Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Má honda co nabídnout?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
habix je teď offline  habix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 22:11   Citovat  

jo, 1.4 je dost slabá, ale když se na to hodně šlape, tak se dá i 160 km/h i víc. Podle C5G 3D 1.5 66Kw je to o dost pomalejší.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 22:18   Citovat  

Civic Aerodeck 1,4 66 kW jede 170 km/h naprosto bez problémů a díky vícebodovému vstřikování je v celém průběhu otáček lepší odezva na plyn a rychlejší reakce než D15B2 v C5g
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 22:28   Citovat  

Dopis napsal:
Měl jsem jak C6g 5D 1,5i, tak jsem jezdil v bráchově 5D 1,4. No a teď mám C6g 5D 1,8VTi a C6g Aero 1,5i. Co se týče hlučnosti, určitě jsou na tom jiné auta v dané kategorii líp, ale zase to má něco do sebe. Je ale pravda, že když jsem jel 1,8VTi se Supersprint koncovým tlumičem po dálnicí přes republiku, tak to bylo občas otravné. U Aera je nerez konec origo Honda a v pohodě, ale konusový filtr sání jsem po cestě Německem proklínal a doma šel hned ven. A jak píšou kluci o dlouhých kvaltech 1,5ky, tak já jsem ji vyměnil za kratší z 1,4ky a už bych ji za žádnou cenu nedával zpátky - ale dělal jsem to kvůli dynamice, "hluk" beru spíš jako součást charisma motoru Honda. Užitné vlastnosti jsou pro mě naprosto dostačující a velikost zatím taky (mám 2 metry výšky Velmi šťastný ). Jízdní vlastnosti moc srovnávat nebudu, pružiny, tlumiče atd. nemám sérii, takže na srovnání je to k ničemu (snad jen že origo pružiny, včetně 1,8VTi jsou hodně měkké). Spolehlivost zatím 100%, veškeré peníze co jsem do toho vrazil, tak jsem chtěl ale nemusel...Takže pokud kluci hodne doporučujou angličana 5D, tak přidávám další čárku Honda OK

Update: v 1,5i se při 130 dá normálně bavit, Jde to v pohě i v 1,8 VTi při 180 Velmi šťastný

U 1.8VTI je trochu problém se spotřebou. Vtec spíná při 4400ot 140km/h a pak to tam teče Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 23:40   Citovat  

kyselym: jsem to tu nějak přelouskal.. co se týká civiců, který jsi projel, od 1,4 tebou požadovanou dynamiku čekat nemůžeš, asi jsi už poznal, že to pro tebe vhodnej motor není.. k civicům ti sice moc neřeknu, určo by sis vybral v jiný motorizaci.. ale možná můžu pomoct při rozhodování o accordu.. pocházím kousek od Šternberka.. přímo tam mají v autobazaru Accorda 2,0. Tak by možná stálo za to tam sjet.. já tam bohužel teď nebydlím, tak se nemůžu kouknout a poreferovat, ale možná by šlo někoho poprosit.. ale osobní prohlídka je nejlepší.. navíc mají pobočku v Olmiku, možná by ho převezli..
Každopádně si myslím, že pokud netrváš na levnějším povinným, tak Accord 2,0 v hatchbacku je dobrá volba.. a pokud seženeš 1,8, jedině dobře, výkonovej rozdíl je minimální, stejně tak ve spotřebě.. samozřejmě musíš narazit na dobrej kousek..
Bohužel tenhle kousek ve Šternberku jsem neviděl zblízka a jezdil jsem kolem něj docela dlouho - stále tam je, tak buď s ním také není něco v pořádku nebo nevím.. ale zase má 161000km, tak by nemusel být stočenej.. mohl by být sice bouranej, ale to je i můj a jízda s ním je vpohodě.. pokud je to dobře opravený a víš o tom, tak by to nemusel být zásadní problém.. bohužel kvalitní oprava není pravidlem no.. můj byl bouranej, mnou bohužel, opravenej je bohužel špatně, ale na jízdu to zásadní vliv nemá.. další důvod proč tam tento pořád je, může být ten, že se tyto accordy teď opravdu nějak blbě prodávaj.. buď jsou moc drahý, nebo zhuntovaný.. nebo o nich lidi moc nevědí, jaký jsou to auta, jinak si to nedokážu vysvětlit..
Každopádně si myslím, že hatchback Accord je dobrá volba a navíc lezou stále dolů ty ceny, tak možná by chtělo ještě vydržet.. a z dovozu by se určo taky dalo něco kvalitního sehnat.. zvažoval jsi dovoz? Mnohdy jsou v lepším stavu..
Každopádně co se týká Accorda, můžu jen doporučit.. jen narazit na lepší kousek může být problém.. a pokud nebudou očividný problémy v interiéru/exteriéru, který by naznačovali dlouhou a bouřlivou historii (zničenej interiér) a očividně špatně opravený po bouračce, tak bych se nebál nějakých zvuků ani od náprav a tak, jelikož do bazaru to lidi málokdy dají ve stoprocentním stavu.. já taky musel hned po koupi povyměňovat spoustu věcí na podvozku, taky filtry, náplně apod., ale to je takový nutný zlo.. pokud nebude zásadní problém v projevu motoru, nebál bych se toho.. jen si to pořádně prohlídnout a poslechnout, případně požadovat slevu, kdyby se ti něco nezdálo.. docela rád bych tě třeba svezl ve svým accordu pro porovnání, ale bohužel je bez spz, navíc jsem v Praze a krom toho tam mám laděnej výfuk a dlouhý sání, tak by asi nebyl vhodnej ke srovnání..
Každopádně přeji hodně štěstí při vybírání.. ať už to bude Civic nebo Accord..
   Návrat  
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:05   Citovat  

Fish napsal:
U 1.8VTI je trochu problém se spotřebou. Vtec spíná při 4400ot 140km/h a pak to tam teče Velmi šťastný

tobě spíná VTEC při 4400?? Tak to koukám! mě teda spínal až při 6200
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:38   Citovat  

Verča napsal:
tobě spíná VTEC při 4400?? Tak to koukám! mě teda spínal až při 6200

Ňák pozdě...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:42   Citovat  

Hellborn napsal:
Ňák pozdě...

někdo říká, že při 5500..mě teda až u těch 6ti
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:43   Citovat  

a furt vam to řikam děti, nerozebírejte ty budíky a nehrajte se s těma ručičkama pak to takhle dopadá Hihi
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:45   Citovat  

Verča napsal:
někdo říká, že při 5500..mě teda až u těch 6ti

5500 je u 1.6, u 1.8 je to snad dřív (myslím, že Tygr si "stěžoval" že se mu kvůli tomu blbě jezdí po dílnici).
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:52   Citovat  

Hellborn napsal:
5500 je u 1.6, u 1.8 je to snad dřív (myslím, že Tygr si "stěžoval" že se mu kvůli tomu blbě jezdí po dílnici).

tak já nevím no, každopdáně už mě to asi štvát nemusí Úsměv ale kolem těch 4000 začalo být slyšet sání Velmi šťastný
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:52   Citovat  

Hellborn napsal:
Fildovi na anglánu spína taky kolem těch 4500 ot a je to kolem 130-140 Km/h , mě to víc vyhovuje u těch pěti a pul a do 160 jedu bez vtecu VTEC
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:53   Citovat  

Henges napsal:
Fildovi na anglánu spína taky kolem těch 4500 ot a je to kolem 130-140 Km/h , mě to víc vyhovuje u těch pěti a pul a do 160 jedu bez vtecu VTEC

a mě by to vyhovalo opačně do 160 VTEC a pak vyhlídková jízda Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:56   Citovat  

posero napsal:
a mě by to vyhovalo opačně do 160 VTEC a pak vyhlídková jízda Velmi šťastný
To by nebyla moc ekonomická jízda, po okrskách by si jezdil jak za 6 litru? Úsměv
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 13:51   Citovat  

Verča napsal:
tak já nevím no, každopdáně už mě to asi štvát nemusí :) ale kolem těch 4000 začalo být slyšet sání :D

ja si to taky driv myslel ale je to presne opacne :) 4500 vtec 5500 sani :) nectes, nevis, uz je to tu xkrat napsany :p ;)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 14:18   Citovat  

Bitkar napsal:
ja si to taky driv myslel ale je to presne opacne Úsměv 4500 vtec 5500 sani Úsměv nectes, nevis, uz je to tu xkrat napsany :p Mrk
No hele pokud se ji hrabal v motoru Doomm na podzimním HSV což beztak tam lezl, tak bych se ani nedivil kdyby byl vtec odpojenej a nespínal vtec vubec pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 14:20   Citovat  

Henges napsal:
No hele pokud se ji hrabal v motoru Doomm na podzimním HSV což beztak tam lezl, tak bych se ani nedivil kdyby byl vtec odpojenej a nespínal vtec vubec pořádnej výtlem

tak to bude vono Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 19:04   Citovat  

Verča napsal:
tak to bude vono Velmi šťastný Velmi šťastný

Přesně to je 4420ot VTEC a krátké sání 5790ot Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 19:39   Citovat  

Fish napsal:
Přesně to je 4420ot VTEC a krátké sání 5790ot Mrk
Pokud se v tom nehrabal Doomm pořádnej výtlem
   Návrat  
kyselym je teď offline  kyselym
PříspěvekZaslal: 7.3.2009 , 18:39   Citovat  

Dnes jsem opět navštívil autobazar. Ta 1.5ka mě dost nahlodávala a tak jsem si ji byl zkusit byt ve starším vozu [url=http://www.tipcars.com/basic/karta.php?kf=0883&ki=3332&amb=E&tn=Honda+Civic%26nbsp%3B1.5i+*KLIMATIZACE*&odkud=M&Lang=cz]1.5 civic[/url]. Měl bych na Vás prosbu. Jak natom bude tenhle kousek z roku 97 oproti kousku z roku 99 (to by mělo být po faceliftu). A co se mého hodnocení týče tak nebyla tak živá jako 1.4 do 100km/h ale pak to bylo lepší(aspoň trochu táhla). 130km/h nebyl problém, ale bylo to prostě línější Smutný Zvukový projev motoru byl výborný - prakticky jsem o něm nevěděl. Aerodynamický hluk však byl ve 130 silný. Dá se stím něco dodatečně udělat? (přetěsnit dveře např. , na nich bylo vidět že se něco naotvíraly...)
Pokud se rozhodnu pro civic budu chtít kombi. Nejsem si ale jistej jestli by ta 1.5 trochu jela s plně naloženým kombíkem Smutný Mám ještě vyhlídlou bouranou 1.6ku kombi tak ji asi pujdu zkusit a uvidím, s časem je to teď bída. Mezitím... jakou asi spotřebu můžu čekat u civika kombíka 1.6? co 1.8? bude ta 1.8 v civiku ekonomičtější než v accordu nebo to už vyjde nastejno? Ví někdo/dá se udělat nějaký odhlučňovací tuning na civikovy? Co by to obnášelo? Mělo by to vůbec smysl?

Jinak do 1.4 jsem lezl proto, že po ruce nic lepšího nebylo Úsměv Nadále bych spíše uvítal komentáře k civkům než k accordu. Ono už mám celkem jasno... pokud nenajdu uspokojivé řešení v civikovy bude to accord 1.8 hatch - tomu až na spotřebu nemám co vytknout... (možná ještě mírně vyšší pořizovací cenu a ceny náhradních dílu oproti civiku)

závěrem velký dík všem za názor Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2009 , 20:53   Citovat  

odhlucneni myslim ze je mozny, vic by asi rekli lidi co delaj hifi tuning. Dvere sestelovat a aerodynamicky hluk by nemel byt tak zly.
Ze by 1.5 byla lina... Nevim no, nezda se mi, ze by to bylo horsi nez 1.4, to mi prijde divny.
Dal 1.8 v civicovi je uplne jinej motor, spotreba lepsi nez v accordu asi nebude, navic 1.8 je zprevodovana do sily, ne do rychlosti, takze toci docela hodne otacek na malou rychlost, takze hluk je asi. To neni asi to co chces asi, ale jede to opravdu dobre :)
1.6 si mysilm se tusim 130ti konma pjede, jeste ji zkus. Pak uz jen tu 1.8, ale tech moc k sehnani asi nebude, ale da se.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.3.2009 , 21:07   Citovat  

Bitkar napsal:
odhlucneni myslim ze je mozny, vic by asi rekli lidi co delaj hifi tuning. Dvere sestelovat a aerodynamicky hluk by nemel byt tak zly.
Ze by 1.5 byla lina... Nevim no, nezda se mi, ze by to bylo horsi nez 1.4, to mi prijde divny.
Dal 1.8 v civicovi je uplne jinej motor, spotreba lepsi nez v accordu asi nebude, navic 1.8 je zprevodovana do sily, ne do rychlosti, takze toci docela hodne otacek na malou rychlost, takze hluk je asi. To neni asi to co chces asi, ale jede to opravdu dobre Úsměv
1.6 si mysilm se tusim 130ti konma pjede, jeste ji zkus. Pak uz jen tu 1.8, ale tech moc k sehnani asi nebude, ale da se.

1,5 je skutečně o něco línější než 1,4 díky delší převodovce.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.3.2009 , 23:48   Citovat  

Petr 78 napsal:
1,5 je skutečně o něco línější než 1,4 díky delší převodovce.
jj co se týče 0-100 tak je 1.4 o chloupek na tom lépe Úsměv
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 12:36   Citovat  

tak vyskytly se tu zajímavý spotřeby, tak já jen dodám, že poslední civic s 1,8 i-vtec si v testu ADAC na 101 000 ujetých kilometrů vzal velice slušných 9200 litrů benzínu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.3.2009 , 22:41   Citovat  

Trochu jsem pohledal něco o spotřebě 1.6ky VTEC a kombinovaná bude skoro 8litru. Tím už se výhoda civika v úspoře smazává, takže pokud to není nesmysl do 1.6 nebo 1.8 už nepolezu. Takže volba je acco 1.8VTEC hatch vs civic 1.5VTEC kombi. Našel by se tu člověk, který by mi ukázal čeho je schopný civik 1.5? Ideálně pokud bude rok výroby 2000. Byl bych ochotný za to nějakou korunku dotyčnému dát a přijet k němu. Netvrdím kamkoliv, ale třeba do Prahy by to šlo - tak aby se tam dalo relativně pohodlně(vetší část dálnice) dojet. Samotnému mi totiž přijde divné, že by 1.5 byla až tak líná. (třeba jsem ale hodně najivní Velmi šťastný ) Chtěl bych totiž vidět, jak tu někdo psal o 170km/h a podobných rychlostech, že to ta 1.5 zvládne a nebude nato potřebovat úsek praha - brno s větrem v zádech. Úsměv a třeba i v kousku se správně těsnícíma dveřma nebude takový aerodynamický hluk.

Rom. : nemáš nějakého kamaráda třeba v té praze? Kdyby to opravdu jinak něšlo a nikdo jiný by nebyl, tvé nabídky bych využil.

Pokud se nějaký dobrák najde, nechť mi napíše sem, do SZ, na email (benj Honda volny Chápeš! cz ) nebo klidně icq a domluvíme se jak a kdy to provedem.
pzn. času dost, nejmín 10dnů stejně nemůžu a na auto spěchám asi tak, že koncem června už musím mít klíčky.
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2009 , 0:30   Citovat  

To ti můžu říct přesně že závoďák to není. Mám 3dv ale že by to bylo líný se zase říct nedá. Maximálku sem jel tachometrových 210, ještě bez GPSky, ale teď co vim jak proměřuje to bylo tak 190 - 195 maximálně... A tichý auto to moc není, při 130 už to není ono. Ale záleží kde, třeba na hradecký dálnici to je děs s hlukem a D1, D5 v poho... Takže na normální ježdění s příjemnou spotřebou ok, ale nebál bych se silnější verze, pokud někdo jezdí často dálnice tak se silnějším motorem jen ušetří na palivu Úsměv
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2009 , 0:33   Citovat  

Jinak když sem vezl různě kamarády tak se divili co to je za 1,5l motor, že to nějak jede, takže to tak špatný nebude Velmi šťastný
   Návrat  
Dejf_cz je teď offline  Dejf_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.3.2009 , 12:54   Citovat  

Sry za offtopic

Kdy má papírově sepínat vtec u c7g 1.6 ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 21:17   Citovat  

Po delším uvážení jsem se rozhodl pro accorda. Důvodem je prostě to, že mírně vyší náklady za provoz mi za ten klid v kabině stojí.

A teď z jiného soudku. Kde sehnat accorda 6G 1.8 hatchback v jiné než zelené nebo stříbrné barvě? Byl by ochotný tu stím někdo pomoct? Nemá někdo na prodej? Cenově moc nevím za kolik se dá sehnat, ale myslím, že to bude záležet pak na domluvě a stavu vozu. Nadhodím tedy orientační cenu 120 000 kč.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 21:19   Citovat  

kyselym napsal:
Po delším uvážení jsem se rozhodl pro accorda. Důvodem je prostě to, že mírně vyší náklady za provoz mi za ten klid v kabině stojí.

A teď z jiného soudku. Kde sehnat accorda 1.8 hatchback v jiné než zelené nebo stříbrné barvě? Byl by ochotný tu stím někdo pomoct? Nemá někdo na prodej? Cenově moc nevím za kolik se dá sehnat, ale myslím, že to bude záležet pak na domluvě a stavu vozu. Nadhodím tedy orientační cenu 120 000 kč.

A jakou barvu bys chtěl ??? ... zeptám se ti v Německu ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 21:20   Citovat  

Dejf_cz napsal:
Sry za :offtopic::

Kdy má papírově sepínat vtec u c7g 1.6 ?

i-VTEC spina ruzne, neni to fixni na urcity otacky za vsech okolnosti. Zalezi na vice faktorech, pokud vim.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Má honda co nabídnout?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina