Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
řazení s meziplynem je zbytečný
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 9
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 13:58   Citovat  

Takže tě mám nechat psát tady blbosti a plést lidem hlavu? Jsi na foru, tak necekej ze tu nebudes prispivat jen ty...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 14:00   Citovat  

Ja meziplyn pouzivam a urcite to neni na skodu. Behem podrazovani je to docela hodne znat, ze to tam lip a nenasilne sedne. Takze proc to nepouzit. Urcite to je neco, co prevodvce a spojce nikterak neuskodi... Nejsem zavodnik ani znalec, je to jen muj nazor Úsměv G4G
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 14:10   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Takže tě mám nechat psát tady blbosti a plést lidem hlavu? Jsi na foru, tak necekej ze tu nebudes prispivat jen ty...

Hlavně že ty tady lidem tu hlavu nepleteš viď?? Meziplyn při sešlápnutý spojce to je tvuj názor co jsem si tady přečet a to maji jako lidi brát važně???
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 14:10   Citovat  

optimas napsal:
To jsem jenom tak plác ,ale dejme si ruku na srdce kdo z vás tady jezdí předpisově. Ani 1% tu nenajdeš.

to by si se hodně mýlil podle příspěvků tady víc jak 80% lidí neví co je to jízda mimo zákon
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 17:03   Citovat  

optimas napsal:
Hlavně že ty tady lidem tu hlavu nepleteš viď?? Meziplyn při sešlápnutý spojce to je tvuj názor co jsem si tady přečet a to maji jako lidi brát važně???

Myslíš si že nepomáhá? Mysli si to dál, já jen z vlastní zkušenosti vím, že když jsem ho při brždění na mokru na okruhu nedávál, tak při brždění a následným podřazení mi auto ulítávalo rovně, když jsem ho dával tak pohoda...

A teď mi řekni co máš vyzkoušený a osvšdčený ty? chytráku....
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 17:10   Citovat  

posero napsal:
to by si se hodně mýlil podle příspěvků tady víc jak 80% lidí neví co je to jízda mimo zákon
asi tak, urcite nestojim o to, abych prisel o papiry jen proto, ze budu jezdit jako dement. Po meste jezdim predpisove a mezimesto da se rict taky. Pokud se chci vyradit, tak je tu moznost volnych jizd na okruzich.... Jinak ja meziplyn pouzivam, behem podrazovani jde znat, ze to lepe sedne, takze nema duvod s nim neradit...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 18:39   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Myslíš si že nepomáhá? Mysli si to dál, já jen z vlastní zkušenosti vím, že když jsem ho při brždění na mokru na okruhu nedávál, tak při brždění a následným podřazení mi auto ulítávalo rovně, když jsem ho dával tak pohoda...

A teď mi řekni co máš vyzkoušený a osvšdčený ty? chytráku....

Je rozdíl sešlápnout spojku vyřadit pustit spojku dát meziplyn sešlápnout spojku a zařadit nižší stupeň ,ale co jsem tu čet tak ty jsi zastáncem jiného nesmyslného systému a to sešlápnout spojku vyřadit dat meziplyn pustit spojku dat ji znova a podřadit stakovym paskvilem jsi souhlasil a psal ho cocks

tohle psal cocks: "Nevim jestli jsem to dobře pochopil..ale...každopádně..pokud jedu dejme tomu 100-120kmh a potřebuju předjet a dávám tam za 3 (podřazuju o dva dolů) tak tam "meziplyn" - tim myslim ten falešnej, bez vyřazení do neutrálu - vždycky dám protože to pro to auto jakožto stroj není taková pecka..........kdybych totiž neudělal tento mnoha lidmi odsuzovaný úkon, tak bych tomu autu docela naložil.... "

Nechápu ten smysl tehle věci je totiž k lejnu

A ty mu tu kravinu ještě schvaluješ která je k ničemu: "To co popisuje cocks je asi k tomu, abych při podřazení o dva kvalty neztratil rychlost, vyrovná tudíž otáčky a při puštění spojky auto neškubne, nezpomalí ani nic... Navíc šetří spojku."

Tohle totiž vubec nemá nic společnýho s 2x sešláplou spojkou a meziplynem to je jen paskvil co si někdo myslí že to je tak správně. Ještě že ty vaše auta mají synchrony v naklaďaku bez synchronu by ti tohle zlomilo ruku
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 18:50   Citovat  

Ty to pořád nechápeš a tudíž to nemá cenu rozepisovat. Tobě jde o šetření synchronů, mě jde o to zůstat na cestě. Synchrony při mojim používání vydržej cca 400tkm, tak nemá cenu je řešit... Já spíš řeším to, abych byl rychlej na okruhu a zůstal krásně v klidu na dráze...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:01   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Ty to pořád nechápeš a tudíž to nemá cenu rozepisovat. Tobě jde o šetření synchronů, mě jde o to zůstat na cestě. Synchrony při mojim používání vydržej cca 400tkm, tak nemá cenu je řešit... Já spíš řeším to, abych byl rychlej na okruhu a zůstal krásně v klidu na dráze...

ale proč nedát dvě spojky? spojit příjemné s užitečným?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:03   Citovat  

Protože je to pro mě nepohodlné... Dělat to budu, až budu muset... A výměna synchronů v převodovce je uplně minimální výdaj co se týče provozních nákladů na moje auto... Ikdyž mě to asi nikdy nečeká...
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:06   Citovat  

1) uvedomit si rozdíl mezi nakladakovou prevodovkou a prevodovkou v osobaku
---> u NA se posouvaji ozubena kola po hrideli, u OA se posouvaji synchronizacni spojky.
my se budeme zajimat o prevodovku osobniho auta - kdyz mame neutral pres spojku se otaci vsechna ozubena kola ve skrini prevodovky vystupni hridel se neotaci. kdyz jedeme na rychlostni stupen synchronizacni spojka na danem prev. stupni spojuje hridel a dane ozubene kolo, -> prenasime kroutici moment
2) proc se pouziva "jednospojkovy meziplyn"
---> pri sportovni jizde s vozidlem co je vybaveno kulisou razeni do H nastava otazka jak volit jednotlive prev.stupne co nejrychleji, pri razeni smerem nahoru neni co resit spravna koordinace pohybu zaruci rychle prerazeni, ale co pri podrazovani, mame napr 4. prev.stupen, brzdime, seslapujeme spojku, prerazujeme na 3. prev.stupen a poustime spojku. Hacek je v dobe prerazovani ( pokud mame na trati 10 zatacek a u kazde v prumeru podradime o 2 rychlostni stupne, tak je cas podrazeni cca 1s = 2s pred kazdou zatackou to je 20 s pouze na podrazeni. Mejme tuto situaci znova, 4. prev stupen brzdim spickou prave nohy levou vyslapavam spojku ( v tuto chvili se vsechno oz. kola v prevodovce stale otaceji diky zarazenemu rychlostnimu stupni ) pridavam plyn patou prave nohy ( stale vyslapnuta spojka) radim 3 prev stupen poustim spojku a brzdu a pridavam plyn na prujezd zatacky takoveto podrazeni trva zlomek doby nez klasicke bez pridani plynu, takze ve vysledku usetrime slusny cas jen na podrazeni, vyuziti v provozu, mensi razove namahani hnaci soustavy
3) o co nam jde u NA vyrovnavame meziplynem s dvojitou spojkou otacky predlohoveho hridele a hridele hnaneho, ale u OA jsou vsechna kola v zaberu takze vyrovnavame otacky motoru vuci otackam predlohoveho hridele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:09   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Protože je to pro mě nepohodlné... Dělat to budu, až budu muset... A výměna synchronů v převodovce je uplně minimální výdaj co se týče provozních nákladů na moje auto... Ikdyž mě to asi nikdy nečeká...

to chce jen trénovat, jinak máš v autě asi celkem nasypáno ldyž GO převodovky je pro tebe minimální výdaj HaHaaa
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:14   Citovat  

posero napsal:
to chce jen trénovat, jinak máš v autě asi celkem nasypáno ldyž GO převodovky je pro tebe minimální výdaj HaHaaa

jj, jedno soukolí se synchronem je jen za 15000,- Kč HaHaaa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:15   Citovat  

cr4sh3r napsal:

No jo,ale se synchrony jsou dost často poškozována i kola a přesuvníky...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:25   Citovat  

Rom. napsal:
jj, jedno soukolí se synchronem je jen za 15000,- Kč HaHaaa

Co to je za castku kdyz mi vydrzi 10let pak...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:26   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Co to je za castku kdyz mi vydrzi 10let pak...

čti pozorně, jedno soukolí
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:31   Citovat  

je zajímavé, u kolika VTi (o ED9kách ani nemluvím) jsem se setkal se "škrtající" převodovkou ... taky bylo pro majitele podřazování s meziplynem zbytečné to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:32   Citovat  

cr4sh3r: zajmaly by mě tvoje časy na okruzích, podle toho co píšeš to je v mostě pod 2min
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:43   Citovat  

já to chápu že na meziplyn kašle, já na shuttle také nějaké počítání zubů neřeším Velmi šťastný 20 let stará převodovka už jde stejně do finále papa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:56   Citovat  

cr4sh3r napsal:

A ty na tom okruhu jezdíš WTCC o titul mistra světa nebo tam máte za nejrychlejší kolo nejakou výhru?? Ja to pořád nechápu co je lepší byt o 2sec. rychlejší a mit rozvalenu převodovku nebo ji mit v poho a zajezdit si i příště. Dle tvého o 2sec. rychlejší a mít z toho prd. Pak se člověk muže divit že si koupí auto a škrtá mu převodovka a říká si sakra čím to asi muže byt proč se to stalo a ono kolega jezdí o titul mistra pořádnej výtlem
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:57   Citovat  

můj názor je ten,že to co dělá ten závodník na tom videu,nemá s meziplynem až tak moc společného. Dělá to při prudkém brždění( takovém,které málokdy zažijeme) a caká tam plyn s vymáčklou spojkou,jen proto aby motor nedostal prdu(kdo má auto s dvojhmoťákem bude vědět),jeho závodní převodovka si s tím podřazením poradí-navíc podřazuje a brzdí! V závodních kárách se ani moc nepodřazuje před započetím předjetí-na to mají trošku jiné koně...

Shrnuto z pohledu dlouholetého truckera: meziplyn se dává jen a půouze směrem dolů! Dvojtá spojka jen směrem nahoru. U nových aut toto všecko odpadá,vyjma jízdy v terénu a v prudkém kopci s nákladem-tam si zkuste chlapci nedat při podřazení meziplyn a pochopíte Newtonovy zákony,to auto má tendenci se stavět na zadní pořádnej výtlem
samozřejmě jen pocitově,ale kabina propéruje tak o 30 cm,to určitě.O bezsynchroních převodovkách se už nemá cenu bavit.

Toto téma jsem tu už řešili a je prostě asi normální,že mlaďoši ne a ne pochopit,že jejich velký vzor,nesjpíše táta nebo bratr dělajíí někde chybu a že vlastně ten plyn s vymáčklou spojkou je tak jen na vyšší spotřebu........
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 20:33   Citovat  

kaccerr: Tak ja nevim, ale zkus se podivat na toto video, konkretne na spolujezdce v civicu a jeho hlavovou operku v 5. sekunde:

Odkaz

Myslis, ze kdyby ridic udelal tu "chybu" co "je tak jen na vyšší spotřebu", ze by to s nim taky tak skublo? Ja tvrdim ze neskublo. Jestli je teda lepsi jezdit jak vetsina lidi, vcetne toho na videu, nebo pouzit "plyn s vymáčklou spojkou" at uz si kazdy rozhodne sam. Kdo je nauceny dvojitou spojku, ten to neresi, ale ne kazdy je ochotny se to ucit nebo pouzivat. V tom pripade bych rekl, ze je precejen lepsi srovnat otacky, byť i pres spojku, nez nedelat nic.
citace:
U nových aut toto všecko odpadá

Predstav si to podrazeni z videa v zatacce, v desti nebo na snehu, nejlip se zadnim nahonem a na hranici prilnavosti... porad to odpada? porad si myslis ze je to i v teto situaci s jednou spojkou jen na vyssi spotrebu?

Jinak souhlasim s tim co napsal Destak. U podrazeni s jednou spojkou a srovnanim otacek vidim nejvetsi vyhodu v "mensim razovem namahani hnaci soustavy". U dvojite spojky je jako bonus i nizsi opotrebeni prevodovky.
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 20:43   Citovat  

zaujimava debata ,este pridam
medziplyn prevodovke pomoze zrovnanim otacok ale ako to pomoze spojke ako tu zaznelo ?
v konecnom stadiu sa musi zoslapnut 2x takze sa skracuje zivotnost spojky podla logiky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 21:12   Citovat  

já jsem psal,že to pomůže leda v tom,že motor nedostane takovou prdu a to cuknutí je jen o motoru..ale pokud vám všem jde jen o to aby motor necuknul s vaší tělesnou schránkou a na celé hnané ústrojí dlabete-vaše věc,nechci ani vědět jako točivé momenty se odehrávají na hřídelích při tom co udělal ten maník v tom civicu-znova říkám(můj názor ať mě konstruktér jestli tu je vyvede z omylu) plyn s vymáčklou spojkou znamená hladší přechod co se týče motoru-vše ostatní dostává prdu jako bejk,klasický meziplyn udělá stejnou věc jako výše,navíc je mnohem efektivnější (neplést s efektním) ve vztahu kdalšímu zrychlení a co je nejdůležitější je šetrný k celému vozu.

PS: co asi dělá lamela spojky při vašem efektním plynu a následném poštění pedálu a co dělá při meziplynu-přemýšlej...... jestli to cuknutí hlavou má takovou cenu jako spojková sada. pifko
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 21:19   Citovat  

to omega: 100 dvojtých sešláopnutí při meziplynu za jedno jako ten hňup v civicu. Co asi udělá zastavující se lamela spojky,která se přitlačí na přítlačák o vyšších otáčkách a hned musí za plynem? V lepším případě si jen tak trochu zaskřípou pružiny a trochu proklouzne-když to děláš běžně 10 krát denně??? Nutně musí přijít den kdy tu lamelu rozerveš na tisíc kusů.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 21:56   Citovat  

kaccerr napsal:
plyn s vymáčklou spojkou znamená hladší přechod co se týče motoru-vše ostatní dostává prdu jako bejk

jenze v okamziku pusteni spojky se vsechno mezi kolama a motorem spoji, tak bych cekal ze pokud se v ten okamzik ma motor najednou:
a) zrychlit/zpomalit rekneme o 200 otacek za minutu (plyn s vymáčklou spojkou/rev-match),
tak logicky dostane mensi jak rikas "pr**" (nevim jestli je to tu sproste slovo) i vsechno ostatni mezi motorem a vozovkou, nez kdyz
b) se ma motor zrychlit za stejnou dobu o 5000 otacek (zadne srovnani otacek, jen pusteni spojky).
Kdyz udelas a), celkem nic nepocitis.. kdyz udelas b), zablokujou se ti hnane kola, vyletis hlavou dopredu jak na tom videu, nebo neco uleti.

kaccerr napsal:
to pomůže leda v tom,že motor nedostane takovou prdu a to cuknutí je jen o motoru

Mam to teda chapat tak, ze "celé hnané ústrojí" (krome samotneho motoru) dostava stejne zabrat v pripade a) i b) ?
zajimave to mi hlava nebere
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 5:18   Citovat  

sakra, tady je to samej odborník Tak to koukám! Velmi šťastný

hodim sem svůj pohled na věc, jakož to člověka, co použil obojí

1 spojka - synchronům sice nijak neuleví, ale uplně k ničemu neni

a- plynulost řazení

b- menší rázy

c- racing stájl Velmi šťastný

2 spojky - zkusil jsem, naučil se, nic jinýho nepoužívám

a- člověk ani neví, že řadí, jak tam parádně sednou rychlosti

b- viz. 1spojka

c- ultra mega racing stájl Velmi šťastný

jako jo, přiznám že jsem nečekal, že by to bylo tak znát

zvykl jsem si a používám 2 spojky naprosto automaticky

neni problem se to naučit a každý pozná rozdíl

jestli je budu schopen použít i v plnym nasazení a okruhu netušim, ale příští rok to zjistim Úsměv

Posero: chceš důvod, proč použít 1 spojku?

znám lidi, co nejsou schopný ani pochopit motoriku řazení, natož řazení s ´´pravým´´ meziplynem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 8:49   Citovat  

Dejf napsal:

Posero: chceš důvod, proč použít 1 spojku?

znám lidi, co nejsou schopný ani pochopit motoriku řazení, natož řazení s ´´pravým´´ meziplynem

to chce jenom trénovat Úsměv
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 8:51   Citovat  

posero napsal:
to chce jenom trénovat Úsměv

holt kde nic neni, ani smrt nebere Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 9:09   Citovat  

taky mi to nešlo a kolikrát to bylo horší než lepší... pilně sem trénoval a s 1,5 sem pak už používal spojku jen pro rozjezd Velmi šťastný kvalty nahoru i dolů bez spojky absolutně (dodam, že to bylo bez násilí a rachtání)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
řazení s meziplynem je zbytečný
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina