Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
swap B18C6 (ITR) => B20B nebo B20Z (CRV)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
0
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:23   Citovat  

no dělali kompresor na preludku,na civica atd pak měli motor 1,8vti kterej točil asi 10tis ten jezdil jak poladěne ctr a vim že měli i dost dílu na 1,8vti a maj ten motor v malíčku..ale nemám na ně kontakt.2bera tady s fora je snad zná nebo snim má něco společného.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:38   Citovat  

a naposledy spojazdnili turbo na black phantome Mrk
inak chalani sem chodia, teda aspon pista urcite, tak myslim ze ked bude mat zaujem, ozve sa alebo da kontakt...

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2007 , 22:11   Citovat  

kebyze swapujes H22 tak tam by som ti vedel poradit OK

jo a chalanov z 906TEAM poznam...pista(vti906team) sem chodi..dam mu link nech to tu kukne Mrk ked bude vediet tak poradi Úsměv

Twilite je teď offline  Twilite
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2007 , 22:18   Citovat  

2Bera napsal:
kebyze swapujes H22 tak tam by som ti vedel poradit OK

jo a chalanov z 906TEAM poznam...pista(vti906team) sem chodi..dam mu link nech to tu kukne Mrk ked bude vediet tak poradi Úsměv

a nemáš na něj mail? že bych mu napsal. ocením jakékoliv profi názory zkušených lidí - nejen ohledně swapu, ale celkově výkonových úprav. nemám sám tak extenzivní zkušenosti.

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2007 , 22:38   Citovat  

Twilite napsal:
a nemáš na něj mail? že bych mu napsal. ocením jakékoliv profi názory zkušených lidí - nejen ohledně swapu, ale celkově výkonových úprav. nemám sám tak extenzivní zkušenosti.

uz som mu poslal link priamo sem Mrk tak sa snad kukne..
nerad rozdavam maili hlavne cudzie Tak to valím bulvy ..

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2007 , 23:45   Citovat  

ok, takze precital som si o com tu bezi rec. v principe - B20 blok je z CRV, robili sa dva B20B a B20Z, oba maju rovnake vrtanie a zdvih, hlavny rozdiel je v piestoch. B16/B18 hlava pasuje. ale ak to chces robit ako N/A motor s vacsim objemom a nechces investovat do novych piestov a blockguardu tak, to podla mna nema vyznam. motor sice bude mat vacsi objem, ale strati kompresiu a nebude az tak dobre ho moc tocit.

male porovnanie:
B16A/B je 81x77,4mm = 1595ccm (Civic VTi a aj EK4 TypeR)
B18C je 81x87,2mm = 1797ccm (GSR, ITR, Civic 1,8VTi)
B18B je 81x89mm = 1834ccm (LS - non-vtec)
B20B/Z je 84x89mm = 1973ccm (CRV non-vtec)

problem B18B a B20B/Z je v tom, ze treba dotiahnut do hlavy olej aj pre VTEC solenoid, na toto sa predavaju rozne konverzie. druhy problem je v tom, ze je vacsi zdvih na kluke co znamena, ze tocit cez 8500rpm je tak troska hazard (vysoka piestova rychlost a ine rozlozenie hmotnosti).

keby som nebodaj znova robil atmosfericku masinu (co ma vyznam asi len na zavody), tak je fakt, ze by som sa snazil nechat povodnu kluku a radsej prevlozkoval motor tak, aby sa dal prevrtat na 85mm (vysledny objem 1979ccm). potom je idealne pouzit titanove ojnice (sice cca 4krat drahsie a len o 1/3lahsie) a kovane vysokokompresne piesty. a to by uz mohlo byt zaujimave. otazka je ale, ci to za tie prachy stoji, ked ma zotrie aj 1.6ka ktora fukne 0.5 baru Smutný

mne skor vrta v hlave podobna uprava, akurat nechcem zhanat blok z B20 ale pouzit moj stary B18C4 s tym, ze ho necham prevlozkovat na closeddeck, prevrtat na 85mm a kluka sa uvidi, mozno az 95mm zdvih co uz bude objem ako ma H22. samozrejme toto ma vyznam, ked sa bude fukat 2bar, pre atmo rezim to ma dost jasne hranice pouzitelnosti.

btw: to cero co tu spominate vlastni asi jeden manik z Martina, kontaktoval ma a predbezne sme sa dohodli, ze by sme mu to mali cez zimu ladit. zatial tam ma povodnu elektroniku OBD0, takze uvidime, ako sa to zadari poladit.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 0:07   Citovat  

Minor napsal:
Kriticky k vtecový hlavě na CRV bloku. Kvůli změně poměru mezi zdvihem a vrtáním, který už není optimální, je prý tahle bestie náchylnější na rychlost pístů ve vysokých otáčkách. Ten motor nemá nahoře pevně kotvené vložky válců a může docházet k stranovému rozkmitání a polséze k destrukci motoru. Aspoň tak jsem to četl, tak snad tu neříkám nějaké bludy.

jestli by to nevadilo tak bych to trochu upřesnil...

jde hlavně o dvě věci poměr R/S (délka ojnice / zdvih) a Cs (střední pístová rychlost)

Cs - vypočítá se z úhlové rychlosti kliky (otáček) a zdvihu motoru a jde o to že se jedná o zásadní hodnotu z hlediska namáhání ojnice. Každá ojnice má nějakou střední rychlost pístu při které se přetrhne. Jde o to jak vysoko pak chceš točit a jestli budeš mít třeba dostatečně pevné ojnice aby to snesly, ale vzhledem ke zdvihu B20B který je 89mm bych to tak černě neviděl protože např. H22A má zdvih 90,7mm a 8000 rpm vydrží.

R/S - poměr délky ojnice a zdvihu který má zase vliv na boční sílu kterou píst tlačí na stěnu válce. Jako ideální se udává 1,75:1 a čím delší je ojnice tím je poměr vyšší a boční síla nižší. S vyšší boční sílou klesá životnost motoru v důsledku vysokého opotřebení pístů a stěn válců. To kmitání ne e, ale destrukce ano Úsměv

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 0:20  Naposledy upravil PreludeZ dne 27.11.2007 , 0:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tady ještě tabulka:

Stock Rod/Stroke Ratio Information For Some Popular Honda Engines
Block______________Rod length____Stroke___Rod ratio
D16A6, Z6, Y7, Y8___137mm_______90mm___1.52:1
B16A1, A2, A3______134.4mm______77.4mm_1.74:1
B17A1_____________131.9mm_____81.4mm__1.62:1
B18A1, B1, B20B4___137mm_______89mm___1.54:1
B18C1, C5_________138mm_______87.2mm__1.58:1
H22A1_____________143mm______90.7mm__1.58:1
H23A1, A4_________141.5mm_____95mm____1.49:1
K20A, A2__________139mm_______86mm____1.62:1
K24A______________152mm______99mm____1.54:1

jinak zbytek napsal vti [906team]

nevím jaké konkrétně máš plány na výsledek ale jestli bys třeba chtěl nějaký rozumný výkon, řekněme 230-240 koní, koupil bych jiné vačky s pružinama, vysokokompresní písty, popřípadě jiné ojnice, poladil ECU a bylo by to super OK Jestli ale chceš nějakou raritku a experimentovat tak vzhůru do toho ale bude to stát víc a výsledek bude možná lepší, možná stejnej, ale stát to bude určitě víc (si myslím)...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 0:20   Citovat  

Vůbec ne, jsem jen lehce poučený amatér a všude radši uvádím, že o tom vím jen to, co jsem četl nebo slyšel. S tím kmitáním nevím, prý tam pak dochází k oválnému vydírání vložek. Někde na tohle konto popisovali úpravu, kdy se horní část vložek přivaří k bloku.

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 0:25   Citovat  

Minor napsal:
Vůbec ne, jsem jen lehce poučený amatér a všude radši uvádím, že o tom vím jen to, co jsem četl nebo slyšel. S tím kmitáním nevím, prý tam pak dochází k oválnému vydírání vložek. Někde na tohle konto popisovali úpravu, kdy se horní část vložek přivaří k bloku.

k tomu vydírání dochází ale právě kvůli té velké boční síle která může být tak velká že z válce udělá "šišku" (v řádů setin milimetru) a tím jednak špatně těsní pístní kroužky a jednak dochází k extrémnímu namáhání a opotřebování pístů s válcem.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 6:35   Citovat  

Twilite napsal:
to bude za těžký money Úsměv)) narovinu, pokud ten swap opravdu udělám (a že jestli jo, tak to stejně nebude teď hned - na autě potřebuju nejdřív udělat jiný věci), tak si starý blok asi pro jistotu nechám...

mimochodem, trochu jsem slidil a B18C vcetne prevodovky a poloos se da poridit cca kolem 4000 usd, to mi prijde levňoučký

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 9:30   Citovat  

vti [906team] napsal:
keby som nebodaj znova robil atmosfericku masinu (co ma vyznam asi len na zavody), tak je fakt, ze by som sa snazil nechat povodnu kluku a radsej prevlozkoval motor tak, aby sa dal prevrtat na 85mm (vysledny objem 1979ccm). potom je idealne pouzit titanove ojnice (sice cca 4krat drahsie a len o 1/3lahsie) a kovane vysokokompresne piesty. a to by uz mohlo byt zaujimave. otazka je ale, ci to za tie prachy stoji, ked ma zotrie aj 1.6ka ktora fukne 0.5 baru Smutný

mne skor vrta v hlave podobna uprava, akurat nechcem zhanat blok z B20 ale pouzit moj stary B18C4 s tym, ze ho necham prevlozkovat na closeddeck, prevrtat na 85mm a kluka sa uvidi, mozno az 95mm zdvih co uz bude objem ako ma H22. samozrejme toto ma vyznam, ked sa bude fukat 2bar, pre atmo rezim to ma dost jasne hranice pouzitelnosti.

takže jinými slovy mi to nedoporučuješ. dost peněz, nejasný výsledek a potenciální problémy. rozumím... mě to taky přijde jako rizikové (ale nejsem technik...).

jestli můžu, tak ještě jedna otázka - protože tady kluci okolo říkají, že hondím motorům fakt rozumíš. můj původní plán ohledně zvýšení výkonu byl následující: komplet předělat sání (cai, klapka, manifold, těsnění k manifoldu), výfuk (svody, catback, bez katu) a nějaké úpravy na motoru (flywheel, svíčky, kabely, těsnění pod hlavu, popř. ty performance písty, které taky zvyšují kompresi) + koupit hondatu a nechat to vše naladit. takže asi celkem standard. otázka zní, na kolik máš pocit, že díky těmhle úpravám může výkon u ITR vyrůst oproti sérii? reálně...

popř. doporučil bys i jiné úpravy? kompresor nechci, určitě NA. vačky mě napadly, ale to už jsou jiný peníze takže později.

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 11:38   Citovat  

Twilite napsal:
takže jinými slovy mi to nedoporučuješ. dost peněz, nejasný výsledek a potenciální problémy. rozumím... mě to taky přijde jako rizikové (ale nejsem technik...).

jestli můžu, tak ještě jedna otázka - protože tady kluci okolo říkají, že hondím motorům fakt rozumíš. můj původní plán ohledně zvýšení výkonu byl následující: komplet předělat sání (cai, klapka, manifold, těsnění k manifoldu), výfuk (svody, catback, bez katu) a nějaké úpravy na motoru (flywheel, svíčky, kabely, těsnění pod hlavu, popř. ty performance písty, které taky zvyšují kompresi) + koupit hondatu a nechat to vše naladit. takže asi celkem standard. otázka zní, na kolik máš pocit, že díky těmhle úpravám může výkon u ITR vyrůst oproti sérii? reálně...

popř. doporučil bys i jiné úpravy? kompresor nechci, určitě NA. vačky mě napadly, ale to už jsou jiný peníze takže později.

jestli ti do toho ještě můžu kecat, tak si právě myslím že na to jdeš obráceně. To co chceš nejdřív jako sání, svíčky, kabely, výfuk a takovéhle blbůstky to jsou takové přicmrndávky se kterými se skoro nikam nepohneš a poměr cena / výkon mají mizerný akorát jsou vidět na první pohled když otevřeš motor. Jenže ten skutečný výkon odpočívá jinde. Když se na všechny tyhle drobky vykašleš a koupíš vačky s pístama, bude tě to stát stejně ale poskočíš úplně někam jinam. Tyhle další "bolt on's" (výfuk, klapka, kabely,...) si můžeš na motor pověsit později a klidně i postupně a nikdy s nima už neuděláš takový skok jako s vačkama, už to budou jen krůčky a hlavně kvůli nim nemusíš rozebírat motor. To už jsou jen takové dodělávky, ale to hlavní uvnitř motoru už budeš mít jednou pro vždy hotový....

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 11:41   Citovat  

PreludeZ napsal:
jestli ti do toho ještě můžu kecat, tak si právě myslím že na to jdeš obráceně. To co chceš nejdřív jako sání, svíčky, kabely, výfuk a takovéhle blbůstky to jsou takové přicmrndávky se kterými se skoro nikam nepohneš a poměr cena / výkon mají mizerný akorát jsou vidět na první pohled když otevřeš motor. Jenže ten skutečný výkon odpočívá jinde. Když se na všechny tyhle drobky vykašleš a koupíš vačky s pístama, bude tě to stát stejně ale poskočíš úplně někam jinam. Tyhle další "bolt on's" (výfuk, klapka, kabely,...) si můžeš na motor pověsit později a klidně i postupně a nikdy s nima už neuděláš takový skok jako s vačkama, už to budou jen krůčky a hlavně kvůli nim nemusíš rozebírat motor. To už jsou jen takové dodělávky, ale to hlavní uvnitř motoru už budeš mít jednou pro vždy hotový....

díky za názor. mě to taky napadlo... - to víš, zatím málo zkušeností. Se stydím takže zeptám se - vačky stage I jsou na ITR cca 225 koní, pokud vím - je to tak? na kolik to asi tak vyjde? (myslím jen materiál, bez práce) co všechno je potřeba měnit a koupit? je mi jasný, že se pak musí ladit ecu, hondatu chci stejně.

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 11:57   Citovat  

Tady máš hodně povídání o vačkách, Stage 1 je bez udání konkrétního výrobce nicneříkající označení.

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 12:05   Citovat  

Minor napsal:
Tady máš hodně povídání o vačkách, Stage 1 je bez udání konkrétního výrobce nicneříkající označení.

máš pravdu. myslel jsem spoona. vidím, že třeba u Tody tomu říkají spec A, B, C atd. každopádně na tom linku je neuvěřitelný množství info...

máš představu, na kolik můžou slušný vačky (aniž by se musel měnit celý vnitřek motoru) vyjít?

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 12:32   Citovat  

PreludeZ napsal:

trochu jsem nad tím ještě uvažoval a mám k tomu další pohled. chápu, že je dobrý nejdřív udělat vnitřnosti a pak to okolo...jasně. ale stejně je to o penězích, teda aspoň u mě stále ještě. takže musím počítat, co do toho dám a co z toho budu mít. udělal jsem si výpočet, kdyžtak mě opravte:

STANDARDNÍ CESTA - jak ty říkáš "bolt on's" - odhadované ceny za kvalitní výrobky včetně dopravy:
catback (ten bych ale kupoval stejně, kvůli zvuku, takže to do toho nebudu počítat)
svody - 18.000
klapka - 5.000
manifold gasket - 1.500
manifold - 10.000
lepší cai než mám teď, chci tu hliníkovou rouru (teď to mám trochu amatérsky), tady asi stačí noname - 2.000
setrvák - 7.000
svíčky+kabely - 3.500
těsnění pod hlavu - 3.000
+ hondata, ale tu bych potřeboval tak jako tak, takže znovu nepočítám

takže když to sečtu, tak je to nějakých 50.000 (uf, to není málo!). a kolik na tom u ITR můžu získat? odhadem tak 20-30 koní? možná ani to ne, těžko říct.

takže otázka je, na kolik vyjdou vačky a kolik dají. no a taky je fakt, že jejich instalace bude určitě složitější a tím pádem dražší.

nevyjadřuju tímhle nějaký názor, spíš házím jiný pohled do placu...

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 13:18   Citovat  

K vačkám si připočti stavitelný rozvodový kola. Jinak něco z tvýho seznamu se dá asi pořídit i levněji.

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 13:22   Citovat  

Twilite napsal:
trochu jsem nad tím ještě uvažoval a mám k tomu další pohled. chápu, že je dobrý nejdřív udělat vnitřnosti a pak to okolo...jasně. ale stejně je to o penězích, teda aspoň u mě stále ještě. takže musím počítat, co do toho dám a co z toho budu mít. udělal jsem si výpočet, kdyžtak mě opravte:

STANDARDNÍ CESTA - jak ty říkáš "bolt on's" - odhadované ceny za kvalitní výrobky včetně dopravy:
catback (ten bych ale kupoval stejně, kvůli zvuku, takže to do toho nebudu počítat)
svody - 18.000
klapka - 5.000
manifold gasket - 1.500
manifold - 10.000
lepší cai než mám teď, chci tu hliníkovou rouru (teď to mám trochu amatérsky), tady asi stačí noname - 2.000
setrvák - 7.000
svíčky+kabely - 3.500
těsnění pod hlavu - 3.000
+ hondata, ale tu bych potřeboval tak jako tak, takže znovu nepočítám

takže když to sečtu, tak je to nějakých 50.000 (uf, to není málo!). a kolik na tom u ITR můžu získat? odhadem tak 20-30 koní? možná ani to ne, těžko říct.

takže otázka je, na kolik vyjdou vačky a kolik dají. no a taky je fakt, že jejich instalace bude určitě složitější a tím pádem dražší.

nevyjadřuju tímhle nějaký názor, spíš házím jiný pohled do placu...

no právě, to je to o čem mluvím tyhle drobnosti tím že jich je tolik v součtu budou stát víc než ty vačky s pružinama a pístama s vysokou kompresí a přitom ten výkonovej nárůst bude třeba 2x tolik. Sání, výfuk a zbytek by ti přidal třeba max 20koní (opravdu jen odhad) ale s kvalitníma vačkama třeba stage 2 dostaneš v poho 40ps

Takhle narychlo jsem našel např. TODA racing tam bych vybral:
vačky stage 2 (B) = 2x $ 460
pružiny = $ 360
písty = $ 880

celkem to je $ 2160 což je při dnešním výhodném kurzu cca 41 000 a když k tomu přidáš za montáž třeba 10 000 tak tě to stojí stejně jako ty "přívěsky" ale přitom už jsi úplně jinde s výkonem (polo)závodního motoru OK

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 13:29   Citovat  

podívej se třeba na twinovo targu odkaz

Model: Honda Civic CRX III Targa del Sol
Motor: VTi - B16A2, 1589 ccm
Výkon pùvodní sériový: 118 KW (158 HP / 160 PS)
Výkon aktuálnì namìøený:156.7 kW (216 PS)

Provedené úpravy:
- vačky Stage 2
- záměna ventilových pružin a podložek
- odlehčený setrvačník
- duralové řemeničky
- zakázkové výfukové potrubí
- zakázkové svody
- přímé sání s filtrem King Dragon

Naměřené hodnoty (30.3.2005):
- 156.7 kW pri 7895 ot./min.
- 196 Nm pri 5890 ot./min.

s těmahle pár úpravama těch důležitých věcí se doatal ze 160 ps na 216!!! získal téměř o 60koní víc!!!

výborný případ správného postupu a tuningu OK

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 16:38   Citovat  

hele ja to tu necet cely, ale kdyz chce mit z 1.8ky 2.0 tak se prodavaj v usa nejaky ty "stroker kity", jen napad. co vy na to?

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 22:07   Citovat  

PreludeZ napsal:

Provedené úpravy:
- vačky Stage 2
- odlehčený setrvačník
- duralové řemeničky
- zakázkové svody

s těmahle pár úpravama těch důležitých věcí se doatal ze 160 ps na 216!!! získal téměř o 60koní víc!!!

a co rikas tady na tyhle pisty

odkaz
myslis ze bude potreba i vymena ojnic na B18C4(1.8 vti)
kdyz jsem se dival na ty pisty od Tody tak maj kompresni pomer 12.3:1

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2007 , 23:50   Citovat  

225 u STAGE I bych neocekaval...ne bez dalsich uprav...

Asi pred rokem tu byla Cerna itr ktera byla upravena u aliena, upravy byly 60mm vyfuk, cai, ecu, TB, buddycub II vacky s pruzinama a jeste nejake drobnosti...to vse delalo 225 (namerenych) koni.
Nevyhoda integry je to, ze ten motor uz je v serii hodne dobry, proto se pak na nem spatne (draze) honi vykon.
A pokud bych chtel delat vacky, tak poradne vnitrek - krouzky, pisty s vyssi kompresi, ojnice, tesneni hlavy, ventily, pruziny, vacky, vackovy kolo. Vse je jenom otazkou penez...ty veci se daji sehnat...v usa jsem videl zavodni lestenou hlavu, pisty...Otazkou je co pak na to rekne zivotnost motoru a zda-li se s takovym autem pujde bezne jezdit-ale to neni tvuj pripad :music:

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 9:15   Citovat  

Se stydím
infinity napsal:
225 u STAGE I bych neocekaval...ne bez dalsich uprav...

Asi pred rokem tu byla Cerna itr ktera byla upravena u aliena, upravy byly 60mm vyfuk, cai, ecu, TB, buddycub II vacky s pruzinama a jeste nejake drobnosti...to vse delalo 225 (namerenych) koni.
Nevyhoda integry je to, ze ten motor uz je v serii hodne dobry, proto se pak na nem spatne (draze) honi vykon.
A pokud bych chtel delat vacky, tak poradne vnitrek - krouzky, pisty s vyssi kompresi, ojnice, tesneni hlavy, ventily, pruziny, vacky, vackovy kolo. Vse je jenom otazkou penez...ty veci se daji sehnat...v usa jsem videl zavodni lestenou hlavu, pisty...Otazkou je co pak na to rekne zivotnost motoru a zda-li se s takovym autem pujde bezne jezdit-ale to neni tvuj pripad :music:

hele mě je jasný, že se z integry dá dostat určitě v pohodě i 250 atmosférických koní - ale TY PRACHY!!! to, co píšeš, je určitě pravda, ale celý vnitřek motoru bude strašná darda... ale 225 kobyl je taky hodně good, navíc ty jeho úpravy, podle toho co píšeš, nebyly tak extenzivní nad rámec vaček. kdyby si k tomu dal ještě svody a něco víc k sání, tak je určitě ještě na víc...

na hondaclub.cz má uvedenou integru nějaký slovák Satko, ten má naměřených 226 koní / 205 nM. úpravy píše následujcí:
- přímé sání OMP
- power boost - nastavitelný tlak vstřikování
- vyleštěná hlava válců
- ostré vačky (ale nepíše jaké...)
- sprocket (to je co?)
- svody supersprint 4-2-1
- náhrada za kat
- předělaný zadní tlumič + koncovka

btw, zkratka "TB" je co?

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 9:30   Citovat  

throttle body, klapka...
a co je zas power boost? Velmi šťastný Nejaka uprava vstriku? ty oem vstriky staci do 280 kobyl, ne?Úsměv

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 9:38   Citovat  

infinity napsal:
throttle body, klapka...
a co je zas power boost? Velmi šťastný Nejaka uprava vstriku? ty oem vstriky staci do 280 kobyl, ne?Úsměv

hele já to je přepisoval z toho popisu. předpokládám, že to je takový ten regulátor tlaku, s vačkama je možná potřeba tam rvát víc benzínu - ale nevím...

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 13:10   Citovat  

PreludeZ napsal:

Provedené úpravy:
- vačky Stage 2
- odlehčený setrvačník
- duralové řemeničky
- zakázkové svody

tzn hezkych 35 procent, u integry by bylo z vychozich 190ti cca 255? hezky. jeste tak vedet kolik by takova prace na motoru vysla.. trebas u aliena. s praci, matrosem. proste dovizt auto a pak ho hotovy odvizt.

a koukam ze v seznamu nemaji ani pisty, ani oje.

zakazkovy svody - to jako ze je nekdo navrhne a vyrobi presne na motor?? to musi byt asi darda jak sfin. ne??

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 13:14   Citovat  

happy napsal:
tzn hezkych 35 procent, u integry by bylo z vychozich 190ti cca 255? hezky. jeste tak vedet kolik by takova prace na motoru vysla.. trebas u aliena. s praci, matrosem. proste dovizt auto a pak ho hotovy odvizt.

zakazkovy svody - to jako ze je nekdo navrhne a vyrobi presne na motor?? to musi byt asi darda jak sfin. ne??

to jsou dobré otázky, to by mě taky zajímalo Mrk

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 13:52   Citovat  

Twilite napsal:
happy napsal:

to jsou dobré otázky, to by mě taky zajímalo Mrk

výkon záleží na vačkách, stage 2 pro targu a pro ITR můžou být úplně jiné s jiným výsledkem.
Twinova targa - co vím tak spodek motoru byl sériový ale ruku do ohně nedám, to musíte počkat až se tu objeví Dark nebo někdo z HF
Zakázkove svody dělá pro Alien Power člověk co to léta staví pro závody a živí se tím. Cena se pohybuje kolem 10tis (plusmínus, rok stará cena, dneska může být cenovka jiná).
Na ceny od Aliena mu musíte zavolat a zeptat se. Co vím tak to probíhá i stylem že mu dodají auto + třeba kompletní kit od TODA Racing a celé to poskládají dohromady a naladí ECU a pak si to odvezeš hotové.

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2007 , 23:48   Citovat  

PreludeZ napsal:

Zakázkove svody dělá pro Alien Power člověk co to léta staví pro závody a živí se tím. Cena se pohybuje kolem 10tis (plusmínus, rok stará cena, dneska může být cenovka jiná).

zakázkové svody a výfuk - to jsem slyšel už několikrát. skutečně je v tom nějaký rozdíl? to to někdo opravdu "spočítá" tak, aby to bylo pro daný motor optimální? nějak se mi nechce věřit, že by to někdo "na koleně" zvládl líp než velké firmy... jaká v tom má být výhoda? mimo to, že 10k je za svody dobrá cena (pokud jsou opravdu dobrý)

Obsah fóra Honda-club.cz   
swap B18C6 (ITR) => B20B nebo B20Z (CRV)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina