Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kdo se vyzná v právu ? nezaplacená zásilka
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 7:27   Citovat  

Ahojte

Přišel mi balíček ze slovenska,s odesílatelem jsem se domluvil na částce 300 EUR
.

balíček mi po týdnu dorazil,(byl psaný na adresu kamarádky,byl jsem na dovolené)

a chtěli zaplatit jen 300,- Kč (zboží přestalo fungovat,tak jsem byl rád že jsem tolik nezaplatil)

ale po týdnu se zásilk.služba ozvala že chtějí částku dofakturovat,že udělali chybu,

kamarádka jim řekla že peníze ani zásilku nemá,že to nebylo pro ní.že to musí vyřešit se mnou.

paní ze zásilkové spol.odpověděla,že je tam psaná ona,a že pokud to někdo nezaplatí,budou to řešit soudně. volali 3 x a nedovolali se mi

opravdu to můžou řešit soudně? ´je to právně napadnutelné ?

děkuji Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 7:41   Citovat  

Znáš cedulku "Peníze si přepočítejte ihned, na pozdější reklamace nebude brán zřetel"?

Jako laik tady vidím analogii. Uzavřel jsi s dopravcem smlouvu, kde byla uvedena částka 300e? Ne. Takže se u soudu nebudou mít zřejmě o co opřít. Smlouvu s nimi uzavřel odesílatel. Ten by svých +/-300e měl dostat. Jediné co mě napadá je, že by se na to vztahovalo nedovolené obohacení, jako např. když ti někdo omylem pošle peníze na účet. Sám jsem zvědav na vyjádření odborníka.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 7:42   Citovat  

Podle mě tě k žádnýmu soudu za jejich chybu tahat nemůžou. Je to jejich chyba. Jestliže ty máš doma potvrzení o převzetí a zaplacení zásilky za 300kč tak nevidim důvod abys to ty doplácel na 300EUR. Budou to muset vypáčit z osoby která tu měnu zaměnila.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 7:51   Citovat  

Mrkni na potvrzení (jsou tam Kč nebo €?), jaké ceny byly na balíku (pokud tam byly), co jim podepsala na ten dodák asi neví,co?

Kdyby po ní chtěli 300,- Kč a ona jim podepsala 300,- €, tak by s klidem mohla tvrdit,že jim těch 300 € dala...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 8:12   Citovat  

Tak koukám na ten doklad,a je tam Dobírka Kč : 300,6
   Návrat  
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 9:56   Citovat  

Normální postup je, že zboží zaplatíš a pak reklamuješ ... pokud reklamace nebude vyřízena, můžeš se o to u soudu opřít.
Hlavně moc nešpekuluj, protože při případném soudním sporu ti to bude ke škodě.

Zkus se s nima dohodnot - balík jim přines zpět, ať ho zase vrátí na Slovensko, s reklamačním dopisem uvnitř ... Jak bude reklamace vyřízena, tak zboží doplatíš.
Na peníze má dopravce nárok, i když udělal chybu v dokladu. Je to podobné, jak bys omylem poslal peníze na jiný účet. Taky je musí obdarovaný vrátit, jinak přijde hodný pán exekutor ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:13   Citovat  

jedná se o zboží z druhé ruky,takže poslat zpět nepřipadá v úvahu.

na balíku žádná částka nebyla,ani žádný štítek .jen samolepka,pozor křehké.

dopravce mi předložil papír s částkou 300 Kč, přebral se balik,a zaplatilo se to co požadovali.

s nikým sem nesjednával žádnou částku,tak proč exekutor.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:18   Citovat  

Riccardo: to co píšeš je nesmysl. To by si mohl dopravce jezdit každý druhý den, že někde udělal chybu a ať mu to já ,Ty, kdokoliv jiný doplatí. Dopravce vystavil dodák (fakturu) na 300,-czk. tečka. je to chyba dopravce, škoda jde za ním. Soudně nemají šanci uspět Chápeš! Je jasné že zkusí dělat bubu ale to je tak všechno.
   Návrat  
cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:20   Citovat  

dohoda mezi tebou a odesilatelem je jedna vec, a smlouva mezi odesilatelem a prepravcem je vec druha, ktera te nemusi zajimat ... jestli udelal chybu dopravce, ze si spletli Kč a "oira" tak to jde za nima a jsou povinni to uhradit odesilateli ... ale je celkem pochopitelny, ze to nejdriv zkusej dostat z toho komu to predali, nechce se jim proste doplacet 7000 Kč Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:20   Citovat  

Aha, já myslel, že to bylo normálně nové zboží od obchodníka ...
Nicméně pokud dopravce vyinkasuje španě částku, neznamená to, že na ni nemá nárok.
Druhá věc je, že ty můžeš tvrdit, že jste se dohodli s prodávajícím na 300 Kč. Ale šikovný advokát může zase poukázat na zjevný nesoulad mezi cenou skutečnou a prodejní.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:38   Citovat  

Riccardo napsal:
Aha, já myslel, že to bylo normálně nové zboží od obchodníka ...
Nicméně pokud dopravce vyinkasuje španě částku, neznamená to, že na ni nemá nárok.
Druhá věc je, že ty můžeš tvrdit, že jste se dohodli s prodávajícím na 300 Kč. Ale šikovný advokát může zase poukázat na zjevný nesoulad mezi cenou skutečnou a prodejní.

Riccardo i tak nemáš pravdu. Vem si poslední případ kdy u vodafonu začali prodávat nový iphone a administrativní chybou byla částka při premiéře v eshopu pár hodin něco málo přes 4tis. V tu chvíli už běžel objednávkový systém a lidi je nakupovali a teď by jim třeba obchodník řekl je nám líto, ale prodejní cena je 14tis musíte nám to doplatit jinak pujdete k soudu. Kdepak vodafone prohlásil že dodrží zákon a zboží dodá za cenu v eshopu a šťastlivci kteří telefon objednali jej za tu cenu dostanou.
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:40   Citovat  

Počkej až ty jednou uděláš chybu a někdo ti to dá takhle vyžrat.. Nevím jak to u toho dopravce chodí, ale jestli ten člověk nemá nějaké pojištění, bude to asi muset zacvakat ze svého za tebe. Jestli je to právně napadnutelné bych já vůbec neřešil, mně by to zkrátka nedalo s někým takhle vydrbat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 11:46   Citovat  

Pablo napsal:
Počkej až ty jednou uděláš chybu a někdo ti to dá takhle vyžrat.. Nevím jak to u toho dopravce chodí, ale jestli ten člověk nemá nějaké pojištění, bude to asi muset zacvakat ze svého za tebe. Jestli je to právně napadnutelné bych já vůbec neřešil, mně by to zkrátka nedalo s někým takhle vydrbat.

Kdo pracuje s penězi (se zbožím) a není pojištěný je trumpeta (mírně řečeno) pojistka stojí 400,-czk NA ROK.
Já s penězi ani se zbožím nepracuji, přesto mohu ovlivnit svým špatným rozhodnutím produkty za pár milionů a tuhle blbou pojistku mám.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 12:11   Citovat  

CRXMANN: špatně uvedená cena v eShopu je trošku jiná věc, než když pošťák namísto 300e vyinkasuje 300 kč.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 12:23   Citovat  

Riccardo napsal:
CRXMANN: špatně uvedená cena v eShopu je trošku jiná věc, než když pošťák namísto 300e vyinkasuje 300 kč.

Ano to máš pravdu. Ale jestliže pošťák kasíruje 300czk a vystaví na to doklad je to věcí pošťáka a ne adresáta Ble
   Návrat  
Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 12:31   Citovat  

Ale pokud má pošťák v papírech 300kč a na potvrzení ti napíše 300 KČ ! tak je to prostě chyba pošty a ne pošťáka. ty přece nemůžeš za to že nějaká paní co zadávala do počítače balíček. hold si zpletla "kč" a "eura". ale toho si musel všimnout ten na slovensku co ho podával a pokud se pod to odesílající podepsal je to jeho chyba...

PS.: já dělám pošťáka
   Návrat  
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 12:39   Citovat  

V práci jsem párkrát posílal balík na dobírku na slovensko a povim vám, že je to vyplňování podacích lísků apod na půl dne. Částku jsem vyplnil v Kč a pošta na slovensku si jí převede na eura podle momentálního kurzu. Takže bych v tomhle případě viděl chybu jednoznačně na straně pošty a to při předávání mezi slovensko a českou pobočkou.
Dle mého po tobě nemůžou chtít doplácet jejich chybu. Samozřejmně to na tebe zkusí, za to nic nedaj.
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 13:24   Citovat  

Chyba dopravce...a myslim, ze na to bude pojisteny...Ten slovak by mel dostat 300 eur a ty uz bys nemel platit nic, za blbost se plati.
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 13:31   Citovat  

nomi ty mas dycky takovy zvlastni problemy, se to na tebe lepi co?
jinka tohle je docela stesti a fakt bych se toho nebal,
nemaj ti predat balik dokud za nej nedostnaou zapalcenou sumu co musej ...
dostali ji? dostal si balik .... pak neni co resit... prece nebudes doplacet neco co je se rozbilo, kdyby to byly 200 kc tak nereknu a calnu to, ale 7 000 ? (:
Tesilo me nashledanou uvidime se u soudu Velmi šťastný a dal bych se snima nebavil..
stejne zadnej soud nebude
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 14:22   Citovat  

Nomi: to zbozi sis objednal ty nebo kamaradka? jestlis uzavrel s dodavatelem smlouvu na 300 euro tak to vymahat muzou, bo ses neopravnene obohatil.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 14:33   Citovat  

Newer napsal:
nomi ty mas dycky takovy zvlastni problemy, se to na tebe lepi co?
jinka tohle je docela stesti a fakt bych se toho nebal,
nemaj ti predat balik dokud za nej nedostnaou zapalcenou sumu co musej ...
dostali ji? dostal si balik .... pak neni co resit... prece nebudes doplacet neco co je se rozbilo, kdyby to byly 200 kc tak nereknu a calnu to, ale 7 000 ? (:
Tesilo me nashledanou uvidime se u soudu Velmi šťastný a dal bych se snima nebavil..
stejne zadnej soud nebude

jj,lepí. zrovna sem si říkal že furt někde prodělávám,a tohle je první situace která se nakonec naklonila ke mně.
abych řekl pravdu,tak blbý pocit mám,ale než to doručili,tak to trvalo dost dlouho,pořád to odkládali na další den,navíc kufr byl docela obouchaný,
a zboží nefunguje určitě proto že s tim někde třískli.(i když tam byla malinká nálepka pozor křehké)
prodejce se mi zdál seriozní,a nevěřim že by poslal kšunt.kdo ví
pokud by to byla chyba přímo řidiče,nebo odesílatele,neváhal bych a zaplatil to,to bych asi klidně nespal
ale chybu udělala firma,navíc v telefonu byla od začátku nepříjemná paní která zvyšovala hlas.a to se nedělá
tak proč bych měl být slušnej já ? asi to bude poprvé co se zachovám tak jak se vždy někdo zachoval ke mně.

,pokud nebudu muset ,nezaplatím to.
Gigant jako tato společnost je určitě pojištěná,

všem vám moc děkuju za rady,a hlavně za pochopení Se stydím díky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 15:22   Citovat  

hetzer napsal:
Nomi: to zbozi sis objednal ty nebo kamaradka? jestlis uzavrel s dodavatelem smlouvu na 300 euro tak to vymahat muzou, bo ses neopravnene obohatil.

ne ne,žádná smlouva.našel jsem inzerát,emailoval jsem si s panem ze slovenska,a on poslal na dobírku,(poslal na adresu kamarádky)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 16:55   Citovat  

pokud dokaze ze jste se dohodli na 300 euro tak to budes muset zaplatit i se soudnimi poplatky a pripadne odmenou exekutora
   Návrat  
Urso je teď offline  Urso
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 17:38   Citovat  

A je emailová zpráva dostačující důkaz ?
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 17:45   Citovat  

hetzer napsal:
pokud dokaze ze jste se dohodli na 300 euro tak to budes muset zaplatit i se soudnimi poplatky a pripadne odmenou exekutora
Takze chybu prostrednika musi hlidat posledni clanek?Uz vidim ty dobraky co rikaji-ne ne ja si to nepreberu pac ta cena je moc nizka.Dle me za to muze dorucovatel a ten by to mel predevsim vyresit u sebe a stim kdo tu chybu udelal.Kdyz ne tak zakladam prepravku a sidim lidi osto sest.Odesilatel 300e si to necham nauctuju 300kc a pak jeste jednou za tyden 300e.Coz?To by slo no ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 18:26   Citovat  

hetzer napsal:

hetzer to co píšeš je holý nesmysl Chápeš! Přečti si celý topic opakovat už se fakt nebudu. Slovák zadal dodání balíku za cenu 300€, kurýr dodal za cenu 300czk. Takže to co píšeš je blbost.

Kurýr může nejvíc požádat o vyrovnání od adresáta a to je tak vše. Šířit tady nesmysl o soudních poplatcích a exekutorovi je fakt kiss me
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 19:38   Citovat  

CRXMANN: pokud by to doslo az k soudu tak by to tak bylo
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 19:48   Citovat  

hetzer napsal:

A co je "DOHODA" ktera obstoji u soudu? Email, smsky? Ja myslim, ze dohoda je to, co je PODEPSANO a jedine co je v teto situaci podepsano ja snad pouze predejka na 300kc a to tou holcinou...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 19:52   Citovat  

infinity: platna smlouva muze byt i ustni. akorat ze se bez svedku blbe dokazuje Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 20:02   Citovat  

hetzer napsal:
infinity: platna smlouva muze byt i ustni. akorat ze se bez svedku blbe dokazuje Mrk

ale on zadnou smlouvu nema, prece kdyz neco objednam (zvlast od soukrome osoby, ne z e-shopu) tak me nic nezavazuje k tomu zaplatit urcitou castku...a kdyz to spatne predala zasilkova spolecnost, tak je to jeji problem, nikoli nomiho ci toho slovaka.

A i kdyby...slovo proti slovu a nazdar
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
kdo se vyzná v právu ? nezaplacená zásilka
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina