Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda jako osamělý bojovník ve světě motorů?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
michy je teď offline  michy
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 0:29   Citovat  

sopta napsal:
Hele Volkswagenu se jednotky TSI vážně povedly, hlavně ty dvakrát přeplňovaný (kombinace kompresoru pro nízké otáčky a turba pro vysoké), ale vše má své ALE. Jednak - v Octavii je jen ta úplně základní 1,4 TSI s jednoduchým přeplňováním a její výkon 90kW/122PS a není nic zázračného, VW touto jednotkou nahrazuje prastaré jednotky 1.6, má hrát downsizingovou náhražku jednotky ve třídě 1.6-1.8 a na to ty výkony nejsou zas tak zázračný, Honda má z 1,8 i-VTEC i bez turba 103kW/140PS. Ale tak VW má také výkonější 1.4 TSI, že... V čem je ale problém... Škoda uvádí u Octavie s touto jednotkou spotřebu mimo město 5,0 a kombinovanou 6,3. A já se zeptám - za kolik s ní reálně jezdíš kombinovaně? 7-8? A pozor, to je jen ta základní jednotka TSI, která je foukaná jen malým tlakem, u těch výkonějších verzí se ty nůžky mezi udávanou spotřebo a reálnou začínaj reálně rozvírat. A druhá věc, já když lítám po Praze, samý rozjezdy, vytáčení do omezovače atd., tak mám stále spotřebu 10. Zkus ale 1,4 TSI takhle honit a nebudeš se stíhat divit. Jezdil jsem třeba Golfem V. 1,4 TSI 118kW/160PS a stejným stylem jízdy jsem byl na spotřebě 18 slovy osmnáct! A to je jen jeden z mála příkladů, stejný problém má každá automobilka. Až na to, že oni to jako problém nevidí, oni papírově maj skvělou spotřebu a výkony a hlavně emise, o které tak strašně jde...
No a jak je to s tou odezvou? Asi takhle, hodnotit to při normální jízdě nemá cenu, kort u malýho motoru s malým turbem co tlačí něco kolem 0,5 baru a roztáčí se jenpřeci líp, než velký turbo co tlačí 1,2 baru. Ale i tak. Zkus s tím vozem jet kudlu a snaž se řídit vůz v zatáčce motorem. U atmosféry máš reakce okamžitý, přesně víš co dělá, když potřebuješ, dá ti výkon, když nepotřebuješ, ubereš a ona reaguje okamžitě, to u turba prostě není. Tam ubereš a chvíli nic a pak najednou zareaguje, ale když se netrefíš, zareaguje moc a musíš výkon korigovat a hraješ tu samou hru, je to moc a zase ubíráš...a tam všude sbíráš časový ztráty u reakce. Suma sumárum je těch chvilek mraky a výsledek stojí zaprd. A to ani nemluvím o projevu, dole turbodíra (dobře, VW se to díky komrepsoru celkem podařilo a TypeR je ve 2000 ot. taky mrtvola), ale pak jim chybí specifická výkonová špička a gradace výkonu, která dělá auto prostě zábavný. A to, že dnes už dávno nejde o absolutní rychlosti, protože jsou dnešní sportovní auta už tak absurdně rychlý, že jejich rychlost na okresce už ani neptořebujete, ale o radosti z jízdy. A ikdyž je Golf GTI rychlejší než TypeR, radost z jízdy v něm rozhodně taková není.
A proto vivat atmosféra OK

je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 1:45   Citovat  

6 litrů je blbost, 18taky:) já jezdil za 11 a ano, bylo to auto s kompresorem (zapůjčeno pro potřeby Barum Rally našemu útvaru z vývoje). S tou slabší jsem nejel. Docela by mě zajímalo, jakej vliv na reakce plynu má poťák v pedálu, což ve VTi neexistuje.

Nechci se hádat, sám jsem vždy chtěl atmosféru, jen mi přišlo, že v prvním příspěvku prostě trošku přeháníš, ve druhém taky (18l), proto mi to nedalo.-)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 9:33   Citovat  

jvkgrifone napsal:
6 litrů je blbost, 18taky:) já jezdil za 11 a ano, bylo to auto s kompresorem (zapůjčeno pro potřeby Barum Rally našemu útvaru z vývoje). S tou slabší jsem nejel. Docela by mě zajímalo, jakej vliv na reakce plynu má poťák v pedálu, což ve VTi neexistuje.

Nechci se hádat, sám jsem vždy chtěl atmosféru, jen mi přišlo, že v prvním příspěvku prostě trošku přeháníš, ve druhém taky (18l), proto mi to nedalo.-)

No nevím,jestli zas moc přehání - s tou 1.4 Tsi (160koní) jsem (chvíli) jezdil taky (stejným stylem jako s Hondou) a pod 15 ve městě nešla... Mimo město to bylo za těch 11... VTi si vezme tímhle stylem průměrně 8-9l... Cool
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 9:48   Citovat  

Jesti je 1.4TSI dobrý motor se ukáže po 5ti 10ti letech, a až bude mít najeto víc jak 200t km ... já bych ho v autě nechtěl, raději 2.0 atmosféru
A ještě jsem nejel v turbu které nemá turbodíru, pomalé reakce na plyn a nepadá mu výkon (krouťák) ke konci otáčkoměru ...
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 17:33   Citovat  

Tak tak Rome, jak jsem už naznačoval, tohle je velká neznámá a jsem na to upřímně zvědavej...
To Hellborn: tak to jsi slušnej drak, a já Tě měl za kliďase Hihi
   Návrat  
brandon je teď offline  brandon
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 18:42   Citovat  

hezke video od best motoringu.boosted wins Úsměv tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 18:48   Citovat  

Rom. napsal:
Jesti je 1.4TSI dobrý motor se ukáže po 5ti 10ti letech, a až bude mít najeto víc jak 200t km ... já bych ho v autě nechtěl, raději 2.0 atmosféru
A ještě jsem nejel v turbu které nemá turbodíru, pomalé reakce na plyn a nepadá mu výkon (krouťák) ke konci otáčkoměru ...

tak vykon a kroutak pada ke konci otackomeru i v atmosfere. mi se jizda s turbem libi.jak jedes v pohode tak mas dostatek vykonu i v nizkych otackach a v atmosfere(rozumime ctyrvalec nizkoobjemovy) musis tocit o dusi aby to jelo,protoze dole je to mrtve.proto treba turbo motor ma kroutak nejvyssi posazene pod 2000 a tlaci az do cca 5000 stejne.sestivalce a osmivalce taky nepotrebuji tocit tolik otacek protoze maji dostatek vykonu v nizsich otackach.turbodiru redukuje napr. blow off ventil.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 19:10   Citovat  

brandon napsal:
tak vykon a kroutak pada ke konci otackomeru i v atmosfere. mi se jizda s turbem libi.jak jedes v pohode tak mas dostatek vykonu i v nizkych otackach a v atmosfere(rozumime ctyrvalec nizkoobjemovy) musis tocit o dusi aby to jelo,protoze dole je to mrtve.proto treba turbo motor ma kroutak nejvyssi posazene pod 2000 a tlaci az do cca 5000 stejne.sestivalce a osmivalce taky nepotrebuji tocit tolik otacek protoze maji dostatek vykonu v nizsich otackach.turbodiru redukuje napr. blow off ventil.

Sestivalce a osmivalce ale netrpi ztratou vykonu/kroutaku u 6000 (myslim samozrejme ty sportovne ladene). Type-R ve vysokych otackach dech rozhodne nedochazi, jels s tim vubec nekdy? To stejne i stara VTi, to auto ma max kroutak pri 7000 a vykon pri 7600, takze kdyz dorazis do omezovace, rozhodne nemas dojem, ze uz nemelo smysl to tocit, spis naopak premyslis, proc to netoci jeste aspon 500 otacek navic. Stejne se chova i ostry sestivalec (370Z) nebo osmivalec (Quattroporte).
A spravne jsi napsal "turbodiru redukuje", v zadnem pripade ji totiz neodstranuje.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 19:26   Citovat  

skyline napsal:
Sestivalce a osmivalce ale netrpi ztratou vykonu/kroutaku u 6000 (myslim samozrejme ty sportovne ladene). Type-R ve vysokych otackach dech rozhodne nedochazi, jels s tim vubec nekdy? To stejne i stara VTi, to auto ma max kroutak pri 7000 a vykon pri 7600, takze kdyz dorazis do omezovace, rozhodne nemas dojem, ze uz nemelo smysl to tocit, spis naopak premyslis, proc to netoci jeste aspon 500 otacek navic. Stejne se chova i ostry sestivalec (370Z) nebo osmivalec (Quattroporte).
A spravne jsi napsal "turbodiru redukuje", v zadnem pripade ji totiz neodstranuje.

v type r sem nejel Smutný ale vti sem vlastnil.
dech nedochazi ale koukni na krivku vykonu a kroutaku.ta po spicce pada smerem dolu.dojem mit nemusis ale seriove vti nema smysl tocit vice nez je dano.koukni na vykonostni krivky.u turba nepotrebujes tocit 8000 kdyz ten vykon co ma vti dejme tomu v 7600 nejvyssi tak turbo ten vykon ma treba v 5500 proc ho zbytecne tocit tolik.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 19:46   Citovat  

i tady je hezky clanek tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 21:39   Citovat  

brandon napsal:
v type r sem nejel Smutný ale vti sem vlastnil.
dech nedochazi ale koukni na krivku vykonu a kroutaku.ta po spicce pada smerem dolu.dojem mit nemusis ale seriove vti nema smysl tocit vice nez je dano.koukni na vykonostni krivky.u turba nepotrebujes tocit 8000 kdyz ten vykon co ma vti dejme tomu v 7600 nejvyssi tak turbo ten vykon ma treba v 5500 proc ho zbytecne tocit tolik.

Krivku jsem videl, ale smysl to rozhodne ma - mezi 7600 a 8000 nespadne kroutak o tolik, aby se vyplatilo radit (po prerazeni je ten kroutak mensi). Proto tomu odpovida i ten pocit, protoze auto porad velmi slusne zrychluje. To se o turbu rict neda, kdejake "chcipne" za 6000 a clovek vylozene citi, jak akcelerace opada a motor na to kasle. Extrem v tomto byla zminena 1.8T v Octavii, tam to myslim umrelo pri 5500.

A ze to nema smysl tocit? No jasne, V8 ma taky vykon jako tajpar uz ve 4000 a co? Tady jde rec o sportovnich motorech, ne o tom, jak jezdit rychle a usinat nudou.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 23:31   Citovat  

skyline napsal:
Krivku jsem videl, ale smysl to rozhodne ma - mezi 7600 a 8000 nespadne kroutak o tolik, aby se vyplatilo radit (po prerazeni je ten kroutak mensi). Proto tomu odpovida i ten pocit, protoze auto porad velmi slusne zrychluje. To se o turbu rict neda, kdejake "chcipne" za 6000 a clovek vylozene citi, jak akcelerace opada a motor na to kasle. Extrem v tomto byla zminena 1.8T v Octavii, tam to myslim umrelo pri 5500.

A ze to nema smysl tocit? No jasne, V8 ma taky vykon jako tajpar uz ve 4000 a co? Tady jde rec o sportovnich motorech, ne o tom, jak jezdit rychle a usinat nudou.

OK OK o votom to je Velmi šťastný
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 23:45   Citovat  

skyline napsal:
.... No jasne, V8 ma taky vykon jako tajpar uz ve 4000 a co? Tady jde rec o sportovnich motorech, ne o tom, jak jezdit rychle a usinat nudou.

OK Presne tak, neni co dodat. To by si mel 10x po sobe precist kazdej, kdo si mysli, ze vykony a absolutni cisla zrychleni a Vmaxu je to, co ti prinese radost z jizdy. je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 9:09   Citovat  

brandon napsal:
i tady je hezky clanek tudy odkaz

S výsledkem, že s Golfem (obzvlášť automat v GTi 5g) je nuda jezdit (jako se zbytkem VW) - celkem přesně to trefil Olda - "GTI sem díky Kingovi kdysi jel a choval se podvozkově dobře, nejel sem na limitu, ale i tak se to auto "tvářilo" jako podvozkově dobře odladěné. Motor táhne opravdu hezky a turboprodleva je taky v mezích normy, resp. velmi dobrá. GTI je nudné, ale vzhledem k tomu, že to byl jistě záměr výrobce, netřeba se tomu divit. Nagelovaný hošík árijské rasy bude spokojenej - rychlej a nebude mít strach."

Jinak k té ztrátě výkonu va špičce,tak,co jsem se dozvěděl od ladičů ECU,tak např. u VTi přidá jednotka víc benzínu,aby byla bohatší směs a výkon klesl - čili pokles výkonu je záměr výrobce směřující k ochraně motoru.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 9:12   Citovat  

skyline napsal:

Má to smysl! Ten zvuk 5500-8000ot. je právě to nej,ne? Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 9:14   Citovat  

alicante napsal:
OK Presne tak, neni co dodat. To by si mel 10x po sobe precist kazdej, kdo si mysli, ze vykony a absolutni cisla zrychleni a Vmaxu je to, co ti prinese radost z jizdy. je to dobrý

je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 10:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Má to smysl! Ten zvuk 5500-8000ot. je právě to nej,ne? Úsměv

No vsak to byla recnicka otazka, na kterou jsem vzapeti briskne odpovedel v nasledujicich dvou vetach - samozrejme, ze ma Úsměv
   Návrat  
Jirka1 je teď offline  Jirka1
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 10:10   Citovat  

konečně někdo trefil hřebík na hlavičku! G4G VTEC
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 13:10   Citovat  

Kluci to je všechno hezké, že se tady snad všichni shodnem na tom, že zadost z jízdy není jenom absolutní hodnota zrychlení a jízda maximální rychlostí v přímce.

Pak je tu ale ještě jeden pohled a to současný zákazník, který upřednostnuje charakteristiku, kdy šlápne na plyn a auto ochotně zrychluje už z nízkých otáček, což umožňují právě turbomotory, které mají poměrně plochou křivku momentu a víceméně i výkonová křivka je vyhlazená bez nějaké gradace výkonu. Tohle všechno s atmosferickým benzínem nedocílíte a pro razantní akcelerace nutně potřebujete podřadit. Samozřejmě pro spoustu lidí jsou právě tyto vlastnosti benzínové atmosféry žádané, ale jak se ukazuje, tak součaný trh chce něco jiného a automobilky tomuto trendu vycházejí vstříc (za podstatného přispění marketingu).
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 13:28   Citovat  

to jsou dva pohledy a dve reality... 1. fanousek sportovnich aut a 2. obchodni pohled a pohled obycejneho konzumenta. Je to svata pravda. Proto jsem rad, ze Honda neni tak konzumni zalezitost, ackoliv trosku bejt musi, aby mohla existovat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 13:30   Citovat  

Ctverak napsal:
Kluci to je všechno hezké, že se tady snad všichni shodnem na tom, že zadost z jízdy není jenom absolutní hodnota zrychlení a jízda maximální rychlostí v přímce.

Pak je tu ale ještě jeden pohled a to současný zákazník, který upřednostnuje charakteristiku, kdy šlápne na plyn a auto ochotně zrychluje už z nízkých otáček, což umožňují právě turbomotory, které mají poměrně plochou křivku momentu a víceméně i výkonová křivka je vyhlazená bez nějaké gradace výkonu. Tohle všechno s atmosferickým benzínem nedocílíte a pro razantní akcelerace nutně potřebujete podřadit. Samozřejmě pro spoustu lidí jsou právě tyto vlastnosti benzínové atmosféry žádané, ale jak se ukazuje, tak součaný trh chce něco jiného a automobilky tomuto trendu vycházejí vstříc (za podstatného přispění marketingu).

Jinak řečeno lenost je všude...Nezájem,co mám zařazeno (nebo spíš umím řadit jen nahoru), dupnu a chci zrychlovat... to snad ne
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 14:06   Citovat  

skyline napsal:

dobre pro nekoho nuda pro nekoho je to super.nekdo nechce tocit nad 8000 aby to neco jelo.chce mit vykon dole a pekne v pohode zrychlovat od spodu s tim ze chce mit vykon,ticho v aute a pohodli.
kazdy ma jiny vkus atd.ale urcite vec jako je turbomotor je na nic jak tu nekdo pise ze jedine atmosfera atd.
priklad jedes po dalnici 5 hodin rychlost 200km/h.jeden turbomotor a jeden nizkoobjemova atmosfera.
s atmosferou pojedes 200 a tocit budes 7000 otacek neskutecny randal.s turbem pojedes to same a budes tocit treba 5000 otacek.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 14:08   Citovat  

proc honda nedava motory typu B16A2 do novych motoru?nebo ze by je nejak vylepsily?z 1.8 co dnes maji 140koni to ma dnes kde kdo.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 14:09   Citovat  

je fakt, ze turba se vic hodej do uzitkovejsich (nemyslim dodavky) aut nez sportovnich.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 14:24   Citovat  

brandon napsal:
proc honda nedava motory typu B16A2 do novych motoru?nebo ze by je nejak vylepsily?z 1.8 co dnes maji 140koni to ma dnes kde kdo.

Motor se do motoru špatně dává... HaHaaa

Nevíš,co nahradilo B-motory? R18 určitě ne - ta nahradila leda tak Déčka...

Jakej randál v 7000ot.? Tak to koukám! Ten krásný zvuk?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 14:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Motor se do motoru špatně dává... HaHaaa

Nevíš,co nahradilo B-motory? R18 určitě ne - ta nahradila leda tak Déčka...

Jakej randál v 7000ot.? Tak to koukám! Ten krásný zvuk?

o jej spletl sem se melo tam byt do aut.zas se tolik nestalo.
krasny zvuk jak pro koho.co je hezci zvuk jecici ctyrvalec nebo treva V8 motor v 3000 otackach?
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 15:09   Citovat  

brandon napsal:
proc honda nedava motory typu B16A2 do novych .... ?

Protože jsou zastaralé a má ve výrobním programu lepší. Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 15:10   Citovat  

brandon napsal:
krasny zvuk jak pro koho.co je hezci zvuk jecici ctyrvalec nebo treva V8 motor v 3000 otackach?

Tak je řeč o atmosféře a přeplňování nebo V4 a V8? Jinak radši ječící vysokootáčkový motor. Je to tam.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 15:11   Citovat  

brandon napsal:

tak to sis asi spletl značku ne??? Honda mají krásny zvuky od 5000 rpm(dle uprav majitele samozřejmě)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 15:29   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak je řeč o atmosféře a přeplňování nebo V4 a V8? Jinak radši ječící vysokootáčkový motor. Je to tam.

jo je rec o preplnovani,narazel sem tim na ten zvuk motoru.
jistou dobu sem mel taky vti.vsechno dobre spokojenost.pro mlade lidi urcite super.ted spis ocenim pohodli ticho v aute,vybavu atd.
ryze sportovni auto dobre beru tam muze motor byt slyset poradne.
bavime se tady tedy o preplnovani.turbomotory maji taky krasny zvuk.
je to 100 lidi a 100 chuti.je jasne ze tady kazdy hondar si bude stat za svym ze na svoji 20 let starou hondu neda dopustit,kdyby honda delala crx,civic v turbu tak zas kazdy hondar rekne nejlepsi je turbo apod.libi se mi N/A motory ale take i turbomotory.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda jako osamělý bojovník ve světě motorů?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina