Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Má slabá baterka vliv na volnoběh?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PinkFloyd01 je teď offline  PinkFloyd01
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:29   Citovat  

Lidi, nejsem technickej typ, ale humanitně zaměřenej, tak mě prosím neukamenujte (já vám za odpověď udělám právní poradenství Velmi šťastný )
Stalo se mi, že jsem delší dobu byl v Praze na zkouškách (dva týdny) .... po dvou týdnech jsem nastartoval a jel domů (Karlovy Vary), dojel jsem domů večer a druhý den odpoledne jsem sotva sotva nastartoval, ujel jsem asi 40 kiláčků a po pěti hodinách jsem už skoro nenastartoval (to je jasná slabá baterka), ale zaráží mě, že po nastartování jsem jel domů a kdykoliv jsem to nechal jet na volnoběh, tak mi otáčky padly asi na 400 rpm....... zeslábly mi při tom světla a větrák šel o hodně pomalejc.......a nevím....mohla na to mít vliv ta slabá baterka(chyběl v ní litr vody a nabít už nešla), tak jsem přes kamaráda sehnal nějakou jinou baterku, dal jí do accordíka a v pohodě nastartoval, motor se ohřál a normálně otáčky byly kolem těch 800.....myslíte, že to mohlo být tou baterkou nebo bych měl začít někde hledat chybu, která nebude v baterce???????

Děkuji všem za rady a názory.....a jak říkám, neukamenujte mě za neznalost Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:32   Citovat  

Napeti na baterce nema vliv na volnobeh Honda

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:34   Citovat  

Možná se pletu, ale nemohl by to být alternátor ?? Pokud ti nedobíjí tak starý baterce došla šťáva ... a na nový se zdá být všechno ok ale až se vybije bude to stejný. Vždycky jsem měl za to, že když je auto nastartovaný, tak se bere elektrika přímo z alternátoru, respektive je na kontaktech napětí alternátoru a to samý napětí jde i do auta. Takže si myslim že když ti funguje altík a máš v <> baterku že bys to za jízdy poznat neměl ... Ale nechci strašit Úsměv Možná se pletu. Kontrolka dobíjení nesvítí ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:35   Citovat  

nenene...kontrolka dobíjení nesvítí....a doufám, že accord je takovej, že kdyby byl altík v ((i)), tak by snad hodil kontrolku cože cože ?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:38   Citovat  

PinkFloyd01 napsal:
nenene...kontrolka dobíjení nesvítí....a doufám, že accord je takovej, že kdyby byl altík v ((i)), tak by snad hodil kontrolku cože cože ?

to pokaždé nemusí ... nech si někde změřit, jestli a kolik opravdu dobíjí ... nejčastější příčina nedob. jsou ojeté uhlíky alternátoru

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:38   Citovat  

Potom mě napadá ješta ta alternativa, že ta stará baterka byla v takovym stavu, že měla minimální vnitřní odpor a zkratovala většinu el.energie kterou vyrobil altík a na systémy v autě už nezbylo. Pokud ti to s novou baterkou jde a dobíjení nesvítí (můžeš ho i změřit stačí k tomu přijít s voltmerem (rozsah 20V) nastartovat a změřit, tak si myslim že to bude vše ok.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:40   Citovat  

Ale každopádně jak psal Rom. nejjednodušší je to změřit, pokud máš "chcípnuto" měříš napětí na baterce, pokud nastartováno tak v případě že je napětí nižší nebo stejný tak je problém v altíku a pokud je o něco vyšší než bylo na baterce tak je ok. Mě osobně dobijí na preludě 14,1 Voltů zhruba.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:43   Citovat  

Teď jsem si vzpomněl.....jak jsem tam dal tu baterku, tak jsem tam jenom posadil ty konektory a nedotáhl je........a když jsem sedl do auta, abych přidal trochu plyn atd.... a pak jsem se vrátil, tak byl konektor na minusu vyhozenej......prostě ten kábl z toho vyjel.....ale nevím, jestli tam byl kontakt, ale řekl bych, že nebyl....tzn. pokud by ten altík nedobíjel a nedával šťávu, nechcíplo by to? ale to je jenom takovej můj paratechnickej názor Se stydím

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:44   Citovat  

zhruba 14.1 lol .. Velmi šťastný
sry za OT

Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:46   Citovat  

Rom. napsal:
to pokaždé nemusí ... nech si někde změřit, jestli a kolik opravdu dobíjí ... nejčastější příčina nedob. jsou ojeté uhlíky alternátoru

Ano to je pravda.. Funguje to tusim tak ze.. na tu kontrolku jde trvale napeti a je jen prikostrena prez obvod alternatoru, ktery se pri jeho toceni prerusi a tim prestane svitit...
Z toho je jasne ze ten altik vlastne ani nemusi davat stavu a nebude to svitit Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:49   Citovat  

Newer napsal:
zhruba 14.1 lol .. Velmi šťastný
sry za OT

Tak nějak jsem čekal kdy se někdo ozve Se stydím Úsměv ale tim zhruba sem myslel že to bylo v tu konkrétní dobu kdy jsem to měřil Hihi Třeba už je to teď 14.0 nebo 14.2 Úsměv)

A jak je tu psáno nademnou .. takže pokud se altík točí a řekněme má vylágrovaný uhlíky že nedává ani volt, tak kontrolka bude dělat jakože nic a bude v klidu zhansutá ?

Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 20:58   Citovat  

Stealman napsal:

A jak je tu psáno nademnou .. takže pokud se altík točí a řekněme má vylágrovaný uhlíky že nedává ani volt, tak kontrolka bude dělat jakože nic a bude v klidu zhansutá ?

Ano presne tak, ta kontrolka je ukostrena prez uhliky takze pokud nebudou mit treba kontakt tak svitit nebude. Vlastne to neni kontrolka dobijeni ale signalizace prasknuti remenu : Ble

Edit: Vlastne pokud by uhliky nemeli kontakt tak ani ten prasknuty remen nesignalizuje splehlive

silvic16 je teď offline  silvic16
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2009 , 11:55   Citovat  

Kontrolka dobíjení funguje v principu tak, že její obvody hlídají proud, který vychází z alternátoru.
Jestliže proud z alternátoru odchází ven (jeho napětí je vyšší než baterie) je kontrolka zhasnutá,
baterie je dobíjena a spotřebiče jsou napájeny alternátorem.
Pokud tento proud vycházet přestane (napětí poklesne) - porucha uhlíků buzení , řemenu, diod alternátoru, a jiné,
začne veškerou elektroinstalaci v autě napájet baterie a kontrolka se rozsvítí.
Jestliže je akumulátor "kondici", dá se takto ujet ještě dost kilometrů.
I když s dnešním denním svícením a moderními reflektory žádná sláva.
Při volnoběhu nastává zvláštní stav, kdy u dobrého alternátoru i baterie, je dodávka proudu
z alternátoru na hranici. Stará dynama tyto stavy zvvládala jen tak tak.
Také proto ( a s rozvojem polovodičů) byly zavedeny alternátory, které jsou v nízkých otáčkách nesrovnatelně
lepší.
Jestliže je baterie vadná, stará (zratovaná usazeninami), může při volnoběhu nastat situace, že alternátor dává málo a napětí v autě může klesnout tak, že světla jenom žhnou, kontrolky nesvítí (nebo velmi slabě) nebo nesepne jejich spínací prvek. Dobře seřízený motor ale může pracovat, i když ne tak jako s akumulátorem.
Spíše než pomalu to bude nepravidelný chod.
Dobrá baterie by měla (podle kapacity, po krátkéchvíli po zastavení), být schopná napájet tlumená světla po dobu
několika hodin a při tom by na ní napětí nemělo klesnout pod 12V.
Po nastartování by napětí na jejích svorkách mělo stoupnout na hodnotu uvedenou výrobcem. (14,5 - 14,8 V)
Po zapnutí všech spotřebičů ve voze (které tam dal výrobce!) i klimatizace, by napětí mělo trochu klesnout.
U mne (Civic) ze 14,8 klesá na 14,4 V.

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2009 , 15:09   Citovat  

Úsměv

1) autor jasne pise, ze mu chybel LITR kapaliny v baterce. Ta je po smrti.
2) napeti v okruhu(a tedy i extra mrtva baterie ve spojeni s ne zrovna 100% altikem) OVLIVNUJE to jak auto drzi volnobeh, uz od OBD0 je definovana neprima umera mezi dobou vstriku a napetim v el.soustave.
3) cim min dodava baterka, tim vic musi altik, a tim vetsi zatizeni pro motor, vsimli jste si nekdy jak vam zakolisa volnobeh pri roznuti dalkovych svetel na volnobeh a soucasnyho slapnuti na brzdy ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 21:53   Citovat  

Tak pánové,
dopadlo to tak, že jsem zajel do baterkárny a koupil novou baterku - 60Ah 540A a proměřil jsem altík, kterej dobíjí mezi 14.4-14.5 V....ale....jel jsem z Varů na kolej do Prahy....a měl jsem v nádrži něco kolem 10 litrů beneli.....a když jsem tam hodil neutrál, tak mi opět padly otáčky dost nízko.......po cestě jsem zastavil na pumpě a změřil, jak altík dobíjí při těhle otáčkách a taky dobíjí - kolem 14 V ..... ale vrtá mi v hlavě, že na té pumpě jsem natankoval 20 litrů = měl jsem tam půlku nádrže a chvíli po tom natankování mi ty volnoběžný otáčky vyběhly na těch normální 850 +/- ...... absolutně nechápu, jak je to možný...... Tak to koukám!

silvic16 je teď offline  silvic16
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2009 , 6:56   Citovat  

Tak to asi bude benzínem.
Já bych prověřil nádrž, jestli tam není zkondenzovaná voda.
I když, teď už to bude asi v pořádku.
Nebo ten zbytek benzínu byl od pumpy, co nám ji obchodní inspekce tají.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2009 , 15:26   Citovat  

To mě taky napadlo, že to bude tím benzinem.....a je pravda, že tenkrát, jak jsem měl tu baterku v ((i)), tak jsem nejspíš měl taky natankováno na téhle pumpě.....takže už tam asi tankovat přestanu Velmi šťastný

kedr je teď offline  kedr
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2009 , 17:06   Citovat  

silvic16 napsal:
Tak to asi bude benzínem.
Já bych prověřil nádrž, jestli tam není zkondenzovaná voda.
I když, teď už to bude asi v pořádku.
Nebo ten zbytek benzínu byl od pumpy, co nám ji obchodní inspekce tají.

Na vodu je alkohol. Do nádrže 100-200 ml, nejlépe před prvními mrazy. papa

Kulda je teď offline  Kulda
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 0:31   Citovat  

kedr napsal:
Na vodu je alkohol. Do nádrže 100-200 ml, nejlépe před prvními mrazy. papa

Tím myslíš třeba slivovičku ? ... papa

JM66 je teď offline  JM66
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 23:25   Citovat  

PinkFloyd01 napsal:
Tak pánové,
dopadlo to tak, že jsem zajel do baterkárny a koupil novou baterku - 60Ah 540A a proměřil jsem altík, kterej dobíjí mezi 14.4-14.5 V....ale....jel jsem z Varů na kolej do Prahy....a měl jsem v nádrži něco kolem 10 litrů beneli.....a když jsem tam hodil neutrál, tak mi opět padly otáčky dost nízko.......po cestě jsem zastavil na pumpě a změřil, jak altík dobíjí při těhle otáčkách a taky dobíjí - kolem 14 V ..... ale vrtá mi v hlavě, že na té pumpě jsem natankoval 20 litrů = měl jsem tam půlku nádrže a chvíli po tom natankování mi ty volnoběžný otáčky vyběhly na těch normální 850 +/- ...... absolutně nechápu, jak je to možný...... Tak to koukám!

A nebude to náhodou ECU,tím že když jsi měl slabou baterku kterou jsi pak odpojil,ztratila pamět a chtěla znovu zrestartovat,mě se toto stává když nabíjím baterku a mám ji venku z auta. Reset uděláš jednoduše-ohřát motor na provozní teplotu, pak zhasnout motor a odpojit baterku aspon na 1 min. pak opět připojit baterku a nastartovat (všechny spotřebiče vypnuté)-nechat běžet na volnoběh asi 1min-tím by se měla ECU zkalibrovat,když né mužeš zkusit to samé ještě jednou

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2009 , 8:16   Citovat  

už je to v naprostém pořádku Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Má slabá baterka vliv na volnoběh?
Fórum: Elektroinstalace