Není to tak dávno, co jsem musel přelejzat v KB1 zezadu k volantu, abych našlapal brzdy při jejich odvzdušňování (auto bylo bez kol a na relativně úzkém dvousloupáku). Každej kdo mě zná ví, že jsem cokoliv jen ne drobný hadí muž pořádnej výtlem a to už se hodně rozhlížíš do čeho se flákneš hlavou či o co zakopneš HaHaaa
Chápu pohled tradicionalistů, ale v tomto se holt asi kloním spíše k těm nerdům Velmi šťastný Tlačítkové řazení mě navedilo ani u 500e ani u současného CR-V. Jak už zaznělo, stejně jen mačkáš "vpřed, vzad, parkuj" a zbytek řešíš pádlama, pokud je tam už máš.

to piskot: Za poslední roky jsem vyzkoušel různá Japonská CVT, hydroměniče, DSG, či jen tlačítka v EV a opravdu po tom doma ještě netoužím. Možná proto, že za za pár let si už manuál snad ani nekoupíš a automatů si užiju plnými doušky nebo je pro mě řízení stále hlavně zábavou, kterou jsem si nezhnusil každodenním dojížděním do práce apod Úsměv
Jo v Legendě, TLX či nějaké SUV/MPV krabici manuální řazení postrádá smysl, ale u něčeho nízkého, lehkého a agilního preferuju zatím ještě manuál Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2021 , 11:12   Citovat  

stani-stani: zase jen říkáš, že to "zavazí", ale nejsi schopen říct, čemu vlastně. Že je to "nemoderní", to je argument jak noha HaHaaa Diskuse jak s holkou, sorry, za mě téma vyčerpáno.

2bep: jasný, ale kolikrát za život tohle děláš? Já taky lezl do auta přes spolujezdce, protože mě nějaký dement přimáčkl auto tak, že jsem nemohl nastoupit a bez šaltpáky by to bylo lepší, ale nenapadlo mě, že bych příští auto chtěl bez páky, aby se tam lezlo líp Velmi šťastný
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2021 , 17:07   Citovat  

Nějak to tu nepobírám, zvlášť, když čtu reakce na mě a hlavně na to, co jsem neřekl.

Takže, pro všechny, je mi naprosto u ..., ehm, jedno, kdo jakou převodovku v autě má, za mě je to o zvyku a způsobu, jak chce kdo auto řídit.

Buďme rádi, že jako jedna z mála automobilek Honda ještě dává možnost auto řídit, ať už s manuálem, CVT nebo i-MMD, když jinde je řidič pouze trpěným elementem mezi sedačkou a volantem.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2021 , 19:16   Citovat  

piskot napsal:

Buďme rádi, že jako jedna z mála automobilek Honda ještě dává možnost auto řídit, ať už s manuálem, CVT nebo i-MMD, když jinde je řidič pouze trpěným elementem mezi sedačkou a volantem.

Takovou zábavu za volantem si může Honda strčit do ... HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2021 , 19:54  Naposledy upravil piskot dne 27.4.2021 , 21:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

hopit napsal:
Takovou zábavu za volantem si může Honda strčit do ... HaHaaa

Tam už jsou papriky za 90,- Kč...

Nedovolil bych si generalizovat, že jedině s MT si lze za volantem připadat jako řidič. I tu MT dokáže koncern tak zmršit, typicky nesmyslně odstupňované převody, že bych řekl, zaplaťpámbu u koncernu za automat. S automatem jsem u koncernu nejel, podotýkám.

S CVT zkušenosti nemám, ale u i-MMD, u CR-V,, chyba, bylo to CR-V 4G s CVT, takže mám, to řadilo, ehm, jelo dobře, jen to zrychlování pak na dálnici bylo takové utrápené...

Jo, a určitě se shodneme, že řízení není jenom o řazení. A jízdní vlastnosti dnešních Hond jsou pořád o kus vepředu před ostatním mainstreamem.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2021 , 20:07   Citovat  

piskot napsal:

Jo, a určitě se shodneme, že řízení není jenom o řazení. A jízdní vlastnosti dnešních Hond jsou pořád o kus vepředu před ostatním mainstreamem.

Souhlasím , je to i o mechanické ruční brzdě a absenci otravných asistentů Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2021 , 21:47   Citovat  

Kdo z vás to má...? Velmi šťastný

Současná budoucnost ovládání převodovky...

IMG_20210501_174955.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20210501_174955.jpg, 658.03 kB

IMG_20210502_135617.jpg

IMG_20210502_135617.jpg, 1.51 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 7:31   Citovat  

Nová videa: 1, 2, 3, 4.

Čtvrté video, čas 8:12 - co to jako má být? Auto se má jako samo udržet v jízdním pruhu? to mi hlava nebere A čas 10:42 - akcelerace a stejný hukot jako u Jazz, podobně čas 11:08, předjíždění, až 95km/h, hukot ovšem jen při akceleraci, pak i při vyšší rychlosti hluk není.
Ovšem při plynulém zvýšení rychlosti při předjíždění - žádný hluk: čas 7:35.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 11:38   Citovat  

to stani-stani:
1) Čtvrté video, čas 8:12 - co to jako má být? Auto se má jako samo udržet v jízdním pruhu?
Však tohle tady má už C10G či CR-V5G -> Honda Sensing

2) A čas 10:42 - akcelerace a stejný hukot jako u Jazz, podobně čas 11:08, předjíždění, až 95km/h, hukot ovšem jen při akceleraci, pak i při vyšší rychlosti hluk není.
Ovšem při plynulém zvýšení rychlosti při předjíždění - žádný hluk: čas 7:35.

Když dostalo HR-V stejný pohon jako Jazz nebo CR-V, tak se to chová i stejně. V plné zátěži se pustí na max i spalovák. U 2,0 hybridu v CR-V to snad bylo 3.500ot. Ať už aby dodal maximum energie do baterek/elektromotoru nebo aby ho na přímo "připli" na kola.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 11:49   Citovat  

2bep: Honda SENSING znám, jel jsem v novém Jazzu. Ale u Honda SENSING je to "pouze" o Varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu.
Kdežto v tom videu, on vůbec nedrží ruce na volantu a připadá mě to jako by si auto mělo samo hlídat (a korigovat) jízdu v daném jízdním pruhu. Ale třeba se mi to opravdu jen zdá.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 13:17   Citovat  

to stani-stani: Koukám do ceníku současného Jazze a Honda Sesning i tam mimo jiné obsahuje "Systém pro udržování v jízdním pruhu" a "Varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu" a odpovídá tomu i ovládání na volantu.
Podobně jako u mého C10G nebo u CR-V5G, tak i současný Jazz má na palubce na tlačítkách u levého kolene nastavení "Varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu". Auto začne vyvádět pokud člověk bez blinkru přejíždí čáru. Naštěstí to v C10G můžu trvale vypnout.
Ale zároveň na volantu, pro pravý palec, je tlačítko, které aktivuje "Systém pro udržování v jízdním pruhu" (viz. fotka). Tzn. Auto se drží mezi čárami a když pustíš volant, tak Tě asi po 30s začne buzerovat ať ho chytneš.

Jazz_volant_detail.jpg

Jazz_volant_detail.jpg, 71.84 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 14:49   Citovat  

2bep: aha, díky za osvětlení. Nevěděl jsem, že to má tyto dva systémy.
Já jsem při zkušební jízdě zažil akorát to, že když jsem přejel čáru, tak začal volant "trkat" - ani nevím, který z obou systémů to byl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2021 , 15:23   Citovat  

to stani-stani: To se Ti projevil -> "Varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu".
V C10G a CR-V5G na to má ještě separátní tlačítko, viz fotka. Jednou zmáčkneš a zůstane to trvale vypnuté.
V Jazzu už je pod sdruženým ovladačem asistentů, viz fotka. Určitě s blahodárným cílem znesnadnit vypínání, jelikož "Ikdyby to mělo zachránit jediný lidský život..." to snad ne

Tím tlačítkem na volantu si zapínáš "Systém pro udržování v jízdním pruhu" a to jak s tempomat, tak i bez. Osobně to občas zapínám na chvíli, když za jízdy štrachám v loketce pro brýle či žvýkačky.

C10G_palubka_detail.jpg

C10G_palubka_detail.jpg, 70.55 kB

Jazz_palubka_detail.jpg

Jazz_palubka_detail.jpg, 175.22 kB
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 20:06   Citovat  

Dal jsem si trošku práci a vysosal z JPN webu Hondy podrobnější informace o HR-V e:HEV včetně nových fotek. Začínám si na něj asi budovat závislost, líbí se mi hodně moc. Se stydím

tudy odkaz

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 20:40   Citovat  

King: dobrá práce.

Mě se také líbí. Mrk
Mám rád konzervativnější vzhled, spíše oblé tvary, ale i to ostatní, to je moje krevní skupina.

Hmm, takže stejný spalovák jako u Jazz e:HEV, akorát o něco silnější elektromotor. Ale zase je těžší než Jazz (o kolik?).

Ale... Jak se bude chovat na dálnici? Nebo snad další "městské auto"? Mr. Green
A ještě jedna důležitá věc, pro nás a celou EU: omezovač rychlosti.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 21:26   Citovat  

stani-stani napsal:

Mě se také líbí. Mrk
Mám rád konzervativnější vzhled, spíše oblé tvary, ale i to ostatní, to je moje krevní skupina.

Hmm, takže stejný spalovák jako u Jazz e:HEV, akorát o něco silnější elektromotor. Ale zase je těžší než Jazz (o kolik?).

Na co silnější motor? Kolik kW potřebuješ na naši dálniční stotřicítku? 50 kW?
Až až bude omezování rychlosti plně aktivní, to bude ráj na zemi, matky s kočárky budou v bezpečí, řidiči se budou moci plně venovat svým spolujezdkyním...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 21:27   Citovat  

stani-stani napsal:

Mě se také líbí. Mrk

Na co silnější motor? Kolik kW potřebuješ na naši dálniční stotřicítku? 50 kW?
Až až bude omezování rychlosti plně aktivní, to bude ráj na zemi, matky s kočárky budou v bezpečí, řidiči se budou moci plně venovat svým spolujezdkyním...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.5.2021 , 22:21   Citovat  

piskot: já přeci nepoptával silnější motor.

Já jen tak uvažuji: Jazz e:HEV má stejný spalovák jako HR-V e:HEV. HR-V e:HEV má silnější elekromotor než Jazz e:HEV. Ale HR-V e:HEV je (samozřejmě) těžší, než Jazz e:HEV. Tudíž jsou oba výkonnostně na cca stejné úrovni.

Tady ale někdo např. zmiňuje ne zrovna ideální pojezd Jazz e:HEV na dálnici.
A já uvažuji, ptám se, jak na té dálnici bude HR-V e:HEV, když je na tom prakticky stejně jako Jazz e:HEV?

Prostě mě to jen zajímá. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2021 , 3:46   Citovat  

stani-stani napsal:
piskot: já přeci nepoptával silnější motor.

To byl hlas z EU... Velmi šťastný
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2021 , 10:49   Citovat  

stani-stani:
Historie by se opakovala Úsměv
Jestli bych opravdu chtěl mít v garáži zase HR-V, tak bych šel cestou dodatečného tlumení. Osvědčilo se mi to i v předchozím Háervu, kdy pak nebyly dálnice, co se akustického komfortu, žádným utrpením.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2021 , 10:54   Citovat  

Jopeeeno: to asi ano, když bys musel na dálnici pořád šlapat na plyn, jak jeden píše.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina