Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak jsem málem zadřel VTECa :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 5
Algol je teď offline  Algol
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 10:12   Citovat  

Zkouška, proběhla, motor běžel OK, natáčet sem to nenatáčel, nemá to smysl...mám natočenou akorát Fóbii, která zdechla...

Díky všem za snahu o vysvětlení (kromě Hopita, tomu aspoń zato natočený video), pořád mě ale zajímá, proč u Toyoty a Mazdy to problém dělalo a u Hondy ne, když konstrukčně v motorech není žádný rozdíl (tedy alespoň z mého pohledu)....PCV vedeno stejným způsobem, EGR na všech třech autech... Chápeš!

To hopit: jinak žádný učený z nebe nespadl, nečiní mi problém si přiznat, že nejsem zběhlý v problematice motoru, já si taky odpustím smajlíky, pokud nebudeš chápat problematiku křížem vyztužených čtyřstranně vetknutých desek....

To lubumba: díky za negativní přínos, netušil sem, že za neznalost se na H-fóru udělují mínus body.... KO
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 10:51   Citovat  

monty napsal:
bohužel, já to četl a pochopil o čem píše...
proč některý motory reagujou na otevření víčka - nejsou to náhodou ty se systemem řízení dávkování směsi pomocí váhy vzduchu etc průtokoměru -otevřením víčka se do motoru dostává vzduch který nebyl "zvážen" a tím se rozhodí dávkování . Úsměv

Bezva, díky za vysvětlení. OK

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 10:54   Citovat  

no musim to dnes zkusit jak je na tom VW Úsměv

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 10:57  Naposledy upravil pajo dne 25.11.2009 , 11:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Algol napsal:
...proč u Toyoty a Mazdy to problém dělalo a u Hondy ne

mam "v domacnosti" 3 hondy, mazdu a mitsubishi a u ziadneho z aut som tebou popisanu zalezitost neregistroval. a nezbadal som akykolvek problem s volnobehom ani u oktavky 1.6...a vlastne asi nikdy u ziadneho atmo motora Mrk

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 10:58   Citovat  

Algol napsal:
Zkouška, proběhla, motor běžel OK, natáčet sem to nenatáčel, nemá to smysl...mám natočenou akorát Fóbii, která zdechla...

Díky všem za snahu o vysvětlení (kromě Hopita, tomu aspoń zato natočený video), pořád mě ale zajímá, proč u Toyoty a Mazdy to problém dělalo a u Hondy ne, když konstrukčně v motorech není žádný rozdíl (tedy alespoň z mého pohledu)....PCV vedeno stejným způsobem, EGR na všech třech autech... Chápeš!

To hopit: jinak žádný učený z nebe nespadl, nečiní mi problém si přiznat, že nejsem zběhlý v problematice motoru, já si taky odpustím smajlíky, pokud nebudeš chápat problematiku křížem vyztužených čtyřstranně vetknutých desek....

To lubumba: díky za negativní přínos, netušil sem, že za neznalost se na H-fóru udělují mínus body.... KO

EGR s problémem zde diskutovaným skutečně vůbec nesouvisí... Problém na některých autech vysvětlil Monty. Navíc konkrétně u Supry bude systém odvětrání kliky určitě řešený jinak než u Hondy, protože jestli se nepletu má Supra turbo a tudíž může těžko odsávat podtlakem od kliky do sání.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 11:00   Citovat  

Hondza napsal:
..protože jestli se nepletu má Supra turbo a tudíž může těžko odsávat podtlakem od kliky do sání.
toz mas pravdu synku Úsměv

EGR by som sem fakt neplietol, to na volnobehu vlastne vobec "nefunguje"... EGR ventil otvara pri zvysenych otackach, len pri urcitej kombinacii okolnosti...

lubumba007 je teď offline  lubumba007
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 12:03   Citovat  

Algol napsal:

Nech bejt............, rádo se stalo, inženýre Hihi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 12:37   Citovat  

To Hondza: Supra byla non turbo...tam sem tehdáž pozapoměl vrátit víčko, to sem si přejel po 200 metrech a tudíž po cestě pro další do Toyoty sem za těch 30 km mohl chování motoru celkem slušně analyzovat...

To monty: tak sem to pochopil i já už v první fázi, proto šla debata o narušení rovnováhy ( z mé strany), když se vzduch dostane za váhu, která o něm nemá potuchy...to že sem do toho zapletl EGR byla moje chyba, já na to nahlížel spíš než z hlediska mechanického z hlediska fyzikálního....

To lubumba: na každý prase se vaří voda... Hihi

To kamol: zkoušeno na 1,2 HTP...netuším, zda tenhle hybrid nemá nějaké specifikum, z jehož důvodu reaguje chcípnutím...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 13:07   Citovat  

ale v h žádnou váhu nemáš , máš map který si se změnou poradí.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 13:15   Citovat  

Algol napsal:

To kamol: zkoušeno na 1,2 HTP...netuším, zda tenhle hybrid nemá nějaké specifikum, z jehož důvodu reaguje chcípnutím...

HTP chípne už když se na něj špatně podívam

Blur je teď offline  Blur
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 13:27   Citovat  

posero napsal:
HTP chípne už když se na něj špatně podívam
ono se na něj někdy ani koukat nemusíš pořádnej výtlem

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 13:46   Citovat  

Algol napsal:

To lubumba: na každý prase se vaří voda... Hihi

koukám jak libě snášíš subjektivní názory ostatních Velmi šťastný a smajlíky si taky evidentně odpouštíš je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 14:09   Citovat  

To hopit: no comment, reakce na tvé příspěvky je mimo regule tohoto fóra...
Snad pouze toto: subjektivní názor bez zdůvodnění není názor, ale výkřik do tmy...já se tady snažil svou teorii, byť chybnou, zdůvodnit, což se o lubumbě říct nedá...i kdyby jeho subjektivní názor byl opodstatněný...na hrubý pytel hrubá záplata se říká, no ni?

To monty: OK, možná to předřečníci mohli napsat rovnou a ušetřili sme spoustu místa a diskuze...

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 16:35   Citovat  

monty napsal:
jak někdo psal erg k omezení detonací rozhodně neslouží , spíš naopak -jde o horký spaliny takže zvedaj teplotu nasávanýho vzduchu tzn přesnej opak toho co pro potlačení detonací potřebuju.je to jen ekologie.

Ten někdo budu já. Pokusím se ještě jednou argumentovat, ale opravdu naposled, protože nechci aby zde byly zbytečné OT a také nechci, aby mi někdo (i když slušně) naznačoval, abych radši držel hubu. Nejde zde o ohřívání vzduchu jak píšeš. Jde zde o to, že recirkulované spaliny zabraňují dosažení příliš vysokých teplot během spalování směsi a tím snižují riziko vzniku pre-ignition a detonací. Jde o vedlejší funkci EGR, prvotní je skutečně zlepšení emisí. Ne na každém motoru se tyto jevy při nefunkčním EGR vyskytnou, pre-ignition a detonace jsou spíše problémem starších karburátorových motorů, ovšem jsou tu i výjimky. Měla to být spíš taková zajímavost, i když teď mě spíš mrzí, že jsem sem něco psal. Snad už jen přidám odkaz na jeden anglický článek, kde jsou rozebírány problémy s pre-ignition a detonacemi a hned jako druhé řešení je nabízena kontrola systému EGR. Dále přidám odkaz na český článek, který se zabývá spíše dieselovými motory, přesto je tam hezky popsáno, jak EGR ochlazuje spalovací proces. Tím bych tuto debatu z mojí strany uzavřel.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 17:46   Citovat  

Zpátky k topicu: Dneska jsem nechal odsát přebytečný olej a motor zase táhne jak má. Evidentně to na něm žádné následky nezanechalo, naštěstí...

Driver je teď offline  Driver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 19:18   Citovat  

Za to tento topic zanechal následky trvalý, takhle jsem se už dlouho nezasmál jako při čtení tohodletoho. Dotaz a prvních pár názorů bylo ještě v pořádku. Ale od prvního vysvětlování EGR a odvětrávání už se jen směju (v odvětrávání jsou velký tlaky a podtlaky, EGR se dělá kvůli potlačení detonací pořádnej výtlem . Kolegové z kanclu sledujou každej den již od rána jen tuhle diskuzy, ikdyž na H-C jinak v životě nebyli. Opět se potvrdilo že nejvíc vysvětluje ten, který nemá o funkci motorů nejmenší potuchy. Doufám že ještě něco napíše, zítra se chci taky zasmát. pořádnej výtlem

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 19:28   Citovat  

Driver napsal:
Za to tento topic zanechal následky trvalý, takhle jsem se už dlouho nezasmál jako při čtení tohodletoho. Dotaz a prvních pár názorů bylo ještě v pořádku. Ale od prvního vysvětlování EGR a odvětrávání už se jen směju (v odvětrávání jsou velký tlaky a podtlaky, EGR se dělá kvůli potlačení detonací pořádnej výtlem . Kolegové z kanclu sledujou každej den již od rána jen tuhle diskuzy, ikdyž na H-C jinak v životě nebyli. Opět se potvrdilo že nejvíc vysvětluje ten, který nemá o funkci motorů nejmenší potuchy. Doufám že ještě něco napíše, zítra se chci taky zasmát. pořádnej výtlem

když už má střelec úspěšně vyřešený problém s olejem ,navrhuji přejít na problematiku křížem vyztužených čtyřstranně vetknutých desek.... rád se poučím ,člověk nikdy neví kdy bude potřebovat vetknout nějakou vyztuženou desku přátele

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:15   Citovat  

Střelec napsal:
Zpátky k topicu: Dneska jsem nechal odsát přebytečný olej a motor zase táhne jak má. Evidentně to na něm žádné následky nezanechalo, naštěstí...

Nechci být přehnaně optimistický Velmi šťastný ale to se hned nepozná

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2009 , 21:18   Citovat  

Na doporuceni znalych tohoto topicu jsem si jeho 2.polovinu procetl a ... pořádnej výtlem Diky vsem zucastnenym, dnes mam uz odsmato, stare Dikobrazy muzu nechat pod posteli .. HaHaaa

Jinak mel jsem za behu motoru otevreny vicka na minimalne desitkach az stovkach vozu vsech moznych znacek a zadne zakolisani natoz chcipani motoru se zatim nedostavilo .. to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak jsem málem zadřel VTECa :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina