Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 106, 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 107 z 109
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 5:32   Citovat  

Tak to je příčina. Špatně utažené poloosy. Při takovém utažení bych čekal, že půjdou do kopru i ložiska.

Poloosy se utahují na cca 180 - 190Nm (je to i záruka že se nepoškodí ložiska)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 8:46   Citovat  

Aha!? Takze tvoje doporuceni je vzit i loziska... No dava to smysl. Pri te rozborce jsem tu konretni stranu oblizel, a nevsiml jsem si niceho spatneho. Ale podle me, dokud nevlezes primo do nej, tak nezjisits nic! Tzn dalsi 2x2000 za loziska!? Uzasne...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 14:12   Citovat  

Teď se může zdát ložisko v pohodě, ale pokud to někdo dotahnul tak, že se přetrhne kloub na poloose, tak ložisko zažilo dost nepěkné chvíle a v brzké době odejde.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 15:00   Citovat  

A neni nahodou na Accordu utahovaci moment 242ft-lbs / 328Nm!?

Tusim ze to tak nejak je, jeste jsem si to overoval i v dokumntaci pro SKF loziska...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 15:20  Naposledy upravil ninja dne 8.12.2021 , 15:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hádat se nebudu.
Manuál po ruce nemám. Jen mám v hlavě 182Nm...

Ten moment co píšeš je pro američana co má McPersony.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 15:28   Citovat  

Jeste to overim, ale vis jak... Kolik ma napriklad razovka? 500-550Nm? To je porad o 200Nm vice a probmem je na svete. Loziska pujdou tak ci tak...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2021 , 15:32   Citovat  

Cerpam prozatim tady: tudy odkaz

Accord
1983-1985 ........137/190 —
1986-1989 ........133/181 —
1990-2002 ........181/245 —
2009-2017 ........242/328 [77] —
   Návrat  
Adlok je teď offline  Adlok
PříspěvekZaslal: 5.1.2022 , 19:31   Citovat  

Zdravím, mezi svátky jsem se svým vozem A8G jezdil a vše bylo OK. Ale po Novém roce se mi z ničeho nic posunuly hodiny o jednu hodinu dopředu. Tak to koukám! Všiml jsem si toho při jízdě do práce, a auto předtím normálně stálo před domem a přes silvestra s ním nikdo nejezdil. Velmi šťastný A jelikož se čas v modelech s navigací nastavuje automaticky, nejspíš není možnost, jak to nastavit ručně. Respektice jsem to zkoušel, ale prozatím neúspěšně... Že by se družice nahoře pomátly? Velmi šťastný Nebo přetekl nějaký číselník počítání roků? Setkal se s tím třeba někdo další? Úsměv
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.1.2022 , 21:37   Citovat  

Je to celosvětový problém Hondy napříč modelama. Údajně by se to po jaru mělo dát dohromady.
   Návrat  
martyCZ je teď offline  martyCZ
PříspěvekZaslal: 4.2.2022 , 12:18   Citovat  

Zdravím vespolek,

na svém Accordu 8G 2.4 (K24Z3) řeším problém s cukáním motoru. Nejvíce a pravidelně se projevuje s částečným plynem pod zátěží. Typicky jedu řekněme 55 km/h na pětku po rovince a cesta začne stoupat. Trochu přidám plyn abych udržel rychlost a auto začne výrazně pocukávat. Na studeném motoru je projev silnější. Ale změny výkonu jsem si všiml i na dálnici pod plynem, kdy auto chvíli jelo lépe a chvíli hůře. Všiml jsem si i skokové změny otáček při volnoběhu u studeného motoru, kdy jednotka drží otázky výše a ty najednou spadnout o 200 a o chvilku později se vrátí zpět. Volnoběh u zahřátého motoru je klidný a stabilní, stejně jako běžná jízda, kdy motor buď necuká, nebo není možné to odlišit od nerovností na silnici. Výkon celkově mi připadá v pořádku.

Předchozí průběh závady neznám, auto jsem nedávno koupil a cuká od začátku. Sliboval jsem si zlepšení po výměně svíček a filtru, ale po výměně všech náplní, filtrů, svíček a seřízení ventilů je to snad ještě horší.

Nesetkal se někdo s podobným problémem? Nebo alespoň tip na to, kde začít s diagnostikou? Díky!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2022 , 13:14   Citovat  

Procistit saci trakt, klapku a kontrolu nejake netesnosti, vetsinou hadice do/z saciho traktu si delal? Tim bych zacal OK
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2022 , 17:01   Citovat  

Diagnostiku a kouknout na výpadky zapalování v parametrech. Aby jsi zjistil který válec / válce to dělají.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2022 , 19:17   Citovat  

Hlavní problém bude 55kmh na 5ku do mírného kopce. Myslím že ten motor potřebuje otáčky a lépe by tam seděla 4ka.
   Návrat  
Marek Muž je teď offline  Marek Muž
PříspěvekZaslal: 6.2.2022 , 20:41   Citovat  

Mám K24a3 a měl jsem stejný projevy,a po zkušenosti z jiných aut jsem šel nejdřív na škrtící klapku a byla dost zadělaná. Bylo to taky chvíli po koupi. Příčina byla v nedostatečně přechodném filtru vzduchu, kdy pak motor při vysokých otáčkách doslova cucal olej přes odvětrání hlavy.
   Návrat  
martyCZ je teď offline  martyCZ
PříspěvekZaslal: 6.2.2022 , 22:21   Citovat  

Děkuji všem, odpovím naráz, ale adresně ;o)

krtekm> Netěsnost v sání zkontroluji, ale tak nějak si moc nedovedu představit "netěsnost", která by mohla mít vliv na chod motoru pod plynem. Na volnoběh se zavřenou klapkou a velkým podtlakem je to jasné. Ale s otevřenou klapkou tím motorem při 1500 ot/min proletí desítky litrů vzduchu za sekundu.

RIZ3K9> Diagnostiku jsem si projížděl při koupi a žádný DTC k motoru zaznamenán nebyl, ale samozřejmě kouknu znova. Nicméně nemyslím, že se jedná o klasický "misfire" problém. To cukání je pomalejší, jakoby se výkon změnil jednou dvakrát za sekundu. Na dálnici to pak bylo chvílemi bylo možná i několik sekund.

Ninja> 50 km/h na 5. rychlostním stupni odpovídá 1650 ot/min, což, pravda, není optimální, ale ten motor je hodně pružný a neměl by s tím mít problém. Navíc se tady nebavíme o normální jízdě, ale o režimu, kdy se popisované chování projevuje nejvíce.

Marek Muž> Budu kontrolovat celé sání, ale nemyslím, že by samotná zanesená klapka mohla způsobovat takovéto chování. Stejně tak filtr, který jsem jednak vyměnil a jednak původní byl téměř jako nový.

V týdnu zkontroluji sání, udělám diagnostiku a možná zvládnu i nějaký záznam z jízdy.
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2022 , 19:14   Citovat  

Ahoj mám dotaz a prosbu o radu.
Přestal mi svítit bi-xenon. Respektive, rozsvítí se, ale po chvilce hrozně zrůžoví a pak zhasne. Vyčetl jsem, že by měla byt špatná právě výbojka.
Můj dotaz zní jaký typ bi-xenonu koupit, jaké parametry, např. OSRAM jich nabízí několik. A jaká je patice? D2S?
Ceny jsou celkem brutální, tak nevím zda zajet do Hondy, nebo zkusit pořídit a vyměnit sám.
Máte s výměnou a pořízením někdo zkušenost?
Dá se to u 8G zvládnout doma svépomocně?
   Návrat  
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2022 , 8:57   Citovat  

MSX napsal:
Ahoj mám dotaz a prosbu o radu.
Přestal mi svítit bi-xenon. Respektive, rozsvítí se, ale po chvilce hrozně zrůžoví a pak zhasne. Vyčetl jsem, že by měla byt špatná právě výbojka.
Můj dotaz zní jaký typ bi-xenonu koupit, jaké parametry, např. OSRAM jich nabízí několik. A jaká je patice? D2S?
Ceny jsou celkem brutální, tak nevím zda zajet do Hondy, nebo zkusit pořídit a vyměnit sám.
Máte s výměnou a pořízením někdo zkušenost?
Dá se to u 8G zvládnout doma svépomocně?

Kam až mé znalosti A8g sahají, tak mají jen Xenon a halogen v dálkách, Bi-xenon snad jedině nějaký aftermarket. Nicméně patice je opravdu D2S. U spolujezdce by se aji ten xenon dal celkem v pohodě vyměnit "na ulici" pokud máš menší ruce. U řidiče je situace horší a buď musí krámy z motoráku ven, nebo podběh a z ruky udělat hada.
Jestli ti ceny na netu za D2S výbojku přijdou vysoký, rozhodně zajdi do Hondy, bude tam stát skoro o 50% víc Velmi šťastný
A každopádně vyměň obě naráz, ať pak nemusíš znova shánět třeba za měsíc druhou...
Snad jediná zásadní věc, ve které se budou D2S lišit bude teplota bílé. Záleží na tobě ale jako protijedoucí bych ocenil aby byly pod 6000K Velmi šťastný
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2022 , 10:04   Citovat  

1. Predface mal iba low beam xenon
2. Poface mal aj bi-xenon od výroby - záleží od výbavy
3. kúp Osram Cool Blue intense alebo Osram xenarc nightbreaker
4. Nie, výbojky nie sú drahé ale lacné - drahé boli pred 10 rokmi, teraz sú za facku.
5. AK si to nikdy nemenil, daj to urobiť odobrníkoví, pretože stačí že to zle osadíš, prípadne zalomíš pri to príšernom priestore ktorý pri A8G je a môžeš kupovať nové výbojyk.
6. Vymeň OBE. Jedna už bude pred smrťou, a ako píše kolega, po výmene je dosť možné že každá bude mať inú farbu svetla.
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2022 , 12:42   Citovat  

Ahoj všem, po prvním ohledání nového povozu prosím o zodpovězení následujícího:

Jsou u automatu podsvícené písmena vedle řadičky?
Jsou podsvícené tlačítka pro nastavení teploty? Nesvítí mi ani jedno.
Patice xenonové výbojky je D2S?
Nesklápí se levé zrcátko. Ozve se cvaknutí a to je vše. Rozebíral někdo a má dokumentaci?
A naposled (pro dnešek), máte někdo doporučení na firmu, která dobře ošetří podvozek a dutiny v okolí Ostravy?

Jak se budu s autem seznamovat budu určitě množit dotazy... Velmi šťastný . Zatím děkuji
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.3.2022 , 8:01   Citovat  

Máte někdo na sedanu tažné s vertikálním bajonetem? Případně i jiné? Můžete sem dát fotky prosím?
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2022 , 20:03   Citovat  

iNtEgRaCZ napsal:
Kam až mé znalosti A8g sahají, tak mají jen Xenon a halogen v dálkách, Bi-xenon snad jedině nějaký aftermarket. Nicméně patice je opravdu D2S. U spolujezdce by se aji ten xenon dal celkem v pohodě vyměnit "na ulici" pokud máš menší ruce. U řidiče je situace horší a buď musí krámy z motoráku ven, nebo podběh a z ruky udělat hada.
Jestli ti ceny na netu za D2S výbojku přijdou vysoký, rozhodně zajdi do Hondy, bude tam stát skoro o 50% víc Velmi šťastný
A každopádně vyměň obě naráz, ať pak nemusíš znova shánět třeba za měsíc druhou...
Snad jediná zásadní věc, ve které se budou D2S lišit bude teplota bílé. Záleží na tobě ale jako protijedoucí bych ocenil aby byly pod 6000K Velmi šťastný

Mám r.v.2012, executive taže bi-xenon.
Vyměním určitě obě. Začal mi blbnout i parkovací senzor takže jsem rozhodnut rozebrat předek a dát to vše dohromady. Šlo mi i o to jestli tam není něco co by člověka nějak vypeklo. Hlavně se opakuje rada opravdu dobře výbojku vsadit. Na to si dám pozor. A pak typ té patice.
Díky kluci za tipy je to dobrý
   Návrat  
Adlok je teď offline  Adlok
PříspěvekZaslal: 6.3.2022 , 9:07   Citovat  

Newtom napsal:

Nesklápí se levé zrcátko. Ozve se cvaknutí a to je vše. Rozebíral někdo a má dokumentaci?
A naposled (pro dnešek), máte někdo doporučení na firmu, která dobře ošetří podvozek a dutiny v okolí Ostravy?

Jak se budu s autem seznamovat budu určitě množit dotazy... Velmi šťastný . Zatím děkuji

Ahoj, co se týče nástřiku podvozku, tak bych zkusil zde, ale čekací doba je bohužel více jak 9 měsíců:
Milan Klimpar, Střítež nad Bečvou
tudy odkaz
   Návrat  
Jakub Světlík je teď offline  Jakub Světlík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.3.2022 , 9:59   Citovat  

Newtom napsal:

Na nastřík podvozku jsem byl u jednoho člověka v Havířově, jsou na nej dobre reference a nastřílel vypadá taky dobře a drží.
Kdyby jsi chtěl kontakt, tak nápis SZ.
   Návrat  
Josh je teď offline  Josh
PříspěvekZaslal: 22.3.2022 , 16:02   Citovat  

Ahoj,
chtěl bych místní poprosit o radu. Ja vím že z fotek toho moc poznat nelze, ale třeba oko někoho zkušenýho něco odhadnout dokáže. Přemýšlím, že se sjedu podívat na tento kus tudy odkaz
Accorda shanim uz asi pomalu 2 rokem, nespěchal jsem ani nespěchám na to, trošku se snažím vychytat nějaky fakt zajímavý inzerat, včetně zahraničí, tzn. nějaky zachovalý po face. Tu je zvláštní to ten dotykový infotainment, nedokazál jsem nikde dohledat, jestli to Honda nabizela přimo jako v příplatkové výbavě nebo jestli je to dělaný na zakázku. Stejně tak vím, že za tu cenu bych měl nový auto, no jsem na vážkách. Za jakýkoliv názor budu rád.
   Návrat  
dethan je teď offline  dethan
PříspěvekZaslal: 23.3.2022 , 8:23   Citovat  

Ahoj, nepovažuju se za zkušeného, ale pár měsíců se dívám po ojetinách.
Podle servisky by to mohlo být ze severu (Norsko,Dánsko), odtud jsou prý poslední dobou auta ze záplav.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2022 , 15:13   Citovat  

Josh napsal:
Tu je zvláštní to ten dotykový infotainment, nedokazál jsem nikde dohledat, jestli to Honda nabizela přimo jako v příplatkové výbavě nebo jestli je to dělaný na zakázku.

Ten dotykový android bude klasická čína. To tam honda nedávala.
   Návrat  
Josh je teď offline  Josh
PříspěvekZaslal: 23.3.2022 , 15:46   Citovat  

Papíry jsou dánský. Ten dotykáč jsem jsi taky říkal, že bude nějaka zrada. Kdo vi jak moc se v tom vrtali.
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2022 , 21:56   Citovat  

VÝMĚNA VÝBOJKY XENONU

Dám tady základní info kdyby to někoho někdy zajímalo.
Výměna bi-xenonu u HONDY ACCCORD 8G, EXECUTIVE, r.v. 2012 (tzn. jeden xenon funguje i pro dálkové)

Protože mě v Hondě překvapivě poslali do kiss me ať si to udělám sám, tak jsem si opravdu našel čas a za hodinku a celkovou cenu 2300 Kč i s poštou jsem si vyměnil obě výbojky svépomoci.
Nebojte se, a klidně do toho jděte!

1,Patice je opravdu D2S (nejjednodušší je si to vyhledat ve vyhledávači na stránkách OSRAM)
2,Použil jsem OSRAM XENARC NIGHT BREAKER LASER D2S (svítí stejně jako ty co jsem měl předtím a jsem maximálně spokojen)
3,Asi nejjednodušší, nejbezpečnější a nejrychlejší je vycvakat pár příchytek předního nárazníku, podběhu a krycích lišt v motorovém prostoru, z části jej pak vyklopit, povolit tři šrouby na světle a vysunout si světlomet ven. Pak máte krásný přístup a pohled pro bezchybnou výměnu.
4,Při výměně je výhodou použít tenké kleště. Dále stačí gola 10 s prodloužením, křížový šroubovák, čisté rukavice, zvedák pro lepší přístup a něco na vycvaknutí příchytek.
5,Celá výměna je bezpečná. Stačí mít vypnuté světla a pro jistotu i zapalování. Vše je schované v obalu takže nehrozí žáden kopanec.
6,Výbojka se dá vsadit jediným správným způsobem. Patice má vybrání a zajišťuje se stejně jak u žárovek drátem.

Nenarazil jsem na žádný problém. Výměna byla do hodiny a to jsem tápal jak vše u accorda rozebrat.

Jinak připomínám jak se choval xenon před výměnou.
Po zapnutí svítili oba, ale cca po 10 vteřinách se začala jedna výbojka pomalu zbarvovat do tmavě růžové barvy. Do minutky úplně zhasla.
OK

Bez názvu.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Bez názvu.jpg, 324.96 kB
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 7:52   Citovat  

Zdravím, prosím o radu, jaké koupit zadní tlumiče, včetně pružin? Žádné snížené nechci, je nějaká alternativa, nebo koupit origo? A dále prosím o info co vše je potřeba popřípadě vyměnit - tlumič, pružina, horní uložení, nebo i další komponenty? Děkuji.
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2022 , 15:03   Citovat  

Ahoj,

prosím o radu - nemáte někdo možnost sehnat za rozumný peníz oba dva přední blatníky včetně dolní lišty? Viděl jsem i druhovýrobu blatníků ale tam si nejsem jistý, jaká by byla kvalita...

Osobně by mi nevadilo vzít i použité v v šedé barvě, nicméně těch bouraček je fakt málo.

Už je nutně potřebuji vyměnit (velká koroze prahů). za jakoukoli radu předem děkuju.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 106, 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina