Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g FL e:HEV (2023)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2025 , 16:24  Naposledy upravil stani-stani dne 3.4.2025 , 4:56, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Takže… jsem Honďák (nebo Hondař..?)

Dnes jsem si byl auto vyzvednout. Velká spokojenost, přehozeny gumy, , namontováno tažné. Jinak tažné je origoš za 23t vč. montáže, náhrada Brink za 11t. vč. montáže. Chtěl jsem Brink, protože jej mám na Avensisu a jsem s ním dlouhá léta spokojený. Byl přislíben, ale pak došlo k tomu, že dodavatel by ho nestihl do termínu předání vozidla dodat, tak tam za stejný peníz dali origoš. Mrk

Pak jsem se podíval na kufr a „myslel jsem, že mě vomejou..“ Už je to skoro 5 let, co jsem ho viděl u první verze Jazz e:HEV. Už tehdy se mě jevil malý, teď se mě jevil dokonce prťavý. Oproti Avensis kombi, je to tedy hodně down… No jo, co se dá dělat… Jazz by měl být tak o 30 cm delší a pak by to bylo ideální.

Celkové provedení ("za ty peníze"! Velmi šťastný ), uvnitř i z venku, není žádný luxus, naopak, je to spíše nížší střední třída, působí to lacinějším dojmem – interiér, podběhy, plechy.... Můj starý Avensis je oproti tomu na vyšší úrovni. Však prý v té době nový stál 900t Kč (?!?).

Ujel jsem s ním dnes 200 km. Jízda byla velmi dobrá. Jazz velmi dobře drží na silnici, oproti Avensis je poněkud tvrdší, ale ne zas moc, výmoly zvládá, ale mohlo by to být o trošku lepší, obzvláště když jsou tam vyšší pneu. Líbilo se mě při vjezdu do obce, automatické přepnutí na elektrický pohon, takřka nehlučné rozjíždění na semaforech. Po městě B+ECON. V Hondě mi říkali, že po městě taktéž jezdí výhradně na „B“.
Překvapil mě hluk (oproti Avensisu), jsou slyšet pneu (že by tím, že jsou nové?), i „šum svistu“, a to i při nižších rychlostech (v obci). Že by slabší plechy?

Projevy pohonné jednotky: je to přesně jak v tom výše uvedeném videu. Pokud si dobře vzpomínám na test jízdu u první verze Jazz e:HEV, tak tam to „vytí“ motoru bylo konstantní. Tady opravdu jakoby „přeřazuje“. Jednoduché zjištění: pohon není pro jedince jezdící „brzda-plyn“. Ano, když chci prudce zrychlit, hodně sešlápnu plyn, motor „zavyje“. Ale „zavyje“ tak nějak kultivovaněji, než-li dřív. Je to hlasité, ale není to nepříjemné. Velice rychle jsem přišel na to, že „dupat“ na plyn je hloupost. Chce to prostě lehkou nohu (stejně tak u brzdového pedálu!), motor dobře táhne, požadovanou rychlost dosáhnu také, možná s dvou vteřinovým zpožděním, ale bez „vytí“. Než jsem si pro Jazz jel, už jsem online prohlížel, tlumící hmoty, že to oblepím, ale teď nevím, možná že to ani dělat nebudu.
Jinak ten motor je vhodný pro Jazz, pro HR-V už to není. Ono 1.5 + Atkinson+hybrid, je ještě přijatelný pro Jazz, ale pro HR-V, tam by měl být minimálně 1.8.

Zapnuté asistenty mě až tak nevadí (počítám do budoucna, že se objeví nějaký hack). Jediné kontroverzní je „Udržování se v jízdním pruhu“. V určitých situacích to může být dobré (nepozornost, nebo nedejbože mikrospánek), ale celkově… nevím…

Úzká okreska, nově položený asfalt, pruhy jen u krajnice, nevyznačen střed vozovky. Široké kamiony v protisměru, musím se vyhnout až ke krajnici, ale „asistent“ mě rve volant do toho kamionu! Už si to moc nepamatuji, ale u té první verze Jazz e:HEV, tam snad jen volant trochu „trkal“, při opuštění jízdního pruhu bez blinkru. Tady to ale vypadá, že přebírá řízení… Tak to koukám! Ble
A také to nefunguje vždy, někdy je středová čára vybledlá, jindy na ní svítí slunce, nebo jízda do prudkého kopce – kamera to asi nevidí.
Dokonce jsem viděl na Youtube video, kde jede ale nedotýká se volantu, "asistent" za něj řídí... Poloautonomní systém???

Tolik vychvalované sedačky… Ještě teď mě bolí záda a pr…. zadek. Avensis je proti tomu luxus první třídy. Nevím, čím to je, možná že jsou sedačky nové, nevysezené“, nebo jinak tvarované, nevím.

Disky mají také ten plastový kryt, ale v reálu nevypadají vůbec špatně, měnit je nebudu, nechávám si je.
Jo, a Honda má v těch popiskách pěkný zmatek. Elegance nemá mít bezklíčové startování (ceník+konfigurátor). Viz foto. Nejsem z toho nějak „vodvázaněj“, protože mě to nic neříká - zloděj to asi může nastartovat v pohodě, že? Nebo ovladač musí být do určité vzdálenosti přítomen? Nevím. Asi oproti ceníku a konfiguráku se možná ještě něco objeví.
Jinak ty originál gumy jsou na prodej.

tazne.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tazne.jpg, 142.83 kB

kola.jpg

kola.jpg, 128.67 kB

power.jpg

power.jpg, 74.84 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2025 , 20:56   Citovat  

Ahoj a gratulace. Je fajn, že na to koukáš střízlivě. Ale porovnávat Jazze a Avensise? Jestli se nepletu, tak konkurent Avensisu byl tehdy Accord. A konkurent Aurisu/Corolle je Civic. A Jazzu zase Yarísek. Avensis byl tehdy velky, pohodlný kočár, řekl bych střední třídy. A tomu odpovídala i cenovka. Jazz je prostě malé, byť praktické, městské auto s nadstandardním obestavěným prostorem, který nikdo jiný nenabízí. Ale pořad to je malé auto. A tomu odpovídá podvozek, tlumící materiály, síla plechů a skel, sedačky, materiály interiéru atd.

Kufr je maličký, ale dva pekáče jsem tam tehdy narval, když jsem ho měl kdysi půjčený. Ale v podstatě nic víc se tam nevešlo. Úsměv Škoda, že Honda nenabízí ještě prodloženou verzi Jazze, to by už šlo. Pro nás je kufr Jazze malý. Jo, jsem rozmlsaný z Civica Tourera. Velmi šťastný Sice udávaných 624l je celkem dost, ale to je včetně velkého prostoru pod podlahou, kde mám dojezdovku. Nad podlahou tak bude kolem 500l.

U celoroček vidím jen jednu nevýhodu. Když už na podzim mají 4mm, měly by se vyhodit. Protože v únoru mohou mít pod 4mm a pojišťovna vždycky hledá důvody, proč neplnit. Kdyby tenhle vzorek měly na jaře, nechaly by se krásně do podzimu dojet. Záleží, kolik člověk najezdí.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2025 , 10:10   Citovat  

anunaki, stani-stani: srovnání s Avensisem vidím stejně, dvě třídy dolů jsou poznat, i když je to vícegenerační rozdíl. Jazz musí být tvrdý, aby měl rozumné jízdní vlastnosti, má to krátký rozvor a je to vysoké. Hlučnost u Hond je historicky nic moc (s výjimkou Accordu a C9G), v dnešní době se šetří každá kačka, která není vidět a každé kilo, které srazí bruselní ekovýpalné. U drobka jako Jazz dvojnásobně.

Asistenty nesnáším a mám co jde ve všech autech vypnuté. Honda má zrovna tohle velmi nepovedené a nebezpečné (nezapomenutelná chvíle, kdy jsem na tempomat objížděl zaparkované auto a Civic dupnul na brzdu, protože si myslel, že do něj hodlám nabořit - ten za mnou měl jistě radost, když mu manželka prala trenky, podobných situací mnoho). S taháním za volant dle pruhů (to mám vypnuté od začátku trvale, takže nevím, jak se to chová v C10G) u mě vede Kia eNiro, která trvala na tom, že pojedu do betonového zátarasu (na dálnici se zuby nehty držela bílé čáry a ignorovala dočasné žluté, nedržet pevně volant, kdo ví, jak by to dopadlo, nejspíš by začal deathmatch asistentů, až by se betony přiblížily víc).

S hackem rozhodně nepočítej, není ani na C10G a s Jazzem, kterého se prodá pár kusů, se nebude drbat už nikdo.

Bezklíč za mě super, strach ze zlodějů je podle mě neopodstatněný, neznám nikoho, komu by auto s keyless ukradli, sám má dvě doma a jedno už jsem měl (takže s tím jezdím cca 7-8 let) a nikdy žádný problém. Naopak skvělá věc.

Každopádně hlavně ať slouží a dělá co nejvíc radosti OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2025 , 16:41   Citovat  

Jo jo, je to bída. Sen o 1.8 atmosféře s AP Aisin již dávno skončil a už se nevrátí... Smutný

Dnes koupit za dobrou cenu dobré auto je téměř nemožné. Proto mě ze všech těch nabídek té dnešní automobilové bídy vyšel Jazz jako jediná skousnutelná volba. Tady málem luxus (jedem dealer mě říkal, že prý ve Skandinávii se Jazz prodává na naše za 800t. Kč), v Japonsku lidové levné vozítko za přiměřenou cenu. Normální cena by měla být tak 400t., ale vzhledem k tomu, že v Evropě zdražovali všechny značky, tak je cena taková jaká je. Kde je ta minulá kvalita, dnes se šetří na všem, monolitové litrové tříhrnky vyhoněné turbem, slabé plechy, laciné plasty, ale spousta nesmyslů z nařízení EU.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.4.2025 , 8:56   Citovat  

Simulaci řazení měl už predface
Startováni tlačítkem ma predface i základní Comfort
Celkem mě překvapilo ztvrdnuti podvozku při přechodu z 15” na 16” (ne CROSSTAR)
Neni to dálniční stíhač, ale na občasné cesty po dálnici bez problémů, nejdelší cestu po dálnici jsem jel Plzeň - Praha - Drážďany a zpět, po Německu kde to šlo tak 150-160 km/h jinak předpis a za rovných 6l (Crosstarem). Hluk motoru vůbec neobtěžoval.
A při běžném používání, kdy už člověk netestuje jak to zrychluje ap., tak moc řidičsky příjemné, tiché a pohodlné auto, podle mne o třídu výš než předchozí model.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2025 , 9:00   Citovat  

Rom. napsal:
Simulaci řazení měl už predface

Tak toto se mě právě nezdá...

Rom. napsal:

Celkem mě překvapilo ztvrdnuti podvozku při přechodu z 15” na 16”

No jasně, nižší guma (55) oproti vyšší (60). Píši to již nahoře, při 15' tam lze dát pouze 60, při 16' pouze 55.
Navíc jsem to četl už před FL na nějakém zahraničním webu, z nějakého testu, že je tam lepší dát 15' kola namísto 16'.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.4.2025 , 14:20   Citovat  

Od roku 2021, už jsme doma měli 2 Crosstary a jednoho normálního, tak nějaké zkušenosti jsou
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2025 , 21:11   Citovat  

Co jsem viděl testy Jazze, tak nejpohodlnější z těch všech verzí je údajně Crosstar. Už nevím, jestli to byl facelift a jestli se nějak podvozkově liší od předfaceliftu. Co jsem viděl testy HRV e:hev facelift, tak vesměs hodně chválí podvozek. Komfortní a přitom je pevný, jistý, není houpavý. Prý hodně dobře zvolený kompromis.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.4.2025 , 21:48   Citovat  

anunaki napsal:
Co jsem viděl testy Jazze, tak nejpohodlnější z těch všech verzí je údajně Crosstar. Už nevím, jestli to byl facelift a jestli se nějak podvozkově liší od předfaceliftu. Co jsem viděl testy HRV e:hev facelift, tak vesměs hodně chválí podvozek. Komfortní a přitom je pevný, jistý, není houpavý. Prý hodně dobře zvolený kompromis.

U predface nepoznám rozdíl v pohodlí mezi Crosstarem a obyčejným Jazzem na 15”
S HRV jsem se jenom svezl, ale nikdy s nim nejezdil dlouhodobě, ale první dojem je jako u Jazzu, jistý, přesný a při tom příjemně pohodlný podvozek
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2025 , 3:57   Citovat  

Rom. napsal:
Od roku 2021, už jsme doma měli 2 Crosstary a jednoho normálního, tak nějaké zkušenosti jsou

Hmm, tak to tak asi bude. Já jsem se jen dočetl, že u FL to poladili k lepšímu projevu a přidali nějaký ten kW. I v tom videu tvrdí, že je to jiné než předchozí. Je fakt, že už je to skoro 5 let, co jsem jel v před FL verzi, takže už si to úplně přesně nepamatuji, ale prostě nyní se mi u FL zdá, že je to lepší.

Jo, jinak, včera se "chameleon" projevil v celé své kráse. Při prudkém slunci skoro celé auto do šeda. Na boku kam nesvítilo slunce, bílá s nádechem růžové a modré. Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2025 , 6:01   Citovat  

No, musím se oběma svést a porovnat, až bude někdy cesta do Hondy. Jenže když on ten Tourer je tak spolehlivý a hlavně geniálně jednoduchý na samodomo údržbu. Motorový olej, převodový olej, filtry, ventilové vůle, kapaliny, brzdy (ještě ruční brzda, takže pohoda). A spotřeba od zakoupení, koukám do Fuelia, 6.4 l/100km (najeto 131tkm). Jasně, nové auto je nové auto. A taky za těch 10 let by HRV bylo určitě bezpečnější než Civic 9G, pohodlnější, příjemnější (automat). Přínos asistentů je asi diskutabilní, někdy pomůže, ale může i škodit. Velmi šťastný Spotřebou bych si nějak výrazně nepolepšil. Co jsem tak koukal na ty spotřeby HRV, tak bych ušetřil něco přes litr na 100, protože bych jezdil spíše mimoměstský provoz a tyhle hybridy excelují hlavně ve městě.

stani-stani: Aha. Oni už pro Jazz nenabízí tu standardní bílu barvu? Já jsem tuhle "bílou" metalízu viděl na HRV a přišlo mi to takový zvláštní, jak se ta barva, resp. nádech poměrně hodně měnil podle dopadajícího světla a úhlu pohledu. Takový zvláštní. Radši bych tu klasickou bílou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2025 , 7:41   Citovat  

anunaki napsal:
Oni už pro Jazz nenabízí tu standardní bílu barvu? Já jsem tuhle "bílou" metalízu viděl na HRV a přišlo mi to takový zvláštní, jak se ta barva, resp. nádech poměrně hodně měnil podle dopadajícího světla a úhlu pohledu. Takový zvláštní. Radši bych tu klasickou bílou.

Já také. Před FL nabízeli "Perleťová Premium Sunlight White", "Platinum White Pearl" a "Taffeta White". A také tmavý i světlý interiér. Teď u FL je to pouze "Perleťová Premium Sunlight White" a tmavý interiér. Já bych také raději bral "Platinum White Pearl", se světlým interiérem, ale což si dneska můžeš vybírat?... Tak to valím bulvy

Editace: právě jsem se dozvěděl: "Jazz jde nastartovat pouze v případě, že je klíček uvnitř vozu poblíž sedadla řidiče. Klíček vysílá signál na 80 cm."
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2025 , 13:33   Citovat  

První problém: propojení mobilu (Motorola G84) s Jazzem přes BT. Telefon Hondu vidí, Honda vidí telefon, ale ne a ne se spárovat. Až na několikátý pokus se to povedlo, ani už nevím jak. Načetl se celý mobil vč. kontaktů a volání. Pak jsem mobil odpojil, ale znovu se už nepropojil - v mobilu mám Hondu jako uložené zařízení, ale nekonečné "Připojování" a nic... Tak to valím bulvy

Druhá věc je, že systém u Hondy dovoluje instalovat aplikace, šly by tam napřímo nainstalovat např. Mapy.com? Anebo je to naprosto uzavřený systém?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2025 , 17:30   Citovat  

Stani-stani: A jiný mobil jsi zkoušel? Jsem ani nevěděl, že Motorola ještě vyrábí mobily. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2025 , 8:32   Citovat  

Tak jiný mobil jsem zkoušel, ale je to stejné, chová se to nestandardně. Když se to podaří přes BT spárovat, automaticky se spáruje i s Android auto přes wi-fi (nechápu jak to může samovolně zapnout wi-fi v telefonu). V Avensisu mám autorádio Kenwood, mobil se připojí automaticky ihned, bez problémů. Motorola G84 není žádný starý mobil.

Další nepříjemná věc: spotřeba. Protože jsem na to dosud neměl čas a obrazovka u řidiče byla celou dobu nastavena na navigaci, až včera večer jsem dal jiné nastavení obrazovky (je jich tam myslím celkem 19!), tak jsem nastavil obrazovku na spotřebu a podruhé jsem "myslel že mě vomejou"...8,2! Přitom ujeto 200km s "lehkou nohou" po okreskách, z toho pár km na (neplacené) dálnici, zbytek město na "B" a zapnutý Econ... Smutný

Jinak těch nastavení jsou strašná množství, probrat se tím vším do detailu bude trvat tak měsíc. K autu jsem dostal tištěný manuál - ve skutečnosti je to tlustá "bichle".

spotreba.jpg

spotreba.jpg, 129.85 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2025 , 14:54   Citovat  

Třeba se nějaký majitel Jazze ozve ohledně toho spárování, jak to funguje jemu.

Ta spotřeba je nesmysl i na nezajetý, syrový motor, tam bude něco špatně. Koukám, že baterka je dobitá z poloviny, takže se dobíjí. Ty jsi pak tankoval? Že jsi ujel 241km a máš plnou nádrž? A ukazuje ti to dojezd 978km. Přece kdyby tam byla taková šílená průměrná spotřeba, nemohlo by to psát dojezd 978km. Je tam nádrž 40litrů, takže pokud jsi dotankoval a ukazuje ti to tenhle dojez, průměr vychází na 4.09l/100km.

Nuloval jsi počítadlo? Co si vzpomínám, na tom dotyk. panelu by měla být obrazovka, kde byly zobrazeny jednotlivé spotřeby.

No uvidíš, až budeš zase tankovat do plna, kolik si spotřeboval litrů a kolik si na to ujel a jak bude sedět naměřená spotřeba.

stani-stani napsal:
Tak jiný mobil jsem zkoušel, ale je to stejné, chová se to nestandardně. Když se to podaří přes BT spárovat, automaticky se spáruje i s Android auto přes wi-fi (nechápu jak to může samovolně zapnout wi-fi v telefonu). V Avensisu mám autorádio Kenwood, mobil se připojí automaticky ihned, bez problémů. Motorola G84 není žádný starý mobil.

Další nepříjemná věc: spotřeba. Protože jsem na to dosud neměl čas a obrazovka u řidiče byla celou dobu nastavena na navigaci, až včera večer jsem dal jiné nastavení obrazovky (je jich tam myslím celkem 19!), tak jsem nastavil obrazovku na spotřebu a podruhé jsem "myslel že mě vomejou"...8,2! Přitom ujeto 200km s "lehkou nohou" po okreskách, z toho pár km na (neplacené) dálnici, zbytek město na "B" a zapnutý Econ... Smutný

Jinak těch nastavení jsou strašná množství, probrat se tím vším do detailu bude trvat tak měsíc. K autu jsem dostal tištěný manuál - ve skutečnosti je to tlustá "bichle".
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2025 , 15:20   Citovat  

Asi po 160 ujetých km jsem dotankoval do plna. Takže z té plné nádrže jsem ujel cca 80km.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2025 , 15:44   Citovat  

Prostě to nevychází. Kdyby jsi ujel 80km s průměrnou spotřebou 8.2 l/100km, tam by ti z nádrže muselo ubejt 6.56 l. Teď bys tam měl mít teda 33.44 l a pak vychází dojezd směšných 408km. Ale ukazuje to 978km. Navíc je rozpor i v ukatateli stavu paliva, kde je stále plný počet dílků. Divný, co?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2025 , 15:54   Citovat  

No je to divný... Tak to valím bulvy

Teď jsem skočil do auta, u displeje u řidiče tedy udělal reset té spotřeby, a na tom hlavním displeji je to takto (sorry za kvalitu, bylo to narychlo a proti slunci):

spotreba0.jpg

spotreba0.jpg, 217.78 kB
   Návrat  
Konrad je teď offline  Konrad
PříspěvekZaslal: 5.4.2025 , 17:54   Citovat  

K tomu spárování, já měl podobnej problém u HR-V vs iphone. Milionkrát jsem to pároval, mazal a zase znova a furt nic.
No pak jsem někde vyčetl, že musí bejt zapnutá Siri a najednou na první pokus OK.
Tak jestli i na Androidu není nějaká podobná "virtuální asistentka", bez jejíž aktivace je to bloklý...

No a pokud je to spárovaný, tak mapy.cz skrze android auto by to mělo sdílet, ne?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2025 , 12:15   Citovat  

Takže ohledně párování: doufám, že vyřešeno.
Info i pro ostatní:

mobil - Nastavení - Systém - Resetovat možnosti - Resetovat Bluetooth a Wi-Fi.

Jazz - Obecná nastavení> Systém> Podrobné informace> Správce aplikací - u některých dotčených app jsem udělal Ukončení

mobil - Nastavení - Systém - Pro vývojáře - Verze profilu Bluetooth
    AVRCP - 1.4 (defaultně bylo 1.5 - nefungovalo, nefunguje ani 1.3)

Spárování jsem zkoušel nyní pouze bezdrátové.
Spáruje se to nejen s BT ale zároveň s Android auto přes wi-fi (automaticky to zapne wi-fi v mobilu), na displeji ikonka Telefon nefunkční (vlastně nefunkční Telefon i na dolní liště), telefon lze nyní ovládat pouze přes Android auto.
Pokud chci aby se mobil propojil s Jazzem čistě přes BT jako Telefon, musím v mobilu deaktivovat app Android auto.

Jiná věc: v Jazzu je Android 8.1. Zjistil jsem, že Mapy.com podporují Android 8.0 a výše. Stáhnutá nejnovější verze na flashku, a přes instalátor apps v Jazzu pokus o instalaci. Instalátor na flashce soubor vůbec nevidí, i když jiný instalátor jiné app vidí. Je to zřejmě tím, že instalátor u Mapy.com je *xapk.
Editace: aha, musí se to udělat jinak. Hmm, tak zase příště.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2025 , 16:07   Citovat  

Jo, anglický klub hondy jazz je studnice informací. OK

Ohledně té spotřeby mi to stejně není jasný. Po vynulování to píše předchozí průměr 4.8, ale u cesty A to píše pro ujetou vzdálenost 241km spotřebu 8.0. Každopádně i tak je to divný, když jsem měl před léty půjčenýho Jazze, spotřeba byla v těch trasách vždy kolem pěti litrů a to byla zima a jezdil jsem normálně, ani nevím, jestli bylo zapnutý eco.
No uvidíš až znovu natankuješ do plna, jak to bude vycházet.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2025 , 16:26   Citovat  

No, uvidím při další jízdě. Nechtělo se mi dělat tovární reset (a vše znovu nastavovat), ale možná se tomu nevyhnu. Je mě jasné, že spotřeba 8l je nesmysl. Pokud to bude dál tento nesmysl ukazovat, prostě zajedu do servisu.

"Vtípek" o průměrné spotřebě z manuálu Jazz:

spotreba-manual.jpg

spotreba-manual.jpg, 48.42 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2025 , 17:36   Citovat  

Aha, třeba tohle by mohlo být řešení, později zkusím:

prumerna.jpg

prumerna.jpg, 26.74 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2025 , 18:11   Citovat  

Super, tak to můžeš být ještě rád za těch 8 litrů. pořádnej výtlem

stani-stani napsal:
No, uvidím při další jízdě. Nechtělo se mi dělat tovární reset (a vše znovu nastavovat), ale možná se tomu nevyhnu. Je mě jasné, že spotřeba 8l je nesmysl. Pokud to bude dál tento nesmysl ukazovat, prostě zajedu do servisu.

"Vtípek" o průměrné spotřebě z manuálu Jazz:
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2025 , 8:11   Citovat  

Tak jsem se radoval předčasně. Připojení mobilu opět nefunguje... Smutný Párování opakovaně selhává. Jedině co jakžtakž funguje je propojení přes USB kabel. Ale i to za jízdy vypadlo.

Instalovat aplikace nelze, Instalátor sice nalezne na USB disku *app, zeptá se zda instalovat, načte to, ale pak samotné tlačítko instalace je šedé, nelze je aktivovat.

Spotřeba - vše resetováno, stejně ale při jízdě ukazuje nesmysly - na displeji u řidiče např. 6,1 a zároveň na hlavním displeji 4,9.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2025 , 9:41   Citovat  

Hmm, takže návštěva v servisu tě asi stejně nemine. Smutný Jsem zvědav, co na to řeknou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2025 , 13:50   Citovat  

Tak jsem udělal tovární reset a ani to nepomohlo. Zkoušel jsem i přes wi-fi aktualizovat systém - je aktuální. Spárovaný telefon udrží v paměti pouze krátkodobě. Aplikace nejdou instalovat. Vysoká spotřeba je stále, ale napadlo mě, že auto, když jsem ho přebíral, tak mělo najeto pouhých 5km, a protože jinak auto nejezdilo, tak se mohla vybít hlavní baterie, a teď to auto dohání. Dám tomu měsíc a uvidím, zda se spotřeba ustálí alespoň na deklarovaných hodnotách.
Když ne, pak kontaktuji servis.

Nejvíce mě štve, že se natrvalo nespáruje s mobilem přes BT.

První vylepšení:

lp.jpg

lp.jpg, 233.27 kB

pp.jpg

pp.jpg, 208.56 kB

z1.jpg

z1.jpg, 200.3 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2025 , 15:36   Citovat  

stani-stani: spíš než měsíc bych tomu dal třeba 100-200 km a jel bych po nich dotankovat, ať víš, kolik to skutečně žere. Osm na sto je úlet, na spritmonitoru je průměr 4.5 a největší závodník jezdí za 5.59. S osmičkou by byl přeborník.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2025 , 20:31   Citovat  

Zkoušel jsi udělat reboot?
tudy odkaz

Jako když auto několik měsíců stálo po skladech, tak se musel ten olověný akumulátor i vysokonapěťová baterie trochu vybít.

Když jsem si kdysi pročítal manuál, tak tam psali, že když s autem nejezdíš po delší dobu (půl roku?), tak s ním pak musíš vyjet třeba na půl hodiny, aby se akumulátory dobily.

Na Jazzclub fóru jsem kdysi četl o postupu, jak rychle dobít akumulátor motorem, když auto stojí. Byla to přesná sekvence činností, hrála v tom určitě roli řadící páka a plynový pedál. To se může hodit, když třeba zaparkuješ a vidíš, že akumulátor je málo nabitý. Přitom víš, že v nejbližší době nikam nepojedeš, tak si to takhle za pár minut dobiješ. Je určitě lepší nechat odstavené auto s akumulátorem nabitým na 70% než na 30%.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g FL e:HEV (2023)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina