Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota motoru d13b2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 8:39   Citovat  

monty napsal:
to ti v servisu říkali pěknou ........ odvzdušnění je ve faq
v servisu zas tak nekecali. Je to fakt zbytečná prace. Nikdy jsem neodvzdusnoval,systém se totiž odvzdušní sám.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 11:54   Citovat  

Kmóďa napsal:
v servisu zas tak nekecali. Je to fakt zbytečná prace. Nikdy jsem neodvzdusnoval,systém se totiž odvzdušní sám.
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

rOMIK15 je teď offline  rOMIK15
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 12:03   Citovat  

Hrošík napsal:
rOMIK15:

A co mas vlastne za problem?

Myslim ze mas stejny problem jako tady mi vsichni. co psali ze to maj. Me se taky raficka zvedne presne do poloviny, kdyz to mam zahrate, ale jakmile jedu z kopce a nepridavam, tak raficka klesne klidne az uplne na drzak raficky. myslim si, ze mam porad otevrenej termostat, protoze mi i trva dlouho, nez ta raficka vyleze. a nejspis, kdyz nepridavas, tak se motor tolik nenamaha a nevydava tolik tepla.

To Ti to tu mám vážně všechno popisovat znovu??? Myslel sem že nemám problém a myslel sem že poradím s tou mou teorií (jako, že by to měl někdo stejně, tak ať zbytečně něco nevyměňuje), která se teď jeví jako pravděpodobně mýlná. Můj termostat je OK, ale jak sem na to přišel už tu fakt znova popisovat nebudu. Jo včera sem to nestihnul, tak tu kapalinu proměřím dneska. Jo a dneska u nás už bylo asi o 5 stupňů tepleji a tento můj jev se neprojevil.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 14:14   Citovat  

monty napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
čemu se směješ sem fakt nepochopil.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 14:32   Citovat  

Kmóďa napsal:
čemu se směješ sem fakt nepochopil.
tomu,že na základě toho ,že se ti to na tvým autě jednou dvakrát povedlo naplnit tak ,žes tam neměl bubliny , vynášíš kategorickej soud že " odvzdušńovat je nanic". Někdy se to povede bez, někdy je to nutnost protože nechce naskočit "sytič" ,někdy kolísá volnoběh, někdy jen špatně ukazuje budík .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 15:52   Citovat  

monty napsal:
tomu,že na základě toho ,že se ti to na tvým autě jednou dvakrát povedlo naplnit tak ,žes tam neměl bubliny , vynášíš kategorickej soud že " odvzdušńovat je nanic". Někdy se to povede bez, někdy je to nutnost protože nechce naskočit "sytič" ,někdy kolísá volnoběh, někdy jen špatně ukazuje budík .
nikdy jsem nenapsal "nesmíš odvzdušňovat",ale "nemusíš odvzdušňovat",takže si odvzdušňuj jak chceš.Píšu jen moji zkušenost.Prostě vždy a nebylo to jednou ani dvakrát,prostě liju vodu do chladiče až k hrdlu,zavřu víčko,otevřu expanzku kde naliju vodu k horní rysce,zavřu a jedu.Nic víc nic míň.Po ohřátí motoru voda změní objem a vytlačí vzduch,který je nahoře protože je lehčí než voda,víčkem chladiče ze systému.Druhý den jen doplním vodu v expanzce,která je prázdná,nebo skoro prázdná,protože voda z ní se přesunula do systému na místo vzduchu.A tímhle způsobem se systém odvzdušňuje stále,takže názory že něco zlobí protože je zavzdušněný systém moc neberu.Je na každém jestli to zkusí nebo ne.Tak a teď se do mě pusťte,protože kritiky se nebojím,uvítám zkušenosti a rád poznávám svoji Hondu Úsměv

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 15:59   Citovat  

Odborník nejsem, zkušenosti s tím nemám, ale už dříve jsem nad tím přemýšlel a příjde mi to logické, že se okruh odvzdušní sám. Tím bych se taky přiklonil ke Kmóďově teorii. Ruční odvzdušnění je asi rychlejší, ale přece pokud jsou v okruhu (okruh --> dva směry proudění) bublinky / vzduch, které proudí přes odvzdušňovací ventil, tak přeci musí dorazit i do expansky, ne? tam bublinky "vybublaj", nahradí se za kapalinu a frčí se dál, pak se kapalina jen doleje, dokud nepřestane mizet. Nevím, ale přijde mi to logické...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 16:08   Citovat  

Klasounek napsal:
Odborník nejsem, zkušenosti s tím nemám, ale už dříve jsem nad tím přemýšlel a příjde mi to logické, že se okruh odvzdušní sám. Tím bych se taky přiklonil ke Kmóďově teorii. Ruční odvzdušnění je asi rychlejší, ale přece pokud jsou v okruhu (okruh --> dva směry proudění) bublinky / vzduch, které proudí přes odvzdušňovací ventil, tak přeci musí dorazit i do expansky, ne? tam bublinky "vybublaj", nahradí se za kapalinu a frčí se dál, pak se kapalina jen doleje, dokud nepřestane mizet. Nevím, ale přijde mi to logické...
to není teorie ale praxe,jinak bych si tu nedovolil oponovat Montymu,který tu má pověst odborníka.Buď chcete vyměňovat zkušenosti a diskutovat,nebo ne.Můžete a nemusíte zkoušet a experimentovat.

Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 18:39   Citovat  

Kmóďa napsal:
to není teorie ale praxe,jinak bych si tu nedovolil oponovat Montymu,který tu má pověst odborníka.Buď chcete vyměňovat zkušenosti a diskutovat,nebo ne.Můžete a nemusíte zkoušet a experimentovat.

Zkusim to jak rikas ty Úsměv zejtra se do toho pustim nechci to nechat na posledni chvili

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 18:59   Citovat  

K tomu odvzdušňování.
Je zajímavý, že C4G a C5G mají odvzdušňovací šroub, zatímco C6G anglám ho nemá a přitom chladící okruhy jsou stejné. Alespoň jsem si nevšimnul nějakých rozdílů.
Tak jaktože anglán nepotřebuje odvzdušňovák? Že by inženýři přišli na to, že se to opravdu odvzdušní samo?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 21:33   Citovat  

Petr 78 napsal:
K tomu odvzdušňování.
Je zajímavý, že C4G a C5G mají odvzdušňovací šroub, zatímco C6G anglám ho nemá a přitom chladící okruhy jsou stejné. Alespoň jsem si nevšimnul nějakých rozdílů.
Tak jaktože anglán nepotřebuje odvzdušňovák? Že by inženýři přišli na to, že se to opravdu odvzdušní samo?

já se opravdu nemám zapotřebí ani chuť s někým hádat, nehádám se nikdy , řeknu názor , nelíbí se ti ,máš jinej nazdar až tě něco vyškolí možná mi pak dáš za pravdu a nebo ne a můžeš si klidně myslet že monty je "renault "která dělá věci složitější než jsou.V pohodě , mě to žíly netrhá.

ad anglán =odvzdušnění chladičem ,odvzdušnovák nepotřebuješ.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 22:01   Citovat  

monty napsal:
já se opravdu nemám zapotřebí ani chuť s někým hádat, nehádám se nikdy , řeknu názor , nelíbí se ti ,máš jinej nazdar až tě něco vyškolí možná mi apak dáš za pravdu a nebo ne a můžeš si myslet že monty je "renault "která dělá věci složitější než jsou.V pohodě , mě to žíly netrhá.
Takže ano klidně si to odvzdušněte za jízdy přes expansku , já to radši nechám pár minut běžet s otevřeným chladičem kam mi to bubliny vyžene ,doleju vodu co se ztratí a hotovo , nezapomeňte že nedělám jen na svým autě a tak druhej den to auto může být o 200km jinde jak já a to se nějak blbě kontroluje kolik to vzalo vody.
ad anglán =odvzdušnění chladičem ,odvzdušnovák nepotřebuješ.
Nikdo se tu nechce hádat. Ber to jako výměnu zkušeností. Teď si vzpomínám že asi před dvěma lety jsem měl auto u pana Kuhnela na výměně vodní pumpy,protože se mi v tom nechtělo hrabat a při odjezdu mě upozorňoval ať si druhý den zkontroluju vodu v expanzce a kdyžtak doliju. A opravdu jsem musel dolít. Že by to taky tak praktikoval? Ale jinak žádný hádky je to dobrý

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 22:03   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nikdo se tu nechce hádat. Ber to jako výměnu zkušeností. Teď si vzpomínám že asi před dvěma lety jsem měl auto u pana Kuhnela na výměně vodní pumpy,protože se mi v tom nechtělo hrabat a při odjezdu mě upozorňoval ať si druhý den zkontroluju vodu v expanzce a kdyžtak doliju. A opravdu jsem musel dolít. Že by to taky tak praktikoval? Ale jinak žádný hádky je to dobrý

kdyz nekomu delam neco s vodou - vodni pumpa, termostat, vymena kapaliny... tak vzdycky rikam, prekontroluj si zitra kolik tam mas vody a kdyztak si dolej. A vis proc? Protoze 99% lidi by ani nenapadlo se tam podivat.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 22:25   Citovat  

ninja napsal:
kdyz nekomu delam neco s vodou - vodni pumpa, termostat, vymena kapaliny... tak vzdycky rikam, prekontroluj si zitra kolik tam mas vody a kdyztak si dolej. A vis proc? Protoze 99% lidi by ani nenapadlo se tam podivat.

Tak nastesti zas tak blbej nejsem Velmi šťastný

coodl je teď offline  coodl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 22:53   Citovat  

tak jsemto cele prelouskal a hodim sem svou zkusenost. S teplotou mam podobnou zkusenost jako rOMIK15(musim rict ze momentalne se nejedna o hondu, tam to snad slo v pohode co jsem videl, ale o sluzebak) v techto mrazech oskrabu nastartuju a jedu jezdim dlouhe trasy a jak jedu tak voda se ohrejva pote zvolnim ci jsem zastavil pri krajnici a zapisoval si(motor bezel na volnobeh) a najednou rucicka pomalu klesa, vsem jsem si zapsal a jedu dal a pote zas rucicka zacla stoupat po nake dobe co jedu dele, tak voda je uz zahrata a pote to neklesa. takze jakto ze se mi tak deje.

Jen podotknu ze auto je v beproblemovem stavu, cokoli je neco spatneho, tak jedu do servisu autorizovaneho, ma to pravidelny servis atd. (je to sluzebni a na sluzebni naklady, proto je dobra pece o to)

takze asi na tom neco bude ze to kolisa ta teplota. jinak to je jen ma zkusenost cos e tyka vody, nikomu to nevnucuju, pouze se zminuju.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 23:16   Citovat  

coodl: pokud je to auto z VW koncernu tak tam je to docela bezne ze kolisa teplota.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 23:45   Citovat  

ninja napsal:
coodl: pokud je to auto z VW koncernu tak tam je to docela bezne ze kolisa teplota.

nene je to krypl car jmenem Fiat Stilo rok vyroby 2006 pořádnej výtlem pořádnej výtlem ale ze ta teplota takhle kolisa jak tu psal Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 7:55   Citovat  

jen se ujistím ,bavíme se o benzínovým autě ? u nafťáků kterej na volnoběh nedokáže ohřát motor je padání teploty předpokládatelný.

rOMIK15 je teď offline  rOMIK15
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 8:13   Citovat  

Takže změřená kapalina a má to něco kolem -27 stupňů. Takže sem to naředil někde k -35 a uvidím, jestli letos ještě příjdou mrazy na kterých by to šlo poznat (myslím tu montyho teorii s přituhováním kapaliny).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 10:36   Citovat  

ninja napsal:
pokud po tom zásahu odvzdušníš systém normálně přes odvzdušňovací šroub a poctivě vyženeš vzduch tak jak říkáte tak předpokládám že potom už netřeba dolevat a je to ok??

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 23:02   Citovat  

monty napsal:
jen se ujistím ,bavíme se o benzínovým autě ? u nafťáků kterej na volnoběh nedokáže ohřát motor je padání teploty předpokládatelný.

no fiat je nafta Úsměv pak jsem jel teda se sluzebnim jeste s koktou to je benzin ale to tu nekdo rikal ze je to normalni Úsměv ja jen ze se mi to stalo nez se to oralo Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 20:14   Citovat  

Tak neska jsem vymenil termostat, nevim jestli to je muj pocit, ale litam radosti, autí jede mnohem lip jak predtim behem chvilky mam zahrato a to nejpodstanejsi MOTOR DRZI TEPLOTU a nelíta mi rucicka jako kdyz se motor ani nezahral

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 20:23   Citovat  

Mardoc napsal:
Tak neska jsem vymenil termostat, nevim jestli to je muj pocit, ale litam radosti, autí jede mnohem lip jak predtim behem chvilky mam zahrato a to nejpodstanejsi MOTOR DRZI TEPLOTU a nelíta mi rucicka jako kdyz se motor ani nezahral

No vidíš to. A je to OK

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 16:25   Citovat  

Měl jsem stejný problém,motor se dlouho ohříval,při jízdě z kopce teplota vody klesala a výkon motoru proti letnímu období nic moc (1.8VTi).Všechno ukazovalo na potíže s termostatem,proto jsem obětoval 920,-Kč zajel pro něj do Hondy a pustil se do výměny.Po výměně jsem auto nepoznával.Kousek za vesnicí auto začelo topit a před druhou vesnicí asi 5 km už byly otáčky motoru volnoběhu necelých 900ot/min (předtím po 26km jízdě z Globusu jsem měl stále zvýšený volnoběh) Jinak přikládám foto původního termostatu,který je nějak divně pokřivený HaHaaa

Snímek 027.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Snímek 027.jpg, 193.55 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 18:58   Citovat  

No jo, termostat má holt omezenou životnost.
Chladící kapalina asi nemá žádné mazací schopnosti a ten termostat se časem prostě zadře nebo nějak "unaví".

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:40   Citovat  

nj,autí má 200000km,tak na nový termostat má nárok,ta vnitřní těsnící guma už je docela zpuchřelá KO

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 21:56   Citovat  

JO taky jsem to auto nepoznal Úsměv auto jelo o poznani lip nebo to byl asi muj pocit, kazdopadne jsem rad Úsměv

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:48   Citovat  

Tak termostat mám objednán, v pondělí dorazí. Ale teď mě napadla ještě jedna otázka... možná trošku hloupá svatoušek Už mě to vytáčí, celý týden celkem v pohodě a dneska mi to opět jednou chcíplo při podřazování - kolísání otáček při sešlápnutí spojky. Vždy (dnes po týdnu) to spadne téměř ke chcípnutí, až se to opravdu dneska jednou stalo cca pří 50km/h, což není moc příjemný. A tak mě napadlo, jestli by to nemohlo mít nějakou spojitost s vadným termostatem a "studeným" motorem (bylo to cca po 15 km jízdy)?? Kapaliny mám dost, zavzdušněné to není.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota motoru d13b2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina