Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 242 z 246
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.8.2022 , 20:27   Citovat  

O tom, jak Honda ostražitě dohlížela na kvalitu svých evropských subdodavatelů a celkově na kvalitu své linky ve Swindonu, je důkazém celá C10G 5D Hihi pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.8.2022 , 20:48   Citovat  

Ale no, neprehnal si to tak trochu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2022 , 21:38   Citovat  

S ohledem na argumentaci DOHCVTEC ani ne Mrk
Pohlídala si Honda kvalitu dešťového senzoru, nepohlídala.
Pohlídala si Honda kvalitu chladiče klimy, nepohlídala.
Pohlídala si Honda kvalitu stropnice u verzí s panoramou, nepohlídala.
Pohlídala si Honda kvalitu slícování karosářských dílů, nepohlídala.
Pohlídala si Honda přesnost manuálu, uměla to lépe.
A to jsou jen ty nejprofláknutější body, co mě aktuálně napadly Úsměv

Svého Sport+ mám moc rád, ale Honda na C10G častokrát ukázala, že kontrola kvality už byla asi předčasně propuštěná.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2022 , 23:06   Citovat  

2bep napsal:

Svého Sport+ mám moc rád, ale Honda na C10G častokrát ukázala, že kontrola kvality už byla asi předčasně propuštěná.

ako u inych znaciek ,chalani vy ste niekedy robili vo vyrobe v automobilke ? viete vobec ako to funguje ked vam privezu diely od dodavatela a bohuzial az zakaznik zisti ,ze s tym nieco je ? Vies kolko som takych veci zazil v BMW v Mnichove ?
ste sa to nacisto uz zblaznili Velmi šťastný
kazdu chvilu pocujem ,o zvolavackach mazd,mercedesov,fordov atd atd ... a niesu to len nejake prkotiny ,ale ozaj funkcne veci ...akokeby honda nikdy nemala problemy z kvalitov dielov od inych dodavatelov ,ked si spomeniem len na airbagy celej siedmej generacie ,co je zivotu nebezpecna zalezitost a nie nejaky plastik ci chladic .. a takych veci je viac nez dost..
inak neviem co to ma spolocne z dohladom hondy na vyvoj motoru Tak to valím bulvy
zas len pises ako dalsi sklamany chudacik ktory si myslel ,ze honda vyraba carovne auta ktorym nic nikdy nieje ..
ale hold dnes je to u kazdej znacky ,tlaci sa na cenu ,tlaci sa na ekologiu a vyrobca setri kde sa da aby sa auto dalo vobec predat a hlavne ,honda ked setri tak nesetri ako mazda na laku ,alebo ine znacky na podvozku a motore ,to su posledne veci u hondy kde sa prehnane setri ,ako tie vase dristy ma uz unavuju , sam som teraz menil chladic na klime a vrzala mi sedacka ,tapeci dveri drzia na jednej srubke ,pozicky sa mlzia,potahy su strasne a co ako ? kup si opla alebo kiu a sa pokadis z toho co vsetko ti bude zrat nervy a kym skonci zaruka tak ho uz davno predas ..
Placete tu nad vecou ktorou trpia vsetky dnesne motory a vyhovarate sa na prevodovku na vyrobcu motoru a kde co ...
Tym co to zaklepalo by som radil si kupit bycikel a tramvajenku přátele
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 0:11   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
si cital co som pisal o cvt ? ta ta nenecha prakticky podtacat motor zato vacsina ludi z manualom jazdi ako ? ako z kazdym inym turbom cize pokial motor taha tak neradim na vyssi stupen ,tak sa jazdi bezne aj na dizloch ..

cize ak maju naozaj v reale vacsi problem litrove motory s benzinom v oleji tak ver ,
ze nie kvoli cvt ,ale svojej neschopnosti radit aj ked motor ma dost sily ..

alebo mi chces povedat ,ze 2000ot je na turbomotor motor s 5500ot podtacanie ?
papa

Neboj, ten blábol jsem četl. Ale také jsem měl 1.5T CVT doma a vím, na jakých otáčkách CVT udržuje motor, když jedeš v klidu. Není to jak u 6MT, kde všichni, kdo mají cit k technice, se snaží údržovat otáčky kolem 2.000 ot./min., čili řadí/korigují si SAMI vhodný převodový stupeň. Takže ano, software CVT drží při běžné jízdě otáčky nesmyslně nízko, pokud tomu řidič "trochu" nepomůže. A píšu tu o 1.5T, ne o litru, tak to nemíchej dohromady. KO
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 0:11   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ano ano vzali ho dali nan nalepku honda a sup na showroom

fakt veris ,ze honda nedozerala na vyvoj cely cas a neurcovala co a ako ? Robil si niekedy v automotive ?
fakt si myslis ,ze hoda poslala mail a v nom bolo ,chceme jednu trojvalcovu sitku zo 130konmi a 200Nm a inak si robte co chcete ? pořádnej výtlem

Ano, tak nějak to bylo a není na tom nic špatného. Když s něčím nemáš zkušenosti, tak si pomůžeš u někoho, kdo se tím zabývá a necháš si ho udělat na klíč stejně tak jak si někdo udělá na klíč barák, protože nemá na to čas nebo neměl v ruce nikdy lopatu a je pro něj tahle cesta efektivnější.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 0:19   Citovat  

2bep napsal:

Ještě Ti tam chybí:
zadrhávající převodovka/řazení u 6MT,
bobtnající dveřní lišty,
vrzající sedadla vpředu,
poplachy u parkovacích senzorů,
kolabující akumulátory,
občasné vady/bubliny v čelních sklech...
A to jsem určo na něco ještě zapomněl Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 7:15   Citovat  

No chlapci taka maximalna nespokojnost.

Uz nic ine nezostava, len tie crepy popredat a kupit si nieco kvalitnejsie. Moznosti je mnoho. Staci si len spravne vybrat a patricne si za kvalitu priplatit.

Ale aj to bude s otaznikom ci niekto z vas bude vobec spokojny.

A Hondu? Tu si uz nikdy nekupujte.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 7:27   Citovat  

to Jopeeeno: Však jsem tam psal "Pohlídala si Honda přesnost manuálu, uměla to lépe." Mrk
Holt je těch věcí, kdy si to Honda tak úplně nepohlídala, celkem dost. Takže argumentace jistého pána, že zrovna warťase by si 100% pohlídala, je dost úsměvná. Obvzláště s informacemi, které se postupně objevují Úsměv

to wartas: Samozřejmě, že to dává smysl. Potřebuješ motor specifický pro konkrétní trh, tak se obrátíš na firmu, která vytvářela s Fordem obdobný motor, který navíc v té době získával ocenění Motor roku. Dodáš jim k tomu některé své specifické technologie a technické požadavky a čekáš co Ti dodají. No a pak se celkem snadno stane, že někde na cestě mezi odsouhlaseným prototypem a seriovou výrobou se během costcuttingu nezoptimalizuje nějaký detail zrovna ideálně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 7:45   Citovat  

to DOHCVTEC: Ty si tu argumentoval tím, jak si Honda bedlivě dohlížela na vývoj warťase, když už si se skřípěním zubů musel akceptovat, že ten motor není tak úplně od nich Mrk Já jsem Ti jen tuto Tvou argumentaci rozbil x příklady na C10G, kdy Honda tak úplně nedohlížela. Tak se tu nerozčiluj jak malé děcko a nedupej nožičkama, že Ti někdo rozbíjí bábovičky. Tím realitu opravdu nezměníš sopťa sopťa
Chudáčka si nech pro sebe, až Ti Honda nacení výměnu rozvodů nebo až budeš opět naříkat nad cenovou politikou nových modelů Hihi šuk

to Despre: Ale my jsme spokojení Mrk Máme je většinou od novoty a tudíž si záležitosti okolo oil dilution u 1,5T dokážeme pohlídat přístupem k autu Úsměv
Ale zároveň se tu nebudeme tvářit, že je C10G bez chyby a etalónem kontroly kvality Úsměv
Bez chyb dnes není žádné auto a Hondě se musí uznat, že aspoň zatím k reklamacím přistupuje velice korektně Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 9:49   Citovat  

@2bep
To jsem přehlídl, byla už noc, sry.

Ta řada, myslím tím desítka, má na můj vkus spousty nedokonalostí, ale jak píše 2bep, servis nemá problém s tím, tyto vady odstranit. Osobně jsem byl neplánovaně v servise jen na svolávací akci, týkající se nízkotlakého palivového čerpadla a na výměnu čelního skla, když se v rožcích nahoře začaly tvořit uvnitř vzduchové bublinky. Jinak vůbec. Šelest ve stropnici u hlavy řidiče jsem si vyřešil sám, teflonem. Chod řadící páky v kulise má zdárné řešení, které popisuji pár stran vzad. Špatné slícování některých vnějších panelů karoserie jsem si taky vyřešil. Oil dilution v motoru nehrozí, pokud člověk není technický mrzák. Dá se předejít i předčasné smrti akumulátoru (brždění motorem, jízda s "potkávačkami" a při delším stání dobitím).

Krom toho, jsem si na auto nemohl vůbec stěžovat. Bylo to mé nejlepší auto, které jsem kdy měl. Ale holt, máme internet, sdružujeme se v komunitě, tak člověk vidí, co jiné lidi s desítkou občas trápí. A ač mám Hondu rád, nebudu si malovat vzdušné zámky. Honda prostě uměla i líp, a to je neodiskutovatelný fakt.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 10:38   Citovat  

2bep napsal:
to DOHCVTEC: Ty si tu argumentoval tím, jak si Honda bedlivě dohlížela na vývoj warťase, když už si se skřípěním zubů musel akceptovat, že ten motor není tak úplně od nich Mrk Já jsem Ti jen tuto Tvou argumentaci rozbil x příklady na C10G, kdy Honda tak úplně nedohlížela. Tak se tu nerozčiluj jak malé děcko a nedupej nožičkama, že Ti někdo rozbíjí bábovičky. Tím realitu opravdu nezměníš sopťa sopťa
Chudáčka si nech pro sebe, až Ti Honda nacení výměnu rozvodů nebo až budeš opět naříkat nad cenovou politikou nových modelů Hihi šuk

to Despre: Ale my jsme spokojení Mrk Máme je většinou od novoty a tudíž si záležitosti okolo oil dilution u 1,5T dokážeme pohlídat přístupem k autu Úsměv
Ale zároveň se tu nebudeme tvářit, že je C10G bez chyby a etalónem kontroly kvality Úsměv
Bez chyb dnes není žádné auto a Hondě se musí uznat, že aspoň zatím k reklamacím přistupuje velice korektně Úsměv

ano uplne ste ma rozsekali faktami HaHaaa to aby som utekal dat auto do Aciek aby sa mi nerozpadlo cestou domou a siel si kupit mazdu alebo iny hnoj pořádnej výtlem

dristas dve na tri ,ukaz mi kde pisem ,ze desina je etalon kvality a miesas tu vyrobne vady dielov inych dodavatelov z vyvojom motora v spolupraci s hondou co su dve uplne odlisne veci ,ale pre teba odbornika to je to iste samozrejme ..

ja 80% cesty cez dva staty jazdim tak ,ze CVT drzi otacky nad 2000ot a zbytok cesty nad 1500 a obcas to padne pod ,to , ze ti padnu tu a tam otacky pod 20000 neznamena ,ze ho neustale podtacas a ,ze budes mat zadrety motor, to ze ty jazdis neustale niekde po mestkych okruhoch 60kou a otacky sa ti neustale drzia pod 1500ot je uz tvoj problem nie problem motoru alebo prevodovky .. honda uz od prveho motoru ktory mal eco mod kazala radit uz v cca 1500ot , co bolo oproti turbomotoru naozaj podtacanie motora a zanasali sa tim EGRka a pod... a opravy v autorizaku neboli zdaleka tak lacne ako tie na dnesnych hondach.. dokonca som tieto problemy riesil i z motormi ako B16A2 a B18C4 a poviem ti dokazalo to robit pekny bordel z motorom ,dokonca to nevedel dat dokopy ani macher na hondy v Prahe ktory staval motory a radsej urobil komplet GO motoru ..
nastastie tieto motory boli do cca 3000ot mrtve tak nikoho to nelakalo jazdit na nizkych otackach a vdaka tomu nieco malo vydrzali oroti neskorsim motorom ktorych technika uz umoznovala jazdit pernamentne na nizkych otackach ..
ale ako vravim ked je vemeno za volantom a bude sa vyhovarat na konstrukciu motoru ,vyrobcu,prevodovku tak naj si kupi bycikel lebo takemu zaklepe aj honda aj bmw a kazdy priamovstrek a uz na toto tema koncim sopťa sopťa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 10:50   Citovat  

wartas napsal:
Ano, tak nějak to bylo a není na tom nic špatného. Když s něčím nemáš zkušenosti, tak si pomůžeš u někoho, kdo se tím zabývá a necháš si ho udělat na klíč stejně tak jak si někdo udělá na klíč barák, protože nemá na to čas nebo neměl v ruce nikdy lopatu a je pro něj tahle cesta efektivnější.

chlape radsej mlc ty zkusenost , honda robi trojvalcove motory 37 rokov co je viac ako vsetky svetove znacky dokopy a urcite si dala presne poziadavky ,len nemala v dnesnej dobe mimo japonsko a usa platformu na vyvoj noveho motoru hlavne v dobe ked mali dost prace z vyvojom motoru pre type R ktory nebol tiez vyvyjany len hondou a stalo by to zbytocne peniaze to vyvyjat tam alebo v usa ked to mal byt motor vyhradne pre Europu ,co su neskutocne naklady na prepravu ,ale to clovek ako ty to neda proste v hlave dokopy HaHaaa vidim ,ze ste tu stale sam odbornik takze vsetko postarom pořádnej výtlem

original :
At the ACK, FEV will also present the “HONDA 1.0l VTEC Turbo,” based on a 1-liter, 3-cylinder Otto-DI engine that was created as part of a customer order – the product of successful serial development. Through the cooperation with HONDA R&D Co. Ltd., FEV was able to prove its series expertise from concept all the way up to series release. During this time, they fulfilled all of HONDA’s strict requirements and were able to successfully implement these requirements in the current HONDA CIVIC.

tu mas doslovny preklad :
Na veľtrhu ACK predstaví FEV aj „HONDA 1.0l VTEC Turbo“ na báze 1-litrového 3-valcového motora Otto-DI, ktorý bol vytvorený ako súčasť zákazníckej objednávky – produkt úspešného sériového vývoja. Prostredníctvom spolupráce so spoločnosťou HONDA R&D Co. Ltd. dokázala spoločnosť FEV preukázať svoju odbornosť od konceptu až po sériové uvedenie.

Počas tejto doby splnili všetky prísne požiadavky HONDA a dokázali tieto požiadavky úspešne implementovať do súčasného HONDA CIVIC. !!!!!!!!!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 12:19   Citovat  

Velice úspěšně je implementovali, jen co je pravda Mr. Green OK

Nech už toho, bývalo lepší, když jsi se bezmyšlenkovitě dohadoval ve vláknu s A7G Smutný
Argumentů tu máš nespočet, ale pro Tebe stále málo. P10 prostě není "vychytaný" motor a to jsou fakta. Ne bláboly, nebo vroucná přání.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 13:48   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Velice úspěšně je implementovali, jen co je pravda Mr. Green OK

Nech už toho, bývalo lepší, když jsi se bezmyšlenkovitě dohadoval ve vláknu s A7G Smutný
Argumentů tu máš nespočet, ale pro Tebe stále málo. P10 prostě není "vychytaný" motor a to jsou fakta. Ne bláboly, nebo vroucná přání.

neplet sem tu olejnicku ktora sa po 100tkm zacala sypat a zrat olej na litre ,tam som riesil len neduhy daneho modelu .. ako pri kazdej honde ktoru som mal za 25rokov..
a nechci aby som rozpisoval co vsetko stalo za dve veci na A7G ...alebo na ufe alebo na c7g atd atd.. neboli o nic bezproblemovejsie ako nove hondy len proste inym sposobom ..
... akokeby 1.5 bol dokonaly motor pořádnej výtlem podla mnohych na nete doposial najhorsi motor hondy Velmi šťastný
a to ho honda robila sama .. ste trapny uz ,liter ma rovnake problemy ako ine novodobe motory v pociatku ,ale to uz som pisal a nebudem sa opakovat ,zase mate nieco co velebite az do neba a zbytok je shit ako pri vsetkom co zrovna vlastnite ..
znovu ste ma nesklamali a znechutili tuto skupinu plnu odbornikov na vsetko ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 14:05   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
neplet sem tu olejnicku ktora sa po 100tkm zacala sypat a zrat olej na litre ,tam som riesil len neduhy daneho modelu .. ako pri kazdej honde ktoru som mal za 25rokov..
a nechci aby som rozpisoval co vsetko stalo za dve veci na A7G ...alebo na ufe alebo na c7g atd atd.. neboli o nic bezproblemovejsie ako nove hondy len proste inym sposobom ..
... akokeby 1.5 bol dokonaly motor pořádnej výtlem podla mnohych na nete doposial najhorsi motor hondy Velmi šťastný
a to ho honda robila sama .. ste trapny uz ,liter ma rovnake problemy ako ine novodobe motory v pociatku ,ale to uz som pisal a nebudem sa opakovat ,zase mate nieco co velebite az do neba a zbytok je shit ako pri vsetkom co zrovna vlastnite ..
znovu ste ma nesklamali a znechutili tuto skupinu plnu odbornikov na vsetko ...

Tak naposledy a pak už ende, protože už mi s Tebou selhává svatá trpělivost.
To, co tu popisuji, jsou zkušenosti mé, lidí, které znám a lidí z autorizovaných servisů. Nejsou to mé výmysly. Prostě máme jednak svou komunitu uživatelů s dostečným vzorkem obou motorů a také úzké vazby na zdejší dealerství, kde jezdím s Hondami od r. 1997. Žadné tlachy z netu HaHaaa

Ve světle toho, že vím jen o jednom rozsypaném L15B0/7 (vlivem, popsaným na předchozí straně) a pěti P10, tak bych neřekl, že je "patnáctka" nejhorší motor Hondy. Je to tak akorát Tvé zbožné přání sopťa sopťa
Já už 1.5T nemám, tento měsíc budu kupovat 2.0T. Ale to nic nemění na tom, že bych ho vychvaloval do nebes. Prostě je JEN míň rizikový, než P10.

Užívej, raduj se z auta, ale nepokoušej se tu lidi poučovat v něčem, o čemž nemáš sebemenší ponětí. Howgh tudy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 15:02   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Tak naposledy a pak už ende, protože už mi s Tebou selhává svatá trpělivost.
To, co tu popisuji, jsou zkušenosti mé, lidí, které znám a lidí z autorizovaných servisů. Nejsou to mé výmysly. Prostě máme jednak svou komunitu uživatelů s dostečným vzorkem obou motorů a také úzké vazby na zdejší dealerství, kde jezdím s Hondami od r. 1997. Žadné tlachy z netu HaHaaa

Ve světle toho, že vím jen o jednom rozsypaném L15B0/7 (vlivem, popsaným na předchozí straně) a pěti P10, tak bych neřekl, že je "patnáctka" nejhorší motor Hondy. Je to tak akorát Tvé zbožné přání sopťa sopťa
Já už 1.5T nemám, tento měsíc budu kupovat 2.0T. Ale to nic nemění na tom, že bych ho vychvaloval do nebes. Prostě je JEN míň rizikový, než P10.

Užívej, raduj se z auta, ale nepokoušej se tu lidi poučovat v něčem, o čemž nemáš sebemenší ponětí. Howgh tudy

..ukaz mi kde pisem ,ze je dokonaly ,je taky ako vacsina motorov dnes a toto je fakt !!! pozri sa na hodnotenia ADACu a dlasie ine ktore maju nejaku vahu vo svete a nie nejake dohady HC odbornikov co nevedeli zaobchadzat z motormi ... to ,ze ich je vela znamena ,len jedno ,ze i nemehiel je hold vela HaHaaa
ale tu ide niekto pisat ,ze sa teraz vsetky litre zadru az prekrocia 50tkm lebo ho robila externa firma
a toto ja vyvraciam a keby si cital co pisem tak nepises tieto bludy o velebeni litru ..

kto ti vyvracia nejake zadrete motory ? kde toto citas u mna ? ved ich zadreli ,ale nie pre nejake vymyslene rozvodove koliesko co rozrezava remen ,ale pre benzin ktory ho rozleptava , neviem ktory dealer ti prizna takuto vyrobnu vadu ked oficialne neexistuje !!! lebo keby existovala tak uz davno nato je zvolavacka !!!!

uz ma unavujete tym nariekanim co honda robi zle za cele roky ,sa cudujem ,za tie roky ,ze to furt kupujete ked to je taky hnoj a ides kupit dalsi , si tu 1.5 predal lebo si bol velmi spokojny vsak nie preto ,ze si sa bal nasledneho servisu a myslis si ,ze ta to u type r mynie Velmi šťastný ,ale o rok tu budes hejtovat zase ine veci ako typicky clen HC Velmi šťastný
az budes mat realne skusenosti z vyroby a logistiky v automotive za 19 rokov ako ja mozme sa otom bavit kto co vie ..

sajonara odbornici papa
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 17:39   Citovat  

DOHCVTEC: kdybys uměl používat hlavu a její obsah tak, jako smajlíky, bylo by to super. Prozatím bych doporučil vychladnout a chvíli to tady netapetovat opakováním stále stejných blbin. Měl sis koupit 1.5t a nemusels řešit mindrák z nepovedeného litru. Tady je fórum o autech, ne psychoanalýza zhrzených majitelů tříhrnku papa

Jopeeeno, 2bep: pánové, jaký bubliny v oknech, jaký tohle a tamto? Teď kvůli vám nebudu spát, co se na tom pokaká to mi hlava nebere Ještě, že mám ten hnoj od mazdy a nissanu, tak v případě, že selže cvička, budu mít čím jezdit pro rohlíky Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 18:15   Citovat  

1,5T je přece nekřesťansky předražená, kde na to má normální člověk se skoro 20-letou reálnou zkušeností z výroby a logistiky v automotive vzít peníze a nekrást. Ani těžce získaná praxe v Německu či Rakousku to neumožní Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 18:43   Citovat  

skyline napsal:
DOHCVTEC: kdybys uměl používat hlavu a její obsah tak, jako smajlíky, bylo by to super. Prozatím bych doporučil vychladnout a chvíli to tady netapetovat opakováním stále stejných blbin. Měl sis koupit 1.5t a nemusels řešit mindrák z nepovedeného litru. Tady je fórum o autech, ne psychoanalýza zhrzených majitelů tříhrnku papa

Jopeeeno, 2bep: pánové, jaký bubliny v oknech, jaký tohle a tamto? Teď kvůli vám nebudu spát, co se na tom pokaká to mi hlava nebere Ještě, že mám ten hnoj od mazdy a nissanu, tak v případě, že selže cvička, budu mít čím jezdit pro rohlíky Velmi šťastný

Mi se vyskytlo na čelním skle tohle. Vím zatím jen o jednom, který to měl na opačné straně. Auto nafotili a za 3 týdny bez remcání sklo vyměnili. Jako by to bylo špatně zalaminované.

Zbytek neřeš, to už by se Ti dávno vyrojilo Velmi šťastný

Screenshot_20220808-193820_Gallery.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20220808-193820_Gallery.jpg, 292.18 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2022 , 18:49   Citovat  

2bep napsal:
1,5T je přece nekřesťansky předražená, kde na to má normální člověk se skoro 20-letou reálnou zkušeností z výroby a logistiky v automotive vzít peníze a nekrást. Ani těžce získaná praxe v Německu či Rakousku to neumožní Bueee

Jj, je to drahá popelnice Bueee
Jen je škoda, že tu těch odborníků od PÁSŮ v automotive nemáme více, dokázali by nám poradit, jaké auto vlastně koupit a jak ho správně provozovat. Mohl bych tak roztrhat maturitní vysvědčení z automobilní školy a hodit veškeré své 32 leté zkušenosti v autoopravárenství za hlavu Mr. Green
Jak hezky by se mi žilo, bezstarostně Velmi šťastný
Já si snad ani ten turbený dvoulitr nekoupím, jak mi to natřel Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2022 , 22:48   Citovat  

skyline napsal:

jediny zhrzeny ste tu vy co tu plackate ,ze len honda trojvalec ma nedostatky tudy odkaz

a ostatnym odbornikom z 30rocnou praxou lezanim pod starimy vranami doporucujem si nastudovat techniky novych motorov ..
popripade vnutrofiremnu politiku a postupy automobiliek nez zacnu kecat do veci o ktorych nevedia nic ..
ale ja som automechanik kto je viac pořádnej výtlem
   Návrat  
Loris Batacchi je teď offline  Loris Batacchi
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 8:03   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jediny zhrzeny ste tu vy co tu plackate ,ze len honda trojvalec ma nedostatky tudy odkaz

a ostatnym odbornikom z 30rocnou praxou lezanim pod starimy vranami doporucujem si nastudovat techniky novych motorov ..
popripade vnutrofiremnu politiku a postupy automobiliek nez zacnu kecat do veci o ktorych nevedia nic ..
ale ja som automechanik kto je viac pořádnej výtlem

Říká majitel majitel warťase s cvt..... Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 8:49   Citovat  

A ty si majitel coho?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 9:37   Citovat  

Loris Batacchi: já už bych to nekrmil...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 11:02   Citovat  

Despre napsal:
A ty si majitel coho?

Typnem si nejaku olejnicku Velmi šťastný on si kazdy blb mysli ,ze liter si kupuju len luzri vies ,ale ja som mohol mat jak 1.5 tak tajpara ,ale za ten peniaz naco ked za polku mozem mat dostacujuce auto nato naco ho potrebujem , ja nepotrebujem mat 5 aut na leasing a ani z jednym poriadne nejazdit ,ja kupujem auta za hotove a jazdim na nich,auto nema stat ,ale ma jazdit a potom sa cuduje niekto ,ze motor ma problemy a vyhovara sa na techniku .. niesom hlupak aby som kupil auto za takmer 3O tis napchal to neho 4000eur a po dvoch rokoch najazdenych 15000km predal za 20 tis pořádnej výtlem ako uz som v zivote urobil par sekou z autom ,ale az tak trafeny niesom Velmi šťastný
litra som kupil lebo bol dost lacny oproti cene noveho a kupovany za hotove a paci sa mi a uplne vyhovuje a to som mal pozicanu aj 1.5 aj tajpara .. a nechapem kto v dnesnej dobe vyuzije potencialy tychto motorov na beznych cestach bez toho aby prinajmensom neprisiel o papiere a prinajhorsom niekoho nezabil .. proste nonsens ,ale mozes sa na HC povhvalit a jazdit na HD to je dolezite Velmi šťastný
a neviem naco mi je manual,co pri kombinacii z litrom je katrastrofa ,ale kto bi chcel kverglat pakou ked jazdi tisice km mesacne .. ja si pozapinam systemy tempomat ,strcim flasku do volantu a relaxujem a pritom idem ...
poznam niekolko majitelov 1.5 a tajparov a poviem ti ,vacsina z nich s tym coura po mestkych cestach a okrskach ,
kde i ja z litrom jazdim sviznejsie a mimo okres sa pozru parkrat v lete na dovolenku nato je fakt tajpar stavany ti poviem Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 12:52   Citovat  

skyline napsal:
Loris Batacchi: já už bych to nekrmil...

I když to přestaneš krmit, tak "majstrovi" nezabráníš, aby tapetoval. Žije v jiném světě, v tom svém, imaginárním. Všetko vie najlepšie.
Pamatuješ na toho tapetáře JardaBar? Něco podobného. Zasypeš ho fakty, ale stále mlel tu svou. Jenže to je jak hmyz. Jeden zašlápneš (BAN) a druhý se vyrojí to mi hlava nebere

No, naštěstí tu (v 10G) máme většinu lidí, kteří sem jdou rozumně pokecat a také i ty, kteří umí reálně poradit. Hmyz mi nevadí, dá se solidně eliminovat, i když to chce trochu času.

Zpět k tématu. Ve skupince máme kluky, kteří se svými FK7 L15B0/7 nalítáno už přes 120.000 km a žádné problémy s pohonem. Buď v klidu, příteli OK
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 13:41   Citovat  

Pro příčetné majitelé litru, pokud tady ještě nějaký je, mám naceněno ze dvou servisů výměnu rozvodů ve 120tkm/6 let. Vychází to přesně podle spekulací, které tady již byly napsány daleko dříve. Samotná výměna přijde na nějakých 30 tisíc. Nejdražší je to komplet odstrojení motoru, auto bude dva dny na dílně. Nutno k tomu připočítat vše ostatní, což dává smysl to udělat při tom, aby měl člověk klid, takže AB 2 8 + palivový filtr, svíčky, hodně se v tomhle nájezdu budou dělat i komplet brzdy a výměna oleje v převodovce. Takových +- 50 tisíc aby měl člověk připravených. Pokud to bude číst někdo kolemjdoucí, kdo servisuje v garáži, tak bych tu výměnu až tak nepodceňoval a zajel do autorizáku vzhledem ke zde popsaným problémům je sada na výměnu upravená.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 13:52   Citovat  

Pravdu díš, Luky. Chce to mít přesně tu inovovanou rozvodovou sadu a mít to potvrzené na 100%.

Zajisté mají ještě někteří v paměti, jak se koncernová TSIčka trápila s rozvody a až tuším, že šestá!!! opravná sada byla bezvadná. Do té doby hromady sad v oběhu a garážníci měnili rozvody metodou pokus/omyl.

Chce to mít tedy přístup do Hondí ETKY a vědět číslo té správné sady.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2022 , 14:04   Citovat  

Jopeeeno: jo, taky to teď vidím a taky mi už před pár dny připomněl JB - napíšeš v jedné větě, že do štrůdlu dáváš jabka a odpověď je nesouvislý blábol na tři stránky o tom, kam určitě jezdíš na dovolenou a proč je to špatně. No nic.

wartas: myslím, že čím novější auto, tím větší hodnotu má při prodeji pravidelný servis v autorizáku, o zásadních a drahých zásazích jako je výměna rozvodů nemluvě. Ještě bych ale zkusil cenovou nabídku třeba v Německu, pokud to tam nemáš daleko - kamarád svého času jezdil z Prahy servisovat BMW do Drážďan, říkal, že se mu to vyplatilo, i když do toho musel dát den dovolené. Přitom primárně tam nejezdil ušetřit (peněz měl dost), ale za lepším servisem. Že to navíc bylo levnější bral jako příjemný bonus.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina