Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 10
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2022 , 21:54   Citovat  

Konrad: je klidně možný, že jsi spokojenej, za mě prostě velké zklamání a náhrada C10G 1.5t to nebude ani omylem. Souhlasím, že kdyby nebyl slyšet motor, tak to nebudu řešit, ale on slyšet je a moc.

Naopak nechápu, kdo si vezme Outlandera na jízdu po dálnici, i když jednou za rok by to člověk přežil. Mě CR-V hybrid žralo na dálnici 8.8 dle palubáku, takže taky děs a k tomu ten šílenej randál, to ani omylem. Mimochodem, jels v tom Eclipsu? Protože to je vedle hondy neskutečně tichý. Právě díky tomu relativně velkému motoru. Ani při jízdě bez baterky (tedy komplet jízda jen s generátorem) není žádný rachot. Navíc pěkně lineární odezva, šlápneš víc, vrčí víc. Toto naopak honda vychytané vůbec nemá.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Konrad je teď offline  Konrad
PříspěvekZaslal: 25.4.2022 , 16:20   Citovat  

Nejel, tak jsem si alespoň poslechnul hybridní konkurenci zde tudy odkaz
A moc rozdíl při plný akceleraci v tom nevidím. 1.5 e:HEV alespoň monotónní vytí potlačuje tím virtuálním odřazováním. A stačí fakt lehce povolit plyn, ono si to "odřadí" a přitom to jede stejně. Otázka je, jestli to u tohodle malýho motoru není nutností, aby řidič "přežil" a ty větší objemy konkurence to naopak nemusej tolik hrotit.
No a finálně je to o ochotě se tomu chtít přizpůsobit a víme, že je to daň (stejně jako ty malý oturbený benzíny s brutálně dlouhejma kvaltama) za CO2 a lepší klima pro naše děti. Můj příspěvek na boj s klimatem je snížení rychlosti na dálnici na 120km/h a s tím spojený ticho v HR-V e:HEV... Velmi šťastný

P.S. Holt je to Honda, výrobce motorek, která vždycky doháněla objem/výkon otáčkama, tj. je to tak správně... Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2022 , 22:40   Citovat  

Jako člověk, který měl C5G VTI, A7G 2.4 MT, A8G 2.4 MT, Targu ESi, CRX, C9G 1.8 a teď má C10G 1.5t s tím koncem hrubě nesouhlasím. Všechny zmíněné s výjimkou 1.8 a 1.5t ve vysokých otáčkách zpívaly a jely. HR-V a CR-V nejedou a akorát dělají kravál.
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.4.2022 , 9:18   Citovat  

skyline napsal:
Jako člověk, který měl C5G VTI, A7G 2.4 MT, A8G 2.4 MT, Targu ESi, CRX, C9G 1.8 a teď má C10G 1.5t s tím koncem hrubě nesouhlasím. Všechny zmíněné s výjimkou 1.8 a 1.5t ve vysokých otáčkách zpívaly a jely. HR-V a CR-V nejedou a akorát dělají kravál.

Muzes trochu rozvest ten komentar? s 1.8 bych snad souhlasil, ta moc nejede, dole nejede vubec, nahore zadny zazrak, ale mel jsem jen nahradni vuz v zime a nic moc jsem s tim nezkousel. Ale jako majitel 1.5T v HR-V me trochu zarazi vyjadreni, ze to nejede. Asi to oproti ostatnim jede spis ve strednich otackach a moc to nezpiva. Ale jede to slusne a zpiva to spis z vyfuku, z motoru fakt moc ne...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2022 , 19:33   Citovat  

Myslel jsem to tak, že to nemá žádné otáčky, kterými by to honilo výkon, takže to ani nemá v čem zpívat. 1.5t jede samozřejmě velmi dobře, ale vedle třeba K24 je to celkem nuda. Ideální motor do HR-V, škoda, ze ne s normálním automatem. V Civiku mi CVT přišlo v poho, ale v CR-V se mi to vůbec nelíbilo a celkově mám mnohem radši klasický AT.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.4.2022 , 22:29   Citovat  

Už asi nechci řešit hluk vs. otáčky a nově i vs. zpěv Velmi šťastný
Každej má jinou představu o libozvučných tónech... tudy odkaz
Jinak já začínal na D15B2 pak K20A9 (ten zněl asi nejlíp) a R20A9, tj. z toho je mj. patrný, že moje poptávka po výkonu je poněkud střídmější Mrk

A teď trochu odbočím, mám totiž jeden postřeh/objev (doufám, že mě někdo nepředběhnul jak Cimrmana). CR-V e:HEV má tlačítko na EV režim, kdežto HR-V/Jazz ne. No a čistě náhodou jsem dneska narazil, jak asi ten EV režim aktivovat nepřímo. Někde výše zaznělo, že 1.5 e:HEV, pokud nemá zahřátej motor, vždy začíná nastartováním benzínu bez ohledu na nabití baterie. Nicméně jsem nedopatřením přechozí den zcela vypnul klimu/topení. Dneska sednu do auta, nevšimnul jsem si, že topení je vypnutý a hle, plně EV odjezd z nevytápěný garáže, kde mohlo bejt tak 10st.C. To se mi nikdy před tím nestalo. Tj. ten benzín primárně pouze topí a ne že by sám chtěl bejt ohřátej nobo dobíjet z 1/2 plnou baterku. Dojel jsem takhle až k semaforu (cca 0,5km do mírnýho kopce), zapnul topení a motor okamžitě naskočil. Nicméně to mohla bejt náhoda a podrobím to dalšímu zkoumání Úsměv
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2022 , 6:47   Citovat  

Konrad napsal:
Dneska sednu do auta, nevšimnul jsem si, že topení je vypnutý a hle, plně EV odjezd z nevytápěný garáže, kde mohlo bejt tak 10st.C. To se mi nikdy před tím nestalo. Tj. ten benzín primárně pouze topí a ne že by sám chtěl bejt ohřátej nobo dobíjet z 1/2 plnou baterku. Dojel jsem takhle až k semaforu (cca 0,5km do mírnýho kopce), zapnul topení a motor okamžitě naskočil. Nicméně to mohla bejt náhoda a podrobím to dalšímu zkoumání Úsměv

Asi to náhoda nebude, mám stejnou zkušenost u Jazz. A tady je ještě takový můj dodatek k tomuto.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 10:50   Citovat  

Konrad: otázka na PHEV: jak daleko to ujede na baterku? Odpověď: to zaleží, jak moc se budete oblíkat Velmi šťastný

Z diskusí jsem pochopil, že většina majitelů PHEV je (stejně jako majitelé BEV) nějakým způsobem postižená, ochotná sloužit autu v honbě za prodloužením dojezdu. Se svým přístupem "auto má sloužit mě" jsem zjevně v neoblíbené menšině, protože neocením všemožné otravné chování na silnici a nejsem dostatečně bezohledný vůči okolí jen proto, abych dojel o pár km dál. Ideální kandidát jezdí v zimě bez topení narvanej jak na severní pól a plouží se 70-80 po okresce, stylem "do kopce 50 a s kopce 120", takže takového dementa není snadné předjet, ale on "šetří". O Teslách, pověšených na D1 za kamion, nemluvě.

Takže Honda zjevně skrytě podporuje stejné choutky, ač to nedává najevo tlačítky. Teď už víš, co se od tebe čeká - obleč se, zpomal a zachraň planetu Velmi šťastný
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 11:07   Citovat  

Začíná se nám docela slibně na příští rok rýsovat elektrické HR-V, posbíral jsem nějaké informace. Se stydím

tudy odkaz

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 11:14   Citovat  

skyline napsal:
Se svým přístupem "auto má sloužit mě" jsem zjevně v neoblíbené menšině...

Vítej v klubu. Mrk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 11:36   Citovat  

skyline napsal:
Konrad: otázka na PHEV: jak daleko to ujede na baterku? Odpověď: to zaleží, jak moc se budete oblíkat Velmi šťastný

Ale zase bacha na přílišné zvyšování hmotnosti... to mi hlava nebere svatoušek
   Návrat  
Loris Batacchi je teď offline  Loris Batacchi
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 12:09   Citovat  

King napsal:
Začíná se nám docela slibně na příští rok rýsovat elektrické HR-V, posbíral jsem nějaké informace. Se stydím
[/img]

To si muže Honda slibně strčit do wc hned vedle hybridu Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 12:36   Citovat  

stani-stani napsal:
Vítej v klubu. Mrk

Pristi tyden odjizdim do Valencie. Sice to patri do vedlejsiho vlakna, protoze pojedu naftovym Tourerem, ale s 99g CO2 a bez lithia atd. budu urcite jedno z nejvic eko aut... Mam to rozvrhnuto na 2 dny, takze pojedu max. 130, tak jsem zvedav na spotrebu...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 12:36   Citovat  

Vzhledem k tomu, kolik stojí Honda E, tipuju cenovku přes 1.5míče... Cool

A pořád dojezd pod 600-700, a to ještě teoretický...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 13:50   Citovat  

V té elektřině to nemusí být úplně blbé, silnější verze s 68.8 baterkou už něco ujede (kolem 300-350 km), takže na druhé auto do rodiny pohoda. V našem případě by to dojelo k babičce nebo na chatu a zpět bez nutnosti dobíjet (na rozdíl od MX-30), takže bych to úplně marně neviděl. Samozřejmě otázkou zůstává nerdské ovládání a cena, která bude nejspíš dost strašidelná. Ale zase bz4x nebo jak se jmenuje ten bazmek od Toyoty je o kus větší a stojí od 1.25M, takže Honda by mohla být kolem 1M v základu, 1.2M v maximálce s lepším pohonem - tedy cenově jak Eclipse Cross PHEV. No, uvidíme, co nás čeká. Co je ale jisté, bude se to chovat výrazně líp než aktuální hybrid.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 22:37   Citovat  

To Sky: U e:HEV a HEV obecně asi nemá smysl řešit, jestli to ujede v EV režimu 500m nebo kilometr, v autě si samozřejmě zatopim, jak potřebuju. Nicméně možnost vyvolat ten EV režim mi např. umožní vyjet z garáže s nenastartovanym motorem, protože tam "skladuju" i jiný věci a nepotřebuju ji mít nutně zamořenou kouřem z vejfuku. Nic víc, nic míň.

Jo a v rámci záchrany EU/planety (nebo pěněženky?) jsem ubral 1 stupeň na kotli... Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 22:51   Citovat  

Včerejší úlovek Úsměv

HR-V_2Gvs3G.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
HR-V_2Gvs3G.jpg, 357.57 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2022 , 6:22   Citovat  

Konrad: v garáži parkuju popředu, takže nastartováním tam smrad není. Ale jestli se potvrdí, že při vypnutém topení to motor nenahodí, tak už víš, jak na to Úsměv

Mám tepelné čerpadlo, takže už jsem dostatečně eko-bio a navíc by mi doma žádné snížení teploty neprošlo. Elektřina sice šla nahoru taky, ale "plynařům" nezávidím. Na straně druhé, třeba se aspoň lidem rozsvítí, jaká šílenost nám tu vládne.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2022 , 15:55   Citovat  

Test Hondy HRV e:hev: tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 10:42   Citovat  

anunaki napsal:
Test Hondy HRV e:hev: tudy odkaz

Zjistil jsem, že podobné "testy" mají velmi diskutabilní vypovídající hodnotu. Recenzenti jsou velmi závislí na tom, kdo jim auta do recenzí půjčuje. Kdyby natvrdo napsali všechny mínusy, příště už jim značka auto nepůjčí. To samé fanoušci dané značky, mají "nekritické oko".

Dnes prakticky nezávislý a pravdivý test neexistuje.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 11:13   Citovat  

stani-stani napsal:

Dnes prakticky nezávislý a pravdivý test neexistuje.

Takový ale neexistoval nikdy, protože kvality auta jako takového nelze změřit a jsou silně individuální. Lze říct, jestli to má-nemá větší výkon, jestli žere-nežere míň, jestli to má-nemá větší kufr, ale už nelze říct, jaká kombinace čeho je nejlepší. Když se k tomu přidají rozdíly v očekáváních i ty dané tím, čím zrovna dotyčný jel, než auto převzal nebo co má doma, tak je pak těžké mít objektivně napsaný test. Vždy je to suma subjektivních dojmů.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 11:27   Citovat  

skyline: částečný souhlas. Ale ty recenzenti vždy potlačují nebo zcela zamlčují mínusy, protože příště by jim auto k "testu" už nikdo nepůjčil. Pak čtu v diskuzích, příspěvky skutečných majitelů (kteří si třeba právě na základě těchto "testů", dané auto koupili), že je to nah...., auto řve, plasty vržou, spotřeba jak kráva, loupe se barva, blbé odpružení, nepohodlné sedačky, atd., atd.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 15:18   Citovat  

stani-stani: Tak samozřejmě tyhle testy je nutné brát trochu s rezervou. Zvlášť od příznivců značky... Ale nepřišlo mi, že by treba konkrétně na auto.cz něco Hondě odpustili, ba naopak poukazovali na každý detail. Člověk těch recenzí musí projít víc a udělat si názor sám. A hlavně se jet autem projet. Dealer mi nabízel auto na víkend. A to už se nechá vyzkoušet docela pěkně...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 18:49   Citovat  

stani-stani: že auto řve je subjektivní, vždyť se neshodneme ani tady, stačí se podívat o pár příspěvků výš na mou diskusi s konradem.

Že vržou plasty nemusí být u testovaného modelu s 1500 km na tachometru problém, loupající se barva dtto. Odpružení opět velmi individuální (já třeba nechápu nadšení podvozkem HR-V, přijde mi to jako obyč SUV, prostě nuda), nepohodlné sedačky opět záleží na zvyku, stavbě těla atd. Tak to bylo, je a bude a ani to nemůže být jinak.

Pokud si někdo koupí auto dle testu, je idiot a nic jiného než zklamání si nezaslouží. Nevím o nikom, kdo by se objevil v autosalonu s penězi a prodejce mu odmítl testovací jízdu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 19:39   Citovat  

Hlasim se za idiota. HR-V Sport 2G jsem platil cash, ale s motorem ani podvozkem Sportu jsem je svezt nedokazal. Na Jarove mi bylo nabidnuto svezeni Civicem 1.5T, ale to jsem nevyuzil, nebot o motoru jsem pochybnosti nemel. Bohuzel mirne zklamani z podvozku Sporta trva, a nedokazu rict, zda bych ho se znalosti skutecneho stavu koupil, nebo ne. S obyc. HR-V jsem ujel cca 100 km u jineho dealera, tam problem nebyl. (Ze jsem nakonec koupil jinde, uz je vina toho dealera a patri mu to Úsměv )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 20:09   Citovat  

bphot0: to jsi to vážně koupil podle testu na netu?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 20:30   Citovat  

Jak rikam, se Sportem jsem nejel. Predtim jsem mel 2 Hondy, a s obyc. HR-V Elegance jsem ujel sam bez dozoru cca 120km. Ale finalne jsme se s manzelkou (je to vlastne jeji auto, ja mam C9G T) rozhodli podle testu na netu. Byli jsme ve 3 salonech, ve dvou stal Sport, ale nejezdil, a toho jednoho jsme koupili.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 20:38   Citovat  

Jeste bych dodal, ze 3 roky predtim jsme pri koupi vahali mezi HR-V obyc. a CX-3. A vyhrala CX-3. Z objektivnich duvodu nebyla moc velka sance, ze Sport bude horsi nez ta Mazda...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2022 , 6:07   Citovat  

bphot0: přijde mi, že to bereš moc defenzivně a bude to nejspíš tím, že si myslíš, že jsem napsal, že "každý" kdo koupí auto dle testu je idiot. V kontextu diskuse se stani-stani to ale bylo myšleno tak, že je idiot ten, kdo si auto koupí dle testu a pak si stěžuje, že to není takové, jaké si myslel. Tím bych tento offtopic uzavřel.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2022 , 11:44   Citovat  

offtopic
Sorry, ze to otviram, ale opravdu to neberu nijak spatne. Mozna je to tim, ze se snazim uvadet hodne veci okolo kvuli kontextu a asi to je nejak blbe vnimano (uz jsem si toho vsiml i na jinych forech). Ja jsem vasi diskusi se stani-stani pochopil myslim spravne a spis jsem ji chtel doplnit o informaci, ze nekdy se proste s tim autem predem nesvezes.

A vztahovacny nejsem vubec Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina