Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Po kolika tisicich menit olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 1:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
5000 Km? Tak to koukám!
To ale z ekologickýho hlediska není moc přívětivý Smutný
Když pak někdo najezdí 15000 Km/rok tak udělá výměnu oleje třikrát a vyprodukuje 3x4L vyjetého oleje(nebezpečný odpad) zatímco řidič jiné značky po 15000 Km vyprodukuje pouze 1x4L vyjetého oleje.

Já teda s mým Civicem najezdím cca 5000Km/rok takže tam je to v pohodě.

No,tak o mně neříkej žádnýmu greenpeaceákovi,já to letos spáchal již 7x meetallll muhehe
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 1:57   Citovat  

spoon napsal:
No,tak o mně neříkej žádnýmu greenpeaceákovi,já to letos spáchal již 7x meetallll muhehe

No to je v pořádku, vzhledem k tomu, že najedeš týdně pomalu 2 tisíce km. OK OK OK

Verča je teď offline  Verča
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 8:19   Citovat  

Taky se přikláním k 10 tis. a olejik 5W40 Mrk

tygr je teď offline  tygr
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 9:58   Citovat  

FastCivic napsal:
a kdyz ten motor otevres, to co v nem najdes je co? nasrane? pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

To fakt netuším o com píšeš Tak to koukám! pár motoru jsem už rodělaných mel a nic čpatného jsem v ních neviděl.Jen to je je v každém motoru.A ze škušenosti na Pařanové preludce vím jak krásně se vyčistil motor po třech výměnách.Total je špičkový olej,sám ho používam a nemám nejmenší problém a myslím že s ním nemá problém a ni pár honďáku kterým se starám o auta.O tom co píšeš mě nepřesvěčíš,pokavaď to auto jezdí pravidelně na prohlídky a lejete tam olej doporučený výrobcem.O tom že jsou citroeni a peugeoti :mravenec:ky souhlasím ale s olejem a intervalem výmeny je vše ok.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 10:35   Citovat  

A ještě jedna věc.pokavaď se ti nelíbí že z motoru vypoštíš olej černý jak bota(což je správně pač evidentně rozpoušti usazenini které vytečou ven a nezůstanou v mototru),tak tam lejte nejaký olej pochybné značky a poteče čistý. pořádnej výtlem

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 10:50   Citovat  

Nechapu ze se dokazete porad bavit o te same kravine ktera tu byla diskutovana uz snad tisickrat a existuje na ni rozsahle FAQ. Proc si s tim davaji lidi praci, kdyz to nikdo necte. A ti z vas co o olejich nic nevi tak prosimvas MLCTE, nektery vase nazory jsou opravdu perly, kdyz o tom nic nevite tak si asi ani neuvedoumejete ze nasledovanim vasich rad si nekdo muze pekne dosrat motor.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 11:45   Citovat  

tygr napsal:
A ještě jedna věc.pokavaď se ti nelíbí že z motoru vypoštíš olej černý jak bota(což je správně pač evidentně rozpoušti usazenini které vytečou ven a nezůstanou v mototru),tak tam lejte nejaký olej pochybné značky a poteče čistý. pořádnej výtlem

hele nedelej ze me vola. Ja se nebavim o tom co z motoru tece, ale o tom co v nem po tech 30ti tisicich najetych kilometrech na jednom oleji zustane. A kdyz rikam, ze jsou v nem :mravenec:ky, tak jsou v něm :mravenec:ky a hotove. A jaky sajrajt lijem do těch žabožroutskych sviní mi je uplně jedno. Pezot ma tak obrovsky interval udrzby jen aby si lidi rekli" hmmm, ty pezoty jsou asi dobre auta, kdyz jim staci menit olej kazdych 30tisic, do toho pujdu". Nekterym lidem je to uplne jedno, ale ti rozumnejsi to stejne nevydrzi a prijedou o par tisic km driv...

Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:17   Citovat  

Jsem laik, ale něco málo jsem o olejích četl. Ale ne mém pohledu na věc to moc nezměnilo. Takže můj pohled na věc, protože do téhle diskuze se nedá prostě nepřispět Mr. Green Takže frekvence výměn dodržet podle toho jak udává výrobce a dodržet i jeho požadavky (např. 10W30) a o specifikacích (pro auta od roku xx do roku xx) ani nemluvím ty jsou jasné. Nápad je tu! Rozlišovat výměny "kilometrové" a "sezonní".

Jestli si někdo myslí, že když do motoru, kterej má předepsáný olej pro novější motory a 10W40, naleje olej 0W60 pro starší motory tak ten motor odsoudil ke smrti ať je ten olej sebedražší a třeba sebelepší.

To prostě laik nemá šanci vymyslet lépe než výrobce motoru, laik má šanci jen uvěřit obalu a "kouzlu", na které ho naláká výrobce oleje.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:23   Citovat  

A ještě abyste mě mohli taky kamenovat, tak myšlenka na výměnu oleje je zhruba při 8000km a když ještě olej není černý jako uhel tak vydržím do těch 10 000 km odpoledne.

Až budu mít v ruce servisku tak připíšu jaký je u Toyoty interval výměny oleje a jakej se tam má lejt.... zmatenej

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:25   Citovat  

FastCivic napsal:
hele nedelej ze me vola. Ja se nebavim o tom co z motoru tece, ale o tom co v nem po tech 30ti tisicich najetych kilometrech na jednom oleji zustane. A kdyz rikam, ze jsou v nem :mravenec:ky, tak jsou v něm :mravenec:ky a hotove. A jaky sajrajt lijem do těch žabožroutskych sviní mi je uplně jedno. Pezot ma tak obrovsky interval udrzby jen aby si lidi rekli" hmmm, ty pezoty jsou asi dobre auta, kdyz jim staci menit olej kazdych 30tisic, do toho pujdu". Nekterym lidem je to uplne jedno, ale ti rozumnejsi to stejne nevydrzi a prijedou o par tisic km driv...

K nám lidi choděj měnit olej tak jak jim to řekne palubní počitatč čili dejme tomu C3 30000km nebo 2roky a žádny proplém s mototrama nemají.Zajímalo by mě proč rozdělávate motori v peugeotu po třicetitisícich?? Já jsem dělal pár motoru které měli nalítano od 60000 až 120000km a říkam a za tím si stojím že žádny sajrajt v tom motoru není, který by bylo potřeba škrabat šroubovákem.Víc se o tom byvit nebudu,ať napíšeš co napíšeš.Když chceš tak ti domluvím u nás v citroenu na naší předvaděce praktickou ukázku.Klidně si ten čas najdu a sundám ti vanu a víko ventilů.máme tady auta co mají najeto 80000km.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:30   Citovat  

pro ostatní co to nepochopili tak se tady bavím s fastcivicem o koncernu PSA,takže v hondách si olej nenechavejte 30000km.Když budete doržovat doporučení výrobce tak nou starost.Ještě pro komletnost tak olej total Qvartz 7000 ma specifikaci A3 B3 čili do hond může.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:43   Citovat  

ja liju Mobil Synth S 5w40 a pohodicka:) nerozpoznal sem nejakou nadmernou spotrebu oleje cca 0.2 l na 1000Km.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:46   Citovat  

0,2 l na 1000? bud ti tam chybi jedna nula nebo mas zkresleny predstavy o pohodovy spotrebe ;)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 12:50   Citovat  

Bitkar napsal:
0,2 l na 1000? bud ti tam chybi jedna nula nebo mas zkresleny predstavy o pohodovy spotrebe Mrk

nechybi mam VTI a myslim ze je to v pohode spotreba oleje.coz je ze sem dolil po 7000 km 1l oleje.tech 0.2 sem rozpocital celkove pri najeti 10 000.je to teoreticka hodnota tech 0.2l na 1000km.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 15:57   Citovat  

tygr napsal:
K nám lidi choděj měnit olej tak jak jim to řekne palubní počitatč čili dejme tomu C3 30000km nebo 2roky a žádny proplém s mototrama nemají.Zajímalo by mě proč rozdělávate motori v peugeotu po třicetitisícich?? Já jsem dělal pár motoru které měli nalítano od 60000 až 120000km a říkam a za tím si stojím že žádny sajrajt v tom motoru není, který by bylo potřeba škrabat šroubovákem.Víc se o tom byvit nebudu,ať napíšeš co napíšeš.Když chceš tak ti domluvím u nás v citroenu na naší předvaděce praktickou ukázku.Klidně si ten čas najdu a sundám ti vanu a víko ventilů.máme tady auta co mají najeto 80000km.

Ja vzivote nerekl ze rozebirame motory po 30ti tisicich pořádnej výtlem Ja napr. delal 2.2ku HDI FAB. Davala se rovnat palice a neslo se ji domyt. Ani ty :mravenec:ky na karbon to nebraly. Ale konec, moje auto to neni, ja u svojeho menim max po 10ti tis. a hotove vyrizene OK Honda

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 18:42   Citovat  

pezoty su p*coviny muhehe niekedy som rad ze stoho vlastne olej vytece Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 18:47   Citovat  

FastCivic napsal:
Ja vzivote nerekl ze rozebirame motory po 30ti tisicich pořádnej výtlem Ja napr. delal 2.2ku HDI FAB. Davala se rovnat palice a neslo se ji domyt. Ani ty :mravenec:ky na karbon to nebraly. Ale konec, moje auto to neni, ja u svojeho menim max po 10ti tis. a hotove vyrizene OK Honda

Já ve svém taky měním po 10000km pač to je doporučeno,stejně tak jako doporučuj psa třeba 30000km kouř

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 18:51   Citovat  

tygr napsal:
Já ve svém taky měním po 10000km pač to je doporučeno,stejně tak jako doporučuj psa třeba 30000km kouř

ber to tak ze tych 10000km sa doporucovalo pred 10 rokmi...teraz je to len obchodna strategia...tiez robim v pezote a viem co ide stych motorov...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 19:05   Citovat  

to uz jsou 2 na jednoho tygře Velmi šťastný Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 19:07   Citovat  

2Bera napsal:
ber to tak ze tych 10000km sa doporucovalo pred 10 rokmi...teraz je to len obchodna strategia...tiez robim v pezote a viem co ide stych motorov...

To je fakt zajímavé že s citroenu to neteče,no jo to jsou vlastně úplně jiné motory,nic končím tuhle debatu,protože to nemá cenu.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 19:20   Citovat  

Jinak moje nabídka platí klidně se můžeme domluvit a udělat serv.prohlídku spolu na cotroenu.Aby jsme si ukazali jaky olej s toho teče a třeba co se skrývá pod vanou.Ještě bych rád připomenul že se bavím o benzínových motorech tak S HDi na mě nechoďte.I když i tam je vše v pohodě.Olej je síce černý ale s kterého dieslu ne.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 19:24   Citovat  

ale vatsinou je to vtedy ked majitel presvihne servis o 10-20tis km Velmi šťastný alebo len dolievaju olej... Tak to valím bulvy peace OK

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 19:37   Citovat  

taky bude rozdíl jestli ten motor bude mít najeto 50 nebo 150 t ,opotřebení kroužků udělá svý , v tom případě to asi bude masakr. No nedávno jsem měnil prasklý rozvodový řetěz (ano řetěz ) na nissanu micra ,na tachu 109t a to co jsem z něj vypustil už se olejem nedalo nazvat ,šrouby v hlavě byly utopený pod vrstvou mazutu. výměna měla být po 20t,auto čerstvě dovezeno z rakous

Martas99 je teď offline  Martas99
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 0:32   Citovat  

M@jk napsal:
Mno, domnívám, se je ekologické, udržovat motor v kondici, dávat mu péči, aby nestrádal a dobře sloužil a tudíž byl i svým způsobem ekologický.

Pokud Ti ta výměna přijde jako neekologická, vyměň HONDu za kolo. Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Jinak v pohodě.

Zde je link na mé stránky, kde jsou fotky, jak dopadlo HR-V, kdy majitel protáhl výměnu oleje místo v 5.000km na 10.000km.

K.O. MOTOR HR-V

Ale HR-V má podle manuálu servisní interval 10000km, při normálních podmínkách.A 5000 má při ztížených(krátké vzdálenosti,mráz nebo velké horko,přívěs apod.-a stále) Myslím že to opravdu způsobila" spojka "mezi volantem a motorem, ale určitě né výmena oleje po 10tis, možná po 50 tis a majitel jezdil plnej kotel,anebo nějaká vada materiálu

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 3:56   Citovat  

Martas99 napsal:
Ale HR-V má podle manuálu servisní interval 10000km, při normálních podmínkách.A 5000 má při ztížených(krátké vzdálenosti,mráz nebo velké horko,přívěs apod.-a stále) Myslím že to opravdu způsobila" spojka "mezi volantem a motorem, ale určitě né výmena oleje po 10tis, možná po 50 tis a majitel jezdil plnej kotel,anebo nějaká vada materiálu

Dle vyjádření servismana, jak mu to pán popisoval, určitě nevěděl, která bije. Takže spíše užíval a užíval a užíval ... ... ... Smutný Ble

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 9:44   Citovat  

BLOOSEN napsal:
Nazdarek, cumim tu jak se to tu pekne rozdiskutovalo. Dik za vysvetleni vymeny toho oleje co se tyce tech dlouhych, kratkych tras a namahani.. na oleji mam nalitano ted necelych 10tis. a prave ze si uz kousu nehty ho zas vymenit.. Jinak snazim se Hondicce doprat to nej, takze jsem do ni nalil kratce po koupi muj oblibeny olej, ktery pouzivam i do motorky.. je to: Fuchs Silkolene Pro 4 10W-40 Musim rict, ze jsem s timhle olejem uz neco najezdil na masinach a Hondicce taky svedci.. preci jen je to vysokootackovy motor... a ten olej je na tyhle podminky jak delanej.. takze tam pujde zas Honda

Hele, úplně přesně nevím do čeho se ten tvůj olej hodí víc, ale olej do motorky a do auta je docela rozdíl, Honda jako auto sice vysokootáčková je, ale jsou tam úplně jiný podmínky než v motoru motorky. Někde se o tom už psalo. Je rozdíl 12ti otáček a 6-7tis otáček.
Tak jako motor asi nezničíš, mazat to bude, ale jen říkám že olej do motorky nepatří do auta.
Snad k tomu řekne někdo víc. je to dobrý

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 11:25  Naposledy upravil JARYN dne 25.1.2009 , 11:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Moto olej do auta je pěkná blbost - je naaditivován i pro správnou funkci převodovky a mokré spojky, což je ale v autě špatně
tudy odkaz

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 11:32   Citovat  

Silkolene Pro S je automobilový olej ... mimochodem vedle MOTUL 300V jeden z nejlepších (v mém měřítu na prvním místě společně s 300V). Kde se dá v CZ koupit za rozumný peníze?

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 11:50   Citovat  

Já tedy na Céru olej s filtrem měnil každých 5.000 km a na každým dalším Céru budu pokračovat s výměnou po 5.000 km.

notabene je teď offline  notabene
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 12:37   Citovat  

Každých cca 8-10k km. Myslím že na 7G Sport Civica je to dostatečné až až. Navíc najedu 25k/rok..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Po kolika tisicich menit olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina