Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Řidičák ´B´ a babeta?
Fórum: Motokoutek
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 10:41   Citovat  

Skupinu AM nemám ani v řidičáku... to mi hlava nebere akortá vím,že teď už s autem malou motorku (50ccm) nedostaneš - Péťa dělala papíry loni a má jen B...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 10:46  Naposledy upravil Brnďa dne 17.4.2009 , 10:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Od 1. července 2006 jsou všichni držitelé řidičského oprávnění skupiny B, tedy i ti stávající, přímo ze zákona oprávněni k řízení mopedů a malých motocyklů s nejvyšší povolenou rychlostí max. 45 km/h. Zatímco do té doby (od 1. ledna 2001 – 30. června 2006) bylo nutné mít samostatné řidičské oprávnění skupiny AM, nyní již není potřeba, neboť skupina B ho v sobě plně zahrne. Není tudíž nutné, aby řidiči mopedů, kteří jsou držiteli oprávnění skupiny B, byli vedle současně držiteli oprávnění skupiny AM
Paragraf 81, odstavec 4
Řidičské oprávnění skupiny B opravňuje k řízení
a) motorových vozidel, s výjimkou vozidel uvedených v odstavcích 2, 3 a motocyklu o výkonu nad 25 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg nebo motocyklu s postranním vozíkem a s poměrem výkonu/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3500 kg a s nejvýše 8 místy k sezení, kromě místa řidiče; k tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 750 kg,
b) traktorů a pracovních strojů samojízdných, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3500 kg,
c) jízdních souprav složených z motorového vozidla podle písmene a) nebo b) a přípojného vozidla, pokud maximální přípustná hmotnost soupravy nepřevyšuje 3500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla
   Návrat  
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 10:46   Citovat  

Tak jsem to nevydržel, zavolal jsem kamarádovi (vyrušil ho u oběda Úsměv ), co dělá na MÚ na přestupkovém oddělení...

Pokud Vás zastaví na babetě, resp. na nějakém mopedu s konstrukční rychlostí do 45 kmh policie, tak prý máte problém a dopustili jste se TRESTNÉHO ČINU. Je nutné mít v ŘP uvedeno AM, A, ... pouze B nestačí.

Tohle mi před chvílí řekl "zákon" Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 10:52   Citovat  

Klasounek napsal:
Tak jsem to nevydržel, zavolal jsem kamarádovi (vyrušil ho u oběda Úsměv ), co dělá na MÚ na přestupkovém oddělení...

Pokud Vás zastaví na babetě, resp. na nějakém mopedu s konstrukční rychlostí do 45 kmh policie, tak prý máte problém a dopustili jste se TRESTNÉHO ČINU. Je nutné mít v ŘP uvedeno AM, A, ... pouze B nestačí.

prave nemusis, od roku 2006 skupina B ma AM plne v sobe, takze mas do 45km/h mopeda a ses v pohode, sem se bavil i se znamym na urade, i s instruktory a komisari v autoskole
   Návrat  
Dj RE5PECT je teď offline  Dj RE5PECT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 10:53   Citovat  

já sem slyšel, že to je tak jak píše Brnďa a ty teď takhle zase...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 10:57   Citovat  

Dj RE5PECT napsal:
já sem slyšel, že to je tak jak píše Brnďa a ty teď takhle zase...
ne AM uz nedostanes staci ti Bčko a mas i AM v tom zahrnuty Úsměv
   Návrat  
Dj RE5PECT je teď offline  Dj RE5PECT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 11:02   Citovat  

Brnďa napsal:
ne AM uz nedostanes staci ti Bčko a mas i AM v tom zahrnuty Úsměv
no přesně takhle sem to slyšel, že to je, už od toho roku 2006, ale co mě je to jedno, AM i A mam HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 11:03   Citovat  

Dj RE5PECT napsal:
no přesně takhle sem to slyšel, že to je, už od toho roku 2006, ale co mě je to jedno, AM i A mam HaHaaa
tak me taky, ja a motorky, to nejde dohromady Velmi šťastný ale scootra bych bral
   Návrat  
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 11:03   Citovat  

Zajímavý, tak to ho musim zpucovat, jak to, že to neví... meetallll
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 13:34   Citovat  

Klasounek napsal:

No trestný čin to zrovna být nemusí, přestupkový zákon má podobný paragraf... prý to záleží na tzv. "společenské nebezpečnosti",tzn. když nědo bude mít Aomez. a bude řídit Ačko, tak to nebude taková nebezpečnost, jako kdyby to řídil někdo kdo nemá řidičák na motorku vůbec... je možné, že se AM nyní zapisuje na požádání do ŘP, ale pokud to nemá v ŘP zapsaný, tak pro mě to je jako by to neměl.. takže na oznámení a ať se s tím na úřadě poperou.. až mi nějaký úřad řekne, že na babetu a jiný prskolety s Bčkem lidi můžou, tak prosím.. přátele
   Návrat  
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 14:31   Citovat  

v pondeli zavolam na dopravni urad ze bych chtel dopsat AMko.Mam ridicak z roku 2006
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 14:56   Citovat  

By člověk neřek co všechno tady babeta způsobí Velmi šťastný Se na to snad hupsnu někam zeptat ať v tom máme jasno kouř
   Návrat  
pelo je teď offline  pelo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2009 , 15:15   Citovat  

nikdo vam AM nedopise do ridickau pokud tam mate B plati to i ve drive vydanych ridicaku pred rokem 2006 proste kdo ma b muze nasadit kakac a vylit pokud k tomu bude mit ten sparvnej stroj HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2010 , 12:46   Citovat  

Nechci zakladat nove tema, tak se ptam tady, evite jake ridicaky se ted maji menit????
edit: v pohode Velmi šťastný tudy odkaz
   Návrat  
fugas1222 je teď offline  fugas1222
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:10   Citovat  

tak to tady oživim, když mam řidičak na auto tak mam teda rovnou na 50tku co ma v tp vmax 45km/h??? nekde jsem slysel ze by mela bejt už i 125tka???? diky moc
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:14   Citovat  

fugas1222 napsal:
tak to tady oživim, když mam řidičak na auto tak mam teda rovnou na 50tku co ma v tp vmax 45km/h??? nekde jsem slysel ze by mela bejt už i 125tka???? diky moc

kdo má B, může mít skůtra s obsahem 125, málé A jsem dostal automaticky k Béčku, tak jak je to tam netuším to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:18   Citovat  

MOTyLEK napsal:
kdo má B, může mít skůtra s obsahem 125, málé A jsem dostal automaticky k Béčku, tak jak je to tam netuším to mi hlava nebere

tudy odkaz
   Návrat  
Petr Jahn je teď offline  Petr Jahn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:19   Citovat  

fugas1222 napsal:

Zde je vše co chceš vědět: tudy odkaz ¨
Takže od tohoto roku s řidičským oprávněním sk. B lze řídit i skůtr 125 ccm, neohrabaně řečeno, ale v podstatě je to pravda Velmi šťastný Taky se nejsilnější motorky mohou řídit až od 24 let pro ty co nemají předchozí praxi se slabším objemem.
Dvě hlavní změny a obě dvě jsou úplně hloupý a na wc
Skútr 125 dokáže jet už docela rychle třeba i 80 km/ hodinu, ano v autě to nic není, ale když člověk dře hubou asfalt v 80 km/h není to nic příjemnýho, navíc to může řídit každý bez předchozí zkušenosti. Není to nic těžkého, ale pár cvičných jízd by nikomu neškodilo.
Druhou změnu nebudu komentovat, protože ji navrhl debil, myslím si, že člověk v 18 letech má dost rozumu, jak na auto, tak na motorku, silný auto od 18 silná motorka o 6 let později naštvanej hrůza.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:22   Citovat  

Petr Jahn napsal:
Zde je vše co chceš vědět: tudy odkaz ¨
Takže od tohoto roku s řidičským oprávněním sk. B lze řídit i skůtr 125 ccm, neohrabaně řečeno, ale v podstatě je to pravda Velmi šťastný Taky se nejsilnější motorky mohou řídit až od 24 let pro ty co nemají předchozí praxi se slabším objemem.
Dvě hlavní změny a obě dvě jsou úplně hloupý a na wc
Skútr 125 dokáže jet už docela rychle třeba i 80 km/ hodinu, ano v autě to nic není, ale když člověk dře hubou asfalt v 80 km/h není to nic příjemnýho, navíc to může řídit každý bez předchozí zkušenosti. Není to nic těžkého, ale pár cvičných jízd by nikomu neškodilo.
Druhou změnu nebudu komentovat, protože ji navrhl debil, myslím si, že člověk v 18 letech má dost rozumu, jak na auto, tak na motorku, silný auto od 18 silná motorka o 6 let později naštvanej hrůza.

asi jsem blbej ale je mi 22 tak budu moct mit 125 skutra? a nemusim koukat do tp kolik to lita?Velmi šťastný ( uz jsem motorku řidil) řidičak na auto mam 3rokem HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:42   Citovat  

nerad bych tě mystifikoval, ale zřejmě je to tak jak píšeš. Neznám oficiální vyhlášku, ale ti co mají řidičák sk. B mohou řídit motorky(skútry) do objemu 125 ccm s automatickou převodovkou. Nevím, jestli je to nějak ovlivněné kw. Když jsem dělal řidičák na A1(do 125 ccm), tak to bylo do 11 kw, ale teď jsem to nikde jinde nenašel, tak to asi zmizelo.
Jinak ty skůtry pojedou tak 80 km/h a pak asi konečná to ostatní stodvacetpětky můžou lítat i přes 150 třeba Cagiva Mito nebo Aprilia RS 125, samozřejmě za předpokladu, že jsou otevřené-to pak mají přes 20 kw, ale to už je něco trochu jiného Cool
tudy odkaz
tudy odkaz
to byly zkratka legendarni dvouttakty Velmi šťastný sice se pořád sr*** a ten zvuk je hroznej, ale jelo to parádně.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:47   Citovat  

Petr Jahn napsal:
nerad bych tě mystifikoval, ale zřejmě je to tak jak píšeš. Neznám oficiální vyhlášku, ale ti co mají řidičák sk. B mohou řídit motorky(skútry) do objemu 125 ccm s automatickou převodovkou. Nevím, jestli je to nějak ovlivněné kw. Když jsem dělal řidičák na A1(do 125 ccm), tak to bylo do 11 kw, ale teď jsem to nikde jinde nenašel, tak to asi zmizelo.
Jinak ty skůtry pojedou tak 80 km/h a pak asi konečná to ostatní stodvacetpětky můžou lítat i přes 150 třeba Cagiva Mito nebo Aprilia RS 125, samozřejmě za předpokladu, že jsou otevřené-to pak mají přes 20 kw, ale to už je něco trochu jiného Cool
tudy odkaz
tudy odkaz
to byly zkratka legendarni dvouttakty Velmi šťastný sice se pořád sr*** a ten zvuk je hroznej, ale jelo to parádně.

bohužel je to 125 jen na automat to snad ne tak to radeji zustanu u auta HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 1:55   Citovat  

jj je to automat no to mi hlava nebere
Ale tak mě by ani to nevadilo. Kdybych měl peníze, tak bych koupil třeba babettu nebo nějakej levnej skůtr 125 a jezdil s nim třeba do města, na nákup nebo k vodě Velmi šťastný na takovýhle přesuny to špatný neni, ale na normální ježdění bych to určitě taky nechtěl nesouhlas
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 2:12   Citovat  

Petr Jahn napsal:
jj je to automat no to mi hlava nebere
Ale tak mě by ani to nevadilo. Kdybych měl peníze, tak bych koupil třeba babettu nebo nějakej levnej skůtr 125 a jezdil s nim třeba do města, na nákup nebo k vodě Velmi šťastný na takovýhle přesuny to špatný neni, ale na normální ježdění bych to určitě taky nechtěl nesouhlas

ale jo , když se na netu najde nejaka ta 50tka spis teda 125tka aby to aspon tech 90jelo za par korun tak si to na srandu koupim... pojistka prej stoji par stovek na rok papa to kulovi a spotreba je taky jak nic
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 7:44  Naposledy upravil Hellborn dne 4.1.2013 , 7:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ano, od asi 19.1.2013 bude možné s řidičákem na auto možné řídit motocykl s objemem max. 125ccm a výkonem max 11kW a automatickou převodovkou a ještě počítat, aby výkon nepřesáhl poměr výkonu/hmotnosti nejvýše 0,1 kW/kg nebo tříkolové vozidlo s max. výkonem 15kW - prostě skupinu A1 (ten max. výkon a poměr výkon/váha) tam pořád je!). Automatická převodovka je popsána jako že vozidlo nemá pedál nebo páčku spojky (§ 90 odst. 2 zákona o silničním provozu). Akorát mi nikdo z Ministerstva nedokáže odpovědět, jestli sem patří i Honda Wave 110i (Wave) - páčku spojky nemá,ale řadí se normálně nohou... HaHaaa To je ořech pro úředníky... Velmi šťastný

wave.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
wave.jpg, 124.94 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 7:53   Citovat  

Ještě technická - na skůtru 125ccm z půjčovny (výkon ani značku už nevím) jsme si to ve dvou po rovince na dovolené pelášili tachometrově asi 120... Pak jsem radši zpomalil, protože ty malý kolečka už moc nestíhaly povrch...
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 11:16   Citovat  

další debilní dotaz Mr. Green

mám pouze B. Můžu tedy od letoška jezdit na pionýru/fichtlu? vůbec neznám nějaké parametry té "motorky"
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 11:35   Citovat  

vojt4s napsal:
další debilní dotaz Mr. Green

mám pouze B. Můžu tedy od letoška jezdit na pionýru/fichtlu? vůbec neznám nějaké parametry té "motorky"

FITCHl je podle me 2rychlosti se spojkou takze asi né x)
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 11:41   Citovat  

kurec, tak to je napytel Tak to valím bulvy
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 11:47   Citovat  

fugas1222 napsal:
FITCHl je podle me 2rychlosti se spojkou takze asi né x)

Ale no tak, fuj. fichtl/pionýr/pařez je vždy 3 rychlostní. Pouze nejstarší (pařez) 550 má jako normální motorky 1 dolu a 2,3 nahoru. 555(arab)a následně i 20,21, i mustang už maj 1 nahoru a 2,3 dolu. Hlavně to je ale skupina "A" do 50ccm a tam se způsob řazení neřeší.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 11:48   Citovat  

sumy napsal:
Ale no tak, fuj. fichtl/pionýr/pařez je vždy 3 rychlostní. Pouze nejstarší (pařez) 550 má jako normální motorky 1 dolu a 2,3 nahoru. 555(arab)a následně i 20,21, i mustang už maj 1 nahoru a 2,3 dolu. Hlavně to je ale skupina "A" do 50ccm a tam se způsob řazení neřeší.

a ma napsano v tp rychlost do 45km/h? řekl bych že asi né?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Řidičák ´B´ a babeta?
Fórum: Motokoutek
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina