Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 20:34   Citovat  

co já vím, tak facelift byl od 4/1999

sorry za offtopic
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 20:46   Citovat  

zvolil bych 6g 1,5vtec OK - jedno jestli predaface bo poface OK mluvim z vlastni zkusenosti..mel sem jak 1,4 66kW a mam ted 1,5 84kW
   Návrat  
Dejva je teď offline  Dejva
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 20:49   Citovat  

david.hammer napsal:
Ja mam taky facelift a je vyroben 11/1998 a do provozu az 1999, jinak co se tyce pofaceliftu, tak to co rikal hellborn je asi tak vse, jeste v poface jsou lepsi sedacky, ty v predface stoji za prd, tyhle maji lepsi bocni vedeni a jsou pevnejsi. Jinak mel jsem 1.4 90ps a 1.5 114ps poface mam ted a uprimne musim rict, ze pocitove jede 1.5 trochu lepe a jedzim za 6-7l spotreby na 100km/h v 1.4 jsem jezdil prumerne o 1l vice. Jinak kdyz uz bych se rozhodoval, tak bych vzal 1.5 pofacelift, sice se tezko schani a drzi si cenu, stale kolem 90.000Kc, ale myslim si ze se vyplati si priplatit, pofacelift vypada lepe a ma nektera vylepseni (myslim ze i problem s praskajicimi svody je od pofaceliftu vyresen) a je to navic posledni civic, ktery se vyrabel v JPN, coz je taky vyhoda kvuli kvalite zpracovani. Navic 1.5 r.v 99 si drzi cenu, takze kdyz bych pak chtel treba silnejsi, tak zase tolik netratis.

Někde jsem tady četl, že na před facelift je více dílů z druhovýroby? Můj rozpočet na Civica je do 80.000 Kč. Takže to vidím na před facelift s 1.4. Jinak díky všem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 20:51   Citovat  

Hlavator napsal:
zvolil bych 6g 1,5vtec OK - jedno jestli predaface bo poface OK mluvim z vlastni zkusenosti..mel sem jak 1,4 66kW a mam ted 1,5 84kW

Můžeš prosím rozvést. + a - jednotlivých motorů.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 20:58   Citovat  

vasa napsal:
mužeš si koupit třeba 1.4 a dat na ni hlavu z motoru D16Z6 což je jednovačkovy vtec,vše perfektne sedi a vykon taky supr,spotřeba dolu. Vic na tudy odkaz nebo se mi podivej do garaže jak to asi vypada.S touhle přestavbou se ti otvirá svět tuningu motoru 1.4

Rád bych se tomuto vyhl, nejsem mechanik, garáž nebude. Hrabat se na vrakovištích, kde končí šmelina se mi nakupovat moc nechce. Rád bych to vyřešil výběrem toho pravého motoru při koupi. Ale kdo ví?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:10   Citovat  

Dejva napsal:
Můžeš prosím rozvést. + a - jednotlivých motorů.

1,4ka ma kratsi prevodovku a tim padem jde slusneji do otacek..ale jak psal david..spotreba cca 1-1,5l vyssi,vykon mensi a poznas ze ji dochazi dech mnohem drive nez 1,5ce

ta ma delsi prevodovku s ohledem na snizeni spotreby ale samozrejme cca 30kW navic je znat a po cca 3,5tis kdy jede uz jako 16V je celkem slusne svizna..muzu porovnavat OK

muj poface-loketka,klima vyhrivany elekt.zrcatka,elekt.okynka atd lepsi sedacky

tedy spokojenost

s 1,4kou usetris pri prvotnim vydaji..ceny jsou nize a nedrzise tolik jako u eVtecu-naopak po praze nebudes asi jezdit jako ja za cca 6,5-7l ale min. bych to videl na tech cca 8l- budes mit motor o 30 po vyndani restriktoru cca o 20kW slabsi proti 1,5ce

ovsem slusna poface 1,5 opravdu cca 90tis vyse
   Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:11   Citovat  

to byl jen priklad možne upravy techto motoru.osobne sem se nikde nehrabal a sehnal si to sic po dlouhem hledani,ale komplet za dobry penize a přehozeni je maličkost.Kdyz mas penize tak ti to jiste nekdo rad upravy.Ja si to konkretne delal vse sam a nebyla to zas takova dřina
   Návrat  
Sitcom je teď offline  Sitcom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:14   Citovat  

Sem za nazor 6G 1.5 Vtec-e 84kW to je brko Úsměv tahá to skvěle když na to dupneš a jinak po Praze můžeš jezdit na spotřebu.
Pokud se ti líbí Hatche typu Focus tak chápu že by tě možná 7G lákalo Velmi šťastný Ale jak už tady padlo designově 3D a 5D kromě Type-R jsou podle mě strašný Velmi šťastný
Celkově asi záleží kolik chceš investovat - ale Honda dobrá volba .. Btw nech orgo volant s Bagem Mrk aspoň než rozstřelíš první auto Velmi šťastný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:17   Citovat  

Z mého pohledu je rozdíl mezi 1,5 a 1,4 ve spotřebě tak 0,5 litru a ve výkonu "pocitově" max. 10 koní ... možná ani to ne ...

já bych vybíral hlavně podle celkového stavu auta ...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:25   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, přesně tak...

Dej na 1.5 převodovku z 1.4 nebo pak to chce DOHC Vtec...

Nestačilo by upravit jen stálý převod? Sehnat nevylítanou převodovku asi nebude jen tak.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:26   Citovat  

Rom. napsal:
Z mého pohledu je rozdíl mezi 1,5 a 1,4 ve spotřebě tak 0,5 litru a ve výkonu "pocitově" max. 10 koní ... možná ani to ne ...

já bych vybíral hlavně podle celkového stavu auta ...

To si taky myslím.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 21:40   Citovat  

Dejva napsal:
To si taky myslím.

jak si muzes myslet ty? kdyz si v tom nikdy nejel! ja osobne rikam ze moc dobre vim jak jedou obe..mel sem obe..a jezdil v 1,4ce rok a 1,5ce jezdim cca 3/4 roku..pravidelne..v obou najeto pres 10tis km..rikam ze to neni ani 0,5l a uz vubec ne 10koni pořádnej výtlem HaHaaa Velmi šťastný samozrejme pokud 30-20kW navic bere pocitove jako 10koni jeho vec a jeho usudek..uz sem si s tim dal par ostrejsich akci s jinyma autama..a fakt nemam pocit ze to co zvladla v 6tis tockach je o 10koni vic nez 1,4ka pořádnej výtlem

ale nikomu neberu nazor..rikam jak to cejtim a jak mam najezdeno.. papa

pokud chces radny vykon si kup Vti bo CTR.. VTEC ale to za 80 nebude KO
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:01   Citovat  

Hlavator napsal:
jak si muzes myslet ty? kdyz si v tom nikdy nejel! ja osobne rikam ze moc dobre vim jak jedou obe..mel sem obe..a jezdil v 1,4ce rok a 1,5ce jezdim cca 3/4 roku..pravidelne..v obou najeto pres 10tis km..rikam ze to neni ani 0,5l a uz vubec ne 10koni pořádnej výtlem HaHaaa Velmi šťastný samozrejme pokud 30-20kW navic bere pocitove jako 10koni jeho vec a jeho usudek..uz sem si s tim dal par ostrejsich akci s jinyma autama..a fakt nemam pocit ze to co zvladla v 6tis tockach je o 10koni vic nez 1,4ka pořádnej výtlem

ale nikomu neberu nazor..rikam jak to cejtim a jak mam najezdeno.. papa

pokud chces radny vykon si kup Vti bo CTR.. VTEC ale to za 80 nebude KO

Souhlasil jsem s tím, že nejdůležitější je technický stav. Tak to valím bulvy Zapomeň na těch 30 Kw, jak se s nimi tak rád oháníš. Nejdu pod 66 Kw, takže rozdíl je 18 Kw/ 25 HP. Nemusíš mě poučovat, že VTI za 80 tis. nebude. To vím i bez tebe. Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:11   Citovat  

Dejva napsal:
Souhlasil jsem s tím, že nejdůležitější je technický stav. Tak to valím bulvy Zapomeň na těch 30 Kw, jak se s nimi tak rád oháníš. Nejdu pod 66 Kw, takže rozdíl je 18 Kw/ 25 HP. Nemusíš mě poučovat, že VTI za 80 tis. nebude. To vím i bez tebe. Mrk

njn..clovek poradi a pak najednou poucuje pořádnej výtlem

me jen zarazi jak sou dycky vsichni chytry co se tyka porovnani 1,4 a 1,5..jak je to vice mene to same +10 koni atd..bohuzel vlastnici co meli obe jako treba ja nebo david mluvi vetsinou opacne to mi hlava nebere

jo a 30kW se rad ohanim jen v tvoji hlavicce to mi hlava nebere

ale to je jedno..popsal sem pro a proti..dal me to nezajima papa
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:32   Citovat  

Ja mel taky obe dve, dokonce i 1.6esi 125ps a jelikoz mam trochu snizeno ted, tak pocitove mne econom jede stejne jako 1.5 e-vtec, proste tam nahore ten rozdil oproti 1.4 je a ja ho citim dost Úsměv. Proste 1.5 114ps je skvelej motor! Hlavator mysli asi 25ps a ne 30kw, asi se preklil (115-90=25ps Úsměv ). Jinak samozrejmne nejdulzetijsi je opravdu stav vozidla. dave
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:35   Citovat  

Hlavator napsal:
njn..clovek poradi a pak najednou poucuje pořádnej výtlem

me jen zarazi jak sou dycky vsichni chytry co se tyka porovnani 1,4 a 1,5..jak je to vice mene to same +10 koni atd..bohuzel vlastnici co meli obe jako treba ja nebo david mluvi vetsinou opacne to mi hlava nebere

jo a 30kW se rad ohanim jen v tvoji hlavicce to mi hlava nebere

ale to je jedno..popsal sem pro a proti..dal me to nezajima papa

Inteligentní názory a rady ocením. Ona pravda bude někde uprostřed. Ti co mají 1.4 se budou "utěšovat", že to není zas tak velký rozdíl. A ti co mají 1.5 zase budou neradi přiznávat, že to není až tak velký rozdíl.
   Návrat  
engine je teď offline  engine
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:55   Citovat  

Dejva napsal:
Inteligentní názory a rady ocením. Ona pravda bude někde uprostřed. Ti co mají 1.4 se budou "utěšovat", že to není zas tak velký rozdíl. A ti co mají 1.5 zase budou neradi přiznávat, že to není až tak velký rozdíl.

Já nemám ani jednu, ale připadá mi, že ta 1.4 jede hodně pěkně.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:59   Citovat  

engine napsal:
Já nemám ani jednu, ale připadá mi, že ta 1.4 jede hodně pěkně.

Jede,ale např. při předjíždění jde sice líp odspodu,ale pak ten výkon chybí - ve švárově 1.4 jsem si musel trošku upravit styl předjíždění než jak jsem byl zvyklý z 1.5...
   Návrat  
engine je teď offline  engine
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 23:04   Citovat  

Hellborn napsal:
Jede,ale např. při předjíždění jde sice líp odspodu,ale pak ten výkon chybí - ve švárově 1.4 jsem si musel trošku upravit styl předjíždění než jak jsem byl zvyklý z 1.5...

Věřím, že ta 1.5 je ještě o kus dál, ale 1.4 jede pěkně na to, že je to jenom 1.4. Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina