Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Strana 18 z 99
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 13:57   Citovat  

jc napsal:
Takze prodej vsechny zoomy a nakup 10 pevnych skel Úsměv
Neříkám, že 300stovjka je zbytečný objektiv, ale při né moc dobrém světle k ní potřebuješ stativ a pokud jsi někde venku a náhodou chceš udělat dlouhou fotku, tak se to podelíše na kvalitě. A já nefotím žádný dálky, takže mi bohatě stačí těch 200mm. A pevný mám čtyři a s těma si vystačím:14mm, 50mm, 100mm a 135mm.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:07   Citovat  

tady přidám foto focené tou 200stovkou...

DSC_3833 II.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_3833 II.jpg, 533.51 kB
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:16   Citovat  

Prijde mi to do ruzova. A v tech mracich jsou mapy (asi velka komprese).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:31   Citovat  

jc napsal:
Prijde mi to do ruzova. A v tech mracich jsou mapy (asi velka komprese).

Taky mi neprijde, ze by zrovna tohle mela byt fotka demonstrujici vyhodu kvalitniho objektivu... Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:34   Citovat  

Bully napsal:
Taky mi neprijde, ze by zrovna tohle mela byt fotka demonstrujici vyhodu kvalitniho objektivu... Se stydím
Jo to není to je pravda... Pořád si nějak nerozumím s PS. wc
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:40   Citovat  

ještě jedna tím samým objektivem bez úprav.

ducati.jpg

ducati.jpg, 927.96 kB

DSC_3563.jpg

DSC_3563.jpg, 1.16 MB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:45   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Jo to není to je pravda... Pořád si nějak nerozumím s PS. wc

Jestli myslis PhotoShop, tak SW upravy jsem nemel na mysli vubec. Jde o fotku jako takovou, jak chces ukazat vyhodu objektivu s dobrou svetelnosti na jednoduche krajince za krasneho slunecneho pocasi? Lucy
To spis koukam na ty fotky z Ferrari Days, i kdyz jsou focene s min dokonalym sklem. Jsou na ohniskovou vzdalenost o polovinu delsi nez ma tvuj objektiv a porad se na ne da koukat, navic auta v pohybu- a to jsou clonene na 5,6.

EDIT- nez jsem to dopsal, dal jsi sem dalsi fotky. Ale porad to same- jc je fotil kdyz bylo zamraceno a na ohniskovou vzdalenost o 100 mm delsi. Navic tezko posoudit u tak maleho formatu a zvlast kdyz nenapises ani zakladni EXIF. Kazdopadne to, ze je tvuj objektiv uz docela bomba nezpochybnuju.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:56   Citovat  

a ještě jedna... to by asi stačilo, nechci to tu zaneřádit.

DSC_3674.jpg

DSC_3674.jpg, 1.03 MB
   Návrat  
tino je teď offline  tino
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 14:59   Citovat  

zopar odomna...

D40X + 18-55mm

DSC_0305.JPG

DSC_0305.JPG, 101.25 kB

DSC_0266.JPG

DSC_0266.JPG, 159.77 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:07   Citovat  

Bully napsal:

EDIT- nez jsem to dopsal, dal jsi sem dalsi fotky. Ale porad to same- jc je fotil kdyz bylo zamraceno a na ohniskovou vzdalenost o 100 mm delsi. Navic tezko posoudit u tak maleho formatu a zvlast kdyz nenapises ani zakladni EXIF. Kazdopadne to, ze je tvuj objektiv uz docela bomba nezpochybnuju.
tak tady přikládám info o fotce DSC_3563 :
ISO 100
Doba expozice 1/125 s
Clona 2.8
Ohnisková vzdálenost 200.00 mm
Ohnisková vzdálenost (EQ35mm) 300 mm
Kompenzace expozice -3 2/3
Vyrovnání bílé automatické
   Návrat  
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:12   Citovat  

Taky se přidám se svojí troškou do mlejna... Často jsem v podmínkách, kdy bych světelnej obj. potřeboval. Pokukuju po obyč NIKKORu 35mm f1,8 za pár šupů...

Tohle je z D40x + 18-55 (ISO 200, 5s, F10) - mimochodem stroj od Wotana Úsměv

Nějak mi ale pořád neladěj ty barvy, výstup z PS není to pravý ořechový. Děláte někdo v Capture X od Nikonu?

voda 1.jpg

voda 1.jpg, 315.57 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:17   Citovat  

Klasounek napsal:
Taky se přidám se svojí troškou do mlejna... Často jsem v podmínkách, kdy bych světelnej obj. potřeboval. Pokukuju po obyč NIKKORu 35mm f1,8 za pár šupů...

Tohle je z D40x + 18-55 (ISO 200, 5s, F10) - mimochodem stroj od Wotana Úsměv

Nějak mi ale pořád neladěj ty barvy, výstup z PS není to pravý ořechový. Děláte někdo v Capture X od Nikonu?

No vida, hezka fotka i bez draheho vybaveni Úsměv Barvy si muzes poladit na kazdem SW podle libosti, PS patri snad k uplne spicce, jestli to nebude spis tim prvkem, co sedi u PC :twisted:
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:24   Citovat  

Často běhám po lese s člověkem, co nosí na krku pře 100tis (D700 + obj. f2,8 a ohnisko přesně nevím, ale 24-70 tuším - samozřejmě objektiv pro FF) a kolikrát taky říká, jak se daj s mým "kompaktem" udělat schopný fotky. Jeho stroj se opravdu teprve pořádně využije, až když je šero, tmavo, atd...

Ty barvy... právě že mi po uložení do JPG vylezou trošku jiný barvy, než co jsem si naladil v PS Smutný Tady ta fotka mi příjde taková moc fialovo žlutá, ikdyž v PS to tak moc nevidím...
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:25  Naposledy upravil caras dne 17.11.2009 , 15:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

K těm teleobjektivům...........začínal jsem s plasťákem 70-300 /5,6 a taky jsem s ním měl spoustu prima fotek pak jsem si pořídil 70-200 /2.8 tu 5.6 jsem si nechal jakožto lehoučkou alternativu, měl jsem je souběžně asi 4 roky a za tu dobu jsem ten 5,6 nepoužil a nakonec jsem ho vyměnil za kapesní ultrazoom kterej zvládá fotky s podobnou kvalitou a ještě mi to na výletech ušetří 3kila.

k té 2.8 mám ještě telekonvertor a tím se z ní dá udělat 400 /5,6 a ty nej fotky mám právě s použitím telekonvertoru, ostrost na plnou díru je jen o málo lepší než měl plasťák ale co se týče rychlosti ostření, ostrosti v celé ploše, barevných vad a bokehu tak to srovnat nejde................. ale taky to váží skoro 2kg... a plasťák měl cca 700g.....

tele se světelností 2,8 už není na běžné nošení a já se s ním vydám pouze pokud jdu fotit něco konkrétního

EDIT - ta horní je D70 a 70-200 s TC2X, ta spodní panasonic TZ1 4,5MPx 52mm ohnisko a f4,2 Úsměv

08.jpg

08.jpg, 162.58 kB

09.jpg

09.jpg, 542.07 kB
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:27   Citovat  

nemůže to být i třeba formátováním do jpg?
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:31   Citovat  

Klasounek napsal:

Fotka pekna! Úsměv Jestli myslis Nikon Capture NX 2, pak s tim si hraju ja. Co by te zajimalo?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:36   Citovat  

Klasounek napsal:
.. jak se daj s mým "kompaktem" udělat schopný fotky. Jeho stroj se opravdu teprve pořádně využije, až když je šero, tmavo, atd...

Presne to, co tvrdim porad, pokud nefotime treba ty srny kilometr daleko a ve stinu, porad budeme limitovani mnohem vic svymi schopnostmi nez moznostmi technickeho vybaveni. I s amaterskou zrcadlovkou se setakem se daji bezne delat vynikajici fotky, kdyz to nekdo umi. K napraskani par fotek na automatiku pak staci pro stejny vysledek i kompakt.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:41   Citovat  

skyline napsal:
Fotka pekna! Úsměv Jestli myslis Nikon Capture NX 2, pak s tim si hraju ja. Co by te zajimalo?

No, ta moje fotka - příjde ti barevně ok? (nemyslím to, že mohla být malinko méně sytá), ale věrohodnost barev... mě to nějak nesedí, i když v PS jsem si to poladil lépe. Někde jsem četl, nebo mi to někdo říkal, že právě Capture X má lepší - reálnější výsledky (výstup) barev. Tak jak si to v něm poladíš, tak to ti z něj vyleze?? Nebo si mám v PS pohrát s barevnejma profilama pro výstup? (ale tomu moc nerozumín). Zase na druhou stranu se mi na PS CS4 líbí jeho intuitivní ovládání, rychlost, ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:50   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Proč chceš 70-300??? ... třístovka je stejně docela zbytečně dlouhá. A taky prý nejsou skla s velkým milimetrovým rozmezím moc kvalitní Se stydím né kvalitou zpracování, ale snímku.

Wotane, ctes si to po sobe obcas? Psat ve dvou vetach "proc to chces" a "je to zbytecny" je ponekud zvlastni... Treba ja mam 70-300, pouzivam ji sice malo, ale soucasne jsou situace, kde nevim, cim jinym bych mel fotit (a stejne rezu a rezu).

Navic nazor ohledne skel podany stylem jedna pani povidala, to je fakt argument jak noha. Mozna to i muze byt pravda, ale chtelo by to trochu silnejsi argument, nez "pry".

Nize davam dve fotky, porizene za hodne spatnych podminek prave se 70-300 a stejne jako jc musim rict, ze bez nej by to lepsi urcite nebylo:
Prvni fotka je ohnisko 125, ISO 320 a F4.8.

Druha fotka pak 300/ISO 320/F5.6.

300_ISO320_F56.JPG

300_ISO320_F56.JPG, 202.38 kB

125_ISO320_F48.JPG

125_ISO320_F48.JPG, 536.74 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:58   Citovat  

Klasounek napsal:
No, ta moje fotka - příjde ti barevně ok? (nemyslím to, že mohla být malinko méně sytá), ale věrohodnost barev... mě to nějak nesedí, i když v PS jsem si to poladil lépe. Někde jsem četl, nebo mi to někdo říkal, že právě Capture X má lepší - reálnější výsledky (výstup) barev. Tak jak si to v něm poladíš, tak to ti z něj vyleze?? Nebo si mám v PS pohrát s barevnejma profilama pro výstup? (ale tomu moc nerozumín). Zase na druhou stranu se mi na PS CS4 líbí jeho intuitivní ovládání, rychlost, ...

Zda se mi zbesile zelena. Úsměv Verohodnost barev je problem asi ve vsem, pokud jde o celozelene fotky a myslim, ze prechodem na NX si nepomuzes. Soucasne si myslim, ze je to ale docela solidni nastroj a s NEFem si rozumi vyborne, takze bych urcite nevahal a nejaky ten (pod)zimni vecer venoval stazeni trial verze (na 60 dnu, coz je slusne) a ozkousel to.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 15:58   Citovat  

skyline napsal:
Wotane, ctes si to po sobe obcas? Psat ve dvou vetach "proc to chces" a "je to zbytecny" je ponekud zvlastni... Treba ja mam 70-300, pouzivam ji sice malo, ale soucasne jsou situace, kde nevim, cim jinym bych mel fotit (a stejne rezu a rezu).

Navic nazor ohledne skel podany stylem jedna pani povidala, to je fakt argument jak noha. Mozna to i muze byt pravda, ale chtelo by to trochu silnejsi argument, nez "pry".

Nize davam dve fotky, porizene za hodne spatnych podminek prave se 70-300 a stejne jako jc musim rict, ze bez nej by to lepsi urcite nebylo:
Prvni fotka je ohnisko 125, ISO 320 a F4.8.

Druha fotka pak 300/ISO 320/F5.6.
Ok, už sem raději psát nebudu. "proč to chceš" byla otázka. "zbytečný" byl můj názor. Já bych prostě 300mm nevyužil. Nikoho od ní neodrazuju.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 16:04   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Ok, už sem raději psát nebudu. "proč to chceš" byla otázka. "zbytečný" byl můj názor. Já bych prostě 300mm nevyužil. Nikoho od ní neodrazuju.

Ja nerikam, ze se nemas psat, ale ze bys mohl trochu vazit, co a proc pises, tak se hned nerozciluj přátele

Ale jak vidis z mych fotek, neni za spatnych svetelnych podminek stativ nutnosti ani pri 300 mm, navic pro auta na okruhu by pouzit stejne nesel. Jo a mam Nikkor 70-300 VR, jen pro uplnost.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 16:26   Citovat  

skyline napsal:
Ja nerikam, ze se nemas psat, ale ze bys mohl trochu vazit, co a proc pises, tak se hned nerozciluj přátele

Ale jak vidis z mych fotek, neni za spatnych svetelnych podminek stativ nutnosti ani pri 300 mm, navic pro auta na okruhu by pouzit stejne nesel. Jo a mam Nikkor 70-300 VR, jen pro uplnost.

A co monopod? Úsměv
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 16:34   Citovat  

Klasounek napsal:
Ty barvy... právě že mi po uložení do JPG vylezou trošku jiný barvy, než co jsem si naladil v PS Smutný Tady ta fotka mi příjde taková moc fialovo žlutá, ikdyž v PS to tak moc nevidím...
PS už dávno nepoužívám, ale co si pamatuji, měl vždy svůj barevný profil, kde byla poštelovaná hlavně gamma, takže když si to člověk neseřídil, všechno v PS vypadalo jinak než potom v jiném programu/prohlížeči/na webu. Schválně ten výsledný jpg otevři znova v PS, jestli to je co myslím, měl by vypadat jako zdroj.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 18:55   Citovat  

jaký by byl teda pro mě jako začátečníka vhodný objektiv? někdy fotím krajinu, někdy sportovnější akce, hlavně teď se chystám na FMX Gladiator show a chtěl bych zkusit ještě basketball a základní 18-55 se mi zdá na to ne zcela vhodný

chtěl bych se zeptat ještě, jaky pouzivate program na úpravu fotek, mam doma PS CS3, Corel Draw 4 a teď Lightroom 2.3 . Chtěl bych se začít zabývat úpravama fotek, tak jaký asi program z těchto bude asi nejvhodnější do začátků Cooo??? to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:09   Citovat  

MOTyLEK napsal:
jaký by byl teda pro mě jako začátečníka vhodný objektiv? někdy fotím krajinu, někdy sportovnější akce, hlavně teď se chystám na FMX Gladiator show a chtěl bych zkusit ještě basketball a základní 18-55 se mi zdá na to ne zcela vhodný

chtěl bych se zeptat ještě, jaky pouzivate program na úpravu fotek, mam doma PS CS3, Corel Draw 4 a teď Lightroom 2.3 . Chtěl bych se začít zabývat úpravama fotek, tak jaký asi program z těchto bude asi nejvhodnější do začátků Cooo??? to mi hlava nebere

A uz mas vubec nejaky ten fotak? Úsměv Uz jsi zjistil, co ktery objektiv dokaze a podle toho vis, co mas vlastne vubec chtit? Uz jsi vyzkousel vsechny moznosti SW editoru, abys zjistil, jestli potrebujes jiny, nez co uz mas?
Edit- vratil jsem se o 2 stranky zpatky a pises, ze sis poridil D40. Tak si zkus za levno koupit treba prave vys popisovany zakladni Nikkor DX 55-200 VR (na ten sport treba), kdyz te to chytne, za cas si muzes poridit treba neco jako ma Wotan Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:42   Citovat  

menší dotaz, jaký je rozdíl objektiv 1 vs objektiv 2 . akorát je psáno, že ten druhý má motor, ale nějak nevím, přece VR má taky motor ne? to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:45  Naposledy upravil WotanMitUns dne 17.11.2009 , 19:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kdyby někdo chtěl, tak prodám setový objektiv Nikon DX AF-S nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 GII ED
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:47   Citovat  

MOTyLEK napsal:
menší dotaz, jaký je rozdíl objektiv 1 vs objektiv 2 . akorát je psáno, že ten druhý má motor, ale nějak nevím, přece VR má taky motor ne? to mi hlava nebere

Neni mezi nimi zadny rozdil, je to tentyz objektiv Velmi šťastný Prave to VR znamena pritomnost ultrazvukoveho ostriciho motorku v tele ojektivu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:59   Citovat  

Já měl za to, že VR je optický stabilizátor - redukce vibrací? A motor že je AF-S (nebo bez motoru AF)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina