Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Leštění hliníku
Fórum: Obchod
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kamikazecz je teď offline  kamikazecz
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 0:18   Citovat  

Nabízím rucní leštění hliníku, za super ceny a super kvalita...
Kola, motorové díly, interierové díly cena dle dohody...

P1020526(1).JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1020526(1).JPG, 57.92 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
CZento je teď offline  CZento
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 0:42   Citovat  

čim ot leštiš silichromem? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 9:06   Citovat  

CZento napsal:
čim ot leštiš silichromem? Úsměv

silichromem asi těžko pořádnej výtlem
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 9:20   Citovat  

to vypadá dost dobře... nějaký popis nebo něco takového???
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 9:29   Citovat  

Ryba napsal:
silichromem asi těžko pořádnej výtlem
proč by ne ? klidně i silichromem je to vcelku jedno čím, nejdřív šmirgl od 240(podle potřeby) až po 2000 , pak leštící hrubá , pak jemná a s vodou , leštící kotouč samozřejmost
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 9:33   Citovat  

monty napsal:
proč by ne ? klidně i silichromem je to vcelku jedno čím, nejdřív šmirgl od 240(podle potřeby) až po 2000 , pak leštící hrubá , pak jemná a s vodou , leštící kotouč samozřejmost
jednou sem skoušel silichrom a hliník mi potom dost zšedl... navíc mi přijde dost hrubej
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 9:37   Citovat  

Ryba napsal:
jednou sem skoušel silichrom a uplně mi to začernil... a opravdu sem měl před leštěnim dokonale povrch vyčištěn.
to ho musíš vyleštit právě pořádnej výtlem ne nevím , asi blbej kus , silichrom jsem měl na hliník i nerez a v pohodě viz např má hlava na preludu.
á no jo musíš ředit Mrk a doleštuju leštěnkou
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 9:43   Citovat  

monty napsal:
to ho musíš vyleštit právě pořádnej výtlem ne nevím , asi blbej kus , silichrom jsem měl na hliník i nerez a v pohodě viz např má hlava na preludu.
á no jo musíš ředit Mrk a doleštuju leštěnkou

áá chytils eště původní příspěvek, sem to trochu nadsadil, tak sem to rači pak upravil:)
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 10:16   Citovat  

trochu OT ale jakou pastu a kotouč nejlépe použít?
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 11:05   Citovat  

monty napsal:

smirglem to jen zkurvíš... správné kotouče a pasty, leštička, udeláš to za desetinu času a mnohem lépe..

litujuj ty sílence co to delaj smirkem Velmi šťastný

..btw k prvnímu snímku - to není vyleštěné Velmi šťastný to je jen lehce rozleštené Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 11:09   Citovat  

Idaho napsal:
smirglem to jen zkurvíš... správné kotouče a pasty, leštička, udeláš to za desetinu času a mnohem lépe..

..btw k prvnímu snímku - to není vyleštěné Velmi šťastný to je jen lehce rozleštené Velmi šťastný
idaho , pokud budu leštit pískovanou věc nebo opravovat odřeniny tak bez toho abych ji srovnal smirkem nic nevyleštím meetallll
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 11:13   Citovat  

monty napsal:
idaho , pokud budu leštit pískovanou věc nebo opravovat odřeniny tak bez toho abych ji srovnal smirkem nic nevyleštím meetallll

budu se hádat - víš jak vypadá odlitek sání ? jak je hrbolatej? tak ho vyleštíš jen správným kotoučem a pastou..

lestil jsem takhle i frézovaná kola a na tech byl pomalu závit jak to tou frézou vzali nahrubo Úsměv

skoda že nemám snímky toho sání co sem delal pro illegaltunnera z TF.. zkusím pohledat...

lestení hliníku je muj koníček proto nad tím co tu nabízí za práci v prvním přízpevku musím zaplakat, tím bych se nechlubil Smutný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 11:20   Citovat  

Idaho napsal:
budu se hádat - víš jak vypadá odlitek sání ? jak je hrbolatej? tak ho vyleštíš jen správným kotoučem a pastou..

lestil jsme takhel i hrézovaná kla a na tech bylpoalu závit jak to tou frézou vzali nahrubo Úsměv

skoda že nemám snímky toho sání co sem delal pro illegaltunnera z TF.. zkusím pohledat...
odlitek sání jsem v životě neviděl , ale určitě mám pravdu já pořádnej výtlem . hele je to fuk ano jsou hrubý pasty i kotouče jsou i kotouče skládaný ze šmirglů , jsou držáky na smirek do fortuny , jeslti jde jedno líp než druhý je záležitost výběru nástroje hrubosti a zkušeností .já vzhledem k tomu že ty kotouče a pasty nejsou zrovna levný používám přípravu smirkem a pak až pastu .
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 11:31   Citovat  

monty napsal:
odlitek sání jsem v životě neviděl , ale určitě mám pravdu já pořádnej výtlem . hele je to fuk ano jsou hrubý pasty i kotouče jsou i kotouče skládaný ze šmirglů , jsou držáky na smirek do fortuny , jeslti jde jedno líp než druhý je záležitost výběru nástroje hrubosti a zkušeností .já vzhledem k tomu že ty kotouče a pasty nejsou zrovna levný používám přípravu smirkem a pak až pastu .

npo nevím, kotouč vyjde na 80-120CZK ( počesané molino ) a s ním vyleštím tech sání nekolik...
..pleteš se určite mám pravdu já, delám to tak již třetí rok Velmi šťastný chce to jen lestičku co má alespon 2kW a serveš tím kotoučem vše Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 12:13   Citovat  

citace:
budu se hádat - víš jak vypadá odlitek sání ? jak je hrbolatej? tak ho vyleštíš jen správným kotoučem a pastou...

no a který je teda ten správný kotouč a pasta?
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 12:19   Citovat  

Oncek napsal:
citace:
budu se hádat - víš jak vypadá odlitek sání ? jak je hrbolatej? tak ho vyleštíš jen správným kotoučem a pastou...

no a který je teda ten správný kotouč a pasta?

CZento ma doma sadu za 350,- a sou tam 2 kotouce a 2 pasty tak ti potom rekne kde to koupil a ty veci co stim lestil vypadaji hodne pekne je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 12:34   Citovat  

tady je tabulka doporučených kotouču, past a obvodových rychlostí ( na to závidí prumer kotouče aby se povrch "neztáhl" a nezešedl atd.. )

http://rapidshare.com/files/160847570/lesteni.exe

jinak samozřejmě rozlučte se s leštením vrtačkou, to je možné tak leda na konečné finalizaci bavlnou.. na rozleštení od počítku potřebujete neco silnejšího ( osobne používám upravenou stojanovou brusku o výkonu 2,7 kW - ale na kola je to stále málo... ) nešetřit pastou ( pasta se prodává v cca 1kg kostkách a není drahá - pro začátek doporučuju měkkou hnědou, potom zelenou a na finalizaci bílou křídu... ale pozor záleží atom co leštíte )

výsledek muže vypadat takhle :
obrázek je před finalizací křídou a bavlnou..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 12:48   Citovat  

Idaho: tu hnědou pastu jsem použil a po ní černou (tvrdší) ale připadlo mě to stejné.... jinak je dobré mít asi na každou pastu jiný kotouč? dělam s tímhle podobným tvrdým
a pak jsem zkoušel i ty bavlněné ale z toho byl jenom bordel Tak to valím bulvy
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 13:06   Citovat  

tak třeba tady si může každý najít co potřebuje Velmi šťastný Luko
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 13:59   Citovat  

Idaho napsal:

Nevim mozna tvoje zkusenost.Ale u nas ve firme mame leštírnu,leštíme teda nerez ale smirkem se to bere pokazdy.maji tam na to takovy masinky na vzduch na kterejch je je smirk a kmita to neskuecnym fofrem a uz dost hrubym smirkem to chytne lesk.pak samozrejme kotouc .Lesti na urcite hrubosti.Ale parkrat i tam uz udelaly pekny zrcatko Je to tam.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 14:45   Citovat  

Rada36 napsal:
Nevim mozna tvoje zkusenost.Ale u nas ve firme mame leštírnu,leštíme teda nerez ale smirkem se to bere pokazdy.maji tam na to takovy masinky na vzduch na kterejch je je smirk a kmita to neskuecnym fofrem a uz dost hrubym smirkem to chytne lesk.pak samozrejme kotouc .Lesti na urcite hrubosti.Ale parkrat i tam uz udelaly pekny zrcatko Je to tam.

ano ale neco jiného je tvrdej nerez a neco jiného je hliník, věř i to, je to uplne jinej matroš - mekkej..

ad ty kotouče z obrázku sotva poznám co to je za matroš, a ty obrázky kotouču niže to jena vrtačku? a stím se rozluč už podle struktury jsouto finalizační kotouče..

lidi vím že víte svoje, ale ja s tím taky delám leta a lidi mi za to i platí Úsměv kdyby to stálo za h..prd..o tak si to u mne nenechaj delat Velmi šťastný
zajímalo by mne jak dlouho leštíte třeba víko ventilu když na to vemete smirek atd..
me trvá přechod z jednoho stavu do druhého ( oba na obrázku ) max 0,45-1hod jak dlouho vám se smirkem??

co se týče použití past všechyn pasty vypaají stejen tvrdé ale skus je zahřát roztočeným kotoučem.. když dáš málo pasty tak nevyleštíš nic, na začátek potřebuješ pastu co teče ( nekdy se ji říká taky "hnědé hov*o" ) a v té paste to skoro "utopíš" jde to krásně Úsměv

jinak molino kotouč je tvrdej, vypadá jako by v nem byla zašití sláma, nemá samostatné listy atd...
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 16:44   Citovat  

No na tím tvím obrázku to vypadá slibně.jinak já čistil víko ventilů a zhruba 3 měsíce v zimě (teda chhvílemi) a pořád to není ono.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 17:13   Citovat  

misan napsal:
No na tím tvím obrázku to vypadá slibně.jinak já čistil víko ventilů a zhruba 3 měsíce v zimě (teda chhvílemi) a pořád to není ono.

hod sem foto ( at si udelám info o členitosti povrchu ) a třeba se domluvíme že to ho dotáhnu do finále Úsměv
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 17:25   Citovat  

ano ale neco jiného je tvrdej nerez a neco jiného je hliník, věř i to, je to uplne jinej matroš - mekkej..

Ano to je pravdepodobny, proto jsem akorat napsal muj postreh s nerez oceli je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Leštění hliníku
Fórum: Obchod
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina