Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
plynový pedál jde "skokově" sešlapávat..
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:03   Citovat  

Jestli to tu už někdo řešil tak se omlouvám za založení dalšího Topicu, ale tady, ani v manuálu jsem nenašel radu..

takže .. :

když pomalu sešlapávám plynový pedál tak jde mírně ztuha a v jednom bodě se přeruší plynulost sešlapávání.. když trochu přitlačím tak poskočí cca o 1-2 cm

dolu.. což je třeba na studenej motor docela trápení, když se tomu takle hnedka naloží naštvanej naštvanej nevim jak to logicky popsat, ale řekl bych, že je unavená

nějaká pružina co klade odpor tomu pedálu, nebo opravdu nevím.. nemam ani páru jak to je řešený "tam dole"

btw. nohy si meju dost často tak že by to bylo unavený od toho.. tomu se mi nechce věřit je to dobrý

díky za rady kouř
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:36  Naposledy upravil ReNo dne 18.9.2008 , 22:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

a hele, to mam take, rad bych se toho take zbavil OK
Proste slapu citlive plyn a on se ani nehne, az kdyz vice zaberu, tak poskoci o kus .. tim padem vyletnu jak prase Úsměv
ale je to vzdy jen kdyz uplne pustim plyn, jakoby se pedal "prilepil" a vzdy ho musim odlepit ...
je to urcite nejaka blbost, ja uz si i zvykl, ale zajizdet s timto, v kombinaci s keramickou spojkou, do garaze mi dela fakt pekelnej problem naštvanej

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
azmodan je teď offline  azmodan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:43   Citovat  

nevim, jak to maj tyto stroje reseny, jestli elektronicky nebo jak Úsměv ale z praxe vim, ze to muze byt tim, ze v bovdenu, ve kterem vedou "vousy" plynoveho dratu se proste nejaky ten vous utrhne a v bovdenu pak drhne...ale jak rikam, to se mi stalo na starym vraku seat ibiza a nevim jak to ma reseny honda...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:45   Citovat  

jj.. to je asi ono.. já zase tak s tou D16tkou nevylítnu no.. a keramický mam možná tak hrnky co mi dala tchýně, ale pěkně mě to .. vadí .. Smutný

jestli mě to bude ještě dlouho štvát tak .... to spravim sám.. izolepa atd OK .. Velmi šťastný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 5:06   Citovat  

no pokud je to zkraje chodu pedálu tak bych spíš měl podezření na zakousávající se klapku , zkuste přidat přímo na motoru. chlupatej bovden by působil spíš nevracení plynu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 9:19   Citovat  

monty napsal:
no pokud je to zkraje chodu pedálu tak bych spíš měl podezření na zakousávající se klapku , zkuste přidat přímo na motoru. chlupatej bovden by působil spíš nevracení plynu

Noo, take to vidim podobne, ze ta klapka, pac to dela od doby Skunk2 klapky a delala to i ta predchozi (zprvu jsem mel 66mm, pak jsem koupil 70mm).
Ale co s tim, ach jo, rozdelavat se mi ji nechce, je nova a hlavne, jak kdyz neco rozeberu, tak uz to neslozim naštvanej
Jinac promazana je, jen proste. .. no nic, jdu zalozit jine tema, tam mi budes moci urcite poradit ... hledej tema "sani" Úsměv
A diky přátele

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 10:47   Citovat  

mel sem stejnej problem vycistil sem jlapku a delalo to furt pak sem nasplichal vedecko do bovdenu a zlepsilo se to o 10% tak sem pak povolil matku na bovdenu ktera natahuje - kalibruje lanko ke pedalu a problem zmizel

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 11:33   Citovat  

Mně to dělalo, když se mi kousala klapka. Ale jen v "zavřené" poloze než jsem začal přidávat plyn. A to může mít dvě příčiny - u mě byla převrtávaná a materiál samotné klapky se zakusoval do těla klapky. To pak vyřešil jiný materiál klapky. A druhá možná příčina, přiohnutá osička klapky.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 12:30  Naposledy upravil monty dne 19.9.2008 , 12:39, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

ReNo napsal:
Noo, take to vidim podobne, ze ta klapka, pac to dela od doby Skunk2 klapky a delala to i ta predchozi (zprvu jsem mel 66mm, pak jsem koupil 70mm).
Ale co s tim, ach jo, rozdelavat se mi ji nechce, je nova a hlavne, jak kdyz neco rozeberu, tak uz to neslozim naštvanej
Jinac promazana je, jen proste. .. no nic, jdu zalozit jine tema, tam mi budes moci urcite poradit ... hledej tema "sani" Úsměv
A diky přátele
potřeba malinko posunout doraz klapky aby se přiotoevřela a nemohla se kousnout, ale jen s citem a bude nutný přeštelovat volnoběh.
viz faq - správné seřízení volnoběhu odkaz

TopGun je teď offline  TopGun
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 12:36   Citovat  

Ano, mam presne taku skusenost, ze klapka sa zasekavala v nulovej polohe. Posunul som jej doraz, volnobeh sa trochu pokazil (zostaval na 1200rpm), ale po kratkom case (po par hodinach) sa to ECU naucila a opravila to na spravnu hodnotu. Odvtedy som asi 2x resetol ECU (napr. pri vymene baterky) a pri naslednom starte bolo vzdy vidiet, ako sa najprv nahodi vysoky volnobeh, no potom hned klesne dole.

mara-mww je teď offline  mara-mww
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 13:35   Citovat  

hele me to dela taky resim to tim ze obcas promaznu lanko volejem tak to da na chvili pokoj ale za chvilku to jde zase takhle na prd takze asi poridim novy lanko a uvidime jestli se to zlepsi Úsměv pucoval sem kamosovi honduli na projeti tak rikal ze to je uplne strasny ten pedal ze by ho to sr... ale ja uz si na to nejak zvykl Velmi šťastný

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 13:49   Citovat  

mara-mww napsal:
hele me to dela taky resim to tim ze obcas promaznu lanko volejem tak to da na chvili pokoj ale za chvilku to jde zase takhle na prd takze asi poridim novy lanko a uvidime jestli se to zlepsi Úsměv pucoval sem kamosovi honduli na projeti tak rikal ze to je uplne strasny ten pedal ze by ho to sr... ale ja uz si na to nejak zvykl Velmi šťastný

jedno mam, mel jsem stejny problem tak jsem koupil lanko od Roma a po 2 mesicich si nechal udelat 4-bod takze se mi vali v pokoji:)))
teda estli mas D15B2

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 13:59   Citovat  

monty napsal:
potřeba malinko posunout doraz klapky aby se přiotoevřela a nemohla se kousnout, ale jen s citem a bude nutný přeštelovat volnoběh.
viz faq - správné seřízení volnoběhu odkaz

Takovej manual, to vypada na celonedelni praci Velmi šťastný
Dekuji přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 16:26   Citovat  

HonDan napsal:
jedno mam, mel jsem stejny problem tak jsem koupil lanko od Roma a po 2 mesicich si nechal udelat 4-bod takze se mi vali v pokoji:)))
teda estli mas D15B2

tyjo na me nesmis takhle odobrne D152B co to je HaHaaa to je pro me spanelska vesnice ja s autama teprve nejak zacinam takze vubec nevim Se stydím jo a stacilo teda vymenit jenom to lanko nebo ???

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2008 , 2:00   Citovat  

mara-mww napsal:
tyjo na me nesmis takhle odobrne D152B co to je HaHaaa to je pro me spanelska vesnice ja s autama teprve nejak zacinam takze vubec nevim Se stydím jo a stacilo teda vymenit jenom to lanko nebo ???

tak jestli pomuze promazani tak bude urco problem v lanku, mne se stavalo ze kdyz se ohral motor a vypl a tplej nastartoval tak se zasekavalo lanko takzze sem zastavil na krizovatce vyslap spojku a motor vylit na 3apul tis otacek a 3 nohy nemam abych to spickou vracel, jestli mas civic 4. generace jako asi jo 88-91 a mas tam 1.5 motor s 90 konikama tak je to prave to lanko co se mi vali pod stolem:)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2008 , 9:53   Citovat  

HonDan napsal:
tak jestli pomuze promazani tak bude urco problem v lanku, mne se stavalo ze kdyz se ohral motor a vypl a tplej nastartoval tak se zasekavalo lanko takzze sem zastavil na krizovatce vyslap spojku a motor vylit na 3apul tis otacek a 3 nohy nemam abych to spickou vracel, jestli mas civic 4. generace jako asi jo 88-91 a mas tam 1.5 motor s 90 konikama tak je to prave to lanko co se mi vali pod stolem:)

no to promaznuti vzdycky pomuze ale jenom tak maximalne na 3 dny pak to jde zase na ho... a porad mazat me to fakt nebavi Velmi šťastný jj mam presne toho civica co pises Úsměv co bys za to lanko dyztak chtel a odkud jsi ???

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2008 , 9:57   Citovat  

to vám dělá jen za studena,ne ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2008 , 11:15   Citovat  

za studena to je nejmarkantnější, ale i po o hřátí to jde taky ztuha.. to mi hlava nebere

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2008 , 12:08   Citovat  

mě to třeba dělá jen za studena a já si myslim,že je to tim jak tam je to pérko co odporuje lanku tak je to celý z kovu a jak je to všechno prochladlý přes noc,tak tim že se začne zahřívat motorový prostor tak se mění teplota těch třecích ploch a proto to občas přidá víc,protože když je zahřáto tak vše funguje jak má Mrk

xluccasox je teď offline  xluccasox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2008 , 14:11   Citovat  

taky mě to dělalo...a dělalo mi to roztřepený plynový lanko...když to pak jde do bowdenu tak se to zapichuje a nechce to pustit....pomohlo mi že hjsem sundal tu gumovou čepičku u vstupu do bowdenu, nastříkial tam wédéčko a ty roztřepený kusy lanko odskřípal a zamačkal kleštěma...ted je vše v pohodě...ujdou i studený starty.... Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2008 , 8:17   Citovat  

jasně že za studena to jde asi i hůř.. ale nevim proč by to mělo jít hůř, když to může jít i líp.. a toho bych chtěl docílit.. nechci se smířit s tim že to pujde blbě.. OK

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2008 , 11:15   Citovat  

me to delalo taky pred swapem na d15b2 je tam to dlouhy lanko a presne jak rikate kdyz se promaze, chvili to jde dobre ale druhej den uz zase ztuha, skokove, po swapu sme musel dat kratky lanko na klapku a najednou uz to de jak po masle, takze jedine novy lanko pokude se da sehnat a kdyz ne tak tam nejaky novy ''nabastlit'' (a nebo jit do swapu svatoušek )

Obsah fóra Honda-club.cz   
plynový pedál jde "skokově" sešlapávat..
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina