Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Yaris vs 2x Police R36
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 6
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 12:54   Citovat  

Miki Civic napsal:
Takže mě nutí jezdit kolik si oni vymysleli Úsměv Jsme otroci 90tky Chápeš! pořádnej výtlem Teda někteří ...

Dejf: myslíš? Sakra že na tom youtube všichni jezdí 90 Velmi šťastný Bylo by to stejné, akorát na západě mají hezké silnice místo polních cest ..

ale jezdi si jak je libo, já taky nejezdim všude 90, ale jsem si vědom, že porušuju zákon a když mě drapnou, tak jsem trotl jen a jen já. byla to má svobodná volba

v německu se snažim jezdit předpisově, protože když mě drapnou tam, tak si budu muset vzít úvěr

střelci z jůůtůůbu jsou si taky vědomi co se stane, když tam četnictvo bude. když maj na placení pokut tak je to jejich problem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Milhouse je teď offline  Milhouse
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 12:56   Citovat  

Miki Civic napsal:
tak proč na ní zastavili teda? Nechápeš, to kde zastavili je pořád normální dálnice ... prostě vede dálnice a dělí se na 2 větve ...oni se dali na pravou větev, kde ho zastavili ... a říká, že čekali až sjede z dálnice nebo co .... přitom na ní pořád byli ..

Tak většinou zastavujou na odpočívadlech, kde nehrozí případná kolize s ostatními účastníky provozu, tak tady jim asi došla trpělivost. Taky bych možná riskoval a zastavil na dálnici, kdyby mi nějakej kkt v Yarisu několik desítek km ujížděl kuky kuk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 12:56   Citovat  

Když tě chytnou tak snad aspoň "bojuješ" za to aby jsi těm lemplům necpal svoje peníze nebo jim ještě přidáš?
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 12:57   Citovat  

Milhouse napsal:
Tak většinou zastavujou na odpočívadlech, kde nehrozí případná kolize s ostatními účastníky provozu, tak tady jim asi došla trpělivost. Taky bych možná riskoval a zastavil na dálnici, kdyby mi nějakej kkt v Yarisu několik desítek km ujížděl kuky kuk

vždyť on jel normálně jako každej 3tí jinej, normálně blikal .. nemůže za to, že nějaký paka na něho najíždí, blikají, troubí a mávají .. pořádnej výtlem
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 12:59   Citovat  

Miki Civic napsal:
Takže mě nutí jezdit kolik si oni vymysleli Úsměv Jsme otroci 90tky Chápeš! pořádnej výtlem Teda někteří ...

Megahusty krutoborci jako ty urcite votroci 90tky nejsou.................
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 13:03   Citovat  

spis jde o to jestli je to spravny, jestli to tak ma bejt a jestli je to k necemu dobry a neco prospesnyho tim dosahnou (krom prijmu penez).

jinak je jasny, ze kdyz jedu nad, tak jedu s tim rizikem a vim o tom, tak se pak nemuzu divit. Ale proste se neshodnem, se neda nic delat a je to normalni.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 13:11   Citovat  

Bitkar napsal:
spis jde o to jestli je to spravny, jestli to tak ma bejt a jestli je to k necemu dobry a neco prospesnyho tim dosahnou (krom prijmu penez).

jinak je jasny, ze kdyz jedu nad, tak jedu s tim rizikem a vim o tom, tak se pak nemuzu divit. Ale proste se neshodnem, se neda nic delat a je to normalni.

proč to neni správný?

jak už bylo řečeno, každý má jiný metr a co pustí ten, nemusí druhej. takhle je to jednoznačný, jedu nad limit, mám smůlu

to máš jako vulgarity zde - pro toho je sprostý to a pro toho tamto, no tak se zakázalo komplet a je jasno.

je to jednoduchý a efektivní, většina souhlasila tak co? a to samý je u rychlosti

nemůžeš zastavit jednoho a říct '' ty jedeš ve starym střepu, jel si 92, máš smůlu'' a druhýho se slovy '' jo ty máš s-kládu, tak to jsou ty dvě kila v klidu'' jak by se to asi dalo posuzovat?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 13:13   Citovat  

Bitkar napsal:

Jenže správnost můžeš hodnotit leda tak vnitřně...

K něčemu to dobré bude. Ono i snížení z 60 na 50 v obci nebylo jen kvůli brzdné dráze,ale i proto, že následky - škoda, úrazy jsou v 50 menší... Na našich dálnicích a silnicích omezení rychlosti k něčemu bude (třeba je něco pravdy na tom, že dálnice byly stavěné na tu rychlost 120-130...).

A Slováci už taky dali v obcích 50,ne?
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 13:15   Citovat  

kandik napsal:
Megahusty krutoborci jako ty urcite votroci 90tky nejsou.................

co je to votrok? Takový slovo neexistuje Hihi

Hellboy: 50tka by nevadila , kdyby ti lidi 50 jezdili, každý druhý jede 40 což vychází přesně mezi 3kou a 4kou .. Smutný A proč nejezdí 50? Protože za sloupem na zastávce čeká šulínek s radárkem nastaveným na 51kmh pořádnej výtlem Plynulost provozu FTW !!! HaHaaa
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 13:35   Citovat  

Miki Civic napsal:
co je to votrok? Takový slovo neexistuje Hihi
Hellboy: 50tka by nevadila , kdyby ti lidi 50 jezdili, každý druhý jede 40 což vychází přesně mezi 3kou a 4kou .. Smutný A proč nejezdí 50? Protože za sloupem na zastávce čeká šulínek s radárkem nastaveným na 51kmh pořádnej výtlem Plynulost provozu FTW !!! HaHaaa

sorry za offtopic miki, neber to jako rejpání nebo urážku - můžu se zeptat, kolik je ti let? možná by se tim ledacos vysvětlilo... Mrk
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 13:40   Citovat  

Jarys napsal:
sorry za offtopic miki, neber to jako rejpání nebo urážku - můžu se zeptat, kolik je ti let? možná by se tim ledacos vysvětlilo... Mrk

26, možná by se ledacos vysvětlilo kdyby jsi víc jezdil a vnímal co se děje okolo tebe ... jezdím everyday služebně a často i soukromě a co kolikrát vidím mi fakt hlava nebere Úsměv
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 21:04   Citovat  

Hellborn napsal:
1) Jestli Tvůj zdravý rozum považuje za normální porušování zákonů a je takových víc (což evidentně je), tak se nediv, že Ti chtěli auto ukrást/vykrást apod. V obecné podstatě je to úplně to samé... Porušení zákona jako porušení zákona. Rozdíl je až v důsledcích.

To nemyslíš vážně že ne, že je to samý ukradení auta a jet 150 po dálnici. Když pojedu 150 po dálnici nikomu neublížím když někomu ukradnu auto tak mu min. finančně dost ublížím.
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 14.5.2009 , 22:19   Citovat  

Driver napsal:
To nemyslíš vážně že ne, že je to samý ukradení auta a jet 150 po dálnici. Když pojedu 150 po dálnici nikomu neublížím když někomu ukradnu auto tak mu min. finančně dost ublížím.

Přečti si to ještě jednou a pořádně. Je to porušení zákona nebo ne?

Mimochodem ze své praxe znám dost lidí, pro které je kradení stejné jako pro Tebe ta 150. Je to normální? Asi moc ne co?

V právním státě existují jistá pravidla, která jsou v případě porušení postižitelná/vynutitelná, pokud by si každý dělal,co chce,tak by to byla anarchie. Pokud tvrdíš, že 150 se nemá trestat, že to je "normální", tak převedeno do obecné roviny tvrdíš, že porušování zákonů je normální, tak proč se divíš,že pro někoho je normální krást? Psal jsem, že rozdíl je v následcích,ale OBECNĚ je to to samé.
   Návrat  
Yokohama je teď offline  Yokohama
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:41   Citovat  

Hellborn napsal:

Mimochodem ze své praxe znám dost lidí, pro které je kradení stejné jako pro Tebe ta 150. Je to normální? Asi moc ne co?

V právním státě existují jistá pravidla, která jsou v případě porušení postižitelná/vynutitelná, pokud by si každý dělal,co chce,tak by to byla anarchie. Pokud tvrdíš, že 150 se nemá trestat, že to je "normální", tak převedeno do obecné roviny tvrdíš, že porušování zákonů je normální, tak proč se divíš,že pro někoho je normální krást? Psal jsem, že rozdíl je v následcích,ale OBECNĚ je to to samé.

rozlišujeme přestupek X trestný čin VTEC
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 7:38   Citovat  

Yokohama napsal:

takze delat prestupky je uplne v poradku a normalni? Treba jako jezdit na cervenou a tak?
Pripadne nekoho okrast jen o dva tisice je taky jenom prestupek ze jo...
Ble
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Neberu to úzce, ale naopak obecně. Velmi šťastný Porušení jako porušení - to je zobecněno Mrk , společenská nebezpečnost je rozdílná a u rychlosti menší, proto je tam taky jen pokuta bez zápisu do rejstříku trestů.

Driver tu brojí proti stíhání 150 a chce postihy za chlast a drogy, Maryo tvrdí,že zkušený hulič po jednom jointu je v pohodě a "málem jede líp". Někdo pojede čistý 150, "maryo" 130, ani jeden nikoho neohrozí. Komu dáš pokutu a koho pustíš?

No to sou mi teda "vtipky" Hihi ... Ja ale nikde nepsal ze nesouhlasim s potrestanim(i kdyz vyse trestu se mi zda neprimerena, no ale tak budiz, vetsina policajtu to ale stejne neresi podle zakona ale podle sebe)... Pred trema mesicema prisel policajt a ten mel kruty hlasky. "Tyvole cum, voni tam maj zeli a jeste ho vystavujou, hahaha"...vzal to, prohlidnul, cuchnul si a "Tyvole dobrej matros. Radsi s tim kluci uz nikam nejezdete a pockejte do rana". A odjeli HaHaaa .... Ale ja uz ted asi 2 mesice nehulil Hihi Hihi...
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:03   Citovat  

Miki Civic napsal:
26, možná by se ledacos vysvětlilo kdyby jsi víc jezdil a vnímal co se děje okolo tebe ... jezdím everyday služebně a často i soukromě a co kolikrát vidím mi fakt hlava nebere Úsměv

problem s hlavou?
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:06   Citovat  

PreludeZ napsal:
takze delat prestupky je uplne v poradku a normalni? Treba jako jezdit na cervenou a tak?
Ble

A jezdit 95 na okresce je taky prestupek. Citis se vporadku a normalni? Nebo jezdis striktne 90? Jak se vsichni berou za slovo, to je fakt cože cože ?
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:21   Citovat  

maryo napsal:
A jezdit 95 na okresce je taky prestupek. Citis se vporadku a normalni? Nebo jezdis striktne 90? Jak se vsichni berou za slovo, to je fakt cože cože ?

nevim proc to obracis do osobni roviny a utocis na me. Ano ja se citim v poradku a normalni protoze si uvedomuju ze pravidla a zakony k necemu jsou a jejich porusovani neni ok. Ja mluvim OBECNE o zakonech a pravidlech, to ty me tu chytas za slovo ohledne jizdy 95 na 90...
   Návrat  
Opičák [4]
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:26  Naposledy upravil Miki Civic dne 15.5.2009 , 8:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

kandik napsal:
problem s hlavou?

edit VTEC zbytečný řešit, tohle je nekonečný téma Úsměv
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:43   Citovat  

maryo napsal:
No to sou mi teda "vtipky" Hihi ... Ja ale nikde nepsal ze nesouhlasim s potrestanim(i kdyz vyse trestu se mi zda neprimerena, no ale tak budiz, vetsina policajtu to ale stejne neresi podle zakona ale podle sebe)... Pred trema mesicema prisel policajt a ten mel kruty hlasky. "Tyvole cum, voni tam maj zeli a jeste ho vystavujou, hahaha"...vzal to, prohlidnul, cuchnul si a "Tyvole dobrej matros. Radsi s tim kluci uz nikam nejezdete a pockejte do rana". A odjeli HaHaaa .... Ale ja uz ted asi 2 mesice nehulil Hihi Hihi...

Já taky neřekl, že jsi bojoval za to, že by se to nemělo trestat. Mrk Pokud se nepletu, tak užívání (samo o sobě) trestné není (u držení známe z novin ty hádky o množství menší než malé,že?Kolik je to u trávy už nevím, tuším asi 10g, ale někde jsem to kdysi našel...), ale prodej, popřípadě to řízení pod vlivem...

Yokohama napsal:

Jo, něco málo o tom vím... HaHaaa

Viz. PreludeZ - budeš mít obchod a šlohnu Ti tam zboží za 4900,- Kč = přestupek, takže pohoda,ne? To je normální, to se může...

Řešíte následky, já se ptám na jednání! Přijde Vám porušování zákonů normální a omlouvat to tím, že to je "normální a dělají to všichni"? Tak se pak nedivte, že to tu vypadá, jak to vypadá... papa
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 9:14   Citovat  

Hellborn napsal:

OK

Mám z týhle diskuse pocit, že některý lidi prostě nechtěj pochopit, že zákony a pravidla (bez ohledu na to, jestli jsou správný nebo ne - to je na samostatnej topic a tady bysme se určitě v mnoha věcech shodli), jsou pro fungování lidský společnosti nezbytný. Je už otázkou vlastního svědomí, jestli si člověk při porušení zákona dokáže připustit, že udělal něco špatně a je připraven nést za to následky, nebo se začne vymlouvat, vymýšlet kličky a kritizovat zákon, čímž tenhlé základní princip demokracie vlastně popírá.
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 9:32   Citovat  

PreludeZ napsal:
Ble

maryo napsal:

Nojo, chytam taky za slovo protoze se mi nelibi jak to vsichni prekrucuji... Protoze nikdo myslim netvrdil ze delat prestupky je vporadku... Velky rozdil je jet trochu rychleji a ukrast neco
za 4900 a kazdy to vi, tak snad neni potreba to tak rozebirat... Vsak nikdo netvrdi ze je to uplne vporadku... I kdyz normalni podle me obcas trochu prekrocit rychlost je. Spis mi prijde nenormalni to nedelat(pokud se bere jako normalni vetsina, protoze vetsina to dela) HaHaaa...
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 9:34   Citovat  

maryo napsal:
Nojo, chytam taky za slovo protoze se mi nelibi jak to vsichni prekrucuji... Protoze nikdo myslim netvrdil ze delat prestupky je vporadku... Velky rozdil je jet trochu rychleji a ukrast neco
za 4900 a kazdy to vi, tak snad neni potreba to tak rozebirat... Vsak nikdo netvrdi ze je to uplne vporadku... I kdyz normalni podle me obcas trochu prekrocit rychlost je. Spis mi prijde nenormalni to nedelat(pokud se bere jako normalni vetsina, protoze vetsina to dela) HaHaaa...

Dyt on tady resi jestli je normalni kdyz uz to udelam se k tomu postavit jako clovek a priznat to a zaplatit pokutu nez hledat smesne vymluvy jak magor pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 9:41  Naposledy upravil Hellborn dne 15.5.2009 , 9:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

maryo napsal:
Nojo, chytam taky za slovo protoze se mi nelibi jak to vsichni prekrucuji...

Z Yokohamovo příspěvku "rozlišujeme přestupek a TČ" se ale zdá, že vykrást/ukradnout auto ne, protože je to TČ, zatímco přestupek je pohoda... To není podle mě překrucování.

maryo napsal:
Protoze nikdo myslim netvrdil ze delat prestupky je vporadku...

....Vsak nikdo netvrdi ze je to uplne vporadku...

Tímhle si právě nejsem úplně jistej, když se tu spousta lidí diví, proč policajti honili tu Toyotu za (dle videa) 152km/h...
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 9:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Tímhle si právě nejsem úplně jistej, když se tu spousta lidí diví, proč policajti honili tu Toyotu za (dle videa) 152km/h...

tak ty by si mely dojit k lekari..taky jedu kolikrat 180 ale to neznamena ze se budu divit co po me ty policajti chcou ...a pak budu delat ze tam nejsou HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 10:01   Citovat  

Hellborn napsal:
Z Yokohamovo příspěvku "rozlišujeme přestupek a TČ" se ale zdá, že vykrást/ukradnout auto ne, protože je to TČ, zatímco přestupek je pohoda...

To na me takhle ten Yokohamuv prispevek teda ale prave vubec nepusobi, jako nechci mluvit za nej, ale to co pises tim podle me nemyslel... Sice nechapu moc proc to psal, ale vy jste docela nevinnej prispek podle me dost prekroutili a ted jsou kvuli tomu konfrontace Hihi... A to je prave to co mi tu dost vadi...

S tim ze jel yaris 152km/h souhlasim s tim, ze stihani je urcite zbytecny, protoze jsou nekteri(a tech se tu najde hodne kteri by tam nejeli 150, ale treba 200 a ne ze ja bych tam treba tech 180 obcas nejel pořádnej výtlem)... Ale kdyz uz ho zastavovali, tak budiz no, s tim souhlasim ze ma sklopit usi a priznat chybu a ne se vymlouvat(taky bych to udelal)...
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 10:15   Citovat  

maryo napsal:
To na me takhle ten Yokohamuv prispevek teda ale prave vubec nepusobi, jako nechci mluvit za nej, ale to co pises tim podle me nemyslel... Jen tak trochu konstatoval a vy jste to podle me dost prekroutili a ted je kvuli tomu dalsich X prispevku Hihi... A to je prave to co mi vadi...

S tim ze jel yaris 152km/h souhlasim s tim, ze stihani je urcite zbytecny, protoze jsou nekteri(a tech se tu najde hodne kteri by tam nejeli 150, ale treba 200 a ne ze ja bych tam treba tech 180 obcas nejel pořádnej výtlem)... Ale kdyz uz ho zastavovali, tak budiz no, s tim souhlasim ze ma sklopit usi a priznat chybu a ne se vymlouvat(taky bych to udelal)...

Když vezmeš můj příspěvek

Hellborn napsal:

a Yokohamovo

Yokohama napsal:

tak já tvrdím, že jak 150 na dálnici i krádež je porušení zákona (buď s jinými (P vs. TČ) nebo se stejnými/podobnými (oboje P = pokuta) následky), čili by oboje mělo být trestáno a Yoko píše, že mám oddělit P a TČ. Ano, rozdělení tu je a to jsem i uvedl, ale princip postihu za porušení zákona je stejný, tak proč mi píše, že je mám rozdělovat (což mimochodem dělám)? V kontextu s mým příspěvkem (kde o rozdílných následcích (a tedy i kvalikaci) píšu) mi z toho vychází, že rozlišení je nutné to rozdělit proto, že jedno není tak zlé a vlastně by se nemuselo trestat.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 13:35   Citovat  

Jarys napsal:
jestli si člověk při porušení zákona dokáže připustit, že udělal něco špatně.

priklad: ja kdyz prekrocim rychlost jen malo nad a presto me chytnou (treba 100 misto 90 nebo 140 misto 130), tak jediny co si pripustim, ze sem udelal spatne je, ze jsem vcas nepribrzdil, kdyz sem videl to podezrely auto u cesty atp., ale ne toho, ze jsem jel o 10kmh vic. Jelikoz to nepomvazuju za nebezpecny a za moji ridicskou chybu (tu rychlost, ne to zastaveni pcr), tak samozrejme pak vyjedu a jedu jak umim, tzn. opet treba 100, ale zodpovedne na rovince apod. Tudiz je to k nicemu, krom obohaceni statu. Ale ok, kdyz me zastavej, tak sem nastvanej z principu, ale jednam slusne a nevykrucuju se, beztak to moc nejde. Ale proste treba 10kmh na dalnici nedela rozdil, ve meste ano, to priznavam. Kdyby me opalkovali ze sem jel okolo skoly ve 2h, kdyz je tam plno deti misto 40ti 60, tak si sypu popel na hlavu a jeste se prislusnikovi omluvim, ze sem nejel 40.
Jsem snad blazen? jsem nebezpecny?

Jina situace je kdyz nekde pojedu, treba i do 90ti ale malem vylitnu v moc ostry zatacce. To pak zpomalim priste, z toho se poucim a narozdil od pokuty me to udela lepsim ridicem.

Vyplyva z toho nekomu neco? ;)

btw: o dalnci se tolik nebavim, protoze beztak tam jezdim 120 :) (na 4000ot)
   Návrat  
Opičák [4]
Nový příspěvekZaslal: 15.5.2009 , 13:50   Citovat  

malé OT, je směšné jak někteří dříve narození, co se dříve proháněli se Škodovkama, Favoritama a dalšíma plečkama řekněme 50/90/130 tu dnes budou kázat někomu kdo s novým autem co zabrzdí 2x tak rychleji atd jede 140 nebo 150 .....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Yaris vs 2x Police R36
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina