Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Je libo vosk? Pokračování-TEST 2
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2

Voskujete?
Ano
55%
 55%  [ 22 ]
Ne
22%
 22%  [ 9 ]
Ne, ale Henges mi ukázal tímhle báječným testem že to je dobrá věc a valím do krámu pro vosk :-D
22%
 22%  [ 9 ]
Hlasovalo : 40
Celkem hlasů : 40

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 1:05   Citovat  

peknej testik, sma pouivam turtle Úsměv ale moc bych to neprehanel s tim ze vosk rozlesti skrabance kdyz neobsahuje brusny castice,treba lestenka trochu skrabance rozlesti a vosk je pouze na ochranu a na to aby se tvorili kapky, pokud se chcte zbavit skrabancu tak nejlepsi je sem zkusil pouzit excentrickou lesticku, pak auto fakt vypada jak po laku ( a pouziti dobrejch past, nejdriv hruby potom jemny a nakonec vosk, sice prace na 3 hodiny ale stoji to za to...) lesticka stoji par stovek
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 12:33   Citovat  

hometuner napsal:
peknej testik, sma pouivam turtle Úsměv ale moc bych to neprehanel s tim ze vosk rozlesti skrabance kdyz neobsahuje brusny castice,treba lestenka trochu skrabance rozlesti a vosk je pouze na ochranu a na to aby se tvorili kapky, pokud se chcte zbavit skrabancu tak nejlepsi je sem zkusil pouzit excentrickou lesticku, pak auto fakt vypada jak po laku ( a pouziti dobrejch past, nejdriv hruby potom jemny a nakonec vosk, sice prace na 3 hodiny ale stoji to za to...) lesticka stoji par stovek
Tak si to přečti ještě jednou Úsměv . Psal jsem jemné škrábance a test nedělám abych něco zatajoval, ale píšu to co jsem zjistil. Neříkám že to vyleští vše, jen takový ty jemný škrábance. Třeba když je auto špinave a nekdo ti po něm prstem nakreslí něco vtipného. Na obyč laku to třeba nejde vidět. Viz Mikiho "bílá" obyč, tam to může být špinavé,poškrábané a prd uvidím. Ale na mé perleti to jde dost vidět pak po umytí jak je na laku to písmo pořád vidět jak jsou tam ty povrchní škrábance. A ty jdou rozleštit. Viz první test, tam jsou fotky a trochu to jde vidět Mrk

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 12:56   Citovat  

Henges napsal:
Tak si to přečti ještě jednou Úsměv . Psal jsem jemné škrábance a test nedělám abych něco zatajoval, ale píšu to co jsem zjistil. Neříkám že to vyleští vše, jen takový ty jemný škrábance. Třeba když je auto špinave a nekdo ti po něm prstem nakreslí něco vtipného. Na obyč laku to třeba nejde vidět. Viz Mikiho "bílá" obyč, tam to může být špinavé,poškrábané a prd uvidím. Ale na mé perleti to jde dost vidět pak po umytí jak je na laku to písmo pořád vidět jak jsou tam ty povrchní škrábance. A ty jdou rozleštit. Viz první test, tam jsou fotky a trochu to jde vidět Mrk

jj, ja jen pridal svoji zkusenost, jinak dobre zes to porovnal, kdo nechce mit peknej lak ze ? OK Cool

Verča je teď offline  Verča
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 13:08   Citovat  

A tak teda...kdyby ses měl po tomhle testu rozhodnout pro jeden, kterej by to byl? doufám, že už to tam někde není Velmi šťastný

Giger je teď offline  Giger
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 13:14   Citovat  

Pěkný test,zajímavé čtení.Kamarád mi jednou pučil nějakou pastu,která nevím jestli rozleštila či co,ale hlavní je že mě zbavila šmouh a odřenin,třeba ze vrat,lehké barevné škrábance od aut atd... když to doma najdu tak dám bližší info.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 14:09   Citovat  

Verča napsal:
A tak teda...kdyby ses měl po tomhle testu rozhodnout pro jeden, kterej by to byl? doufám, že už to tam někde není Velmi šťastný
Není. Zatím bylo testováno jen jak se s voskama pracuje (nanášení/rozleštění) Hlavní a nejdůležitější test bude v průběhu prosince, možná i ledna kdy budu koumat jak kterej vosk na autě vydrží Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 16:20   Citovat  

Tak po měsici tu mám jeden výsledek. Auto moc zatížené nebylo. 2 týdny stálo v garáži ,2 týdny venku a moc toho až tak nenajezdilo a přece jde vidět postup.

Test začal nanesením 3 různých vosků na kapotu a kufr tudy

Včera jsem dojel z Brna s autem komplet od sole a špíny tak jsem se pustil do očisty. Výsledek mě po pravdě docela překvapil. Je tu sice fakt že výsledek mohl být ovlivněn teplotou od motoru, každopádně to dopadlo takhle...

Amway: většina kapoty kde byl nanešen je pořád "funkční" z plochy asi cca 60%

Turtle wax: každej jej chválí co ho použil ,ale nyní měl nejhořší výsledek. cca 50% kapoty zustalo ve stavu kdy se tvoří kapky. Ale jak jsem psal, těžko říct jestli to bylo ovlivnění teplem od motoru.

Rox: v prvním testu kterým jsem se zabýval nanášením a prací s voskem obstál nejlépe a i nyní skončil na 1 místě. Kapota zůstala z cca 90% ve stavu jak po nanesení vosku co se týče chování vody na kapotě. je to dobrý

Výsledek:
Tedy na kapotě která je asi nejvíc vystavena vlivu počasí test vyhrál vosk ROX jak s nanášením a celkovou prací s ním, tak ve výdrži OK

Druhá plocha -víko kufru- které není tak zatíženo vlivy počasí a jiných nekalostí zůstala téměř stejná jak na začátku a kapky se tvořily všude.

Účinost-

Amway: 90%

Turtle wax: 95%

Rox: 95%

Austin je teď offline  Austin
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 16:38   Citovat  

No zajímavý, až začnete být tepleji, určitě tuto radu velmi dobře využiju.

DaveG9 je teď offline  DaveG9
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 19:17   Citovat  

moc mě těší, že moje "bejvalka" je v dobrých rukou OK OK OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Je libo vosk? Pokračování-TEST 2
Fórum: Exteriér
0