Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak jsem málem zadřel VTECa :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
Algol je teď offline  Algol
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 16:37   Citovat  

To Hopit: jestli si dělám srandu? Co myslíš? Nebude ono to souviset s tím příspěvkem o vystřelení oka? Cooo???

Udělám tady jednu ctrl C+V od bývalýho kolegy ze Supra klubu...sorry za english termits (nemám je moc rád), ale žije v USA...

Ta hadice, o ktere se tady jedna, je jen jednou casti PCV (= positive crankcase ventilation) systemu. Jehou druhou casti byla v drivejsich dobach druha hadice s restriktorem od vika ventilu primo do intake manifoldu, ve ktere byl pozdeji vymenen ten restriktor za PCV ventil, ktery se vyhradne pouziva snad nekdy od konce 80ych, snad zacatku 90ych let. Jak Beaver rekl, hlavnim duvodem ventilace klikove skrine je "blow-by" pistnich krouzku, ke kteremu dochazi zejmena na compression a power stroke. Jen ale asi 30% toho blow-by jsou spaliny a 70% tvori nespalene palivo, ktere se pote muze michat s olejem, zapricinit jeho rozklad, znecisteni a tuhnuti v podobe nanosu a taky korozi kritickych komponentu. PCV ventil se zacal pouzivat, protoze mnozstvi blow-by pistnich krouzku ve vetsine situaci neodpovida podtlaku/tlaku v intake manifoldu - a z toho duvodu je kazdy PCV ventil a taky ta "breather" hadice z vika ventilu do sani (jeji prumer, delka a umisteni na sani) presne charakterizovan pro urcity motor, aby v prostoru klikove hridele neustale dochazelo k vyvazeni tlaku. Pokud v prostoru klikove hridele nastava tlak, hrozi tam nebezpeci, ze tesneni klikove hridele, olejove pumpy, olejove vany, etc. budou tect. Pokud tam je silny podtlak, motor bude nasavat i olej, ktery znehodnoti palivovou smes. Jediny pripad, kdy by se mela pouzivat OCC je v pripade Martina, kdy se olej pod vikem ventilu nahromadi pri urcitych situacich na jednu stranu, kde je umisten vystup pro "breather" hose anebo PCV ventil. V tom pripade je nejucinejsi ten vystup premistit doprostred vika ventilu a pouzit OCC bez filtru, ktera pak slouzi jen k separaci oleje. Pokud pouzijete jen filter na vystupu te "breather" hadice, porusite tim rovnovahu mezi blow-by a odsavanim - a tudiz tlaku v prostoru klikove hridele.
Kazdy PCV system ma dve strany: jedna, ktera zasobuje cerstvy vzduch a vyrovnava tlak v prostoru klikove hridele - a druha, ktera odvadi blow-by pistnich krouzku do intake manifold. Tou "breather" hadici, ktera vede z vika ventilu do sani za air filtrem - a na kterou lidi z neznamych duvodu radi davaji ten maly filtr - se nic z toho motoru neodsava. Naopak, tou hadici se do prostoru klikove hridele nasava cerstvy vzduch a vyvazuje se tlak v prostoru klikove hridele. K odsavani blow-by z prostoru klikove hridele slouzi PCV ventil, ktery je oteviran/zaviran podlakem/tlakem v intake manifoldu tak, aby za kazdeho operacniho rezimu ten tlak v prostoru te klikove hridele byl neustale vyrovnany vzhledem k menicimu se blow-by pistnich krouzku. Proto je ta "breather" hadice velice presne dimenzovana a umistena na sani (ve kterem se meni tlak s otevrenim klapky) a jeji odpojeni a davani na ni nejaky filter je uplne nesmyslna modifikace, ktera jen snizi ucinnost odvetravani prostoru klikove hridele. Co se tyce cistoty intake manifoldu, tato modifikace ma za nasledek jen zvyseni tlaku v prostoru klikove hridele pri vysokych otackach (s cim taky prijde mirne snizeni vykonu motoru), ktere ma za nasledek vyssi mnozstvi olejove mlhy nasano pres PCV ventil do intake manifoldu. Vsechno v tom PCV systemu je proste o rovnovaze tlaku v prostoru klikove hridele vzhledem k mnozstvi blow-by - a tak, jako zaneseny PCV ventil, odpojeni te "breather" hadice od sani tu rovnovahu porusi, protoze umistenim a prumerem te hadice se reguluje, kolik cerstveho vzduchu do toho motoru jde vzhledem k menicimu se tlaku v sani pri ruznem otevreni klapky.

V podstatě napsal značně líp než já, co sem tady možná blbě vyjádřil...a to, že odpojením čehokoliv (ať už hadic odvětrání nebo odděláním víčka) se poruší rovnováha motoru!!!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 16:55   Citovat  

Algol: nechápu co se neustále snažíš vysvětlit když už vše bylo řečeno , dokonce tady máš i video . prostě víčko vliv na běh motoru Honda nemá Chápeš! pokud má toyota problém s rovnováhou tlaků a funkcí EGR bez víčka oleje , nebo Fiat dokonce nasává víčko je to smutný ale tady je Honda-club a řešíme Honda Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 17:22   Citovat  

Abych jen připojil zkušenost, taky jsem sundal kdysi víčko, né, kvůli tomu, jestli tam je podtlak nebo ne ale poslouchal jsem, jestli tam něco neklape, protože to bez víčka bylo pěkně slyšet ale kromě toho šel z motoru teplý vzduch.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 17:27   Citovat  

alien44 napsal:
Abych jen připojil zkušenost, taky jsem sundal kdysi víčko, né, kvůli tomu, jestli tam je podtlak nebo ne ale poslouchal jsem, jestli tam něco neklape, protože to bez víčka bylo pěkně slyšet ale kromě toho šel z motoru teplý vzduch.

sel z motoru teply vzduch?to je rekl bych normalni ,ze teply vzduch jde smerem vzhuru protoze je lehci

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 17:37   Citovat  

Newer napsal:
sel z motoru teply vzduch?to je rekl bych normalni ,ze teply vzduch jde smerem vzhuru protoze je lehci

jen, že kluci psali, že tam je podtlak, takže by se měl tlačit ten vzduch dolů, i když je ohřátý

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 18:21   Citovat  

pánové, já vám do toho nechci kecat, ale EGR ventil je na přídavné spalování výfukových plynů a tím i na emise ... a třeba Civic až do 7.g ho nemá to mi hlava nebere myslím Velmi šťastný

a abych se vrátil k tématu, motor bez víčka oleje jede normálně

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 18:33   Citovat  

Rom. napsal:
pánové, já vám do toho nechci kecat, ale EGR ventil je na přídavné spalování výfukových plynů a tím i na emise ... a třeba Civic až do 7.g ho nemá to mi hlava nebere myslím Velmi šťastný

a abych se vrátil k tématu, motor bez víčka oleje jede normálně

Další co neví nic o tlakové rovnováze a EGR jako já a ..... Velmi šťastný přátele

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 19:10   Citovat  

Algol napsal:
Tož nevím, ale to víčko tam asi na něco je a motor je uzavřená soustava pracující s tlakovými parametry danými právě tím uzavřením a pokud mi chybí jeden segment oddělující uzavřenou soustavu od okolního prostoru s jinýmy tlakovými poměry, soustava bude mít problémy fungovat...pokud sundám víčko na mkIII, spadne volnoběh o 200 otáček dolů...ale pro rýpaly na Accordu sem to nezkoušel, ale v rámci dokazovacího řízení to odpoledne provedu a z výsledky seznámím...

Víčko je tam skutečně pouze pro dolití oleje, nevidím žádný smysl v tom, proč by mělo ovlivňovat chod motoru.

Algol napsal:
To hopit: prosím tě, kam vede odvětrání od kliky a z ventilovýho víka? Do volnýho prostoru nebo do sání? A na co je tam EGR? Není náhodou rozdíl mezi přepouštěním ventilem a naprosto neomezeným skrze chybějící víčko? Jinak dle tebe je tam EGR zbytečný? Pročpak tedy nastává problém při nesprávné funkci EGR ventilu, když podle tebe je to stejný jako volně průchozí trubka? Velmi šťastný

Odvětrání nevede do volného prostoru proto, že je ekologičtější natáhnout všechny páry sáním zpět do motoru. A nevím, proč pleteš EGR ventil do odvětrání kliky.

Rom. napsal:
pánové, já vám do toho nechci kecat, ale EGR ventil je na přídavné spalování výfukových plynů a tím i na emise ...

EGR ventil slouží, jak už tu bylo zmíněno, k opětovnému spalování již spáleného paliva (odtud EGR - Exhaust Gas Recirculation). Tím napomáhá ke zlepšení emisí, to nepopírám, ale rozhodně to není jeho jediná funkce. Je nutné si uvědomit, že podobná recirkulace ovlivňuje parametry spalované směsi. Proto není EGR systém řešen jednoduchým oběhem, ale je řízen ventilem. Pokusím se vysvětlit proč. Při velké zátěži motoru, kdy teplota ve spalovacím prostoru stoupá, může dojít k předčasnému detonování směsi ještě před zapálením svíčky, což způsobí následné klepání motoru. K potlačení tohoto jevu je nutné zvětšit odolnost směsi proti samozápalu, což v samotném benzínu obstarávají přísady podle kterých se pak udává oktanové číslo. Dále je ale možné tento jev ovlivnit složením spalované směsi, což obstarává právě EGR ventil, který recirkulací výfukových plynů do sání zvyšuje odolnost směsi proti samozápalu.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 19:24   Citovat  

Pikey napsal:
Při velké zátěži motoru, kdy teplota ve spalovacím prostoru stoupá, může dojít k předčasnému detonování směsi ještě před zapálením svíčky, což způsobí následné klepání motoru. K potlačení tohoto jevu je nutné zvětšit odolnost směsi proti samozápalu, což v samotném benzínu obstarávají přísady podle kterých se pak udává oktanové číslo. Dále je ale možné tento jev ovlivnit složením spalované směsi, což obstarává právě EGR ventil, který recirkulací výfukových plynů do sání zvyšuje odolnost směsi proti samozápalu.

toto mam podla teba chapat, ze sa zmes zapali bez pomoci sviecky ako pri diesloch ?
ak si to tak myslel, tak prosim, radsej uz nic nepis... vies co by to znamenalo, keby sa toto dialo ?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 19:35   Citovat  

Rom. napsal:
EGR ventil je na přídavné spalování výfukových plynů a tím i na emise ... a třeba Civic až do 7.g ho nemá to mi hlava nebere myslím Velmi šťastný

EGR ma i 5g a 6g - v usa civic vx (jinde tusim znaceny i jako VEi) (d15z1) a civic hx (d16y5), u nas tusim d15z3 a d15z6, d15z8 a v japonsku ho ma tusim i VTi EK3 - d15z7.

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 20:15   Citovat  

vti [906team] napsal:
toto mam podla teba chapat, ze sa zmes zapali bez pomoci sviecky ako pri diesloch ?
ak si to tak myslel, tak prosim, radsej uz nic nepis... vies co by to znamenalo, keby sa toto dialo ?

Ano, máš to chápat tak, že dojde k zapálení směsi bez vlivu svíčky, anglicky pre-ignition. Způsobují to vysoce rozpálená místa, nejčastěji ostré hrany a tenké kovové kousky které se snadno rozžhaví a žhavé karbonové usazeniny. Jejich vlivem se může směs samovolně zapálit. U některých motorů se jako prevence proti tomuto jevu využívá právě EGR.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 20:31   Citovat  

Pikey napsal:
Ano, máš to chápat tak, že dojde k zapálení směsi bez vlivu svíčky, anglicky pre-ignition. Způsobují to vysoce rozpálená místa, nejčastěji ostré hrany a tenké kovové kousky které se snadno rozžhaví a žhavé karbonové usazeniny. Jejich vlivem se může směs samovolně zapálit. U některých motorů se jako prevence proti tomuto jevu využívá právě EGR.

vidno, ze si cital wikipediu Úsměv
ale pre-ignition a detonacia je rozdiel, nehovoriac o tom, ze pre-ignition problem som na ziadnej honde zatial nezazil, spominam si len na stare casy ked som mal skodovku...
btw: asi preto na civicoch a integrach sa nepouziva EGR, lebo pre-ignition nemusia riesit Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 20:36   Citovat  

vti [906team] napsal:
ale pre-ignition a detonacia je rozdiel, nehovoriac o tom, ze pre-ignition problem som na ziadnej honde zatial nezazil, spominam si len na stare casy ked som mal skodovku...
btw: asi preto na civicoch a integrach sa nepouziva EGR, lebo pre-ignition nemusia riesit Úsměv

a ještě nemají multifunkční víčko na olej pořádnej výtlem Honda jsou prostě úžasný je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 21:09   Citovat  

vti [906team] napsal:

Tak zrovna na wikipedii jsem svoje znalosti nečerpal a rozdíl mezi pre-ignition a detonací znám, také jsem o detonaci nic nepsal. Napsal jsem něco o předčasném detonování, což asi není zrovna nejpřesnější termín pro pre-ignition, to přiznávám.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 21:26   Citovat  

To Hopit: takže mi vysvětli, proč teda když je jedno, jestli je tam díra navíc (chybějící víčko) vývojáři průměry obou hadic (jak podtlak, tak přetlak) počítají...nebylo by to jedno, větší nebo menší, dyk Hopit přece říká, že je to šumák? A zkus už jednou odpovědět na otázku... Hihi
Co se týká řešení problémů Hondy, tak je zajímavý, že všechny auta okolo s tím problémy mají, včetně Toyoty, Mazdy i Mitsubishi (např. taková Fóbie prostě a jednoduše zdechne bez pardonů), jenom Honda ne...to sem asi udělal dobře, že sem se po letech vrátil k takovýmu superautu, ne? pořádnej výtlem
Nevšiml sem si, že by tenhle systém byl v nějakým autě řešený jinak než např. v té naší Hondě...

Pozn. pod čarou: ano, pokud EGR nefunguje tak jak má, skutečně to víčko sejmuté nevadí...

Pozn. pod čarou 2: bavím se o tom, protože mě to baví a rád bych se o tom něco třeba navíc dozvěděl, ale ne stylem, jakým to prezentuješ ty...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 21:36   Citovat  

Algol napsal:
To Hopit: takže mi vysvětli, proč teda když je jedno, jestli je tam díra navíc (chybějící víčko) vývojáři průměry obou hadic (jak podtlak, tak přetlak) počítají...nebylo by to jedno, větší nebo menší, dyk Hopit přece říká, že je to šumák? A zkus už jednou odpovědět na otázku... Hihi
Co se týká řešení problémů Hondy, tak je zajímavý, že všechny auta okolo s tím problémy mají, včetně Toyoty, Mazdy i Mitsubishi (např. taková Fóbie prostě a jednoduše zdechne bez pardonů), jenom Honda ne...to sem asi udělal dobře, že sem se po letech vrátil k takovýmu superautu, ne? pořádnej výtlem
Nevšiml sem si, že by tenhle systém byl v nějakým autě řešený jinak než např. v té naší Hondě...

Pozn. pod čarou: ano, pokud EGR nefunguje tak jak má, skutečně to víčko sejmuté nevadí...

Pozn. pod čarou 2: bavím se o tom, protože mě to baví a rád bych se o tom něco třeba navíc dozvěděl, ale ne stylem, jakým to prezentuješ ty...

přečti si co tě tady píšou ostatní , já už tě nic vysvětlovat nebudu, protože buď vůbec nevíš o čem je tady řeč nebo si z nás tady děláš srandu Tak to valím bulvy

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 22:08   Citovat  

Pikey: díky za doplnění funkce EGR ventilu

Algol: EGR opravdu nemá nic společného s odvětráním motoru

---------------------------------------------------------------------------------------------

Že ale ta diskuze, od možná přidřeného motoru, vzala "dráhu" pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 22:32   Citovat  

hopit napsal:
přečti si co tě tady píšou ostatní , já už tě nic vysvětlovat nebudu, protože buď vůbec nevíš o čem je tady řeč nebo si z nás tady děláš srandu Tak to valím bulvy

Ano, konkrétně z tebe... papa neboť již od počátku mého pobytu zde na fóru vidím, že nelibě neseš, pokud má někdo odlišný názor od tvého, a to i v případě subjektivních věcí...
No končím tuto přínosnou debatu, je čas zase chvíli pracovat...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 22:37   Citovat  

Algolovi: jen pro zajímavost, zkoušel jsi to s tím víčkem u sebe taky? Zajímalo by mě, jak se choval tvůj accord. Já to můžu když tak ještě vyzkoušet u C3G a C4G:)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 23:11   Citovat  

Algol napsal:
Ano, konkrétně z tebe... papa neboť již od počátku mého pobytu zde na fóru vidím, že nelibě neseš, pokud má někdo odlišný názor od tvého, a to i v případě subjektivních věcí...
No končím tuto přínosnou debatu, je čas zase chvíli pracovat...

Tak to jsem rád že jsou tu i lidé jako ty co umí přiznat že neví o motoru vůbec nic a píšou nesmysly jen z dlouhé chvíle je to dobrý přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 0:15   Citovat  

Minor napsal:
Algolovi: jen pro zajímavost, zkoušel jsi to s tím víčkem u sebe taky? Zajímalo by mě, jak se choval tvůj accord. Já to můžu když tak ještě vyzkoušet u C3G a C4G:)

Ano, zítra to vyzkouším, pořídím i nějaký záznam, ať to dopadne jak dopadne...dneska už sem na to neměl náladu, přijel sem pozdě od investora....rozhodně pokud se nic neuděje, nebudu tvrdit, že se něco stalo...

Hopit: zajímalo by mě, jestli si vůbec četl to, co sem vkládal od uživatele Taboo, nebo zda ti to tvá samolibost nedovolila...a propos, co je to motor?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 0:18   Citovat  

Algol napsal:
Ano, zítra to vyzkouším...

Super OK

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 8:30   Citovat  

Algol napsal:
Ano, zítra to vyzkouším, pořídím i nějaký záznam, ať to dopadne jak dopadne...dneska už sem na to neměl náladu, přijel sem pozdě od investora....rozhodně pokud se nic neuděje, nebudu tvrdit, že se něco stalo...

Hopit: zajímalo by mě, jestli si vůbec četl to, co sem vkládal od uživatele Taboo, nebo zda ti to tvá samolibost nedovolila...a propos, co je to motor?

bohužel, já to četl a pochopil o čem píše což se tobě asi moc nepovedlo . píše o tom aby lidi nevyřazovali pcv -odtah z klikový skříně do sání -tím bys rozhodně tlakový poměry rozhodil (jde hlavně odvod přetlaku co proniká přes kroužky,i to je v tom příspěvku zmíněno).V tom elaborátu taky píše o tom, že hadice od filtru do víka slouží k přívodu vzduchu do motoru = otevřeným víčkem se jen otevřela další cesta.Protože ale to není nijak omezený a zpětným ventilem určený , stejná hadice bude sloužit i obráceně , tzn pokud bude v hlavě přetlak vyfoukne se před klapku do roury k filtru.
ERG je naprosto jinej system jak už vysvělovali jiní , jde o propoj mezi sacím potrubím a Chápeš! výfukem Chápeš! pro lepší emise , přisávaj se spaliny. S tlakovejma podmínkama v motoru to nijak nesouvisí.
jak někdo psal erg k omezení detonací rozhodně neslouží , spíš naopak -jde o horký spaliny takže zvedaj teplotu nasávanýho vzduchu tzn přesnej opak toho co pro potlačení detonací potřebuju.je to jen ekologie.
proč některý motory reagujou na otevření víčka - nejsou to náhodou ty se systemem řízení dávkování směsi pomocí váhy vzduchu etc průtokoměru -otevřením víčka se do motoru dostává vzduch který nebyl "zvážen" a tím se rozhodí dávkování . Úsměv

lubumba007 je teď offline  lubumba007
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:00   Citovat  

Já jednou to víčko zapoměl zašroubovat a odjel jsem i s pistolí a kusem hadice od Shellky. Naštěstí to šlo z povinnýho ručení Mrk Jinak ce týká tlaků, tak když je horko a dojedu k benzince s prázdnou nádrží, tak to docela pšoukne, tak předpokládám, že tam nějaký tlaky jsou (mám Yugo Florida 1.6).

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:04   Citovat  

lubumba007 napsal:
Já jednou to víčko zapoměl zašroubovat a odjel jsem i s pistolí a kusem hadice od Shellky. Naštěstí to šlo z povinnýho ručení Mrk Jinak ce týká tlaků, tak když je horko a dojedu k benzince s prázdnou nádrží, tak to docela pšoukne, tak předpokládám, že tam nějaký tlaky jsou (mám Yugo Florida 1.6).

dobře ty pořádnej výtlem

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:06   Citovat  

lubumba007 napsal:

jj ale tady se bavime o vicku na motoru pořádnej výtlem pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:13   Citovat  

kamol napsal:
jj ale tady se bavime o vicku na motoru pořádnej výtlem pořádnej výtlem

to je jedno není sám kdo neví o čem se tady mluví Úsměv je to dobrý

beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:36   Citovat  

HaHaaa pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:52   Citovat  

Algol napsal:

Má "samolibost " mě nedovolí uznat tvoje nesmyslné teorie o podtlaku v motoru a nefunkčním EGR tak jsem si dovolil pořídit malou ukázku mých motorů Úsměv , ale je dost možné že moje samolibost nedovolila motoru kolabovat po otevření víčka a změnila podtlak na přetlak pořádnej výtlem

Odkaz

Odkaz

beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 9:56   Citovat  

Jééé..ten lísteček..to je pěkný a jak ten sportík pěkně vrní.. HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz