Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Olej Mogul Schválíte mi?:))
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 2 z 4
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 12:46   Citovat  

Já měl zatím Castrol, pak jednou Mogul a teď tam mám Valvoline. A upřímně v tom žádný rozdíl nepozoruju... Ten rozdíl bude hlavně v ceně, specifikaci to má stejnou tak co... Cool
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 12:49   Citovat  

A hlavne rozdil bude v intervalech vymen... Tak to valím bulvy

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 12:50   Citovat  

Lojzik napsal:
Přesně takhle jsem dopadl já s Castrol EDGE Sport 10W60. Byl jsem u PK a když sundal víko tak se zděsil a hned mi volal že mám celej černej motor a ptal se co tam mám za olej. Ted mi doporučil Motul 4100 - Power 10W50. Ten už na sebe váže karbon. Uvidím po pár výměnách
zrovna jsem u nej byl...oil cistounkej,filtr taky jen vse zustalo v motoru,lépe řečeno usazeno na kovovích částech motoru a hlavy

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 13:15   Citovat  

Já leju Vat-oil 10w40,ale stejně si myslim že všechny značky slejvaj jeden a ten samey olej.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 13:52  Naposledy upravil Petr 78 dne 22.2.2009 , 13:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zemi napsal:

Tak to je právě velkej omyl.
Interval výměn ti v žádném případě neurčuje značka/kvalita (ikdyž ta se značkou moc nesouvisí) oleje Chápeš!
Nebo si fakt myslíš, že třeba na Mobil můžeš najezdit 2x tolik km než třeba na Mogul? Tak to valím bulvy
To je přesně ten "českej přístup". A pak některé motory vypadají tak jak vypadají....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 13:53   Citovat  

sagi napsal:
No jasne.
Mogul = Starline OK

A cena Starlinu je snad jasna, Kelly to kupuje v hodne velkym mnozstvi a jelikoz to prodava pod svym jmenem,nemusi se drzet cen Mogulu.

A kde jsi na to přišel prosímtě? Odkud jsi čerpal tyto informace?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 14:00   Citovat  

PAKO napsal:
zrovna jsem u nej byl...oil cistounkej,filtr taky jen vse zustalo v motoru,lépe řečeno usazeno na kovovích částech motoru a hlavy

A nebude to taky tím, že ten olej není určený pro běžný provoz?
Některé závodní oleje nemají schválení pro použití v běžném provozu.
U závodního motoru se na rozpuštění usazenin asi moc nehraje. Ty motory se po pár závodech stejně rozebírají, takže nějaké ty usazeniny se vyčistí ručně.
Ale nevím jestli je to tento příklad. To je jenom moje teoretická úvaha.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 14:00   Citovat  

S tim intervalem jsem ocekaval ze to nekdo nepochopi...

Social meni olej po 15tkm a pak se divi ze je motor zadelanej atd... Normalni clovek nebo clovek co ma rad sve auto meni olej dejme tomu po 5tkm... A je mu jedno ze ma pred sebou jeste dalsich predepsanych 5tkm... Proste reseni oleju mezi lidma je hodne relativni...

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 14:02   Citovat  

MártyKL napsal:
Já leju Vat-oil 10w40,ale stejně si myslim že všechny značky slejvaj jeden a ten samey olej.

Nemyslim si, paramo smrdí jinak než motul a než třeba castrol a o tom jak vypadaj barevně ani nemluvim. castrol je podle mě víc jakoby do oranžova kdežto paramo do hněda......

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2009 , 14:02   Citovat  

Zemi napsal:
S tim intervalem jsem ocekaval ze to nekdo nepochopi...

Social meni olej po 15tkm a pak se divi ze je motor zadelanej atd... Normalni clovek nebo clovek co ma rad sve auto meni olej dejme tomu po 5tkm... A je mu jedno ze ma pred sebou jeste dalsich predepsanych 5tkm... Proste reseni oleju mezi lidma je hodne relativni...

Jo takhle. Tak to potom jo je to dobrý

Nick je teď offline  Nick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 1:15   Citovat  

Zemi napsal:

Já ten olej měním podle těch štítků s kilometrama a nevim proč bych měl bejt hned sociál. Teď nevim jestli je tam psáno 10 nebo 15 tisíc km, já to měnil něco málo po 10 tisících. Ale po 5 tisících mi to připadá přehnaný. Auto mám rád, ale nepotřebuju aby vydržel motor třeba 30 let (příklad), když auto jako celek tolik stejně nevydrží a já ho mít tak dlouho ani nechci. Stejně ten motor to auto přežije.. Myslím normální ježdění, ne žádný závodění, to se stejně nakonec nevyplácí... A ukažte mi někoho kdo má problémy s motorem kvůli výměně oleje po 15 tisících, já nikoho takovýho neznam, spíš jen idioty co si myslí že stačí všechno jen dolévat to snad ne

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 1:40   Citovat  

Nick napsal:
Já ten olej měním podle těch štítků s kilometrama a nevim proč bych měl bejt hned sociál. Teď nevim jestli je tam psáno 10 nebo 15 tisíc km, já to měnil něco málo po 10 tisících. Ale po 5 tisících mi to připadá přehnaný. Auto mám rád, ale nepotřebuju aby vydržel motor třeba 30 let (příklad), když auto jako celek tolik stejně nevydrží a já ho mít tak dlouho ani nechci. Stejně ten motor to auto přežije.. Myslím normální ježdění, ne žádný závodění, to se stejně nakonec nevyplácí... A ukažte mi někoho kdo má problémy s motorem kvůli výměně oleje po 15 tisících, já nikoho takovýho neznam, spíš jen idioty co si myslí že stačí všechno jen dolévat to snad ne

Po 10 tis. je to úplně v pohodě, pokud nejezdíš často krátké vzdálenosti anebo pokud tomu často nedáváš čočku.
Prostě při běžném provozu je 10 tis. akorát. Je to i předepsaný interval při normálním provozu.
Od roku 2000 mají už myslím Hondy prodloužený interval na 15 tis.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 10:16   Citovat  

Asi mě tady každej ukamenuje ale já teda mogul nikdy neschválím, pro mě to bude vždycky olej dobrej leda tak na vymazání podběhů a do Hondice bych ho nikdy nedal.
Je to asi jen předsudek stejně jako mě těší, když vim, že tam mam Castrol GTX Magnatec ikdyž jde asi jen o značku.....ale furt mám větší jistotu když jedu pilu.

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 15:30   Citovat  

No, tak já bych to viděl úplně obráceně: jestli Castrol, nebo Mogul, tak určitě Mogul. A jentak mimochodem, ten Magnatec KO je tak akorát "velká bouda". Sorry - ale mám to vyzkoušené, a jestli nevěříš, tak "něco" o tom je třeba tady: tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 15:55   Citovat  

JARYN napsal:
No, tak já bych to viděl úplně obráceně: jestli Castrol, nebo Mogul, tak určitě Mogul. A jentak mimochodem, ten Magnatec KO je tak akorát "velká bouda". Sorry - ale mám to vyzkoušené, a jestli nevěříš, tak "něco" o tom je třeba tady: tudy odkaz

Cha Velmi šťastný čekal jsme nějakou takovou reakci...a musím ti dát za pravdu..ani já si naivně nemyslím, že je to kdovíjakej olej....ale už jako malej špunt jsem listoval celý prázdniny štosama světa motorů a podobnejch časopisů a na většině aut, co tam byly byl nápis Castrol.......proto ho taky do svejch aut dávám....jinak taky nevěřím tomu, že to dělá kdovíco....ale rozhodně budu vždycky přesvědčenej o tom, že je to lepší olej než "nějakej" mogul....protože ten je dobrej možná tak do fáčka...já osobně mám doma asi ř litrů novýho a vytírám s ním podběhy a vylejvám dveře.........a hlavně......mám 5 litrů Magnatecu za 1000 kč takže proč ne....

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:32   Citovat  

Valvoline a Motul pro Honda

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:37   Citovat  

Tak koukam ze mame novou odrudu Mogulářů... pořádnej výtlem

rattray je teď offline  rattray
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:43   Citovat  

sorry za offtopic ,ale potřebuju radu,je toto vhodný lubrikant pro mojí D16?? díky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:50   Citovat  

cocks napsal:
Cha Velmi šťastný čekal jsme nějakou takovou reakci...a musím ti dát za pravdu..ani já si naivně nemyslím, že je to kdovíjakej olej....ale už jako malej špunt jsem listoval celý prázdniny štosama světa motorů a podobnejch časopisů a na většině aut, co tam byly byl nápis Castrol.......proto ho taky do svejch aut dávám....jinak taky nevěřím tomu, že to dělá kdovíco....ale rozhodně budu vždycky přesvědčenej o tom, že je to lepší olej než "nějakej" mogul....protože ten je dobrej možná tak do fáčka...já osobně mám doma asi ř litrů novýho a vytírám s ním podběhy a vylejvám dveře.........a hlavně......mám 5 litrů Magnatecu za 1000 kč takže proč ne....

No jo další, kterej naletěl na reklamu Castrolu. Smutný Kvůli lidem jako jsi ty, se jim vyplatí investovat nemalý peníze do reklamy.
A tvoje označení "nějakej" Mogul je úplně špatné.
Za prvý není Mogul jako Mogul. Už dávno nevyrábí jenom M6AD a podobné, ale už delší dobu dělají i skutečně kvalitní a konkurenceschopné oleje, které s velkými rezervami prochází náročnými testy.
Za druhé U Mogulu si můžeš bejt 100% jistej, že v kanystru Mogul je skutečně olej Mogul vyrobený v Paramu Pardubice.
Můžeš něco takového říct o Castrolu? Těžko. Tam ani nikdo neví co v tom atraktivním kanystru je za olej. Od koho zrovna nakoupili várku za výhodnou cenu. Castrol totiž není výrobce, ale pouze překupník.
Takže já říkám "nějakej" Castrol.
Promiň, že jsem ti vzal tvoje iluze, ale to je bohužel realita.
Castrol v žádném případě není lepší než Mogul.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:52   Citovat  

rattray napsal:
sorry za offtopic ,ale potřebuju radu,je toto vhodný lubrikant pro mojí D16?? díky

Je, a je lepší, jak ten Castrol (sorry cocksi), a je tady taky už přes 100let

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:53   Citovat  

rattray napsal:

Tento olej můžeš s klidem použít. Jedna z nejlepších voleb. Znám lidi, kteří ho mají dlouhodobě vyzkoušený v Hondách a jsou absolutně spokojení.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:55  Naposledy upravil rattray dne 23.2.2009 , 17:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Tento olej můžeš s klidem použít. Jedna z nejlepších voleb. Znám lidi, kteří ho mají dlouhodobě vyzkoušený v Hondách a jsou absolutně spokojení.
Dík moc,je objednaný OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 16:59   Citovat  

rattray napsal:
Dík moc,je obědnaný OK

chvíli jsem přemýšlel, jaký "oběd" Velmi šťastný nic ve zlým HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 17:01   Citovat  

A nejlepší je RTFM!!!!!! pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 17:13   Citovat  

JARYN napsal:
chvíli jsem přemýšlel, jaký "oběd" Velmi šťastný nic ve zlým HaHaaa
V pohodě,jsem šašek pořádnej výtlem

Driver je teď offline  Driver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 17:17   Citovat  

Hoši jestli dáváte značku oleje, jen kvůli tomu, že byl někde v reklamě tak to je max LOL.

David_R je teď offline  David_R
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 17:41   Citovat  

Petr 78 napsal:
Po 10 tis. je to úplně v pohodě, pokud nejezdíš často krátké vzdálenosti anebo pokud tomu často nedáváš čočku.
Prostě při běžném provozu je 10 tis. akorát. Je to i předepsaný interval při normálním provozu.
Od roku 2000 mají už myslím Hondy prodloužený interval na 15 tis.

Asi to bude někdy od roku 1999, protože mám Civica 99 a mám předepsaný interval 15t km. Ale měním kolem 7t-8t km, těch 1500,- navíc za údržbu mě už nezabije.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:35  Naposledy upravil cocks dne 23.2.2009 , 18:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
No jo další, kterej naletěl na reklamu Castrolu. Smutný Kvůli lidem jako jsi ty, se jim vyplatí investovat nemalý peníze do reklamy.
A tvoje označení "nějakej" Mogul je úplně špatné.
Za prvý není Mogul jako Mogul. Už dávno nevyrábí jenom M6AD a podobné, ale už delší dobu dělají i skutečně kvalitní a konkurenceschopné oleje, které s velkými rezervami prochází náročnými testy.
Za druhé U Mogulu si můžeš bejt 100% jistej, že v kanystru Mogul je skutečně olej Mogul vyrobený v Paramu Pardubice.
Můžeš něco takového říct o Castrolu? Těžko. Tam ani nikdo neví co v tom atraktivním kanystru je za olej. Od koho zrovna nakoupili várku za výhodnou cenu. Castrol totiž není výrobce, ale pouze překupník.
Takže já říkám "nějakej" Castrol.
Promiň, že jsem ti vzal tvoje iluze, ale to je bohužel realita.
Castrol v žádném případě není lepší než Mogul.

Prosimtě přečti si ten můj příspěvek znova a pak tu tvou reakci smaž ok?

Mogul je prostě shit tak si to přiznejte ! Čěši maj hezký ženský, dobrý pivo, já sám se snažim kupovat hlavně český věci, ale Mogul, ten jedině na natření stodoly nebo podběhů.

Radši "nějakej" Castrol než 100% Mogul..pže to vim že je olej vhodnej 100% akorát do fáčka, který žere víc oleje než benzínu...

Castrol dělal oleje takový kvality jako dneska mogul když ty jsi ani nebyl na světě (a j átaky ne) tak prosimtě klid. kouř

Prostě je to hlavně o tom, že mogul dělal desítky let tvrdýho komunismu oleje, který svou "kvalitou" stačily pro 105ky a podobný shits a nevěřím, že se za těch pár let vyšvihli tak vysoko, aby mohli konkurovat takovejm firmám jako je Castrol.........takže si to prosimtě celý přečti, abys zjistil, že já sám nějakejm "chytrejm molekulám" taky nevěřím, ale mám 5 litrů Magnatecu za 1000 Kč chápeš.......nebo jestli neee tak to znamená 200Kč za litr a to je určitě lepší než Mogul....ten jejich Racing nebo co to je tomu se nejvíc směju za litr chtěj snad 400 blááááááááááááááázni pořádnej výtlem ale věřim že nekdo, kdo má 120 s motorem z fáčka, Mkovejma nápravama a odlehčenym setrvákem a interiérem z Felicie jim to za něj s chutí dá...a možná to nezadře.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:41   Citovat  

cocks napsal:
Prosimtě přečti si ten můj příspěvek znova a pak tu tvou reakci smaž ok?

Mogul je prostě shit tak si to přiznejte ! Čěši maj hezký ženský, dobrý pivo, ale olej, ten jedině na natření stodoly nebo podběhů.

Radši nějakej Castrol než 100% Mogul..pže to vim že je olej vhodnej 100% akorát do fáčka.

Castrol dělal oleje takový kvality jako dneska mogul když ty jsi ani nebyl na světě tak prosimtě klid. kouř

Moment... Castrol nemá svoje rafinérky pro výrobu oleje, Castroj si nechává olej vozit z cizích rafinérií a pokaždé od jiné značky. Na to pozor cocksi!! Castrol je shit největší, to se ví už dlouho!!

Když se podíváš na specifikace u Mogulu a u Castrolu, tak mogul je v hodně měřítkách před nějakým Castrolem, možná že s Castrolem smažit v kastrolu brambory pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:45   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Moment... Castrol nemá svoje rafinérky pro výrobu oleje, Castroj si nechává olej vozit z cizích rafinérií a pokaždé od jiné značky. Na to pozor cocksi!! Castrol je shit největší, to se ví už dlouho!!

Když se podíváš na specifikace u Mogulu a u Castrolu, tak mogul je v hodně měřítkách před nějakým Castrolem, možná že s Castrolem smažit v kastrolu brambory pořádnej výtlem

jasný, Nipparts taky nevyrábí náhradní díly, jen přebaluje....ale chceš mi říct, že v 80 letech, kdy byl ten megaboom v rally by sázeli na ten největší shit olej?
Neříkám, že je nejlepší, ale pořád lepší než Mogul..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Olej Mogul Schválíte mi?:))
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina