Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kúpa Hondy Civic 10G 1.5T
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 6:03   Citovat  

i30-ka má v nějaké výbavě 75000,- na 7°automat slevu a recenze na ní dobré , taky uvažuji o novém autě .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2021 , 15:34   Citovat  

este chcem upozornit na emisie v EU. u noveho aute som problem nepredpokladal ziadny hlavne ked ma filter , opak je pravda. mam s tym problem.
v Sedanu je o motor 1,5T s emisnou tiedou EURO 6/DG a DG bolo mozne legalne prihlasit do 31.12.2020 (nove auto bez registracie ) Na skladove auta s triedou DG je predlzena lehota na prihlasenie + 1 rok ....ale pozor iba v tej krajine kde to Honda nahlasila ze je zakupena skladovka. ta vynimka v inej krajine neplati !

takze ked niekto chce spravit individualny dovoz na skladovku z niektorych krajin EU , tak je nutne to prihlasit na 1 den v tej krajine odkial to dovazate a tym padom sa uz neriesia emisie. Som bol v konktakte aj s Honda Europe aj mi poslali vynimku ale ministerstvo vnutra kde patri odbor cestnej dopravy to neuznalo. takze riesime prihlasenie na 1 den v madarsku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
engineer je teď offline  engineer
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 6:36   Citovat  

Tak nejaké moje pocity-postrehy. Včera som absolvoval skúšobnú jazdu na Honde Civic Sedan 1.5 T CVT - s týmto motorom to bola jediná predvádzačka. Čo sa týka samotnej jazdy, tak tá mi v podstate nič nedala, keďže človek ide po vopred vytipovanej (takmer rovnej) trase s rýchlosťou 50-60 km/h. Neviem teda posúdiť ani podvozok a ani motor. Bohužiaľ. V tomto musím veriť všetkým vlastníkom, že ide o to najlepšie čo nižšia stredná trieda ponúka. Čo som si ale mal možnosť všimnúť je priestor. Je to lepšie ako napr. v Corolle Combi, ale že nejaký extra priestor určite neponúka (napr. na modlu slovensko-českých vodičov Octaviu nemá Úsměv Rovnako i30 CW mi prišla vzadu priestrannejšia v oblasti hlavy - na nohy zasa lepší Civic (sadol som si sám za seba s výškou 187 cm).

Interiér ako taký je fajn. Kokpit sa mi páči viac ako v i30 alebo Ceed, aj napriek malému 8" displeju infotainmentu. Spomínaný sedan bol v najvyššej výbave, a tak mal elektrické kožené sedačky. Niekoľkokrát spomínané bočné vedenie naozaj chýbalo. Sedák bol taktiež kratší (končil mi v polovici stehien), ale na druhej strane kolíska sa dala krásne elektricky nastaviť a podpora stehien sa okamžite zlepšila. Keby mala tieto sedadlá Sport-Plus výbava, tak by to bolo super. Osobne sa mi dizajn sedanu nepáči, preferujem hatchback a tu sa dostávame v ďalšiemu kameňu úrazu. V danej predajni majú resp. budú mať do konca roka už iba 4 ks hatchback-u a to vo vopred stanovených/vyrobených variantoch (farba+prevodovka, pretože výbava už je iba 1 tzn. Sport Plus). Nehovoriac o cene, ktorá je naozaj vysoká a ak by som chcel ostať pri Civic-u tak jedine jazdenku. Neviem ako to bolo v minulosti pri Honde, ale teraz nie, že človek dokáže vyjednať nejakú zľavu, ale už ani nemá na čo vyjednávať, keďže nie sú vozidlá Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 9:40   Citovat  

engineer: vyjednávat lze pouze u 1.0, Honda prodeje 1.5t schválně tlumí kvůli ekovýpalnému. Podobně je na tom i Mazda, třeba MX-5 je problém sehnat s 2.0 za rozumné peníze, protože je snahou tlačit slabé 1.5.

Takže bohužel, tohle nejde na vrub Hondy, ale komančských šmejdů v bruseli i u nás (a že už se soudruzi piráti těší na podzimní volby, aby mohlo být ještě hůř...).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 9:50   Citovat  

skyline: Áno, máš pravdu, predajkyňa spomínala, že Civic už končí a budúci rok bude iba hybrid. Preto takto výkonné benzínové turbomotory už končia čo je obrovská smola. Ale ešte väčšia smola je, že skončili atmosferické veľkoobjemové benzínové štvorvalce, ale to je už iná téma. Každopádne, aj preto rastie cena ojetin na trhu a človek, ktorý má o takéto autá záujem ostane celkom sklamaný. Takže začnem pokukávať o ojazdených modeloch. Má význam riešiť aj predface model alebo rovno ísť už do faceliftovej verzie?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 10:03   Citovat  

Předface/poface se moc neliší. Trochu design, trochu vzor na potahu sedaček. Snad by měl být poface o trochu lépe odhlučněný a Sport Plus má el. stavitelné látkové sedačky. Asi nejzásadnější rozdíl je v přidání mechanického čudlíku na hlasitost radia a pár dalších funkcí. Samotný HW/SW infotainmentu zůstal stejný.
Pofaců bude jak šafránu a zůstala pouze výbava Sport plus, u předfaců máš s 1,5T 5D i Sport či Prestige. Když seženeš něco vyrobené do jara 2018, tak by to mělo být ještě bez GPF.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 13:38   Citovat  

skyline napsal:
i u nás (a že už se soudruzi piráti těší na podzimní volby, aby mohlo být ještě hůř...).

offtopic
Jaké volby? Proč riskovat volby?
Bude tenhle scénář. Zhorší se "čísla"->pandemický zákon->odsun/posun voleb na březen 2022.
Případně premiéra dostane stávající (bo Zeman), 2x pokus o vládu, potřetí sněmovna->další volby.
offtopic
   Návrat  
CageJ je teď offline  CageJ
PříspěvekZaslal: 1.6.2021 , 23:25   Citovat  

Ja osobne som bol v servise za rok párkrát s pár hovadinami. Po novom sa mi točí hlava na riadiacej páke a jemne vŕže sedadlo (je na to zvolávačka) a sme dohodnutí, že mi to kľudne v rámci RMA vymenia. Zatiaľ to vŕže len pri nasadení a vystúpení. Taktiež mám pocit, že na nerovnej ceste čosi počuť od strany spolujazdca.

Čo sa mne ale nezdá je spotreba. Mám pocit, že mám spotrebu vyššiu ako keď bolo auto nové... pritom sú tam origo pneu a dávam buď drahší 95 alebo rovno 100-oct benzín. Dlhodobá spotreba sa mi zvýšila zo 6.4 na 6.8L, po meste 7.4L++.... pri 130tke mávam kľudne 6.8L. Síce neriešim ale pod 6L sa prakticky už neviem dostať. Rekord je 4.7L pri 110km/h diaľnica tempomat.

Adaptívne tlmiče zapínam, len keď sa chcem zabaviť a ísť rýchlo v zatáčkach, inak som si zvykol na "comfort".

Inak nedávno som stretol majiteľa, čo má jeden z úplne prvých C10 Sport + z 2017, nájazd cca 110-120km a bez poruchy, menil len pri 70k brzdy.

Inak auto chce 100oct benzín a musí sa točiť!!! Jasné za studena 1500-2500 otáčok asi OK ale potom to chce 4500+, aspoň raz za čas.

Kamarát si kúpil v apríli i30 N-line 1.5TGdi 118kW hybrid. Čo sa týka motora a dynamiky, tak je to mizéria oproti Honde. Keď sme to porovnali side-by-side, HONDA hrá s 1.5 úplne inú ligu. Vyslovene to nie je zlé ale keď prejdeš z HONDA na i30 N-line je to jak z Agery do Porsche. Pružné zrýchlenie to má na daný mild hybrid systém slabé. Inak tie sedačky mi teda vôbec nevyhovovali a neviem si v i30 predstaviť sedieť dlhšie ako 1-2 hodiny. Myslel som si, že CIVIC má zlé sedačky ale ďalší známy si kúpil A4 AVANT 2017 a tam sú ešte horšie a aj bočné vedenie Se stydím
Se stydím . Nejde ani tam podsedák predĺžiť.. Nechápem na mojej 2007 A4 AVANT boli sedačky o 2 levely inde Velmi šťastný .....
+ brutálne mi vadí hlučnosť v Hyundai vzadu. To už radšej tie klaksóny z S+ Civica.

tudy odkaz
odporúčam pozrieť
Zrychlení
0 až 60 km/h ... 4,1 s
0 až 80 km/h ... 6,1 s
0 až 100 km/h 9,0 s
0 až 120 km/h ... 11,9 s
0 až 140 km/h ... 16,1 s
0 až 160 km/h ... 20,6 s

CIVIC má v stocku okolo 200 koní (nepísaný fakt), ale z 0-160 dá za približne 16-17 sekúnd, takže... no, hovorí za všetko.
Ak sa chceš pustiť do úprav, tak sa dá z motora vyžmýkať 240 - 350 koní Velmi šťastný záleží na čo si trúfaš a na tvojej peňaženku. Velmi šťastný
Mám tušák, že v USA sa dá kúpiť aj kovaný motor a piesty pre 1.5 Si Velmi šťastný.

Auto som hľadal v ČR i na SK. Najcenu som dostal na afterface 645k za rallye red v Autojarov, ale nakoniec som zohnal metallic grey za 23100€ na SK (predface). Chýba mi difúzor ale keď budú free money asi vymením. Inak Šmucler v Plzni, tam som si mohol 6MT otestovať (mimo Cupry) Velmi šťastný... V Prahe už mali len CVT na test. Ja som stihol auto OBJ a poslať zálohu 30.6. min rok.

Inak som spokojný. Aj keď som sa v HONDA už pýtal na C11G TypeR Hihi Hihi : Takže ak za 2-3 roky vymením tak buď TypeR novej generácie alebo Supru v 2.0.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.6.2021 , 6:37   Citovat  

CageJ napsal:
Kamarát si kúpil v apríli i30 N-line 1.5TGdi 118kW hybrid. Inak tie sedačky mi teda vôbec nevyhovovali a neviem si v i30 predstaviť sedieť dlhšie ako 1-2 hodiny. + brutálne mi vadí hlučnosť v Hyundai vzadu. To už radšej tie klaksóny z S+ Civica.

A čo ti najviac vadilo na tých sedačkách v i30-ke oproti Civicu? A čo som sa dočítal, tak odhlučnenie Civicu je taktiež dosť biedne (aj tu na fóre ich viac ľudí tlmilo ihneď po kúpe).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.6.2021 , 8:55   Citovat  

Necítim sa nejako široký ale tie bočné vedenie je úplne na nič... Ak i30 tak určite nie na dlhšie jazdy v N-line. + Časom bolí chrbát v tej sedačke.

Vo firemnej flotile máme 4× diesel 1.6/1.7 Crdi a tam je úplne katastrofa hluk od motora. Civic má horšie odhlučnenie od kolies ale Hyundai má problém s aerodynamickým hlukom. Proste nad 140km/h nepočuješ ľudí rozprávať sa vzadu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.6.2021 , 9:38   Citovat  

Hm, tak to je divné, že i30 N-line nemá dobré sedadlá na dlhšie jazdy, keďže tie sedadlá sú športové s viacerými možnými nastaveniami, ktoré Civic ani zďaleka neponúka napr. predĺženie sedáku (v Civic-u mi končí sedák v polovici stehien - elektrické kožené sedadlá mali aspoň nastaviteľný sklon a krásne podopreli stehná, ale tie v Sport Plus výbave nie sú).

Čo sa týka hluku, tak nad 140 km/h by mi až tak nevadil, lebo to nie je bežná, každodenná cestovná rýchlosť (teda aspoň pre mňa Úsměv Ale čo sa týka odhlučnenia, tak s tým majú problém všetky japonské a kórejské automobily sa mi zdá. Teda okrem Lexusu a (asi) aj Toyoty.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.6.2021 , 10:57   Citovat  

To CageJ nevím co si mám myslet, že nevydržíš sedět v n-line 2hodiny? Ty sedačky tam jsou perfektní a v obyč. i30 jsou asi jako v C9G ex. nemůžu porovnat s C10G tam jsem neseděl . Celkem trpím na záda tak vím a nejméně jsem trpěl ve Streamu, ale to byla skoro židle...
a s tím hlukem taky blbost je stejný jak v C9G v předu ticho a odzadu trochu hlučnější.
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.6.2021 , 15:31   Citovat  

sedacky v 10G su fakt slabe.... hlavne tie kozene tam je to bocne vedenie este o nieco horsie kvoli napnutej koze.
vyborne sedacky ma CV 9G oproti 10G je to o level vyssie. OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.6.2021 , 20:06   Citovat  

Hoši, ja som v Civicu 10G sedačky nechválil ale napísal som , že v AUDI A4 AVANT 2017 sú dokonca ešte viac shitty a to som neveril, že to je možné. Takže tak. A, že moja A4 AVANT z 2007 mala sedačky ďaleko lepšie - textilné s bedrovým vankúšom a možnosť predĺžiť sedák atd.

V i30 N-line mi vadí, že sú sedačky až moc úzke, teda ako som napísal po hodine som cítil chrbát... o tom, že majú zlé bočné vedeni som nepísal Velmi šťastný. Z hatchov v tejto triede pre mňa zatiaľ top sedačky sú v Golfe.

Civic má jediný problém sedačky - nemožnosť meniť sklon podsedáka. Inak bežne dám aj 700km na jedno zastavenie a necítim sa rozbitý ale je pravda, že po 300-400km musím zmeniť posed. Musíme si hlavne priznať, že aj "comfort" podvozok je oproti dnešným crossoverom a SUV tvrdý...

Hyundai má veľký aerodynamický hluk, u CIVICu je to hluk od kolies. Ale tak možno sa to dá vyriešiť 215tkami netuším..
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 7:51   Citovat  

CageJ ... Presne! Treba porovnavat auta s rovnakymi gumami .. jazdil som v novom leon cupra ... Netusim ake ma gumy ale ten hluk v aute bol asi aj vacsi ako v honde .. ked som premacy 3 prehodil na zimne ktore som.vyberal podla toho aby boli co najtichsie, do 100ky absolutne ticho .. takze si myslim, ze keby sa nahodili 215ky tak aj honda zrazu ztichne od kolies ..
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 8:24   Citovat  

engineer, renda4: sedačky jsou silně individuální a počet nastavení o ničem nesvědčí - třeba první Mazda 6 této generace (tedy cca 2014-2016) má sedačky sice pěkné, nastavení dost, ale na dlouhou cestu pohodlné nejsou, jsou měkké.

Současně teda nechápu ty radosti z C9G vs. C10G - podle mě jsou sedačky v obou dost podobné, 9G líp vypadají, mají lepší materiál, ale na delší cestu je to prakticky stejné.

Nejlepší sedačky měl A8G a pak pochopitelně prémiovky, ale třeba BMW musí mít člověk příplatkové, protože základ je katastrofa.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 9:12   Citovat  

Nedávno som sa previezol v BMW X7M. Jo tam sú sedačky luxus aj bočné vedenie je nafukovateľné a plne nastaviteľné. Proste auto za 128 000€ no Velmi šťastný ....
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 10:47   Citovat  

skyline napsal:
engineer, renda4: sedačky jsou silně individuální a počet nastavení o ničem nesvědčí - třeba první Mazda 6 této generace (tedy cca 2014-2016) má sedačky sice pěkné, nastavení dost, ale na dlouhou cestu pohodlné nejsou, jsou měkké.

Současně teda nechápu ty radosti z C9G vs. C10G - podle mě jsou sedačky v obou dost podobné, 9G líp vypadají, mají lepší materiál, ale na delší cestu je to prakticky stejné.

Nejlepší sedačky měl A8G a pak pochopitelně prémiovky, ale třeba BMW musí mít člověk příplatkové, protože základ je katastrofa.

Ad sedačky v BMW. Plně podepisuji. Jeli jsme s Romanem do Plzně v 5er, starým asi 4 roky. Cesta, k vůli zácpám, trvala cca 16 hodin. Jeho kamarád měl záda po příjezdu domů na kaši, Roman otlačenou kostrč a já už po 2 hodinách začal poposedávat. Ty sedačky, ač kožené, byly velmi nepohodlné, jak bys seděl na zmuchlané hadře. Zlatý Civic, nejen FK7, ale i EP1.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 13:35   Citovat  

skyline napsal:

Píšeš, že sedačky jsou silně individuální, a pak proč, že někdo dělá rozdíl mezi sedačkami C9G a CXG... Tak to valím bulvy
offtopic
Jo, prémiovka, schválně, za deset bludišťáků, co je na téhle sedačce špatně...?

IMG_20210603_164105.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20210603_164105.jpg, 1.24 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 16:25   Citovat  

Koženka...
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 16:58   Citovat  

renda4 napsal:
Koženka...
kozenku (eko kozu) dava aj bmw
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2021 , 19:26   Citovat  

renda4 napsal:
Koženka...

Koženka? To mě nenapadlo.
Co vadí, je to boční vedení nohou. Rovná plocha uprostřed má na šířku taktak 30 cm, a stehna se mačkají na boky sedačky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kúpa Hondy Civic 10G 1.5T
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina