Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
crx ed9 big brake kit
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:42   Citovat  

cr4sh3r napsal:
No začíná se to vyvíjet směrem kterým jsem chtěl je to dobrý

Takže kdo poradí co je potřeba překopat na ED9 aby tam sedly třmeny z ITR a VTECa?? Teď by se mohl ozvat minor Velmi šťastný

myslím že to je zbytečná práce ,když už tak na něco lepšího.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:45   Citovat  

cr4sh3r napsal:
No začíná se to vyvíjet směrem kterým jsem chtěl je to dobrý

Takže kdo poradí co je potřeba překopat na ED9 aby tam sedly třmeny z ITR a VTECa?? Teď by se mohl ozvat minor Velmi šťastný

ono by nebyl problem s kotoucema ani desama ani s prasatama ale s jejich uchycenim.to je ta veda prave

Z tohodle bych mel strach ze mi to rozpuli auto

jsou tam 2x zadni sady asi preklep

[web:e981f0f323]http://www.tuning-in.cz/brzdovy-system-6-ti-pistkovy-honda-ef-crx-zadni-330mm-rok-vyroby-88~91-roztec-4-x-100.html[/web:e981f0f323]

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:51   Citovat  

diacoon napsal:
ono by nebyl problem s kotoucema ani desama ani s prasatama ale s jejich uchycenim.to je ta veda prave
to si děláš srandu ne ? pořádnej výtlem , pokud vybereš dobře třmen a kotouč aby to ničemu nevadilo tak je tam za den máš ,včetně výroby mezikusu,spíš je problém vybrat takový věci aby tam vzniklo místo na mezikus , pokud možno vycházely dobře kotvící díry a případně se to i vešlo do ráfků . Já měl na preludě kotouče z octávky , mezikus byl otázka cca 2h-když to zlehčím tak kus 10 plechu se 4 ma dírama.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:51   Citovat  

mozno sa mylim, ale doteraz som bol v tom, ze
1. cim viac piestikove brzdice, tym lepsie davkovanie a citlivost brzd - nerovna sa vacsi brzdny ucinok
2. na "uvarenie" brzd a dym spod blatnikov nema brzdova kvapalina a pancierove hadice ziaden vplyv
3. ovplyvni to pouze a len kvalita platniciek a kotucov (v istej miere aj velkost)
4. vymena seriovych brzd za "lepsie" nijako vyrazne nezlepsi samotnu intenzitu brzdenia (aj tak obmedzenu len prilnavostou pneu) ale iba oddiali ich prehriatie, odstrani fading

mal som uz rozne kombinacie kotucov a platniciek (brembo, ate, zimmerman, QH, mintex, nipparts) vzdy to koncilo po mojej ostrejsej jazde dymovou clonou, stratou ucinku a kopancami, definitivnym pokrutenim kotucov
na accorde som odpisal brzdy hned po kupe, tak som nahodil kompletku EBC - red stuff... niekde som tu aj pisal prve dojmy, ze nic moc, asi ako seria... dal som im skoro 2000km na zabeh a dnes som absolutne vyteseny, prvykrat v zivote zazivam stavy, ze mi pri pri intenzivnom brzdeni idu oci z jamiek a citim neskutocny tlak v hlave z pretazenia. ani pri opakovanom brutalnom brzdeni z 230 brzdy nevadnu, skor naopak a doteraz ani nezavibrovali. mimochdom mam vpredu tiez 2oj piestiky a tusim 280 kotuce, vzadu 1piest na 260 ale celkovu vahu aspon 2x vacsiu ako CRX a to auto brzdi brutalne, akurat ma serie ABS, bo stale ma tendenciu sa aktivovat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:55   Citovat  

monty napsal:
to si děláš srandu ne ? pořádnej výtlem , pokud vybereš dobře třmen a kotouč aby to ničemu nevadilo tak je tam za den máš ,včetně výroby mezikusu,spíš je problém vybrat takový věci aby tam vzniklo místo na mezikus , pokud možno vycházely dobře kotvící díry a případně se to i vešlo do ráfků . Já měl na preludě kotouče z octávky , mezikus byl otázka cca 2h-když to zlehčím tak kus 10 plechu se 4 ma dírama.

Ty mi dneska tak krasne hopsas na spek Mr. Green ja te zacnu asi mit rad

cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:02   Citovat  

monty napsal:
myslím že to je zbytečná práce ,když už tak na něco lepšího.

To si říkám furt... Jenže někdo mi tu říká že je to zbytečný... Kdo to jen byl? pořádnej výtlem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:06   Citovat  

Sleduju to tady jen po očku, ale tak nějak si říkám, že čím víc se bude muset Monty zabývat nějakým "skákáním někomu na špek", tím méně chuti bude mít radit i v případech, kdy o žádné "špekování" nejde.
A protože si jeho rad vážím a myslím, že lidi jako on dělají pro tohle forum neskutečně mnoho, přijde mi to trochu nevděčné vůči němu i ostatním uživatelům fora.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:12   Citovat  

pajo napsal:

4. vymena seriovych brzd za "lepsie" nijako vyrazne nezlepsi samotnu intenzitu brzdenia (aj tak obmedzenu len prilnavostou pneu) ale iba oddiali ich prehriatie, odstrani fading

Zas tak nesouhlasím, při dobrým rozložení brzdnýho účinku předek/zadek, se brzdná dráha zkrátí o hodně. Protože při dobrým naladění zadních brzd, se ti hmotnost vozu nebude tolik přenášet na předek, pač při brždění zadních brzd se zadek vozu bude zarývat do země, tudíž tam nastane k přesunu těžiště více dozadu a neodnesou to jen přední brzdy.

Nevím jak to popsat lépe, ale je tam asi rozdíl takovej jak když překopeš bubny na fávu na kotouče, v ten moment se ti předek nezapasuje do země. Auto si bude udržovat konstantní výšku při brždění v předu i vzadu (respektive bude klesat k zemi, ale po celé délce auta)...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:14   Citovat  

Minor napsal:
Sleduju to tady jen po očku, ale tak nějak si říkám, že čím víc se bude muset Monty zabývat nějakým "skákáním někomu na špek", tím méně chuti bude mít radit i v případech, kdy o žádné "špekování" nejde.
A protože si jeho rad vážím a myslím, že lidi jako on dělají pro tohle forum neskutečně mnoho, přijde mi to trochu nevděčné vůči němu i ostatním uživatelům fora.

Tak zakážeme diacoonovi přístup do tématu, stejnak mi tu jen offtopicuje Úsměv

Mít tak ty možnosti si to promazávat Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:17   Citovat  

pajo napsal:
1. cim viac piestikove brzdice, tym lepsie davkovanie a citlivost brzd - nerovna sa vacsi brzdny ucinok
2. na "uvarenie" brzd a dym spod blatnikov nema brzdova kvapalina a pancierove hadice ziaden vplyv
3. ovplyvni to pouze a len kvalita platniciek a kotucov (v istej miere aj velkost)

mal som uz rozne kombinacie kotucov a platniciek (brembo, ate, zimmerman, QH, mintex, nipparts) vzdy to koncilo po mojej ostrejsej jazde dymovou clonou, stratou ucinku a kopancami, definitivnym pokrutenim kotucov
na accorde som odpisal brzdy hned po kupe, tak som nahodil kompletku EBC - red stuff... niekde som tu aj pisal prve dojmy, ze nic moc, asi ako seria... dal som im skoro 2000km na zabeh a dnes som absolutne vyteseny, prvykrat v zivote zazivam stavy, ze mi pri pri intenzivnom brzdeni idu oci z jamiek a citim neskutocny tlak v hlave z pretazenia. ani pri opakovanom brutalnom brzdeni z 230 brzdy nevadnu, skor naopak a doteraz ani nezavibrovali. mimochdom mam vpredu tiez 2oj piestiky a tusim 280 kotuce, vzadu 1piest na 260 ale celkovu vahu aspon 2x vacsiu ako CRX a to auto brzdi brutalne, akurat ma serie ABS, bo stale ma tendenciu sa aktivovat

add 1) s citlivostí počet pístků nesouvisí , větší počet pístků se používá při potřebě větší plochy destičky -jeden pístek by tlačil na střed desky a kraje desky by se deformovali, takže dva menší pístky zajistí rovnoměrný rozložení tlaku ,navíc dojde většinou i k změně plochy (viz můj předchozí př.) a tím k změně převodovýho poměru v hydraulickým rozvodu směrem k vyšší síle na desce = plocha a tlak= větší učinek.
add 3) velikost má přímou souvislost s plochou a pákou , takže vliv velikosti bych nesnižoval
add 4 )intenzita závisí od síly působící na pedál , pokud změním vše kolem tam aby při stejné síle na pedál byl brzdný učinek vyšší tak pokud to otočím při stejné intenzitě brzdění budu tlačit menší silou . oddálení vadnutí s tím přímo souvisí - větší masa pro prohřátí i větší plocha pro chladnutí .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:20   Citovat  

Minor napsal:

Nesmis se na me zlobit ze jsem te po ranu otravoval s ebayem.Ja jsem to vuci montymu nemyslel buhvijak spatne pouze ty sis to nejak vylozil jinak.i Monty to urcite bere sporotvne.sleduj to vic nez jen po ocku Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:23   Citovat  

diacoon napsal:
Nesmis se na me zlobit ze jsem te po ranu otravoval s ebayem.Ja jsem to vuci montymu nemyslel buhvijak spatne pouze ty sis to nejak vylozil jinak.i Monty to urcite bere sporotvne.sleduj to vic nez jen po ocku Úsměv
mě to nechává v klidu , třeba si z toho někdo i něco vybere , ono když to napíšeš bez smajlíku tak to někdo může vzít vážně a zbytečně odradit,lidi obecně málo používaj vlastní hlavu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:26   Citovat  

no pravda ale obecne problem na netu kazdy si tu vetu vyformuluje dle sveho a pritom byla podana uplne jinou formou.
Tak ja uz mlcim..promazte to tady je to prece jen technicka sekce kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:28   Citovat  

Já to myslím v obecné rovině. Nedávno jsem v žertu Montymu psal, že by měl mít v profilu titul "zasloužilý rádce", ale i ten žert má reálný podklad. Sám vím, jak mě na čas dokážou odrovnat zbytečný dotazy na věci, který si lidi můžou lehce najít.
Prostě mi přijde zbytečný "plýtvat" Montym na prkotiny:-)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:29   Citovat  

diacoon napsal:

Neotravoval a nezlobímÚsměv Ale cena předmětu na ebay dva dny před koncem dražby prostě nevypovídá vůbec o ničem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:38   Citovat  

Zpátky k tématu kluci.

Má tedy cenu předělávat brzdy ED9 na brzdy ITR?

Pokud nemá, tak doporučte něco dostatečně dimenzovanýho.

A to že mám použít kvalitní kotouče a desky už mi nepište (prosím) vím že to stačit prostě nebude...

Děkuji Honda

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:48   Citovat  

dobře takže můj názor ve zkratce :
předělávat na itr brzdy pouze v případě velmi výhodné ceny ,jinak se mi nezdá výhodnej poměr zisk a práce.
Radši bych se poohlíd po brzdách z něčeho velkýho dodávky -mpv , od hondy zmíněnej legend, nevím jaký brzdy má poslední shutlle , odyssey se sem asi nevozil takže těžko shánět.Mimo H to chce prostě okouknout (třeba ta alhambra má přední brzdy OK ) a vybrat.Já měl štěstí , dozadu třmeny jsem si vyšetřil ze subaru legacy cca rv90-(je tam atyp , ruční brzda na přední třmeny takže dozadu na posílení best) , už jsem to radil určinovi , bohužel prý nejsjou sehnatelný ,předek už nebude takovej problém vyřešit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:54   Citovat  

monty napsal:
dobře takže můj názor ve zkratce :
předělávat na itr brzdy pouze v případě velmi výhodné ceny ,jinak se mi nezdá výhodnej poměr zisk a práce.
Radši bych se poohlíd po brzdách z něčeho velkýho dodávky -mpv , od hondy zmíněnej legend, nevím jaký brzdy má poslední shutlle , odyssey se sem asi nevozil takže těžko shánět.Mimo H to chce prostě okouknout (třeba ta alhambra má přední brzdy OK ) a vybrat.Já měl štěstí , dozadu třmeny jsem si vyšetřil ze subaru legacy cca rv90-(je tam atyp , ruční brzda na přední třmeny takže dozadu na posílení best) , už jsem to radil určinovi , bohužel prý nejsjou sehnatelný ,předek už nebude takovej problém vyřešit.

Takže okouknu legenda... Na to VT to teda pásne dokonale až na to převrtání děr, jo? Jak překopat uchycení z ED9 na EE8? Co všecko vyměnit?

A ještě jsem přemýšlel o brzdách z coupe 20VT.. Jen tam asi bude problém s tím, že kotouč má moc malý ET a tak se to tam asi nevleze...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 11:58   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Takže okouknu legenda... Na to VT to teda pásne dokonale až na to převrtání děr, jo? Jak překopat uchycení z ED9 na EE8? Co všecko vyměnit?

A ještě jsem přemýšlel o brzdách z coupe 20VT.. Jen tam asi bude problém s tím, že kotouč má moc malý ET a tak se to tam asi nevleze...

spis si zmer roztec der na tehlici, nebop jestli ma nekdo doma ve sklepe tehlici z VT a ED9 tak ze by to mohl zmerit a nahodit. ja jen vim ze VT ma stejnou roztec jako p4g (2,2 VTEC a 2,3, zrejmne i 2,0)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 12:00   Citovat  

cr4sh3r napsal:

dokonale , to asi ne , to chce sehnat a omrknout. může se stát že budeš muset dát podložku nebo kolo s větším et ,chce to prostě popřemýšlet.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 12:06   Citovat  

Takže seženu a omrknu.. Jak se tak pohybujou ceny těch třmenů z legenda? Ať to nekoupím předraženě...

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 14:06   Citovat  

cr4sh3r napsal:

tady jen inspiracne, nemel jsem cas to dal resit :
ee9 mit integra bremsen tudy odkaz
ee9 Ka7 2kolben bremsen tudy odkaz

jinak na accord 3g integra trmeny sedi, do kotouce se daji vyvrtat 4 diry misto 5 pripadne, resp. sehnat 4x100 kotouc v nalezitym prumeru , totez by mel byt legend. Nevim uz kdo mi rikal, ze legend ma stejne trmeny jako NSX, akorat NSX ma trmeny z hezciho odlitku s logem......

zajimalo by me ale, jestli pak sedi hlavni brzdovy valec - hydraulicky pomer by mel byt preci jiny a tim by se to asi melo cely rozhodit ne ?

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 15:14   Citovat  

monty napsal:
add 1) s citlivostí počet pístků nesouvisí , větší počet pístků se používá při potřebě větší plochy destičky -jeden pístek by tlačil na střed desky a kraje desky by se deformovali, takže dva menší pístky zajistí rovnoměrný rozložení tlaku ,navíc dojde většinou i k změně plochy (viz můj předchozí př.) a tím k změně převodovýho poměru v hydraulickým rozvodu směrem k vyšší síle na desce = plocha a tlak= větší učinek.
add 3) velikost má přímou souvislost s plochou a pákou , takže vliv velikosti bych nesnižoval
add 4 )intenzita závisí od síly působící na pedál , pokud změním vše kolem tam aby při stejné síle na pedál byl brzdný učinek vyšší tak pokud to otočím při stejné intenzitě brzdění budu tlačit menší silou . oddálení vadnutí s tím přímo souvisí - větší masa pro prohřátí i větší plocha pro chladnutí .

ok, dik za vysvetlenie Úsměv
btw, ako je to s prilnavostou pneu? predsa ten kto dokaze zablokovat kola aj vo vyssej rychlosti, nema problem s brzdami ale s pneu nie?

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 17:13  Naposledy upravil infinity dne 24.9.2008 , 17:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

crasher: prostoduj si nejaky moudra o brzdach...rekl bych ze meles pate pres devate, nejdrive 286 6-pistky a ted 282 1-pistky. Brzdy se nehodnoti podle poctu pistku ci prumeru kotoucu. Vykon motoru je taky uplne neco jineho. Brzdy musis mit takove at ti to brzdi stoprocente pri rychlostech ve kterych jezdis. Dej si na svoje cero nejaky zavodni brake-set typu hawk performance, dixcel aj. Sniz hmotnost vozu a bohate ti to staci...nsx ktera vazi 1300 kg ma "pouze" brzdy z ITR v dvoupistkovem provedeni a jak paradni brzdi i pri pouziti seriovych desek/kotoucu. I kdyz pominu 400kg rozdil (!!!), tak si myslis ze cero bude jezdis 280 kmh jako nsx?

btw: ty jezdis nejake vytrvalostni zavody? Mozna by nebylo spatne napsat k jakemu ucelu stavis auto.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 17:15   Citovat  

pajo napsal:
ok, dik za vysvetlenie Úsměv
btw, ako je to s prilnavostou pneu? predsa ten kto dokaze zablokovat kola aj vo vyssej rychlosti, nema problem s brzdami ale s pneu nie?

ja bych rekl, ze ano...proste gumy nestihaji brzdy. Potom jsou jakekoli brzdy k nicemu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 18:33   Citovat  

infinity napsal:
crasher: prostoduj si nejaky moudra o brzdach...rekl bych ze meles pate pres devate, nejdrive 286 6-pistky a ted 282 1-pistky. Brzdy se nehodnoti podle poctu pistku ci prumeru kotoucu. Vykon motoru je taky uplne neco jineho. Brzdy musis mit takove at ti to brzdi stoprocente pri rychlostech ve kterych jezdis. Dej si na svoje cero nejaky zavodni brake-set typu hawk performance, dixcel aj. Sniz hmotnost vozu a bohate ti to staci...nsx ktera vazi 1300 kg ma "pouze" brzdy z ITR v dvoupistkovem provedeni a jak paradni brzdi i pri pouziti seriovych desek/kotoucu. I kdyz pominu 400kg rozdil (!!!), tak si myslis ze cero bude jezdis 280 kmh jako nsx?

btw: ty jezdis nejake vytrvalostni zavody? Mozna by nebylo spatne napsat k jakemu ucelu stavis auto.

Ono jsme se totiž shodli, že 282mm a 2 pístky budou stačit. Skoro se vším co jsi napsal souhlasím a plně to chápu, jen ti prostě řeknu jako ostatním, že sériovou velikost brzd 242mm nechci, ty brzdy tam prostě odejdou ať tam dáš cokoliv. Hmotnost vozu nehodlám snižovat, právě naopak, céro bude mít cirka 11OOkg, už teď jsem na tuně, a to tam nejsou větší kola, větší brzdy, turbo, intercooler, hafec trubek, atd...

K jakýmu účelu stavím auto? - Zdá se mi, že je to vejš to mi hlava nebere počkat, napovím: K tomu aby to auto hodinu vydrželo kroužit po okruhu bez unavení. To znamená pro zábavu. A nehodlám ho nijak kuchat...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 18:35   Citovat  

infinity napsal:
ja bych rekl, ze ano...proste gumy nestihaji brzdy. Potom jsou jakekoli brzdy k nicemu.

Je celkem rozdíl zablokovat kola ve 200km/h (to snad zvládne kde jaká sériová brzda), nebo brzdit hodně na hraně z té samé rychlosti.

Proracing je teď offline  Proracing
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 15:09   Citovat  

Když tak sleduju fóra nedá mi to abych tu něco nenapsal... nebo spíše neuvedl...

Doufám, že to nebude nikomu vadit, ale rád bych Vás upozornil na jednu věc:

Tisková zpráva společnosti Taroni & C s.a.s., výrobce brzdových systémů TAR-OX

Celní úřady všech 27 států Evropské unie včetně České republiky byly požádány o zabavení brzdových systémů taiwanského výrobce FU BU Auto Parts, známé mimo jiné pod značkami K-Sport a D2 Racing Sport, z toho důvodu, že se jedná o nelicencované kopie starších verzí brzdových kotoučů a třmenů firmy TAR-OX. Následkem toho, budou při dovozu do ČR všechny produkty tohoto taiwanského výrobce, podobné produktům TAR-OX, zabaveny.

Společnost TAR-OX předložila důkazy celním úřadům všech evropských států, že FU BU Auto Parts zakoupila v roce 2004 několik přestavbových brzdových systémů a jen o několik měsíců později začala s výrobou svých „vlastních“ produktů, které se až nápadně podobají brzdovým komponentům firmy TAR-OX (včetně původních kódů a sériových čísel). Tím společnost FU BU Auto Parts a její distributoři jednoznačně porušují autorská a patentová práva společnosti Taroni & C s.a.s..

Když se tato taiwanská firma rozhodla distribuovat tyto produkty i v Evropě, rozhodl se výrobce brzdových systémů TAR-OX rázně zakročit. Gianni Taroni, zakladatel značky TAR-OX, je potěšen výsledky řešení celé kauzy: „Tyto brzdové třmeny mohou sice na první pohled vypadat podobně jako třmeny TAR-OX, ale technologicky jsou velkým otazníkem a silně pochybuji, že by lidé v taiwanské firmě FU BU Auto Parts rozuměli technickému řešení, které zaručuje správnou funkci třmenů. Jsem přesvědčen, že bylo naší povinností zabránit jejich prodeji a ochránit tak bezpečnost spotřebitelů. Nelítostná soutěživost je nezbytný prvek k obchodování a nutí TAR-OX k neustálému zdokonalování. Na druhou stranu, nemůžeme tolerovat společnosti, které jen zkopírují naše produkty a pak s nimi obchodují za poloviční ceny, protože někdo jiný už zaplatil za design, výzkum a vývoj.“

Firma TAR-OX upozornila odpovědné úřady na všechny současné prodejce K-Sport/D2 Racing Sport v České a Slovenské republice jako na osoby porušující její autorská a patentová práva a předpokládá, že všechny reklamní a propagační akce spojené s těmito brzdovými komponenty budou okamžitě staženy.

Pokud prahnete po opravdu kvalitních brzdách a trváte na více pístkových systémech pak je tu pro vás italská značka TAROX. D2 racing a K-sport jsou jen levné kopie TAROXU.

Malá ukázka cen od TAROXU:
CRX 1.6 16v VTEC EE8, 1.6 16v VTEC Esi EH61/ Vti EG21
6 pístkový kit s kotouči 306x26 mm - 36.909 Kč
10 pístkový kit s kotouči 306x26 mm - 51.687 Kč
6 pístkový kit s kotouči 318x26 mm - 46.145 Kč
10 pístkový kit s kotouči 318x26 mm - 57.229 Kč
6 pístkový kit s kotouči 326x26 mm - 49.840 Kč
10 pístkový kit s kotouči 326x26 mm - 60.923 Kč

TAR-OX:
Taroni&C s.a.s., Via Milano 24, 23875 Osnago (LC), Tel.: +39 039587814 – Renato Capucci

Proč dát přednost originálním produktům TAR-OX před nelegálními kopiemi, jakými jsou např. čínské brzdové sady D2 Racing Sport, K-Sport apod.?

1. Morální důvody – V honbě za nižší pořizovací cenou občas zapomínáme, že pokud budeme podporovat plagiátory (čehokoli), přestanou mít autoři originálů brzy sílu vyvíjet nové a lepší produkty a my budeme zaplaveni nekvalitními a často životu nebezpečnými čínskými skútry, minibiky, brzdami, podvozky, sedadly, pásy a bůh ví čím ještě...

2. Technické důvody – Počet pístků a průměr kotouče není vše. Aby brzdový systém opravdu dobře a dlouhodobě fungoval, musí být vyroben z kvalitních materiálů a jeho výrobce musí rozumět principům, na kterých systém funguje. Opravdu si někdo myslí, že Číňan, který zkopíruje jeden brzdič, který koupil, hned bude rozumět brzdovým systémům? Automobilové brzdy jsou velmi složité systémy, kde záleží na sebemenším detailu. Skladba materiálu, ze kterého jsou brzdiče, kotouče, destičky i spojovací materiál vyrobeny je velmi důležitá pro životnost a spolehlivost takového systému. Řeší snad Číňan, že kvalitní sportovní kotouč má být z kalené litiny aby se při přehřívání nekroutil? Brzdič musí mít navíc uzpůsobené průměry a zdvihy jednotlivých pístků tak, aby odpovídaly brzdovému válci použitému v daném vozidle. Každý jednotlivý brzdový kit TAR-OX je navržen na základě testu konkrétního vozidla v továrně v Itálii. Žádný brzdový kit není navrhován „od stolu“ pouze na základě teoretických informací! Přestože mohou mít dva kity stejný typ brzdiče, pro každou aplikaci jsou v nich umístěny jiné typy pístků. Firma TAR-OX má neustále v nabídce přibližně 20 různých typů brzdičů, každý s několika variantami pístků! Jak by potom mohl fungovat čínský plagiát stejně dobře, když nabízí pro všechny auta na světě jeden typ brzdiče? Ani největší amatér jistě nevěří, že Peugeot 106 má stejný brzdový válec jako Subaru Impreza STI nebo Porsche 997 Turbo...

3. Administrativní důvody – Přestože se někteří prodejci snaží to různě maskovat, nemají čínské plagiáty D2 Racing Sport schválení TÜV pro běžný provoz a s ohledem na právní spor s firmou TAR-OX je nepravděpodobné, že by takové schválení v Evropě někdy získaly. Produkty TAR-OX mají schválení pro běžný provoz od rakouského TÜV. TÜV certifikát je potvrzením, že brzdové komponenty TAR-OX odpovídají předepsaným evropským normám, konkrétně směrnici Rady Evropy 71/320/EEC (ve znění 98/12/EC) týkající se brzdových zařízení určitých kategorií motorových vozidel a jejich přípojných vozidel. Certifikát byl vystaven na základě rozsáhlých testů v laboratořích TÜV. Brzdové kotouče i celé brzdové kity TAR-OX byly podrobeny zkouškám simulujícím různé zatížení a namáhání, kterému je brzdový systém podrobován v každodenním provozu. Pro dostatečnou rezervu byly brzdové komponenty vystaveny rovněž zatížení výrazně převyšujícímu potřeby běžného silničního provozu. Brzdy byly testovány v různých podmínkách, simulujících různé situace v běžném provozu a různé zatížení vozidla. Testováno bylo jak běžné brždění, tak náhlé nouzové brždění ze dvou třetin maximální rychlosti a série po sobě následujících nouzových zabrždění z vysoké rychlosti. Následně byly brzdy důkladně prozkoumány a podrobeny hloubkovému rentgenovému snímání, aby bylo možno se ujistit, že se na žádné součásti brzdového systému neobjevily mikroskopické trhlinky ani na povrchu, ani ve struktuře materiálu.

4. Praktické důvody – Pokud si přesto myslíte, že koupě levného neznačkového kitu je tou správnou volbou, zeptejte se sami sebe:

a) Bude kit opravdu fungovat v mém autě jak má, nebo jde jen o design?
b) Jak dlouho vydrží při ostrém nasazení použité kotouče?
c) Kde koupím náhradní kotouče a kolik budou stát?
d) Jak dlouho vydrží těsnění v brzdičích a z jakého jsou materiálu?
e) Kde koupím náhradní díly na brzdiče v případě poruchy?
f) Je zdánlivá počáteční úspora při koupi kitu opravdu výhodná?

[web:469e62b0a8]http://www.proracing.cz[/web:469e62b0a8]

sport-big.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sport-big.jpg, 82.63 kB

compact-big.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
compact-big.jpg, 78.99 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 11:05   Citovat  

Reklama dobra, ale bavime se tu celou dobu o CRX typu ED9 a ty sem hodis vteca

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 12:41   Citovat  

hele chlapi na VTECoj jsou stejný kaše jako na ED9.......už jsem voddělal třetí sadu..a to brzdím přerušovaně atd....... problém je podle mě v chlazení a průměru kotoučů.........ať tam koupíte třeba ze zlata, tak s tímhle průměrem, s těmahle třmenama atd SE PROSTĚ NEDÁ SVÍTIT....... viděl bych to třebas z Prelude 2.2 VTEC bo tak...

brzdy a podvozek by měly bejt vždycky rychlejší než motor, ale u CRXa je tomu přesně naopak... KO

Obsah fóra Honda-club.cz   
crx ed9 big brake kit
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina