Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
H Civic 7G žere olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
danis je teď offline  danis
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 12:27   Citovat  

Zdravím, mám takový problém, civic 7G 2002, 1,6VTEC mi žere olej. V dálničním provozu (okolo 130km/h) si vezme cca 0,6-1l/1000km oleje , v městě něco míň. Najeto mám necelých 120tis. km, motor táhne dobře, má tah i od nízkých otáček, sundával jsem i víčko nalévání oleje jestli motor moc nedýchá a přijde mi to normál.
otázky:
1) čím to může být? Četl jsem o zapečených stírácích kroužcích a simeringy ventilů. Ještě něco?
2) na kolik může vyjít oprava ventilů a na kolik stír.kroužků v servisu?

Pěkně mě to štve, páč jsem to auto v létě koupil (vyždímal se z peněz) a nechce se mi do toho cpát další prachy. Přijde mi velká spotřeba oleje při najetých 120tis km (km jsou ověřované dle servisky a záznamů v Hondě) a 5letech stáří, spotřeba mi nejde přes 6,5l i na té dálnici.
dík za pomoc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 17:33   Citovat  

Honda motory s Vtecem olej berou (i nová 1.8 v 8g Civicu),ale 0.5l-1l na 1.000km je fakt moc (to nežere ani moje VTi s 220.000km...) nebo ses překlepl a mělo tam být 10.000km? To by bylo v normě... A při 120.000 km - to se k tomu musel někdo chovat jako prase...

Ve značkovém servisu bys za to dal asi hodně peněz.. Odkud jsi?

Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 18:15   Citovat  

danis napsal:
Zdravím, mám takový problém, civic 7G 2002, 1,6VTEC mi žere olej. V dálničním provozu (okolo 130km/h) si vezme cca 0,6-1l/1000km oleje , v městě něco míň. Najeto mám necelých 120tis. km, motor táhne dobře, má tah i od nízkých otáček, sundával jsem i víčko nalévání oleje jestli motor moc nedýchá a přijde mi to normál.
otázky:
1) čím to může být? Četl jsem o zapečených stírácích kroužcích a simeringy ventilů. Ještě něco?
2) na kolik může vyjít oprava ventilů a na kolik stír.kroužků v servisu?

Pěkně mě to štve, páč jsem to auto v létě koupil (vyždímal se z peněz) a nechce se mi do toho cpát další prachy. Přijde mi velká spotřeba oleje při najetých 120tis km (km jsou ověřované dle servisky a záznamů v Hondě) a 5letech stáří, spotřeba mi nejde přes 6,5l i na té dálnici.
dík za pomoc

Časté popojíždění a vytáčení při nezahřátém motoru dělá své... zmatenej Nebo nevhodný olej to mi hlava nebere kouří motor?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 18:33   Citovat  

Weyraak napsal:
Časté popojíždění a vytáčení při nezahřátém motoru dělá své... zmatenej Nebo nevhodný olej to mi hlava nebere kouří motor?

no ono to dela sve ikdyz mas zahraty motor a porad tomu davas jezdis ve vtecu velka zatez tak proste si ten motor papne olej..a to nedela jenom honda ale i ostatni auta co maji nejaky vyssi vykon.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 18:37   Citovat  

Odhadoval bych gufírka pod ventilama.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 9:41   Citovat  

kamol napsal:
no ono to dela sve ikdyz mas zahraty motor a porad tomu davas jezdis ve vtecu velka zatez tak proste si ten motor papne olej..a to nedela jenom honda ale i ostatni auta co maji nejaky vyssi vykon.
Aha, ale stejnak mi to přijde divné, páč stoprocentní motor by kouřit neměl výbec ne?

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 12:00   Citovat  

Weyraak napsal:
Aha, ale stejnak mi to přijde divné, páč stoprocentní motor by kouřit neměl výbec ne?

I cerstve postaveny zavodni motor si olej veme ac nejde videt kour... Proto kdyz se jde zavodit naleva se nad horni rysku...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 12:39   Citovat  

Weyraak napsal:

no ono to ani nemusi kourit a jak pise zemi zavodaky si taky papnou olej jako treba napr. skoda 120L pořádnej výtlem pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 12:40   Citovat  

ale na tu 7g. ze by to tak bralo nevim no tam prece neni ani ten motor nejak silene vykonny.je to sice VTEC ale netoci moc

0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 12:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Honda motory s Vtecem olej berou (i nová 1.8 v 8g Civicu),ale 0.5l-1l na 1.000km je fakt moc (to nežere ani moje VTi s 220.000km...) nebo ses překlepl a mělo tam být 10.000km? To by bylo v normě... A při 120.000 km - to se k tomu musel někdo chovat jako prase...

Ve značkovém servisu bys za to dal asi hodně peněz.. Odkud jsi?

je to opravdu 0,6l na 1tis km a jsem z Bohumína u Ostravy

0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 12:51   Citovat  

jinak motor nekouří, tah má dobrý, olej mám Fuchs 10W/40, předtím jsem měl Castrol Magnatec, ale ten jsem měnil abych vyloučil, že ta spotřeba je olejem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 13:35   Citovat  

Zemi napsal:
I cerstve postaveny zavodni motor si olej veme ac nejde videt kour... Proto kdyz se jde zavodit naleva se nad horni rysku...
Ok... :hehe:

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 15:05   Citovat  

danis napsal:
jinak motor nekouří, tah má dobrý, olej mám Fuchs 10W/40, předtím jsem měl Castrol Magnatec, ale ten jsem měnil abych vyloučil, že ta spotřeba je olejem.

no ono honda udava spotrebu oleje 1l na 1000km tak si v norme Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 15:07   Citovat  

danis napsal:

zkontroluj motor zda nekde to netece nebo to neunika nekde zkus se podivat i na vanu olejovou.ze spoda se podivej jestli to neni nekde zechcane

mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 8:44   Citovat  

A kolik je tak normální spotřeba oleje na 1.6 VTEC (92kW při 6500rpm D16Y8/Z6)? Zejména, když se využívá horního spektra otáček.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 12:57   Citovat  

Ahoj Míro, tak přidám já své zkušenost.

1.6ESi 16V VTEC SOHC 92kW/125PS po GO a zajíždění a využívání zejména spodního spekra otáček a s písty a ojnicemi z D16A6 si při průměrné rychlosti 100-120km/h na dlohé cestě cca 1.900km a otáčky cca 2.000-4.000 při kontrole u PK motorsport vzal oleje (Divinol 10W/40) 0,25l, což je po GO bez výbrusu z trosky motru, velmi slušné.

Motor má najeto 160tis km a něco.

Koncovku výfuku mám vyleštěnou od předchozích spalin oleje a nespáleného benzínu a nic nepoznáš, jen lehce patina spalin a motor nekouří ... takže tak.

Tož tím končí mé zkušenosti ...

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 13:44   Citovat  

olej nikde nekape (parkuju pořád na stejném místě a flek tam není) a zamaštěné taky nic není.
ad GO motoru ... na to je myslím brzy při necelých 120tis a jede pěkně, tah i od spodních otáček, motor tichý. S majitelem jsem mluvil i zpětně a nikdy tomu nedával max sodu (teď by mi asi nelhal, když už auto mám cca 1/2 roku)

a ještě, pomůže výměny gufer ventilů na tu spotřebu oleje nebo to nemá význam?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 14:43   Citovat  

danis napsal:
olej nikde nekape (parkuju pořád na stejném místě a flek tam není) a zamaštěné taky nic není.
ad GO motoru ... na to je myslím brzy při necelých 120tis a jede pěkně, tah i od spodních otáček, motor tichý. S majitelem jsem mluvil i zpětně a nikdy tomu nedával max sodu (teď by mi asi nelhal, když už auto mám cca 1/2 roku)

a ještě, pomůže výměny gufer ventilů na tu spotřebu oleje nebo to nemá význam?
Já bych řekl, že určitě, protože pokud to bylo ježděné třeba na nevhodný olej , který ty guferka takříkajíc "nahlodal" tak by to mohla být hlavní příčina problému...

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 16:54   Citovat  

může mi někdo říct cenu výměny gufer ventilů (práce + materiál)?

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 18:13   Citovat  

hm, ked som hladal info o HRV, ktora ma ten isty motor, najcastejsie ma varovali pred spotrebou oleja. v hrv je kratka prevodovka, maximalka na omezovaci je tusim 160, takze pri dialnicnej 130 toci nejakych 5-5500rpm a toto vraj dlho nevydrzia stieracie kruzky. civic ma ale prevodovku relativne normalnu. imho, kolega ma sedan s tymto motorom (tusim D16V1), najazdene 140.000, kupene pri 120 a auto bolo predtym firemne, dost honene mladym obchodakom. v kazdom pripade na 20.000 (predpisany serv. interval, aj ked ja by som olej menil po 10) nedolieva vobec nic. mam pocit, ze bud tie novsie motory nestoja za nic, alebo na nich jazdili kreteni alebo su postacane tacho. este je jedna moznost, ze im poskodili tie 20tisicove intervaly vymeny oleja Smutný

zlate moje starucke D15B7cky, ktore ani po 350.000 bez zasahu do motora zozeru maximalne 2l/10.000 pri takmer permanentnej palbe k cervenemu OK

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2007 , 7:36   Citovat  

pokud to bere olej jen ve vysokych otackach tak to gufera nejsou jsou to stiraci krouzky ktere v takovem kvapu nestihaji stirat a olej se dostava nad pist. Stiraci krouzky nemaji vliv na vykon motoru proto motor jede normalne. A na zniceni stiraku uplne staci prehrat motor.

mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2007 , 7:48   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj Míro, tak přidám já své zkušenost.

1.6ESi 16V VTEC SOHC 92kW/125PS po GO a zajíždění a využívání zejména spodního spekra otáček a s písty a ojnicemi z D16A6 si při průměrné rychlosti 100-120km/h na dlohé cestě cca 1.900km a otáčky cca 2.000-4.000 při kontrole u PK motorsport vzal oleje (Divinol 10W/40) 0,25l, což je po GO bez výbrusu z trosky motru, velmi slušné.

Motor má najeto 160tis km a něco.

Koncovku výfuku mám vyleštěnou od předchozích spalin oleje a nespáleného benzínu a nic nepoznáš, jen lehce patina spalin a motor nekouří ... takže tak.

Tož tím končí mé zkušenosti ...

Jo jo, než mě kdosi naučil, jak se má s Honda jezdit, tak mi to nebralo vůbec nic.

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2007 , 8:57   Citovat  

danis napsal:
může mi někdo říct cenu výměny gufer ventilů (práce + materiál)?

Na D15Z6 stala tato sranda v znackovom servise cca 10000Sk,-. Zahrnute bolo aj cistenie hlavy a zabrusovanie sediel ventilov atd. Ale musim upozornit, ze po zasahu zostala spotreba oleja priblizne rovnaka, ako pred zasahom, resp. o nieco mensia. Teraz je to cca do 1 l/10000km s olejom 5w40. (Predmetom tohto zasahu nebolo riesenie spotreby oleja.)

Este k spotrebe oleja - skutocnost je taka, ze cim novsie auticko, tym je predpokladana vyssia spotreba oleja prezentovana ako bezny jav. Vid servisny manual-). (Samozrejme, aj spotreba oleja ma iste hranice, za ktorymi je to chorobny stav ....)

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2007 , 10:00   Citovat  

podle me pricin muze byt vic ... nepochybuju ze to jde pres gufera nebo stiraky ale je taky moznost ze ten motor nekdo prehral a zapekl stiraci krouzky,nebo taky ze to honil za studena jak hovado, nebo jak uz nekdo psal nalil tam nejakej olej a ten rozpustil fugirka ventilu ... prvne bych zkusil dekarbonizaci ... nekdo pouziva tec2000 a nekdo i treba jen nalije do valcu petrolej ... samozrejme ze pak ten olej je nejlepsi vymenit kvuli rozpustenymu karbonu .. ale prvne bych sdelal ventilovy viko a podival se na stav jak je to zakarbonovany ...

0
PříspěvekZaslal: 14.11.2007 , 9:05   Citovat  

skritek napsal:
pokud to bere olej jen ve vysokych otackach tak to gufera nejsou jsou to stiraci krouzky ktere v takovem kvapu nestihaji stirat a olej se dostava nad pist. Stiraci krouzky nemaji vliv na vykon motoru proto motor jede normalne. A na zniceni stiraku uplne staci prehrat motor.

a proč to gufera na ventilech být nemohou, když motor jede ve vysokých otáčkách tak ventily musí taky běhat rychleji než na volnoběh (takže gufera nestíhaj stírat olej z ventilů)? Takže podle mě se to takhle nedá říct, nebo se pletu?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2007 , 10:46   Citovat  

Mno gufera v ten moment dle mého nejsou tak zatížena, jako kroužky a Skřítek má pravdu, neboť můj motor D16Z6 VTEC na tom byl obdobně, ale to papal 0,5l na 150km ...

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2007 , 11:28   Citovat  

danis napsal:
a proč to gufera na ventilech být nemohou, když motor jede ve vysokých otáčkách tak ventily musí taky běhat rychleji než na volnoběh (takže gufera nestíhaj stírat olej z ventilů)? Takže podle mě se to takhle nedá říct, nebo se pletu?

Pleteš se.

FAKTA:
1) gufera na ventilech tam nejsou od toho aby zamezily přístupu oleje do vodítek ventilů a kanálů ale aby umožnili přesné dávkování oleje na jedno z tepelně nejnamáhanějších míst v motoru. Kdyby ventily nebyly mazané tak se velmi rychle zadřou.
2) stírací pístní kroužky plní ten samý účel. Mají za úkol stírat přebytečné množství oleje ze stěn válců ale právě honování válce zajišťuje, že se v něm drží olej který maže boky pístů a těsnící kroužky.
3) každý spalovací pístový motor žere olej. I když je spotřeba velmi malá tak prostě olej ke svému provozu spotřebovávat musí. Samozřejmě všechno má své hranice a velmi záleží na tom v jakých podmínkách a při jakém zatížení motor pracuje a údaj 1litr na 1000km pro motor v běžném používání (ne okruhy, sprinty, atd...) je jen ochrana servisů proti výměně nebo opravy motoru na záruku.

V tomhle konkrétním případě mi přijde výměna gufer jako zbytečná věc. Souhlasím se skřítkem, vypadá to spíš na nefungující stírací kroužky.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2007 , 12:50   Citovat  

Aha, díky Edo, za poučné vysvětlení, mylně jsem se domníval, že propouštějící gufera je menší slo, než-li kroužky, jako to bylo v mém případě ... tudíž díky ...

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2007 , 18:10   Citovat  

danis napsal:

protoze na rozdil u krouzku kde jde kov na kov tak u gufer jde guma na kov a zde nedochazi k takovemu opotrebeni vetsinou guma gufera ztvrdne a prestane tesnit a to v celem spektru otacek motoru. Nemam nastudovane knihy ale mam nejakou tu zkusenost Velmi šťastný proto rikam ze jsou to krouzky. Jinak podivej se do sani jak moc je plny oleje pokud jsou to gufera temer zadny olej tam nebude pokud jsou to krouzky bude tam dost olej. Samozrejmne ze tam nebude stat litr ale sani bude od oleje

0
PříspěvekZaslal: 14.11.2007 , 19:22   Citovat  

skritek napsal:
protoze na rozdil u krouzku kde jde kov na kov tak u gufer jde guma na kov a zde nedochazi k takovemu opotrebeni vetsinou guma gufera ztvrdne a prestane tesnit a to v celem spektru otacek motoru. Nemam nastudovane knihy ale mam nejakou tu zkusenost Velmi šťastný proto rikam ze jsou to krouzky. Jinak podivej se do sani jak moc je plny oleje pokud jsou to gufera temer zadny olej tam nebude pokud jsou to krouzky bude tam dost olej. Samozrejmne ze tam nebude stat litr ale sani bude od oleje

1)myslíš sací potrubí (z vstřikování do hlavy)? a jak se dostanu do sání aniž bych ho musel sundávat?
2)není to moc velká spotřeba oleje (0,6l/1000km) na stírací kroužky?
3)a ještě kolik oleje se vleze mezi horní a dolní rysku na měrce? Litr nebo míň?
4)a čím jdou uvolnit zapečené kroužky (bez rozebrání)?

Obsah fóra Honda-club.cz   
H Civic 7G žere olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina