Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Padajici teplota vody MB6 - vyreseno
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:05   Citovat  

nektere BMW maji clonu pred chladicem uz s vyroby a ta se dle pozadavku automaticky zavira ci otvira.
Ja mam karton, a dle pozadavku ho bud dam pryc, bo necham. Mam moznost ho tam pak treba dat jen tak na pul, bo cely.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:11   Citovat  

Petr 78 napsal:
Problém je v lidském faktoru a na ukazatel teploty v palubce není 100% spoleh.
Neříkám, že se tím zákonitě musí něco podělat, ale to riziko tady je. Chceš ho podstoupit?

Kdyby výrobce aut uznal že tam nějaká clona před chladičem má význam, tak jí tam dá.

V těchto mrazech tam ten karton prostě budu mít a mám ho i na náklaďaku jako origo a náš mechanik nám to v těchto mrazech taky doporučuje se slovy hlídat teploměr. Takže opravdu v tom nevidím problém

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:12   Citovat  

doktorshondou napsal:
nektere BMW maji clonu pred chladicem uz s vyroby a ta se dle pozadavku automaticky zavira ci otvira.
Ja mam karton, a dle pozadavku ho bud dam pryc, bo necham. Mam moznost ho tam pak treba dat jen tak na pul, bo cely.

OK

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:12   Citovat  

doktorshondou napsal:

Jenže BMW není Honda a důležité je to slovo "automaticky". Ty automat spolehlivě nenahradíš.
Navíc ty BMW které mají ty clony jsou nafťáci a tam je to trošku jiné než u benzínového motoru.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:13   Citovat  

optimas napsal:
V těchto mrazech tam ten karton prostě budu mít a mám ho i na náklaďaku jako origo a náš mechanik nám to v těchto mrazech taky doporučuje se slovy hlídat teploměr. Takže opravdu v tom nevidím problém

OK, vzdávám to. Kde není rady, tam není pomoci.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:17   Citovat  

Petr 78 napsal:

Fajn, prekecal jsi mne. Zitra dam karton pryc, a uvidim rozdil. Pokud to bude stejne, tak budu rad, ze jsi mi zachranil motor pred znicenim.

neewman je teď offline  neewman
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:20   Citovat  

Petr 78 napsal:

Nevim co resis.Pokd se to zacne prehrivat,tak mas vetrak ne? Rekl bych ze tu nekdo nechce uznat uz desitkami let overeny figl jak driv topit.Nikdy jsem netvrdil ze to nahradi termostat a ani nikdo tady!!!!Nevim jak dlouho delas auta ani kolik jsi jich postavil,ale hodne lidi co znam to dela takhle a ja taky.A honda neni nic lepsiho nebo jinyho nez treba BMW,AUDi,VW,apod. Jestli myslis ze kdyz mas hondu tak mas neco extra,tak jsi na omylu HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:21   Citovat  

věřím tomu, že v -15-20 stupních může hrát roli i teplo odebrané vzduchem z celohliníkového motoru ... jediný důvod "zadeklování" chladiče Úsměv

PS. na rychlost ohřátí motoru mnohem lépe pomůže zavřít na chvíly topení dovnitř OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:31   Citovat  

neewman napsal:
Nevim co resis.Pokd se to zacne prehrivat,tak mas vetrak ne? Rekl bych ze tu nekdo nechce uznat uz desitkami let overeny figl jak driv topit.Nikdy jsem netvrdil ze to nahradi termostat a ani nikdo tady!!!!Nevim jak dlouho delas auta ani kolik jsi jich postavil,ale hodne lidi co znam to dela takhle a ja taky.A honda neni nic lepsiho nebo jinyho nez treba BMW,AUDi,VW,apod. Jestli myslis ze kdyz mas hondu tak mas neco extra,tak jsi na omylu HaHaaa

pořádnej výtlem

Ty mě bavíš kámo.
K čemu myslíš že tam ten větrák bude, když nebude mít odkud nasávat vzduch, když bude chladič zepředu zakrytej?

Koukám, že jsem narazil na kapacitu přes auta a motory. Velmi šťastný

Nevím, jestli to je směrodatný údaj, ale autům se věnuju 10 let a za tu dobu jsem měl 8 aut (z toho 4 Hondy). Každé jsem rozberal téměř do posledního dílu a dal do téměř perfektního stavu. Takže každé jsem prodával v lepším stavu než jsem koupil.
Ale určitě nemám takové zkušenosti jako ty, takže se skromě skláním před tvojí veikostí....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 22:43   Citovat  

Petr 78 napsal:
pořádnej výtlem

Ty mě bavíš kámo.
K čemu myslíš že tam ten větrák bude, když nebude mít odkud nasávat vzduch, když bude chladič zepředu zakrytej?

Koukám, že jsem narazil na kapacitu přes auta a motory. Velmi šťastný

Nevím, jestli to je směrodatný údaj, ale autům se věnuju 10 let a za tu dobu jsem měl 8 aut (z toho 4 Hondy). Každé jsem rozberal téměř do posledního dílu a dal do téměř perfektního stavu. Takže každé jsem prodával v lepším stavu než jsem koupil.
Ale určitě nemám takové zkušenosti jako ty, takže se skromě skláním před tvojí veikostí....

Teda pokud se nepletu tak ventilator na chladici fouka smerem na chladic, a ne s chladice smerem na motor, by potom foukal teply vzduch ktery by motor ohrival , nasava vzduch od motoroveho prostoru a fouka to do chladice. sice je tam zabrana(nas nepopularni papirovy karton), ale urcite tu zabranu pred chladicem obejde nekama bokem.
Jsem vyucen jen blbym autoelektrikarem, auta opravuji, par motoru jsem taky udelal.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2009 , 23:33   Citovat  

doktorshondou napsal:
Teda pokud se nepletu tak ventilator na chladici fouka smerem na chladic, a ne s chladice smerem na motor, by potom foukal teply vzduch ktery by motor ohrival , nasava vzduch od motoroveho prostoru a fouka to do chladice. sice je tam zabrana(nas nepopularni papirovy karton), ale urcite tu zabranu pred chladicem obejde nekama bokem.
Jsem vyucen jen blbym autoelektrikarem, auta opravuji, par motoru jsem taky udelal.

to sa teda pletes. v civicoch mas ventilator za chladicom a toci sa tak, ze vzduch zvonka taha cez chladic smerom do motoroveho priestoru, cize tak, ako je prirodzene ked sa auto hybe dopredu aby sa nestalo, ze bude musiet fukat proti vetru.
toto uz fakt nema vyznam, este skus napisat ze voda prudi v chladici smerom zdola hore, lebo je prirodzene, ze teplo stupa hore a ja uz fakt prestanem toto dalej citat.

skuste prestat brat drogy, je to svinstvo...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 0:14   Citovat  

hele ja zadne drogy neberu, tak se prosim uklidni. Tak je jasne ze ventilator chladice je umisteny v motorovem prostoru na chladici a ted je otazaka jak to kdo umi pochopit. Promin neumim psat po slovensky, tak mozna to hure chapes. Zda fouka ventilator na chladic - jak tvrdim ja, bo fouka od chladice smerem na motor - jak tvrdis ty, se ted s tebou hadat vazne nebudu. Radsi si to zitra overim aby jsi si to tu nemusel prestat cist.
Nemuzu ted najit nejak pekny obrazek principu chladici soustavy, ale nasel jsem obrazek principu autoklimatizace, tak proc ten ventilator na chladicy to taha pres chladic ven???? Tak aby ted moc nefoukal vetr a nezastavil se ten ventilator..

klimatizace_001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
klimatizace_001.jpg, 79.77 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 0:33   Citovat  

doktore Velmi šťastný doporučuju se vyspat a přečíst si to zítra ráno ... odpočatý Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 0:34   Citovat  

no comment, zisti si ako sa ti toci ventilator a potom sa zamysli nad tym, co posielas.
to, ze na nejakom schematickom obrazku je nakresleny ventilator pred chladicom a fuka smerom na chladic je tiez spravne, dokonca su auta, ktore to tak aj maju, ale stale je to o tom, ze fukaju smerom do motoroveho priestoru a nie opacne.

btw: kam by si dal ten skvely karton, keby si mal ventilator pred chladicom ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 0:46   Citovat  

vti [906team] napsal:
no comment, zisti si ako sa ti toci ventilator a potom sa zamysli nad tym, co posielas.
to, ze na nejakom schematickom obrazku je nakresleny ventilator pred chladicom a fuka smerom na chladic je tiez spravne, dokonca su auta, ktore to tak aj maju, ale stale je to o tom, ze fukaju smerom do motoroveho priestoru a nie opacne.

btw: kam by si dal ten skvely karton, keby si mal ventilator pred chladicom ?

Ja nechci davat ventlator pred chladic, kde mam skvely karton. No vyspim se na to, zjistim jak se toci, a pak prijde velka omluva.

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 0:53   Citovat  

Sečteno podtrženo některý větrák fouká na chladič, některý saje přes chladič a žádný nefouká proti směru proudění vzduchu za jízdy. Tak si myslím že to je a o tom se tu dohadujete akorát si každý mele to svoje Velmi šťastný Jestli jsem to taky nepochopil tak mě neukamenujte, ja mám za sebou jen jedno auto Se stydím Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 1:12   Citovat  

Mailo napsal:
Sečteno podtrženo některý větrák fouká na chladič, některý saje přes chladič a žádný nefouká proti směru proudění vzduchu za jízdy. Tak si myslím že to je a o tom se tu dohadujete akorát si každý mele to svoje Velmi šťastný Jestli jsem to taky nepochopil tak mě neukamenujte, ja mám za sebou jen jedno auto Se stydím Hihi

tak presne to tvrdim ja, ale toto je opacny nazor:

doktorshondou napsal:
Teda pokud se nepletu tak ventilator na chladici fouka smerem na chladic, a ne s chladice smerem na motor, by potom foukal teply vzduch ktery by motor ohrival , nasava vzduch od motoroveho prostoru a fouka to do chladice.

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 1:21   Citovat  

já se přidám sem do diskuze se svym problemem - mě se auto ohřeje na provozni telotu (no spis rucicka neni vodorovne ale tak na jedny tretine) za cca 7km a pri jizde 80 KM/h na pětku mimo obec, taplota o neoc pada tak na ctvrtku nebo i víc, když brzdim motrome z kopce - a termostat mam novej ten sem menil nedavno, a zavdusneny to nemam, to uz sem taky zkousel. A taky zadny vychytavky jako kartony atd. nepouzivam, enj pred svodama mam takovej origo plastovej ctverec aby nesel studenej vzduch na svody asi, davam to na zimu....nevim co s tim ale mozna mi to i vic kvuli tomu zere ted ja je tech -15

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 1:49   Citovat  

vti [906team] napsal:
tak presne to tvrdim ja, ale toto je opacny nazor:
...

Jasné, doktor na to zítra kukne, protočí větrák a bude po problému Velmi šťastný nemyslel to zle Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 8:24   Citovat  

hometuner: mám bohužel s neorigo termostaty špatné zkušenosti ... každý druhý se po kratším nebo delším čase (taky po týdnu) začne znovu přidírat a pak dělá přesně to co popisuješ ...
buď zkus jiný no-name a snad budeš mít větší štěstí nebo zatni zuby a kup orig. Honda ... myslím, že jsem ho kupoval okolo 800,- Kč

georges je teď offline  georges
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 10:27   Citovat  

Páni,
som rád, že ste voči sebe korektní, a nedopúšťate sa osobných útokov.

Moje poznatky sú:
1. Akonáhle klesne teplota (vonkajšia) pod -5 stupňov, je zvykom, používať "dečku", alebo inú, povedzme kartónovú
zábranu na masku auta (zvnútra/zvonka - estetika).
Dôvod:
Uzavrie sa nápor ľadového vzduchu do priestoru motora, čím sa redukuje priame ochladzovanie bloku a hlavy motora,
a zároveň sa redukuje aj nápor ľadového vzduchu na chladič.

Sú fy, ktoré to riešia buď už zabudovanými (v minulosti - mechanickými, dnes - automatickými) žalúziami pred chladičom,
asi tak 1- 1,5 cm pred ním.
Naprríklad fa Peugeot to štandardne v minulosti odporúčala v mrazoch (keďže P. bol konštruovaný hlavne pre južné krajiny a Afriku),
a tak bol motor pomerne "podchladený" (myslené v zmysle - konštruovaný na vysoké teploty).
A zároveň to bol aj dielec, uvádzaný dokonca aj v ich katalógoch - medzi príslušenstvom.

Pochopiteľne SAAB sa čímsi takým nezaoberal tak dôsledne z pochopiteľných severských dôvodov.
Ale aj tak mal manuálne voľby, napríklad pre kúrenie - leto/zima, priamo na ovládaní ventilu kúrenia, pod kapotou.
Podobne je to aj s nasávaným vzduchom.

(Aj samotné termostaty sa vyrábajú v parametroch počiatku otvárania: 78, 82 atď., a v inom režime práce,
teda tiež aj s ohľadom, kde sa auto predáva - sever/juh,
kde aké počasie prevláda počas roka. Na Islande inak ako v Itálii či Afrike.)

Dôležité:
Pri týchto riešeniach - či už dečkách, či amatérskych zábranách z kartónu, je d ô l e ž i t é iba jedno.
Akonáhle príde k n á h l e m u otepleniu, čo sa (napriek Klausovmu názoru) stáva čoraz častejšie - zo dňa na deň - treba byť opatrný,

a ihneď tú zábranu odstrániť.
Mohlo by dôjsť k prehriatiu motora.
Samozrejme, vzhľadom k miere mrazu (-5 alebo -25) prispôsobujeme veľkosť kartónu. Polovičný atď.
A aj tie originálne "dečky" boli vyhotovené tak, že sa dali meniť, odopnutím polovice, atď. atď.

(A iba na okraj. Peugeoty v Afrike a aj na Blízkom východe v súčasnosti nahrádzajú a aj nahradili japonské autá.)

*

V tejto diskusii ešte chýbala aj istá, nie maličkosť, že teda na rýchlosť zohriatia motora do pracovnej teploty má vplyv:
1. jazda na nižšom stupni
2. pokiaľ možno, nezapínať kúrenie okamžite po sadnutí do auta
3. a určite aj prekrytá maska ( obmedzený nápor ľadového vzduchu)
4. a ak je náhodou na saní vzduchu alternatívna klapka leto/zima, jej správna poloha
5. zabudlo sa na to, že je ešte aj okruh nahrievania vstrekovacieho telesa malým bajpasom

*

Zhrniem:
Zima: termostat - jeho správna fcia (nielen ON/OFF, ale aj flexibilita reakcie), je zásadná súčiastka
Leto: ani termostat nemusí byť
.
Prekrytie masky - obmedzenie vstupu ľadového vzduchu na motor, do mot.priestoru, zaručí nielen lepšie kúrenie,
ale aj komfortnejšie prostredie pre motor (nepresne: akoby simuláciu leta).
Ale, nezabudnúť byť v strehu, ak dôjde k náhlemu otepleniu.

Prajem Vám pekné sviatky, všetkým.
přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 10:41   Citovat  

georges napsal:
Zhrniem:
Zima: termostat - jeho správna fcia (nielen ON/OFF, ale aj flexibilita reakcie), je zásadná súčiastka
Leto: ani termostat nemusí byť.
Prekrytie masky - obmedzenie vstupu ľadového vzduchu na motor, do mot.priestoru, zaručí nielen lepšie kúrenie,
ale aj komfortnejšie prostredie pre motor (nepresne: akoby simuláciu leta).
Ale, nezabudnúť byť v strehu, ak dôjde k náhlemu otepleniu.

Prajem Vám pekné sviatky, všetkým.
přátele

pises zdlhavo, asi nemas co robit...
ale nepis hovadiny. funkcny termostat musi byt v aute stale.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 10:44   Citovat  

to už nejde jinak pořádnej výtlem jedu si vyměnit termostat a zahodit tu kartonovou blbost OK

crushot je teď offline  crushot
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 10:52   Citovat  

posero napsal:
to už nejde jinak pořádnej výtlem jedu si vyměnit termostat a zahodit tu kartonovou blbost OK

já dal karton a zlepšilo se to...už teplota ukazuje tak čtvrt budíku a né pořád dole u tý čárky...ale stejně si ten temostat koupim Úsměv

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 12:06   Citovat  

Rom. napsal:
hometuner: mám bohužel s neorigo termostaty špatné zkušenosti ... každý druhý se po kratším nebo delším čase (taky po týdnu) začne znovu přidírat a pak dělá přesně to co popisuješ ...
buď zkus jiný no-name a snad budeš mít větší štěstí nebo zatni zuby a kup orig. Honda ... myslím, že jsem ho kupoval okolo 800,- Kč

Vymenil jsem ho a zas blbne, podle toho asi soudis ze mam neorigo, no mas samozrejme pravdu. Ok no nezbývá mi než origo, vidim že se tomu nevyhnu, dík je to dobrý

georges je teď offline  georges
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 20:01   Citovat  

vti [906team] napsal:
pises zdlhavo, asi nemas co robit...
ale nepis hovadiny. funkcny termostat musi byt v aute stale.

Bolo pravdepodobné, že zareaguje môj krajan. Tu nie je zvykom, čítať.
Ale, aj keď hovoríš, že "píšem hovadiny", čo Ti, ako zrelý muž odpúšťam,
v mojom texte je (aj keď nedemagogická), ale odpoveď na všetky predtým v diskusii nanášané problémy a dohady.
Len treba ich tam vidieť (hlavou).
A ver mi. Nie každý sa správa ako vojak alebo policajt, a iba vydáva stručné dvojslovné povely.
Sú aj normálni ľudia.

Napriek tomu, Tebe rovnako želám pekné vianočné sviatky.
přátele

P.S. Objavili sa tu aspekty úzko fyzikálne aj praktické,
ale nato, aby došlo k prieniku oboch - a teda k syntéze, je nevyhnutný zmysel pre abstrakciu - v hlave.
Inak by dnes neexistovali napríklad ani PC.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 20:29   Citovat  

nic v zlom, ale primarne sa riesil problem na aute MB6 (ak vies vobec co je to, ale poradim ti - nie je to eMBecka, je to Honda, i ked vyrabana v anglicku, zhodou okolnosti som tiez jednu taku vlastnil).
tvoje skvele prirovnania k Peugeotom a SAABom su pekne a kludne ich aplikuj v praxi, mne je to ukradnute.
ja som reagoval na konkretnu hovadinu a to konkretna na tvoj pohlad na funkciu termostatu. a ver mi, ze nemas pravdu.

co sa tyka kurenia v honde, stale opakujem co som uz pisal, ak vsetko funguje ako ma, tak nejaky karton pred chladicom nema vplyv na kvalitu kurenia.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 21:06   Citovat  

vti [906team] napsal:
nic v zlom, ale primarne sa riesil problem na aute MB6 (ak vies vobec co je to, ale poradim ti - nie je to eMBecka, je to Honda, i ked vyrabana v anglicku, zhodou okolnosti som tiez jednu taku vlastnil).
tvoje skvele prirovnania k Peugeotom a SAABom su pekne a kludne ich aplikuj v praxi, mne je to ukradnute.
ja som reagoval na konkretnu hovadinu a to konkretna na tvoj pohlad na funkciu termostatu. a ver mi, ze nemas pravdu.

co sa tyka kurenia v honde, stale opakujem co som uz pisal, ak vsetko funguje ako ma, tak nejaky karton pred chladicom nema vplyv na kvalitu kurenia.

Jen se tě zeptám vyzkoušel jsi někdy ten karton před chladič?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 23:23   Citovat  

optimas napsal:
Jen se tě zeptám vyzkoušel jsi někdy ten karton před chladič?

a preco by som to robil, ked mi auta fungovali a kurili v poriadku ?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2009 , 23:24   Citovat  

vti [906team] napsal:
a preco by som to robil, ked mi auta fungovali a kurili v poriadku ?

aby si to uvařil a měl co dělat Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Padajici teplota vody MB6 - vyreseno
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď