Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6g - porucha elektroniky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Denny je teď offline  Denny
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 11:24   Citovat  

Zdarec, mám Hondu Civic 1.4 (66kW) sedan, r.v. 1996 a stala se mi následující věc: Jel jsem nějakých 80km/h a najednou mi umřel tachometr - ručička spadla na 0, po nějakých 10 vteřinách měl jakousi snahu se chytnout zpět - tj skákal z nuly na cca 40 km/h, v zápětí mi začla blikat kontrolaka imobilizéru a hned na to se mi blikavě a poté trvale začala svítít kontrolka poruchy motoru(ty žlutá). Zvuk motoru se trochu změnil, nicméně stále jel. Ihned jsem zastavil a kouknul jsem na motor(který stále běžel) a nic jsem samozřejmě nenašel. Nutno podotknout, že otáčky volnoběhu byly značně snížené oproti normálu-na hranici chcípnutí. Raději jsem motor ihned vypnul. Po několika minutách marného studování v chytré knížce, kterou vozím sebou v autě jsem zkusil civica nastartovat, ale po otočení klíčku se mi ani nerozblikala kontrolka imobilizéru a auto ani neškytlo. Auto jsem odtáhl domů a odpojil přes noc baterku. Dnes jsem to zapojil zpět, ale problém je stále stejný.Nevíte někdo co by s tím mohlo být? A zda existuje jiná možnost opravy, než cesta auta na laně do autorizovaného servisu? Díky za odpovědi a postřehy. DAN
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TYPEing je teď offline  TYPEing
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 12:34   Citovat  

Denny napsal:
Zdarec, mám Hondu Civic 1.4 (66kW) sedan, r.v. 1996 a stala se mi následující věc: Jel jsem nějakých 80km/h a najednou mi umřel tachometr - ručička spadla na 0, po nějakých 10 vteřinách měl jakousi snahu se chytnout zpět - tj skákal z nuly na cca 40 km/h, v zápětí mi začla blikat kontrolaka imobilizéru a hned na to se mi blikavě a poté trvale začala svítít kontrolka poruchy motoru(ty žlutá). Zvuk motoru se trochu změnil, nicméně stále jel. Ihned jsem zastavil a kouknul jsem na motor(který stále běžel) a nic jsem samozřejmě nenašel. Nutno podotknout, že otáčky volnoběhu byly značně snížené oproti normálu-na hranici chcípnutí. Raději jsem motor ihned vypnul. Po několika minutách marného studování v chytré knížce, kterou vozím sebou v autě jsem zkusil civica nastartovat, ale po otočení klíčku se mi ani nerozblikala kontrolka imobilizéru a auto ani neškytlo. Auto jsem odtáhl domů a odpojil přes noc baterku. Dnes jsem to zapojil zpět, ale problém je stále stejný.Nevíte někdo co by s tím mohlo být? A zda existuje jiná možnost opravy, než cesta auta na laně do autorizovaného servisu? Díky za odpovědi a postřehy. DAN

cau,jsi myslim že ti to asi nedobyjí,vyzkoušej nabýt baterku vrat ji tam a mel bys nastartovat,potom si změř při chodu motoru napětí na baterce mělo by tam být tak 13,8V - 14,4V,pokud tam máš mín tak to stačit nebude pro baterku nikdy
při klíčkách na první polohu před nastartováním,ti musí !!! svítit kontrolka baterky a olej atd...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 12:53   Citovat  

zkus vyblikat chybu v ECU viz faq

0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 13:19   Citovat  

to TYPEing: Díky za tip, ale baterka je v poho - startérem to motá velice svižně, nicméně to zkusím

0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 13:21   Citovat  

to OsekSpider: Díky, jdu proštudovat materiály, na které jsi mi sem dal odkaz. Napotřebuji k tomu nějakou diagnostiku?

0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 14:51   Citovat  

to OsekSpider: Taak jsem Hondu prolezl a po úplném vyklopení spolujezdcového kastlíku jsem našel jakousi "krabičku" s gumovým vrškem, do které vedly 2 dráty-obtočené kolem sebe, gumové výčko šlo zmáčknout, tak jsem předpokládal, že by to mohl být ten servisní konektor, tak jsem to při zapnutí klíčku do 2. polohy zmáčkl a bohužel se nic nestalo... Ale mám ještě jeden postřeh ohledně závady: Imobilizér skutečně nefunguje-auto startuje i na druhý klíč, který dříve za normálního stavu se startérem ani neotočil. Nicméně auto ani neškytne...Jsem z Moravské Třebové, tak představa, že táhnu auto na laně do nejbližšího autorizovaného servisu - tj někam do Brna mě docela děsí....

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 15:01   Citovat  

1. nestartuj na cerveny klic.
2. odklop plast pod volantem a ne nem je pridelana jednotka imobilizeru. Zkontroluj jestli je do ni vsechno dobre pripojene a nevypadl z ni nejaky konektor.
3. to cos mackal je narazove cidlo (na leve strane jakoby za stredovym tunelem), check engine conector je na pravo jakoby u ridice jidnotky (2 konektory v gumovem zelenem pouzdre). Musis propojit ten 2 pinovy treba kancelarskou sponkou a otocit klickem na kontrolky.

0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 15:37   Citovat  

to ninja: Díky, Když jsem oddělal plast u spolujezdcových nohou a koukal jsem pravděpodobně na řídící jednotku, tak tam byl takovej větší gumový konektor rozdělený na 2 části - jedna část s 3 dráty, druhá se 2, tak jsem ty 2 spojil, ale zase se nic nedělo Smutný

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 15:41   Citovat  

tak se podivej na tu jednotku imobilizeru pod plast pod volantem.

0
PříspěvekZaslal: 8.3.2009 , 19:49   Citovat  

to ninja: OK, zítra se na to mrknu, dnes jsem to už nestíhal, díky

0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 13:22   Citovat  

Vzhledem k tomu, že jsem při svém zkoumání na nic nepřišel, tak jsem auto odtáhl k jednomu autoelektrikáři a ten zatím vidí problém v řídící jednotce. Vzhledem k ceně nové ECU nemá cenu nad touto variantou ani přemýšlet, tak jsem se chtěl s Vámi poradit, zda by do mé Hondy nepasovala ECU třeba z nějakého Rovera, případně z jakého typu...? Díky

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:15   Citovat  

ja mam doma z d14a4 .. jestli chces zadny miliony chtit nebudu

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 18:23   Citovat  

ecu tam nemužeš nacpat jakou si vzpomeneš.je kodovana s imobiliserem tak bys musel přehodit i ten a to hodne zdaru.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 18:58   Citovat  

proc do Brna, za rohem mas svitavy a tam Honda je Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.4.2009 , 22:44   Citovat  

Ahoj lidi, tak už mi Hondice jezdí-pod svodama se proklepaly 2 dráty a zkratovaly se, ale nakonec se na to přišlo, důkladně zaizolovalo a je to OK Úsměv
Teď mám ještě problém s čerpadlem serva - strašně mi vrčí(po oddělání řemenu motor krásně ztichne). Zkoušel někdo z vás měnit ložiska nebo něco podobného?
Taky mi u toho docela házela řemenice - tu jsem trochu vyrovnal - není to ideální, ale lepší než před tím. Myslíte, že výměna ložisek je možná nebo je to něak zalisované a je lepší sehnat jiné čerpadlo?
Díky za rady. Denny

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 8:13   Citovat  

auto po ráně že byla ohlá řemenice? spís se poptej po identickém zda někdo neprodává vypustíš odmontuješ namontuješ napustíš odvzdušníš a jezdíš,repasovat servo není žádná prdelka v polnich podmínkách

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 8:40   Citovat  

k řemenici na servu,pokud trochu háže tak se nic neděje,nejsou tam žádný axiální síly.Pokud ji už někdo sundaval,tak ji nejspíš ohnul,stává se

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 8:50   Citovat  

eric napsal:
k řemenici na servu,pokud trochu háže tak se nic neděje,nejsou tam žádný axiální síly.Pokud ji už někdo sundaval,tak ji nejspíš ohnul,stává se
předpokládám"tu jsem trochu vyrovnal" že to tvořil na autě....a jestli servomotor dělá brajgl zvukovej (dejme tomu ložiska)které chce měnit ,tak kuz za kus je dle mne ideální řešení....Denny jen ještě otázka ...jakej je to zvuk,nemáš to náhodou zavzdušněné? aby jsme nehledali tam kde nic není

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 8:54   Citovat  

PAKO napsal:
předpokládám"tu jsem trochu vyrovnal" že to tvořil na autě....a jestli servomotor dělá brajgl zvukovej (dejme tomu ložiska)které chce měnit ,tak kuz za kus je dle mne ideální řešení....Denny jen ještě otázka ...jakej je to zvuk,nemáš to náhodou zavzdušněné? aby jsme nehledali tam kde nic není

rovnat nesundanou řemenici to už brajgl udělá.Chtěl sem jen zmínit,že sama o sobě trochu křivá řemenice nevadí
každopádně kus za kus nejlépe

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 12:58   Citovat  

Díky za postřehy, Tu řemenici jsem rovnal samozřejmě na autě(silným šroubovákem), teď už zase tak moc nehází. Zvuk, který to vydává by se dal popsat jako vrčení(ano, to je ten správný výraz...). Řemenici jsem srovnával už v době, kdy vrčela, takže tím to určo není. Mně jde jen o to, jestli musím koupit čerpadlo jiné nebo zda na mém stávajícím stačí vyměnit nějaká ložiska(alespoň by to bylo nové)-zdali je to vůbec možné...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6g - porucha elektroniky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina