Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Netáhne a cuká F20b6 Accord
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
treks je teď offline  treks
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 17:35   Citovat  

treks napsal:
U te kontroly jsem nebyl takze co vsechno kontrolovaly fakt nevim,padla rec o svickach,ze se podivaj na ecu a smazou chyby.. V lesjstru je napsano "kontrola,seřizeni motoru".Jinak co my rekli z historie vozu tak ta skrtici klapka bila menena.

Beru zpet a sypu si popel na hlavu.Dnes my volali z Hondy pokud budu mit zajem a dostavim se kvuli svolavaci akci na škrtici klapku a spínací skřínku"fakt mě to dostalo"na otazku na desetileté auto??? Ano my musime a je to zcela zdarma Velmi šťastný .Kdyz jsem to rikal kolegovy s Peugeotem tak malem upad z jahody na znak pořádnej výtlem .
Riccardo: Nejak jsem prosim te nepochopil tu posledni vetu"tak by to spotřebu zvednout" Mohlo či nemohlo? a nakonec ještě dotaz do placu.Mohu si sam zmerit lambdu treba multimetrem? popř. jaký je postup na její měření.Díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 17:52   Citovat  

treks napsal:
Beru zpet a sypu si popel na hlavu.Dnes my volali z Hondy pokud budu mit zajem a dostavim se kvuli svolavaci akci na škrtici klapku a spínací skřínku"fakt mě to dostalo"na otazku na desetileté auto??? Ano my musime a je to zcela zdarma Velmi šťastný .Kdyz jsem to rikal kolegovy s Peugeotem tak malem upad z jahody na znak pořádnej výtlem .
Riccardo: Nejak jsem prosim te nepochopil tu posledni vetu"tak by to spotřebu zvednout" Mohlo či nemohlo? a nakonec ještě dotaz do placu.Mohu si sam zmerit lambdu treba multimetrem? popř. jaký je postup na její měření.Díky moc

pokud je Lambda spatna tak ti to samozrejme spotrebu muze zvednout.

jinak spatnou lambdu obycejnym multimetrem nezjistis, but osciloskop nebo treba postavit nebo u nekoho pujcit Indikator Lambda sondy ,
dalsi moznosti je diagnostika kdejakyho autoelektrikare nekde v garazi za cca 200Kč

jinak jestli jedes do servisu na tu klapku tak by ti to mohli taky uz zjisit kdyz se na to posledne vykaslali kuky kuk

nevite nekdo do jakyho roku vyroby se menila ta klapka Cooo???

0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 18:17   Citovat  

Podle toho co vim se to tykalo modeloveho roku 99 ale to je jen priblizne info.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 18:26   Citovat  

treks napsal:

Chtěl jsem říct mohlo ...
Multimetrem odhalíš jenom úplně mrtvou lambdu, spíš ten osciloskop ...

0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 17:00   Citovat  

Tak kamarad osciloskop ma,muzu tedy poprosit o postup mereni???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 20:53   Citovat  

treks napsal:
Tak kamarad osciloskop ma,muzu tedy poprosit o postup mereni???

Napíchneš výstup lambdy na osciloskop a čumíš na signál Velmi šťastný Ale správný průběh přesně nevím - někde jsem to viděl na obrázkách, pokusím se najít a dám tu odkaz.

Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 14:47   Citovat  

Btw kdybys chtěl poměřit dynamiku u 2,0i tohoto Accorda, tak bydlím na čerňáku, tak můžeš někdy přijet, kdyžtak piš SZ (edit. i když koukám 56km není zrovna blízko, ale dá se po dálnici).. mimochodem, mě na dynamice i hodně přidají 15" kola oproti 17", tak jestli máš velký kola, určo je to míň svižný.. co se týká tvýho problému s cukáním, osobně moc netuším, co jinýho by to mohlo být, než ta klapka nebo lambda.. ani jedno jsem neměnil, leda majitel přede mnou, ale v servisce to nemám.. mě se to trochu chvěje v nízkých otáčkách (třeba 40kmh na 4. stupeň) a to je s největší pavděpodobností kvůli utrženýmu silentbloku motoru. Ale dynamika mi přijde teda dostatečná.. jo a to zrychlení je 10,5s.. čili opravdu žádná sláva.. ale řekl bych, že pružné zrychlení je na 10 let starý auto s průměrným motorem opravdu dostačující.. takže je možný, že tam máš nějakej problém.. to ostatně naznačuje i ta spotřeba.. já mám průměr 8,5-9, 10-11l spíš jen když si nedám pokoj a jízdu si každým okamžikem užívám.. VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 18:15   Citovat  

Riccardo napsal:
Napíchneš výstup lambdy na osciloskop a čumíš na signál Velmi šťastný Ale správný průběh přesně nevím - někde jsem to viděl na obrázkách, pokusím se najít a dám tu odkaz.

... jo už jsem našel .. u sebe v šuplíku Úsměv
tudy odkaz

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 19:51   Citovat  

mám to samé auto a měl jsem ten samý problém. Spíš než cukání,nastala kolem 3500 otáček propast,která trvala i 3 vteřiny,prostě s plným plynem nic! Byl to egr ventil. Zaslepil jsem ho a od té doby klid. Co se týče té klapky tak to čumím,nemůžeš napsat podrobněji jak je to s tou svolávačkou?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 16:40   Citovat  

vsem so omlouvam,jsem momentalne na dovce a neni tu pripojeni.S tou svolackou zatim nevim az se ozvou abych prijel tak vsechno zjistim a napisu.Cukani se mi zatim objevilo jak ve vysokych tak strednich ale nejcasteji v nizkych mezi 2-3,5 ot/min. Pod ty 2000 nejezdim sice to jede ale pride mi ze ho trapim.Se spotrebou jsem jezdil prumerne za 7,7-8,5 a ted pri stejnem stylu jizdy 10-11litru.Proste mi prijde ze auto silu ma ale nechce se mu zrychlovat.

Hned jak se domluvim s kolegou tak zkusim tu lambdu zmerit tim osciloskopem.Moc diky za info.

0
PříspěvekZaslal: 20.7.2009 , 20:10   Citovat  

Tak proběhlo měření osciloskopem a výsledem mě trochu zarazil:průběh vypadal vcelku v pořádku,vertikální čáry byly sešikmené jen minimálně alě spodní horizontální čára ukazovala mínusové hodnoty( -2V) max bylo 13,8V.Každopádně co jsem vyčetl z příručky od Riccarda(díky OK ) Ecu by toto měla vyhodnotit jako chybu.Každopádně jsme ještě zkusily vypnout motor(kvůli možné odchilce) a napětí poté z mínusových hodnot dojde na nulu.Takže opravdu asi špatná lambda cože cože ? .

Každopádně 27.7. objednán na výměnu..

0
PříspěvekZaslal: 27.7.2009 , 18:00   Citovat  

Lambda vymenena,i s praci jsem lehci o 6421.- A ted k dojmum & postrehum: (muj subjektivni pocit "Psycho efekt hraje roli")
- motor je tižší
- lépe zní ve vysokých otáčkách VTEC

Co se 100pro zlepšilo:
- auto na jakýkoliv převodový stupeň zrychluje citelne lepe obvzlášť do kopce(predtim se spise táhnul)

Ted uvidim jak se zmeni spotreba a pak dam vedet.Jen taková otazka do placu, musi se po vymene lambdy resetovat ECU? V servise ji neresetovaly.

31.7.09- Tak spotreba se opravdu snizila zpatky na "normalnich" 8,3 pri sviznejsi jizde.Vsem velice dekuji za rady a at vam jezdí... VTEC
3.8.09- Co se týká svolávačky tak mi neřekli nic určitého(týká se to roku99 a to jen nějakých modelů)buď se mu o tom nechtělo mluvit nebo nevěděl nebo jsem moc otravoval Se stydím každopadně nejlepší je tam zaject a dle VINkodu zjistit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Netáhne a cuká F20b6 Accord
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina