Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s vyberem 18" kol na Accord Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 11:49   Citovat  

hopit napsal:
dynamiku může ještě doladit chip Velmi šťastný nedávno jsem někde viděl 170ps/408nm Tak to koukám!

Jj, mit CTDi, jdu do toho, tolik veci se tam zase vysypat nemuze.. HaHaaa Ale beno je beno..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 13:18   Citovat  

nove acco maji 5 sroubu,ze?

Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 14:00   Citovat  

Na accorda se mi liby tyhle origo. Jenze v honde to bude hezka palka a na ebay sem je nenasel Smutný
Ani na tudy odkaz kdyz tam jeste byl stary accord jesem je nenasel

frenk je teď offline  frenk
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 14:29   Citovat  

:
alicante napsal:
Jj, mit CTDi, jdu do toho, tolik veci se tam zase vysypat nemuze.. HaHaaa Ale beno je beno..

Hele mam na tebe jen takovej dotaz:-) je to vpohodě stim snížením 4.5cm ? žádný problémy?
Myslim že snížení 4cm + kola 17tky by mohlo bejt vše ok.
Díky OK :honda

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
babo je teď offline  babo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 15:01   Citovat  

frenk napsal:
: Hele mam na tebe jen takovej dotaz:-) je to vpohodě stim snížením 4.5cm ? žádný problémy?

Znizenie urcite vizualne pomoze, ale pod 3cm by som nesiel v ziadnom pripade. Ja som mal origo sportkit a aj ta citit, ze silentbloky toho maju dost, ked schadzas z retarderu, auto sa zhupne. Dali by sa menit za PUR, ale to strasne vrzganie v nizkych rychlostiach sa k takemu autu nehodi...

Do samotnych 18'' by som tiez rozhodne nesiel, ani v Nemecku keby som zil. Tie 17 su tak akurat. 2.4ka ich v podstate nepretoci. 16ly su komfortnejsie, ale auto sa viac naklana a 205mm je proste malo (vyzera to tiez nic moc). 18 je ale masrika... A davat tam nejake ET35 je tiez nic moc napad. A to je prave problem aftermarket 18'', casto zozenies len 18x8 a este k tomu ET45 a nizsie... Pri tom predpisany rozmer je 18x7.5 ET55 a ja by som sirku nechal a siel s ET tak na 48, 45 minimalna hodnota...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 15:04   Citovat  

Bully napsal:
Mne se zase nelibi, jak se v zatackach zvykaji gumy Smutný Mam v planu plaste 225/40/18
Ty Platin P53 Black jsou myslim ty naprosto nejlevnejsi HaHaaa Proc ne..

Kup si radsej gumy s tvrdsou bocnicou... nejake poriadne UHP a nebude problem... Pripadneked uz, riesit podvozok.

shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 16:32   Citovat  

tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 17:50  Naposledy upravil alicante dne 1.3.2009 , 17:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

frenk napsal:
: Hele mam na tebe jen takovej dotaz:-) je to vpohodě stim snížením 4.5cm ? žádný problémy?

Az na zajizdeni do lesa v pohode.. HaHaaa

Ja uz auto takhle koupil. Posledni dobou jezdim hodne a nekdy uz bych si pral pohodlnejsi auto, coz mi predtim ani nenapadlo. Na rozbitejsich cestach je to spis minus, auto odskakuje, ale prece jen je to nejakej rozvor a vaha, tak se to da, nicmene srdce ti to neda to na techle cestach takhle trapit. Na betonovych dalnicich se auto pekne houpe.. Kvalitnejsi statovky, dalnice a dalnicni sjezdy a jsou lahudka.. V dalnicnich zatackach se chytnes vnitrni stopy a auto sedi jak pribity. Vyskolil jsem takhle uz spoustu radoby premiovych znacek, na rovince dotiraly a v zatackach mely stazenou prdelku a netroufaly si drzet rychlost co ja. Ale tvrdy je to dost, asi jako ITR, jen jinym zpusobem. Negativni vliv na zivotnost podvozku nesleduju, acco 7G ma hodne trvanlivej podvozek obecne.. Myslim, ze 16" je k tomu podvozku akorat, auto se vubec nenaklani a vnitrni kolo ma trakce dost i pres 205 pneu.. A na 16" z toho auta dostanes maximum. Ale kdybych nemel auto snizene, asi bych sel do peknych 17" a mozna ho k tomu nechal snizit decentne, tak o 1-2 cm..

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 17:51   Citovat  

offtopic s tou ztratou vykonu s vetsim prumerem kol by nemel byt zas takovy problem to spocitat, ja ac jsem kdysi ( zakladka a gympl) ve fyzice vyzival uz jsem to dohromady nedal. Kazdopadne jsem cetl clanek tudy odkaz kde merili civica ( ted nevim jestli na valcich nebo gtechem) s trinackama v plechu a 17kama, a rozdil byl 4 kone.....

jeste k tomu ze u CTDI to vadit nebude - bude to vadit uplne stejne, protoze nas zajima tocivy moment na kolech, ne na motoru, neni liz pravda?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 17:54   Citovat  

kandik napsal:
offtopic s tou ztratou vykonu s vetsim prumerem kol by nemel byt zas takovy problem to spocitat, ja ac jsem kdysi ( zakladka a gympl) ve fyzice vyzival uz jsem to dohromady nedal. Kazdopadne jsem cetl clanek tudy odkaz kde merili civica ( ted nevim jestli na valcich nebo gtechem) s trinackama v plechu a 17kama, a rozdil byl 4 kone.....

jeste k tomu ze u CTDI to vadit nebude - bude to vadit uplne stejne, protoze nas zajima tocivy moment na kolech, ne na motoru, neni liz pravda?

No ja jsem humanitne zamerenej, tak se omlouvam za blbej dotaz Úsměv , ale chces rict, ze CTDi proti benzinu nema jinej tocivej moment na kolech? Urcite ma, tak proc by to nebyl rozdil?

Jinak jsem to nemeril jinak nez porovnavanim, ale ten rozdil vykonu byl opravdu dost znatelny.. Jinak bych si ty 18" mozna i nechal, ver mi.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 18:00   Citovat  

Velmi šťastný Kandík jasně že úbytek bude stejný, ale třeba úbytek 10 NM z 200 (cca u 2.0i) je 5% ale z 340 NM je 2.9 % tzn. jak jsem psal "na hranici poznatelnosti" Velmi šťastný

teda nejsem žádný fyzikář ani matikář ale použil jsem "selský rozum" ... tak doufám, že to tak je přátele Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 19:25   Citovat  

Alicante a Rom: Tocivy moment je sila na páce ( Newtony krat metry). Metry mame stejny ( prumer kola). 2.4vtec je na stovce za 8,0s, 2.2ctdi za 10,1s. Za predpokladu stejny vahy ( coz neplati, diesel je teda tezsi) musi mit 2.4ka na kolech vic sily, tj. vetsi tocivy moment, protoze zrychleni je primo umerny urychlujici sile...... Nebo se pletu?

Nezalozime na to extra vlakno?

jeste porovnani: obe jedou 100kmh, oba maji stejny otacky kol. Dupnou na plyn - Ctdi toci na motoru 2500ot a ma prave 340N.m. 2.4vtec ma 5tisic otacek a nejakejch 230N.m- Kdo z nich bude mit vetsi kroutak na kolech? to mi hlava nebere

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 19:41   Citovat  

shaman23 napsal:
http://www.jdm-meeting.cz/forum/viewtopic.php?t=771

Dik, ale 18/8 a hlavne s ET 30, u zanovniho auta vubec nemam chut upravovat podbehy a vytahovat blatniky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 19:49   Citovat  

kandik napsal:
Alicante a Rom: Tocivy moment je sila na páce ( Newtony krat metry). Metry mame stejny ( prumer kola). 2.4vtec je na stovce za 8,0s, 2.2ctdi za 10,1s. Za predpokladu stejny vahy ( coz neplati, diesel je teda tezsi) musi mit 2.4ka na kolech vic sily, tj. vetsi tocivy moment, protoze zrychleni je primo umerny urychlujici sile...... Nebo se pletu?

jeste porovnani: obe jedou 100kmh, oba maji stejny otacky kol. Dupnou na plyn - Ctdi toci na motoru 2500ot a ma prave 340N.m. 2.4vtec ma 5tisic otacek a nejakejch 230N.m- Kdo z nich bude mit vetsi kroutak na kolech? to mi hlava nebere

Ehhh ... to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere Ja bych nevedel, ale chytra knizka rika, ze "... velmi zjednodusene je kroutici moment tazna sila kterou je motor schopen v jeden dany konkretni okamzik vyvinout. Tato velicina neni zavisla na zadnem casoven useku... "

Fyziku jsem fakt nikdy nemusel, ja byl spis na sloh a kecani.. Velmi šťastný , ale kdyby mely diesely na kolech stejny tocivy moment jako benziny... Obe jedou 100 km/h v otackach nejvyssiho krouticiho momentu a diesel ma tedy na kolech prirozene vetsi kroutici moment (pokud ho je teda schopen prenest na vozovku..) .. jinak mi to do hlavy nejde.. to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 20:24   Citovat  

alicante napsal:
Az na zajizdeni do lesa v pohode.. HaHaaa

Ja uz auto takhle koupil. Posledni dobou jezdim hodne a nekdy uz bych si pral pohodlnejsi auto, coz mi predtim ani nenapadlo. Na rozbitejsich cestach je to spis minus, auto odskakuje, ale prece jen je to nejakej rozvor a vaha, tak se to da, nicmene srdce ti to neda to na techle cestach takhle trapit. Na betonovych dalnicich se auto pekne houpe.. Kvalitnejsi statovky, dalnice a dalnicni sjezdy a jsou lahudka.. V dalnicnich zatackach se chytnes vnitrni stopy a auto sedi jak pribity. Vyskolil jsem takhle uz spoustu radoby premiovych znacek, na rovince dotiraly a v zatackach mely stazenou prdelku a netroufaly si drzet rychlost co ja. Ale tvrdy je to dost, asi jako ITR, jen jinym zpusobem. Negativni vliv na zivotnost podvozku nesleduju, acco 7G ma hodne trvanlivej podvozek obecne.. Myslim, ze 16" je k tomu podvozku akorat, auto se vubec nenaklani a vnitrni kolo ma trakce dost i pres 205 pneu.. A na 16" z toho auta dostanes maximum. Ale kdybych nemel auto snizene, asi bych sel do peknych 17" a mozna ho k tomu nechal snizit decentne, tak o 1-2 cm..

Hm, Ty mas TYPE S. Len som nepochuopil, ci mas 18'' , ale z fotiek to tak vyzera.
Nikdy sa mi to nepodarilo zistit presne, ale zrejme TYPE S mal sportovejsi podvozok uz v serii (ale minimalne pred F/L to bolo znizene minimalne a tazko povedat, v com sa presne odlisoval). Ak si to este znizil, naklanat sa moze pomerne minimalne (ale po istu hranicu, potom zavazi, ze stabiky su dost tenke). Aj ked osobne mam rad riesenia uplne, tlmice aj pruziny naraz a zladeny kit.
Poznam dva ACCO, co boli znizene za cenu pruzin, jeden na H&R fungoval celkom dobre, ale nebolo to ono. Ale pri 95 000km isli zadne silen bloky do hrobu, na druhom neviem ake pruziny boli, ale napodobne (predsa len je tam odklon celkom vyrazny uz pri znizeni -30mm).
Co sa tyka podvozku, tak i-CTDI trochu problemy mal, pocul som aspon o dvoch, co po 100k fakt museli menit.

ACCO by inak mal mat trochu tuhsie stabiky, ale to je ina storry....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 20:43   Citovat  

kandik napsal:

Tak Fyzika Ti uplne nejde... Úsměv Priam banalne (nic v zlom). Ja som mal rad vzdy len matyku, fyziku neznasam, . Podme sa na to pozriet fakt sedliacky... 2.2 diesel ma maximalny krutak 340Nm... 2.4 ma max 223Nm... Ako moze mat 2.4 vacsi krutak ako 2.2???? Mrk Plati snad zjednodusena verzia vzorcu, ze Vykon [kW] = Tocivy moment [Nm] * otacky / 9549 (netreba to snad pisat cez pi a podobne)...
A to uz je o tom, ze sice diesel ma daleko vacsi krutak, ale vykon je otazka. Dajme otacky 2000, tam ma diesel max tocaku 340Nm . Po lahkom dosadeni mas, ze v 2000 otackach bude mat vykon 71kW . 2.4 ma max v 4500 tak pouzime tieto otacky a tam bude mat vykon 105kW. Duha vec je, ze priebeh krutaku nie je tak linearny na ropaku a tym padom v nizkych otackach vdaka velkej sile (krutaku) moze skorej pretocit kola, ako 2.4. A relane skusenosti su aj ze na 2.2 odchadzaju daleko skorej prave kvoli tomu predne pneu pri neopatrnom zaobchadzani... Napriek tomu, ze ma nizsi vykon a ziadny sprint s 2.4 urcite nevyhra...

Myslim ze o vykone / krutaku tu je dost dobre popisany clanok o tom na hlavnej stranke...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 20:47   Citovat  

babo napsal:
Hm, Ty mas TYPE S. Len som nepochuopil, ci mas 18'' , ale z fotiek to tak vyzera.
Nikdy sa mi to nepodarilo zistit presne, ale zrejme TYPE S mal sportovejsi podvozok uz v serii (ale minimalne pred F/L to bolo znizene minimalne a tazko povedat, v com sa presne odlisoval). Ak si to este znizil, naklanat sa moze pomerne minimalne (ale po istu hranicu, potom zavazi, ze stabiky su dost tenke). Aj ked osobne mam rad riesenia uplne, tlmice aj pruziny naraz a zladeny kit.
Poznam dva ACCO, co boli znizene za cenu pruzin, jeden na H&R fungoval celkom dobre, ale nebolo to ono. Ale pri 95 000km isli zadne silen bloky do hrobu, na druhom neviem ake pruziny boli, ale napodobne (predsa len je tam odklon celkom vyrazny uz pri znizeni -30mm).
Co sa tyka podvozku, tak i-CTDI trochu problemy mal, pocul som aspon o dvoch, co po 100k fakt museli menit.

ACCO by inak mal mat trochu tuhsie stabiky, ale to je ina storry....

Nn, psal jsem na zacatku,ze 18" jsem MEL, ale prodal jsem je a jezdim na origo 16".

Samozrejme dokonale to sladene neni, auto se nikdy nebude vrhat do zatacek jako P5G VTi, ale to je dano necim jinym, funguje to dobre na kvalitnich silnicich, auto se nenaklani ani do stran ani pri brzdeni/akceleraci.. Ve standartu je to docela povedenej kompromis mezi sportovnosti a pohodlim, to uznavam.

Co ja vim, tak se Type S podvozkove ve standardu nelisi od jinych 2,4 , aspon jsem o tom nikde nenasel ani zminku a pri jizde v nesnizenem Type-S (par jich tu je, predtim jsem mel sam nesnizeny 2,4 Type-S, ted ho ma Marek82..) jsem rozdil v podvozku proti Executivu 2,4 nepoznal..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 20:49   Citovat  

alicante napsal:

no to sa teda moze. Honda vyvja neviem kolko 180 ps verziu a bude ju mat az tento rok... keby bol len nejaky chip to iste, spravi to sama uz davno nie? Takze ak to takto chipnes a budes vykon aj naozaj casto pouzivat, myslim, ze spusta veci v motore moze skoncit smutne. Druha vec, ze bez zmeny spojky to nema vobec zmysel uz v seri na 2.2 dost skoro odchadza (kludne po 60k km) a 400Nm je 400Nm. Jeden chalan si chipol CV a spojka isla do hajan snad po 20 tisic km.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 20:51   Citovat  

babo napsal:
no to sa teda moze. Honda vyvja neviem kolko 180 ps verziu a bude ju mat az tento rok... keby bol len nejaky chip to iste, spravi to sama uz davno nie? Takze ak to takto chipnes a budes vykon aj naozaj casto pouzivat, myslim, ze spusta veci v motore moze skoncit smutne. Druha vec, ze bez zmeny spojky to nema vobec zmysel uz v seri na 2.2 dost skoro odchadza (kludne po 60k km) a 400Nm je 400Nm. Jeden chalan si chipol CV a spojka isla do hajan snad po 20 tisic km.

Njn, byl v tom kus ironie, tj. jasny, ze pri vyuzivani vykonu cipovaneho i-CTDi se spousta veci rozlouci.. wc

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 21:08   Citovat  

alicante napsal:
Njn, byl v tom kus ironie, tj. jasny, ze pri vyuzivani vykonu cipovaneho i-CTDi se spousta veci rozlouci.. wc

heh, tak som to nepobral Úsměv A manzelka sedi na kabli, je to jasne Úsměv Úsměv kazdopadne ten by uz tie 18'' mozno aj fakt potreboval Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 21:12   Citovat  

alicante napsal:
Nn, psal jsem na zacatku,ze 18" jsem MEL, ale prodal jsem je a jezdim na origo 16".

Samozrejme dokonale to sladene neni, auto se nikdy nebude vrhat do zatacek jako P5G VTi, ale to je dano necim jinym, funguje to dobre na kvalitnich silnicich, auto se nenaklani ani do stran ani pri brzdeni/akceleraci.. Ve standartu je to docela povedenej kompromis mezi sportovnosti a pohodlim, to uznavam.

Co ja vim, tak se Type S podvozkove ve standardu nelisi od jinych 2,4 , aspon jsem o tom nikde nenasel ani zminku a pri jizde v nesnizenem Type-S (par jich tu je, predtim jsem mel sam nesnizeny 2,4 Type-S, ted ho ma Marek82..) jsem rozdil v podvozku proti Executivu 2,4 nepoznal..

Aha... no osobne zrovna 5G VTi za podvozkovu dokonalost fakt neberiem Úsměv ale to je jedno

Ja som TYPE-S nikdy nesiel. Nejaky maniik z GBR mi hovoril, ze sportovejsi bol, po F/L viac. Ale tiez to nemam potvrdene... A ked si sa viezol aj v 2.4 EXE, tak skor bude pravda, ze su rovnake Smutný Kazdopadne ja by som kupil TYPE S, keby sa dovazal...

Ako presne to mas Ty snizene? Na tych 18'' to v CR muselo byt fakt huste inal Úsměv Úsměv Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 21:12   Citovat  

alicante napsal:
Ehhh ... to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere Ja bych nevedel, ale chytra knizka rika, ze "... velmi zjednodusene je kroutici moment tazna sila kterou je motor schopen v jeden dany konkretni okamzik vyvinout. Tato velicina neni zavisla na zadnem casoven useku... "

Fyziku jsem fakt nikdy nemusel, ja byl spis na sloh a kecani.. Velmi šťastný , ale kdyby mely diesely na kolech stejny tocivy moment jako benziny... Obe jedou 100 km/h v otackach nejvyssiho krouticiho momentu a diesel ma tedy na kolech prirozene vetsi kroutici moment (pokud ho je teda schopen prenest na vozovku..) .. jinak mi to do hlavy nejde.. to mi hlava nebere

Presne tak. Pokud je kroutici moment na motoru, je i na kolech, s nejakou ztratou samozrejme. Kroutak se cestou od motoru ke kolum neztrati proto, ze je v papirech napsano "palivo motorova nafta". Navic je tady daleko podstatnejsi zalezitost- prakticke vyuziti maxima krouticiho momentu. Rozdil mezi normalni jizdou mezi benzinem a dieselem je v jinak posazene krivce. Myslim tim to, ze diesel se pohybuje pri jizde v oblasti maximalniho krouticiho momentu (a castecne i v oblasti blizko max. vykonu) prakticky porad. Na rozdil od benzinu, kde asi malokdo toci prakticky porad 5000-6000 otacek. Zkratka- kdyz byla rec o dynamice jizdy, diesel ma na kolech skoro porad vyssi kroutak nez benzin. Ne jenom absolutni hodnotou, ale i zpusobem jizdy jako takovym.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 21:45   Citovat  

kandik napsal:

O krouticim momentu pisu uz niz, ale jenom poznamka k te akceleraci- tusim uz od faceliftu Accordu od r.2006 se do 2,2i-CTDi montuje motorova verze a2 misto predchoziho a1, netusim, cim se lisi konkretne, ale treba u Toureru (tezsi, delsi a s vetsim aerodynamic odporem nez sedan) mela a1 zrychleni 0-100 km/h za tech 10,1 s., a2 za 9,3 s.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 21:56   Citovat  

Bully napsal:
........ Na rozdil od benzinu, kde asi malokdo toci prakticky porad 5000-6000 otacek...

Nekdo ale jo.. HaHaaa V Plzni a okoli znam takovych nekolik.. pořádnej výtlem

Co ty 16" pneu, uz mas cenu pro me?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 22:05   Citovat  

alicante napsal:
Nekdo ale jo.. HaHaaa V Plzni a okoli znam takovych nekolik.. pořádnej výtlem

Co ty 16" pneu, uz mas cenu pro me?

Uz je to dost OT, napisu ti vzkaz.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 22:21   Citovat  

babo napsal:

180 ps verze není i-ctdi ale idtec to je jiný motor a pokud jde o spojku to je naprostý nesmysl že odchází po 60tis Ble leda že se majitel neumí rozjíždět KO

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 22:37   Citovat  

babo napsal:
. Druha vec, ze bez zmeny spojky to nema vobec zmysel uz v seri na 2.2 dost skoro odchadza (kludne po 60k km) a 400Nm je 400Nm. Jeden chalan si chipol CV a spojka isla do hajan snad po 20 tisic km.

offtopic Promiň ale s tou spojkou to jsou fakt řeči ... Tak to valím bulvy

To je jako bych napsal : nejmenovaný člen zbořil za 6 neděl nového Civica TypeR, tak si ho nikdo nekupujte, protože dopadnete taky tak ...

V Německu jezdí Accordy s 300t km s orig. spojkou i s chipem od fy. Grossman (169 PS a 400 Nm) !!!

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 22:39   Citovat  

Bully napsal:
O krouticim momentu pisu uz niz, ale jenom poznamka k te akceleraci- tusim uz od faceliftu Accordu od r.2006 se do 2,2i-CTDi montuje motorova verze a2 misto predchoziho a1, netusim, cim se lisi konkretne, ale treba u Toureru (tezsi, delsi a s vetsim aerodynamic odporem nez sedan) mela a1 zrychleni 0-100 km/h za tech 10,1 s., a2 za 9,3 s.

Nebude to tím, že Acc. pofaceliftu měl už 6. rychl. převodovku ale předtím jen 5. ???

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 23:34   Citovat  

offtopic jeste budu chvili oponovat:
1) Slovni uloha: mam ozubeny kolo o prumeru 1m, na jeho okraji ho pohanim silou jednoho 1N, tedy mam tocivy moment 1Nm. Pripojim na nej ozubeny kolo o prumeru 0,5m. Kolik mam tocivy moment na mensim kole? Svete div se, 0,5Nm. Tahle pohadka je o jednom chytrem zarizeni, ktere se jmenuje prevodovka.
2) Slovni uloha: Mame teleso o hmotnosti 1500kg(accord). Potrebujeme ho urychlit zrychlenim 3m/s-2(z nulynastowoe pod deset). Jaky tocivy moment potrebujeme na hnanem kole o polomeru 0,3m(mam tam sedumnackywoewoe)?

F=m.a=1500kg.3ms-2=4500N
a dosadim M=F.r=4500N.0,3m=1500N.m coz je zhruba 4,5nasobek krouticiho momentu motoru (N22)

Takze: kroutici moment se nikam neztrati, jen se pomoci prevodovky nasobi na takovou hodnotu aby auto vubec jelo a naopak abych nemusel mit 50 kvaltu a nemusel radit kazdou sekundu. Tocivy moment u dvou stejne zrychlujicich aut je na kolech stejny. Vyssi opotrebovani gum u dieselu je podle me predevsim zpusobeno tezsi konstrukci a to napriklad u civicu asi o metrak(tzn. opotrebovanim bocnim zrychlenim v zatackach, nikoliv podelnym), prip. tedy tim, ze max. kroutici moment je u dieselu ve stejnych otackach jako pri popojizdeni, tzn. pri "predjizdeni neradim". Proto taky dieselari s oblibou slapou na kotel s pocitem jak "tahne protoze to ma kroutak" navic "jezdim za sest woe hlava nehlava". Ftekař musí podřadit - ale je mu líto spojky, resp. si neni jistej ze by se trefil pod omezovac, o spotrebe nemluve:-)
A proto dieselaři mozna teoreticky vic holej gumy. .......

nicmene: puvodni tvrzeni, ktery jsem si dovolil rozporovat, znelo: U dieselu je vetsi zatez ve forme vetsich kol s vetsim momentem setrvacnosti jedno, protoze ma vetsi kroutak. A ja rikam:Neni to pravda, protoze to spolu nijak nesouvisi. Kroutak na kolech je ten jediny, ktery nas v tu chvili zajima, protoze ten taha nase auto po asfaltu, nikoliv motor. A kdyz na kola navesim zatez navic v podobe kol at uz primo tezsich nebo stejne tezkych ale s vetsim momentem setrvacnosti, ovlivni to dynamiku jak u N22 tak u K24, tak u Karosy a Zetoru.........
A procentualne ji ovlivni min u K24 protoze ta ma proste lepsi dynamiku, takze to lip snese

je mozny ze mam nekde chybu, proto bych prosil nekoho kdo to ma fakt v maliku, nejakej inža ( Preludez? ) aby moje tvrzeni overil........

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2009 , 23:35   Citovat  

Rom. napsal:
Nebude to tím, že Acc. pofaceliftu měl už 6. rychl. převodovku ale předtím jen 5. ???

presne tak, stejne jako s tou spojkou vyse. Na mym ctdi mam puvodni spojku 215tisic km.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s vyberem 18" kol na Accord Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina