Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Opět policie
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 9
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 18:48   Citovat  

Brnďa napsal:
vetsinou kdys mas plnou caru tak mas vsude zakaz zastaveni, takze se to stat nemuze a kdys uz jo, tak pak je vinik ten co tam stoji Úsměv

napsal jsi většinou. To znamená že ne 100%, takže je jasné, že to neplatí někdy........
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 18:50   Citovat  

CRXMANN napsal:
napsal jsi většinou. To znamená že ne 100%, takže je jasné, že to neplatí někdy........
no ja to myslel tak ze ve meste mas zakaz zastaveni kdys mas plnou mimo mesto mas budto prikop a nebo tu caru bilou za kterou zajede a tyho muzes objet
   Návrat  
Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 20:23   Citovat  

CRXMANN napsal:
Hele to se mi nezdá. Jako kdyby mi třeba do cesty vběhlo dítě a byla tam plná tak ho sestřelím nebo se mu vyhnu? Nebo když to auto bude stát a já ho mohu objet pouze tak že přejedu plnou tak jako riskuju flastr jo. To je pěkná pitomost. Určitě tam bude nějakej dodatek.

No ono je velký rozdíl, když předjíždíš např. jedoucí bagr a nebo když objíždíš něco, co tvoří překážku v silníčním provozu. Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 20:36   Citovat  

Tajda napsal:
No ono je velký rozdíl, když předjíždíš např. jedoucí bagr a nebo když objíždíš něco, co tvoří překážku v silníčním provozu. Mrk
no takhle, jel sem ve meste zadna znacka zakazu zastaveni nic a plna cara a ja musel volat, tak sem zastavil a zrovna jeli policajti tak esm dostal 1000 ze pry to nesmim kdys je plna, ze sem mel jet nekde kde je prerusovana, ze kdyby meli vzit kazdyho kdo me musel objet tak maji vydelano
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 20:42   Citovat  

Brnďa napsal:
no takhle, jel sem ve meste zadna znacka zakazu zastaveni nic a plna cara a ja musel volat, tak sem zastavil a zrovna jeli policajti tak esm dostal 1000 ze pry to nesmim kdys je plna, ze sem mel jet nekde kde je prerusovana, ze kdyby meli vzit kazdyho kdo me musel objet tak maji vydelano

no a ty si jim to zbaštil?? To je přece blbost že nemůžeš zastavit kde je plná...
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 20:44   Citovat  

Tajda napsal:
No konečně, alespoň někdo zná pravidla.... je to dobrý už jsem se zase málem rozčílil.... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 20:45   Citovat  

Dutch napsal:
No konečně, alespoň někdo zná pravidla.... je to dobrý už jsem se zase málem rozčílil.... Velmi šťastný

jenže ten bagr je taky překážka v silničním provozu. Přece když jede něco 30km/h tak nepojedu za ním jak trotl. To taky může jeden traktor ucpat jedno menší město. Co takhle plynulost silničního provozu .... KO
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:07   Citovat  

Brnďa napsal:

Není ve vyhlášce něco o tom, že musí zůstat nějaký volný pruh na projetí? Nechce se mi to hledat, ale odpověď by mě taky zajímala.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:10   Citovat  

CRXMANN napsal:
jenže ten bagr je taky překážka v silničním provozu. Přece když jede něco 30km/h tak nepojedu za ním jak trotl. To taky může jeden traktor ucpat jedno menší město. Co takhle plynulost silničního provozu .... KO

Pokud chceš jet podle pravidel, tak hezky pomalu za nímÚsměv A počkat, až uhne Úsměv
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:15   Citovat  

Minor napsal:
Pokud chceš jet podle pravidel, tak hezky pomalu za nímÚsměv A počkat, až uhne Úsměv

evidentně je to rebel a nechce HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:15   Citovat  

CRXMANN napsal:
Cože? To jsem nepochopil pokud je plná čára a jede před tebou něco pomalu ty nemáš právo ho předjet, protože se pohybuje. Pokud zastaví, tak ano protože tvoří překážku, ale .... zde cituju §16 361/2000 Sb.

Řidič, který při objíždění vozidla, jež zastavilo nebo stojí, nebo při objíždění překážky provozu na pozemních komunikacích anebo chodce vybočuje ze směru své jízdy, nesmí ohrozit ani omezit protijedoucí řidiče a ohrozit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy.

A ty to obracíš na plynulost jenže §18 361/2000 Sb. cituji:

Rychlost jízdy
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.
(2) Řidič nesmí
a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

vidíš to slovíčko bezdůvodně, myslíš že on jede schválně 3O km se Zetorem papa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:18  Naposledy upravil crxmann dne 10.9.2009 , 21:25, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Dutch napsal:
Cože? To jsem nepochopil pokud je plná čára a jede před tebou něco pomalu ty nemáš právo ho předjet, protože se pohybuje. Pokud zastaví, tak ano protože tvoří překážku, ale .... zde cituju §16 361/2000 Sb.

Řidič, který při objíždění vozidla, jež zastavilo nebo stojí, nebo při objíždění překážky provozu na pozemních komunikacích anebo chodce vybočuje ze směru své jízdy, nesmí ohrozit ani omezit protijedoucí řidiče a ohrozit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy.

A ty to obracíš na plynulost jenže §18 361/2000 Sb. cituji:

Rychlost jízdy
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.
(2) Řidič nesmí
a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

vidíš to slovíčko bezdůvodně, myslíš že on jede schválně 3O km se Zetorem papa

Aha takže účastníkem silničního provozu je i cyklista a já jej nepředjedu neboť je velmi pomalý ale jede metra půl od okraje tudíž já bych přejel plnou a to podle tebe nemůžu. Nesmysl nesmysl nesmysl papa
Jinak je to přesně tak jak říkáš bezdůvodně pomalou jízdou. Ale mě přece nezajímá v ten moment maximální rychlost traktoru. pro mne je to překážka v silničním provozu, kterou mohu bez potíží a při zachování jistých pravidel o omezení jak jsi správně napsal předjet abych nezpůsoboval například kolonu což je také přestupek jak jistě víš.

Jako já se nehádám, většinou nemám problém s policisty a myslím si že jestli nějaký policista někoho sestřelil pro to že něco objel což třeba bránilo v plynulém silničním provozu tak pouze buzeroval. Protože ve všem je potřeba vidět širší souvislost. Ale tak chápu že Ty dojedeš vozidlo které nemůže zařadit jiný rychlostní stupen než který mu umožňuje jet rychlostí 20km/h a ty za ním trpělivě pojedeš OK
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:19   Citovat  

co oko nevidí Velmi šťastný to srdce VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:26   Citovat  

CRXMANN napsal:
Aha takže účastníkem silničního provozu je i cyklista a já jej nepředjedu neboť je velmi pomalý ale jede metra půl od okraje tudíž já bych přejel plnou a to podle tebe nemůžu. Nesmysl nesmysl nesmysl papa
jdeš do extrému, nechápu proč, ale co jsi napsal máš pravdu, nemužeš předjet ani cyklistu... já se tady bavím o tom že porušuješ nějaké ustanovení, takže smůla, ale druhá věc je ta jak píše o plynulosti.
Krásně to naspal Posero: Co oči nevidí to srdce nebolí, ale spíš bych to dal Co oči nevidí (policajta) to tvoji peněžnku nebolí.
Prostě pokud je policajt hajz... tak tě udělá na všem a nějaký řeči o cyklistech a plynulosti si můžeš nechat pro někoho jinýho.....

přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:29   Citovat  

Crxmannovi: No, pokud normálně jede, stejně jako ty, je to účastník silničního provozu a ne překážka a pokud je tam plná, tak ho prostě předjet podle pravidel nesmíš.
Tvoje logika by šla uplatnit v podstatě kdykoli, protože hodnotíš jeho rychlost subjektivně.
Paralela, pojedeš na plný 85 v hodině, za tebou si nějaký honimír řekne, že jseš překážka v provozu a v klidu tě přejdede. Logika je stejná.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:31   Citovat  

Dutch napsal:
jdeš do extrému, nechápu proč, ale co jsi napsal máš pravdu, nemužeš předjet ani cyklistu... já se tady bavím o tom že porušuješ nějaké ustanovení, takže smůla, ale druhá věc je ta jak píše o plynulosti.
Krásně to naspal Posero: Co oči nevidí to srdce nebolí, ale spíš bych to dal Co oči nevidí (policajta) to tvoji peněžnku nebolí.
Prostě pokud je policajt hajz... tak tě udělá na všem a nějaký řeči o cyklistech a plynulosti si můžeš nechat pro někoho jinýho.....

přátele

Jaký extrém bože., To je standartní situace zejména nyní v době léta. Do extrémů jdeš Ty. Existuje zákon a jeho výklad a u obou jde o to, že se musí umět použít a v tomhle případě je trouba ten co si nechal pokutu dát, protože pokud nepřekročil při předjíždění rychlost, či někoho neohrozil měl plné právo překážku předjet a je úplně jedno jakou má formu.
Stačí prostě v klidu argumentovat. S policisty vyhcázím vesměs dobře a že mě staví díky tomu jak moje auto vypadá neustále, ale vždycky jsme podiskutovali a z 90% jsem odešel takříkajíc s domluvou. Policista je jako šéf, nikdy neuzná svou chybu, ale je na tom hříšníkovi co dokáže ,,vybojovat,,.
Ale jak říkáš kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:35   Citovat  

Minor napsal:
Crxmannovi: No, pokud normálně jede, stejně jako ty, je to účastník silničního provozu a ne překážka a pokud je tam plná, tak ho prostě předjet podle pravidel nesmíš.
Tvoje logika by šla uplatnit v podstatě kdykoli, protože hodnotíš jeho rychlost subjektivně.
Paralela, pojedeš na plný 85 v hodině, za tebou si nějaký honimír řekne, že jseš překážka v provozu a v klidu tě přejdede. Logika je stejná.

ale ano subjektivní to je já jen říkám, že v případě že jde o situaci kdy je někdo výtŕazně pomalejší nemusím se za ním držet. Je naprosto na každém jak stuaci vyhodnotí. Jak říkáš je to prostě napsaný, ale já bych opravdu hledal prostor k předjetí a kdyby mi příslušník zastavil hrál bych to na plynulost.
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 21:38   Citovat  

CRXMANN napsal:
Jaký extrém bože., To je standartní situace zejména nyní v době léta. Do extrémů jdeš Ty. Existuje zákon a jeho výklad a u obou jde o to, že se musí umět použít a v tomhle případě je trouba ten co si nechal pokutu dát, protože pokud nepřekročil při předjíždění rychlost, či někoho neohrozil měl plné právo překážku předjet a je úplně jedno jakou má formu.
Stačí prostě v klidu argumentovat. S policisty vyhcázím vesměs dobře a že mě staví díky tomu jak moje auto vypadá neustále, ale vždycky jsme podiskutovali a z 90% jsem odešel takříkajíc s domluvou. Policista je jako šéf, nikdy neuzná svou chybu, ale je na tom hříšníkovi co dokáže ,,vybojovat,,.
Ale jak říkáš kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

tak tak, pokud je policista normální a chovám se k němu jako člověk, tak to pochopí. Mě taky jednou viděli, když jsem jel rychle, předjížděl, přes plnou, denně stojím na zákazu stání před barákem, někdy i na chodíku ve měste a dostal jsem pokutu jen jednou, když jsem jel jako spolujezdec nepřipoutaného řidiče a bylo to celkem za 200 (100 každý) a nemůžu říct o policajtech nic zlého, i když je nemám v lásce
   Návrat  
Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 22:05   Citovat  

Asi bych to ukončil jednoduše.... všude jsou DEBI.OVE (i u policie....sám bych mohl vyprávět) a kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde. Naštěstí si myslím, že převažuje většina, která je soudná a dokáže vcelku solidně posoudit, který přestupek a za jakých okolností je pro společnost opravdu nebezpečný a nebo ne.
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 22:55   Citovat  

prejeti plne cary neni poruseni zakazu predjizdeni, to si policajti ( mozna schvalne ) pletou. chce to jen nesouhlasit s prestupkem a nechat to postoupit do spravniho rizeni, pripadne se pak odvolat k spravnimu soudu.
   Návrat  
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 23:04   Citovat  

CRXMANN napsal:
Aha takže účastníkem silničního provozu je i cyklista

vrat se do autoskoly Chápeš!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 23:09   Citovat  

i kdys nekdo pojede na koni nebo na krave tak je ucastnik ne? OK
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 5:01   Citovat  

Brnďa napsal:

co já chodil do autoškoly, tak zvíře a člověk na kolečkových bruslích nebyli účastníky provozu ale teď už to bude jinak
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 6:59   Citovat  

Brnďa napsal:

Jo, nějakou takovou otázku jsem měl v testu v květnu...

- průvodce vedených nebo hnaných zvířat je účastník provozu na pozemních komunikacích, který doprovází zvířata jdoucí jednotlivě nebo ve stádech po pozemní komunikaci; průvodcem vedených nebo hnaných zvířat není chodec vedoucí psa,
- řidičem je i jezdec na zvířeti.

Jinak bohužel - i kdyby jel ten traktor nebo bába na kole 5 km/h,tak ho předjíždíte, nikoli objíždíte... Pak už bude jen na policajtovi,co udělá...
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 9:31   Citovat  

Minor napsal:
Není ve vyhlášce něco o tom, že musí zůstat nějaký volný pruh na projetí? Nechce se mi to hledat, ale odpověď by mě taky zajímala.

v jednosmerce musi zustat volny pruh alespon 3 metry a v obousmerce musi byt alespon 6 metru.
(alespon co si pamatuju...)
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 9:44   Citovat  

Hrošík napsal:
vrat se do autoskoly Chápeš!

Možná bys tam měl jít ty,pokud se ti nezdá,že cyklista je účastník provozu meetallll Nic jinýho Crxmann nekonstatoval Hihi
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 11:21   Citovat  

Achjo...co tady zase plácáte fízlové pořádnej výtlem I když, je tam B21a (DZ zákaz předjíždení) za jejíž porušení hrozí zákaz řízení MV na 6-12měs a 5-10K pokuta, tak platí STÁLE TOTO:

Zákaz předjíždění je standardně stanoven značkou B21a, která zakazuje řidiči předjíždět motorové vozidlo vlevo; motocykl bez postranního vozíku předjíždět však lze. To znamená, že lze předjíždět v daném místě kromě motorky i např. nemotorová vozidla (kola, zvířata apod.).

Kde je DZ B21a je na 10000% i plná čára. HOWK
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 11:31   Citovat  

ChuCky napsal:
Achjo...co tady zase plácáte fízlové pořádnej výtlem I když, je tam B21a (DZ zákaz předjíždení) za jejíž porušení hrozí zákaz řízení MV na 6-12měs a 5-10K pokuta, tak platí STÁLE TOTO:

Zákaz předjíždění je standardně stanoven značkou B21a, která zakazuje řidiči předjíždět motorové vozidlo vlevo; motocykl bez postranního vozíku předjíždět však lze. To znamená, že lze předjíždět v daném místě kromě motorky i např. nemotorová vozidla (kola, zvířata apod.).

Kde je DZ B21a je na 10000% i plná čára. HOWK

a bagr,teda? HaHaaa
Btw,tyhle motory se dávaly do čeho?
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 11:47   Citovat  

spoon napsal:
a bagr,teda? HaHaaa
Btw,tyhle motory se dávaly do čeho?