Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Srovnání (golf 3 1,9TDI 110k nebo civic 1,5 16V 101k)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
šátec je teď offline  šátec
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 19:48   Citovat  

co jede lip golf 3 1,9TDI 110k nebo civic 1,5 16V 101k
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 7:04   Citovat  

Podle toho,jak umíš jezdit... Starší Hondy jsou i celkem lehké, takže nějaký ten koník nehraje roli. Atmosféra má menší krouťák, ale pokud ho umíš využít...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty_oc je teď offline  marty_oc
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 8:40   Citovat  

V benzínu je pro mě subjektivně radostnější pocit z jízdy... Ale krouťák nafty je fajn, nicméně když mi začne motor skomírat ve 4000 RPM tak to mě drtí. Radost z jízdy začíná nad 4000 RPM VTEC
   Návrat  
Viperm je teď offline  Viperm
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 8:44   Citovat  

Vzhledem k tomu, ze 6G 3D civic 1,5 vtec jede jen o neco malo hur nez 2,0tdi 140k octavia II combi, tak bych asi sazel na nej... pokud se vezme sprint z mista...
   Návrat  
Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 9:48   Citovat  

Záleží na jezdci, ale podle mě co se týče sprintu tak Civic, už jen proto že na tý naftě musí zařadit víckrát atd. Osobní zkušenost Civic 6g 1,4 66kW vs. Golf 3 1,9 tdi asi taky 66kW a vyhrál jsem, na konci tak o délku auta.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 9:51   Citovat  

benzin je treba tocit.a kdyz umis dobre radit tak jede dobre
   Návrat  
šátec je teď offline  šátec
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 15:09   Citovat  

takze je to tak nak na stejno ,ale osobne bych se teda priklonil k ty honde Honda
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 15:57   Citovat  

z místa vyhraje honda protože je lehčí.. ale z 30km/h by to už bylo zajímavější..
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 17:50   Citovat  

To je snad jedno ne? jak co jede na sprintu Honda je proste styl zivota a o tom to je, a proto me tolik bavi.Je to skvelej pocit kdyz potkas nalazenou hondu nebo jakou koliv, a s nadsenim ti ten clovek na druhe strane mava a blika, tohle se ti nikdy s Golfem nestane...Jednou se s nami dal do reci uplne cizi pan a mel novejsiho Civica,byl to nejakej duchodce ale hondar srdcem, povypravel nam jak mel integru 1G a jak na ni vzpomina je to dobrý Honda ma proste styl...a to me hrozne bavi...že mam auto vytrzeny z konceptu klasickyho koncernu...A rad se za nim kdokoliv otoci..At uz jsou to mavajici deti nebo udiveni duchodci..to auto proste vzdycky nejak zaujme...
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 18:03   Citovat  

Rada36 napsal:
To je snad jedno ne? jak co jede na sprintu Honda je proste styl zivota a o tom to je, a proto me tolik bavi.Je to skvelej pocit kdyz potkas nalazenou hondu nebo jakou koliv, a s nadsenim ti ten clovek na druhe strane mava a blika, tohle se ti nikdy s Golfem nestane...Jednou se s nami dal do reci uplne cizi pan a mel novejsiho Civica,byl to nejakej duchodce ale hondar srdcem, povypravel nam jak mel integru 1G a jak na ni vzpomina je to dobrý Honda ma proste styl...a to me hrozne bavi...že mam auto vytrzeny z konceptu klasickyho koncernu...A rad se za nim kdokoliv otoci..At uz jsou to mavajici deti nebo udiveni duchodci..to auto proste vzdycky nejak zaujme...
jistě golfáci na sebe mávat nemůžou když z auta neviděj kvůli jejich spešl posezu ven z auta.ruku na 12 a opřený o sedačku spolujezdce pořádnej výtlem podle mě to má golf i v nějakým manuálu páč takhle sedí snad všude kde jsem jen byl....tim myslim evropské země a anglii...tam jen sedí na druhé straně pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 18:07   Citovat  

civicblack napsal:
jistě golfáci na sebe mávat nemůžou když z auta neviděj kvůli jejich spešl posezu ven z auta.ruku na 12 a opřený o sedačku spolujezdce pořádnej výtlem podle mě to má golf i v nějakým manuálu páč takhle sedí snad všude kde jsem jen byl....tim myslim evropské země a anglii...tam jen sedí na druhé straně pořádnej výtlem pořádnej výtlem

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem jasny me pripada ze maj ty golfy krivy sedacky protoze to je fakt nemoc...podle me ten posez v tom aute nuti se naklanet bo co...
ja kdyz se pokusim v tarze taklhe sedet tak mi to je hrozne nepohodlny...njn nedovoli mi sedacka se rozvalovat pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 18:09   Citovat  

Rada36 napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem jasny me pripada ze maj ty golfy krivy sedacky protoze to je fakt nemoc...podle me ten posez v tom aute nuti se naklanet bo co...
ja kdyz se pokusim v tarze taklhe sedet tak mi to je hrozne nepohodlny...njn nedovoli mi sedacka se rozvalovat pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
možná tak vyrovnávaj těžiště ale voni ty pitomci v tom tak sedí ikdyž maj vedle sebe kočku... KO to mi hlava nebere pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 18:15   Citovat  

je treba se nekoho zeptat ale treba u GIII to tak nevidam ale u G IV to je kus za kusem...
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 18:26   Citovat  

civicblack plus Rada: panove osobne mohu srovnat, neb vlastnim jak par hond, tak golfinku IV TDi a osobne tyhle auta nejdou rovnat. Co se tyce sprintu, tak je treba zvazit, ze za cenu za kterou do hondy nekoupim pomalu ani primej kit sani na golfa mam chip, kterej to auto nehorazne nakopne a pak te honde muzu ukazat jen z dalky papaaaa :o) Co se tyce posezu, sam to nemam rad, ale co ho mam, jezdim tak taky..neni to machrovani, ale kdyz si date loketku a radite zlehounka jen jednim prstikem, tak druha ruka akorat padne na volant tak jak bylo receno..No je to tak mnoo..v Honde se me libi pevna sedacka, 4bod, proste racing pocit..u golfa je to pohodli, mekoucko a jemnej styl jizdy..ve finale je zajimave pozorovat chovani hondaru na dalnici "jak to toci" a pak chovani koncernistu, kteri jedou stale stejne a nejak je tohle nebere a ve finale diky kroutaku a spotrebe proste honda dycky odpadne. Ja mam golfitko na bezne litani a lepsi jsem si vybrat asi nemohl..honda je weekendova zalezitost "pro ten pocit".. Hihi je to dobrý
   Návrat  
Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 21:26   Citovat  

gizmi: sorry, ale jestli máš 66 kw tak nevím co si tam tím chipem pomůžeš, akorát dřív pošleš motor do kytek dle mého. 66 kw oproti ostatním silnějším naftám má slabší palivový čerpadlo a mraky jiných věcí. On je problém předělávat i 74 kW na vyšší výkon. Tohle jsou informace od lidí, kteří vědí o čem mluví sám jsem to kdysi zkoumal protože jsem přemýšlel o golfce jako o vozidle....
Jinak co se týče pohodlí a na dlouhý cesty je to jasný golfka je lepší, jak moc je lepší nafta to nevím. I když taky jsem si jel pro kola k tobě s naftovou fábkou Velmi šťastný Má zkušenost je, že to není žádná výhra. S octávií 2 RS s ecu z golfu edition 30 (230 ps, 350Nm) jsem byl v německu a zpět asi 1200 km cesty. Dostávala pořád krupici za 200 a i maximálka se zkoušela v republice to samý a když jsem přijel před barák tak průměrná 8,7 litru a pochybuju že s naftou bych na tom byl o tolik líp natož jel takhle hovadsky.
   Návrat  
azmodan je teď offline  azmodan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 21:59   Citovat  

Rada36 napsal:

no kdybych tohle zkusil v prelude, tak si nabodnu mezi pulky roh sedacky a to moc prijemny nebude Velmi šťastný Ale jeste horsi jsou frajirci, kteri maj na hlave ksilt dozadu a jedou suverene stredem silnice, protoze jim to tam prece patri ne, nafta kua!Úsměv a na golfkach maj mracitka a cinsky znaky Velmi šťastný inu dobreho pomalu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 11:36   Citovat  

azmodan: tak to uz je extrem.. pořádnej výtlem je to dobrý pořádnej výtlem
Matyn: obavam se ze mas spatne informace..ja nemam PDcko, takze u me staci vymenit vstriky a nachipovat a fakt to udela hodne..Mrk a ty finance nejsou tak divoky jako u japan vozu obecne..Mrk Ja od golfa nechci neco cim neni (coz hodne lidi neprizna) ..chci auto ktere bude v peknem stavu, bude denne litat, spotreba bude stale tak pekna (srovnavej srovnatelne a to ramec 100t penez..to je jako bych rekl ze smart zere mene..proste RSo je jinde a nema tu co delat ve srovnani..Mrk a kdyz budu chtit, tak dobre predjedu a bude umet byt sviznej (vazne nejde o vykon jako spis ten kroutak..) .. jak jsem psal..srovnaval jsem s CRXkou 2g a na semaforech benzin bez naroku.. je to dobrý Vsak ja kdyz mel jeste targu VTi 170PSů, tak jsem jel s fabkou RS, vstriky, turbo, brutal chip od jedne nejmenovane firmy (reklamni vozidlo upravce) udajne 200PS..na rozjezdu jsem zaplakal nehorazne!!! 1,2,3 a mel me skoro o kamion!!! Posleze sepne VTi a v cilovce jsme na stejno..bohuzel na dalnici bude mit opet nafta vyhodu a o spotrebe fakt nemluvim..Mrk je to dobrý
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 11:52   Citovat  

gizmi napsal:
azmodan: tak to uz je extrem.. pořádnej výtlem je to dobrý pořádnej výtlem
Matyn: obavam se ze mas spatne informace..ja nemam PDcko, takze u me staci vymenit vstriky a nachipovat a fakt to udela hodne..Mrk a ty finance nejsou tak divoky jako u japan vozu obecne..Mrk Ja od golfa nechci neco cim neni (coz hodne lidi neprizna) ..chci auto ktere bude v peknem stavu, bude denne litat, spotreba bude stale tak pekna (srovnavej srovnatelne a to ramec 100t penez..to je jako bych rekl ze smart zere mene..proste RSo je jinde a nema tu co delat ve srovnani..Mrk a kdyz budu chtit, tak dobre predjedu a bude umet byt sviznej (vazne nejde o vykon jako spis ten kroutak..) .. jak jsem psal..srovnaval jsem s CRXkou 2g a na semaforech benzin bez naroku.. je to dobrý Vsak ja kdyz mel jeste targu VTi 170PSů, tak jsem jel s fabkou RS, vstriky, turbo, brutal chip od jedne nejmenovane firmy (reklamni vozidlo upravce) udajne 200PS..na rozjezdu jsem zaplakal nehorazne!!! 1,2,3 a mel me skoro o kamion!!! Posleze sepne VTi a v cilovce jsme na stejno..bohuzel na dalnici bude mit opet nafta vyhodu a o spotrebe fakt nemluvim..Mrk je to dobrý
Gizmi sry ale ty se asi neumíš rozjíždět s benzínem HaHaaa Ted s vti ještě nemám naježděno moc "závodů" ale ještě s civicem co jsem měl jsem právě na rozjezd dal silnější auta a až třeba za 2 či 3 mě předjížděly. Pokud sprintuješ s benzínem z 800 otáček tak ti ujedu i na kole HaHaaa
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 11:55   Citovat  

Gizmi:prijeď mi ujet nebo tomu neuveřím Velmi šťastný
PS:Čipa a Dejla si klidně vezmi sebou Hihi
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 11:57   Citovat  

eXi_ napsal:
z místa vyhraje honda protože je lehčí.. ale z 30km/h by to už bylo zajímavější..

pak bych to ještě srovnal na dálnici z 90km/h a ze 130km/h Velmi šťastný
nafta zasmrdí s a kouřovym efektem jde stranou...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 11:59   Citovat  

Henges napsal:
Gizmi sry ale ty se asi neumíš rozjíždět s benzínem HaHaaa Ted s vti ještě nemám naježděno moc "závodů" ale ještě s civicem co jsem měl jsem právě na rozjezd dal silnější auta a až třeba za 2 či 3 mě předjížděly. Pokud sprintuješ s benzínem z 800 otáček tak ti ujedu i na kole HaHaaa

no asi tak.se neumis rozjizdet s benzinem potom v tom pripade.benzin je potreba tocit.a naftak ma sice vetsi kroutak ale taky jak dlouho a benzin ma uplne jiny prubeh a urcite bych se tady nevychvaloval s tou 66kw.kdzy treba fabia rs origo ma 130 koni nebo kolik a 0-100 ma pres 9s.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:01   Citovat  

Henges: chlape chlape..zkus si to precist znova..Fabia RS ofiko od upravce kolem 200PSů a kroutak zhruba 3x vejs nez maj ty nase pidihonditka..Mrk

Pako: s tebou rad porovnam az bude po uprave..ale porad zduraznuju ze to bude auto na bezne jezdeni a tak pujdes proti tak 130konim..Mrk To znamena ze vaha a vykon hraji pro tebe.. OK

Oba panove: podivejte se za kolik lita sprinty hodne upravena nafta a porovnejte finance vlozene do nasich aut a do nafty..Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:03   Citovat  

gizmi napsal:
Henges: chlape chlape..zkus si to precist znova..Fabia RS ofiko od upravce kolem 200PSů a kroutak zhruba 3x vejs nez maj ty nase pidihonditka..Mrk

Pako: s tebou rad porovnam az bude po uprave..ale porad zduraznuju ze to bude auto na bezne jezdeni a tak pujdes proti tak 130konim..Mrk To znamena ze vaha a vykon hraji pro tebe.. OK

Oba panove: podivejte se za kolik lita sprinty hodne upravena nafta a porovnejte finance vlozene do nasich aut a do nafty..Mrk

zeptej se cajicka na kolik si ceni fabii pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:04   Citovat  

gizmi napsal:

a kokni na co jezdi nejrychlejsi Cool uhli to neni meetallll
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:06   Citovat  

furt jen ty chipy a chipy ste z toho vsichni podelani u tech tdicek.jestli chces aby to poradne jelo tak stejne te ceka vymena turba,vstriky a dalsi kraviny.a z te tvoji 66kw toho moc nevythanes.kamos ma taky nachipovanou fabii tdi 1.9 74kw.nevim kolik tam ma vysledne neni to nejhorsi ale taky nic extra proste nastup vykonu od 2000 to potahne do tech 3000 citis potah ale pak nic a radis porad.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:09   Citovat  

Matyn napsal:
S octávií 2 RS s ecu z golfu edition 30 (230 ps, 350Nm) jsem byl v německu a zpět asi 1200 km cesty. Dostávala pořád krupici za 200 a i maximálka se zkoušela v republice to samý a když jsem přijel před barák tak průměrná 8,7 litru a pochybuju že s naftou bych na tom byl o tolik líp natož jel takhle hovadsky.

Nechces nam tu snad tvrdit, ze jsi jel celou cestu plnej kotel a ten 2.0T si vzal jen 8,7l/100km?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:11   Citovat  

gizmi napsal:

Silnice nekončí po 400m... Ano, z turba dostaneš výkon snáž a s krouťákem se mu atmosféra taky nevyrovná, ale ropáky silně omezuje úzké pásmo otáček. O víkendu jsem s nafťákem jezdil (pravda, tam ,kde mně ubyde 1/2 nádrže ubyla u ropy 1/4) a děs... Ještě v neděli jsem vytáhl VTi a šel aspoň na 40km projížďku! Vtec VTEC a "konečně doma"... Mrk
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:11   Citovat  

Gizmi: jj i tak se neumíš rozjíždět HaHaaa joke
Viděl jsem i sprint fóbie RS s cca 180ps myslím a Mikiho kastrátu před smrtí a ujel mu v poho... (Miki)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:34   Citovat  

Ale jooo, chapu ze jsem na Honda-foru a ze malokdo si prizna ze by nafta mohla jet pekne.. :o)

Hellborn: o zazitku nerikam nic..vsak mi honda zustane na weekendy v garazi stale..ale z toho co pises vesmes semnou souhlasis.. To ze budu radit casteji? No a? ale jakym stylem!! V honde to tam rvu, kdezto u golfa jednim prstikem s rukou na loketce..proste na bezne jezdeni lepsi volba (pomer cena, vykon,spotreba, bezpecnost je tak rozdilnej, ze proste bez kometare..)...pokud se budem bavit o sportu, zazitcich, tvrde a sportovni jizde..OK, nereknu ani slovo.. je to dobrý Jinak jeste jednu vyhodu to ma..vklidu dam klicky od golfinky mladej a pohodaaa..predat klicky od CRX uz bych nebyl tak vklidu přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 12:38   Citovat  

zajimave ze mi jde taky radit jednim prstem na honde a nemusim tam nic rvat.divne co pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Srovnání (golf 3 1,9TDI 110k nebo civic 1,5 16V 101k)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina