Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz bursíkovný
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.12.2008 , 18:34   Citovat  

MikeT napsal:
Tak si představte,že nám včera kolem 11.00 dopoledne přišel mail z MD a tam byly upřesněny poplatky po novém roce.

Takže..věřím,že vám to mnohým udělá stejnou radost,jako mě.
V Zákoně zní,že ekologický poplatek se bude platit při prvním přehlášení po 01.01.2009. Jenže,přehlášením se myslí odhláška a následné dohlášení.Znamená to,že vozidla odhlášená( udělaný polopřevod) před 31.12.2008 mohou být dohlášena i po novém roce a to bez nutnosti platit eko dan. Protože "přepis" byl započat v roce 2008.

Sám jsem na to čuměl jak puk...zas nám to poslali fakt "brzo".
Takže udělat pojistku a klidně dohlásit po novém roce:-)..Až bude klid.-)

jupííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí takže nemusim pospíchat, sem si oddych že nemusim platit 5000 za přihlášení.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
koki... je teď offline  koki...
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 15:45   Citovat  

Je to opravdu pravda? Je to tam.
já totiž auto už v polopřevodu mám a právě, že ho nestihnu přihlásit
už letos. Takže mužu normálně na přepis, aniž bych platil tu nehoráznou dan? Je to tam.
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 23:12   Citovat  

MikeT napsal:
Tak si představte,že nám včera kolem 11.00 dopoledne přišel mail z MD a tam byly upřesněny poplatky po novém roce.

V Zákoně zní,že ekologický poplatek se bude platit při prvním přehlášení po 01.01.2009. Jenže,přehlášením se myslí odhláška a následné dohlášení.Znamená to,že vozidla odhlášená( udělaný polopřevod) před 31.12.2008 mohou být dohlášena i po novém roce a to bez nutnosti platit eko dan. Protože "přepis" byl započat v roce 2008.

to přišlo jako nějaký oficiální "Metodický pokyn" ? pokud ano, prosím o zaslání jeho čísla. Děkuji Moc !!

sám jsem zažil, jak Mú Nový Bor nerespektuje MP, které jsou vydané ministerstvem dopravy a tvrdí, že všichni to dělají špatně a jen oni to dělají správně Smutný
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 0:04   Citovat  

JJ,přišlo to přímo z kanceláře pana Ing. Pokorného.
V pondělí jdu do práce,tak to sem dám..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 11:45   Citovat  

dal jsem to na tudy odkaz a tam to už někdo dohledal i na netu, takže super !!! Samozřejmě děkujeme MikeT za základní info !! Mrk

jedná se o "Metodický pokyn 9/2008-150-METO k aplikaci novely zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech"

citace:

Vzhledem k tomu, že zákon č. 56/2001 Sb. nezná pojem „přeregistrace“, je nezbytné vycházet ze smyslu tohoto nového pojmu, kterému nejblíže je pojem použitý v § 20, odst. 3 vyhlášky č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel. Je zde uvedeno „V případě, že vlastník nebo provozovatel vozidla hodlá vozidlo přeregistrovat na jiného vlastníka nebo provozovatele, hlásí vlastník vozidla nebo provozovatel vozidla se souhlasem vlastníka vozidla tuto změnu na předepsaném tiskopisu u registračního místa, kde je jeho vozidlo registrováno“. Lze tedy dovozovat, že úkon „přeregistrace“ začíná okamžikem, kdy původní vlastník nebo provozovatel vozidla požádá o změnu (tzv. avízo). Úkon „přeregistrace“ je následně dokončen zaregistrováním na nového vlastníka. Platba tedy bude vyžadována výhradně pro úkony přeregistrace, které budou zahájeny až po 1.1.2009. Vozidla, které se již před 1.1.2009 nacházela ve stavu „odhlášky“ (byla v tzv. polopřevodu) budou následně zaregistrována bez poplatku, neboť úkon „přeregistrace“ již započal před účinností výše uvedeného zákona.

vše je zde: tudy odkaz
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 11:52   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
dal jsem to na tudy odkaz a tam to už někdo dohledal i na netu, takže super !!! Samozřejmě děkujeme MikeT za základní info !! Mrk

jedná se o "Metodický pokyn 9/2008-150-METO k aplikaci novely zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech"

citace:

Vzhledem k tomu, že zákon č. 56/2001 Sb. nezná pojem „přeregistrace“, je nezbytné vycházet ze smyslu tohoto nového pojmu, kterému nejblíže je pojem použitý v § 20, odst. 3 vyhlášky č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel. Je zde uvedeno „V případě, že vlastník nebo provozovatel vozidla hodlá vozidlo přeregistrovat na jiného vlastníka nebo provozovatele, hlásí vlastník vozidla nebo provozovatel vozidla se souhlasem vlastníka vozidla tuto změnu na předepsaném tiskopisu u registračního místa, kde je jeho vozidlo registrováno“. Lze tedy dovozovat, že úkon „přeregistrace“ začíná okamžikem, kdy původní vlastník nebo provozovatel vozidla požádá o změnu (tzv. avízo). Úkon „přeregistrace“ je následně dokončen zaregistrováním na nového vlastníka. Platba tedy bude vyžadována výhradně pro úkony přeregistrace, které budou zahájeny až po 1.1.2009. Vozidla, které se již před 1.1.2009 nacházela ve stavu „odhlášky“ (byla v tzv. polopřevodu) budou následně zaregistrována bez poplatku, neboť úkon „přeregistrace“ již započal před účinností výše uvedeného zákona.

vše je zde: tudy odkaz

Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. sem si oddych a tohle vytisknu a jak nekdo bude chtit nakej poplatek tak mu to omlatim o hlavu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 12:00   Citovat  

tady je to přímo ke stáhnutí....

tudy odkaz

Úsměv
   Návrat  
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 15:17   Citovat  

MikeT napsal:

no to to rekli opravdu brzo Velmi šťastný ja jsem lital ukecaval podplacel a pro auto jel v 1 rano abych druhy den mohl na evidenci atd. no jo úřady... no co tak to přihlásim letos a budu mit klid.
   Návrat  
hokky je teď offline  hokky
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 16:04   Citovat  

Zdravim lidi mel bych dotaz--- Mam na sebe prihlasenyho C4G ale auto uz neexistuje a nemam doklad o likvidaci. Pojistka je zrusena. Ale bojim se ze kdyz ho necham prihlasenyho a nebudu se o to starat tak budu muset platit tu dan. Nebo je fakt az pri odhlaseni auta?? Dik za odpovedi mam z toho docela vitr. Smutný
   Návrat  
Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 16:45   Citovat  

hokky napsal:
Zdravim lidi mel bych dotaz--- Mam na sebe prihlasenyho C4G ale auto uz neexistuje a nemam doklad o likvidaci. Pojistka je zrusena. Ale bojim se ze kdyz ho necham prihlasenyho a nebudu se o to starat tak budu muset platit tu dan. Nebo je fakt az pri odhlaseni auta?? Dik za odpovedi mam z toho docela vitr. Smutný

no, máš problém především v poplatku pojišťovnám, protože od 1.1.09 se porovná registr majitelů vozidel a registrem vozidel pojištěných - a kdo nemá zaplacené povinné ručení, bude mu účtovánbo 30-100 Kč (tuším) denně, pak ti za 1 měsíc přijde složenka, kdterou když nezapaltíš, přijde na řadu soud a exekutor. Není to žádná pokuta, ani to nenahrazjue pojištění, je to jen poplatek za to, že máš na sebe nepojištěné auto!
Takže ti zbývá několik možností - 1. auto do 1.1. stihnout vyřadit z registru (doklad o ekol. likvidaci příp. čestné prohlášení -do 1.5.2004)
2. napsat kupní smlouvu na někoho - po něm pak se bude poplatek vyžadovat
3.zaplatit si měsíční povinné ručení a udělat to dle bodu 1 či 2
4. víc mě nenapadá...
   Návrat  
hokky je teď offline  hokky
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 21:00   Citovat  

To je docela blby neslo by jenom dat znacky do depozita?? A jak je to s tim cestnym prohlasenim?? Diky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 1:25   Citovat  

hokky napsal:

byt tebou si obstaram doklad o likvidaci a vyradim to na rychlo Úsměv a budes mit klid kupni smlouva na nekoho tam by zas byli nake problemy, stejne by se to auto jednou muselo vyradit, protoze neni Úsměv
   Návrat  
Austin je teď offline  Austin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 14:44   Citovat  

MikeT napsal:
Tady jsem vám sepsal rozdělení těch emisních směrnic.Je možné,že se to po 01.01.2009 ještě změní,ale moc tomu nevěřím.
Směrnice
EHS/ES .................. EHK ............... EURO
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
70/220/EHS .......... 15 R00
74/290/EHS .......... 15 R01
77/102/EHS .......... 15 R02
78/665/EHS .......... 15 R03 .......... Euro 0..... 10 000,-
83/351/EHS .......... 15 R04
88/436/EHS .......... 83 R00 A
89/458/EHS .......... 83 R00 B
89/491/EHS .......... 83 R01 A
................... .......... 83 R01 B

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

91/441/EHS .......... 83 R01 B
93/59/EHS.. .......... 83 R02 B .......... Euro 1..... 5 000,-
94/12/ES.... .......... 83 R03 B

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

94/12/ES .............. 83 R03 B
96/44/ES .............. 83 R04 B .......... Euro 2..... 3 000,-
96/69/ES ..........
98/77/ES ..........
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Platí pro vozidla kategorie M1,N1( zážehový motor-benzín,LPG,CNG),Novější Emisní předpisy bez poplatku.
zajíalo by mě proč tahle směrnice je v obo normách ??? Čím se to pak tedy bude řídit ??? Děkuji
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 14:51   Citovat  

Austin napsal:
zajíalo by mě proč tahle směrnice je v obo normách ??? Čím se to pak tedy bude řídit ??? Děkuji

EURO I, zazehove motory - ES 94/12 (pouze kategorie N1, M1 s obsaditelnosti vice jak 6 osob a maximalni hmotnosti pres 2.500 kg)

EURO II, zazehove motory - ES 94/12 (pouze M1)

Takze co se tyka Honda , pujde v 99,9% pripadu u auta s touhle normou o Euro II..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:11   Citovat  

omlouvam se zda je to offtopic ale jdu ted za chvili prihlasit auto a nemam malej technicak, jsem ho nekde ztratil a ma jen velkej a kdyz to prihlasuju na sebe potrebuju ho? ten predesly technicak malej byl jeste s jmenem predesleho majitele a ten jsem ztratil nebo nekde nechal nevim kde, pri prepisu bude potreba nebo jim staci jen velky?
   Návrat  
Austin je teď offline  Austin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:13   Citovat  

coodl napsal:
omlouvam se zda je to offtopic ale jdu ted za chvili prihlasit auto a nemam malej technicak, jsem ho nekde ztratil a ma jen velkej a kdyz to prihlasuju na sebe potrebuju ho? ten predesly technicak malej byl jeste s jmenem predesleho majitele a ten jsem ztratil nebo nekde nechal nevim kde, pri prepisu bude potreba nebo jim staci jen velky?
no malej dělaj novej ale nevím jestli ten starej není potřeba. Aby pak nebylo vic techničáků na jedno ato.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:17   Citovat  

Austin napsal:
no malej dělaj novej ale nevím jestli ten starej není potřeba. Aby pak nebylo vic techničáků na jedno ato.
no prave ze novej delat budou ale ja ten technicak nemam... muzu zkusit nahlasit ze mu ho tam na tom urade zabrali a ja ho tedy nemam?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:18   Citovat  

coodl napsal:

Normálně se "ztrácí" malý TP,když kupec odjede s autem o víkendu a až pak se jde odhlašovat - za ztrátu je pokuta 100,-Kč. Pokud je to na Tebe odhlášené,tak by malý TP měl mít omezenou platnost a Ty dostaneš nový,tkže bys to měl mít jen o to kilo dražší... Ale to Ti jistě řeknou na úřadě....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:21   Citovat  

Hellborn napsal:
Normálně se "ztrácí" malý TP,když kupec odjede s autem o víkendu a až pak se jde odhlašovat - za ztrátu je pokuta 100,-Kč. Pokud je to na Tebe odhlášené,tak by malý TP měl mít omezenou platnost a Ty dostaneš nový,tkže bys to měl mít jen o to kilo dražší... Ale to Ti jistě řeknou na úřadě....

takze to zkusim uhrat na to ze mu ho tam sebrali a mel dal jen velky, tak snad to projde... diky za radu... jedu tam uz maji po poledni prestavce tak snad to dohlasim uz Úsměv
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 15:04   Citovat  

nevím zda to tu je, ale rád bych si to ověřil:

auto je ve stavu - "odhlášeno na mě" = nemusím chodit na úřad odhlašovat, ale budoucí majitel si rovnou odveze i velký technický průkaz a na zakládě kupní smouvy to přihlásí => přihlášení i po novém roce je bez poplatku.

Je tomu opravdu tak?

Jiras, tím nechci zpochybňovat tvé informace o tomto, ale rád bych to měl ověřeno od více lidí, abych popřípadě nebyl nemile překvapen. Nezlob se
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:53   Citovat  

kefa napsal:
nevím zda to tu je, ale rád bych si to ověřil:

auto je ve stavu - "odhlášeno na mě" = nemusím chodit na úřad odhlašovat, ale budoucí majitel si rovnou odveze i velký technický průkaz a na zakládě kupní smouvy to přihlásí => přihlášení i po novém roce je bez poplatku.

Je tomu opravdu tak?

Jiras, tím nechci zpochybňovat tvé informace o tomto, ale rád bych to měl ověřeno od více lidí, abych popřípadě nebyl nemile překvapen. Nezlob se

taky jsem o tom slysel...ale nevim... radsi jsem to prihlasil jeste letos... ale mam ten pocit ze by se platit nemelo, ale nereknu ti to s urcitou platnosti...
   Návrat  
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 20:41   Citovat  

no ja mam EHS/ES prazdné
a EHK S2

dole jeste v polozce spotreba paliva- metodika EHK84 Velmi šťastný Takze uz fakt nevim v jake norme jsem Úsměv
   Návrat  
Luke ESi je teď offline  Luke ESi
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 20:43   Citovat  

diacoon napsal:
S2

Je to za 5.000kč
   Návrat  
Quiksilver je teď offline  Quiksilver
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 16:13   Citovat  

Ahoj,tak jsem se doslechl, že bursíkovné ze posunulo o měsíc,tedy v lednu se platit ještě nebude...Co je na tom pravdy???Už někdo hlásil auto v novém roce?Platil něco?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 18:43   Citovat  

Austin napsal:

Směrnice v EURO 1 se vztahuje na osobáky s počtem míst větším než 6..
Když je to v EURO 2 tak na klasické osobní automobily...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 19:08   Citovat  

Quiksilver napsal:
Ahoj,tak jsem se doslechl, že bursíkovné ze posunulo o měsíc,tedy v lednu se platit ještě nebude...Co je na tom pravdy???Už někdo hlásil auto v novém roce?Platil něco?

a neni to spis jen ze v lednu si to muzes bez eko poplatku prihlasit pokud jsi to loni alespon odhlasil ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 19:09   Citovat  

Luke ESi napsal:
Je to za 5.000kč

Jakpak jsi na to prisel ?
   Návrat  
Quiksilver je teď offline  Quiksilver
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 20:31   Citovat  

diacoon napsal:
a neni to spis jen ze v lednu si to muzes bez eko poplatku prihlasit pokud jsi to loni alespon odhlasil ?

Nevim,kamarad rikal ze se to cele posunulo,kvuli tomu ze to nestihaj,nevim teda co nestihaj,ale pry ze je to odlozene.Snad teda
   Návrat  
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 1:45   Citovat  

diacoon napsal:

mam za to ze se tady nedavno psalo v nejakym topicu ze ten poplatek se bude platit jen na auta co se budou od 1.1.09 preregistrovavat, respektive by se to nemelo tykat aut ktery se budou dohlasovat a byly odhlaseny pred timhle rokem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 9:47   Citovat  

daviii napsal:
mam za to ze se tady nedavno psalo v nejakym topicu ze ten poplatek se bude platit jen na auta co se budou od 1.1.09 preregistrovavat, respektive by se to nemelo tykat aut ktery se budou dohlasovat a byly odhlaseny pred timhle rokem

Přesně tak..jinak se bohužel nejedná o žádné "odpuštění" poplatků..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz bursíkovný
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina