Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spotreba Civic 1.4
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
noreking je teď offline  noreking
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 11:24   Citovat  

Ahojte koupil sem si Civica 96r.v. a mam problem se spotrebou teda chci se zeptat jesti normlani ze mi zere 1.4 66KW 10LITRU to nemam ani zapnutou klimu ..auto moc nevytacim radim u tech 2000-3000 otacek ... nevite kde by mohla byt chyba ? jezdim tak z pulky mesto a z pulky dalky..

Dik za jakoukoliv radu OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 11:31   Citovat  

ja sice radu nepridam, ale mam 3d z roku 1997 a mam spotrebu 7-8 l podle stylu jizdy a to nekdy jdu az do 7000rpm,ale to jen zridka.....jezdim, tak jako ty, tak z pulky mesto a z pulky dalku....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 12:18   Citovat  

Takovou spotrebu mam na integre a to ji obcas vytacim...
Na civicu coupe 95 s 1.5 (74kw) jsem stejnym stylem jezdil kolem 7 litru
Takze si myslim, ze tech tvojich 10 litru zas tak v norme nejsou... ale s tvym autem zkusenosti nemam, jenom sdilim nazor a porovnavam s jinymi Honda
Mas to jenom v zime nebo i normalne? Jezdis kratke vzdalenosti?
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 12:33   Citovat  

no já měl civica 96 1,4 66KW,toho anglána,a jako normální průmerná spotřeba byla 6,3....a dalo se s ní jezdit i za 5,5
   Návrat  
TopGun je teď offline  TopGun
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 13:34   Citovat  

Citis nejaky ubytok vykonu ? Zmeraj si napr. zrychlenie 0-100kmh. Ak ti chyba vykon, znamena to, ze je problem s casovanim auta (zapalovanie/rozvodak) a musis viac stupat na plyn, aby auto chodilo.
Ak ubytok vykonu necitis, bud sa ti benzin straca v motore, alebo mimo neho. Zmeraj napetie na lambde (podla servisneho manualu). Ak pri zahriatom motore a mierne stlacenom plyne lambda dava dlhodobo okolo 0.5 Voltu, znamena to, ze motor je OK, benzin ti uteka prasknutou hadickou. Ak lambda dava ine napetie (pravdepodobne blizke k nule), do motora sa vstrekuje privela benzinu (fuel booster, pripadne vadne vstrekovace). Teoreticky moze byt aj vadna lambda, alebo senzor v rozdelovaci, ale to sa detekuje tazsie. Skontroluj si volnobezne otacky a vzduchovy filter pre pripad...
   Návrat  
Cubanito je teď offline  Cubanito
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 13:43   Citovat  

10litrů průměr je na tenhle motor nestandardní...co lambda, nedává moc bohatou směs? necítíš uvnitř výpary? zkontrolovat kat, těsnost výfuk. potrubí... Cooo???
   Návrat  
blejzin je teď offline  blejzin
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 14:26   Citovat  

Mám to stejný auto, japonca 96 a žere mi to přesně 10, jezdim většinou po městě. Vic jak 3 tisíce tomu taky nedavam, jen zřídka.Mam ho dva měsíce.Taky nevim co s tim to mi hlava nebere
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 14:41   Citovat  

Po městě a krátké trasy možná (i když zombie s 1.4 r.99 jezdil i ty krátké trasy max za 8l)), ale mimo není problém 6l a to při svižném tempu! V zimě je spotřeba o něco vyšší...
   Návrat  
blejzin je teď offline  blejzin
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 15:10   Citovat  

Jo jo beru to trochu s nadhledem. Přece jenom je zima a jezdim 5km sem 5 km tam. Uvidim v létě
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 16:04   Citovat  

ja kdyz jezdim v zime 5km tam a 5km zpatky tak mi rucicka klesa na ocich...
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 16:20   Citovat  

Civic 3D 1,4 90 koní, 1999. Nejméně 6,1; průměr v létě 6,4; průměr v zimě 6,8; město v zimě a za volantem manželka = 8,0 litrů.
   Návrat  
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 22:40   Citovat  

tak v zime jezdim za 10l ja po meste...a to nemam 1.4ku
tze bude nekde neco spatne
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.12.2007 , 22:46   Citovat  

no jelikoz tomu moc nerozumim tomu promerovani lambd atd... tak asi auto necham otestovat nekde v servisu at tam neco nezkazim .. myslel sem jestli to neni nejaka bezna vada jako treba u Fordu kdy blbe cidla teplty naelaji o hodne vetsi neplechy... vsem dekuji ..popr.pak dam vedet jak to dopadlo a co to bylo teda jestli mi to nekdo zjisti Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.12.2007 , 14:41   Citovat  

tak sem jeste jednou zkusil spotrebuju prepocitat a to tak ze sem do uplne prazdne nadrze nacerpal presne 10litru a cekal kolik najedu no a najel sem 80km to mi vychazi skoro 12litru .. a to je docela dost uz na 1.4ku....a taky pri rannim startovani mi otacky nejak skacou nahoru a dolu cca 300 - 1500ot nekolikrat a pak se to po chvili uklidni a drzi ..ale mam i pocit ze se mi nejak ztraci vykon protoze na 90Hp to moc nejede ... kdyz to srovnam z mym druhym autem ktere ma 75HP a to lita svizneji teda.... zkusim se podivat na filtry a vymenim je a asi me ceka drahy servis Bueee
   Návrat  
wynzel je teď offline  wynzel
PříspěvekZaslal: 13.12.2007 , 14:57   Citovat  

Normálně zkus zajít na diagnostiku to máš asi tak 500 né v hondě a jestli je to lambda což je dost pravděpodobné tak by to měli zjistit
   Návrat  
wynzel je teď offline  wynzel
PříspěvekZaslal: 13.12.2007 , 15:00   Citovat  

to né za 500 není jako že nemáš jít do hondy ale jako odhad ceny. Na internetu sem se díval a cena diagnostiky v Hondě je fakt kolem 500
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.12.2007 , 18:13   Citovat  

žena jezdí se stejným autem (EJ9) 1,4i 96, v létě průměr 6,5, v zimě 7,5
za 10 průměr jezdím s Accordem 2,2i 110 kW OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.12.2007 , 19:11   Citovat  

jj na tu diagnostiku pujdu urcite... doufam ze to bude jenom tou lambdou zmatenej
   Návrat  
Neph04 je teď offline  Neph04
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 10:13   Citovat  

Civic anglan 98, 1.4iS 66kw a dlouhodobe 7.75l (vc zimy)..

9.09l kratkodobe ve meste ted pres zimu .. to byly trate 2-3Km tam a zpet..
8.5l po meste pres zimu "dlouhy" trate .. + pulhodinovy cekani v zacpach
6.3l v lete dalnice/okresky malokdy do mesta, ale svizna jizda..

Ted mi u PK menili rozvod, seridili predstih, vymenili olej a filtr atd.. auto jezdi o 300% lip.
Sem z neho nadsenej tak uvidim jak na tom bude spotreba..snad ji dostanu o pul litranku dolu i kdyz se mi chce tocit k peti svatoušek
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.12.2007 , 17:23   Citovat  

tak tedka mi volali ze sevisu ze to hodily na pocitac a vsechno je v poradku ale zjistily nahodou ze mi unika benzin pres nejakou hadicku .. takze oprava minimalni ... takze problem vyresen ... a muzu jezdit konecne levne Velmi šťastný pak jeste kdyz tak napisu o kolik mi ta spotreba klesla... doufam ze aspon na tech 8l OK
   Návrat  
Destroyed je teď offline  Destroyed
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 10:07   Citovat  

jak čtu mam ten samej problém ... prijde mi vážne moc velka spotreba na to že to je 1.4 55kw takze to může byt l.sonda a nebo se někde stráci benzín jo ? asi bych to videl taky tak zajet do PCE do Hondy a tam mi to snad Zjistí co a jak je za problém ne ? ale asi to bude pálba to mi hlava nebere
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 10:30   Citovat  

kontrolka motoru ti nesviti?
volnobeh mas v pohode?
motor se ti normalne ohriva a topeni topi jak ma?
jak to startuje za tepla a za studena?
jak vypada konec vyfuku? neni nahodou i naraznik od sazi a z vyfuku jde citit smrad po benzinu?

nemas nejakyho schopnyho elektrikare kamarada s multimetrem? stahni si manual, a zmer zakladni cidla motoru,MAP - cidlo podtlaku v sani na klapce,IAT - cidlo teploty nasavaneho vzduchu v airboxu, cidlo teploty chladici kapaliny (cidlo pro ecu - jsou 2 jedno pro budik teploty a druhe pro ecu - jsou pod rozdelovacem, potom zkontrolovat lambda sondu, pokud je vse ok tak jestli mas v poradku vzduchovy filtr a nebo zkontrolovat vyfuk jestli neni nekde vysypanej nebo neni katalyzator v tahu - rozdelat vyfuk a zkontrolovat jestli je pruchozi jak ma byt
PS: Manual mas TADYPDF a je v cestine
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 10:44   Citovat  

1.4 civic 6G 97
léto benzín 5,5L E85 7L
zima benzín 6,9L

trasy do 10km
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 11:23   Citovat  

Doomm napsal:
kontrolka motoru ti nesviti?
volnobeh mas v pohode?
motor se ti normalne ohriva a topeni topi jak ma?
jak to startuje za tepla a za studena?
jak vypada konec vyfuku? neni nahodou i naraznik od sazi a z vyfuku jde citit smrad po benzinu?

nemas nejakyho schopnyho elektrikare kamarada s multimetrem? stahni si manual, a zmer zakladni cidla motoru,MAP - cidlo podtlaku v sani na klapce,IAT - cidlo teploty nasavaneho vzduchu v airboxu, cidlo teploty chladici kapaliny (cidlo pro ecu - jsou 2 jedno pro budik teploty a druhe pro ecu - jsou pod rozdelovacem, potom zkontrolovat lambda sondu, pokud je vse ok tak jestli mas v poradku vzduchovy filtr a nebo zkontrolovat vyfuk jestli neni nekde vysypanej nebo neni katalyzator v tahu - rozdelat vyfuk a zkontrolovat jestli je pruchozi jak ma byt
PS: Manual mas TADYPDF a je v cestine
takže : Kontrolka motoru nesvití volnobeh je tak jak má být nekolisaji nic vyfuk je krasně čistý nečudí saze nejsou žadný až tedy teď po upravě z 55kw na 66kw co jsem tady dočetl tak jsem si dnes rano všíml že na snehu jsou černý kapicky smes s olejem takže to musim nejak vyresit ale to sem nepatri kdyz tam dam zatky ten originál plíšek tak otacky a vse motor spaliny jsou v Normálu leda pak vyzkouset to napojeni a zjistit to to mi hlava nebere
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 11:44   Citovat  

zkus teda vsechno promerit podle toho co jsem ti napsal podle manualu a dej vedet jestli je vsechno ok nebo neni
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 11:55   Citovat  

Doomm napsal:
zkus teda vsechno promerit podle toho co jsem ti napsal podle manualu a dej vedet jestli je vsechno ok nebo neni
určitě napisu zatím díky... přátele
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 16:43   Citovat  

Takže po nedávné upravě z 55kw na 66kw jak jsem se dočetl v jíném tématu tak jsem přišel na jednu věc žačnu spotřebou včera večer jsem natankoval 400kč a mám tam 50km tzn že dnes pojedu večer pryč 10km dál a můžu tankovat znova protože se blíží hladové oko ... Bueee dalsí dnes jsem zjistil ze mi to coudí vic než pred upravou myslim si že je asi sonda v čudu ne ? přijde mi ze se ten benzín nestíhá spalovat a jde ho tam moc proto mě to asi coudí což by mohla byt ta l sonda a dalsi problém mam takový že mi zustava vyset Plyn když jedu a zastavím mam otačky na 1500 a víš když ten pedal pritahnu zpatky tak spadnou ihned na 500 a zhoupnou se na původních 800 což by bylo takže me prijde ze mam otevrenou škrtící klapku vypada to taky jako kdyby nekdo proboha zakratil plynové lanko a pak to tam dal zpatky tím i pak otevre nemalo o mm klapku Myslite ze tohle všechno mam veliky vliv na tak velikou spotřebu ????? nenapadá mě nic jiného jen to dat do stavu původniho a zajet na diagnostiku motoru to mi hlava nebere to mi hlava nebere
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 17:22   Citovat  

Jestli ti to nedělá to těsnění tvé vlastní výroby. Být tebou dám tam prostě original bez restriktoru za 130Kč. Je blbost aby si měl s origo těsněním vše v pořádku a při tom tvým těsnění totálně rozhozenou spotřebu atd.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 18:21   Citovat  

Kynio napsal:
Jestli ti to nedělá to těsnění tvé vlastní výroby. Být tebou dám tam prostě original bez restriktoru za 130Kč. Je blbost aby si měl s origo těsněním vše v pořádku a při tom tvým těsnění totálně rozhozenou spotřebu atd.
to koupím v každý prodejně autodilu ? nebo specl od Hondy ?
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 18:40   Citovat  

Asi to dokážou objednat i ostatní obchody či servisy, ale original číslo je 16176-P2A-004, alespoň pro můj D14A3 motor. Podle tohodle čísla ti to objedná určitě i servis, obchod, nebo přímo v original Honda.

Nechceš sem hodit fotku toho tvýho výřezku? Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
spotreba Civic 1.4
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina