Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Foto vašich modelů sem
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 12
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 11:03   Citovat  

Stavba pokracuje ... Mrk

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 19:44   Citovat  

Takže pánové, čekám taky modýlek. První, takže máte nějaké rady na co si dát pozor, nějaké tipy a triky. Cokoli k tématu pro začátečníka. Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 9:34   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
Takže pánové, čekám taky modýlek. První, takže máte nějaké rady na co si dát pozor, nějaké tipy a triky. Cokoli k tématu pro začátečníka. Díky

No zaprve moc nedej na to co pisou o barveni podvozku a radsi si vzpomen co ma barvu kastle a co ne, kdyz jsi byl naposled pod autem. Respektive Fujita to ma takove vselijak popsane, kdyz jsem delal S2000 od Tamiya, tak tam barvy podvozku sedely verohodne (podbehy cerne, kastle v barve kastle, nadrz cerne a tak).

A to nejdulezitejsi, nezacinat na modelu delat nic po 21h vecer, to sem vzdycky akorat neco podelal wokurka a rano sem to pak akorat opravoval/predelaval.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 9:39   Citovat  

Už se těšim až bude doma... tudy odkaz tudy odkaz
   Návrat  
Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 11:02   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
Už se těšim až bude doma... tudy odkaz tudy odkaz

Co pak to je za káru?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 13:08   Citovat  

Adamek napsal:
Co pak to je za káru?

D1 S15, dneska jsem byl koupit lepidlo Je to tam.
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 13:40   Citovat  

Adamek napsal:
Co pak to je za káru?
si to nepoznal to mi hlava nebere pořádnej výtlem dyt mi to skoro stalo v garazi a porad jsem ti posilal fotky S15tek HaHaaa
   Návrat  
pajan.ross je teď offline  pajan.ross
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 22:26   Citovat  

bohužel v zimě dojezdilo odrbal sem hlinikový pastorek na motoru (musim objednat)

DSC01201.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01201.JPG, 157.92 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 13:55   Citovat  

Tak jsem ve fazi, kdy EK9 ceka, az se objevim doma, abych vylovil sedou na deleni parabol celnich svetel. Celkove jsem ale silne nastvanej, protoze jako Fujimi ten model brutalne odflakla. Pulka veci je v planku udelana jak na normalni civic. Tim, ze sem zezacatku odhalil jen ze dverni listy maj bejt v laku, ne jak ukazujou na planku cerne/plastove. Mnohem horsi paseka byla, kdyz jsem idiot vyrizl naznaceny vyrez na vyfuk a pak byl upozornen, ze to je chyba (kitovani, ale pak 4dny prelakovavani zadniho narazniku nez to za neco stalo). Co me nastvalo bylo strzeni obtisku ze zadni SPZ po odmaskovani zadnich vrat (moje chyba, ale ted jsem nastvanej, nejak se mi nechce pouzit SPZ z NSX) Facelift zadnich svetel byl vpohode, proste jsem je zas sundal, a zlute blinkry setrne odbarvil (opet chyba v planu). To ze podlaha nesedi ke kastli nikde ani v podbezich a vyfuk je soucasti podlahy jen umoznuje moje nespokojeni se stavebnicemi Fujimi. Pokusil jsem se to vykitovat, ale vysledek nic moc, malo mista na brouseni... Jeste jsem zaponel na loketni operku, ta tam byt nema, ale to uz jsem mel interier v kastli, tak jsem ji uz nerezal.

Ceka me ted NSX od Tamiya, to je jine kafe, ale az po nakupu me zaclo nejak mrzet, ze je to ta prvni verze. Dostal jsem tedy dabelsky napad, koupim jeste NSX-R od Fujimi a slozim to dohromady. Hlavni motivaci jsou svetla, mrkacka me nejak tolik neoslovuje (nemluve o tom, ze si ji muzu slozit z toho zbytku). Predni naraznik by se dal predelat, zadni taky, ale vlnu na kapote bych uz asi zevladl. Fujimi tomu zas dava na kiss me , motor aspon naznacenej, ale s Tamiya se to neda srovnat, tam si ho clovek postavi pekne celej a pak vlozi dovnitr...)

tady jsou obrazky NSX-R od fujimi. Kastle dobry, podvozek a motor zas strasnej...
tudy odkaz
   Návrat  
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 16:26   Citovat  

chtěl bych to někdy taky zkusit ale nějak nevím co je na to všechno potřeba... nemohl by mi někdo dát nějaký všeobecný rady pro začátečníka? a kde bych si to mohl objednat nějak po kupě? jako ty lepidla, kit (nevím co všechno bude potřeba) + nějaký model?? Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 17:33   Citovat  

Ja sem koupil model zatim v kamenem krame nebo od Avengera (tady z fora, protoze prodaval Fujimi, ktere j nam dovazi max obchod.valka.cz, ale ty maj otresny dodaci lhuty, Avenger ve svym tematu nabizi vzdy modely, co ma zrovna doma na stole a za cenu, ktera odpovida eBay+posta, takze zcela primerenou).

Nadobicko mam prevazne z dob co sem delal letadla. Doporucuju si koupit zakladni barvy v malejch plechovkach jako je:
Cerna matna
Stribrna (aluminium silver, humbrol c. 11)
Cervena matna
Zluta matna
Bila matna
Zluta cira
Cervena cira

Ja vzdycky pouzival syntetiku Humbrol, alternativa Revell, drive Agama, ta asi uz se nedela, urcite ne VODOU REDITELNE Tamiya (delaji i synteticke mam pocit, ale ja kupoval vzdy Humbrol) nebo barvy na Warhammer figurky s tema nemam dobrou zkusenost na "normalni" modely, delali hroznou vrstvu, nebo nekryly.

popripade jeste
Testor - Chrome nebo nevim jak se jmenuje, lepsi lesk nez Humbrol 11, na koncovku vyfuku a paraboly svetel
Cerna polomatna (chci ji zkusit, jestli by interier pak nevypadal realnejc)

Dale:
zakladovku - moznosti je vic, lze pouzit Tamiya ve spreji, ale je skoro zbytecne draha a bila je vzdycky hned vykoupena, svetle seda je pouzitelna, ale pokud chces delat bilou, zlutou nebo jinou hodne svetlou barvu, tak pod to sedou zakladovku dat nemuzes. Dobra alternativa je Halfords primer, stoji 150,- asi tak 4krat vetsi pixla, opet nejlepe bily

barvu karoserie si koupit Tamiya akrylatovou ve spreji, pokud nehodlas delat hodne modelu a kupovat si strikaci pistoly, tak idealni kompromis. Jen pozor na matna/leskla, pokusil jsem se matnou prelakovat cirym lakem z Halfords a ten to naleptal..

Humbrol redidlo, pri opatrem zachazeni umi umyt dil a nenaleptat plast pod nim, bezpecne redi predchozi barvy bez obav, ze se ti barva nejak zkazi.

Stetce - jakekoliv znackove na modely (Humbrol, Tamiya, Revell, atd.) problemem je vlasni chlup, aby prezil syntetiku, tak musi byt kvalitni, stetce na vodovky jsou k nicemu. Velikost, no jeden extra maly na detalily a jeden/dva o neco vetsi

Tamiya maskovaci paska - vypada to jako bankovni paska, kdyz treba chces natrit dverni listy a ne cely dvere, drzi tak akorat , ale nikdy ti nenecha lepidlo na miste pouziti

Tamiya dvouslozkovy tmel - spis hmota, zadelas s ni sparu, nebo i velky prostor, jako treba duty sedak kazdeho modelu, po vyvrdnuti se da brousit, takze sikovnejsi z toho umeji udelat treba sirsi lemy

Rozumne "vterinove" lepidlo - lepidla na modely dlouho schnou, kyanoakrylat umi to same behem mziku, jen se musi opatrne davkovat, kdyz je ho moc vypary znecisti dily, hlavne nelepit nic v okoli, nebo nedejboze vlasni okna

v normalnim krame

Hercules - prave na lepeni oken a svetel, je naprosto neagresivni, prekvapive po zachnuti je ciry. V silne redene forme na obtisky, obtisky nanasene vodou casto nedrzi, po naneseni osusit, at tam neni skvrna

smirek 800 - 1200 takove dve hrubosti, jeden opravdu hodne jemny a jeden hrubsi.

jehlove pilniky - bez komentare
odamovaci nuz - bez komentare

O tom kde ho koupit, no mozna radsi kameny kram, tam vidis, jak velky ti nabizej stetec a tak... Pokud neni nic v dohledu, tak asi mpmshop.cz (muzes se podivat na jejich prodejni sit, treba maj nekde za rohem kram, ani o tom nevis).
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 17:46   Citovat  

tý vado skvělej popis, to jsem ani nečekal moc dík Mrk jinak když si budu takhle nakupovat nádobíčko s tím že nic nemám a koupit musím všechno, do kolika peněz bych se mohl vejít? (bez modelu) Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 18:06   Citovat  

Noo asi tak 1000,-

Ono barva stoji 45,- na MPM shopu, zakladovka ve spreji 150-220,-, kit stoji 100,- , paska 50,- kvalitni stetec kolem 50,- jeden, barva ve spreji na kastli 150,- jedna, redidlo 70,-. Ale musis to brat, ze na dalsi model si koupis jen jinou barvu na kastli za 150,- a zbytek muzes pouzivat dal, prvni vec z toho co si koupil ti dojde tak na 5tym az desatym modelu (pravdepodobne zakladovka, nebo odrovnas stetec, kdyz pouzivas vesmes jen jeden).

Modely stojej ruzne. Koupil jsem tu starou NSX od tamiya za 350,- a je to supr model, sice starej, ale chromova kola, celej motor na slozeni, podlaha sedi ke kastli az do kraju. S2000 od tamyia je jeste lepsi, jsou tam vyrezane chromove folie na zrcatka, Hcka, maskovaci folie presne vyrizla podle okna kdyz natiras gumu kolem okna (na Fujimi si to paskuju sam tou koupenou paskou). Fujimi stoji treba 600,- od Avengera, ale zase jsou jednodussi a pro zacatek se ti budou libit, az pak bych si koupil neco lepsiho od Tamiya, budes mit uz zkusenost a spoustu veci udelas lip, ocenis ty veci, ktere budou udelane mnohem lepe nez u Fujimi a nezmrvis je, protoze to budes nezkusenej. Nove GT-R od Tamiya je uplne jina liga, zadni svetla jsou uz z cervenho cireho plastu, je tam motor, kapota zvlast, predni naraznik zvlast, chromove dily predem pochromovane tak, jak to doma nikdy neudelas, prosta pecka, ale stoji taky skoro 1000,-...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 18:34   Citovat  

supr, hele a rozdíl mezi barvou za 45,- a barvou na kastli za 150,- je jakej? Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 19:03   Citovat  

Vojtas napsal:
supr, hele a rozdíl mezi barvou za 45,- a barvou na kastli za 150,- je jakej? Úsměv

Jedna je mala v plechovcicce na natirani stetcem, drazsi je ve spreji na strikani cele kastle (stetcem to neudelas nikdy pekne)... Dodam vecer nejake foto rozestavene EK9 a vercajku Cool
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 19:11   Citovat  

skvělý už je mi snad všechno jasný, moc díky... máš ode mě + Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 21:41   Citovat  

Kdyz jsem toho uz tolik nablil v textu, tak jeste nejake nove obrazky. Bohuzel jsem si maskovanim zadnich vrat strhnul maskovaci paskou zadni SPZ Smutný V casti kde je motor jsem proziznul prepazku a naznacil pokracovani svodu, mozna ze tam mam chybu s vetrakem na klimu, nevim jestli v EK9 je klima....

Na poslednim obrazku neni tolik videt, jak osklive je to dokitovani podlahy, ale v originale je 5mm mezera mezi podbehy a podlahou kolem dokola od kastle (neduh Fujimi modelu). Nemuluve os stredovem tlumici jakosoucast podlahoveho dilu. Mohl jsem to uriznout od podlahy a dokitovat na kulatou trubku, ale uz nebyly nervy...

A tady jeste slibovany "cajk". Nejvetsi plechovka zakladovka, mensi stribrna barva, plechovky Humbrol barvy + Testor chrom a Tamiya cira zluta, paska, tmel a tak...

Návrat  
mikys2000 je teď offline  mikys2000
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 21:52   Citovat  

Posielam foto mojej obyvacky, kedysi som zbieral tiez, su to vacsinou BBURAGO, nie som dost trpezlivy typ na plastove skladacky... Vacsina je skladana, nikdy ma nebavilo kupit si hotovy model...

P7280534.jpg

P7280534.jpg, 566.86 kB

P7280540.jpg

P7280540.jpg, 550.53 kB

P7280541.jpg

P7280541.jpg, 557.54 kB

P7280544.jpg

P7280544.jpg, 977.37 kB

P7280545.jpg

P7280545.jpg, 579.34 kB

P7280547.jpg

P7280547.jpg, 394.57 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 22:03   Citovat  

Tak to ja naopak stavel hodne dlouho a ted jsem oprasil konicek se stavenim Honda

Nejake vrtulniky

Moje oblibena A-10

A nejenom ta

1450mm dlouha USS New Jersey konvertovana na RC ovladani a nikdy nespustena na vodu

a dalsi plavidla

jeden z poslednich projektu, Starcraft figury

Návrat  
RadekGT je teď offline  RadekGT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 18:22   Citovat  

Tak jsem opět majitelem Civika Je to tam. ,škoda že originál už dávno nemám Smutný

P1050666 copy.jpg

P1050666 copy.jpg, 188.32 kB

P1050677 copy.jpg

P1050677 copy.jpg, 168.87 kB

P1050681 copy.jpg

P1050681 copy.jpg, 172.36 kB

1.jpg

1.jpg, 202.6 kB
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 18:27   Citovat  

RadekGT napsal:
Tak jsem opět majitelem Civika Je to tam. ,škoda že originál už dávno nemám Smutný

No jo, nová barva Minichamps.. Kolik jich udělali? Já mám stříbrný... Mrk
   Návrat  
Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 18:34   Citovat  

Hellborn napsal:

Kde se tyhle Civici daj koupit?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 18:49   Citovat  

Hellborn napsal:

1536 ks. Jj viděl sem OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 18:53   Citovat  

Adamek napsal:

Nejspíš v Autíčkárně v Brně Olympii nebo Velkým špalíčku, sem ho dostal k narozkám muhehe
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 18:53   Citovat  

Adamek napsal:

Já ho koupil na foxtoys (už nemají), Targouš je vzal z e-bay... Něco jsem bral z Německa přes strejdu - bylo by to asi ještě možné,ale muselo by být víc objednávek... Pár lidem jsem sehnal CRX 2g, Jazze...

Moje modýlky.. Úsměv
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 21:15   Citovat  

tady je ten Jazz jak Hellborn psal Úsměv

a kdo by nevěděl jak vypadá v reálu (samý ITR, ATR, CTR), tak mu přihodím i další fotku Velmi šťastný Velmi šťastný

jinak Hellborne díky, dělá mi doma radost Úsměv na HD sem tě chtěl odchytit a pokecat, ale pořád si někde důležitě poletoval tak sem to neřešil Úsměv

model1.JPG

model1.JPG, 40.03 kB

model2.JPG

model2.JPG, 37.41 kB

jazzina.JPG

jazzina.JPG, 48.17 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2009 , 18:56   Citovat  

NSX - celých 45mm! Velmi šťastný

035.JPG

035.JPG, 274.7 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2009 , 19:03   Citovat  

NSX mam koupenou od zacatku prazdnin od Tamiya, ale nejak sem nedostal ten impulz koupit jeste NSX-R od Fujimi a dat to dohromady (Fujita dela totiz tragicke interiery a spodek s podvozkem neni nic moc, takze bych pouzil jen NSX-R kastli, svetla, sani vzduchu, protoze na konverzi se necejtim) a postavit do dohromady.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:49   Citovat  

Ještě nějaký NSX... Úsměv

011.jpg

011.jpg, 318.33 kB

013.JPG

013.JPG, 256.79 kB

014.JPG

014.JPG, 293.42 kB
   Návrat  
jonik je teď offline  jonik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2009 , 19:19   Citovat  

Tak už patřím taky mezi Honda -mini maniaky...
cca 14 dní už stavím po volných chvílích "svou" targu, tak uvidíme co z toho vyleze..
Malá ochutnávka:

h1.jpg

h1.jpg, 1.21 MB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Foto vašich modelů sem
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Další