Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Verva 95
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 18:37   Citovat  

Bitkar napsal:
nechapu to nejak, asi je to tim ze sem spal jen par hodin... ale jak vyklepe dusi omv??? a nakoneci pises ze omv a shell to jisti....?

To nebude tím, že jsi málo spal. Já spal hodně a taky to nechápu. Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 18:41   Citovat  

jazzik napsal:
taky bych si dovolil přispět zkušeností snad mě neukamenujete.
tankoval sem všude možně a vim,že už do OMV mě nikdo prostě nedostane,jinak ze mě civic vyklepe duši...pokud jde o tankování shell v-power 100 a benzina verva 100 - no prostě v shellce sem byl spokojenější a nejen já,tuhle sem natankoval v shellu obyč 95,jezdil sem v pohodě...pak sem jel natankovat obyč 95 do benziny a bylo to utrpení,možná to bylo jen špatnou "dodávkou" jindy sem moc problémy nemíval....ale v benzině se asi jen tak neukážu,OMV a Shell to prostě u mě jistí.... jinak co se týče těch čidel,doporučil bych se taky juknout na téma civic 4g nechce se mu do otáček,protože tam je příspěvek od montyho i od rom.a zrovna o autech s čidlama Úsměv

mějte se Honda power

čeče neprotiřečiš si trochu??nebo to nechápu?

caras je teď offline  caras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 22:44   Citovat  

Já mám zkušenost s OMV 100, Shell 100, Benzina 99 a PapOil 102, OMV mě neoslovilo, Shell je dobrej a tankoval jsem ho poslední dobou, Benzina ač benzín s OČ 95 je průměr a u naší čerpačky spíš podprůměr, tak BlueOctans 99 byl skvělej na jeho antidetonační schopnosti jsem si nemohl stěžovat, vervu 100 jsem neskusil, PapOil jsem tankoval pouze jednou Úsměv a je to tak 3-4 roky nejlepší antidetonační schopnosti, motor jsem mohl pustit až na 2500 aniž by cokoliv klepalo ale ta cena.......... stál něco kolem 46kč.
Co se týče kvality spalování tak jsem žádné dramatické rozdíly v benzínech nenašel spotřebu jsem neměřil (tu měřím u acorda Úsměv ), akorát s OMV to nebylo to pravý ořechový......

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 22:49   Citovat  

jaky antidetonacni schopnosti? dyt to je vec, kterou udava to oktanovy cislo ne? pri normelnim seriovym motoru bys nemel poznat rozdil v nejakym klepani... navic nejsem si jistej jestli bys to poznal z kabiny...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 22:52   Citovat  

se sériový motorem to poznat neni....... ale pokud má motor kompresi přez 11 a nelze už stáhnout v malých otáčkách předstih tak bys koukal co může lízt z motoru za zvuky

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 22:55   Citovat  

tak tj... by bylo dobry napsat, ale beztak mi prijde divny ze se bude lisit 98 a 98 oktanovej benzin z hlediska klepani....? to pak jeden nema 98 (priipadne oba) ne? neni to o kvalite, to cislo uz tu kvalitu odolnosti proti klepani vyjadruje...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 22:58   Citovat  

mělo by to tak být OČ udává minimální hodnotu, kterou by měl beznín splňovat. Asi tam bude hrát roli to slůvko minimální........

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2009 , 12:31   Citovat  

A není potřeba či¨dlo klepání,které většina Honda nemá - respektive mají ho ty pro USA? Podle informací z čidla si ECU upraví předstih,ale když máš předstih napevno,tak je celkem fuk,jestli dáváš 95 nebo 120...

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 11:25   Citovat  

Oživuju toto téma - mám problém s klepáním (detonačním spalováním) při zátěži ve středních otáčkách. Na usdm D16Z6 mám zvýšenou kompresi (vypuklejší písty, cca 11:1), s 95oktanovým palivem a standart 16stupňovém předstihu mi motor při prudším šlápnutí na plyn klepal. Auto je rok 1992, čidlo klepání tam asi nebude.
Zkusil sem Vpower, nic se nedělo, teď jezdím na Carreru 100 od OMV a změnilo se to tak, že cvrlikání je slyšet až na vyšší kvalty hlavně ve středním pásmu před vtecem, při vtecu už to není slyšet skrz výfuk Velmi šťastný
Zkoušel jsem též zmenšit předstih, ale klid byl až při 4 stupních před HÚ, což už je hodně malý přestih na výkon KO

Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Pokud to nepřestane, tak budu muset shodit palici dolů a vyleštit spalovák a zahladit hrany i na pístech

Mojmír 366 je teď offline  Mojmír 366
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 13:21   Citovat  

Musíš přitvrdit odstředivou regulaci v rozdělovači,pomáhá i odpojit podtlakovu regulaci.Samozřejmě pokod je máš.Jinak by musela hlava dolů a zvětšit výfukové kanály.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 15:23   Citovat  

Omlouvam se za offtopic ,ale kdyz jsme u toho,muze mi prosim nekdo vysvetlit smysl zvetseni vyfukovych kanalu k eliminaci detonaci? cože cože ? to mi hlava nebere Mnohokrat dekuji

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 16:28   Citovat  

Streetkid napsal:
Oživuju toto téma - mám problém s klepáním (detonačním spalováním) při zátěži ve středních otáčkách. Na usdm D16Z6 mám zvýšenou kompresi (vypuklejší písty, cca 11:1), s 95oktanovým palivem a standart 16stupňovém předstihu mi motor při prudším šlápnutí na plyn klepal. Auto je rok 1992, čidlo klepání tam asi nebude.
Zkusil sem Vpower, nic se nedělo, teď jezdím na Carreru 100 od OMV a změnilo se to tak, že cvrlikání je slyšet až na vyšší kvalty hlavně ve středním pásmu před vtecem, při vtecu už to není slyšet skrz výfuk Velmi šťastný
Zkoušel jsem též zmenšit předstih, ale klid byl až při 4 stupních před HÚ, což už je hodně malý přestih na výkon KO

Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Pokud to nepřestane, tak budu muset shodit palici dolů a vyleštit spalovák a zahladit hrany i na pístech

Nic proti,ale já to řešil nastavením předepsaného předstihu na rozdělovači a změny prováděl v mapách předzápalu. Většinou se musí stahovat předstih od 3500-4000 víš. kuky kuk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 16:30   Citovat  

Mojmír 366 napsal:
Musíš přitvrdit odstředivou regulaci v rozdělovači,pomáhá i odpojit podtlakovu regulaci.Samozřejmě pokod je máš.Jinak by musela hlava dolů a zvětšit výfukové kanály.

no u civica ostředivou regulaci moc nepoladím Velmi šťastný toto platí možná u škodovky a karbecového motoru, kde je to ještě řešené mechanicky...čemu pomůže zvětšení kanálů, když je to mimo spalovací prostor?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 16:46   Citovat  

Fish napsal:
Nic proti,ale já to řešil nastavením předepsaného předstihu na rozdělovači a změny prováděl v mapách předzápalu. Většinou se musí stahovat předstih od 3500-4000 víš. kuky kuk

oki, takže do otáček se předstih musí opravdu zmenšit? U komprese kolem 12:1 bych hrabání do ECU čekal, ale když ani víc oktanů při relativně rozumné kompresi nepomáhá, to je mi divné.
Má smysl stahovat předstih na rozdělovači zpátky na 10-5 stupňů, abych v otáčkách neničil motor? Na ladění jednotky zatím nemám finance, v plánu to je

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 19:34   Citovat  

Streetkid napsal:
oki, takže do otáček se předstih musí opravdu zmenšit? U komprese kolem 12:1 bych hrabání do ECU čekal, ale když ani víc oktanů při relativně rozumné kompresi nepomáhá, to je mi divné.
Má smysl stahovat předstih na rozdělovači zpátky na 10-5 stupňů, abych v otáčkách neničil motor? Na ladění jednotky zatím nemám finance, v plánu to je

Když jsem přestavel D15B7 na Vtec a tím zvedl kompresní poměr z 9,2:1 na 10,5:1,také jsem nějaký čas jezdil s předstihem +/- 5 stupňů. Víc to nesneslo...... Ono taky záleží na tvaru pístů a spalovací komory..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 21:40   Citovat  

Fish napsal:
Když jsem přestavel D15B7 na Vtec a tím zvedl kompresní poměr z 9,2:1 na 10,5:1,také jsem nějaký čas jezdil s předstihem +/- 5 stupňů. Víc to nesneslo...... Ono taky záleží na tvaru pístů a spalovací komory..

Fajn, přesně to samé chování jako mám já.
Spalovák neni zrovná silná stránka D16Z6 hlavy, to jsem viděl už na vícero stránkách o úpravách.
Předchozí majitel na tom motoru měl poladěnou jednotku i kvůli jiné klapce a manifoldu, ale že se muselo eleminovat hlavně klepání jsem netušil. Já mám vše ostatní zatím sériové.
Kolik stupňů ti to v otáčkách dělalo, resp. nastavovals?

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2009 , 22:35   Citovat  

kamol napsal:
ale to by me zajimalo ze treba normalne se shellem jedes za 8l a s vervou za 6l jo. pořádnej výtlem

S ITR??? Prober se Velmi šťastný Spis s VPR za 10-11, s Vervou tak 9....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 1:51   Citovat  

jak je to s benzínem
dle mého názoru hodně pravdivý článek.....

lulin je teď offline  lulin
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 10:36   Citovat  

jezdím jen na Vervu 100 OK po článku o Shellu a jejich vylepšené naftě jsem ztratil důvěru...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Verva 95
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina