Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s vyberem 18" kol na Accord Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:02   Citovat  

Zacinam byt silne nervozni z koncici zimy, protoze jeste nemam letni kola na sveho Accorda. Kdyby ten vyber nebyl tak velky, asi by to bylo jednodussi HaHaaa Pomuzete mi s tim? Hodim sem par tipu, ale kdyby vas cokoliv napadlo i jineho, budu rad, diky.
Tohle neni moje fotka, ale auto je uplne stejne, Accord Tourer z r. 2007, 30 Jahre Edition, svetle stribrna metaliza. Chci tam dat 18" kola.

Accord.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Accord.jpg, 63.82 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:07   Citovat  

Bully napsal:
Zacinam byt silne nervozni z koncici zimy, protoze jeste nemam letni kola na sveho Accorda. Kdyby ten vyber nebyl tak velky, asi by to bylo jednodussi HaHaaa Pomuzete mi s tim? Hodim sem par tipu, ale kdyby vas cokoliv napadlo i jineho, budu rad, diky.
Tohle neni moje fotka, ale auto je uplne stejne, Accord Tourer z r. 2007, 30 Jahre Edition, svetle stribrna metaliza. Chci tam dat 18" kola.

a kde sou ty tipy ? Velmi šťastný ...cena od(Milotec)-do(OZ,Advan,BBS)?to musíš specifikovat

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:08   Citovat  

Tohle jsem nakonfiguroval treba na elektrony.cz a na wheelmachine2000.de . Jsou to vsechno cerna kola s lestenym celem.

Platin P53 Black.jpg

Platin P53 Black.jpg, 40.7 kB

Borbet XL Black.jpg

Borbet XL Black.jpg, 40.86 kB

MAM 7 Black.jpg

MAM 7 Black.jpg, 42.16 kB

Advanti Quaint Black.jpg

Advanti Quaint Black.jpg, 43.57 kB

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:08   Citovat  

Bude to vypadat krásně ale svezení bude KO já tam mám 225/45/17 a už to je o dost horší než origo 16"
Platin P53 Black OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:12   Citovat  

hopit napsal:
Bude to vypadat krásně ale svezení bude KO já tam mám 225/45/17 a už to je o dost horší než origo 16"

offtopic 225/45 ? to se nedivim HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:13   Citovat  

coudu napsal:
offtopic 225/45 ? to se nedivim HaHaaa

to je předepsaný rozměr na Accorda

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:15   Citovat  

Ale co me zaujalo je odstin Hyper Black, tj. neco jako tmavy chrom. Prave ta 30 Jahre Edition ma uz v tomhle odstinu predni masku, kliky od dveri apod., stejne tak uz origo kola (v 16", nechavam je na zimu) uz jsou sice ne v Hyper Black, ale v podobnem, ale matnem odstinu, nevypada to vubec spatne.
Tady treba neco, na konfiguratoru a pak detail, jak vypada ta barva.

Proline PY config..jpg

Proline PY config..jpg, 45.71 kB

Proline PY.jpg

Proline PY.jpg, 30.63 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:16   Citovat  

coudu napsal:
a kde sou ty tipy ? Velmi šťastný ...cena od(Milotec)-do(OZ,Advan,BBS)?to musíš specifikovat

No jo, vzdyt nestiham Velmi šťastný Cena od- co nejmin HaHaaa do tak max. +- 200 €

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:20   Citovat  

hopit napsal:
Platin P53 Black OK

Mne se zase nelibi, jak se v zatackach zvykaji gumy Smutný Mam v planu plaste 225/40/18
Ty Platin P53 Black jsou myslim ty naprosto nejlevnejsi HaHaaa Proc ne..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:25   Citovat  

Bully napsal:
Mne se zase nelibi, jak se v zatackach zvykaji gumy Smutný Mam v planu plaste 225/40/18
Ty Platin P53 Black jsou myslim ty naprosto nejlevnejsi HaHaaa Proc ne..

To je pravda ale pak to zase tahá za volant a je to hodně tvrdý Smutný kdyby to na těch origo 16" nevypadalo tak blbě tak už je tam mám Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:29   Citovat  

A jeste k te Hyper Black- tohle je zatim teda uz dost drahy, ale zato vypadaji bajecne.. Nemam je na fotce nebo konfiguratoru Toureru, ale na sedanu, taky ve stribrne. Plus zase detail. Ono je tezky vybirat neco smrncovniho ke svetle stribrne metalize, ale tohle ma docela stavu Úsměv I kdyz jeden disk jsem videl i na netu nejlevnejsi asi za 205€ Bueee (ale nekde taky i pres 300!!!)

Emotion Strada 18.jpg

Emotion Strada 18.jpg, 76.59 kB

Emotion Strada Hyperblack.jpg

Emotion Strada Hyperblack.jpg, 90.41 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:32   Citovat  

tahle hrůza tudy odkaz má asi ty MAM 7

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:45   Citovat  

hopit napsal:
tahle hrůza tudy odkaz má asi ty MAM 7

Brrrr to snad ne Jinak to jsou jsou ony, MAM 7, nevypadaji spatne ani se stribrnou barvou (i kdyz je to Vectra).

MAM7.jpg

MAM7.jpg, 110.87 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 1:49   Citovat  

A jak tak hledam a googluju, co nevidim- 5 stranek Accordu s ruznymi koly... Je to tam. klikni tady

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 7:33  Naposledy upravil kandik dne 1.3.2009 , 8:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tudy odkaz

Rota Torque kupovany na driftshop.cz 19000,- sada. Rota ma velkej vyber barev...

edit: jak pise Rom pode mnou: tvrdolin. Myslim si ze zvlast u tmavejch kol uz ani tak nesejde na prumeru, jak moc to bude " prdacky" - spis na ET.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 7:51   Citovat  

offtopic opravdu to na 18" bude tvrdolín ... přátele

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 8:41   Citovat  

tady si můžeš nahrát svou káru a vyzkoušet si Rota wheels. Jsou to lehký a kvalitní kola za dobrou cenu.
Já už jen čekám tento týden zásilku s 15" muhehe
Web Page Name

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 9:31   Citovat  

Mel jsem 18" (225/40) cca 1,5 letni sezony, jeste je mam na aute na fotce v "garazi" a dal jsem je pryc, protoze auto bylo v noromalnim provozu N E P O U Z I T E L N E ! Nutno rict, ze mam auto oproti serii o cca 4,5 cm snizene, coz je sakra znat, nicmene i pri zkusenostech na standartnim podvozku Acco je podle me (jak uz tu zaznelo) 17" maximum. Pokud bys jezdil jen po Svycarsku a jiznim Nemecku, je to jina ovsem..

Dalsi vec je ale znatelne snizeni dynamiky na 18", oproti 16" jsem mel pocit jako bych jel v aute o 20 koni slabsim. Mam 2 origo 16" sady Type-S a jezdim jen na nich, auto nevypada tak jako kdysi na 18", ale hlavne funguje p e r f e k t n e , zvlast na mym podvozku.

Mimochodem rozdil spotreby mezi 16" a 18" na 700 km dlouhe dalnicni ceste byl cca 1 litr/100 km..

Jinak z toho, co jsi nabidnul na vyber se na auto opravdu zdaleka nejvic hodi tyhle:

mam_7_black_195.jpg

mam_7_black_195.jpg, 42.16 kB

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 10:23   Citovat  

No ony 18" ikdyz je to velke auto jsou asi opravdu jenom na efekt a jizdim vlastnostem to nic neprida.
V praci jezdim superBem a jsou tam 225tky na 18" a auto je zdechle a po pár tisících jsou totalne sjete gumy zevnitr.
Za to 16tky zimaky to je o necem jinem. OK

Luther je teď offline  Luther
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 10:28   Citovat  

Co rikas na tyhle?

Enkei RSV Anthracite lak + lesteny limec
7,5x18"
dvojroztec 5x114,3 a 5x100
ET 35

Jsou odlehceny (9 kg), extra pevny, stav novyh, najeto par km. Kdyztak SZ

enkei18.jpg

enkei18.jpg, 42.67 kB

Luther je teď offline  Luther
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 10:32   Citovat  

To A&A: Velikost kol je taky dost o vaze a zvolenym profilu pneu. Vetsi kola neznamena nutne i horsi jizdni vlastnosti.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 10:46   Citovat  

alicante napsal:
Mel jsem 18" (225/40) cca 1,5 letni sezony, jeste je mam na aute na fotce v "garazi" a dal jsem je pryc, protoze auto bylo v noromalnim provozu N E P O U Z I T E L N E ! Nutno rict, ze mam auto oproti serii o cca 4,5 cm snizene, coz je sakra znat, nicmene i pri zkusenostech na standartnim podvozku Acco je podle me (jak uz tu zaznelo) 17" maximum. Pokud bys jezdil jen po Svycarsku a jiznim Nemecku, je to jina ovsem..

Dalsi vec je ale znatelne snizeni dynamiky na 18", oproti 16" jsem mel pocit jako bych jel v aute o 20 koni slabsim. Mam 2 origo 16" sady Type-S a jezdim jen na nich, auto nevypada tak jako kdysi na 18", ale hlavne funguje p e r f e k t n e , zvlast na mym podvozku.

Mimochodem rozdil spotreby mezi 16" a 18" na 700 km dlouhe dalnicni ceste byl cca 1 litr/100 km..

Jinak z toho, co jsi nabidnul na vyber se na auto opravdu zdaleka nejvic hodi tyhle:

Tady je videt, ze co clovek, to jiny vkus Velmi šťastný

Co se tyka rozmeru 18" vs. 17", zacinate me vsichni slusne nahlodavat. Ja zase cetl na nemeckych forech, ze posledni pouzitelny rozmer je 18", coz bude asi zpusobeno rozdilnou kvalitou silnic, jak sam rikas. Ziju v Lucembursku a nejvic toho najezdim asi prave pres to Nemecko, ale tady je asfalt mozna jeste kvalitnejsi. V CR toho az tak moc nenajedu, ale tam bych o nizkoprofilovych pneu moc neuvazoval. Takze mam dilema jak krava zmatenej
K te dynamice- myslis, ze jde vazne o tak velky rozdil, nebo je to spis placebo- efekt? V podstate jde o 2 veci- 1/ o deformaci gumy pri akceleraci, v cemz je lepsi nizky profil a 2/ rozdil v hmotnosti kola. Byva to precenovano, protoze u rotujici neodpruzene hmoty (ale jenom na obvodu!) ma podle vypoctu kazdy usetreny gram vyznam dvojnasobku oproti vaze kdekoli jinde na aute (ne 4-nasobku, jak se obcas uvadi, to vzniklo chybou ve vzorci). Jezdim zavodne na kole, tak trochu vim, o co jde. Jina vec je ale vykon cloveka (max. nekolik set W) a vykon automobilu, kde ma muj 2,2 i-CTDi seriovych 140 k a 340 Nm (podle mereni nekolika 2,2 iCTDi v origo stavu ma ale +-150k). Ze podle me jeden clovek navic v aute s pruznosti zamava x-nasobne vic.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 10:56  Naposledy upravil coudu dne 1.3.2009 , 11:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

hopit napsal:
to je předepsaný rozměr na Accorda

fáákt ? tyo tak sem netušil že tam maj bejt takový sudy

Emotion Strada Hyperblack -tak ty vypadaj fak párádně je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:05   Citovat  

coudu napsal:
fáákt ? tyo tak sem netušil že tam maj bejt takový sudy

ty alu co tam mám jsou origo Honda a rozměr 225/45/17 je psanej i v TP s 205/55/16

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:17   Citovat  

Bully napsal:

Co se tyka rozmeru 18" vs. 17", zacinate me vsichni slusne nahlodavat. Ja zase cetl na nemeckych forech, ze posledni pouzitelny rozmer je 18", coz bude asi zpusobeno rozdilnou kvalitou silnic, jak sam rikas. Ziju v Lucembursku a nejvic toho najezdim asi prave pres to Nemecko, ale tady je asfalt mozna jeste kvalitnejsi. V CR toho az tak moc nenajedu, ale tam bych o nizkoprofilovych pneu moc neuvazoval. Takze mam dilema jak krava zmatenej
K te dynamice- myslis, ze jde vazne o tak velky rozdil, nebo je to spis placebo- efekt? V podstate jde o 2 veci- 1/ o deformaci gumy pri akceleraci, v cemz je lepsi nizky profil a 2/ rozdil v hmotnosti kola. Byva to precenovano, protoze u rotujici neodpruzene hmoty (ale jenom na obvodu!) ma podle vypoctu kazdy usetreny gram vyznam dvojnasobku oproti vaze kdekoli jinde na aute (ne 4-nasobku, jak se obcas uvadi, to vzniklo chybou ve vzorci). Jezdim zavodne na kole, tak trochu vim, o co jde. Jina vec je ale vykon cloveka (max. nekolik set W) a vykon automobilu, kde ma muj 2,2 i-CTDi seriovych 140 k a 340 Nm (podle mereni nekolika 2,2 iCTDi v origo stavu ma ale +-150k). Ze podle me jeden clovek navic v aute s pruznosti zamava x-nasobne vic.

O ty koně až tak moc nejde , podstatný je těch 340nm ve 2000ot. i na těch 225 to při akceleraci často krotí VSA Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:19  Naposledy upravil alicante dne 1.3.2009 , 11:44, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Bully napsal:

..... K te dynamice- myslis, ze jde vazne o tak velky rozdil, nebo je to spis placebo- efekt? V podstate jde o 2 veci- 1/ o deformaci gumy pri akceleraci, v cemz je lepsi nizky profil a 2/ rozdil v hmotnosti kola. Byva to precenovano, protoze u rotujici neodpruzene hmoty (ale jenom na obvodu!) ma podle vypoctu kazdy usetreny gram vyznam dvojnasobku oproti vaze kdekoli jinde na aute (ne 4-nasobku, jak se obcas uvadi, to vzniklo chybou ve vzorci). Jezdim zavodne na kole, tak trochu vim, o co jde. Jina vec je ale vykon cloveka (max. nekolik set W) a vykon automobilu, kde ma muj 2,2 i-CTDi seriovych 140 k a 340 Nm (podle mereni nekolika 2,2 iCTDi v origo stavu ma ale +-150k). Ze podle me jeden clovek navic v aute s pruznosti zamava x-nasobne vic.

Ja to nepocital vzorcema, ale reknu ti - placebo efekt to rozhodne neni, je to temer hmatatelne vyzkouseno.. HaHaaa Koupil jsem si ve Svycarsku a nechal nainstalovat power box k RJ, pak jsem to natesenej chtel samozrejme porovnat, takze jsem znasilnil jiny Acco 2,4 (serie motor 190 PS, 16") na test akcelerace na dalnici.. Jaky bylo my prekvapeni, kdyz me (na 18", akcelerace vedle sebe cca 50-200km/h) o neco naklepal.. Zacal jsem premyslet o vyhozenych penezich a nedalo mi to a 2.den jsem prezul na tehdy zimni sadu 16" a test se stejnym autem zopakovali (ted uz oba na stejnych kolech 16") a najednou jsem byl jasnej vitez a o dost vic nez on predchozi den. Takze asi tak.

Na dieselu to nemusi byt az takovy rozdil, prece jen 340 Nm je oproti cca 225 Nm znat. Nicmene v akceleraci je 2,4 oproti 2,2 CTDi jasnej vitez. Jinak ty 18" kola nebyly zadny odlehceny, spis naopak, s pneu Bridgestone Potenza melo 1 kolo 24 kg, origo 17" Honda, co jsem taky vazil mely 22 kg, origo 16" ma obute cca 18-19kg.. Takze to jen tak na okraj. to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:28   Citovat  

2,4 je samozřejmě v akceleraci někde jinde OK u ictdi musíš po přeřazení chvilku počkat než motor zjistí co po něm vlastně chceš Velmi šťastný

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:36   Citovat  

u i-CTDi bude ztráta dynamiky opravdu na hranici poznatelnosti (sám mám na naftovém CR-V také letní 18") ale nepříjemná bude, jak už tu psali mnozí, velká tvrdost na nerovnostech a tahání za volant ve vyjetých kolejích, zvlášť při použití širších ráfků a menšího ET než je orig.
Také mluvím z praktické zkušenosti. přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:41   Citovat  

Jj, ale kdyz toho v CR zas az tolik nenajede, nemusi ho vlastne ani vyjete koleje zajimat. Pak uz je to jen o vzhledu.. I kdyz u benzinove 2,4 byla ta ztrata dynamiky a zvyseni spotreby opravdu citelna.., u 2,2 CTDi ten rozdil tak velkej nebude, to maji mistni pani dieselaci asi pravdu.. Velmi šťastný OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:45   Citovat  

dynamiku může ještě doladit chip Velmi šťastný nedávno jsem někde viděl 170ps/408nm Tak to koukám!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s vyberem 18" kol na Accord Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina