Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chobotnice, chrchel, hlen, knihovna
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Jste pro postaveni?
ANO
37%
 37%  [ 12 ]
NE
62%
 62%  [ 20 ]
Hlasovalo : 32
Celkem hlasů : 32

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 22:13   Citovat  

Jaky na ni mate nazor?[web:ab06f8b772]http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/foto.phtml?id=110583&cid=511645[/web:ab06f8b772]
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 22:26   Citovat  

hnus Chápeš!
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 22:41   Citovat  

Vypada fakt divne a kdyz uz, tak at ji daji nekam daleko od historickych budov...je to proste chrchel na oko
   Návrat  
ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 23:08   Citovat  

infinity napsal:
Vypada fakt divne a kdyz uz, tak at ji daji nekam daleko od historickych budov...je to proste chrchel na oko

i historicky domy byly kdysi novy....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 23:09   Citovat  

Postavit klidně,ale ne na Letnou...
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 0:32   Citovat  

Jsem pro, ale ať si to postaví Kaplickej na svojí zahradě šuk
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 5:52   Citovat  

ufo napsal:
i historicky domy byly kdysi novy....

nejde ani tak o stáří , ale tohle monstrum podivnejch tvarů vedle klasický zástavby ? to mi přijde jak postavit na václavák dřevěnej kanadskej srub. Postavit klidně,ale někde kam to zapadne.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 6:54   Citovat  

no, do tedka vlastne nevim co si mam o tom futurama-flusanci myslet, nicmene:
1) Soutez probehla "podivne" - bylo dotazovano zda je mozno umistit archivy pod zem, komise jednoznacne odpovedela ne, nacez vyhral kaplicky s archivy pod zemi. V normalnim pripade by nikdy nevyhral, dostal by pravdepodobne tzv. zvlastni cenu - mimo soutez. Po odvolani nekterych architektu, zejmena do toho busi HŠH, rozhodnuti potvrdila, pokud vim UIA, cili se postavili za kaplickyho.
2) Dlouho predem, radove mesice, roky, se mluvilo o tom ze se ucastni Kaplicky, jak je skoda a jak je ostudne, ze jeho prazane mu nerozumeji, ze v Praze ho nenechali jeste nic postavit. Paralelne architektoničtí prudiči mluví o soutezi šité na Kaplického.
3) V komisi seděla mimo jiné paní arch. Jiřičná, dlouholetá partnerka pana Kaplického v Anglii - nemyslím obchodní partnerku.
4) Volba umístění má několikero háčků, klady by se určitě taky našly, je ale zarážející, jak zastánci tyto háčky přehlížejí a hrají si na rozšafné, rozmáchlé
5) Kaplický stárne, podívejte se na jeho starší věci. Měly tvar, grády, formu - byť většinou organické tvary, čímž se proslavil, protože se jich nebál. Nic proti organickym tvarum, naopak - kdo s nima umi ma muj obdiv - Calatrava, Grimshaw. Tohle mi přijde - no prostě blábol, na ktery my skocime, protoze je kůl....
6) Vášniví zastánci mluví o těch druhých o jako zaprděných, konzervativních, přizdisráčských a staví se do role hrozně odvázaných, svobodných a místo toho, aby se snažili hloubat nad tím jestli je ta knihovna správně, (mimo jine po technicke, stavebni a dispozicni strance) tak mam pocit že jí šmahem schvalují - dejte tu zelenou ( resp. zlatou, pozor! - vizualizace lžou) chobotničku tam ať tam to voko čumí to bude cool, at mame Kapliče v Praze, at jsme svetovi a at to těm zaprděncům a památkářům ukážem.
7) Jako architekt můžu, ať už to dopadne jakkoliv, byt rad. Neuveritelne to prospeje popularizaci architektury jako takove, stejne jako pred lety Tancici dum.
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 9:11   Citovat  

jsem rozhodně proti KO KO KO KO
zvedal by se mi žaludek pokaždý když bych jel kolem to snad ne to snad ne to snad ne
ten hlen nemá s chobotnicí nic společnýho.
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 9:13   Citovat  

taky nevim, co si mam myslet, nicméně spíš čtu názory proti, než zastánce. každopadně jsem zvědavej jak to dopadne pifko
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 9:24   Citovat  

Jezdit kolem by mi ani nevadilo,ale vadí mi, že je blízko Hradu. Pokud by mělo to "oko" knihovny fungovat,aby z něj bylo něco vidět (a při umístění na letný předpokládám výhled na Staré město), tak koukat naopak ze Starýho města na Hrad a ten plivanec současně, je pro mě otřesná představa... Nevím,jestli jsem někde viděl obrázk, předpokládající,jak by to vypadalo při pohledu ze Starého města,ale mám dojem,že takové nejsou... Všude byly jen obrázky od stadionu Sparty... A celkem by mě zajímalo proč...
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 9:49   Citovat  

je to cely podivny, podivny barak od pana co ma sice svuj vek ale myslim ze s vekem neni lepsi a lepsi jako jini stari panove, kteri v devadesati pobihali po stavbe (F.L. Wright)

cely mi to voni tim, ze panu architektovi tady chtej protlacit uz za jeho zivota pomnik, pamatkare a ostatni ochrance cehokoliv nemusim, ale toto je i pro mne az moc.

podivna soutez s velikou ucasti, kterou pres spoustu sqelych navrhu vyhral navrh ktery nerespektoval zasadni podminku jiz zminenou panem kolegou kandikem a to umisteni archivu nad uroven terenu, navrh ktery je sochou ale sochou do velke miry univerzalni - tim, kde bude stat, navrh asi prilis sebestredny, nereflektujici okoli a cumici na stare mesto jednim okem.

... jak je tento silenotvar flexibilni? vnitrni dispozici, vnejsim objemem? jake budou potreby knihovny za 20, 50 let? co kdyz budou potreby hodne jinde? jak na ne bude tento "majstrstyk" reagovat? do jake miry pujdou predelat vnitrni dispozice tak, aby novym potrebam vyhovely? co kdyz bude kapacita skladu, studoven opet mala? jak se bude barak rozsirovat tak, aby z toho nebyla zrudnost jeste vetsi? co kdyz naopak vzhledem k informacnim technologiie bude barak zbytecne velky? jak se vyuziji uprazdnene prostory? ... pro mne prilis ztuhly, uzavreny a svazany barak pro tento ucel ... pro vytvoreni obalky kniham, informacim, zivotu v nich obsazenym a je odrazejici.

a radeji nehovorit o "okrajovych zalezitostech" a to, kolik takovy organicky barak bude stat - myslim cena za m3 v porovnani s necim vice "klasickym" (za situace kdy na stavbu "budget" nemaji zaden), v jaky kvalite jej tu nasi uzasni remeslnici vyprasi, jak bude tato "celostrecha" vypadat na letne za par let, kdyz NK nebude mit prachy na drahe cisteni tohoto zlateho cirkusackeho stanu ... ale co danovy polplatnik to unese stejne jako nese mnohacetne rodiny cernych i bilych nepracujicich. zejo Bueee

p.s. a ta diskuze na nove s pani charvatovou ... desbes ... bez hlavy a paty, bez slusneho chovani, bez prostoru pro oba hosty k tomu, aby pronesli jednu celou vetu. nova nezklamala ... byla to blba estrada, pani charvatova se hodi fakt asi jen na cteni zprav, kterezto ji uz zatrhli. Tak to valím bulvy
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 10:13   Citovat  

monty napsal:
nejde ani tak o stáří , ale tohle monstrum podivnejch tvarů vedle klasický zástavby ? to mi přijde jak postavit na václavák dřevěnej kanadskej srub. Postavit klidně,ale někde kam to zapadne.

tjn ale co je klasicka stavba ted byla v dobe staveni novinka a taky se urcite nemusela libit. Jinak ja sem pro ale nemuselo by to mit tak extremni tvary a hlavne tu barvu... na udrzbu to taky urcite bude supr Úsměv zmatenej
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 10:22   Citovat  

Nemám nic proti moderním budovám a různým abstraktním úměním ba naopak někdy se mě velice líbí,ale tenhle styl budovy se mě vážěně nelíbí .
   Návrat  

ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 11:02   Citovat  

jenom dodam, ze ja jsem pro absolutni pro, aby ta stavba na letny byla. je originalni, zajmava, budi rozporuplne nazory, a podle me tak to ma byt.
kdyz se stavel tancici dum, bylo to podobne, stejne diskuse, stejna rozhorceni a dneska??? tancici dum se stal sedivou budovou od smogu a vyfukovych plynu aut.

mnohem horsi treba shledavam to silenou prosklenou budu na karlove namesti, hotel four seasson, hotely marriot, kongresove centrum (vubec vsechny zasahy do staveb, ktery udelali komunisti - napriklad nova scena narodniho divadla - tu by meli normalne zbourat), veskera "byznys centra" umistena ve stredu prahy - luxemburk plazza (nebo jak se menuje ta silenost naproti Flore), nove vznikajici vyhnily zuby na Pankraci... ty budou rusit panorama prahy, stejne jako jej rusi zizkovskej vysilac.

take se domnivam, ze soucasny boj o miste narodni knihovny mozna taky vzniknul novou silenou predstavou o usporadani olympiady v praze - to je vazeni podle me este vetsi kokotina nez nejaka zelena knihovna, ktera casem zesedivi. domnivam se, ze misto urcene pro knihovnu - to jest ta stara tramvajova tocna plna asfaltu - se bude nekomu hodit spise pri planovane prestavbe toho hnusnyho stadionu na letny na narodni fotbalovy svatostanek... tzn. budou potreba rozsirit parkovaci mista pro navstevniky a k tomu se ta plocha bude hodit. v ramci prestavby se pry resi otazka, ze bude zmensen i ten volny plac (kde se delali prehlidky), ktery tam je dneska, aby se tam umistil mensi stadion....

ukaze cas. ale myslim si, ze oko koukajici z mezi stromu nadela mensi paseku, nez nejaky fotbalisti, mrakodrapy a jina betonova monstra....
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 11:55   Citovat  

jsem rád když se tu objeví někdo z oboru protože dokáže upozornit na věci které ostatní ani nenapadnou.
Třeba jak píše Happy o vniřním využití prostoru. Dokážete si někdo představit nějaké smysluplné uspořádání třeba regálů uvnitř budovy tvaru plivance? Já jsem se koukal na příčný řez budovou a tolik nevyužitého prostoru jsem ještě neviděl. Ono totiž ani nejde dát regál ke stěně která má sklon cca 45° aby nevzniklo hluché místo a přitom vám nespadly knihy i s policema na hlavu. Kdyby měla budova "konvenčnější" tzn hranatější tvar, využitelnost vnitřních prostor by šla rapidně nahoru.
wc wc wc
   Návrat  
ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 12:14   Citovat  

hlavne nezapomen, ze Kaplickej umistil knihy do podzemi (coz udelal dobre si myslim a nechapu, ze to nekoho pri zadavani nenapadlo). V nadzemni casti by meli bejt citarny, studovny a tak.. Tzn., ze hlucha mista by az tak nevadila, krome toho musi byt nekde vedeny kilometry kabelu, techniky a klimatizace....

ale jsem laik.... tak tomu treba nerozumim
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 13:55   Citovat  

pokud jsem dobře rozuměl tak to,že knihy dal do sklepů bylo v rozporu Chápeš! s požadavky komise. Já nemám rád futuristický tvary, neoslovují mě.Předpokládal bych u nich myšlenku spojenou s užitím budovy jako např "křídlo" na ruzyňským letišti ale tohle je co ?
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 13:58   Citovat  

stejne to postavi Úsměv at se vam to libi nebo ne Úsměv :mrk:
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 14:20   Citovat  

drone napsal:
stejne to postavi Úsměv at se vam to libi nebo ne Úsměv :mrk:

hm to bohužel asi jo KO KO KO wc wc wc
   Návrat  
Lenny je teď offline  Lenny
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 17:14   Citovat  

infinity napsal:

přesně tak když už chtějí něco extra tak by neměli zasahovat do historické tváře města a zvlášť pokud se má jednat o knihovnu KO
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 17:52   Citovat  

happy napsal:
je to cely podivny, podivny barak od pana co ma sice svuj vek ale myslim ze s vekem neni lepsi a lepsi jako jini stari panove, kteri v devadesati pobihali po stavbe (F.L. Wright)

cely mi to voni tim, ze panu architektovi tady chtej protlacit uz za jeho zivota pomnik, pamatkare a ostatni ochrance cehokoliv nemusim, ale toto je i pro mne az moc.

podivna soutez s velikou ucasti, kterou pres spoustu sqelych navrhu vyhral navrh ktery nerespektoval zasadni podminku jiz zminenou panem kolegou kandikem a to umisteni archivu nad uroven terenu, navrh ktery je sochou ale sochou do velke miry univerzalni - tim, kde bude stat, navrh asi prilis sebestredny, nereflektujici okoli a cumici na stare mesto jednim okem.

... jak je tento silenotvar flexibilni? vnitrni dispozici, vnejsim objemem? jake budou potreby knihovny za 20, 50 let? co kdyz budou potreby hodne jinde? jak na ne bude tento "majstrstyk" reagovat? do jake miry pujdou predelat vnitrni dispozice tak, aby novym potrebam vyhovely? co kdyz bude kapacita skladu, studoven opet mala? jak se bude barak rozsirovat tak, aby z toho nebyla zrudnost jeste vetsi? co kdyz naopak vzhledem k informacnim technologiie bude barak zbytecne velky? jak se vyuziji uprazdnene prostory? ... pro mne prilis ztuhly, uzavreny a svazany barak pro tento ucel ... pro vytvoreni obalky kniham, informacim, zivotu v nich obsazenym a je odrazejici.

a radeji nehovorit o "okrajovych zalezitostech" a to, kolik takovy organicky barak bude stat - myslim cena za m3 v porovnani s necim vice "klasickym" (za situace kdy na stavbu "budget" nemaji zaden), v jaky kvalite jej tu nasi uzasni remeslnici vyprasi, jak bude tato "celostrecha" vypadat na letne za par let, kdyz NK nebude mit prachy na drahe cisteni tohoto zlateho cirkusackeho stanu ... ale co danovy polplatnik to unese stejne jako nese mnohacetne rodiny cernych i bilych nepracujicich. zejo Bueee

p.s. a ta diskuze na nove s pani charvatovou ... desbes ... bez hlavy a paty, bez slusneho chovani, bez prostoru pro oba hosty k tomu, aby pronesli jednu celou vetu. nova nezklamala ... byla to blba estrada, pani charvatova se hodi fakt asi jen na cteni zprav, kterezto ji uz zatrhli. Tak to valím bulvy

takze proste nulova variabilita dispozice budouci pane kolego muhehe jinak jak rikas diskuze na nove s pani charvatovou byla na urovni jako kdyzbysme si tu zasli na par piv a nad ranem zacli resit podobu nove knihovny, asi novu hooooooodne tlacil cas pac jinak nechapu proc ani jednoho nenechali se poradne vyjadrit ale na druhou stranu, videl jsi nebo videli jste o par dni prded tim kdy v tel. novinach na nove mluvili s panem kaplickym? on mluvil takovym zpusobem z cesty ze jsem fakt nechapal, jinak ted jsem na praxi a pri obede nekdo nahodil tohle tema a cikan co s nama dela nemohl pochopit ze kdyz se kradou medeny okapy z baraku jak na tom muzou udelat zlatou strechu, uz pomalu schanel karu a ze jede do prahy pro sber pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 7:06   Citovat  

Zrovna dnes ráno jsem slyšel v rádiu anketu a tak cca 6 lidí z osmi to chtějí dvoum to bylo jedno a včera u jiných lidí to bylo podobně tak mám pocit že to nechcou jen Hondaři HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 7:25   Citovat  

Henges napsal:
Zrovna dnes ráno jsem slyšel v rádiu anketu a tak cca 6 lidí z osmi to chtějí dvoum to bylo jedno a včera u jiných lidí to bylo podobně tak mám pocit že to nechcou jen Hondaři HaHaaa

To podle toho, kdo si průzkum objednal... Mně se třeba neptali... pořádnej výtlem :chichi:
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 8:19   Citovat  

Hellborn napsal:
To podle toho, kdo si průzkum objednal... Mně se třeba neptali... pořádnej výtlem :chichi:
To byl jen průzkum rádia Mrk jim tam zavolej HaHaaa
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 10:13   Citovat  

taky bych rad videl ty pruzkumy... asi neco jako na tv nova, ty widlaci kterych se tam ptali. jeden ani nevedel co je to knihovna pomalu, uz nevim presne. Ja co jsem se ptal lidi okolo me, tak rika kazdej ze to je hnus. Jedinymu UFOvi se to libi :) nikoho dalsiho neznam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 10:15   Citovat  

Tak si přičti mě :chichi: Mě se docela líbí akorát nevím s tou barvou a místem cože cože ?
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 10:16   Citovat  

v anketě chybí možnost "je mi to jedno" .. Praha se mi jako město nikdy nelíbila .. Hihi
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 10:28   Citovat  

Miki Civic napsal:
v anketě chybí možnost "je mi to jedno" .. Praha se mi jako město nikdy nelíbila .. Hihi

Se nedivim, pac by Te tu vyklepla kazda druha honda :mrk:
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 10:28   Citovat  

Budova jako taková je zajímavá, o jejím využití za 50let, varabilitě prostoru apod. vím jako laik kulový (to nechám happymu, kandíkovi a dalším odborníkům), ale vadí mi její umístění!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chobotnice, chrchel, hlen, knihovna
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina