Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 10
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 26.10.2021 , 20:06   Citovat  

Snesitelných 45 000.- je cena za acu Toyoty. Honda si účtuje 3x tolik.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 8:57   Citovat  

spurek napsal:
Snesitelných 45 000.- je cena za acu Toyoty. Honda si účtuje 3x tolik.

Nevím, kolik si účtuje Honda, ale aftermarketové akumulátory se pohybují na Insight i Civic Hybrid také kolem 45 tisíc. Na zjištění této skutečnosti jsem potřeboval asi 4 minuty. to mi hlava nebere
   Návrat  
Loris Batacchi je teď offline  Loris Batacchi
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 10:48   Citovat  

King napsal:
Nevím, kolik si účtuje Honda, ale aftermarketové akumulátory se pohybují na Insight i Civic Hybrid také kolem 45 tisíc. Na zjištění této skutečnosti jsem potřeboval asi 4 minuty. to mi hlava nebere

Proč někdo vyrábí aftermarket akumulátory ? Originál přece vydrží 20 let bez problému Nápad je tu!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2021 , 11:33   Citovat  

Loris Batacchi napsal:
Proč někdo vyrábí aftermarket akumulátory ? Originál přece vydrží 20 let bez problému Nápad je tu!

aby to mohlo jezdit i třeba 23 let kouř
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2021 , 20:38   Citovat  

Na stránkách Hondy ČR je ke stažení návod k obsluze HR-V 2022.
Tak, jak u Jazze e:hev, tak i HR-V bude mít servisní intervaly co 10.000 km/1 rok, při ztížených podmínkách co 5.000 km/½ roku.
Motorový olej, stejný jak u Jazze e:hev, SAE 0W20 ACEA C5, bez alternativ. Zvláštní, že se olejový filtr mění co druhou výměnu oleje.

Screenshot_20211119-170938_Acrobat for Samsung.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20211119-170938_Acrobat for Samsung.jpg, 197.17 kB

Screenshot_20211119-171023_Acrobat for Samsung.jpg

Screenshot_20211119-171023_Acrobat for Samsung.jpg, 189.22 kB
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 0:29   Citovat  

Jopeeno: Dobře už bylo. Každopádně palec nahoru Hondě za alespoň rozumný servisní intervaly, když už tam je to co tam je... Já jen doufám, že ještě dlouho budu lít starou dobrou 5W-30 A3.Úsměv A jak Civic, spokojenost? Já nedávno vyměnil MTF3 (najeto cca 80tkm) a takhle skvělý řazení jsem nezažil. Jako kdyby to byl jiný olej než jsem tam měl. Nechápu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 0:54   Citovat  

anunaki:
V podstatě potvrzují názor, že zejména Céčkový olej by v motoru při couračkách do 10 km, což budou asi nejčastější trasy hybridního HR-V, neměl být určitě déle, než 5-6.000 km (nižší TBN). Takže tady ztížené podmínky korespondují z tribologickou realitou, bravo. Mají to ošefované. Nebál bych se toho. Znáš to, kapkový test a víš, na čem jsi.
Civic najel od února jen 3.000 km. V podstatě se z něj stal fun car, díky EPéčku, které je teď daily mula.
Věřím Ti, proč ne? Stejné pocity jsem měl i v HR-V. Olej se postupně vyčerpává, i ten převodový. Však znáš ty marketingové kecy o doživotních náplních... Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 10:10   Citovat  

Na HRV e:HEV zamrzí mezigeneračně zmenšený kufr (už to není kufr rodinného auta jako byl u předchozí generace) a velké navýšení ceny. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že ten hybridní pohon je složitý a může být potenciálně nespolehlivý. 5 let je člověk v pohodě a s Jazzem e:HEV jezdí za hubičku, ale pak když se něco pokazí, tak to bude za raketu.

K tomu kapkovému testu. Používáš spec. test nebo nějaký laboratorní filtrační papír?

EPčko je co?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 12:32   Citovat  

anunaki:
No jo, Tobě, jako Toureristovi bude ten kufřík opravdu malý. Mě zarazila hodnota, kterou uvádí Honda vs. faktický pohled. Tak z videí, vypadá ma tu udávanou litráž větší.
Honda není na poli hybridů nováček. Věřím, že jim ta technika vydrží. Ale to u e:hev ukáže až čas.

Ad kapkový test. Nechal jsem se inspirovat na OF a koupil laboratorní filtrační papír. Dá se koupit i v lékárně.

EP, viz fotka

Screenshot_20211120-113056_Gallery.jpg

Screenshot_20211120-113056_Gallery.jpg, 322.19 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 13:13   Citovat  

Jo, koukal jsem taky na recenze na youtube a ten kufr se zdál trochu větší než podle litrů, ale zase si říkám, že Honda snad není tak blbá, aby udávala menší objem než vyjde podle normovaných cihliček.

Aha, to bude Civic, ale nejsem expert na tyhle starší modely. Co je pod kapotou?
   Návrat  
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 20:57   Citovat  

Zmenšení kufru kvůli akumulátorům zamrzí, ale dá se přežít. Jenže to, že nemůžu vozit rezervu, protože na ní není místo, přímo na..re.
Nevím, jaká výhoda hybridní techniky dokáže v mých očích převálcovat tak zásadní nevýhodu.
   Návrat  
Konrad je teď offline  Konrad
PříspěvekZaslal: 20.11.2021 , 22:36   Citovat  

Ad kufr, při podhledu viz. čas 20:30 to vypadá na podivné plýtvání prostorem v zadních partiích.
Pokud tedy ten prázdný prostor není určen pro případnou zástavbu větších phev baterií...???
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2021 , 13:28   Citovat  

anunaki:
Dívám se na to malinko jinak. Spíše, že tady Honda nelže a udává faktický objem (na rozdíl od konkurence) Úsměv
Ad EP. Poslední Civic s víceprvkem vzadu, na dlouhou dobu. Jezdí to paradně. Pod kapotou základní motor, 1.4 66kW. Do města a na kolemkomínovky stačí.

Ad e:hev. Dle zákulisních info, by do EU měl přijít ještě PHEV. Kdo ví, zda tedy nebude mít HR-V dobíjecího brášku. Místo vzadu by na to bylo. Ale kdo ví, čím nás překvapí.
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2021 , 8:39   Citovat  

spurek napsal:
Zmenšení kufru kvůli akumulátorům zamrzí, ale dá se přežít. Jenže to, že nemůžu vozit rezervu, protože na ní není místo, přímo na..re.
A také žádné tažné..
Jo jo, auta se mění, žádné rezervy, žádné tažné, menší kufry, zato povinné měření tlaku v pneu, EGR ventily, filtry pevných částic, AdBlue, atd. A další povinné věci (i když ne tak nepochopitelné), budou přibývat.

Dnes už "normální" nové auto v EU nekoupíš.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2022 , 20:23   Citovat  

Tohle bude HR-V 3G pro Ameriku je to dobrý svatoušek

tudy odkaz

Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2022 , 19:04   Citovat  

Honda vyvíjí za pomoci Keiichi Tsuchiyi sportovní verzi nového HR-V. Vypadá to, že bude podvozkově docela schopné Lucy je to dobrý

tudy odkaz

Návrat  
Loris Batacchi je teď offline  Loris Batacchi
PříspěvekZaslal: 16.1.2022 , 19:15   Citovat  

Bude ke schopnému podvozku i motor ? Nebo jen nějaká hybridní parodie ? to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2022 , 11:32   Citovat  

Pár dojmů z HR-V Se stydím tudy odkaz Další už brzy... papa

Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.2.2022 , 23:08   Citovat  

Ta dynamika no.. 96kW je prostě bude málo. Když to srovnáš třeba s ESinou v malý Tarze kde je to tak akorát tak to nemůže fungovat. Na rozjezdy bude ta elektrika asi lepší než konvenční pohon, ale při předjíždění už by mi chyběla ta jistota.
Ale necháme se překvapit testem. Japonci byli docela spokojený, ale přijde mi, že jsou to klidnější řidiči než my Se stydím
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2022 , 21:09   Citovat  

capino: Japonci mají na dálnici limit 80 km-h a většina jejich jízd se děje rychlostí do 50 km-h po městských aglomeracích. Majitel auta v Tokyu má k dispozici de facto městskou plochu o velikosti Jižní Moravy, takže vzdálenost Brno-Znojmo jede vlakem, protože autem by si musel vzít dovolenou.

all: dnes jsem se na to šel podívat. Musím říct, že celkově statické dojmy nejsou vůbec špatné. V Autoeleganci mají tmavě modrou nejvyšší výbavu se stříbrnou střechou a vypadá to moc pěkně. Nelíbí se mi maska v barvě, ale tím, že je to ve stínu prakticky černá to vypadá fajn (pro jiné barvy bych si musel masku vyměnit za černou). Co vypadá hrozně je mezera mezi kolem a blatníkem, je to vidět i na fotce od Kinga. Vedlestojící CR-V vypadalo, že má mezeru snad menší, nechápu.

Interiér je prostorný a povedený. Koženka na sedačkách samozřejmě nic moc, ale v té světlé barvě je palubka moderní a nevypadá ani moc lacině. Velký šok je pak nižší výbava, kde je vypouklý plast před spolujezdcem černý a to je teda eklhaft. Proč tam nemohla být normální lišta nepochopím.

Kufr je menší, ale pro naše účely bez problému - nejvíc bych ocenil, že mají děti vzadu víc místa oproti C10G.

Venku byla i auta v červené (vyloženě mi na tom chyběl dualtone, ale ten se nedělá) a v takové khaki, která se mi nelíbila už na fotkách a nelíbí se mi ani v reálu. Ale pracovně tomu říkám "operace desert storm", protože už tomu chybí jen kulomet a offroadová mříž vpředu a můžou to z fleku nakoupit do fleetu všichni afričtí diktátoři. Když nic, je ta barva zajímavá.

Každopádně se tím půjdu projet, ač jsem to původně neplánoval. Udělalo to na mě lepší dojem, než jsem čekal. OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.2.2022 , 16:54   Citovat  

Aktuální vydání SM - na 6 stránkách "První český test"
asi to fakt moc nejede...

SM_07_22_HRV_test.jpg

SM_07_22_HRV_test.jpg, 499.81 kB
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2022 , 18:22   Citovat  

Dálniční křižník to nebude, ale zakroucené okresky to vymetá velice srdnatě a zároveň komfortně. Nač na okreskách řešit zrychlování, když nemusíte ubírat.
Ano, je méně praktické a jakýkoliv dotyk s pedálem plynu téměř ihned generuje roztočení motoru do celkem vysokých otáček. Ale čistě subjektivně, není to zrovna nejhorší zvuk Úsměv
Byl jsem moc mile překvapen OK

p.s. Šlo o stejný vůz, který testovali v SM.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.2.2022 , 20:50   Citovat  

Budu se s tím taky muset projet, protože po přepnutí do režimu sport to podle odkazu níže nedá 0-140 za 31s (dle SM), ale za zcela odlišných 19s (video). Případně netuším, jak se na tom může podepsat "kondice" baterie.
tudy odkaz

P.S. Co na to King a jeho slibovaný test?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2022 , 9:26   Citovat  

to Konrad: Článek je v procesu Úsměv
Auto za svezení určitě stojí, jestli pak někomu sedne to jeho potřeb je jen na něm. V neděli jsme lítali snad jen ve Sport režimu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2022 , 22:10   Citovat  

Dnes jsem byl na garanční prohlídce a abych si zkrátil čekání, nabídl mi dealer ke svezení HR-V 3G.

Design je věc subjektivní, ale naživo to žádný Tucson/CX-5, není. Líbí se mi jak zvenčí, tak uvnitř. Materiály vypadají až prémiové, sedačky jsou velmi pohodlné.

Tak jak u Jazzu e:hev, i u HR-V naběhne po startu vychladlého auta spalovací motor, v lehce zvýšených otáčkách, tento zvuk ale neobtěžuje. Projel jsem se s autem po okreskách a hlavně po dálnici, abych si udělal názor, zda je HR-V opravdu tak nesnesitelné, jak píší někteří novináři. K tomu účelu jsem s autem vjel na dálnici z připojovacího pruhu do táhlého dálničního stoupání.
V tomhle místě se natrápí dost aut, přeci jen, je to prudký a hodně dlouhý kopec. A nebylo to vůbec špatné. Jasně, spalovák i elektromotor se snaží v tuto chvíli ze sebe dostat maximum, takže jsem očekával i jistou dávku hluku. Ale žádná hrůza se nedostavila. Při lehkém povolení pedálu akcelerátoru, je auto v rychlostech nad dálniční limit akusticky v pořádku. I na okreskách stačí si s pedálem jen pohrávat a vézt se na vlně krouťáku...
Jo, to by šlo. Auto mělo na PP celkovou spotřebu paliva 5.8 l/100 km, což je na demo slušná hodnota.

Výborný je podvozek. Tady pro mě nastalo největší překvapení. Je jedním slovem peckovní. Komfortní, přesto podrží v zatáčkách, to není jen klišé (mám FK7 Sport plus). Tohle se povedlo.

Autu nemám co vytknout. Možná jen cenu, ale to už je docela ohraná písnička

Video z dálnice zde

tudy odkaz

20220221_075347.jpg

20220221_075347.jpg, 2.12 MB

20220221_075354.jpg

20220221_075354.jpg, 2.31 MB

20220221_075408.jpg

20220221_075408.jpg, 2.04 MB

20220221_074249.jpg

20220221_074249.jpg, 1.52 MB

20220221_075318.jpg

20220221_075318.jpg, 1.23 MB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.2.2022 , 0:03   Citovat  

Potvrzení výbornýho podvozku

tudy odkaz
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2022 , 8:46   Citovat  

Jopeeeno napsal:
A nebylo to vůbec špatné. Jasně, spalovák i elektromotor se snaží v tuto chvíli ze sebe dostat maximum, takže jsem očekával i jistou dávku hluku. Ale žádná hrůza se nedostavila.

Video z dálnice zde

No, já si nemohu pomoci, ale mě se naopak zdá ten hluk strašný. Máš přitom puštěné autorádio? Pokud ano, tak přes ten řev motoru není vůbec slyšet.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2022 , 10:17  Naposledy upravil Jopeeeno dne 25.2.2022 , 12:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rádio je zapnuté jako kulisa, na volume 5, což je výrazně míň, než lidský hlas.

Nebudu Tě přesvědčovat, že je v autě ticho, proč? Ale jak je napsáno v popisku, vybral jsem si pro utvoření názoru úsek, který je pro jakýkoli motor docela výzva. Nájezd na dálnici z připojovacího pruhu, do táhlého stoupání. Koukni na to video ještě jednou. To stoupání končí až za úrovní první informativní tabule modré barvy (jsou tam celkem dvě). Někdy v tom místě jsem měl na tachometru zamýšlenou rychlost 140 km/h a tak jsem uvolnil i pedál akcelerátoru. V kabině pak panoval slušný akustický komfort. Upřímně, nemohu říct, že by byl v autě během akcelerace vyloženě nesnesitelný kravál. Hluk ano, ale kravál ne. Na druhou stranu, měl jsem "podlahu", takže spalovák ze sebe vydal vše, co měl. Jak často takhle bude řidič jezdit? Bohatě by stačilo mít pedál stlačený na polovinu, akustika by byla přijatelnější a auto i tak solidně zrychlovalo.
To si musíš vyzkoušet sám.

Edit: jezdil jsem v režimu NORMAL.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.2.2022 , 12:05   Citovat  

Po skoro hodinový projížďce můžu potvrdit výše uvedený pozitivní dojmy.
Nechápu, jak se jim podařilo udělat/naladit podvozek na 18" kolech s vlečkou vzadu - fakt příjemný překvapení, bál jsem se toho. Ad hlučnost, tak ano, ale pouze pokud je podlaha a i lehký uvolnění pedálu znamená virtuální odřazení a snížení hluku na normální úroveň. Dynamicky pro mě dostatečný, ale sedlám/srovnávám s CRV 2.0, tj. pro někoho to může znamenat málo. Jezdil jsem na "normal" a spotřebu jsem měl cca 5,5 s tím, že to byl takovej WLTP mix Mrk Jakmile si na to člověk zvykne (např. "B" ve městě), tak se mimo dálnici bude jezdit pod 5 s prstem v nose.
Ohledně prostoru se musím opravit z ukvapenýho úvodního dojmu, nevím, jestli jsem byl zmatenej u vystavenýho auta s pravostrannym řízením, ale kabina (opět v porovnání s CRV 4g) téměř srovnatelná, pouze kufr tím, že má malou hloubku, strádá objemem. Ale po sklopení sedadel naloženo trailový kolo velikosti "L", tj. pro mě OK. Dokonce na dýlku a díky zcela rovný podlaze, bych to měl nadoraz i na nouzový přespání. Případně rakev tomu bude slušet a teď nemyslím na to spaní.
A můj závěr? Jdu do toho!
P.S. Neověřený info mluví o zdražení HR-V o 30tis. od dubna...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2022 , 13:00   Citovat  

Fajn, jsem rád, že si tu krom "2bepa", Kinga a mě, zajel udělat i někdo další vlastní názor a necpouze slepě věřil internetovým pisálkům OK
Tak gratuluji k výběru a ať slouží...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina