Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 155, 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 156 z 158
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2021 , 9:56   Citovat  

Takze kdyz muj reduktor je zasra*y jak jetel timhle nehumannim zpusobem, tak by to asi chtelo trochu zrenovovat... Ale zadnou malfunkci nema.

IMG_20211015_110309.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20211015_110309.jpg, 2.66 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2021 , 11:24   Citovat  

Zdravím vespolek. Kdybych na Hondě Legend 2007 (KB1) chtěl udělat něco jako generálku LPG (montováno před 80 tkm), jaké komponenty byste doporučili?

LPG jako takové vcelku funguje, ale nejsem schopen celý systém doladit. Problém je, že abych se ke komponentám (především vstřikovačům) dostal, musí z motoru dolů celé sání a pak bohužel vyměnit těsnění, jinak to přisává vzduch. Je to tak poměrně náročný a drahý úkon na zkoušení a myslím, že právě nětěsnost sání je důvodem nejen nemožnosti seřídit LPG, ale také nepravidelného volnoběhu. V jednotce LPG vidím, že i na benzínový volnoběh vstřikovací časy neustále lítají od 2 ms do 3.5 ms a to mi přijde zu viel. Tak jsem se rozhodl zfouknkout to všechno zaráz spolu se svíčkami a seřízením ventilů.

Řídící jednotka - AG Centrum - Zenit PRO nebo možná ještě nějaká starší verze. Neumím zhodnotit, jak dobrá je, ale raději bych ji ponechal. Vůbec se mi nechce řešit veškerou kabeláž. Mám k ní kabel a SW a vše zdá se funguje.

Reduktor - Gurner Vapojet Luxe. Před cca rokem jsem nechal vyměnit membránu po tom, co se mi dostala ATF do chladící okruhu reduktor vůbec nefungoval, ATF asi zničila membránu (nedalo se ani projít emisemi). Od té doby auto jezdí, ale občas se stane, že se LPG systém při přidání plynu vypne. Co jsem (přes jednotku LPG) koukal na tlak plynu, tak na můj vkus trochu moc kolísá. Ale třeba je to normální, nevím. Má smysl vyměnit za KME Gold GT? Nebo něco ještě výkonnějšího? Počítám, že větší reduktor nemůže být na škodu.

Vstřikovače - není tam moc vidět, ale vypadají jako Valtek T30. V jednotce jsou nastaveny jako "Valtek 3 Ohm". Ty bych rád vyměnil. Nevím, v jakém jsou stavu, ale něco už najeto mají. Vybral jsem HANA 2002 A+ BLUE. Důvodem jsou dobré reference na značku a dobrý průtok a čas otevření.

Dále je na motoru nějaký systém přimazávání. Nevím, jestli to vůbec funguje. Ta část, která je vidět, je celá zamatlaná od oleje. Kam to vede netuším, všechno je schované pod sáním. Až to rozeberu uvidím, celé to vyčistím a pak se rozhodnu, jestli to vůbec budu zprovozňovat.

Nádrž a multiventil neřeším resp. možná řešit budu, ale ne teď.

Pokud by si někdo ze zkušenějších našel chvíli a něco mi k tomu napsal, byl bych vám neskonale vděčný ;o)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2021 , 12:46   Citovat  

Dopis napsal:
Před nějakou dobou jsem měnil jen membránu, materiál degradoval a skrz se tlačil plyn ven (poznalo se to podle mastnoty nachytané zvenku na reduktor a malinko byl cítit plyn). Pak jsem měnil i komplet reduktor, bylo podezření, že tlakuje vodní okruh, ale nakonec to bylo těsnění pod hlavou.
Je to opravdu jako lego, vyměnit se dá v podstatě jakákoliv část a cena jednotlivých náhradních dílů je nízká. Celou sadu bych ani nebral, jen samostatně to, co je potřeba (pokud teda člověk ví kde je problém).

Vyměnil jsem takhle všechno (úplně všechno, veškeré kroužky , těsnění a výměník) u reduktoru Magic Power, zalepil
co je třeba, pak reduktor namontoval a tekl v těch kolínkách. Takže práce k ničemu, čas k ničemu, všechno k ničemu.
Takže díky, repase reduktoru už nikdy. Vyměnit a vyhodit, vše ostatní je ztráta času.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2021 , 12:58   Citovat  

martyCZ napsal:
Zdravím vespolek. Kdybych na Hondě Legend 2007 (KB1) chtěl udělat něco jako generálku LPG (montováno před 80 tkm), jaké komponenty byste doporučili?

LPG jako takové vcelku funguje, ale nejsem schopen celý systém doladit. Problém je, že abych se ke komponentám (především vstřikovačům) dostal, musí z motoru dolů celé sání a pak bohužel vyměnit těsnění, jinak to přisává vzduch. Je to tak poměrně náročný a drahý úkon na zkoušení a myslím, že právě nětěsnost sání je důvodem nejen nemožnosti seřídit LPG, ale také nepravidelného volnoběhu. V jednotce LPG vidím, že i na benzínový volnoběh vstřikovací časy neustále lítají od 2 ms do 3.5 ms a to mi přijde zu viel. Tak jsem se rozhodl zfouknkout to všechno zaráz spolu se svíčkami a seřízením ventilů.

Řídící jednotka - AG Centrum - Zenit PRO nebo možná ještě nějaká starší verze. Neumím zhodnotit, jak dobrá je, ale raději bych ji ponechal. Vůbec se mi nechce řešit veškerou kabeláž. Mám k ní kabel a SW a vše zdá se funguje.

Reduktor - Gurner Vapojet Luxe. Před cca rokem jsem nechal vyměnit membránu po tom, co se mi dostala ATF do chladící okruhu reduktor vůbec nefungoval, ATF asi zničila membránu (nedalo se ani projít emisemi). Od té doby auto jezdí, ale občas se stane, že se LPG systém při přidání plynu vypne. Co jsem (přes jednotku LPG) koukal na tlak plynu, tak na můj vkus trochu moc kolísá. Ale třeba je to normální, nevím. Má smysl vyměnit za KME Gold GT? Nebo něco ještě výkonnějšího? Počítám, že větší reduktor nemůže být na škodu.

Vstřikovače - není tam moc vidět, ale vypadají jako Valtek T30. V jednotce jsou nastaveny jako "Valtek 3 Ohm". Ty bych rád vyměnil. Nevím, v jakém jsou stavu, ale něco už najeto mají. Vybral jsem HANA 2002 A+ BLUE. Důvodem jsou dobré reference na značku a dobrý průtok a čas otevření.

Dále je na motoru nějaký systém přimazávání. Nevím, jestli to vůbec funguje. Ta část, která je vidět, je celá zamatlaná od oleje. Kam to vede netuším, všechno je schované pod sáním. Až to rozeberu uvidím, celé to vyčistím a pak se rozhodnu, jestli to vůbec budu zprovozňovat.

Nádrž a multiventil neřeším resp. možná řešit budu, ale ne teď.

Pokud by si někdo ze zkušenějších našel chvíli a něco mi k tomu napsal, byl bych vám neskonale vděčný ;o)

Ahoj, ten reduktor bych vyměnil určitě taky, tlak by kolísat nějak moc neměl, navíc nové, nezpuchřelé membrány a spolehlivý přísun dostatku plynu jsou základem úspěchu. Použij ty Hany ++ , Valtek T30 na tom nemohl v otáčkách nad 5000 spolehlivě fungovat , zřejmě to bylo nahoře v benzínu nebo s notným přívstřikem. Přímaz bych neřešil, nevím nic o tom, že by se někomu na tomhle motoru podpalovaly ventily, spíš pořádně udělat ty Hany , dát nové LPG hadičky a hlavně na to seřídit jednotku, musíš zadat "Hana 1,3Ohm". Pozor, jsou výkonné, takže budeš muset notně snížit koeficient, nebo začít od továrního nastavení.

0
PříspěvekZaslal: 16.10.2021 , 18:29   Citovat  

Děkuji za odpověď.

Reduktor tedy určitě vyměním. A ten KME Gold GT bude v pohodě? Koukal jsem, že se dělají i nějaké dvojité, ale většina má i dvojitý vstup plynu a s tím se mi nechce drbat. Ten KME by mohl být relativně plug&play. Co ten integrovaný ventil, není lepší externí?

citace:
zřejmě to bylo nahoře v benzínu nebo s notným přívstřikem

Od 4000 se to přepíná čistě na benzín. Když jsem to v nastavení jednotky viděl, zkusil jsem to "řešit" - první pokusy s novým kabelem ;o) Kromě toho, že směs byla úplně mimo a auto se spíše dusilo než jelo, tak mi došlo, že to vlastně řešit nemusím. S tím automatem se nad 3500 podívám opravdu výjimečně, protože i při svižnější jízdě to řadí dříve. Tak jsem to zase přepnul zpět.

Vstřikovače tedy objednám ty Hany a hadice určitě všechny vyměním a to jak teplovodní, tak plynové z reduktoru.

Co se nastavení jednotky týče, tak ano, chtěl bych si to všechno nastavit. V principu tomu rozumím, ale budu asi potřebovat nějaké zkušenosti z praxe. Chtěl bych to zvládnout sám, ale pokud myslíte, že by bylo lepší to někomu svěřit, v zásadě se tomu nebráním. Ale po tom, co jsem absolvoval u několika "plynařů" v okolí Brna nemyslím, že na tom to auto po mém zásahu může být hůře.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2021 , 20:47   Citovat  

No, 3500 je celkem absurdní, protože ten motor jede až nad 5000.
Tenhle motor by měl točit v LPG až do konce, zábava do 4 tisíc tam moc není.

0
PříspěvekZaslal: 17.10.2021 , 14:41   Citovat  

Tak ono to celkově není moc auto na blbnutí Mrk Ale zpět k tématu vlákna.

Ten reduktor KME Gold GT bude v pohodě? Co ten zabudovaný ventil? Není lepší externí?

Hadičky od vstřikovačů mají být asi co nejkratší. Ale vstřikovače budu muset mít vedle hlav, tak mám hadičky udělat co nejkratší, nebo raději ty nejbližší o něco delší, aby byly všechny stejně dlouhé? A něco dalšího, na co si dát pozor nebo mám vzít nějaké hadice pro LPG a neřešit?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2021 , 20:50   Citovat  

EV je vždycky lepší externí, protože když je v reuktoru tak se na pístek napékají parafiny a může ho to znehybnit.
Hadičky do sání tady prostě musí být dlouhé, pokud možno stejně dlouhé, protože pod sáním je místo pouze na vstřiky Magic FX
které zase nejsou moc kvalitní. Takže vstřiky ven.

0
PříspěvekZaslal: 18.10.2021 , 21:27   Citovat  

Ok, uvidíme. Už jsem poučen, že vstřikovače vždy směrem dolů nebo alespoň šikmo a vyústění co nejblíže k hlavě resp. k benzínovým vstřikovačům ;o)

Ty bys mi doporučil nějaký jiný reduktor pro Legendu?

Já vím, že jsem otravný, ale místním LPG umělcům prostě nevěřím a k tobě to mám přes tři a půl hodiny ;o( Když jsem potřeboval na Legendě udělat emise kvůli propadlé STK a plyn se mi furt vypínal, nepomohl mi tady kolem Brna nikdo. Resp. jeden ano - na LPG sice nešáhl, za 2500 nějak udělal ty emise. Tak jsem se nakonec rozhodl vzít osud do vlastních rukou, koupil jsem kabel a začal si to řešit sám. Přemluvil jsem mého LPG-nepolíbeného mechanika (mot), aby mi udělal alespoň repasi reduktoru. Při té příležitosti musel vyměnit všechna Tčka, protože měly různé průměry a všude to teklo. Neuvěřitelné. Legend tedy jezdí, ale není to ono, nedá se to vůbec seřídit. A protože dnes už mám naštěstí i garáž, tak si to chci udělat pořádně a vyměnil všechny levné komponenty za moderní kvalitní a začít pěkně od začátku. Zvažoval jsem i brněnského Čadka (Daros Plus), ale dle recenzí to šlo poslední dobou asi docela do kopru. A arogantního Greenfuela ani nezmiňuji. Před rokem mě faknul s Legendem a dnes se za ním stavovala žena se svým Jazzem (Tartarini, reduktor po smrti, nádrž propadá) zjistit, kolik by stála zástavba LPGTECH (propaguje ji na webu). Taky ji faknul s tím, že dělá jenom Prins a ten se do Jazze nevyplatí. Cenu ji neřekl. Takže já jsem za někoho jako seš ty neskutečně vděčný, protože mě tyto věci fakt baví a tvé rady z praxi mi hodně pomáhají. Díky díky díky!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2021 , 20:21   Citovat  

martyCZ napsal:
Ok, uvidíme. Už jsem poučen, že vstřikovače vždy směrem dolů nebo alespoň šikmo a vyústění co nejblíže k hlavě resp. k benzínovým vstřikovačům ;o)

Ty bys mi doporučil nějaký jiný reduktor pro Legendu?

Já vím, že jsem otravný, ale místním LPG umělcům prostě nevěřím a k tobě to mám přes tři a půl hodiny ;o( Když jsem potřeboval na Legendě udělat emise kvůli propadlé STK a plyn se mi furt vypínal, nepomohl mi tady kolem Brna nikdo. Resp. jeden ano - na LPG sice nešáhl, za 2500 nějak udělal ty emise. Tak jsem se nakonec rozhodl vzít osud do vlastních rukou, koupil jsem kabel a začal si to řešit sám. Přemluvil jsem mého LPG-nepolíbeného mechanika (mot), aby mi udělal alespoň repasi reduktoru. Při té příležitosti musel vyměnit všechna Tčka, protože měly různé průměry a všude to teklo. Neuvěřitelné. Legend tedy jezdí, ale není to ono, nedá se to vůbec seřídit. A protože dnes už mám naštěstí i garáž, tak si to chci udělat pořádně a vyměnil všechny levné komponenty za moderní kvalitní a začít pěkně od začátku. Zvažoval jsem i brněnského Čadka (Daros Plus), ale dle recenzí to šlo poslední dobou asi docela do kopru. A arogantního Greenfuela ani nezmiňuji. Před rokem mě faknul s Legendem a dnes se za ním stavovala žena se svým Jazzem (Tartarini, reduktor po smrti, nádrž propadá) zjistit, kolik by stála zástavba LPGTECH (propaguje ji na webu). Taky ji faknul s tím, že dělá jenom Prins a ten se do Jazze nevyplatí. Cenu ji neřekl. Takže já jsem za někoho jako seš ty neskutečně vděčný, protože mě tyto věci fakt baví a tvé rady z praxi mi hodně pomáhají. Díky díky díky!

Mám teď hodně práce, musím ještě do konce roku přestavět nejméně 25 aut na LPG. Ale po novém roce můžeš přijet, nechám Ti naši Vectru 3.2 , toho Legenda Ti překopu jak budeš chtít a naučím Tě dělat s tím LPG softem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2021 , 13:22   Citovat  

Ahoj,
chci vyměnit radši komplet celý reduktor HL-Propan za nový. Starý už je notně jetý, určitě je tam od novoty toho LPG, takže 160 tisíc km.

Dotaz:
Není problém tam namontovat reduktor pro vyšší výkon?

Vím, že schopnost dodat dostatek LPG do motoru je souhra všech součástek, kdy to škrtí i elektroventil, filtry, vstřiky, trysky... Chápu, že "málo dodaného plynu" je pro motor špatně, hlavně když jede na vyšší výkon.

Berte v potaz, že v budoucnu chci směřovat i výměnu ostatních součástek směrem k těm "výkonnějším", aby motor dostal, co potřebuje.

Zajímá mě spíš, jestli "výkonný" reduktor může rovněž nějak vadit.
EDIT: Domnívám se, že jediné, co by snad mohlo vadit, je pomalejší zahřátí reduktoru po startu, když bude mít zřejmě větší "kapacitu" chladící (hřející) kapaliny? Ale toto mi asi nevadí. Jezdím spíš delší trasy.

Motor: 152 HP
Stávající reduktor: Magic 3 Compact - do 350 HP
Možný nový: Magic 3 Compact Plus - do 400 HP nebo POWER do 500 HP.

Který zvolit? Se stydím

A přihodit rovnou i výměnu jiné součástky, když už bude auto v HL Propan? Třeba ten elektroventil? (Vstřiky mám vyměněné).

Díky moc! H+

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2021 , 20:36   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Ahoj,
chci vyměnit radši komplet celý reduktor HL-Propan za nový. Starý už je notně jetý, určitě je tam od novoty toho LPG, takže 160 tisíc km.

Dotaz:
Není problém tam namontovat reduktor pro vyšší výkon?

Vím, že schopnost dodat dostatek LPG do motoru je souhra všech součástek, kdy to škrtí i elektroventil, filtry, vstřiky, trysky... Chápu, že "málo dodaného plynu" je pro motor špatně, hlavně když jede na vyšší výkon.

Berte v potaz, že v budoucnu chci směřovat i výměnu ostatních součástek směrem k těm "výkonnějším", aby motor dostal, co potřebuje.

Zajímá mě spíš, jestli "výkonný" reduktor může rovněž nějak vadit.
EDIT: Domnívám se, že jediné, co by snad mohlo vadit, je pomalejší zahřátí reduktoru po startu, když bude mít zřejmě větší "kapacitu" chladící (hřející) kapaliny? Ale toto mi asi nevadí. Jezdím spíš delší trasy.

Motor: 152 HP
Stávající reduktor: Magic 3 Compact - do 350 HP
Možný nový: Magic 3 Compact Plus - do 400 HP nebo POWER do 500 HP.

Který zvolit? Se stydím

A přihodit rovnou i výměnu jiné součástky, když už bude auto v HL Propan? Třeba ten elektroventil? (Vstřiky mám vyměněné).

Díky moc! H+

Compact a Compact "plus" je zřejmě to samé, asi by bylo dobré nastavit stejný základní tlak. Power už je výkonnější, hlavně teplosměnná plocha reduktoru je mnohem větší, takže zvládne obstojně fungovat i ve vlažném stavu. Je ale osazen šroubením 12x1 takže pro trubku/hadici 8mm, bude třeba použít redukci. Osobně bych už Compact nemontoval, není to dobrý reduktor v porovnání s jinými špatně odpařuje při větších odběrech a často propouští do chladicího okruhu přes o-kroužek plyn. Smysl dává od HL pouze Power. Možná má trochu jinou charakteristiku, tzn. při maximální zátěži to může být bohaté, ale to se dá lehce doladit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 11:44   Citovat  

Jiřik napsal:
Compact a Compact "plus" je zřejmě to samé, asi by bylo dobré nastavit stejný základní tlak. Power už je výkonnější, hlavně teplosměnná plocha reduktoru je mnohem větší, takže zvládne obstojně fungovat i ve vlažném stavu. Je ale osazen šroubením 12x1 takže pro trubku/hadici 8mm, bude třeba použít redukci. Osobně bych už Compact nemontoval, není to dobrý reduktor v porovnání s jinými špatně odpařuje při větších odběrech a často propouští do chladicího okruhu přes o-kroužek plyn. Smysl dává od HL pouze Power. Možná má trochu jinou charakteristiku, tzn. při maximální zátěži to může být bohaté, ale to se dá lehce doladit.

Děkuji za rady, nechám tedy instalovat POWER. je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 19:28   Citovat  

Na tyhle výkony instaluji Tomasetto Artic, má už vestavěný nový EV a stojí půlku toho co Power.
Artic mi funguje (opravdu několikrát vyzkoušeno) na atmosférách do 170kW.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 19:32   Citovat  

tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2021 , 15:44   Citovat  

Byl jsem domluven s HL Propanem, takže tam přišel ten Magic Power.
A musím říci, že jsem udělal velmi dobře (zřejmě). Zatím jen cesta domů ze servisu 20km, ale včetně dálnice.
Auto ztichlo, neozývá se třískání vstřiků při vyšší zátěži. Jede to výborně VTEC
Nevím tedy, jak poznám, zda mám třeba moc bohatou směs? Mechanik říkal, že mi na reduktoru nastaví stejný tlak, jaký tam byl na starém reduktoru. Takže asi by to mělo být ok.

(Trochu mě zaráží, kolikrát byla Hondice v servisu, ten zamarasený starý reduktor se nedal přehlídnout a nikdo mi, neznalému, neřekl, že by ten reduktor asi už mohl být po smrti, když je tak olepený, že třeba může prosakovat, mrtvé gumové části atp. Měl najeto 160 tisíc km.) Co si neuděláš sám, to nemáš je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2021 , 15:49   Citovat  

Jaké svíčky pro LPG provoz?
Obyč, ty, co tam patří, niklové NGK? Za 100 Kč/ks?
Nebo nějaké spešl na LPG, nebo lepší iridiové? Za cca 260-400 Kč/ks?

Tuším, že momentálně tam mám ty obyč NGK a jede to bez problémů. Ale už je potřeba je vyměnit Se stydím
Díky!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2021 , 18:23   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Byl jsem domluven s HL Propanem, takže tam přišel ten Magic Power.
A musím říci, že jsem udělal velmi dobře (zřejmě). Zatím jen cesta domů ze servisu 20km, ale včetně dálnice.
Auto ztichlo, neozývá se třískání vstřiků při vyšší zátěži. Jede to výborně VTEC
Nevím tedy, jak poznám, zda mám třeba moc bohatou směs? Mechanik říkal, že mi na reduktoru nastaví stejný tlak, jaký tam byl na starém reduktoru. Takže asi by to mělo být ok.

(Trochu mě zaráží, kolikrát byla Hondice v servisu, ten zamarasený starý reduktor se nedal přehlídnout a nikdo mi, neznalému, neřekl, že by ten reduktor asi už mohl být po smrti, když je tak olepený, že třeba může prosakovat, mrtvé gumové části atp. Měl najeto 160 tisíc km.) Co si neuděláš sám, to nemáš je to dobrý

asi bych zkontroloval lambdu v té vyšší záteži, jestli to není moc bohaté. Možná bude potřeba koeficient při delších časech vstřiku posunout malinko dolů

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2021 , 18:26   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Jaké svíčky pro LPG provoz?
Obyč, ty, co tam patří, niklové NGK? Za 100 Kč/ks?
Nebo nějaké spešl na LPG, nebo lepší iridiové? Za cca 260-400 Kč/ks?

Tuším, že momentálně tam mám ty obyč NGK a jede to bez problémů. Ale už je potřeba je vyměnit Se stydím
Díky!

Jasně že iridiové! Normální iridium, mám teď NGK Iridium (předpis výrobce pro M113AMG 5.5) ale přemýšlím o Denso IK16TT,
konečně se v Densu pochlapili a dělají parádní svíčky. Ale mám jich tam 16 tak spěchat nebudu, je to pakárna je měnit Tak to koukám!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 9:55   Citovat  

Jiřik napsal:
Jasně že iridiové! Normální iridium, mám teď NGK Iridium (předpis výrobce pro M113AMG 5.5) ale přemýšlím o Denso IK16TT,
konečně se v Densu pochlapili a dělají parádní svíčky. Ale mám jich tam 16 tak spěchat nebudu, je to pakárna je měnit Tak to koukám!

OK, takže když do K20Z2(A6) patří:
Niklové: NGK ZFR6K-11 = DENSO KJ20DR-M11

Tak ekvivalent by měl být:
Iridiové: NGK IZFR6K-11 = DENSO SKJ20DR-M11

Takhle jsem to dohledal. Mám to dobře? Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 12:20   Citovat  

Dej o stupeň studenější, na K24 klidně ty IK16TT- u Densa nižší číslo- studenější svíčky u NGk nevím.
Studenější svíčky znamená že se míň zahřívají, tj. lépe odolávají vyšším teplotám.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 13:32   Citovat  

Jiřik napsal:
Dej o stupeň studenější, na K24 klidně ty IK16TT- u Densa nižší číslo- studenější svíčky u NGk nevím.
Studenější svíčky znamená že se míň zahřívají, tj. lépe odolávají vyšším teplotám.

Děkuji moc za rady!

Ale už se v tom začínám ztrácet Bueee Mám K20Z2, doporučené jsou ty výše uvedené, tak si nedovolím tam nacpat něco jiného.
Jaké konkrétní svíčky bys doporučil na LPG provoz na K20Z2?

Klidně tam dám ty Denso IK16TT, když to bude perfektně fungovat Velmi šťastný Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 13:54   Citovat  

Foukni je tam, nebo dej iridiový ekvivalent od NGK.LPG funguje při vyšší teplotě.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 14:03  Naposledy upravil Matěj Krupař dne 5.11.2021 , 16:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ale mám trochu problém porozumět, co je "studenější" svíčka.

Na obr:
Vlevo je HOT TYPE (low heat range) a má NIŽŠÍ číslo (5)
Vpravo je COLD TYPE (high heat range) a má VYŠŠÍ číslo (7).

Tohle je obr pro NGK, ale DENSO to má stejně, čím vyšší číslo, tím víc "COLD TYPE"

viz zde: tudy odkaz

Pro "PREVENTING OVERHEAT" je tam 31, pro "PREVENTING CARBONIZATION" je tam 20

HEAT-RATING-AND-HEAT-FLOW.jpg

HEAT-RATING-AND-HEAT-FLOW.jpg, 130.81 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 14:06   Citovat  

Případně tady tabulka...

spark plug hot cold.jpg

spark plug hot cold.jpg, 244.89 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 18:16   Citovat  

No vidíš, to je skvělé takovou tabulku jsem nikde neviděl, dík!
takže Denso 16 jsou celkem teplé svíčky! aha..
Na tom obrázku je to krásně vidět- kratší "nos" té středové elektrody nepřijme tolik tepla jako ten dlouhý,
takže svíčka je ve shodné zátěži chladnější. Pokud ale někdo jezdí jen "prd, prd" nebo krátké trasy, je lepší dát
teplejší aby se nezanášely.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2021 , 18:23   Citovat  

Jinak ty Pulstary v tabulce jsou celkem legrační, v Evropě k nesehnání a když jsem je koupil přes Amazon, ze čtyř mi přišly tři, balík otevřený- rozkradli to na celnici v Praze. Zase takový zázrak to ale není, když jsem měl jen tři, dal jsem to
zákazníkovi na Hodně Trapný Pohon objemu 1.2 a rozdíl cítit není.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2021 , 10:24   Citovat  

Takže Denso "16" je víc "hot type" než "20", takže zvládne jen "colder" prostředí a má "lower heat rande" a "longer insulation nose"? Je to tam.

Na tohle chci znát odpověď Velmi šťastný

Jezdím spíš delší trasy (80+km) a často dálnici, což by nahrávalo použít určitě "cold type", "higher heat range" s "shorter insulation nose" pro "hotter conditions" Velmi šťastný

Does a LPG car need different spark plugs?
As a general rule we suggest to: Use a spark plug that is one heat range colder than standard to compensate for the increased heat from LPG.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2021 , 15:36   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Takže Denso "16" je víc "hot type" než "20", takže zvládne jen "colder" prostředí a má "lower heat rande" a "longer insulation nose"? Je to tam.

Na tohle chci znát odpověď Velmi šťastný

Jezdím spíš delší trasy (80+km) a často dálnici, což by nahrávalo použít určitě "cold type", "higher heat range" s "shorter insulation nose" pro "hotter conditions" Velmi šťastný

Does a LPG car need different spark plugs?
As a general rule we suggest to: Use a spark plug that is one heat range colder than standard to compensate for the increased heat from LPG.

Yeah, agreement. If an engine is working in the mode of increased heating (no matter if LPG or higher output/RPM), choosing of 1 heating range colder plugs seems to be an efficient way for balanced heating reliability. However, winter is coming, I suppose, that the season plus short distance driving is a reason for thinking about opposite process due to this scale Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.11.2021 , 16:50   Citovat  

Instaloval jsem tedy do K20Z2 svíčky Denso IK20TT a jede to výborně. Pocitově je teď malinko ostřejší plyn na začátku chodu, než byl s obyčejnými NGK je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 155, 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina