Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
řazení s meziplynem je zbytečný
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 9
Obchodniksesmrti je teď offline  Obchodniksesmrti
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 12:59   Citovat  

Nedokážu si představit že bych jezdil z meziplynem asi by i to řazení trvalo pul minuty a to umím jezdit svižně ale když si představim jak dam paku do neutralu ... tak to si muže dovolit jen člověk co jezdí v nějakym sporťáku, ne polosporťáku jako mi ... já zvláště když podkopávám přidávám plyn v nízkych točkách přechod je pak o dost plynulejší a příjemnější než je standart u keramiky to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 13:05   Citovat  

asi nemluvim řečí tvého kmene zmatenej
   Návrat  
Obchodniksesmrti je teď offline  Obchodniksesmrti
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 13:09   Citovat  

posero napsal:

mě taky jazyky moc nejdou nesouhlas
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 13:17   Citovat  

Obchodniksesmrti napsal:
mě taky jazyky moc nejdou nesouhlas

vůbec sem nepochopil co si nam chtěl vzdělit
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 14:04   Citovat  

kaccerr napsal:
to omega: 100 dvojtých sešláopnutí při meziplynu za jedno jako ten hňup v civicu. Co asi udělá zastavující se lamela spojky,která se přitlačí na přítlačák o vyšších otáčkách a hned musí za plynem? V lepším případě si jen tak trochu zaskřípou pružiny a trochu proklouzne-když to děláš běžně 10 krát denně??? Nutně musí přijít den kdy tu lamelu rozerveš na tisíc kusů.

ale tak to video je tak trosku extrem, som myslel iba kazdodenne ,bezne jazdenie fklidu ( myslene bez okruhov a bez uletov na okreskach ) .Takze ked budes vyslapovat spojku 2x po cele dva roky tak si si skratil zivotnost kvazy o dva roky
aj ked je to prehnane . takze chcem povedat ze aj double clutch sa niekde prejavit musi (napr. zacne tiect a pod...)
je pravda za kazdy si predstavi nieco ine pod pojmom bezne jazdenie Se stydím Spojkovy kit tiez nie je lacny .
tak sa pytam znova ake ma vyhody double clutch pri beznej predpisovej jazde pre spojku jak to tu uz zaznelo ?
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 14:39   Citovat  

Dle mého pokud jezdíš normálně a nesnažíš tam rvat kvalty o 3až 4 níže tak je 2x spojka zbytečná
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 14:46   Citovat  

posero napsal:

Velmi šťastný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 15:59   Citovat  

optimas napsal:
Dle mého pokud jezdíš normálně a nesnažíš tam rvat kvalty o 3až 4 níže tak je 2x spojka zbytečná

Tak to valím bulvy

jedu normálně 90 km/h po státovce na 5ku a chci předjet náklaďák ... co je divného, když tam dám, s tím pravým meziplynem (2x spojka) 3ku na předjetí ???

jen tak mimochodem jediné pro co je to horší je spojk. ložisko, ale pro lamelu, přítlačák a setrvák jednoznačné plus
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 16:08   Citovat  

nějak nemám morál číst celou diskuzi ale když podřazuju tak si taky klepnu do plynu a, pak je to jak s automatam, bez takovýho toho táhlýho zaškubnutí, než se roztočí hřídel motoru na rychlost co udá nižší kvalt, 2x vyšlapovat spojku myslím hondí převodovky nepotřebujou není problém klepnout do plynu takovým způsobem aby motor vyskočil třeba na 5000ot a pak tam bez škubnutí spadne sama i ve 110kmh z pětky trojka. Toť jen můj názor u forda byť hard upraveného si takovej luxus dovolit moc nejde páč na klepnutí do plynu reaguje dost pomalu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 16:16   Citovat  

caras napsal:
nějak nemám morál číst celou diskuzi ale když podřazuju tak si taky klepnu do plynu a, pak je to jak s automatam, bez takovýho toho táhlýho zaškubnutí, než se roztočí hřídel motoru na rychlost co udá nižší kvalt, 2x vyšlapovat spojku myslím hondí převodovky nepotřebujou není problém klepnout do plynu takovým způsobem aby motor vyskočil třeba na 5000ot a pak tam bez škubnutí spadne sama i ve 110kmh z pětky trojka. Toť jen můj názor u forda byť hard upraveného si takovej luxus dovolit moc nejde páč na klepnutí do plynu reaguje dost pomalu.

příště si to laskavě přečti
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 16:22   Citovat  

četl jsem první stránku a pak už je to jen 7 stran dohadů, tak jen píšu jak řadím já................ ať si to třeba náhodnej kolemčtoucí přebere...............
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:22   Citovat  

Tady se k něčemu vyjádřit je uplně zbytečny tady je to samy profesionální závodník. Tak proč tady všichni nejste u nějakého profi tymu když tady mate tolik kecu tenhle topic je totálně zbytečny kromě 1 stranky zbytek jen hádání nic jinýho už by to tu měli zavřít Tak to valím bulvy

A ja když předjíždím naklaďak v 90 na 5 a chci podřadit na 3 jak píšeš tak s jednou spojkou a žádný cukání škubání není ani rázy prostě nic. Jenže to by každy nesměl při podřazení a pouštění spojky a přidání plynu na ten plyn dupnout až na podlahu místo toho aby přidával s citem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:29   Citovat  

tady neni žádnej závodník, všichni jezdí předpisově
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:32   Citovat  

ja jezdim jako prase, kdybych dostal trest za kazdej muj prohresek za volantem, soucet by byl delsi nez muj zivot Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:36   Citovat  

Destak napsal:
ja jezdim jako prase, kdybych dostal trest za kazdej muj prohresek za volantem, soucet by byl delsi nez muj zivot Velmi šťastný

no to snad ne, ty vrahu .... teď tě moralisti sežerou pořádnej výtlem
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:37   Citovat  

Dejf napsal:
tak jsem zjistil, že řidiči co jezdí pro best motoring jsou pěkný lamy, když ani neumí používat pořádnej meziplyn Úsměv

ve většině případů použitej singl, proč to jenom ty roury používaj, když je to k ničemu? asi aby si připadali víc race Úsměv

Odkaz

Odkaz

Odkaz

Ja se do toho nechci moct plect a je mi to celkem jedno ale razeni s mezi plynem slouzi hlavne u aut bez sinchrinu a kdyz tam sou tak aby se jim ulehcilo kord u hond kde odchazi 2 a 3ka a to pridani pri seslapnute spojce slouzi k roztoceni turba pri razeni ,takze u hond celkem ve vetsine pripadu mimo misu.
keci o setreni silnendbloku mi prijdou jen jako nejake oduvodneni ktere je opet naprosta kravina neb ten motor se po pusteni spojky stejne hejbne at ten motor roztocite nebo ne on je rozdil mezi 6000 otacek v zaberu a pri seslapnute spojce. Opravdu se tady obcas bavim
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:39   Citovat  

posero napsal:
tady neni žádnej závodník, všichni jezdí předpisově

Ja neříkám že tady jezdíte jako závodníci ,ale kecu tady máte jak závodníci ,kteří závodí už minimálně 10 let. To je snad na každém jaký si zvolí jízdní styl jestli 2x nebo 1x.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:41   Citovat  

dyť jo nikomu to nenutim, jen se ptam proč lidi dělaj věci jen na půl
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:53   Citovat  

skritek napsal:
Ja se do toho nechci moct plect a je mi to celkem jedno ale razeni s mezi plynem slouzi hlavne u aut bez sinchrinu a kdyz tam sou tak aby se jim ulehcilo kord u hond kde odchazi 2 a 3ka a to pridani pri seslapnute spojce slouzi k roztoceni turba pri razeni ,takze u hond celkem ve vetsine pripadu mimo misu.
keci o setreni silnendbloku mi prijdou jen jako nejake oduvodneni ktere je opet naprosta kravina neb ten motor se po pusteni spojky stejne hejbne at ten motor roztocite nebo ne on je rozdil mezi 6000 otacek v zaberu a pri seslapnute spojce. Opravdu se tady obcas bavim

nejak mi uniká tvoje reakce ve vztahu k citovanému, ale budiž

jen pro pořádek - pořád si stojim za tim, že single je plynulejší, než to tam krknout na hulváta - a holt jsou tací, kteří se double vživotě nenaučí a tak používaj alespoň jednoduší variantu

nicméně vyzkoušel jsem double a uznal jsem svou chybu. člověk ani neví, že řadí. používám ho v podstatě pořád, protože už mi to ani nepřijde. dělám to automaticky a dostatečně rychle aby mě to nezdržovalo

a k silentům ( neřešim, je to spotřebák ) ale když už, tak je rozdíl, jestli se motor ''zhoupne'' , nebo když je to taková pecka, že celej den bolí za krkem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 18:58   Citovat  

posero napsal:
dyť jo nikomu to nenutim, jen se ptam proč lidi dělaj věci jen na půl

Ti dám příklad sice z náklaďáku ,ale budiž v manuálu je napsáno u Tatry 815 Terrno že při řazení na vyšší i nižší rychlostní stupeň sešlapujeme spojkový pedál pouze jednou 2x se nedoporučuje. Pak příjde maník starý chlap a ten ti řekne šlapej 2x a když mu řekneš že manuál říká že se to nedoporučuje tak řekne vykakej se na manuál oni tomu nerozumí 2hod. spojka v wc ,ale hlavně že oni nic nevědí tak komu věřit.
To samé je tady vy tady pořád ukazujete nějaké videa ,ale vše sou to závodní speciály tudíž ze seriovky to ma tak leda kulovy (možná skla)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:01   Citovat  

optimas napsal:
Ti dám příklad sice z náklaďáku ,ale budiž v manuálu je napsáno u Tatry 815 Terrno že při řazení na vyšší i nižší rychlostní stupeň sešlapujeme spojkový pedál pouze jednou 2x se nedoporučuje. Pak příjde maník starý chlap a ten ti řekne šlapej 2x a když mu řekneš že manuál říká že se to nedoporučuje tak řekne vykakej se na manuál oni tomu nerozumí 2hod. spojka v wc ,ale hlavně že oni nic nevědí tak komu věřit.
To samé je tady vy tady pořád ukazujete nějaké videa ,ale vše sou to závodní speciály tudíž ze seriovky to ma tak leda kulovy (možná skla)

nemáš pravdu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:03   Citovat  

fajn mam ti natočit moje auto? omezovač potkává denně, podřazuju téměř pořád s meziplynem a dvěma spojkama a převodovka ok, spojka taky ok
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:03   Citovat  

ale di ty brebto
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:06   Citovat  

posero napsal:
fajn mam ti natočit moje auto? omezovač potkává denně, podřazuju téměř pořád s meziplynem a dvěma spojkama a převodovka ok, spojka taky ok

to ale znamená, že si pěkný jelito Hihi Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:10  Naposledy upravil skritek dne 11.10.2009 , 19:13, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Dejf napsal:
nejak mi uniká tvoje reakce ve vztahu k citovanému, ale budiž

jen pro pořádek - pořád si stojim za tim, že single je plynulejší, než to tam krknout na hulváta - a holt jsou tací, kteří se double vživotě nenaučí a tak používaj alespoň jednoduší variantu

nicméně vyzkoušel jsem double a uznal jsem svou chybu. člověk ani neví, že řadí. používám ho v podstatě pořád, protože už mi to ani nepřijde. dělám to automaticky a dostatečně rychle aby mě to nezdržovalo

a k silentům ( neřešim, je to spotřebák ) ale když už, tak je rozdíl, jestli se motor ''zhoupne'' , nebo když je to taková pecka, že celej den bolí za krkem

reakce byla na to proc to asi delaji bohuzel jsem ty vida nevidel ale to je jedno

singdl nema vubec zadnej smysl pro neoturbeny motory plynule je to vsechno o citu spojky a pridavani plynu zaroven.

klasicky meziplyn je super kdyz to umis setris sinchrony ja tak radim ale jen kdyz jedu rychle a to na 3ku 2ku a 1cku

co se tyce tech silendbloku to opravdu neni o nejakem plynu pri spojce ale ajk jsem psal vyse o sinchronizaci pousteni spojky a pridavani plynu zaroven jsou lidi co pusti spjku a pak az pridavaji plyn a to je porad lepsi nez ti co to delaji obracene Velmi šťastný ale ja poustim spojku a zaroven pridava plyn a stejne se ten motor hejbe do predu a dozadu (u me do leva a doprava) a kdyz budu ocas a dam plyn pri seslapnute spojce a pak ji pustim na hulvata tak nevidim rozdil mezi pustenim ji na hulvata pez toho plynu

proste u atmosfery je to jen o pocitu ze jsem vic race viznam to nema pouze opravdovy meziplyn ktery setri sinchrony
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:11   Citovat  

Dejf napsal:
to ale znamená, že si pěkný jelito Hihi Mrk

myslim, že ne Time HaHaaa používam ho jako rychlostní limit pro některý zatáčky, dál při výjezdech mi vnitřní kolo hrabe a sem tam to štěkne bohužel když zařadim nahoru padnu pod vtec takže to prostě musí počkat než se to rozjede

nebo teď když je mokro mi tu máme kostky Se stydím HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:21   Citovat  

skritek napsal:
reakce byla na to proc to asi delaji bohuzel jsem ty vida nevidel ale to je jedno

singdl nema vubec zadnej smysl pro neoturbeny motory plynule je to vsechno o citu spojky a pridavani plynu zaroven.

klasicky meziplyn je super kdyz to umis setris sinchrony ja tak radim ale jen kdyz jedu rychle a to na 3ku 2ku a 1cku

co se tyce tech silendbloku to opravdu neni o nejakem plynu pri spojce ale ajk jsem psal vyse o sinchronizaci pousteni spojky a pridavani plynu zaroven jsou lidi co pusti spjku a pak az pridavaji plyn a to je porad lepsi nez ti co to delaji obracene Velmi šťastný ale ja poustim spojku a zaroven pridava plyn a stejne se ten motor hejbe do predu a dozadu (u me do leva a doprava) a kdyz budu ocas a dam plyn pri seslapnute spojce a pak ji pustim na hulvata tak nevidim rozdil mezi pustenim ji na hulvata pez toho plynu

proste u atmosfery je to jen o pocitu ze jsem vic race viznam to nema pouze opravdovy meziplyn ktery setri sinchrony

ale jo, to je všechno v ideálnim případě

jak řikal posero, když jdu dolu o 2-3 kvalty a potřebuju to rychle, tak prostě neni čas srovnávat 5000ot rozdílu jen spojkou ( jde to, ale stratim sekundu a klidně víc, když jsem jelito a ta může být drahá ) , proto je jednoduší je vyhnat ''single meziplynem''

jak řikám, je mi to šumák, používám double, ale chápu ty co používaj single ( ať z důvodu jednoduchosti, lenosti, nebo neschopnosti )

posero napsal:
myslim, že ne Time HaHaaa používam ho jako rychlostní limit pro některý zatáčky, dál při výjezdech mi vnitřní kolo hrabe a sem tam to štěkne bohužel když zařadim nahoru padnu pod vtec takže to prostě musí počkat než se to rozjede

nebo teď když je mokro mi tu máme kostky Se stydím HaHaaa

no tak že si jelito co nemá pořádnej samosvor Úsměv

pochopitelně si dělám kiss me
   Návrat  
Pikey je teď offline  Pikey
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:28   Citovat  

skritek napsal:

Naprostý souhlas. OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 20:02   Citovat  

kdyz jdu o 2 kvalty dolu tak prave musim dat meziplyn aby jsem vyrovnal otacky hrideli v prevodovce a mohl rychle zaradit pak poustim spojku a slapu plyn. Ten singl nema zadnej vyznam at si tady namlouvate co chcete jen to vypada vic race nic vic. Jeste bych vypinal svetla a muziku neb roztacet alternator ktery jede na 100% taky spomaly. fakt proc ty auta na videjich nemaji zesilovace kurna. ne to byl jen vtip.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 20:53   Citovat  

skritek napsal:
Ten singl nema zadnej vyznam at si tady namlouvate co chcete jen to vypada vic race nic vic.

Svuj nazor uz jsem napsal, tak sem jeste uvedu par nazoru z jinych zdroju, ktere se na internetu vyskytuji asi nejcasteji.
http://www1.epinions.com/auto-review-6902-1618F526-3A351631-prod4
citace:

The previous technique (single clutch) avoids excessive clutch wear by matching the speed of the drive shaft to engine speed. HOWEVER, the layshaft is still spinning at a slow speed when the lower gear engages.

citace:
Although clutch wear is minimized, synchromesh wear still exists. This may not be an issue because the synchromesh only needs to match the speed of the drive shaft (lots of momentum) to the speed of the layshaft without the engine engaged. The layshaft has a relatively low mass, therefore it is easy to match its speed to that of the driveshaft.

-----

skritek napsal:
ale ja poustim spojku a zaroven pridava plyn

http://www.standardshift.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=9261
citace:
you can do it that way, but is hard holding an exact rpm in neutral while the car is moving.

most people on here will single clutch downshift like this
1. take the foot off the gas/clutch in
2. shift
3. stab the gas, take the foot back off the gas
4. clutch out.

blipping the gas is a much easier way to rev match because its easy to blip into the right rpm, much easier than trying to hold the exact rpm.

- jestli umis plynule ovladat jednou nohou brzdu i plyn, pak klobouk dolu OK Vetsina lidi do plynu jen kopne, protoze udrzet konstantni otacky behem brzdeni (i bez brzdeni) je si myslim celkem obtiznejsi. Nektere nove auta to ale delaji automaticky, tak jestli to tak umis taky, proc ne OK
-----
http://www.lotustalk.com/forums/115595-post27.html
citace:
The only advantage that a dbl clutch downshift has today is to save some wear on syncros.

With today's syncros a single clutch downshift is as fast & smooth, if not faster & smoother than a dbl clutch. Dbl clutching with modern gearboxes is un-neccessary.

Kdysi jsem o tom hodne googlil a precetl spoustu clanku, tak jeste jednou napisu ve zkratce co jsem zjistil (a nasledne vyzkousel):
Single clutch downshift setri spojku
Double clutch downshift setri i prevodovku (hlavne synchrony)
Oboje pomaha k plynulejsi, pokud provadeno spravne i bezpecnejsi jizde a mensimu opotrebeni, double jeste vic nez single.
Ani jedno neni vylozene nutne (krome prevodovek bez synchronu), ale rozhodne neni ani zbytecne, jak se pise v nazvu tohoto threadu.

Kdyby si chtel nekdo pocist vic nez se napsalo v tomto threadu,tak tady je o razeni cele forum Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
řazení s meziplynem je zbytečný
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina